sinem ismi kuranda geçiyormu / Sinem İsmi Caiz mi? Sakıncalı mı? Konur mu?

Sinem Ismi Kuranda Geçiyormu

sinem ismi kuranda geçiyormu

Sinem İsminin Anlamı Nedir? Sinem Ne Demek?

Sinem isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sihirbaz seafoodplus.infoların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Sinem İsminin Kuran&#;da Geçtiği Ayetler Var Mı?

Sinem ismi yüce kitabımız Kur&#;an-ı Kerim&#;de yer alıyor mu diye bakmadan önce Sinem isminin anlamını öğrenmek, detaylı analizini yapmak ve ilginç bilgiler öğrenmek isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler.

Ayrıca bkz: Sinem İsminin Anlamı ve Analizi

Sinem isimi Kuran&#;da geçiyor mu geçmiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Sinem isminin Kuran-ı Kerim&#;de yer almadığını gördük. Arapça kökenli bir isim olmayan Sinem ismi, Farsça ve Türkçe kökenli bir isimdir. Bu nedenle Kuran&#;da geçme ihtimali de bulunmuyor.

Ayrıca bkz: Kur&#;an-ı Kerim&#;de Geçen İsimler

Sinem İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Sinem ismini kontrol ettiğimizde dini açıdan herhangi bir anlamı olmadığını gördük. Sinem isminin genel olarak anlamları ise aşağıdaki gibidir;

  1. “Gönlüm, yüreğim, çok sevdiğim” anlamında kullanılan bir ad.

Eğer bizim yanıldığımızı düşünüyorsanız ve Sinem isminin Kuran&#;da geçtiğini düşünüyorsanız, bize Kuran&#;da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bildirin, bizde yanlışımızı düzelterek yazıyı yeniden güncelleyelim.

NOT: Sinem isminin Kuran&#;da geçmesi yada geçmemesi bu ismin güzel isim yada kötü isim olduğunu göstermez. Örneğin Hüseyin ve Zeynep ismi Kuran&#;da geçmez ancak çok güzel isimlerdir. Örneğin Firavun ve Nemrut gibi isimler Kuran&#;da geçer ama çok kötü isimlerdir.

admin

Sinem İsminin Anlamı Nedir? Sinem İsmi Kur'an'da Ge&#;er Mi, TDK S&#;zl&#;k Anlamı Ne Demek?

Sinem İsminin Anlamı Nedir? 

Sine ismine getirilen iyelik ekiyle (m) türetilen Sinem ismi, gönlüm ve kalbim anlamına gelmektedir. İsmin diğer anlamı "bana kalbim kadar yakın olan" ve "kalben çok sevdiğim"dir. 

Sinem İsmi Kur'an'da Geçer mi? 

Sine kelimesi Farsça kalp, gönül ve gövde anlamına gelir. Kuran'ı Kerim, Arapça nazil olmuş bir kitap olduğu için, Sine ve Sinem kelimeleri, Kuran'da geçmez. 

Sinem Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

Türk Dil Kurumuna göre Sinem isminin üç farklı anlamı vardır: 

İlk Anlamı: (Sözlük Anlamı) - İnsana kalbi kadar yakan olan, çok sevgili, değerli ve önemli olan kişi 

İkinci Anlamı: (Yan Anlamı) - Işık saçarak bulunduğu her yeri aydınlatan, parlak, nurlu, göz alıcı 

Üçüncü Anlamı: (Mecazi Anlamı) - İnsanın en yakını, dostu, sevgilisi 

Sinem İsminin Geçtiği Şiirler 

1- ''Sinemde olan zahmı 

 Kabul eylemedi merhem'' 

Visalizade Arif Efendi 

Zahm, yara anlamına gelir. yüzyılın en önemli şairlerinden biri olan Visalizade Arif Efendi, bu beytinde, derde deva olması için yaraya sürülen merhemin hiçbir işe yaramadığını şiirsel bir şekilde ifade etmiştir. 

2- "Kirpiklerini ok eyle 

 Vur sineme öldür beni"

Aşık Beyhani 

Sadece Divan edebiyatında değil halk ve tekke edebiyatında da sevgilinin kirpikleri, oka benzetilir. Sevgilinin bir bakışı, aşığın kalbine (sinesine) saplanan bir ok gibidir. Bu okun açtığı yaranın devası yine sevgiliden gelir. Şair "vur sineme öldür beni" diyerek sevgilisine seslenir. Çünkü sevgiliden ayrı kalmak da, en az onun bir bakışıyla açtığı yara kadar öldürücüdür. 

3- "Sinemde dağ dağ açıldı firkatin elemi 

 Gözüm görmez oldu ne dünyayı ne alemi"

Fehim-i Kadim 

Firkat ayrılık anlamına gelir. Fehim-i Kadim, bu beytin ilk dizesinde, ayrılık acısının kalbinin derinliklerinde hissedildiğinden bahseder. Hissettiği bu derin elem öyle büyüktür ki, şairin gözünde ne dünya ne de alem kalmıştır. Hiçbir şeyin önemi yoktur. 

Sinem ile Birlikte Kullanılan Diğer İsimler Nelerdir? 

Sinem ismiyle uyumlu olan ve genellikle birlikte kullanılan diğer isimler şu şekilde sıralanabilir: 

1- Didem 

 2- Görkem 

 3- Çiğdem 

 4- Badem 

 5- Demren 

 6- Demet 

 7- Güldem 

 8- Tuğdem 

 9- Tuğsem 

  Birsen 

Sinem İsminin Anlamı Nedir? Sinem Ne Demek, Ne Anlama Gelir?


Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye'de 70 binden fazla kişinin Sinem adını taşıdığı tespit edilmiştir. İstanbul'da ise 16 binden fazla kişinin adı Sinem'dir. Sık tercih edilen isimlerden biri olan Sinem, geçmişte de şimdi olduğu gibi oldukça revaçtaydı.

Sinem Ne Demek?

Kelimenin kökeni: ''Sine''

Sinem kelimesinin sözlük anlamı Göğüs'tür. Kelimeye getirilen iyelik eki 'im'' kelimenin hem anlamını hem de yapısını değiştirmiştir. Sinem, mecazi olarak gönül, yürek, kalp anlamlarına gelir.

Örnek Cümle: Onun acısı sinemi yaktı.

Örnek cümlede de görüldüğü üzere sinem kelimesi, kalbim, gönlüm anlamında kullanılmıştır. Günümüzde sevgi sözcüğü olarak da kullanılan Sinem, tıpkı Canan kelimesi gibi ''sevilen, sevgili'' manalarını taşır. Sinem başka kelimeler ile bir arada kullanıldığında tamlama olur. Bu tamlamaların her biri farklı anlamlara gelir.

1- Sine-i Millet:

Uzun yıllardan beri siyasi bir kavram olarak kullanılan tamlamadır. Kısaca sine-i millet halkın arasına karışmak, halk hareketi başlatmak, meclisi terk etmek, yüzünü millete dönmek gibi anlamlara gelir.

2- ''Olmaz sine-i sad pareme
Çare bulunmaz bilirim yareme''

Ünlü gazeteci, şair ve tiyatro yazarı Namık Kemal tarafından kaleme alınmış güftedir. Hacı Arif Bey tarafından bestelenmiştir. Bu dizede ''Sinem'' kelimesi ''Kalp'' anlamında kullanılmıştır. Şair ilk dizede yüz parça olmuş kalbine iyi gelecek bir ilaç olmadığını ifade eder.

3- Sine-i Püryan:

Türk Edebiyatında sıklıkla kullanılan tamlamalardan bir diğeri Sine-i Püryan'dır. ''Paramparça olan kalp'' anlamına gelir.

Sinem İsmi Kuran'da Geçiyor mu?

Sinem, Arapça değil Farsça kökenli bir kelimedir. Kuran'ın hiçbir ayetinde ''Sinem'' ismi geçmiyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir