mülakat soruları ve cevapları ingilizce / İngilizce Mülakat Soru ve Cevapları -

Mülakat Soruları Ve Cevapları Ingilizce

mülakat soruları ve cevapları ingilizce

İngilizce mülakatlarda en çok sorulan

“Ya kendimi istediğim gibi ifade edemezsem?” korkusuna neden olan İngilizce mülakatlara birçok aday “aşılması gereken son engel” gözüyle bakıyor. Korkuya ve strese neden olan İngilizce mülakatlarda en çok hangi sorular soruluyor ve adaylar için örnek olabilecek yanıtlar neler? İşteİngilizce mülakatlarda en çok sorulan sorular ve örnek yanıtları…

Hayalindeki kariyeri yakalamanın yolu elbette yapmak istediğin işe sahip olmandan geçiyor. Bunun için de önünde başarıyla geçmen gereken mülakatlar bulunuyor. Özellikle son yıllarda firmaların İngilizce bilen çalışan ihtiyaçları nedeniyle daha fazla aday Türkçe mülakatların yanı sıra İngilizce mülakatlarda da hayalindeki iş fırsatını yakalamaya çalışıyor. “Ya kendimi istediğim gibi ifade edemezsem?” korkusuna neden olan İngilizce mülakatlara birçok aday “aşılması gereken son engel” gözüyle bakıyor. İş görüşmesine girecek olan adayları terleten, sıkıntıya ve strese sokan İngilizce mülakatları başarıyla atlatmak aslında o kadar da zor değil. Mülakat öncesinde yapılacak bir ön hazırlıkla İngilizce mülakatlarda da başarılı olabilirsin.

İK uzmanlarının adaylara İngilizce mülakatlarda en sık sorduğu soruları ve adaylara örnek olabilecek örnek cevapları senin için derledik. İşte en çok sorulan İngilizce mülakat soruları ve örnek cevapları…

Tell me about yourself.

Hem Türkçe hem de İngilizce mülakatlarda adaylara kuşkusuz en çok sorulan soru “Bana biraz kendinden bahsedebilir misiniz?” sorusudur. Adayların bu soruyu kısa, öz ve etkili bir cevap vermesi gerekir.

“…. Üniversitesi …. Bölümü’nden mezun oldum. İletişim yönü güçlü bir insanımdır …. alanında çalışmak kendime olan güvenimi arttırdı ve bu işte başarılı olabileceğimi anladım. Son işimde … konularında ve şu … projelerde görev aldım. Yaptığım … projesi ile hem firmamızın müşterilerinden olumlu geri dönüşler aldık hem de bu durum firmanın satışlarına yansıdı. Departman müdürümün ve genel müdürümün çalışmamı takdir etmesine çok mutlu oldum.”

“I graduated from…….…. University,  ………&#; Department. I am a very communicative person. Having worked at …………funduszeue.info, I had the chance to gain more self-confidence and I believed I could be successful at ………………. I took part in ………….. and …………. Projects at my recent job. With the help of the Project I led, not only we got great feedback from our clients, but also our company’s sales were affected positively. I was so glad that my department manager and general manager appreciated my work.”

Tell me about your education.

“Eğitim bilgilerinizden bahsedebilir misiniz?” sorusu da İngilizce mülakatlarda genellikle “Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?” sorusundan sonra adaylara yöneltilen sorular arasında yer alır. Adaydan bu soruyu cevaplarken okuduğu bölümü neden seçtiğini ve okuduğu bölümün işine olan katkısını anlatması beklenir.

“Hayatım boyunca … olmak istediğim için lisedeyken … bölümünde okumak istedim ve &#;. Üniversitesi’nde ..  eğitimi aldım. Öğrencilik yıllarımda işi öğrenmek amacıyla … adlı firmada stajyer olarak çalışmaya başladım. Üniversite bittikten sonra ise .. firmada çalışmaya başladım ve bu süreçte kendimi geliştirmek amacıyla …. dalında master yaptım.”

“Since I wanted to be a/an……………throughout my whole life, I wanted to study…………at high school and I studied at …………funduszeue.infosity. During my university years, I worked as an intern at ……………Company in order to learn this job. After graduation, I started working at………funduszeue.infoy and in the meantime I did my master’s degree at……………funduszeue.info , at ………………University.”

mulakat

What are your strenghts?

“Güçlü taraflarınız nelerdir?” sorusu adayın işinde hangi alanlarda başarılı olduğunu ölçmek için sorulur. Adayın güçlü olduğu yönlerini ifade ederken daha çok işiyle ilgili olan taraflarına odaklanması gerekir.

“Disiplinli ve planlı biriyimdir. Bu özelliğim sayesinde aldığım işleri vaktinde, eksiksiz olarak tamamlarım.  Yöneticilerim bana iş verdiğinde o işin tamamlanmış olarak kendilerine teslim edeceğimi bilirler.”

“I am a disciplined and organized person, due to that I always finish my work completely on time. My managers would know that when they give me a task, it will be completed fully.”

What are some of your weaknesses?

Hem Türkçe hem de İngilizce mülakatlarda en sık sorulan sorulardan bir diğeri de “Zayıf yönleriniz nelerdir?” sorusudur. Bu soruyla adaydan işiyle ilgili olan zayıf bir yönünü anlatması beklenir. Ancak aday zayıf yönünü nasıl düzelttiğini de bu soruyu cevaplarken vurgulamalıdır.

“Çok heyecanlı biriyimdir. Eskiden bir grup karşısında konuşmaktan, sunum yapmaktan hiç hoşlanmıyordum. Ancak bu sıkıntımın üstüne gittim ve evde sürekli pratik yaptım. Bu konuya ilişkin seminere katıldım. Böylelikle sıkıntımın üstesinden geldim. O zamandan beri çok önemli yöneticiler karşısında bile birçok kez sunum yaptım ve başarılı oldum.”

“I am a very excited person. I used to dislike speaking in public or making presentations. However, I challenged myself ad practiced at home continuously. I also attended a seminar about this, so that I overcame this weakness. Since then, I did many presentations to many well-known managers and I succeeded.”

Why do you want to leave your job?

“İşinden neden ayrılmak istiyorsun?” sorusu, adaylara mülakat esnasında yöneltilen tuzak sorular arasında yer alır. Adayların bu soruya cevap verirken “Eski yöneticim bana sürekli mobing uyguluyordu”, “Çalıştığım şirketin koşulları çok kötüydü” gibi olumsuz cümlelerden uzak durması gerekir.

“Eski işimde birçok konuda kendimi geliştirdim ve yöneticimden de işimle ilgili olarak çok şey öğrendim. Son iş yeri deneyimim bana çok şey kattı. Bundan böyle daha fazla sorumluluk alacağım, …. konularına odaklanacağım hem bilgi birikimimi hem de tecrübemi kullanabileceğim bir alanda çalışmak istiyorum.”

“I improved myself a lot at my previous job and learned many things about my job from my manager. My last job helped me a lot in means of experience. From now on, I would like to work at a job where I can take more responsibility, focus on………., and use my knowledge and experince more for that position.”

What can you do for this company?

“Bu şirket için ne yapabilirsiniz?” sorusuna cevap verecek olan adayların başvurulan şirkete ve pozisyona olan uygunluklarını vurgulamaları gerekiyor.

“Hem iş hayatımdaki deneyimlerim hem de bilgi birikimim nedeniyle firmanıza katkı sağlayacağıma inanıyorum. Daha önce de  … alanlarında görev almış olmam nedeniyle … pozisyona katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum.”

“I believe I can be a good asset for this company both with my experience and knowledge. Since I worked at …………….field before, I think I can manage this position successfully.”

mulakatbekleyis

Why should we hire you?

“Sizi neden işe almalıyız?” sorusunu cevap verecek olan adayların, “Bu şirket için ne yapabilirsiniz?” sorusunda olduğu gibi başvurulan şirkete ve pozisyona olan uygunluklarını anlatması, hangi noktalarda faydalı olabileceğini ifade etmesi gerekiyor.

“Konuşmamızdan anladığım kadarıyla, siz daha çok  …… alanında çalışan ve  …… yetkinlikleri olan birini arıyorsunuz. Ben de …… yıllık iş deneyimim süresince ……. alanlarında çalıştım ve şu konularda uzmanlaştım: ………. Yüksek enerjim ve hızlı öğrenme yeteneğimle ……… gibi konularda çözüm ve projeler ürettim. Size de …… alanlarda katkı sağlayabileceğime inanıyorum. Tecrübelerimin ve motivasyonumun ekibinize büyük bir katkısı olacağına inanıyorum.”

“Having considered our talk so far, I understand that you are looking for someone who is qualified and working at……………….field. And I have worked in…………………….fields throughtout my ………………….years experience and become proficient in ……………funduszeue.infots. I came up with many solutions and projects on…………… with my enthusiasm and energy. I believe I can contribute to you in ……………I am sure, my experience and motivation will be a good additive to this team/company.”

What major problem have you had to deal with recently? How did you handle it?

“Son zamanlarda yaşadığınız en büyük problem neydi ve bunun üstesinden nasıl geldiniz?” sorusu İK uzmanları tarafından adayın geçmişte yaşanılan bir olay karşısında nasıl davrandığını, sorumluluk alıp almadığını ve gelecekte de benzer bir durumla karşılaştığında nasıl davranacağını ölçmek amacıyla sorulur.

“Daha önce çalıştığım iş yerinde müşterilerimizi etkileyecek çok büyük bir sıkıntı yaşamıştık.  Duruma acilen müdahale edilmesi gerekiyordu. Ben de yöneticimin onayını alarak, bu sorunu çözmek için müşterilerimize ….. konularında öneri sundum ve böylelikle sorunun üstesinden geldik.”

“At my previous workplace, we had a big distress that would affect our clients. We had to handle the situation immediately, so having taken my managers approval, I suggested some options to our clients about……………funduszeue.info we managed to overcome that unlucky situation.”

Do you work well under pressure?

İK uzmanlarının İngilizce mülakatlarda adayları test ettiği bir diğer soru da “Baskı altında iyi çalışabilir misiniz?” sorusudur.

“Her zaman planlı çalışan biri olmuşumdur. Sorumluluklarımı öncelik sırasına koyarım ve planlı olarak çalışmaya gayret ederim. Bu özelliğim sayesinde stresli anlarda bile ne yapmam gerektiği bilerek çalışmaya devam ederim.”

“I have always been an organized person at work. I put my responsibilities in order and try to follow that track. With the help of this habit of mine, I do my work knowing what to do even when I am stressed.”

Can you give me five words that best describe you?

İK uzmanları bazen de İngilizce mülakatlarda adaylara “Sizi en iyi tanımlayan 5 kelime nedir?” gibi kısa ve net yanıtlar isteyen sorular yönetirler. Adayların çalışacağı pozisyonu gözeterek soruyu cevaplaması gerekir.

“Azimli, planlı, disiplinli, çalışkan ve iletişime açık bir insanım.”

“Determined, organized, disciplined, hardworking and open to communication.”

Mehlika Akgün

İNGİLİZCE MÜLAKAT HAZIRLIĞI &#; PART 1

İş görüşmeleri her zaman streslidir &#; hatta sayısız iş görüşmesinde bulunmuş iş arayanlar için bile. Stresi azaltmak için en iyi yol iş görüşmesine hazırlanmış olmaktır. Yaygın olarak sorulabilecek iş mülakatı sorularını gözden geçirmek için zaman ayırın. Bu tarz tipik mülakat sorularını cevaplamak için örnek cevapları ve tavsiyeleri de gözden geçirin. Daha sonra şirketi araştırmak ve iş görüşmesine hazırlanmak için kendinize zaman ayırın. Bu şekilde, iş görüşmesi yapacağınız şirketle ilgili sorulabilecek spesifik soruların cevapları için hazır ve bilgi sahibi olursunuz.

İŞ GÖRÜŞMESI MÜLAKAT SORULARI &#; KARIYER GEÇMIŞI

Şirket adı, pozisyon adı ve tanımı, çalıştığınız tarihler.

Mülakatı yapan kişiye çalıştığınız şirketleri, iş sıfatınızı , işe başlangıç ve işin bitiş tarihlerini, ne kadar kazandığınızı ve ünvanlarınızdan bahsetmeye hazır olun. Kaç adayın bir önceki işi hakkında sorular sorulduğunda bocaladığını bilseniz şaşırırdınız. Onlardan biri olmayın!

Mülakattan önce özgeçmişinizi gözden geçirerek hafızanızı tazeleyin, böylelikle önceki iş geçmişiniz hakkında daha ayrıntılı ve doğru şekilde konuşabilirsiniz. Eğer bir özgeçmişiniz yoksa, görüşmeciye vereceğiniz bilgilerin, iş görüşmesi için doldurduğunuz formla birbirini tuttuğundan emin olun.

Formu hazırlamak için en iyi yol daha önceden bir iş başvurusu formu örneği indirmektir.

Örnek başvuru formunu önceden doldurun ve iş görüşmesine giderken yanınızda götürün.

Bu yolla tarihler ve diğer çalışma hayatınıza ait bilgilerinizi hatırlamak zorunda kalmak yerine formdan bilgileri kopya çekebileceksiniz.

Özgeçmişiniz hakkında sorular.

İş görüşmesini yapan kişiler, iş görüşmesine sıklıkla tecrübeleriniz hakkında genel bilgi elde edebileceği sorular sorarak başlar.

Bu sıklıkla şu gibi bir istek olacaktır : &#;Lütfen bana özgeçmişinizden bahsedin.&#;

Tipik olarak, adaylar sırasıyla geçmişten günümüze olan deneyimlerini, işverenlerinin isimlerini ve ünvanlarını sayacaklardır. Ancak bu şekilde davranan adaylar işverenlerin halihazırda bilmedikleri bir şeyi söylemezler ve durumu kendi lehlerine çevirme fırsatını ellerinden kaçırırlar.

Örnek Soru: İş için beklentileriniz neydi ve ne kadarı karşılandı?
Example Question: What were your expectations for the job and to what extent were they met?

Bu soruya verilecek doğru veya yanlış cevap yoktur.

Buna en iyi cevap, işe başladığınızda neler beklediğinizi ve pozisyonun size neler getirdiğini örneklerle ele almak olur. Eğer iş beklentilerinizi karşılamadıysa, bunu belirtmekte sorun yoktur.

Ancak, bunu yaparken şirkete, patronunuza veya iş arkadaşlarınıza değil (problem onlarsa), işin kendisine odaklı olmalısınız. Nasıl cevap verdiğinize çok dikkat edin ve olumsuz şeylere çok odaklanmayın. Bunun yerine, işin kendisinin altını çizin. Cevap verirken, spesifik olun.

Önceden iş görüşmesini yapan kişi ile paylaşmak için bazı örnekler hazırlayın. Örneğin, web uygulamaları geliştiren bir işte çalıştıysanız, geliştirdiğiniz spesifik programlar ve sorumluluklarınız hakkında bilgi verin. Eğer mesleki gelişiminizde hedeflerinize ulaşmanız için eğitim ve fırsatlar sağlandıysa, bunlardan da bahsedin.

Örnek Soru: Başlangıç maaşınız ve son maaş seviyeleriniz nedir?
Example Question: What were your starting and final levels of compensation?

İş görüşmesini yapan kişi, adayın maaş geçmişini detaylı olarak kendisine bildirmesini bekler. Önceki her bir pozisyonunuzda ne kadar kazandığınızı iş görüşmesini yapan kişiye söylemeye hazır olun.

İş görüşmesini yapan kişiye verdiğiniz bilgilerin, iş başvuru formunda yazdıklarınızla uyguğundan olduğundan emin olun.

Mülakattan önce maaş geçmişinizi gözden geçirerek hafızanızı tazelemek faydalı olabilir. Böylece, detaylı ve doğru olarak bilgi verebilirsiniz.

Kazancınızı abartmayın veya şişirmeyin. Birçok işveren teklifini yapmadan önce referansları kontrol eder ve maaş geçmişinizi teyit eder. Söyledikleriniz ile eski işvereninizin söyledikleri arasındaki çelişki, iş için olan bu yarıştan elenmenize sebep olabilir.

Örnek Soru: Sorumluluklarınız nelerdi?

Example Question: What were your responsibilities?

Mevcut veya önceki pozisyonlarınız ile ilgili sorular sorulduğunda, açık ve kesin konuşmak ve eski pozisyonlarınızın olumlu yönleri üzerinde durmak önemlidir.

Bu soruya verilecek en güzel cevap, sorumluluklarınızı detaylarıyla anlatmak ve bu sorumlulukları görüştüğünüz iş ile ilişkilendirmektir. Eski pozisyonunuzdaki sorumluluklarınızı, yeni pozisyon için verilen iş tanımı içindeki sorumluluklarınız ile bağdaştırmaya çalışın. Bu şekilde, işveren bu iş için gerekli niteliklere sahip olduğunuzu görecektir.

Yeni işiniz ile doğrudan ilgili olan sorumluluklarınıza daha fazla yoğunlaşın. Dürüst olmak da önemlidir. İşinizi abartmayın, çünkü referanslarınızı kontrol ederken işe alım müdürünün kimi kontrol edeceğini bilemezsiniz.

Örnek Soru: Ne büyük zorluklar ve problemlerle karşılaştınız? Bunların üstesinden nasıl geldiniz?
Example Question: What major challenges and problems did you face?How did you handle them?

İş görüşmesinde &#;Sorunların nasıl üstesinden geldiniz?&#; diye soru sorulduğunda, belirli zor bir durumla nasıl baş ettiğinizi spesifik örnekler vererek açıklayın. Sorunu nasıl inceleyip, çözüme ulaşmakta ne şekilde katkıda bulunduğunuzu anlatın.

Örnek Cevap: Zor bir ekonomik dönem boyunca, ben pek çok tedarikçiden tatminkar bir şekilde geri ödeme planları ayarlamayı başardım.
Example Answer: During a difficult financial period, I was able to satisfactorily negotiate repayment schedules with multiple vendors.

Örnek Cevap: Yeni bir ürünümüzün yazılım geliştirmesi durduğunda, planların tekrar rayına oturmasını sağlayan bir ekibi koordine ettim. Çok kısa bir süre içinde, sorunları tespit ederek, hepsini başarıyla çözebildik.
Example Answer:When the software development of our new product stalled, I coordinated the team which managed to get the schedule back on funduszeue.info were able to successfully troubleshoot the issues and solve the problems, within a very short period of time.

Örnek Cevap: Uzun süreli bir müşteri işlerini az kalsın rakip firmaya verecekti. Müşteriyle buluştum ve işi firmamızda tutabilmek için onu günlük olarak hesabının işletim şeklini değiştirmeye ikna ettim.
Example Answer: A long-term client was about to take their business to a competitor.I met with the customer and was able to change how we handled the account on a day-to-day basis, in order to keep the business.

Örnek Soru: Hatalarından neler öğrendin?
Example Question: What have you learned from your mistakes?

İş mülakatında &#;Hatalarınızdan neler öğrendiniz&#; sorusu sorulurduğunda, cevap vermenin bir yolu olumsuz bir olayı (hatayı) nasıl olumluya çevirdiğinizi örnek vererek açıklamaktır.

Uygun yanıt örnekleri şöyledir :

Örnek Cevap : Öğrendiğim en önemli şeylerden birinin yılmamak olduğunu düşünüyorum.
Example Answer:I think one of the most important things I&#;ve learned is persistence.

Örnek Cevap: Hemen vazgeçmemek lazım çünkü çözüm neredeyse hemen önünüzdedir.
Example Answer: Not to give up too soon, because the solution is probably right in front of me.

Örnek Cevap: Her insana ikinci bir şans vermek gerektiğini öğrendim çünkü ilk izlenimler bazen yanıltıcı olabilir.
Example Answer: I have learned to give every person a second chance, because first impressions can often be misleading.

Örnek Cevap: Ben bir sorunun tek bir iyi çözümü olduğunu düşünürdüm, ama bu tarz bir düşüncenin sadece büyük başarıların olasılığını düşürdüğünü öğrendim.
Example Answer: I have learned to give every person a second chance, because first impressions can often be misleading.

Herkes hata yapar. Olur böyle şeyler. Eğer onlardan ders aldıysanız, iş görüşmesi sırasında bunlardan bahsetmekte bir sakınca yoktur. Ancak, yeni pozisyonun için kritik olabilecek bir hatadan bahsetmek çok da iyi bir fikir değildir. Eğer ders aldığınız bir hatadan örnek vermeniz istenilirse, özellikle yeni işinizle alakalı olmayacak şekilde, eski işinizde yaptığınız bir hatadan örnek verin. Hatta ufak tefek bir hatadan bahsetmek daha iyi olur. O hatadan neler öğrendiğinizi ve bir daha tekrarlamamak için neler yaptığınızı da açıklayın.

Örnek Soru: Önceki işinizde sevdiğiniz veya sevmediğiniz şeyler nelerdir?
Example Question:What did you like or dislike about your previous job?

Eğer bir önceki işinizde sevmediğiniz şeyler sorulursa, çok olumsuz olmayın. Bunun nedeni görüşmecinin, siz bu işi alır ve ilerde iş değiştirmeyi düşünmeye başlarsanız, bu şirket hakkında da olumsuz konuşacağınız fikrine kapılmasını engellemektir.

Bunun yerine, kendiniz ve yeni pozisyonda ne aradığınızı hakkında konuşmak daha mantıklıdır.

Örnek Soru: İşinizin en çok/az tatmin edici yönü ne idi?
Example Question: Which was most / least rewarding?

En çok tatmin edenle en az tatmin eden şeyleri soran mülakat soruları hileli olabilir. En az tatmin edici olarak söyleyeceğiniz şeyin, yeni işinizin başlıca sorumluluklarından biri olmadığından emin olun.

Örneğin, eğer eski işiniz nefret ettiğiniz geniş kapsamlı telefonda müşteri hizmetleri ile ilgiliyse ve yeni işinizde de telefonla o işi benzer bir şey yapacaksanız, bundan asla söz etmeyin. Bunun yerine, işinizin en tatmin edici ve çarpıcı yönleri üzerine yoğunlaşın.

Örnek Soru: Bu pozisyondaki en büyük başarınız / başarısızlığınız ne oldu?
Example Question: What was the biggest accomplishment / failure in this position?

Buna cevap vermenin en iyi yolu doğrudan görüştüğünüz iş ile ilgili olan bir başarınızı örnek vermektir. Özgeçmişinizi ve iş ilanı gözden geçirin. En iyi benzerliği bulun ve bunu, başarınızın şirket için ne kadar faydalı olduğunu göstermek için kullanın. Eğer başarılarınız sorulduysa, bir önceki işinizdeki başarınızdan spesifik bir örnek verin.

Speak English® İngilizce mülakatlarınızda ihtiyacınız olan İngilizce konuşma, İngilizce anlama, kendinizi rahat ve doğru ifade edebilme becerilerini kolayca kazanmanızı sağlayarak, hayalinizdeki işi elde etmenize yardımcı olur.

İngilizce mülakat özel ders programları 10 ve 16 saatlik esnek paketler halinde sunulmaktadır. İngilizce mülakat hazırlığı özel ders programlarımız dahilinde; İngilizce mülakatlar konusunda uzman çok sayıda yabancı öğretmen ile konuşma pratiği yapacak ve sık karşılaşılan İngilizce mülakat soru ve cevaplarını role-play yöntemiyle çok daha kolay öğreneceksiniz. İngilizce mülakat özel ders programı dahilinde karşılaştığınız her yeni eğitmen size farklı aksan ve soru şekillerini daha kolay anlayabilmeniz açısından büyük katkı sağlayacaktır.

Speak English® İngilizce mülakat programı, etkili İngilizce CV hazırlama teknikleri, sık karşılaşılan İngilizce mülakat soruları ve cevap örnekleri, role-play,  İngilizce mülakatlar için gerekli kelime bilgisi ve İngilizce kelimelerin doğru telaffuzları konularını kapsar.

İngilizce mülakat hazırlığı özel ders programlarımız hakkında daha detaylı bilgi almak için bizi hemen arayın

+90 12 04

Speak English® İngilizce mülakat programı katılımcılarımızın başarı gösterdiği bazı firmalar :

En İyi 40 İngilizce M&#;lakat Soruları

İş Hayatında Başarı Toptalent

Yeni CV örneklerini incele

İngilizce mülakat soruları görüşme öncesi pratik yapmanızı sağlayacaktır. Bazı mülakatların tamamı ingilizce gerçekleşirken, bazılarınında bir kısmı ingilizce gerçekleşiyor. İş hayatında artık hepimiz İngilizce’nin gerekliliğinin farkındayız.


🇬🇧 İngilizce sertifikası almak ister misin?

İngilizce seviye testi ile seviyeni ücretsiz öğren, İngilizce sertifikanı hemen al!

Ücretsiz Başla


İngilizce bilmek ve akıcı konuşmak, hemen hemen tüm iş alanlarında yer alan bir kriter oldu. Hâl böyle olunca da bazı mülakatların tamamı İngilizce yapılıyor bazılarının ise bir kısmı İngilizce olarak gerçekleştiriliyor. Bazı sorular var ki, hemen hemen bütün İngilizce mülakatlarda karşınıza çıkıyor. O sorulardan seçmeler hazırladık.

İşte En İyi 40 İngilizce Mülakat Soruları

1. Can you tell me a little about yourself?
Kendinizden biraz bahseder misiniz?

2. Why are you leaving your last job?
Son işinizden neden ayrılmak istiyorsunuz?

3. What is your greatest weakness?
En zayıf yönünüz nedir?

4. What is your greatest strength?
En güçlü yönünüz nedir?

5. Where do you see yourself being in years from now?
Kendinizi yıl sonra nerede görüyorsunuz?

6. Why should we hire you?
Sizi neden işe alalım?

7. What do you know about this organization?
Şirketimiz hakkında ne biliyorsunuz?

8. Why do you want this job?
Bu işi neden istiyorsunuz?

9. Let’s talk about salary. What are you looking for?
Maaş beklentiniz nedir?

Do you have any questions for us?
Bize sorularınız var mı?

Are you a team player?
Takım oyuncusu musunuz?

What is the biggest mistake you have ever made?
Bugüne kadar yaptığınız en büyük yanlış nedir?

Why is there a gap in your work history?
Çalışma hayatınıza neden ara verdiniz?

Tell me about a problem you have solved?
Çözdüğünüz bir sorunu anlatın.

What do you dislike about your last job?
Son işinizde neyi sevmediniz?

What has been your greatest achievement?
Bugüne kadarki en büyük başarınız nedir?

Tell me about any issues you’ve had with a previous boss?
Önceki yöneticiniz ile yaşadığınız sorunlardan bahsedin.

Tell me a suggestion you have made that was implemented?
Uygulanan bir önerinizi söyleyin.

Would you rather work for money or job satisfaction?
Para için mi yoksa iş tatmini için mi çalışmayı tercih edersiniz?

Has anything ever irritated you about people you’ve worked with?
Birlikte çalıştığınız kişilerden sorun yaşadığınız oldu mu?

Programı tamamla, Profesyonel hayatında İngilizce iyi iletişim kurma becerilerini ve güvenini kazan.

Speak English More Professionally perogramına git 

What relevant experience do you have?
İlgili deneyimleriniz nelerdir?

How are you when you’re working under pressure?
Baskı altında çalışabilir misiniz?

What is your biggest failure?
Bugüne kadarki en büyük başarısızlığınız nedir?

How would your boss, supervisors and co-workers describe you?
Yöneticileriniz veya iş arkadaşlarınız sizi nasıl tanımlar?

What sort of person do you not like to work with?
Nasıl bir insanla birlikte çalışmak istemezsiniz?

What have you done to improve your skills, knowledge in the last year?
Son 1 yılda yeteneklerinizi, bilginizi geliştirmek için neler yaptınız?

Tell me about a challenge or conflict you’ve faced at work, and how you dealt with it.
İşinizde karşılaştığınız bir anlaşmazlığı ve bununla nasıl baş ettiğinizi anlatın.

Do you know anyone that works with our company?
Şirketimiz çalışanlarından tanıdığınız var mı?

How long do you want to work for us if we hire you?
Sizi işe alırsak bizimle ne kadar süre çalışmayı istersiniz?

Are you willing to work overtime?
Fazla mesaiye yapmayı ister misiniz?

What is your dream job?
Hayal ettiğiniz iş nedir?

Describe your work ethic.
İş ahlakını açıklayın.

What other companies are you interviewing with?
Görüştüğünüz diğer şirketler nelerdir?

Are you willing to travel or relocated if necessary?
Gerektiğinde seyahat edebilir veya taşınabilir misiniz?

What was the most difficult decision for you to make?
Aldığınız en zor karar neydi?

Describe a major goal you’ve set for yourself recently?
Yakın zamanda kendiniz için koyduğunuz bir büyük hedefi tanımlayın.

What will you do if you don’t get this job? .
Bu işe alınmazsanız ne yapacaksınız?

What motivates you at the workplace?
Sizi işyerinde ne motive eder?

How do you measure success?
Başarıyı nasıl ölçersiniz?

Describe your management style?
Yönetim biçimizi anlatın.


Mülakat Simülasyonu ile mülakat sorularına nasıl cevaplar vermen gerektiğini ücretsiz test et ve öğren. 
İnsan kaynakları profesyonellerinin en sık sorduğu mülakat soruları ve cevapları hakkında bilgi sahibi ol.
Daha önce hiç bir iş görüşmesine gitmedin ya da bu konuda çok az deneyimlisin. O zaman mülakat tekniklerini öğrenebileceğin “Mülakat Simülasyonu” tam sana göre! Hemen başla!

En iyi yeteneklerin kariyer platformu funduszeue.info'ya üye ol, Türkiye'nin ve dünyanın en iyi şirketlerinin iş, staj ve kariyer fırsatlarını keşfet.

IM &#x;NG&#x;L&#x;ZCE MÜLAKAT SORULARI TEST FORMATI

Kurumsal firmaların işe alım süreçlerini operasyonel şekilde yürütmek için adayların genel ve iş İngilizcesi seviyelerini tespit edip anlık raporlamak amacıyla hizmet veren IM İngilizce Mülakat iş ortaklarına 4 farklı sınav seçeneği sunmaktadır. Executive, Efficient, Productive ve Functional IM İngilizce Mülakat sınav paketleridir. İş İngilizcesi ve Genel İngilizce Seviye Tespiti için adayın İngilizce Mülakat Testi’ni başarıyla tamamlaması gereklidir. İngilizce Mülakat Soruları Testi için hazırlanan modül içerik detayları aşağıdaki gibidir;

IM KURUMSAL &#x;NG&#x;L&#x;ZCE MÜLAKAT YAZILI SINAVI

65 dakika süren IM online sınavı toplam 80 puan ve 4 bölümden oluşmaktadır.

Dil Bilgisi

Kurumsal ingilizce seviye tespit sınavı için hazırlanan çoktan seçmeli 50 sorudan oluşan ingilizce mülakat testimiz, adayların genel İngilizce dil bilgisi yeterliliğini ölçer. Adayların dil bilgisi sınavını tamamlamaları için 25 dakikaları bulunmaktadır.

Paragraf Tamamlama

İş İngilizcesi okuma ve okuduğunu anlama yeterliliğini ölçen paragraf tamamlama modülü, kurumsal şirketlerde her departman ve pozisyona uygun hazırlanmış toplam 10 adet sorudan oluşan paragraftaki boşlukları verilen seçeneklerle 16 dakikada doldurulması istenir.

Dinleme

Dinleme bölümü genel İngilizce ve iş İngilizcesinin ölçüldüğü 2 aşamada toplam 10 sorudan oluşur. Birinci bölümde aday genel herhangi bir konu hakkında: Avrupa Birliği, zaman yönetimi, rönesans gibi, 2,5 dakikalık bir metin dinler ve metin ile alakalı 5 soruyu yanıtlar. İş İngilizcesinin ölçüldüğü ikinci aşama, adayın başvurduğu bölüm hakında spesifiktir ve aday dinlediği metin ile ilgili 5 soruyu yanıtlar. Toplam 2 aşama ve 10 sorudan oluşan bölüm için ayrılan süre 14 dakikadır.

Örnek Vaka / Çeviri

Aday, yazılı sınavın son aşaması olan bu bölüme kadar cevapladığı sorulardan toplam 60 puan üzerinden 30 ve/ veya üstü puan alırsa seviyesi B1 ve/veya üstü kabul edilir, başvurduğu bölüm ile ilgili örnek olay incilemesi yapar. Verilen durumda nasıl bir tavır sergileyeceğini anlatan bir metni 10 dakikada yazar. Adayın bu aşamaya kadar olan İngilizce Mülakat sorularından 30 puan altında alması halinde, seviyesi B1 ve altı kabul edilir, her biri farklı İngilizce dilbilgisi yeterliliğini ölçen 10 Türkçe cümleyi İngilizceye 10 dakikada çevirir.

IM KURUMSAL &#x;NG&#x;L&#x;ZCE MÜLAKAT KONUŞMA SINAVI

Tercihinize göre iş yerinizde, iş yerimizde, skype veya telefon vasıtasıyla yapılan 20 puan olan İngilizce Konuşma Sınavında; adaya eğitim ve iş geçmişi hakkında Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi (CEFR) doğrultusunda hazırlanan İngilizce Mülakat soruları sorulur.

Aday sınavın başında İngilizce kendisini tanıtır ve İngilizce iş görüşmesi yaparken sık sorulan sorular sorularak daha rahat hissetmesi sağlanır. Genel sorulardan sonra her aday kendi iş pozisyonu ilgili hazırlanan İngilizce Mülakat sorularına cevap verir ve adayın içerik, telafuz, akıcılık ve dil kullanımı değerlendirilir.

Yapılan konuşma sınavları kaydedilir ve istenildiği taktirde tarafınıza gönderilir. Talep edilirse, istenilen koşulların sağlanması şartıyla, konuşma sınavları iş yerinizde sizlerin katılımıyla gerçekleştirilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası