en kolay iş / Türkiye’de en kolay iş bulan meslekler açıklandı | Kariyer Rehberi

En Kolay Iş

en kolay iş

En hızlı iş bulan ve en çok kazanan meslekler belli oldu

Lisans mezunlarının mezuniyetleri sonrası ilk iş bulma süre ortalamasının en kısa olduğu bölümler şöyle: 

Dil ve konuşma terapisi
2,4 ay

Tıp
4,2 ay

Eczacılık
6 ay

Ebelik
6,8 ay

Ön lisans mezunlarının mezuniyetleri sonrası ilk iş bulma süre ortalamasının en kısa olduğu beş bölüm ise şöyle;

Polis meslek eğitimi

2,7 ay

TÜİK istihdam göstergelerini açıkladı: En kolay iş bulan üniversite bölümleri belli oldu - Resim: 6

Optisyenlik

8,4 ay

TÜİK istihdam göstergelerini açıkladı: En kolay iş bulan üniversite bölümleri belli oldu - Resim: 7

Aşçılık

10,4 ay

TÜİK istihdam göstergelerini açıkladı: En kolay iş bulan üniversite bölümleri belli oldu - Resim: 8

Sivil havacılık kabin hizmetleri

11,4 ay

Eczane hizmetleri

11,7 ay

LİSANS MEZUNLARININ İSTİHDAM YÜZDE 71,7

TÜİK verilerine göre, lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı yılında yüzde 71,1 iken, bu oran yılında yüzde 71,7 olarak gerçekleşti. Ön lisans mezunları için kayıtlı istihdam oranı ise yılında yüzde 63,0 iken bu oran yılında yüzde 64,9 olarak hesaplandı.
Lisans seviyesinde en yüksek kayıtlı istihdama sahip bölümler; özel eğitim öğretmenliği (yüzde 96,0), tıp (yüzde 94,3), elektrik öğretmenliği (yüzde 91,3), elektronik öğretmenliği (yüzde 90,6), otomotiv öğretmenliği (yüzde 90,1).
Ön lisans seviyesinde en yüksek kayıtlı istihdama sahip olan bölümler ise şöyle; polis meslek eğitimi (yüzde 91,6), elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtımı (yüzde 87,2), kaynak teknolojisi (yüzde 81,9), metalurji (yüzde 81,6), endüstriyel kalıpçılık (yüzde 81,5).

LİSANS MEZUNLARININ ORTALAMA İŞ BULMA SÜRESİ 13,9 AY

Lisans mezunlarında ortalama ilk iş bulma süresi yılında 13,6 ay iken bu süre yılında 13,9 ay oldu.
Ön lisans mezunlarının ortalama ilk iş bulma süresi ise yılında 14,8 ay iken yılında 15,3 ay olarak hesaplandı.

funduszeue.info 
 

En Kolay İş Bulabileceğiniz Meslekler ve Sektörler


İşsizlik birçok ülkede önemli bir sorun. İnsanların geleceklerini garanti altına alabilmek için sahip olmaları gereken yüksek gelirli işlere sahip olmak her zamankinden daha zor hale geldi. Ancak bazı meslekler var ki diğerlerine kıyasla daha fazla iş fırsatı sunuyor. Bu nedenle, henüz meslek edinme aşamasında olan kişilerin en kolay iş bulabileceği meslekleri öğrenerek kariyerlerine bu yönde bir yön verebilmeleri oldukça önemli. Bu rehberde, en kolay iş bulabileceğiniz sektörleri ve meslekleri inceleyeceğiz ve iş arayanların hangi mesleklerde ve sektörlerde daha fazla iş fırsatı olduğunu öğrenmelerine yardımcı olacağız.



Sağlık Sektörü Meslekleri

Sağlık meslekleri, İşsizlik oranı az olan meslek grubudur. Bu meslekler genellikle lisans eğitimi gerektirir. Bu nedenle sınırlı sayıda insan bu meslekleri icra edebilir. Ancak, sağlık sektöründeki talep yüksek olduğu için bu mesleklerde işsizlik oranı ülkemizde düşüktür. Ayrıca, yurt dışında çok sayıda sağlık sektörü çalışanı açığı vardır. Ülkemiz de dahil pek çok ülkeden sağlık çalışanları Avrupa ülkelerine çalışmak amacıyla göç etmektedir.

Sağlık meslekleri arasında doktorlar, hemşireler, diş hekimleri, eczacılar, fizyoterapistler, psikologlar, diyetisyenler, radyoloji teknisyenleri ve laboratuvar teknisyenleri gibi meslekleri sayabiliriz. Bu meslekler, sağlık hizmetlerinin tüketici talebine bağlı olarak sürekli artan bir ivmeye sahip olmasından dolayı iş fırsatları açısından oldukça pozitiftir. Ayrıca sağlık meslekleri, teknolojideki ilerlemeler ve yaşlanan nüfus nedeniyle gelecekte de büyümeye devam edecektir.

funduszeue.info’teki güncel sağlık sektörü iş ilanlarına buradan ulaşabilir, sektördeki ihtiyaç hakkında fikir edinebilirsiniz.

Eğitim Sektörü Meslekleri

İşsiz kalma imkanı olmayan meslekler arasında eğitim sektörü mesleklerini sayabiliriz. Bu meslekler, öğrencilere eğitim vermek, onları geliştirmek, belirli bir konuda uzmanlaşmasını sağlamak için gereken hizmetleri sağlar. Eğitim meslekleri olarak, öğretmenler, eğitmenler, öğretim görevlileri, öğretim asistanları, rehberlik danışmanlarını sayabiliriz.

Eğitim mesleklerindeki işsizlik oranının düşük olmasının nedeni, toplumun eğitime olan ihtiyacı ve nüfus artışıdır. Eğitim meslekleri, her yıl yeni öğrencilerin katılımı ile büyüyen bir sektördür. Ayrıca, devletlerin eğitime olan yatırımları, bu mesleklerde iş fırsatlarını daha da artırmaktadır. Üstelik eğitim meslekleri, teknolojinin gelişmesiyle birlikte, dijital öğrenme ve uzaktan eğitim gibi yeni iş modellerinin gelişmesiyle önemli bir dönüşüm sürecinden geçmektedir.

Güncel eğitim sektörü iş ilanlarına buradan ulaşabilir, sektördeki ihtiyaç hakkında fikir edinebilirsiniz.

Bu da ilginizi çekebilir: İşsizlik Maaşı Nedir, Nasıl Alınır?

Bilgi Teknolojileri Sektörü Meslekleri

Bilgi teknolojileri meslekleri, günümüz dünyasında giderek artan bir öneme sahip meslek gruplarından biridir. İstihdam oranı yüksek meslekler, yazılım geliştirme, veri analizi, yapay zeka, siber güvenlik, web tasarımı ve diğer dijital teknolojilerle ilgilidir.

İşsizlik oranının düşük olmasının ana nedeni, bu mesleklerin hızla büyüyen ve değişen bir sektöre ait olmalarından kaynaklanmaktadır. Günümüzde, teknolojinin hızlı gelişimi ve dijitalleşme sürecinin hızlanması, bu mesleklerde sürekli olarak yeni iş fırsatları yaratmaktadır. Özellikle de pandemi süreci, dijital dönüşümün hızlanmasıyla bu meslek gruplarının önemi daha da artmıştır.

Bunun yanı sıra bilgi teknolojileri meslekleri, diğer sektörlerdeki işletmelerin ve organizasyonların da ihtiyaç duyduğu becerileri barındırmaktadır. Örneğin, sağlık sektörü, eğitim sektörü, finans sektörü ve daha birçok sektörde, dijital teknolojiler ve bilgi işlem becerileri gerekmektedir. Bu da bilgi teknolojileri mesleklerindeki iş fırsatlarını artırmaktadır.

Güncel bilgi teknolojileri iş ilanlarına buradan ulaşabilir, sektördeki ihtiyaç hakkında fikir edinebilirsiniz.

Hukuk ve Danışmanlık

Hukuk ve danışmanlık meslekleri, nitelikli çalışanlar gerektirdiği için işsizlik oranları çok düşüktür. Hukuk meslekleri olarak başlıklandırdığımız bu meslekler arasında avukatlık, noterlik ve hakimlik gibi meslekler yer almaktadır. 

Danışmanlık meslekleri ise birçok farklı alanda yer almaktadır. İşletme danışmanlığı, insan kaynakları danışmanlığı, finansal danışmanlık gibi alanlarda çalışan danışmanlar, şirketlerin işleyişini daha verimli hale getirmelerine yardımcı olmaktadır.

Güncel hukuk iş ilanlarına buradan ulaşabilir, sektördeki ihtiyaç hakkında fikir edinebilirsiniz.

İşsizlik oranı en düşük mavi yaka meslekler

Mavi yaka meslekler, genellikle fiziksel çalışma ve teknik beceri gerektiren mesleklerdir. Bu meslekler arasında çeşitli endüstriyel işler, inşaat, bakım onarım, nakliye ve depolama işleri bulunmaktadır. İşsizlik oranı en düşük mavi yaka meslekler arasında ise genellikle teknik becerilerin ön planda olduğu meslekler bulunmaktadır. Bunlar arasında özellikle işletme, üretim ve bakım alanında uzmanlaşmış meslekler yer alır.

Mavi yaka mesleklerde işsizlik oranı düşük olmasının nedeni, bu mesleklerdeki işlerin genellikle belirli bir beceri veya eğitim gerektirmesidir. İkinci olarak da bu mesleklerin, üretim, inşaat ve bakım gibi sürekli bir ihtiyacı olan sektörlerde yer almasıdır. Bu mesleklerde çalışanlar, işlerinin sürekliliğinden ve iş bulma olasılıklarının yüksek olmasından avantaj sağlarlar.

Tüm meslekleri incelemek, güncel iş fırsatlarını görmek için funduszeue.info Meslek Rehberi’ni inceleyebilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı, en kolay iş bulunan 10 mesleği açıkladı

funduszeue.info

Cumhurbaşkanlığı, en kolay iş bulunan 10 mesleği açıkladı

Cumhurbaşkanlığı, en kolay iş bulunan 10 mesleği açıkladı

Türkiye'de kolay iş bulan 10 meslek belli oldu. Cumhurbaşkanlığı insan kaynakları ofisi istihdam verilerini açıkladı. , Sputnik Türkiye

T+

T+

T+

yaşam

türkiye

cumhurbaşkanlığı

işsizlik

meslek

tıp

doktor

istihdam

sosyal güvenlik kurumu

öğretmenlik

/html/head/meta[@name='og:title']/@content

/html/head/meta[@name='og:description']/@content

funduszeue.info

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan istihdam verileri ile Yükseköğretim Kurumu’ndan alınan mezun bilgilerini analiz ederek Türkiye’de en çok aranan ve en kolay iş bulanan meslekleri açıkladı.Cumhurbaşkanlığı'na göre en çok aranan ve en kolay iş bulan ilk 10 sırasındaki meslek şöyle:

funduszeue.info

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

SON HABERLER

tr_TR

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

funduszeue.info

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

türkiye, cumhurbaşkanlığı, işsizlik, meslek, tıp, doktor, istihdam, sosyal güvenlik kurumu, öğretmenlik

türkiye, cumhurbaşkanlığı, işsizlik, meslek, tıp, doktor, istihdam, sosyal güvenlik kurumu, öğretmenlik

Abone olTelegramTwitter

Türkiye'de kolay iş bulan 10 meslek belli oldu. Cumhurbaşkanlığı insan kaynakları ofisi istihdam verilerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi,Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan istihdam verileri ile Yükseköğretim Kurumu’ndan alınan mezun bilgilerini analiz ederek Türkiye’de en çok aranan ve en kolay iş bulanan meslekleri açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı'na göre en çok aranan ve en kolay iş bulan ilk 10 sırasındaki meslek şöyle:

1.

Tıp: Birinci sırada tıp fakültesi mezunları yer alıyor. Tıp fakültesi mezunlarının kamuda iş bulma oranı yüzde Mezuniyet sonrası 6 aylık dönemde iş bulma olasılıkları ise yüzde

2.

Eczacılık: İkinci sırada ise eczacılık mezunları yer alıyor. Mezuniyet sonrası iş bulma olasılığı , mezun olmadan iş bulma oranı ise yüzde Eczacılık bitirip kamuda iş bulmak ise oldukça zor.

3.

Odyoloji: İşitme ve denge üzerine uzmanlaşılan bu bölümde ilk altı ayda iş bulabilme oranı yüzde

4.

Fizyoterapi: Bu bölümden mezun olanların ilk altı ayda iş bulma oranı yüzde Öğrencilikte ise yüzde 5 dolayında iş bulma ihtimali bulunuyor.

5.

Hemşirelik: Mezunların ilk altı ayda yüzde oranla iş bulabildiğini söyleyebiliriz. Hemşirelikte kamuda iş bulma olasılığı yüzde

6.

Pilotaj: Havacılığın gelişmesiyle pilotluk aranan mesleklerden biri haline geldi. Yüzde oranıyla pilotaj mezunları altıncı sırada bulunuyor. Öğrenciyken iş bulanların oranı ise yüzde 4.

7.

Psikolojik danışmanlık: Son yılların gözde bölümünün ilk altı aylık sürede iş bulabilme oranı ise yüzde

8.

Öğretmenlik: Öğretmenlik mesleği genel başlık altında toplanmış, bölüm ayrımı yapılmamış. Mezunların altı ayda iş bulma oranı yüzde , bir yılda iş bulma oranı ise yüzde Kamuda çalışma oranları yüzde 70 dolayında.

9.

İnşaat Mühendisliği: Yeni mezun bir mühendisin altı ayda iş bulma olasılığı yüzde , öğrencilikte iş bulma oranı ise yaklaşık yüzde

Sağlık Hizmetleri: Bölüm mezunlarının altı aylık sürede iş bulma oranı yüzde 54, bir yıllık sürede iş bulma oranları yüzde , okurken iş bulma oranları ise yüzde

Cumhurbaşkanlığı, en kolay iş bulunan 10 mesleği açıkladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan istihdam verileri ile Yükseköğretim Kurumu'ndan alınan mezun bilgilerini analiz ederek Türkiye'de en çok aranan ve en kolay iş bulanan meslekleri açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı'na göre en çok aranan ve en kolay iş bulan ilk 10 sırasındaki meslek şöyle:

1- TIP:
Birinci sırada tıp fakültesi mezunları yer alıyor. Tıp fakültesi mezunlarının kamuda iş bulma oranı yüzde Mezuniyet sonrası 6 aylık dönemde iş bulma olasılıkları ise yüzde

2- ECZACILIK:
İkinci sırada ise eczacılık mezunları yer alıyor. Mezuniyet sonrası iş bulma olasılığı , mezun olmadan iş bulma oranı ise yüzde Eczacılık bitirip kamuda iş bulmak ise oldukça zor.

3- ODYOLOJİ:
İşitme ve denge üzerine uzmanlaşılan bu bölümde ilk altı ayda iş bulabilme oranı yüzde

4- FİZYOTERAPİ:
Bu bölümden mezun olanların ilk altı ayda iş bulma oranı yüzde Öğrencilikte ise yüzde 5 dolayında iş bulma ihtimali bulunuyor.

5- HEMŞİRELİK:
Mezunların ilk altı ayda yüzde oranla iş bulabildiğini söyleyebiliriz. Hemşirelikte kamuda iş bulma olasılığı yüzde

6- PİLOTAJ:
Havacılığın gelişmesiyle pilotluk aranan mesleklerden biri haline geldi. Yüzde oranıyla pilotaj mezunları altıncı sırada bulunuyor. Öğrenciyken iş bulanların oranı ise yüzde 4.

7- PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK:
Son yılların gözde bölümünün ilk altı aylık sürede iş bulabilme oranı ise yüzde

8- ÖĞRETMENLİK:
Öğretmenlik mesleği genel başlık altında toplanmış, bölüm ayrımı yapılmamış. Mezunların altı ayda iş bulma oranı yüzde , bir yılda iş bulma oranı ise yüzde Kamuda çalışma oranları yüzde 70 dolayında.

9- İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ:
Yeni mezun bir mühendisin altı ayda iş bulma olasılığı yüzde , öğrencilikte iş bulma oranı ise yaklaşık yüzde

SAĞLIK HİZMETLERİ:
Bölüm mezunlarının altı aylık sürede iş bulma oranı yüzde 54, bir yıllık sürede iş bulma oranları yüzde , okurken iş bulma oranları ise yüzde

Bu Habere Tepkiniz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası