sadece kimlikle gidilebilecek ülkeler / Kimlikle gidilebilecek ülkeler listesi güncellendi! İki ülke Avrupa'da yer alıyor

Sadece Kimlikle Gidilebilecek Ülkeler

sadece kimlikle gidilebilecek ülkeler

pasaportsuz kimlikle gidilebilen ülkeler hangileridir? Mısır'a vizesiz dönem başladı

 pasaportsuz kimlikle gidilebilen ülkeler hangileridir? Mısır&#;a vizesiz dönem başladı

Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Salih Mutlu Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Mısır'ın Türk vatandaşlarına kapıdan vize alma uygulaması başlattığını duyurdu. Bu paylaşımla beraber Mısır'a gitmek isteyen vatandaşlar arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Peki pasaportsuz ve vizesiz gidilebilecek ülkeler hangileridir? kimlikle hangi ülkelere gidilir? İşte yanıtlar

Dünyanın dört bir yanı benzersiz doğal güzellikler ve zengin kültürel dokulara kucak açıyor. Her mevsim gezilip görülmesi gereken binlerce yer arasından kişisel zevklerimize ve bütçemize uygun gezi rotaları oluşturabiliriz. Eğer yurt içi seyahatler yerine başka ülkeleri keşfetmek istiyorsanız öncesinde yapmanız gereken bazı hazırlıklar var. Yurtdışına çıkmak için mutlaka yapılması gereken vize ve pasaport işlemleri kimi zaman yorucu olabiliyor. Bu işlemlerle uğraşmadan güzel bir tatil yapmak isterseniz yalnızca kimlikle giriş yapabileceğiniz ülkeleri sizler için derledik. Gelin, yalnızca kimlikle gidebileceğiniz ülkeleri birlikte öğrenelim.

Gemi seyahatinin avantajları nelerdir? Gemi seyahati hakkında bilinmesi gerekenlerİLİŞKİLİ HABERGemi seyahatinin avantajları nelerdir? Gemi seyahati hakkında bilinmesi gerekenler

VİZESİZ VE PASAPORTSUZ KİMLİKLE HANGİ ÜLKELERE GİDİLEBİLİR?

Aileniz ve sevdiklerinizle yurt dışında güzel bir seyahat rotası oluşturmak isterseniz yalnızca kimliğinizle kolay bir şekilde gidebileceğiniz ülkelere göz atabilirsiniz. Türkiye'den vize ve pasaport olmadan gidilebilecek toplamda 7 ülke bulunmaktadır. Bunlar; Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Moldova ve Sırbistan'dır. Öte yandan Mısır'dan da Türk vatandaşlarına müjdeli bir haber geldi.

MISIR'DAN TÜRK VATANDAŞLARINA MÜJDELİ HABER!

Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Salih Mutlu Şen, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak "Vatandaşlarımız Mısır'a önceden vize almadan girebilecekler. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. Büyükelçi Şen, paylaşımında konuya ilişkin detaylara yer vermezken Mısır'dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Mısır

Mısır

Akvaryumu andıran berrak denizi, kültürel cazibe merkezleri ve otantik mutfağıyla turistlerin odak noktası haline gelen Mısır, özellikle dünya mirası olarak hafızalarda yer edinen Giza Piramitleri ile herkesin beğenisini topluyor. Luxor tapınakları ve Nil Nehri boyunca yapılan gezilerle siz de Mısır'ı keşfe çıkmak isterseniz artık kapıda vize dönemiyle eşsiz bir seyahate kucak açabilirsiniz.

Giza Piramitleri

Giza Piramitleri

Bunun yanı sıra Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülkeler seyahat severler tarafından sık sık araştırılıyor. İşte Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler

BOSNA HERSEK

yılında Fatih Sultan Mehmed'in Osmanlı topraklarına kattığı Bosna Hersek, yılı aşkın bir süre Türk kültürünün zengin dokusuyla harmanlanmıştır. Balkanların en gözde tatil rotalarından birini oluşturan Bosna Hersek, Saraybosna ve Mostar kentleriyle ön plana çıkıyor. İhtişamlı tarihi ve göz kamaştıran kültürüyle görenleri kendine hayran bırakan Bosna Hersek'te mutlaka görmeniz gereken yerler arasında UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Mostar Köprüsü, Saraybosna Katedrali, Miljacka Nehri, Umut Tüneli,Umut Tüneli ve Blagaj (Alperenler) Tekkesi gibi noktalar yer almalı. 

Bosna Hersek

Bosna Hersek

SIRBİSTAN

Geçtiğimiz aylarda Sırbistan Hükümeti, Türkiye ve Sırbistan vatandaşlarının, iki ülke arasındaki geçişlerde yalnızca kimlik kullanmasının yeterli olacağını açıkladı. Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, yaptığı açıklamada yasal düzenlemenin tamamlanmasıyla  beraber geriye yalnızca protokol imzalanması kaldığını ve bunun da kısa süre içinde tamamlanacağını açıkladı. Böylece Avrupa'nın en özel ülkelerinden biri olan Sırbistan tatil rotalarının vazgeçilmezi haline geldi.

Sırbistan

Sırbistan

AZERBAYCAN

Türk kültürünün derin bağlarını yakından hissedebileceğimiz Azerbaycan, vize ve pasaport şartı olmadan gidebileceğimiz en güzel ülkelerin başında geliyor. Özenle hazırlanmış bavulunuzu ve yeni tip çipli TC kimlik kartı ile başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan Azerbaycan'a gidebilirsiniz.

Azerbaycan

Azerbaycan

90 gün kalış süreli vizesiz turistik yapabileceğiniz ülkeye Türkiye'den uçtuğunuzda bu şartın geçerli olduğunu unutmayın. Diğer ülkelerden direkt uçuşlarda mutlaka pasaportunuzun yanınızda olması gerekiyor.

Azerbaycandan kareler

Azerbaycandan kareler

GÜRCİSTAN 

Türkiye'nin komşu ülkelerinden Gürcistan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralıyor. Tarihi yapıları ve göz alıcı doğasıyla dikkat çeken Gürcistan'a vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan gidebilirsiniz.

Gürcistan

Gürcistan

Önceden pasaportsuz 90 gün kalınabilen ülkede artık vize ve pasaport olmadan 1 yıla kadar kalabilmek de mümkün. Türkiye'ye yakın olması sebebiyle pek çok kişinin gezi rehberinde üst sıralarda yer alan ülkeye giriş yapmak için yalnızca yeni tip çipli TC kimlik kartına sahip olmanız gerekiyor.

Gürcistandan manzaralar

Gürcistandan manzaralar

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

Dünyanın en dikkat çeken ada ülkelerinden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yalnızca kimlikle seyahat edilebilecek rotalar arasında yer alıyor. En fazla 30 güne kadar konaklama imkanı sunan Kıbrıs'ta daha fazla kalmak isterseniz pasaport kullanarak bu süreyi 90 güne uzatabilirsiniz. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

UKRAYNA

'den itibaren pasaport ve vize olmadan gidilebilen Ukrayna, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraya destinasyonlardan birine dönüştü. gün içerisinde 90 güne kadar giriş izni veren Ukrayna'ya yalnızca yeni tip çipli TC kimlik kartıyla gidebilirsiniz.

Ukrayna

Ukrayna

MOLDOVA

yılının Şubat ayından beri vizesiz ve pasaportsuz seyahat hakkı tanıyan Moldova, Doğu Avrupa'ya yolculuk yapmak isteyenler için harika bir fırsat tanıyor.  gün içerisinde 90 güne kadar kalma imkanı tanıyan ülkede sakin ve huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz. 

Moldova

Moldova

Özellikle kış aylarında dingin bir atmosfere kucak açan Moldova'ya kimliğinizle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Moldovadan kareler

Moldovadan kareler

İYİ TATİLLER!

'Kimlikle seyahat edilebilen ülkeler' listesi genişliyor

Aktif dış politika, yürütülen girişimci, insani diplomasi ve ülkelerle geliştirilen ikili ilişkiler..

Türkiye'nin etkin diplomatik adımları Türk vatandaşlarına seyahat için yeni kapılar açıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan turunda kimlikle gidilebilen ülkelere Bosna-Hersek ve Sırbistan'ın eklendiğini açıklamıştı. Böylece kimlikle gidilen ülkelerin sayısı 7'ye çıktı.

 

Türk vatandaşları güvenli çipli kimlikleriyle vize ve pasaporta gerek kalmadan bu ülkelere seyahat edebiliyor. Peki o devletler hangileri?

Kimlikle gidilen ülkeler arasında Türkiye'ye yakın coğrafyadaki devletler bulunuyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Azerbaycan bu ülkelerin başında geliyor. Bunun yanı sıra Gürcistan, Ukrayna, Moldova, Bosna-Hersek ve Sırbistan'a da Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartı ile giriş yapılıyor.

Güney Amerika'ya vizesiz seyahat

Ankara'nın Güney Amerika ülkeleri ile iyi ilişkileri bulunuyor. Birçok ülke Türkiye'den vize talep etmiyor.

Bu devletler arasında Arjantin, Brezilya, Bolivya, Uruguay, Venezuela ve Şili de yer alıyor.

Türkiye'den bir çok ülkeye vizesiz seyahat mümkün. Ancak baz&#; ülkelere kimlikle Türkiye Cumhuriyeti vatanda&#;lar&#; seyahat edebiliyor.

GÜNCEL L&#;STE GELD&#;

Kimlikle seyahat edilebilen ülkeler listesi güncellendi.

HANG&#; ÜLKELERE K&#;ML&#;KLE G&#;TMEK MÜMKÜN?

Kimlikle gidilebilen ülkeler, Türkiye Cumhuriyeti vatanda&#;lar&#; için vize uygulamas&#; olmayan veya vize al&#;nabilen ülkelerdir. Baz&#; ülkeler, Türkiye Cumhuriyeti vatanda&#;lar&#;na s&#;n&#;rl&#; süreli veya belirli ko&#;ullarla vize muafiyeti sa&#;lamaktad&#;r. Bu ülkeler &#;unlard&#;r:

- Gürcistan
- Kuzey K&#;br&#;s Türk Cumhuriyeti
- Ukrayna
- Belarus
- Kosova
- S&#;rbistan
- Karada&#;
- Arnavutluk
- Kuzey Makedonya
- Bosna-Hersek
- Moldova

Ancak, seyahat edilecek ülkeye gitmeden önce, o ülkenin vize politikas&#;na ve seyahat belgelerine ili&#;kin güncel bilgilerin kontrol edilmesi önerilir.

K&#;ML&#;KLE HANG&#; ÜLKELERE SEYAHAT MÜMKÜN?

Kuzey K&#;br&#;s Türk Cumhuriyeti
Gürcistan
Azerbaycan
Moldova

K&#;sa bir süre sonra ise Bosna - Hersek ve S&#;rbistan'a kimlikle seyahat mümkün olabilecek.

S&#;rbistan ile Türkiye aras&#;nda bir anla&#;ma yap&#;ld&#;. Anla&#;ma sonras&#;nda Türkiye Cumhuriyeti vatanda&#;lar&#; S&#;rbistan'a kimlikle geçi&#; yapabilecekler.

KKTC K&#;ML&#;KLE GEÇ&#;&#;

“K&#;br&#;s’a pasaportla m&#; gidiliyor?” diye merak edenler için KKTC, Türk vatanda&#;lar&#;ndan pasaport istemiyor. 30 güne kadar vize almaya ihitiyaç duymadan Kuzey K&#;br&#;s Türk Cumhuriyeti’ni ke&#;fetmeye yeni çipli kimlik kart&#;n&#;z&#; göstererek gidebilirsiniz. Eski ve foto&#;rafs&#;z kimlikler art&#;k KKTC giri&#;lerinde kabul edilmemektedir.

GÜRC&#;STAN K&#;ML&#;KLE GEÇ&#;&#;

Turist olarak Gürcistan’&#; ziyaret etmek isterseniz 1 y&#;la kadar ülkeye vizesiz giri&#; yapabilirsiniz. Ayr&#;ca pasaportsuz turlara kat&#;labilir, sadece kimlik göstererek seyahat edebilirsiniz. Yaln&#;z sadece yeni foto&#;rafl&#; ve çipli kimlik kart&#; sahiplerinin pasaport olmadan ülkeye giri&#; yapabilece&#;inin alt&#;n&#; çizmekte fayda var.

AZERBAYCAN K&#;ML&#;KLE GEÇ&#;&#; 

3 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yay&#;mlanan  bildiriyle Türkiye ile olan vize uygulamas&#; kald&#;r&#;lan Azerbaycan'a vize almadan, pasaport göstermeden sadece yeni tip foto&#;rafl&#; ve çipli kimlik belgenizle seyahat edebilirsiniz. Bu vize muafiyetine ba&#;l&#; olarak iki ülke vatanda&#;lar&#; 90 günü a&#;mamak kayd&#;yla pasaportsuz giri&#;-ç&#;k&#;&#; yapabilirler. 90 günü a&#;an durumlarda ise ikamet izni ba&#;vurusu zorunludur.

MOLDOVA K&#;ML&#;KLE GEÇ&#;&#;

Türk vatanda&#;lar&#;n&#;n çipli kimlik kart&#;yla vize almadan seyahat edebilecei son ülke Moldova. 90 günü a&#;mayacak seyahatleriniz için vize muafiyetinden yararlanarak ülkeye giri&#; yapabilirsiniz. E&#;er 90 günü a&#;acak bir seyahat plan&#;n&#;z varsa sahip oldu&#;unuz pasaport türüne göre Moldova vizesi alman&#;z gerekebilir. 

Derleme: Gerçek Gündem

Son Güncelleme:

Yazıyı Paylaş:

Vizesiz Ülkeler: Yalnızca Pasaport veya Kimlik Kullanarak Girebileceğiniz Tam Ülke

Haberler

Seyahat

Vizesiz Ülkeler: Yalnızca Pasaport veya Kimlik Kullanarak Girebileceğiniz Tam Ülke

Pek çok insan yurt dışına çıkmak isteyip vize gerekliliği nedeniyle bu isteğini ertelemiş veya iptal etmiştir. Özellikle Avrupa'ya seyahat etmek isteyenlerin ihtiyaç duyduğu Schengen vizesi veya diğer ülkelerin vizelerini elde etmek son derece zor. Bu aşamada vizesiz ülkeler Türk vatandaşlarının imdadına yetişiyor. Türkiye'den vizesiz gidilebilecek ülkeler listesinde mutlaka gitmek isteyeceğiniz bir veya birkaç ülke vardır. Sizin için derlediğimiz bu içerikte Türkiye'den vize olmadan belli süreler veya süresiz olarak ziyaret edebileceğiniz ülkeleri öğrenebilir ve seyahat planlamanızı yapabilirsiniz. Tarihi dokusu, turistikliği ve daha fazlası ile sayısız ülke seçeneğine bu içerikten ulaşabilirsiniz.

Kuzey ve Güney Amerika Ülkeleri

Kuzey ve Güney Amerika Ülkeleri

Antigua-Barbuda

Antigua-Barbuda

Arjantin

Arjantin

Bahamalar

Bahamalar

Barbados

Barbados

Belize

Belize

Bolivya

Bolivya

Brezilya

Brezilya

Dominika

Dominika

Dominik Cumhuriyeti

Dominik Cumhuriyeti

Ekvador

Ekvador

El Salvador

El Salvador

Guatemala

Guatemala

Haiti

Haiti

Honduras

Honduras

Jamaika

Jamaika

Kolombiya

Kolombiya

Kosta Rika

Kosta Rika

Meksika

Meksika

Nikaragua

Nikaragua

Panama

Panama

Paraguay

Paraguay

Peru

Peru

Saint Kitts (Saint Christoper) ve Nevis Adaları

Saint Kitts (Saint Christoper) ve Nevis Adaları

Saint Lucia

Saint Lucia

Saint Vincent ve Grenadinler

Saint Vincent ve Grenadinler

Surinam

Surinam

Şili

Şili

Trinidad ve Tobago

Trinidad ve Tobago

Turks ve Caicos Adaları

Turks ve Caicos Adaları

Uruguay

Uruguay

Venezuela

Venezuela

Avrupa Ülkeleri

Avrupa Ülkeleri

Arnavutluk

Arnavutluk

Azerbaycan

Azerbaycan

Belarus

Belarus

Bosna Hersek

Bosna Hersek

Ermenistan

Ermenistan

Gürcistan

Gürcistan

KKTC

KKTC

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası