rimel kutusunu temizleme / L'Oreal Paris Bambi Eye Maskara + Micellar Makyaj Temizleme Suyu Seti # | CarrefourSA

Rimel Kutusunu Temizleme

rimel kutusunu temizleme

Maskara (Rimel) Fırçası Temizleme İçin 7 Pratik Yöntem

Rimel en sık kullanılan makyaj malzemelerindendir. Rimel fırçası nasıl temizlenir? 7 pratik yöntem makalemizde resimlerle maskara temizliğini anlattık. Rimelin işlevi kirpikleri dolgun ve uzun gösterek gözlere dikkat çekmektir. İşte rimeli bakterilerden temizlemek için öneriler. Aşağıda bildirdiğimiz yöntemlerden dilediğinizi uygulayıp rimelinizi steril hale getirebilirsiniz.

1.Yöntem

Bir kaseye ılık su koyup içine biraz sıvı sabun yahut göz makyajı temizleyicisi katın. İçine rimel fırçanızı koyup dk bekletin. Bu arada fırçayı suda hareket ettirin, ardından fırçanın kıllarına zarar vermemeye dikkat ederek fırça kıllarını muslukta yıkayın. Tekrardan ılık suya koyup ardından kağıt havluyla kurulayın.

2.Yöntem

Rimel fırçanızı kağıt havluyla yahut peçeteyle silin. Haftada bir maskaranızın üzerinde kalıntı birikip birikmediğini kontrol edin, şayet kalıntı varsa kağıt havlu ile temizleyin.

3.Yöntem

Bir bardağa sıcak su koyun. ( Su çok sıcak olmalı fakat kaynak olmamalı) Rimel fırçanızı bu suda 5 dk bekletin. Maskara kalıntıları suya akacak, suyun rengi siyah veya griye dönecektir. Kirli suyu atıp, tekrar sıcak su doldurun ve rimeli yine sıcak suda bekletin. Ardından kağıt havluyla kurulayın.

4.Yöntem

Rimelinizi steril hale getirmek için bir bardağa izopropil alkol koyun, rimel fırçanızı içine daldırın. Yaklaşık bir dakika bekletin.Fırçanız hala temiz görünmüyorsa, bir dakika daha bekletin.

5.Yöntem

Pamuklu çubukla rimelin ağız kısmını temizleyin, böylece rimelin kurumasını engellemiş, ömrünü uzatmış olursunuz.

6.Yöntem

Maskara fırçanızı tüpün içine takmadan önce peçete ile rimel fırçasındaki kılları tamamen kurutun. Ellerinizin temiz ise, rimelin hala ıslak olup olmadığını anlamak için kılların üzerine baş parmağınızla dokunun. Rimel tamamen kurumadıysa fırça üzerinde küçük damlacıklar görebilirsiniz, o zaman kağıt havlu ile fırçayı kurulamak için devam etmelisiniz.

7.Yöntem

Avucunuzun içine biraz şampuan koyup maskaranızın fırça kısmını şampuanla nazikçe ovalayıseafoodplus.infoık suyun altında durulayın, diğer yandan da ovalamaya devam seafoodplus.info temiz akana kadar, rimel fırçanızı yıkamaya devam edin.

Temizleyip, kuruladığınız fırçayı, plastik poşet içine kaldırın. Bildirdiğimiz işlemlerden dilediğinizi uygulayarak, rimelinizi bakteriden arındırabilirsiniz.

Takma Kirpik Nasıl Temizlenir? Resimli Anlatım Tıklayınız

Göz Kaleminin Göz Sağlığına Zararları Nelerdir? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

En İyi Şeffaf Rimel Markaları Ve Fiyatları Listesi Tıklayınız

Mavi Rimel İsimleri, Fiyatları Ve Özellikleri Tıklayınız

Kuruyan Rimel Nasıl D&#;zeltilir?

Kuruyan rimelinizi çöpe atmak zorunda değilsiniz. Makyajın vazgeçilmez parçası olan maskaraların en büyük sıkıntısı çok çabuk kurumaları. Evdeki malzemelerinizle hızlıca kuruyan rimelinizi düzeltebilir, ömrünü uzatabilirsiniz.

GÜL SUYU

Kuruyan rimeli düzeltmek için gül suyu kullanabilirsiniz. Rimelinizin fırçasına gül suyu damlatın ve sonra fırçayı rimel kabınıza batırıp çıkarın. Hızlıca çözüldüğünü göreceksiniz. 

Kuruyan Rimel Nasıl Düzeltilir

ZEYTİNYAĞI

Kuruyan ya da sertleşmeye başlamış rimelize bir iki damla zeytinyağı ekleyin ve rimel fırçası yardımıyla karıştırın. Zeytinyağı kuruyan rimeli düzeltirken aynı zamanda kirpiklerinizi de besleyecektir. Ancak 2 damladan fazla zeytinyağı damlatmamaya dikkat edin aksi takdirde rimeliniz tamamen çöp olabilir.

BADEM YAĞI

Badem yağının kirpikleri gürleştirdiğini bilmeyen yoktur. Tıpkı zeytinyağı gibi badem yağını da sadece birkaç damla olmak kaydıyla rimelinize ekleyin. 

Kuruyan Rimel Nasıl Düzeltilir

EYELINER

Evet, yanlış duymadınız. Eyeliner'ınızı kullanarak kuruyan rimelinizi düzeltebilirsiniz. Likit eyeliner'dan bir iki damla rimelinize damlatın. Rimeliniz eski formuna kavuşacaktır.

KAYNAR SU

Kuruyan rimeli düzeltmenin bir başka yolu ise kaynar sudan yardım almak. Bir kapta su kaynatın ve rimelinizi, ağzı sıkıca kapalı bir şekilde, kaynamış suyun içine bırakın. Su soğuyana kadar rimel kabın içinde kalsın. Sıcak su, kuruyan rimelin çözülmesine yardımcı olacaktır.

False

Herkese Merhabalar..

Bugün bir çoğumuzun çöpe atmaya kıyamadığı yada ne işime yarar diye düşündüğü o şirin rimel fırçalarının temizliğinden ve neler yapabileceğimizden bahsedeceğiz..

Neler mi ??   Şimdi güzel bir temizlemenin ardından kaşlarımıza ,kirpiklerimize bakım yağlarımızı rahatlıkla sürebiliriz.Üstelik kaş,kirpik bakım yağlarını saklamak bir o kadar sinir seafoodplus.info mi? Unuturuz, üşseafoodplus.info seferinde aç , boşalt ,sür ,topla :) İşte bu bakım yağlarımızı temizlemiş olduğumuz rimel kaplarına koyduğumuzda her an elimizin altında seafoodplus.infoıca içeriğini sevdiğimiz rimellerin fırçalarını sevmediğimizde de eski bir fırçayı yeni rimel de seafoodplus.infom Temizlik işine !!!

MALZEMELER

--Rimel Kabı

--Bıçak

--Sıcak Su

--Bulaşık Deterjanı

Öncelikle temizleyeceğimiz rimel kabımızın o ucundaki plastikten kurtulacağız canlar.İçerisini rahat temizleyebilmek adıseafoodplus.info sizlerin görebilmesi için biraz kaldırdım seafoodplus.info işlemi sivri bir bıçak yardımıyla daha kolay yapabilirsiniz.

Çıkardıktan sonra ki hali ;

Şimdi bir kabın içerisine çıkardığımız plastik ucu,fırçayı ve rimel kutusunu seafoodplus.infoın içerisine ve her bir malzememize bulaşık deterjanı döküseafoodplus.infoç saat bu şekilde suyun içerisinde kalsıseafoodplus.info akşamdan yapıp ertesi güne kadar bekletiyorum.

Çeşmenin altında bol su ile yıkıyoruz.Eğer hala siyah akıyorsa bu işlemi bir kere daha tekrarlayabilirsiniz.

Sonucunda tertemiz bir rimel kabımız oluyor :)

O rocket maskaranın fırçasının rengi zaten beni benden aldı :)

Ayrıca bir şırınga yardımıyla bakım yağımızı içerisine koyabiliriz. Koyduktan sonra plastik ucu takmayı unutmayalım ki akma, bulaşma yapmasın !!!

Güzel bakımlı günleriniz olsun canlar ;) Sevgiyle Kalın

7 Beauty Hacks

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir