lens takmak için gerekenler / Kontakt Lens Nedir? - Lens Nasıl Takılır? - Veni Vidi Göz

Lens Takmak Için Gerekenler

lens takmak için gerekenler

Lens Takma Taktikleri, Lens Nasıl Takılır?

Lensler numaral&#; oldu&#;u gibi, numaras&#;z ve renkli alternatiflerini bulmak da mümkündür. Günlük ya&#;amda hem görsel hem de sa&#;l&#;k aç&#;s&#;ndan sundu&#;u avantajlar ile lens takman&#;n hayat&#; daha kolay bir hale getirdi&#;i rahatl&#;kla söylenebilir. Lens Optik ‘te bulunan çok seçenekli lensler ile bu kolayl&#;&#;&#; hayat&#;n&#;za entegre edebilirsiniz.

E&#;er gözünüzde alerji gibi sorunlar yok ise çok büyük bir ihtimalle rahat ve kolay bir &#;ekilde lens kullanabilirsiniz. Lens kullan&#;m&#;nda en büyük tehlike, gözde alerji olu&#;mas&#;d&#;r. Böyle bir durum kar&#;&#;s&#;nda, hemen göz doktorunuza ba&#;vurmal&#;s&#;n&#;z. Özellikle lensi haftalarca ç&#;karmayanlarda ya da çok uzun süre ekrana bakan ki&#;ilerde alerji riski artmaktad&#;r. Bununla beraber gerekli hijyen ko&#;ullar&#; sa&#;lanmaz ise lensle birlikte olu&#;abilecek bakteriler, göze zarar verebilir. Ancak günümüzde teknolojinin de geli&#;mesi ile birlikte lens kullan&#;m&#;nda tamamen hijyenik bir süreç ya&#;anabilmektedir. Bu noktada kullan&#;c&#;lara dü&#;en görev, lensleri gözünüze do&#;ru tak&#;p ç&#;kartmak, lenslerin bak&#;m&#; için k&#;sa bir süre zaman ay&#;rmak ve günde en az alt&#; saat gözleri dinlendirmektir.

Lens Nas&#;l Tak&#;l&#;r?

Lens takman&#;n dikkat gerektiren bir süreç oldu&#;u gerçektir; ancak bir defa kavrand&#;ktan sonra zahmetsiz ve basittir. Bu nedenle lens kullananlar, kazand&#;klar&#; say&#;s&#;z avantaj nedeni ile lens tak&#;p ç&#;karmay&#; bir sorun olarak görmezler. Peki lens nas&#;l tak&#;l&#;r? Öncelikle ellerinizin çok temiz oldu&#;undan emin olman&#;z gerekir. En az otuz saniye sabunla elinizi iyice y&#;kad&#;ktan sonra lensinizi kolayca takabilirsiniz. Ancak asla lens ile suyun temas etmesine izin vermemelisiniz. Lensi t&#;rna&#;&#;zla de&#;il, parma&#;&#;n&#;z&#;n içiyle ald&#;ktan sonra tercih etti&#;iniz lens solüsyonu ile iyi bir &#;ekilde y&#;kaman&#;z önemlidir. Lens solüsyonu sayesinde dezenfekte etti&#;iniz lensinizi, yine parma&#;&#;n&#;z&#;n içiyle, gözünüzün iris bölgesine yakla&#;t&#;r&#;p lensin gözünüze oturmas&#;n&#; sa&#;lad&#;&#;&#;n&#;zda i&#;lem tamam demektir. Lensinizi tak&#;p gözünüze oturmas&#;n&#; sa&#;lad&#;&#;&#;n&#;zda, gözlerinizi bir defa k&#;rparak tamamen yerle&#;mesini sa&#;layabilirsiniz.  

Lens Takarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lens takmak kolay bir süreç olmas&#;na ra&#;men baz&#; davran&#;&#;lar gösterildi&#;i takdirde zahmetli bir olay haline gelebilir. Lens takarken dikkat etmeniz gereken püf noktalar a&#;a&#;&#;daki gibidir:

  • Öncelikle ellerinizi y&#;kad&#;ktan sonra iyi bir &#;ekilde kurulaman&#;z ve ellerinizde havludan bula&#;abilecek hiçbir maddenin kalmad&#;&#;&#;ndan emin olman&#;z gerekir. Lens kullananlar, bunun ne kadar önemli oldu&#;unu bilirler. Aksi halde lense yap&#;&#;acak küçük bir k&#;l bile gözünüzle temas etti&#;inde inan&#;lmaz derecede bir yanma ya da batma yapabilir. Bu nedenle ellerinizi ka&#;&#;t havlu ile kurulaman&#;z ya da direkt olarak hava kurutmas&#;n&#; kullanman&#;z i&#;inizi büyük ölçüde kolayla&#;t&#;r&#;r.
  • Lenslerinizi, lens kutusunda saklamay&#; ve lens solüsyonunuzu her kullan&#;mda tekrar de&#;i&#;tirmeniz gerekir. Birden fazla kullan&#;mda ayn&#; solüsyonu kullan&#;rsan&#;z lensiniz yeterince dezenfekte olmaz ve hijyen problemleri ya&#;ayabilirsiniz.
  • Lensinizi takmadan önce avucunuzda lens solüsyonuylason bir kez daha dezenfekte etmeniz, gözünüzde kuruluk olmamas&#; için önemlidir.
  • Parmak içiniz ile ta&#;&#;d&#;&#;&#;n&#;z lensleri gözünüzeyerle&#;tirirken asla tereddüt etmeyin. Lens, gözünüze oturunca yukar&#; ya da d&#;&#;a bakarak lensin gözünüze oturmas&#;n&#; sa&#;lay&#;n ve gözünüzü birden fazla kez k&#;rpmamaya özen gösterin.

Lens Nas&#;l Ç&#;kar&#;l&#;r?

Lens takmak kadar, lens ç&#;kartmak da ayn&#; özenin gösterilmesini gerektirir. Lens ç&#;kar&#;rken ilk ba&#;ta yine ellerinizi güzel bir &#;ekilde dezenfekte edip lens ile temas etmeye haz&#;r hale getirmeniz gerekir. Üst göz kapa&#;&#;n&#; kald&#;r&#;p yine parmak içine oturacak &#;ekilde lensi kavrad&#;ktan sonra lensin hareket etmesine izin vermelisiniz. Lensin hareket etti&#;ini anlad&#;ktan sonra parma&#;&#;n&#;za yap&#;&#;an lensi rahatl&#;kla ve kolay bir &#;ekilde ç&#;kartabilirsiniz. Lensi ç&#;kard&#;ktan sonra solüsyon d&#;&#;&#;nda hiçbir yer ile temas etmemesini sa&#;lamal&#;s&#;n&#;z. Lensinizi lavaboya dü&#;ürmek, kontakt lenslerin bir daha kullan&#;lmayacak hale gelmesine neden olabilir. Bu nedenle her zamankinden biraz daha fazla dikkatli olmak, sizi istenmeyen kazalara kar&#;&#; korur. Lens kab&#;n&#;za koydu&#;unuz yeni solüsyona lensinizi yerle&#;tirip hemen kapa&#;&#;n&#; kapatman&#;z önemlidir. E&#;er lens kutunuzun kapa&#;&#;n&#; kapamaz iseniz, solüsyon uçar ve lensiniz de k&#;sa süre içinde kuruyarak kullan&#;lmaz hale gelebilir.

Google News

Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de funduszeue.info'a destek olmak için Google News'te funduszeue.info'a abone olun.

Haber3'e Google News'te abone olun

Abone Ol

Lens kullanırken bu adımlara dikkat!

Günümüzde kontakt lens kullananların sayısı hızla artıyor. ‘Renkli göz’ isteğine yanıt verebilmesiyle de cezbeden kontakt lensler, bazı basit kurallara dikkat edilmediğinde ise ciddi tehlikelere davetiye çıkarıyor. Özellikle yazın çok daha dikkatli olunması şart. Zira havuz, deniz, kum, açık hava derken kontakt lensler tehlikeye çok daha açık hale geliyor. Kontakt lens kullanımında dikkat etmeniz gereken 10 altın kural…


Rastgele lens seçmeyin!

Kontakt lens almadan önce mutlaka göz hekimine başvurulmalı. Zira ölçüleri, çapı ve türevinden günlük mü 15 günlük mü yoksa aylık lens mi takılacağına, renkli lens ise hangi renk olacağından astigmatlı bir lens mi gerektiğine dek birçok kritere göre reçete yazılmalı. Temel kriterlere dikkat etmeden kişinin göz renginde değişiklik için doğrudan optik mağazasına gidip istediği göz rengine göre kontakt lens alıp takması son derece yanlış. Gözlük numarası ile lens numarası bazen aynı olabilse bile çoğunlukla birbirinden farklı olduğundan “Ben 3 numara gözlük kullanıyorum, 3 numara lens alayım” demek de tehlikeli. Göz hekimi bile beş altı farklı denemeden sonra reçeteyi yazmak durumunda kalabiliyor.

Deniz ve havuza lensle girmeyin

“Ben yüzücü gözlüğü takıyorum gözüme su kaçmaz, bir şey olmaz” diyerek havuza ve denize kontakt lens ile girilmesi son derece sakıncalı. Göze yüzücü gözlüğü takılsa bile göz sağlığını riske atmamak, havuz ve denize kesinlikle lens ile girmemek gerekiyor. “Gözlüğümü ve lensimi çıkarıp denize girince hiçbir şey görmüyorum” diyen hastalar numaralı yüzücü gözlüğü takmalı.

Lensin musluk suyuyla teması körlüğe neden olabilir

Yaz demek sık sık duş almak demek. Kontakt lens gözdeyken duş almak çok tehlikeli. Zira musluk suyu ile lensin en ufak bir teması, gözde çok ağır, çok ciddi boyutu olan ve körlüğe kadar gidebilen sorunlara yol açabiliyor. Suyun içerisinde yaşayan bazı parazitler gözün içine girdiği zaman lensin üzerinde üreyip göze geçebiliyor ve gözden temizlenmesi son derece zor olduğundan tedavi imkanı çok kısıtlı.

Ellerin temizliğinden emin olunmalı

Altın kurallardan biri, lensi hem takarken hem de çıkarırken ellerimizin temizliğinden emin olmak. Gün içerisinde ellerimiz pek çok şeyle temas halinde olduğundan tam anlamıyla bakteri yuvasına dönüşebiliyor. Ellerimizi sık sık sabunla yıkayarak iyice temizlemek, genel sağlık açısından da çok önemli. Lens kullananların da lenslerini gözüne yerleştirirken ve çıkarırken mutlaka ellerinin temizliğinden emin olmaları, o nedenle hemen öncesinde ellerini sabunla yıkayarak iyice kurulamaları gerekiyor.

Uyumadan önce lensinizi mutlaka çıkarın

Yazın dışarıda geçirilen zaman artıyor, sosyal ortamlar, eğlence mekanları derken geceleri geç uyunabiliyor. Yorgunluktan değil makyajı temizleyip yatmak, lensi çıkaracak hal bile kalmayabiliyor. Çoğu zaman da lensin gözde olduğu unutuluyor. Oysa gece gözde lens varken uyumak ciddi tehlikelere zemin hazırlıyor. Gece lensle uyunursa ertesi gün mutlaka lense ara vermek gerekir. ‘Nasılsa gece lensle uyudum ertesi gün devam edeyim’ dememek gerekir. Her ne kadar geceleri de gözde kalmaya uygun olduğu söylenen kontakt lenksler varsa da geceleri lensin gözde kalması lens komplikasyonlarını orta ve uzun vadede çok artırıyor.

Önce lensi takın sonra makyaj yapın

Dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de, makyaj. Makyaj ve lens ilişkisinde sıralama çok önemli. Önce lensi takıp sonra makyaj yapılmalı. Çıkarırken de önce lensi gözden çıkarıp sonra makyajı silmek gerekiyor. Lens gözdeyken kesinlikle makyaj silinmemeli. Aksi halde alerji ve ağır enfeksiyonlara davetiye çıkarabiliyor.

Solüsyon seçimine dikkat!

Lenslerin temizliğinde kullanılan solüsyon, en az lens kullanımında dikkat edilmesi gereken kurallar kadar önem taşıyor. Solüsyon deyip geçmemek gerekiyor. Lens kullananların mutlaka iyi bir teknoloji ile üretilmiş ve enfeksiyon koruyuculuğu yüksek bir lens solüsyonu kullanması gerekiyor. Hastalar bütün solüsyonları birbirine benzer diye değerlendirerek önemli bir yanılgıya düşebiliyor. Oysa gece boyunca lensler solüsyonun içinde kalıyor ve enfeksiyondan korunmada solüsyonun kalitesi önem taşıyor.

Kullanım süresini geçirmeyin

Göz hekiminden lensin ne sıklıkla değiştirilmesi gerektiği konusunda mutlaka bilgi alınmalı ve süreye uygun hareket edilmeli. Zira lensler kimi hastalar için günlük, kimileri için 15 günlük ya da bir aylık şeklinde veriliyor. 15 gün denilen bir lensi 16’ncı gün, bir aylık denilen lensi 31’nci gün takmamak gerekiyor.

Başkasının lensini kesinlikle kullanmayın

Lensin kişisel bir ürün olduğu bilinmeli ve kişi en yakını ile bile lensini ortak kullanmamalı. Başkasının lensi de bir günlüğüne de olsa takılmamalı. Arkadaşlar arasında mavi-yeşil renkli lensler birer günlüğüne değiştirilerek takılabiliyor oysa bu yanlış davranış neticesinde görme kaybına bile varan çok ağır bedel ödenebiliyor.

Kurallara uyarsanız ömür boyu kullanabilirsiniz

Aileler ‘lens kör eder’ düşüncesiyle, çocuklarının lens kullanımı konusunda huzursuz olabiliyor. Lens gözü kör etmiyor. Temel kurallara dikkat edildiği zaman ömür boyu hiçbir sorun yaşamadan rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hastalara temel kuralları iyi anlatmak gerekiyor. Yeterince bilgilendirilen hastalar kurallara özen gösteriyor. Hatta kurallara en başta da çocuklar uyuyor.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

İlk Kez Lens Kullanacaklar Buraya: Kullanımı Zor mu, Nelere Dikkat Edilmeli?

Haberler

Sağlık

İlk Kez Lens Kullanacaklar Buraya: Kullanımı Zor mu, Nelere Dikkat Edilmeli?

Günümüzde kontakt lens ve renkli lens kullanan kişi sayısı hayli fazla. Hatta gün geçtikçe lens kullanımı daha da artıyor ve yaygınlaşıyor. Diğer yandan da lens kullanım süreci büyük bir titizlik gerektirdiğinden ilk kez lens kullanacak olanlar veya lens kullanmayı planlayanlar bu durumdan endişe duyabiliyor. Solüsyonundan kutusuna, takma şekillerinden el temizliğine kadar pek çok detay lens kullanım sürecine dahil oluyor. İlk kez lens kullanacak olanlar ve lens kullanmak isteyenler için bilinmesi gereken durumları listeledik.

Kontakt lensler için yapılan muayeneler gözlük muayenesinden oldukça farklı ve karmaşık

Kontakt lensler için yapılan muayeneler gözlük muayenesinden oldukça farklı ve karmaşık

Lens kullanmak için ön hazırlık yapmak gerekebilir

Lens kullanmak için ön hazırlık yapmak gerekebilir

Solüsyon ve lens kutusunun hayatınızın bir parçası olacağını unutmayın

Solüsyon ve lens kutusunun hayatınızın bir parçası olacağını unutmayın

Doğru lensi bulana kadar biraz zaman geçebilir

Lensi kullanmamanız gereken durumları da bilmeniz gerek

Lensi kullanmamanız gereken durumları da bilmeniz gerek

Takma ve çıkarma konusunda onlarca deneme yapmak son derece normal

Takma ve çıkarma konusunda onlarca deneme yapmak son derece normal
funduszeue.info

Hijyen en önemlisi

Hijyen en önemlisi

Merak etmeyin lensler göz bebeğinizden arkaya kaymayacak

Ve son olarak: Kullanım süresine dikkat!

Ve son olarak: Kullanım süresine dikkat!

Kendinizi kutlayın: Artık daha rahat görebilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası