evde saç nasıl sarıya boyanır / Evde platin sarısı saç nasıl yapılır? Platin saç boyama rehberi - Güzellik Haberleri

Evde Saç Nasıl Sarıya Boyanır

evde saç nasıl sarıya boyanır

Koyu Renk Saçı Sarıya Boyama Rehberi

Her kadın mutlaka hayatının belli bir döneminde saç renginden sıkılmış ve büyük bir değişikliğe ihtiyaç duymuştur. Ancak saçları koyu renklerden sarıya açmak ile bir karış kestirmek, saça katlar ekletmek ve kakül kestirmek elbette aynı şeyler değil. Saçların rengini açmak, oldukça büyük bir değişim. İsteyen herkesin saç rengini açması mümkün, ancak öncesinde bunun için gereken bazı bilgileri öğrenmeniz gerekiyor.

Saçlarınız koyu renkse ve sarıya boyamak istiyorsanız, sizler için hazırladığımız bu rehberden faydalanabilirsiniz.

Koyu Kahve Saç Nasıl Açılır?

Saçlarınız ne kadar koyu olursa olsun, temel noktalara dikkat ederek saçlarınızın rengini açabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken ilk konu, saçlarınızın daha önce hangi işlemlerden geçtiği olacaktır. Kuaföre gittiğinizde saç renginden beklentilerinizi, nasıl görünmek istediğinizi, saçınızın dokusunu ve saçlarınızda uygulanan işlemleri kuaföre anlatmalısınız. Aklınıza saçınızla ilgili gelen her şey hakkında kuaförünüzü bilgilendirmeniz gerekir. Bazen saç yıllar öncesinde boyanmış olsa bile saç renginin açılması ve hasara yol açmamak için tüm boyamalardan bahsetmek gerekir. Açık renklerin saçta tutması için geçmişte saçlarınızda kullandığınız boyanın profesyonel olup olmaması da önemli faktörlerden bir tanesidir.

Saçlarınızı koyu renkten sarıya döndürmek için kuaförde saatler geçirmeyi göze almalısınız. Özellikle de saçlarınız geçmişte defalarca boyandıysa saçlarınızı açmanın zaman alacağının farkında olmalısınız. Bu sayede saçlarınızın sağlığını mümkün olduğunca korunması sağlanacaktır. Kuaförünüzü hangi sıklıkta ziyaret edeceğiniz, saçınızın şu anki rengine, istediğiniz renk tonuna, saçınızın uzunluğuna, dokusuna ve hangi işlemlerden geçtiğine göre farklılık gösterecektir. Bazı durumlarda saçları açmak tek seferde olabileceği gibi kuaförünüzü iki-üç kez ziyaret etmeniz de gerekebilir.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise bütçeniz olacaktır. Saç renginde büyük değişiklikler yapmak masraflı bir iştir. İlk seferde ne kadar kaliteli hizmet alırsanız, saç rengini tutturmak için kuaförünüzü ziyaret ettiğiniz sıklık o kadar azalacaktır.

Son olarak cilt tonunuza ve yüz hatlarınıza uygun tonları seçmelisiniz. Saçlarınızı mükemmel bir sarıya boyatabilirsiniz, ancak bu renk cilt tonunuz ve gözlerinizle uyumlu değilse yüzünüze yakışmayacaktır. Teninize ve göz renginize uygun tonları seçmek için kuaförünüze danışabilirsiniz. Bunun için özellikle göz rengine bakmak önemlidir. Göz renginizin sıcak mı yoksa soğuk mu olduğuna göre saç renginiz için uygun seçimi yapabilirsiniz. Cilt tonunuz mevsimden mevsime değişebileceği için göz renginize göre seçim yapmanız daha doğru sonuçlar verecektir.

Saç Rengini Açmak Ne Kadar Sürer?

Saç rengini açmak en az birkaç saat süren bir işlemdir. Saçlarınızda boya yoksa kahverengiden sarıya dönmeniz daha kolay olacaktır. Boyasız saçlar, boyalı ve işlem görmüş saçlara göre daha sağlıklı ve güçlüdür. Bu nedenle saç açma işlemini daha iyi bir şekilde kaldırabilmektedir. Boyasız saçlarda renk daha eşit bir şekilde dağılırken boyalı saçların rengi açıldığında renk eşitsizlikleri görülebilir. Bu nedenle saçlarınıza daha önce kalıcı boya uyguladıysanız, kuaförünüze kullandığınız boyadan bahsetmeli ve birlikte bir plan belirlemelisiniz.

Saçların rengini açma konusunda çeşitli etkenler olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar arasında boyanacak saçın koyuluğu, istenen renk tonu, saçta önceden hangi işlemlerin uygulandığı ve daha pek çok şey yer almaktadır. Saçınızın doğal dokusu, renginin nasıl açılacağını ve yeni rengi ne kadar tutacağını etkileyebilir. Kıvırcık saçlar daha hassas olabilse de bu saçların rengi daha hızlı açılır. Kalın ve sert saçlar ise daha güçlüdür ve renklerinin açılması daha uzun sürebilir. Saçlarınızın doğal rengi kahverengiyse saçlarınızı iki tondan fazla açmak istiyorsanız, açıcı kullanılması gerekecektir. Saçlarınızı daha da açık sarıya boyatmak isterseniz, arka arkaya iki kez açıcı uygulanması gerekebilir.

Saç Açmadan Önce Yapılması Gerekenler

Saç boyaları, sağlıklı saçlara en iyi şekilde işler ve sağlıklı saçlar, boyandıkları rengi çok güzel şekilde alır. Saçlarınız hasarlıyken saç renginizi açmaya çalışırsanız, saçlarınızı kırarsınız. Sağlıklı saçları açmak kolay ve hızlıdır. Bu nedenle saçlarınızı sarıya boyatmadan önce en iyi durumda olduklarından emin olmalısınız. Bunun için aylar önceden başlayarak saç maskesi kullanabilir ve kuaförde profesyonel bakımlar yaptırabilirsiniz. Ayrıca saçlarınıza ısı uygulamayı da en aza indirmelisiniz.

Saçlarınızı boyamaya gitmeden önce yeni yıkanmış olmamaları önemlidir. Saçlarınız boyanmadan önce çok temiz ya da çok kirli olmamalıdır. Saçlarınızı boyatacağınız gün yıkarsanız, saç deriniz zarar görebilir. Saçlarınız çok kirli olduğunda ise saçtaki yağ, açıcının ve boyanın tutmamasına neden olabilir. Bu nedenle saç boyatmadan önce saçlarınızı son kez 2 ila 4 gün önce yıkayabilirsiniz.

Saç Rengini Yavaş Yavaş Açma

Saçlarınızı hemen değil de yavaş yavaş açmak isterseniz, highlight uygulamasına şans verebilirsiniz. Bu sayede hem saçlarınız hem de gözleriniz bu yeni renge yavaşça alışmaya başlayacaktır. Saçlarınızın daha az zarar görmesini sağlayabileceğiniz bu yöntemin tek kötü yönü, sabırsızlanmanız olabilir.

Highlight istemiyorsanız ya da sarıya geçiş için bir ara aşama daha istiyorsanız, balyaj da yaptırabilirsiniz. Balyaj ile saçlarınızın tamamını sarıya boyamadan da sarışın olabilirsiniz.

Saçlarınızın rengini açmak için bir diğer seçeneğiniz ise ombre olabilir. Ombrede saçların daha çok uç kısımları açılırken saçın üst kısımlarında orijinal renk korunur. Bu sayede gözleriniz ve saçlarınız sarı renge yavaşça alışabilir.

Evde Saç Rengi Nasıl Açılır?

Evde saç rengini açmak genelde pek tercih edilmez. Çünkü çok fazla hata yapma ve saçlarınıza zarar verme riskiniz vardır. Profesyonel olmayan boyalarla kahverengiden sarıya geçemeseniz de saç tonunuzda ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Ancak bu da saçlarınızda hasara neden olabilir ve sonrasında saçların rengini açmak daha da zor hale gelebilir.

Bu nedenle genelde saçlarınızın ilk açılma aşamasını kuaförde yaptırmanız ve sonrasında istiyorsanız evde ufak dokunuşlar yapmanız önerilir. Örneğin, saç uçlarınıza sarılar ekleyebilir ve saçlarınıza zarar vermeden ufak rötuşlar yapabilirsiniz.

Saç Açıcı Olmadan Saç Nasıl Açılır?

Saç açıcı olmadan saçların rengini açmak kolay değildir. Saç açıcı olmadan yalnızca boya kullandığınızda saçlarınızın tonu yalnızca birkaç seviye açılacaktır. Bu da genelde turuncumsu görünen tonlar ortaya çıkmasına neden olur.

Sağlıklı Saçlar için Ne Yapılmalı?

Saçlarınızı sarıya boyattıktan sonra rengini korumak ve sağlıklı olmalarını sağlamak için şunları yapabilirsiniz:

  • Saçlarınızı ısıyla şekillendirmeyi azaltın ve mümkün olduğunca kendi kendilerine kurumalarına izin verin.
  • Hasarı önlemek için saç şekillendiricilerinizin sıcaklığını düşürün ve uygulamadan önce ısıdan koruyucu ürünler kullanın.
  • Saçlarınızın cansız görünmesini engellemek için duş başlığı filtresi kullanın.
  • Mor şampuan kullanarak sarıların turunculaşmasını engelleyin.
  • Saçlarınızı derinden nemlendirmek için haftalık saç maskeleri uygulayın.
  • Saç tonerini deneyin. Saç toneri ile daha soğuk sarılar elde etmek ve turuncu yansımalardan kurtulmak mümkündür.
Kuaför Nedim Doğulu

Evde Saçları Sarıya Boyamak

Sarı saçlar birçok kadının hayalidir. Ancak güvenilecek kuaför bulmak da oldukça zordur. Bu yüzden birçok kadın, evde kendi imkanlarıyla saçlarını boyar.

Evde saçları sarıya boyamak oldukça zordur. Güzel ve canlı sarı saçlara sahip olmak birçok kadının rüyalarını süslemektedir. Fakat saçlarını bu konuda emanet edecek kuaför bulmak ve o kuaföre güvenmek gerçekten çok zordur. Sırf bu sebeplerden dolayı birçok kadın evde kendi kendilerine saçlarını boyamaya çalışır.

Özellikle el becerisi olan kadınlar ve önceden kendi saçlarına boyama işlemi yapan kadınlar evde saçlarını sarıya boyama işleminde daha başarılı sonuçlar alabilir. Sizlere saçları sarıya boyama anlatmaya geçmeden önce bir uyarı yapmak istiyorum. Bu evde saç boyama ile ilgili genel bir uyarı aslında. Saçınızın rengi ne kadar koyu bir renge sahipse boyama işleminde o kadar fazla yıpranacaklardır. Saç boyama işlemi biraz masraf, biraz zaman, biraz sabır ve deneyim gerektirdiğini de aklınızdan çıkarmayın. Mutlaka saç açma işlemi uygulanması gerekir.

Doğal Saçı Sarıya Boyamak

Saç boyama işlemini yapmadan önce ilk yapmanız gereken saç boyanızı temin etmek ve saç açıcı içe saç rengini açmanız gerekir. Fakat saç boyası bu işin asıl adımı diyebiliriz bundan dolayı Loreal gibi kaliteli markaları tercih etmeniz boyama işleminin başarıya ulaşma ihtimalini arttıracaktır.



Evde Saç Boyama işlemine geçmeden önce özellikle dikkat etmeniz gereken bazı uygulamalar vardır.

Bu uygulamaları şöyle sıralayabiliriz.

⦁Saçlarınızı oriel sürme işlemini tamamladıktan sonra asla ve asla saçınıza bone takmamalısınız. Isı ile elinizden geldiği kadar temas etmemeye çalışmalısınız. Isıya maruz kalırsanız saçlarınız daha hızlı sararacaktır fakat yanacak ve kopmaya başlayacaktır.

  • Boya konusunda kaliteli ve bilindik markalardan kesinlikle şaşmayın. Yüksek dereceli oksidanlardan uzak durmaya özen gösterin
  • Saçlarınızı boyarken kademe kademe boyama işlemini yapmaya özen gösterin
  • Saçlarınızı yıpratacağını düşündüğünüz işlemlerden kaçınmaya özen gösterin.
  • Saçlarınızı boyarken yapacağınız katlar arasında en az 3 haftalık bir süreç olmasına dikkat edin. Saçınıza tekrar boya yapana kadar saçlarınıza sürekli olarak bakım yapmaya özen gösterin.
  • Doğal ve özellikle parabensiz şampuanlar tercih etmeye çalışın.
  • Saçlarınızı sarıya boyamaya başlamadan önce doğal renginden birkaç ton açık renge boyayarak işlemlere başlayın.
  • Daha iyi ve güzel sonuçlar elde etmek için bir miktar orieli saç boyanıza koyabilirsiniz. Saç renginiz tam olarak istediği renge ulaşana kadar en erken 3 haftada bir olmak üzere ton ton rengini açmaya devam edebilirsiniz.
Sacrengiacma

Sac-rengi-acma

Saçlarınızı yıkadığınızda saç renginizin güneşten ışınlarından zarar görmemesi için UV filtreli şampuanlar kullanmanız önemlidir. Saçlarınızı yıkadığınız sular bile saç renginize zarar verebilir. Kullandığınız şampuanın kireçli ve sert sularla yıkama işlemine rağmen saçlarınıza zarar gelmesini önleyen türde şampuanlardan olmasına önem vermelisiniz.

Saç boyama işlemi bittikten sonra, boyalı saçlarınıza özel üretilen şampuanlarla saçlarınızı yıkamanız, doğal saç şampuanı kullanmanız saç boyanızın daha kalıcı olmasını ve renginin korunmasını sağlayabilirsiniz.

Paylaş

Evde Saçları Sarıya Boyamaksaçı sarıya boyama tekniklerisaçı sarıya boyatmaksarıya nasıl dönülür

Ihlamurla Sarı Sa&#; Rengi Nasıl Yapılır?

7SOĞAN VE NAR

SOĞAN VE NAR

Saçlarınızı soğuk bir kızıl ile boyamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Üstelik kırmızı meyveler ve sebzeler içerdikleri doğal antioksidan ve antosiyaninler sayesinde saçınızı besleyip güçlendirecektir. Gerekli malzemeler ise şöyle;• Mor Soğan• Şalgam• Nar• Sirke• Yoğurt • ZeytinyağBir tane mor soğanı kabukları ile birlikte, bir şalgamı, bir pancarı ayrı ayrı yarım su bardağı suyla haşlayın. Bir kahve fincanı soğan suyu, bir kahve fincanı pancar suyu, bir kahve fincanı şalgam suyu, bir kahve fincanı nar suyu bir kahve fincanı çay, bir tatlı kaşığı sirke, bir çorba kaşığı yoğurt, bir çorba kaşığı zeytinyağını geniş bir kaba alın. İçine alabildiği kadar kına ekleyerek sürülebilecek kıvamda ayarlayın. Ocak üstünde ya da fırında ısıtın ve saçınıza sürün. 3 ila 4 saat saçınızda bekleyen boyayı bol su ile yıkayarak temizleyin.

8SOĞAN VE SARIMSAK

SOĞAN VE SARIMSAK

Saçlarınızın hem kendi renginde olmasını hem de beyaz olmamasını istiyorsanız yapmanız gereken;• 1 adet soğan• 5 diş sarımsak• 1 tane yumurta• 1 yemek kaşığı zeytinyağıSoğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayarak iyice ezin. Soğan ve sarımsak karışımının içine yumurtanın sarısını kırın ve üzerine zeytinyağını ekleyin. Bütün bu malzemeleri krem haline gelene kadar karıştırın. Hazırlanan kremsi karışımı saç boyası halinde saçlarınıza uygulayın. 1 saat boyunca bu şekilde bekleyin ve 1 saat sonra ılık su ile yıkayarak temizleyin. Saçlarınızda meydana gelen beyazlamanın yok olmasını sağlayan bu organik saç boyası haftada 1 kere olacak şekilde uygulanabilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası