hamilelik çizgisi ne zaman çıkar / Gebelik Maskesi ve Göbek Çizgisi

Hamilelik Çizgisi Ne Zaman Çıkar

hamilelik çizgisi ne zaman çıkar

Hamilelikte ortaya çıkan göbek çizgisine dikkat! Ortaya çıkma nedeni

"LINEA NIGRA KENDİLİĞİNDEN ORTADAN KALKACAKTIR"

Tüm bunların yanı sıra linea nigra adı verilen bu çizgi, tamamen zararsız olmakla birlikte kendiliğinden geçmesi gerektiği konusunda Dr. Lee uyarıda bulunuyor. Eğer çizginin koyulaşmasını önlemek istiyorsanız, güneş ışığından uzak durmanızı öneriyor. Ayrıca folik asitin de bu çizgiyi hafifletebileceğini, bunun için yeşil yapraklı sebzeler tüketebileceğiniz belirtiyor. Fakat takviyeler konusunda uzmanınıza danışmanız konusunda da uyarıyor.

Hamilelik sırasında bu çizginin kaybolması için cilt beyazlatıcı kremleri kullanmak konusunda uyaran Dr. Lee, bu kremlerin oldukça zararlı olabileceğini ve bunların doğmamış bebeğinize zararı olabileceğini de belirtiyor. Bu tip kremleri kullanmadan önce mutlaka bir uzmandan yardım almanız gerektiği konusunun da altını çiziyor. Üstelik bu durumun tamamen doğal ve zararsız olduğu düşünüldüğünde ve tüm bunların ortadan kaybolacağı bilindiğinde tüm bunlara ihtiyaç duyulmayacağını da sözlerine ekliyor.

Göbek Çizgisi: Hamileliğin Bir Yansıması

3 dakika

Hamile kadınlar, vücutlarını hamileliğe hazırlayan her çeşit biyolojik değişikliği tecrübe eder. Bu iç değişiklikler, çok çeşitli yollarla kendilerini dışardan da gösterir ve göbek çizgisi (linea nigra) bunlardan sadece biridir. 

Göbek Çizgisi: Hamileliğin Bir Yansıması

Göbek çizgisi, genellikle hamilelikte beliren koyu bir çizgidir. Kasık kemiğinden göbek deliğine kadar dikine bir biçimde boylu boyunca uzanır. Bazı kadınlarda bu çizgi, iyi miktarda bir vücut kılıyla bile kaplanabilir. Göbek çizgisi ya da linea nigra, genelde daha esmer ten rengine sahip kadınlarda daha fazla görülür.

Bu çizginin ortaya çıkması, kadının vücudunda hamilelik boyunca oluşan hormonal değişiklikler ile bağlantılıdır. Sonuç olarak çizgi, hamileliğin dördüncü ya da beşinci ayında daha fark edilir hale gelir. Bu küçük dış değişiklik, hamile kadın için herhangi bir tehdit teşkil etmez.

Zararsız olduğu için ten rengi açıcı ürünlerden ya da güneş kremi sürmeden dışarı çıkmaktan kaçının çünkü bu iki eylem ancak çizgiyi daha koyu hale getirebilir.

Göbek çizgisi hakkındaki inançlar

göbek çizgisi inançları

Neden göbek çizgisi hakkında batıl inançlar vardır? Şu an hala, göbek çizgisinin bebeğin cinsiyeti hakkında bilgi verebileceğini iddia eden belli bir efsaneye inanan çok sayıda insan vardır.

Geleneksel olarak, insanlar der ki eğer çizgi göbek deliği üzerinde daha koyu ise bebek kız olacaktır. Öte yandan tam tersi bir durum varsa bebek, erkek olacaktır.

Öte yandan her ne kadar bu belirtiler bazen doğru çıksa da göbek çizgisi vebir bebeğin cinsiyeti arasında herhangi bir ilişki olduğunu destekleyen herhangi bir bilimsel bulgu kesinlikle yoktur. Bu basit bir şekilde yıllar önce ortaya çıkıp yayılan kulaktan dolma bir söylentidir.

Göbek çizgisinin görünüşünü nasıl azaltabiliriz

göbek çizgisi bakımı

Öncelikle, çizginin oluşmasını tamamen önleyemeyeceğinizi söyleyerek başlayalım. Öte yandan hamilelik sırasında çatlak oluşumunu en aza indirecek cilt bakımı için doğru adımları takip edebilirsiniz.

Aşağıdaki stratejileri izlemeniz, hamileliğinizin dokuz ayı boyunca cildinizin sağlıklı kalmasına yardım edecektir:

  • Göğüslerinizi ve karın bölgenizi bütün hamileliğiniz boyunca nemlendirin.
  • E vitamini bakımından zengin losyonlar seçin.
  • Losyonu günde iki kez uygulayın, dairesel hareketlerle cilde masaj yaparak. Aynı zamanda eşinizden masaj yapması için yardım da alabilirsiniz. Sizi tamamen rahatlatacaktır.
  • Gün boyunca düzgün bir şekilde su almalısınız. Her yarım saatte bir suyunuzdan biraz için. Eğer tuvalete gitmeniz gerekirse, tutmayın.
  • A, C ve E vitamini açısından zengin gıdalar tüketin. Cildinizin esnekliği ve yenilenebilirliğine yardım edecektir.

Hamilelik çizgisi genellikle doğum yaptıktan 3 ay sonra kendiliğinden yok olur. Eğer çizgi yok olmazsa ve aynı zamanda yüzünüzde koyu lekeler fark ederseniz, dermatoloğunuza danışın.

Neden göbek çizginizi takdir etmelisiniz?

hamilelik çizgisi oluşumu

Kendinize soruyor olabilirsiniz: Neden vücudumda çıkan koyu bir çizgiyi takdir etmeliyim? İşin doğrusu, bunun için pek çok nedeniniz var. Bu çizgi hamileliği yansıtır, yani her kadının hayatındaki önemli bir süreci işaret eder. Buna ek olarak, tamamen katılmasanız da çok sayıda insan bu çizginin güzel olduğunu düşünür.

Göbek çizgisi hayattır, doğuştur, başlangıçtır. Onu göstermekten utanmayın. Hatta ona sahip olduğunuz için gurur duymalısınız. Göbeğinizde harika duruyor. Dijital platformların olduğu bu günlerde, bu mistik çizgiden keyif almanıza yardımcı olacak yaratıcı fikirleri kolayca bulabilirsiniz.

Göbeklerini boyayan, çizginin dışına çıkan bazı anneler var. Sonra, ne kadar uzun olduğunu gösteren diğer anneler var. Daha cesur olanlar, bu çizginin üstüne dallar, esprili çizgiler çizenler var. Bir şeyler yazmak için en iyi çizgi budur! Eğer bunu yapacaksanız fotoğraf çekilmeyi unutmayın. Çocuğunuz büyüyünce, annesinin hamilelik sırasında yaptığı eğlenceli şeylere bakıp güzelce gülecektir.

Öte yandan bu çizgi hamileliğinizin tek emaresi olmayacaktır. Meme uçlarınızın rengi koyulaşacaktır. Hatta yüzünüzde koyu renk lekeler bile ortaya çıkabilir. Tüm bunlar, normalde doğumdan sonraki birkaç ay içinde yok olur.

Göbek çizgisinin ne olduğunu okuyucularımıza açıkladıktan sonra, bu anlamlı çizgiden gurur duymanızı umuyoruz. Unutmayın ki bu üretici doğanızın bir yansımasından başka bir şey değildir. Hamileliğinize teşekkür edin ve çizginizi takdir edin, eğer ortaya çıkarsa tabii.

Şimdi göbek çizgisinin ne olduğunu öğrendiğinize göre, öğrendiklerinizi eşinize, aile bireylerinize ya da diğer bebek bekleyen arkadaşlarınıza iletebilirsiniz!

İlginizi çekebilir

Hamilelik çizgisi nasıl olur? Hamilelik çizgisi ne zaman çıkar?

Hamilelik çizgisi, gebelerin yaygın olarak gözlemledikleri cilt sorunları arasında yer alır. Hamilelikte yaşanan hormonal değişimlerin sonucunda da vücutta oluşan Linea Nigra, halk arasında hamilelik çizgisi olarak bilinir. Peki Hamilelik çizgisi ne zaman çıkar? Hamilelik çizgisi nasıl olur? İşte konu hakkında ayrıntılı bilgi

HAMİLELİK ÇİZGİSİ NASIL OLUR?

Hamilelik çizgisi olarak bilinen Linea nigra, genelde kasık bölgesinden göbek deliğine kadar olan bölgede düz ve koyu renkli bir çizgi halinde görülür. Koyulaşma, gebeliğin erken dönemlerinde başlar ve koyu tenli kadınlarda daha belirgindir.

Bazen bu çizgi göbek deliğini geçerek göğüs bölgesine kadar ulaşabilmektedir. Hamilelikte bu çizginin görülmesi normaldir ve genelde doğumdan sonra yavaş yavaş kaybolmaya başlar.

Artan östrojen seviyesine bağlı olduğu düşünülen bu durumun özellikle esmer tenli olan anne adaylarında daha belirgin olur. Tamamen fizyolojik olan bu koyulaşmalarda herhangi bir tedaviye gerek yoktur. Gebelik sonrası dönemde zaman içerisinde kaybolurlar.

HAMİLE OLMAYANLARDA VE ERKEKLERDE DE GÖRÜLEBİLİR

Ayrıca linea nigra adı verilen bu çizgi, sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülebilir. Bunun nedeni tam olarak anlaşılamasa da östrojen fazlalığı veya androjen hormonlarının duyarlılığının olmamasından kaynaklanır.

HAMİLELİK ÇİZGİSİ NE ZAMAN ÇIKAR?

Hamileliğin haftasından sonra karın orta hattında linea nigra (siyah çizgi) olarak adlandırılan çizgi şeklinde bir lekelenme oluşur. Hamilelik çizgisi, göbek deliğinin hemen altından başlar ve kasık bölgesine doğru uzanan bu çizginin oluşumu son derece normal ve doğumun ardından kendiliğinden kaybolur.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir