zerdeçallı süt hazırlanışı / Zerdeçallı süt içmek için 10 harika sebep - Beden Sağlığı

Zerdeçallı Süt Hazırlanışı

zerdeçallı süt hazırlanışı

Zerdeçallı Sütün Faydaları Nedir?

Zerdeçallı süt veya diğer adıyla altın süt; kurutulmuş zerdeçal kökü veya tozuyla sütün karıştırılmasıyla hazırlanan sarı renkli bir içecektir. İçecek Hint mutfağına özgü geleneksel bir toniktir, oradan Avrupa ve Amerika’ya sonrada ülkemize yayılmıştır. Lezzeti biraz acıdır ve süt zerdeçalın baharat tadını hafifletir. İçecek geleneksek olarak sadece zerdeçal ve süt ile yapılır ancak içerisine kakule tozu, öğütülmüş zencefil, biber, karanfil ve tatlandırıcılar eklenebilir.

Zerdeçaldaki antioksidanlar, aktif bileşikler ve sütteki mineraller bir araya gelince vücut için üst düzeyde sağlıklı bir içecek ortaya çıkar. Vücuda genel olarak fayda sağlar, özellikle etkili olduğu alanlar bulunur.

Zerdeçallı sütün faydaları

1. Cilt Bakımı

Antioksidan içeriğiyle antiaging etkiler yapar ve cilt sağlığını artırır. Bu içeceğin bölgesel olarak cilt üzerinde kullanılması da iltihap, tahriş, sivilce, sedef ve diğer cilt durumlarında faydalı olur.

2. Sindirime Yardımcı Olur

Zerdeçalda kurkumin bulunur. Antiseptik ve antibiyotik bir madde olan kurkumin, bağırsaklardaki iltihaplanmaların azaltılmasında etkili olarak sindirimi rahatlatır, mide ağrılarına ve şişkinliğe iyi gelir, bakteri dengesine olumlu etkiler yapar. Ayrıca yılında yapılan bir araştırmaya göre safra üretimini artırarak yağ yakımını hızlandırır.

3. Zayıflama

Zerdeçal tüketimi yağ dokusunda yeni yağ hücrelerinin oluşumunu önleyebilir. Bu sayede daha fazla kilo alımı durdurularak zayıflama çabalarından daha iyi netice alınabilir.

4. Solunum Problemlerini Rahatlatır

yılında yayınlanan bir makaleye göre, antibakteriyel ve antiviral özellikleri vücuda saldıran çok çeşitli patojenlere karşı etkili olur. Ayrıca zerdeçal yağı solunması aşırı mukusun atılmasını sağlayarak öksürüğü rahatlatır ve astıma karşı koruma sağlar.

5. İltihaplanmaları Azaltır

Bu sıcak içecek vücut genelinde; boğazdan kas ve eklemlere kadar iltihaplanmalara karşı etkili olabilir. İçerdiği kurkumin maddesi etkili bir antienflamatuardır. Oksidatif stresi ve gereksiz bağışıklık sistemi cevaplarını azaltır.

6. Anti-Kanserojen Özellikleri Vardır

Zerdeçallı süt son yıllarda ünlenen etkili bir antikanser içeceğidir, bu amaçla alternatif tıpta kullanımı vardır. Bu etkisinin sebebi zerdeçalın güçlü bir antioksidan olan kurkumin maddesi içermesidir. Kurkumin kanser gibi kronik hastalıklara yol açan oksidatif stresi ve hücre mutasyonunu önleme kapasitesine sahiptir.

yılında yapılan araştırmalara göre bu madde belirli kanser hücrelerinde hücre ölümünü uyarır, kanserli hücrelerin hayatta kalmasını azaltır, metastazı ve çoğalmayı önler, hastalığın ilerlemesini durdurabilir.

7. Karaciğer Sağlığını Destekler

Vücut için çok iyi bir detokstur, özellikle karaciğerin temizlenmesinde faydalı olabilir. Bazı laboratuvar deneylerinde zerdeçal özlerinin ilaç veya bağımlılık yapıcı madde kaynaklı karaciğer hasarına karşı koruduğu gösterilmiştir. Karaciğerde oksidatif stresi önler ve hatta Hepatit C virüsünün karaciğer hücrelerine bulaşmasını önleyebilir.

8. Ruhsal durumun iyileşmesine yardımcı olur. Beyin sağlığına ve hafızaya iyi gelir.

9. Kalp hastalıklarına karşı koruyabilir.

Zerdeçallı süt (Altın süt) tarifi, nasıl hazırlanır?

Evde zerdeçallı süt yapmak isteyenler internette bir dizi çeşitli tarif bulabilir. Uzmanlar toplamda en fazla gram zerdeçal kullanılarak hazırlanan içeceklerden günde bardak içilmesinde bir sakınca olmadığında hemfikirdir. Süt yerine süt alternatifleri kullanılabilir ancak süt ile tüketilmesi daha yaygındır.

Malzemeler

  • 3/4 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 bardak süt (veya badem sütü, soya sütü, hindistan cevizi sütü)
  • 1/2 çay kaşığı kakule tozu (isteğe bağlı)
  • 1/4 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı bal/şeker

Hazırlanışı

  • Sütü bir cezvede ılıklaşıncaya kadar dakika ısıtın
  • Şimdi zerdeçal, kakule ve zencefili süte karıştırın.
  • Ocağı orta seviyeye ayarlayın ve dakika daha pişirin.
  • Ardından karışımı süzüp tüketebilirsiniz.
  • Eğer isterseniz zencefil yerine biber ekleyebilirsiniz. Soğuk algınlığı ve öksürükte çok etkili olur.

ETİKETLER:Zerdeçallı Sütün Faydaları Nedir

Yatmadan önce zerdeçallı süt içmek için 11 sebep

Yatmadan önce zerdeçallı süt içmek için 11 sebep

funduszeue.info

Zencefilgiller ailesinin sarı rengiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran üyelerinden zerdeçal, renginin güzelliğini içine de yansıtıyor.

Market ve aktarlarda tazesi de toz halinde olanı da kolayca bulunabilen baharatlardan olan zerdeçalın antibiyotik özelliği bulunuyor. Bolca kalsiyum içeren süt ile birleştiğinde ise sağladığı faydaları ikiye katlanıyor.

Hazırlaması da oldukça kolay olan zerdeçallı süt karışımı, günlük beslenme rutinine eklendiğinde enfeksiyonu azaltıyor ve birçok rahatsızlıktan korunmanızı sağlıyor. Bunun yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendiriyor, karaciğeri temizliyor ve hatta kanseri önlemeye yardımcı oluyor.

Yatmadan önce tüketeceğiniz zerdeçallı sütün siz uyurken vücudunuz için harikalar yaratacağından emin olabilirsiniz. İşte sizler için ‘altın süt’ olarak bilinen zerdeçallı süt içmenin faydalarını derledik.

KARACİĞER DOSTU

Yapılan araştırmalar, zerdeçalın karaciğer için faydalı olduğunu kanıtlamıştır. Vücutta temizleyici işlevi gören bu muhteşem baharat, karaciğerde yağ asidi birikimini önler. Düzenli olarak tüketilen zerdeçallı süt, karaciğerin gıda ve kimyasalları işleme yeteneğini artırır ve toksinlerden arındırır.

VÜCUTTTAKİ İLTİHABI AZALTIR

Zerdeçalın ana bileşeninin, enflamasyon tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir. Zerdeçal anti-enflamatuar özelliklerinin yanı sıra artrit, enflamatuar bağırsak hastalığı, pankreatit gibi ağır rahatsızlıkları tedavi etmede etkilidir.

Zerdeçalda bulunan kurkumin, vücuttaki iltihaplanmaya neden olan bazı enzimleri engelleyerek vücudun çok daha sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Yatmadan önce zerdeçallı süt içmek için 11 sebep

SİNDİRİM SİSTEMİNE İYİ GELİR

Düzenli olarak tüketilen zerdeçallı süt, sindirim sistemini destekler. Hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunları ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra ülser ve mide şişkinliklerine de iyi gelir.

BAKTERİLER İLE SAVAŞIR

Zerdeçal; bakteri, virüs ve mantarlara karşı mücadele eden antibiyotik özelliklere sahiptir. Özellikle soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı tedavisinde son derece etkilidir.

KANSERLE SAVAŞMAYA YARDIMCIDIR

Güçlü bir antioksidan olan zerdeçal, kansere karşı oldukça etkili bir baharattır. Meme, prostat, kolon, akciğer ve cilt kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne yakalanma riskini azaltır.

İçerisindeki kurkumin bileşeni ve antienflamatuar özelliği sayesinde DNA’yı koruma altına alır ve kanser hücrelerinin vücuda zarar vermesini engeller. Ayrıca kanser hastalarına uygulanan kemoterapinin yan etkilerini azaltır.

Yatmadan önce zerdeçallı süt içmek için 11 sebep

YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRIR

Diyetinize eklemeniz gereken süper bir besin olan altın süt, metabolizmayı güçlendirir ve yağ yakımını hızlandırır. Düzenli olarak tüketildiğinde vücutta yağ birikmesini önler.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Sitokinler, iltihaplanma ve kardiyovasküler hastalıklarla ilgili maddelerdir. Zerdeçal, bu maddelerin salımını kısıtlar. Her gece yatmadan önce altın süt içmek, kalp problemlerinin oluşma riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

BEYNİNİZ DAHA SAĞLIKLI ÇALIŞIR

Yapılan araştırmalara göre; düzenli olarak zerdeçallı süt içmek, BDNF seviyesini yükselterek alzheimer hastalığının ilerlemesini engeller. Bunun yanı sıra beyin fonksiyonlarının gelişmesine katkıda bulunur.

Yatmadan önce zerdeçallı süt içmek için 11 sebep

HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRIR

Zerdeçallı süt, östrojen hormonu seviyesini artırır. Bu özelliği sayesinde kadın üreme sağlığını iyileştirir. Hormon seviyelerini düzenler ve hamile kalmayı kolaylaştırır.

GÜZEL BİR UYKU UYUMANIZI SAĞLAR

Yatmadan önce içilen bir bardak ılık süt, güzel bir uykunun adeta başlangıcıdır. Zerdeçallı süt uykuya geçişi kolaylaştırır ve kaliteli bir uyku sunar.

CİLDİ ARINDIRIR VE CANLANDIRIR

Zerdeçallı süt, cildin parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Antioksidan özelliği sayesinde serbest radikallerle mücadele ederek cilde zarar veren tüm etkenleri ortadan kaldırır.

Cilt kızarıklığını ve sivilce lekelerini ortadan kaldırırken ince kırışıkları da yok eder.

ALTIN SÜT NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

2 bardak süt 1 çay kaşığı zerdeçal 1/4 çay kaşığı karabiber Göz kararı bal

Hazırlanışı:

Bal dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyun ve orta ateşte kabarcıklar çıkana kadar ısıtın. Isıyı düşürün ve 5 dakika pişmeye bırakın. Ardından ocaktan alın ve ılıdıktan sonra içine bal ekleyin.

Editör notu:Herhangi bir sağlık probleminiz varsa ve bir doktor gözetimi altındaysanız, zerdeçallı süt karışımını içmeden önce doktorunuza danışın. Sağlıcakla kalın.

SağlıkHamileliksütkalp sağlığıcilt

Google News ile Takip Et

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası