kedi öksürmesine ne iyi gelir / Kediler neden öksürür? - Hayvanlar ve Çevre

Kedi Öksürmesine Ne Iyi Gelir

kedi öksürmesine ne iyi gelir

Bakımınıza ihtiyaç duyan evcil hayvanlarınız zaman zaman hastalanabilir ve size daha fazla ihtiyacı olduğu dönemler yaşayabilirler. Kedilerde görebileceğiniz en sık hastalıklardan biri kedi nezlesidir. Özellikle yavru kedilerin doğumundan sonraki birkaç ayda bağışıklık sistemleri yeterince güçlü olmadığı için hastalanmaları daha olasıdır. Kedinizin bakım vereni olarak bu durumu önceden fark etmeniz ve gerekli adımları uygulamanız hem kedinizin konforunu artıracak hem de nezle ilerlemeden kontrol etmek sizin için daha iyi olacaktır. Kedi nezlesinin belirtilerini ve sizin neler yapabileceğinizi bu yazı ile öğrenebilirsiniz.

Kedi nezlesinin en büyük nedeninin bağışıklık sistemindeki zayıflık olduğunu bilmelisiniz. Bu nedenle yavru kedilerdeki bakıma daha dikkat etmek gerekir. Kedinizde aşağıdaki belirtiler başlamışsa ve bir süredir devam ediyorsa zaman geçmeden doğru yöntemleri uygulamak, gerekirse hemen veteriner hekime götürmeniz önemlidir:

  • Hapşırık
  • Burun akıntısı (zamanla sarımsı renkte olur ve koyu kıvama gelir.)
  • Ağız yaraları/ kızarıklıkları
  • Gözde çapaklanma/ akıntı
  • Öksürük nöbetleri
  • İştahsızlık
  • Kusma
  • İshal
  • Halsizlik

Yukarıdaki belirtilerle başlayan ve tedavinin geciktiği durumlarda ilerleme gösteren kedi nezlesi kısa sürede müdahale gerektirir. Özellikle solunum yolu enfeksiyonu kedilerde göz ve burun akıntısı, hapşırık ile kendini gösterir. Bu enfeksiyona neden olan parazitler ilerleyen süreçlerde ilaç tedavisini kaçınılmaz kılar. Özellikle bakteriler, mantarlar ve bazı virüsler kedi nezlesine sebep olabilecek etkenlerdir. Kedi nezlesi her hayvan için ortak bir antiviral ilaç olmadığından kendi kedinize göre tedavi protokolü için veteriner hekime danışmak önemlidir.

Kedi nezlesine sebep olabilecek etkenler ne yazık ki kolay bir bulaş yoluna sahiptir, aynı kaptan mama yeme, su tüketme, aynı kum kabını kullanma gibi basit yollarla bile bulaşabilir. Kedinizde bu belirtileri görürseniz öncelikle onu izole etmeniz gerekir. Sokak kedilerindeki nezle, diğer kedilerle bir arada olmaları nedeniyle bulaş ihtimalini arttırır. Bu durumda yapmanız gereken en önemli yardım, belirti gösteren bir kediyi sevdikten sonra diğer kedileri sevmeden önce hasta kediye temas ettiğiniz bölgelerinizi temizlemenizdir. Evinizde beslediğiniz kedi sayısı birden fazla ise ve aralarında bu şekilde kedi nezlesi belirtisi gösteren kediler varsa yine hasta olan kedinizi izole etmelisiniz. Kedilerinizin mama ve su kabını ayırmalısınız.

Kedinizin, kedi nezlesini en kısa sürede atlatmasına yardımcı olmak ya da hiç yaşanmaması için önlem almak amacıyla çeşitli takviyelerden yararlanabilirsiniz. Örneğin kediler için önemli bir aminoasit olan lizin, hem viral etmenlere karşı kedinizin bağışıklığını sağlamlaştıracak hem de hastalığı daha kolay atlatmasına yardımcı olacaktır. Ya da multivitamin takviyeleriyle beslenmesini daha sağlam hale getirerek yine kedinizin bağışıklık sistemini güçlendirmiş olacaksınız. Hayvanın yaşlı olması, kronik bir başka rahatsızlığı olması, yavru olması gibi nedenler kedi nezlesi için farklı tedavi gerekliliklerini doğurur. Bu nedenle her kedi nezleyi farklı şiddette geçirebileceği gibi doğru teşhis ve tedavi veteriner hekimlerince yapılabilir.

FacebookTwitterLinkedIn

Kediler Neden Öksürür? Kedinin Öksürür Gibi Ses Çıkarması Normal Mi, Neden Olur?

Kediler neden öksürür konusuna detaylı yanıt vermek için kedilerin içerisinde bulunduğu ortamı, hava sıcaklığını, beslenme düzenini bilmek gerekir. Kedilerin öksürmesi normal mi sorusuna yanıt verirken kedilerin yaşamlarını gözlemlemek önemli. Kedinin öksürür gibi ses çıkarması neden olur sorusuna farklı sağlık problemleri ile yanıt verilebilir. Kedinin öksürür gibi ses çıkarması normal mi, neden olur sorusunun tüm yanıtları yazımızın devamında.

Kediler Neden Öksürür?

Kediler son derece sevimli ve dayanıklı canlılardır. Ancak çok dayanıklı olmalarına rağmen kedilerin de yaşadığı birtakım hastalıklar olabilmektedir. Böyle durumlarda kedilerin sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için mutlaka iyi bakılmaları gerekir. Kedilerde karşılaşılan öksürük sorunun farklı nedenleri olabilir.

Kedilerde öksürük ortaya çıktığında bu durum basit bir nedene dayalı olabileceği gibi ciddi bir sorundan da kaynaklı olabilir. Öksürük problemi yaşandığında veterinere gitmek daha iyi tedavi süreci açısından büyük bir önem taşır.

Kedilerin Öksürme Nedenleri Nelerdir?

Kedilerde öksürme sebepleri incelendiğinde farklı birçok neden ortaya çıkar. Tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de çeşitli hastalıklar gelişebilir. Bu hastalıklar da kedilerin öksürme nedeni olarak sayılabilir. Öksürme nedenleri arasında şunlar yer alır:

  • Astım
  • Solunum yolu enfeksiyonu
  • Kedi calicivirüs
  • Mantar enfeksiyonları
  • Kalp kurdu hastalığı
  • Tümörler
  • Yabancı cisimler
  • Alerji

Gibi durumlar kedilerin öksürmesine neden olan durumlardır. Öksürük probleminin giderilebilmesi için mutlaka kedilerinizin iyi bir muayeneden geçmesi gerekir. Aynı zamanda gerçek nedenler bilinmeden kedilere ilaç vermek uygun bir davranış şekli değildir.

Kedilerde Öksürük Tedavisi Nasıldır?

Kedilerde öksürük problemi ortaya çıktığında dikkate alınması gereken birtakım noktalar bulunur. Neden öksürdükleri saptandıktan sonra ilaç tedavisine başvurulabilir. Ancak ilacın mutlaka veteriner tarafından verilmesi önemli bir detaydır.

Eğer öksürük solunum yolunda meydana gelmiş ise kedilere uygun olarak antibiyotikler kullanılabilir. Astım gibi çeşitli enflamasyona neden olan hastalıklarda streoid içerikli ilaçlar kullanılır. Ağrı problemi olan kediler için ise ağrıyı azaltmak için non streoid anti inflamatuvar ilaçlar kullanılabilir. Ancak bu tarz ilaçlar konusunda mutlaka kedilerinizi veteriner kontrolünden geçirmeniz gerekir.

Öksürük problemi yaşayan kedilerinizin detaylı bir muayeneden geçirildikten sonra ilaç ile tedavi edilmesi mümkündür. Ancak kronik öksürük probleminde detaylı bir tedavi uygulanabilir. Hastalığın teşhis edilmesi sonrasında kedileriniz için en uygun tedavi uygulanır. Ancak bazı hastalıkların tedavi edilebilmesi için erken teşhis son derece önemlidir. Basit hastalıklar birkaç gün içerisinde tedavi edilerek kedileriniz eski sağlıklarına kavuşabilirler.

Kedi Öksürüğüne Ne İyi Gelir

Kedi Öksürüğüne Ne İyi Gelir

Kedi Öksürüğüne Ne İyi Gelir, Öksürük insanların ve hayvanların neredeyse hepsinde görülür. Doğal olarak kedilerin de öksürdüğüne birçok kişi şahit olmuştur. Hatta kedinin hapşırdığını mı yoksa öksürdüğünü mü anlamak oldukça güçtür.

Kedi öksürüğüne ne iyi gelir? Kediler neden öksürür?

Kedilerde de insanlarda olduğu gibi üst solunum yolu enfeksiyonları yaşanır. Buna bağlı olarak öksürük yaşanması da oldukça olağandır. Ama bunların dışında tüy dökme zamanında kedilerin çok fazla tüy yutmasının da sebep olduğu söylenir. Kedi bu süreç içerisinde bilinçli olmaksızın haddinden fazla tüy yuttuğu için midesinde biriken tüy adeta yumak şeklini alır ve kedinin öksürmesine sebebiyet verir. Aslında öksürmesi iyidir çünkü rahat kusmasını sağlar. Fakat tüyün çokluğu kusmayı zorlaştırır ve kediyi yemek yiyemez hale getirir. Bunun sonucunda kedi halsiz ve bitkin kalır. Böylesi durumlarda taze çim, çimen veya malt yemesi önerilir. Kedinin kusmasına yardımcı olur. Tüy yutmadan kaynaklı bir öksürük ise veteriner de aynı şeyleri tavsiye edecektir. Kedilerin öksürüğü solunum yolu veya sindirim sistemi ile alakalı olabileceği gibi yaşının ilerlemesi sebebiyle de ilgili olabilir.

Kedileri nasıl beslemeliyiz?

Sorun sindirim ve solunum sisteminde ise veteriner yardımıyla ilaç tedavisine dikkat edilmelidir. İlaç tedavisi kesinlikle aksatılmamalıdır. Kedi öksürüğüne ne iyi gelir sorusuna düzenli tedavi ile cevap verilebilir. Bunun yanında kedilerin etçil hayvanlar olmalarından dolayı kemik suyu ve kemik iliğinin sık sık verilmesi metabolizmalarını düzene sokmalarında yardımcı olacaktır. Ayrıca kedilerin öksürüğüne iyi gelen şeylerden biri de süt ve süt ürünleridir. Sütü hasta iken içmek istemeyebilirler ama sütten yapılan yoğurt olsun peynir olsun hatta çökelek peyniri bile severek yerler ve hastalığı atlatmaları daha kısa sürede gerçekleşir. Süt ve süt ürünleri hem kedinin sevdiği şeylerdir hem de vücudun direncini artırıp öksürüğün kesilip kedinin sağlığına kavuşmasında önemli rol oynar.

Son Güncelleme :

Kedi Öksürüğüne Ne İyi Gelir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Kedi Öksürüğüne Ne İyi Gelir"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Öksürük
Öksürük
Öksürük; 7'den 70'e herkesin başına gelebilecek bir sağlık sorunudur. Öksürük pek çok hastalıkla kıyaslandığında basit ve kolay iyileşebilen bir hastalık olduğu için yaklaşık 1 hafta gibi bir zaman dilimi içerisinde iyileşme sürecine girer. Halk aras
Öksürüğü Kesen Şeyler
Öksürüğü Kesen Şeyler
Öksürük, Üst solunum yollarında meydana gelen hastalıkların sonucudur. Öksürüğün birçok nedeni vardır. Uzun süren öksürüklerde ve kronikleşmiş öksürüklerde acilen doktora gidilmelidir. Aksi takdirde kötü bir hastalığa yakalanmış olabilirsiniz. Öksürü
Faranjit Öksürüğü Nasıl Geçer
Faranjit Öksürüğü Nasıl Geçer
Faranjit Öksürüğü Nasıl Geçer, Küçük dilin arkasında bulunan bademciklerin iltihaplanmasından dolayı oluşmaktadır. Farenjitin en önemli sebebi virüs ve bakterilerdir. Kimyasal maddeler ve boğazın tahriş olmasına sebep olan şeyler farenjit oluşturabil
Prospan Öksürük Şurubu
Prospan Öksürük Şurubu
Prospan Öksürük Şurubu, Sarmaşık yapraklarının, orijinal olarak standartlaştırılmış kuru ekstresine dayanan bir Alman bitki ilacıdır. Prospan ilacının, belirgin ve kanıtlanmış bronkolitik etkisi ile ve bitkisel balgam söktürücü ilaç olması sebebiyle,
Balgamlı Öksürük
Balgamlı Öksürük
Balgamlı Öksürük, Herkesin şikâyet ettiği rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Vücut çeşitli nedenlere bağlı olarak balgam üretir. Akciğerde meydana gelen mukus öksürüğün balgamla birlikte çıkmasına neden olur. Bu duruma göre de öksürük kuru ve ba
Reflü Öksürüğü
Reflü Öksürüğü
Reflü öksürüğü, reflünün başlıca belirtilerinden bir tanesi öksürüktür. Reflü mideden yenilen besinlerin mideden yukarı doğru çıkarak yemek borusuna ve boğaza gelmesine denmektedir. Reflü hastalarında genel olarak yemekten sonra ağza besin ve acı su
Öksürüğü Ne Keser
Öksürüğü Ne Keser
Öksürüğü ne keser, öksürüğü kesmek için öncelikle öksürüğe neden olan etkenin belirlenmesi gerekir. Çünkü öksürüğün tedavi edilmesi buna bağlıdır. Tedaviye yön veren bulgu öksürük nedenidir. Genellikle soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar öksürüğe ned
Kusma Öksürük
Kusma Öksürük
Kusma Öksürük, Sindirim ve solunum sisteminin korunmasına yönelik bir refleks veya istemli eylem olan kusma ve öksürük hepimizin başına gelmiştir. Bu durumun ortaya çıkış nedenleri değişik olabilir. Öksürüğün kontrolü tam olarak elimizde değildir. Ne
Öksürük Şurubu
Öksürük Şurubu
Öksürük Şurubu, Genellikle soğuk algınlığına bağlı olarak gelişen öksürüğün tedavi edilmesi için kullanılan bir ilaç türüdür. Öksürük şuruplarını hekimler tedavinin bir parçası olarak reçete etmektedirler. Öksürük şurubu kullanımında her hekimin görü
Benical Öksürük Şurubu
Benical Öksürük Şurubu
Benical Öksürük Şurubu: Sinüs tıkanıklığı, burun akıntısı, hapşırma, kaşıntılı burun veya boğaz ağrısı, kaşıntılı veya sulu gözler, soğuk algınlığı, üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerjik nedenlerle oluşan öksürük belirtilerini gidermek için kull
Levopront Öksürük Şurubu
Levopront Öksürük Şurubu
Levopront Öksürük Şurubu: Öksürüğün giderilmesinde ve diğer koşulların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Levopront öksürük şurubu, aktif bileşen olarak Levodropropizini içerir. Levopront şurubu, periferik eylem uygulayarak ve öksürük üretimini bast
Boğaz Gıcıklanması Ve Öksürük
Boğaz Gıcıklanması Ve Öksürük
Boğaz Gıcıklanması Ve Öksürük, Boğazda meydana gelen bir sorun kişiyi rahatsız edip sürekli olarak öldürmesine yol açar. Boğaz gıcıklanması ve öksürük sorununun birçok nedeni bulunmaktadır. Sürekli olarak kişisin boğazına yabancı bir maddenin kaçması

 

Öksürük
Öksürüğü Kesen Şeyler
Faranjit Öksürüğü Nasıl Geçer
Prospan Öksürük Şurubu
Balgamlı Öksürük
Kedi Öksürüğüne Ne İyi Gelir
Reflü Öksürüğü
Öksürüğü Ne Keser
Kusma Öksürük
Öksürük Şurubu
Benical Öksürük Şurubu
Levopront Öksürük Şurubu
Boğaz Gıcıklanması Ve Öksürük
Öksürüğe Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu
Astım Öksürüğü
Soğan Suyu Öksürüğe İyi Gelirmi
Bricanyl Öksürük Şurubu
Sigara Öksürüğü Nasıl Geçer
Bebeklerde Öksürüğe Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu
Çocuğun Öksürüğünü Ne Keser
Perebron Öksürük Şurubu
Köpek Öksürüğü
Öksürürken Kan Gelmesi
Sabah Öksürüğü
Boğaz Yanması Ve Öksürük Ne İyi Gelir
Sürekli Öksürük
Boğazda Kaşıntı Ve Öksürük
Öksürük Kesici
Öksürük Ve Ses Kısıklığı
Bebeklerde Ses Kısıklığı Ve Öksürük

Popüler İçerik

Öksürüğe Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu

Öksürüğe Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu

Öksürüğe Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu, Solunum hastalıklarının hızlı şekilde yayıldığı dönemlerde öksürme şikayetleri de artar. Bir çok televizyon

Astım Öksürüğü

Astım Öksürüğü

Astım öksürüğü, astımın tek belirtisi uzun sure devam eden kuru öksürüktür aslında. Astım öksürüğü devreye girdiği an tedaviye geç kalınmaması gerekir

Soğan Suyu Öksürüğe İyi Gelirmi

Soğan Suyu Öksürüğe İyi Gelirmi

Soğan Suyu Öksürüğe İyi Gelirmi: Soğan, tıpkı sarımsak gibi etkisi bulunan, ancak zaman zaman kokusundan dolayı çok fazla tüketemediğimiz bir sebzed

Bricanyl Öksürük Şurubu

Bricanyl Öksürük Şurubu

Bricanyl öksürük şurubu; Bricanyl öksürük şurubunun her 5 ml'lik her ölçekte mg terbütalin sülfat bulunmaktadır. mg guifenesin (gayakol glise

Sigara Öksürüğü Nasıl Geçer

Sigara Öksürüğü Nasıl Geçer

Sigara öksürüğü nasıl geçer: Sigara öksürüğü diğer öksürük tiplerine göre daha belirgindir. Sigaranın bronşlarda oluşturduğu hasara bağlı yoğun balgam

Bebeklerde Öksürüğe Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu

Bebeklerde Öksürüğe Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu

Bebeklerde Öksürüğe Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu, Bebekler sık sık öksürüyorsa bu herhangi bir hastalık belirtisi olabildiği gibi alerjik bir duru

Kediler Neden &#;ks&#;r&#;r Ya Da &#;ks&#;r&#;r Gibi Ses &#;ıkarır?

Haberin Devamı

Kediler Neden Öksürür?

 Kedilerin öksürme nedenleri birçok farklı durumdan ötürü ortaya çıkabilmektedir.

 - Astım

 - Alerji

 - Mantar enfeksiyonu

 - Kalp kurdu

 - Akciğer kanseri

 - Kalp hastalıkları

 - Birtakım değişik enfeksiyonlar

 - Solunum yoluna kaçan yabancı cisimler

 Yukarıda verilen bu gibi durumlar kedilerde öksürüğe neden olabilmektedir. Genelde büyük bir çoğunluğu ciddi bazı hastalıkların habercisi olabiliyor. Ancak solunum yoluna kaçan yabancı cisimler ise, genelde kedinin tek başına halledebileceği durumlar içerisinde gelir. Bunun dışında minik dostları böyle durumlarda bir veterinere göstermek büyük öneme sahiptir.

Kediler Neden Öksürür Gibi Ses Çıkarır?

Kedileröksürür gibi ses çıkardıkları vakit kedi sahipleri bu konuda paniğe kapılır. Elbette bu konuda haklı olduklarını dile getirmek mümkün. Çünkü böyle bir durumda sebeplerin büyük bir çoğunluğu ciddi bazı rahatsızlıkları öne çıkarabilmektedir. Ancak genelde solunum yoluna kaçan cisimler nedeniyle öksürdüğünü de ifade etmek mümkün. Çünkü kediler gün içerisinde birçok farklı madde ile oynar ve bunları yutabilir.

Haberin Devamı

 Fakat bunların dışında astım, alerjik reaksiyonlar, mantar enfeksiyonu ve kalp kurdu ile beraber akciğer kanseri gibi ciddi rahatsızlıklar ön plana çıkabilmektedir. Aynı zamanda bazı kalp rahatsızlıkları da bu noktada öne çıkıyor. Böyle durumlarda kediyi veterinere götürmek zamanında müdahale imkanı verebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası