hazır makarna markaları / Makarna Çeşitleri & Fiyatları - A

Hazır Makarna Markaları

hazır makarna markaları

en iyi makarna markası

  • kişiden kişiye değişmekle birlikte şahsım adına sabancı grubuna satılmadan önceki piyale'dir efendim. izmirbayraklı'da üretilmekteyken bence ülkede üretilen en iyi yerli makarnaydı.

    şu an ülker grubunun fason bir markası olarak hayatına devam etmektedir. diğer markalarda eski piyale randımanını almamakla birlikte minimum olarak filiz markasını tercih etmekteyim. eğer ki biraz egzantrik -pesto soslu falan- takılacaksam barilla.

    not: al dente spor kulübü üyesiyim.

  • (bkz: garofalo)
    (bkz: rummo)
    (bkz: voiello)
    (bkz: de cecco)
    (bkz: agnesi)

  • eveeet uzman olduğum konulardan sadece bir kaçı. ehemmiyetli bir başlık olmuş.

    söyleyeceğim markalar damak tadına göre illa ki değişecektir. güzellik göreceli bir kavram neticede. çeşit makarna çeşidi olduğunu da unutmayalım.

    pratik olsun ucuz olsun istiyorsanız filiz , arbella ve selva. bu markaların pişirme süreleri pakette yazan ile aynı olmayabiliyor süzmeden önce tadına bakın derim

    barilla benim favori makarna markam. lezzetli ve yüksek besin değerine sahip süslemesi keyif verici. tercihe göre tereyağlı ve ton balıklı.. hmm misss

  • makaroma marka makarnaları tavsiye ederim.

    fazla incelemeden, ambalajı sebebi ile italyan zannedip, metro grossmarket'den aldık. aldığımız günden beri başka makarna yiyemiyoruz.

    o kadar güzel ki tadı. kesinlikle tavsiye ederim.

    edit: hakikaten italyanmış aslında. antepli bir şirket getirtiyormuş türkiye'ye.

  • filiz makarna en iyi pişme sonucu verenlerden.
    genelde tercihim bu , bulamazsam barilla

  • makarna çeşidi ve lezzeti hakkında konuşacak kadar bilgili değilim. bilen arkadaşlar buyursunlar.

    ancak halk için alınabilir makarnalar içinde en kalitelisi veronelli 'dir. kullanılan hammadde gerçekten kalitelidir.

    şöyle söyleyeyim; japonya için üretilen makarnanın küçük bir kısmı veronelli olarak iç piyasa sürülüyor. üretim yapılan makinelerin kalitesi hijyeni japon heyet tarafından da denetleniyor.

    makarna gurmesi olmayanlar için haşla, süz, sosla tayfası için denenebilir.

  • bu marka benim için barilladır. hem kesimlerini hem değişik çeşitlerini çok seviyorum. kıvamı muhteşem.

  • tahıllı makarnaya hızlıca geçmelisiniz

  • türk markalarından şaşmıyorum bu alanda. buğday ülkesiyiz, dolaylı olarak makarnada da oldukça kaliteli ürün üretiyoruz. hatta dünyanın en büyük ikinci makarna ihracatçısıyız, o da ab'nin makarna kotaları yüzünden ikinciyiz. o yüzden kalkıp italyan ürünlerine yönelmeyi gereksiz buluyorum.

    elbette de cecco, garofalo da çok çok iyi iki marka. ama arbella'dan, filiz'den ya da ankara'dan fazlası yok. hatta benim ilk tercihim arbella oluyor hep.

    tek bir noktada türk makarnaları yerilebilir, o da fazla makarna çeşidinin olmamasından. bir mafaldine, bir tagliatelle, bir cannelloni olsa güzel olurdu bu markalarda (gerçi tagliatelle var galiba). ama arz talep meselesi işte.

  • (bkz: beslen)

  • Makarna

    Yemek hazırlamak için yeterli vakit olmadığında hemen herkes pratik ve lezzetli tariflere yönelir. Binlerce çeşidi bulunan makarna, birkaç dakikada şipşak hazır olan ve lezzetine doyulmaz yiyeceklerden biridir. Tarihi ’lü yıllara kadar uzanan makarna, benzersiz kıvamı ve lezzetiyle yediden yetmişe herkesin favorileri arasında yer alır. İtalyan mutfağının geleneksel yiyeceklerinden biri olan makarna, yalnızca un ve yumurta karışımından meydana gelir. İki malzemeli bir hamurla üretilen bu yiyecek, tek başına ya da leziz soslarla birlikte tüketilebilir. Karbonhidrat grubunda yer alan bu ürün, eğlenceli şekilleriyle de iştah açan sunumlara ortam hazırlar.

    Makarna çeşitleri, hem lezzet hem de şekilleriyle birbirinden ayrılır. Özellikle içine havuç, ıspanak, pancar gibi sebzeler katılan çeşitler, rengi ve lezzetiyle tek başına göz kamaştırıcı bir ana yemektir. Bu yiyecek, karbonhidratın yanı sıra vitamin ve mineraller açısından da zengindir. Renkli hazır makarnalar, besin değerleri açısından diyet listelerinde de sıkça yer alır. Tek başına yeterli bir öğün yerine geçen bu yiyecek, farklı pişirme teknikleriyle leziz bir eşlikçiye dönüşür. Hazır makarna çeşitleri, özellikle kırmızı ve beyaz et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir lezzet olarak tercih edilir. Bu pratik ve lezzetli yiyecek, hamurunda kullanılan malzemeler ve kesimlerine göre de oldukça çeşitlenir.

    Kurtarıcı Lezzet Makarna Çeşitleri ve Özellikleri

    Kurtarıcı Lezzet Makarna Çeşitleri ve Özellikleri

    Pratik ve doyurucu bir yemeğe ihtiyaç duyulduğunda makarnalar, çoğu zaman kurtarıcı olur. Bu yiyeceğin çeşitleri, sadece ocakta kaynayan birkaç litre suyun içine atılarak pişirilir. Ürünün şekline ve kalınlığına göre değişmekle birlikte makarnayı ortalama dakika arasında haşlamak yeterlidir. Haşlanan şekilli makarnalar, doğrudan tüketilebileceği gibi nefis soslarla da harmanlanabilir. Bu ürünler, farklı hazırlık türlerine uyum sağlaması ve iştah açıcı sunumlara izin vermesi için farklı şekillerde satışa sunulur.

    Yuvarlak ve yüksük makarnalar, yoğun sos tutma özelliğiyle oldukça ilgi görür. Bu modeller, silindire benzer şekliyle salçalı, sebzeli ve etli sosların büyük miktarını içinde rahatlıkla tutar. Kelebek ve fiyonk makarna çeşitleri ise pratik hazırlık imkânları ile beğeni kazanır. Diğer adıyla kurdele makarna çeşitleri, haşlandıktan sonra salçalı soslar ya da çırpılmış yoğurtla servis edilir. Burgu ve kıvırcık makarnalar, sos tutma hacmi geniş ve lezzetli modellerden biridir. Burgu modeli, kıvrımlı kenarlarıyla sosu içine çekerken dişe dokunur bir kıvam ve yoğunluğa da sahip olur.

    Bol taneli pratik yemekler için küçük makarna modelleri sıkça kullanılır. Bukle ve dirsek makarna olarak bilinen küçük kesimli modeller, özellikle salçalı soslarla tercih edilir. Orta kıvamda soslarla hazırlanan bu çeşit makarnalar, kaşık kaşık yenen nefis anne yemekleri arasında yer alır. Kıvrımlı silindir forma sahip olan bu model, pipet kesim olarak da bilinir. Daha düz bir silindir formunda olan düdük makarna çeşitleri de sıkça tercih edilir. Bu orta boyutlardaki makarna kesimleriyle ana yemeklerin yanı sıra yoğurtlu salata ve mezeler de yapılır.

    Küçük ve ince kesimlere sahip makarna çeşitleri ise kaşıkla pratik bir şekilde tüketilebilecek yemekler için sıklıkla kullanılır. Ancak çubuk makarnaların yeri her zaman ayrıdır. Herkesin farklı yeme teknikleri geliştirdiği bu çubuklar, sade ya da soslu olarak pişirilebilir. Orta kalınlıkta uzun eriştelere benzeyen bu şerit makarnalar, fırın ve tencere yemekleri için son derece uygundur. Özellikle pratik ve keyifli bir akşam yemeği için bu çeşit sıklıkla tercih edilir. Spagetti makarnalar ise çubuktan daha kalın olan formlarıyla öne çıkar. İtalyan mutfağının klasiği spagetti; Salçalı, kıymalı, tavuklu, ıspanaklı, mantarlı ve daha pek çok şekilde hazırlanabilir.

    Farklı Şekillerde Makarna Çeşitleri

    Farklı Şekillerde Makarna Çeşitleri

    Klasik kesime sahip makarnalar, uzun yıllardan beri tüm dünya mutfaklarında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Pratik lezzetlerden keyif alan hemen herkes, farklı ürünleri bir araya getirerek kendine has soslar geliştirir. Böylece sayısız pratik yemek, kısa sürede maksimum lezzete ulaşma fırsatı yakalar. Bu yiyecekler, lezzetin yanı sıra şık kesimleriyle de iştah açıcı sunumlar yapma olanağı tanır. Hatta klasiklerin yanı sıra eğlenceli ve ilginç erişte makarna çeşitleri, benzersiz tariflere imza atma imkânı sunar. Uzun makarnalar, eğlenceli tüketme tarzıyla yediden yetmişe herkesin favorileri arasında yer alır. Bütün hâlde ya da kırılarak pişirilen bu çubuklar, soslarıyla ağzın her noktasında lezzet patlamalarına yol açar.

    Uzun klasik modellerin yanı sıra benzersiz tarifler için farklı şekilli makarnalar da bulunur. Örneğin; tekerlek makarna, eğlenceli kesimi ve dolgun hamuruyla hemen herkesin favorileri arasında yer alır. Tekerlek modeli, özellikle salçalı ve domatesli soslarla sıkça tercih edilir. Bunun yanı sıra dilim dilim kesilmiş bamya ve yeşil biberle birlikte de pişirilebilir. İstiridye ve midye makarna, benzersiz form ve lezzetleriyle oldukça beğeni kazanır. Bu model, boş hâlde olabileceği gibi içi doldurularak da pişirilebilir. Özellikle peynir, patates ve kıyma dolgusuyla haşlanan büyük midye makarna, sadece tereyağıyla soslanarak tüketilebilir.

    Top makarna çeşitleri, iç içe geçmiş şeritlere benzeyen görüntüsü ile beğeni kazanır. Kuş yuvasına benzeyen bu model, sadece haşlanarak tüketilebileceği gibi haşlandıktan sonra sos eklenerek fırınlanabilir. Bunun gibi büyük makarna kesimleri, fırında pişen beşamel soslu yemekler için sıkça tercih edilir. Ancak fırında pişirme tekniği için pek çok makarnanın öncesinde haşlama işleminden geçmesi gerekir. Küçük makarnalar ise salata, meze ve mantılarda tercih edilir. Özellikle boncuk makarna, gün menülerinin olmazsa olmazı salataların ana malzemesidir. Haşlanan boncuklar; yoğurt, mayonez, turşu ve mısır gibi malzemelerle harmanlanarak servis edilir.

    Kuskus makarna, mini boyutu ile hemen her yemeğe kolaylıkla eklenebilir. Özellikle şehriyeli tavuklu çorbaların olmazsa olmazı kuskus, eğlenceli bir tüketim biçimine de sahiptir. Mini toplara benzeyen bu model, şehriye yerine pilavların içinde de sıkça tercih edilir. Bunun yanı sıra yeşillik ve baklagillerle birlikte sağlıklı salataların içine de eklenebilir.

    İçeriklerine Göre Makarna Çeşitleri Nelerdir?

    İçeriklerine Göre Makarna Çeşitleri Nelerdir?

    İtalyan mutfağının olmazsa olmazı makarna, yumurta ve undan oluşan basit bir hamurla yoğrulur. Hazır modellerin altın sarısı rengi de işte bu hamurun içindeki yumurta yoğunluğundan gelir. Bu yiyeceğin hamuru, özellikle yüzey bütünlüğünü koruması ve haşlama sırasında parçalanmaması için bol yumurtayla yoğrulur. Yumurtalı makarnalar, yoğun ve dişe dokunur kıvamıyla her damak zevkine hitap eder. Yumurtanın yoğunlaştırıcı ve bağlayıcı özelliği sayesinde makarna, ne kadar pişerse pişsin dağılmaya karşı yüksek bir direnç gösterir. Bunun yanı sıra yoğun yumurta miktarı sayesinde bu ürünün raf ömrü de oldukça uzar.

    Yumurta kokusundan ya da tadından hoşlanmayanlar için farklı makarna çeşitleri de bulunur. Yumurtasız makarnalar, mükemmel kıvamı ve temiz içeriğiyle alerjiye yatkın bireyler tarafından da sıkça tercih edilir. Yumurtasız modellerde hamurun ideal kıvamı, sıklıkla sebze püresi ya da su ile sağlanır. Sebzesiz yumurtasız çeşitlerde ise yoğun kıvama ve su tutma özelliğine sahip tahıllar kullanılır. Sebzeli makarnalar, mükemmel kıvamının yanı sıra rengârenk görüntüleriyle de dikkatleri üzerine çeker. Turuncu, yeşil, mor ve siyah gibi farklı renklerde hazırlanan bu yiyecekler, sebze yemekte zorlanan çocuklar ve yetişkinler için kurtarıcı niteliğindedir.

    Sağlıklı diyet makarna çeşitlerinde ise sıklıkla farklı tahıl çeşitleri öne çıkar. Bu tip ürünlerde sıradan buğday unu yerine protein ve lif oranı yüksek tahıllar tercih edilir. Tam buğday makarnalar, esmer görüntüsü ve doyurucu içeriği ile beğeni kazanır. Siyez ve kepekli makarnalar ise besleyici özelliğinin yanı sıra kendine has lezzetiyle diyet listelerinde yer alır. Kepeği alınmamış ve yabani buğday unuyla hazırlanan bu ürünler, sağlıklı ve lezzetli yemekler pişirme imkânı sunar.

    Çavdarlı makarnalar, yoğun besleyici ve sağlıklı içeriğiyle her kesimden ilgi görür. Çavdarlı ürünler, özellikle şeker, tansiyon, tiroit, guatr, kemik erimesi ve kansızlık gibi metabolik rahatsızlıkları bulunan kişiler tarafından sıkça tercih edilir. Çavdarlı makarna çeşitleri; lif, amino asit, demir, kalsiyum ve potasyum açısından son derece zengindir. Bu özelliğiyle sindirimi oldukça kolay gerçekleşen çavdarlı makarnalar, enerji oluşum metabolizmasını da harekete geçirir. Spor ve diyetle birlikte sıkça tüketilen çeşitlerden biri de yulaflı makarnalardır. Yulaf, buğday'a oranla düşük glisemik indeksi ile sağlıklı ve hafif beslenme alternatifleri arayanlara hitap eder.

    Alternatif Makarna Paketleri

    Alternatif Makarna Paketleri

    Makarna çeşitleri, farklı içerikleriyle hemen her kesime hitap eder. Lif, karbonhidrat, potasyum ve protein açısından zengin olan bu yiyecek, pratik yemek sofralarının vazgeçilmezidir. Bu özelliğiyle öğrencilerin vazgeçilmez akşam yemeği olan kutu ve paket makarnalar, içeriği ve şekilleriyle birbirinden ayrılır. Her mutfağın olmazsa olmazı düdük, dirsek, kelebek, çubuk ve erişte makarnaların yanı sıra benzersiz lezzet ve biçime sahip çeşitler de mevcuttur.

    Sağlıklı ve organik makarna çeşitleri, hem içerik hem de şekilleri itibariyle klasik modellerden oldukça farklıdır. Organik makarnalar, geçmişte annelerin evde yaptığı gibi sade ve katkısız bir içeriğe sahiptir. Koruyucu ve katkı maddesi içermeyen bu organik ürünler, buğday ve yumurtadan oluşur. Klasik hamuruyla son derece lezzetli olan bu makarna çeşidi, kimi zaman dolgu malzemeleriyle de hazırlanır. Peynir, patates ve kıyma gibi harçlarla doldurulan hamurlar, doğrudan haşlayıp tüketmeye son derece uygundur.

    Taze makarnalar, sıklıkla doğal malzeme ve klasik yöntemlerle hazırlanır. Kutulu ve paketli ürünlerin aksine bu gıdalar, hafif ve sade bir dokuya sahiptir. Bu ürünler, mantıya benzer kıvamı ile çok daha kısa sürede haşlanabilir. Hingel olarak da bilinen kulak makarna, sıklıkla kıymalı harcıyla beğeni kazanır. Haşlandıktan sonra üzerine eritilmiş pul biberli tereyağı gezdirilen hingel, tek başına bile son derece lezzetli ve doyurucudur. Bunun yanı sıra dolgulu ürünler, çırpılmış yoğurt ve domates sosuyla da servis edilebilir.

    Beslenme biçimine göre farklı alternatifler arayanlar için sağlıklı ve katkısız hazır gıdalar da bulunur. Özellikle gluten intoleransı bulunanlar için makarnadan uzak kalmak son derece zor bir beslenme kuralıdır. Ancak glutensiz makarna seçenekleri, temiz ve hafif içeriğiyle oldukça sağlıklı ve güvenlidir. Gluteni alınmış un veya baklagil unlarıyla hazırlanan makarnalar, kolay sindirimi ile şişkinlik gibi rahatsızlıkların önüne geçer. Bunun gibi alerjik reaksiyonları ortadan kaldıran glutensiz ürünler, özel beslenme tarzına sahip olanlar için oldukça kurtarıcıdır.

    Eğlenceli görüntüsüyle öne çıkan ürünler de bulunur. Makarna cipsi, diğer çeşitlerden farklı olarak haşlamayla değil kızgın yağda kızartılarak hazırlanır. Kızgın yağda saniyeler içinde birkaç kat büyüyen bu gıda; Suriye cipsi, sihirli cips ve attargani olarak da bilinir.

    Farklı Yemekler İçin Özel Makarna Çeşitleri

    Farklı Yemekler İçin Özel Makarna Çeşitleri

    Penne makarna, birden fazla hazırlama biçimine sahiptir. Çoğu zaman sadece salçalı sosla tüketilen penne; bolonez, pesto, alfredo ve carbonara gibi benzersiz lezzetlerle de hazırlanabilir. Kesme makarnalar arasında yer alan penne; yalnızca tencere değil, fırın yemekleri için de uygundur. Özellikle Mac&Cheese sosuyla birlikte fırına yollanan penne, sebze ve et yemeklerinin yanına oldukça yakışır.

    Uzun ve kalın çubuklara benzeyen formuyla fettucini makarna, özel akşam menülerinin vazgeçilmez eşlikçisidir. Fettucini, özellikle mantar ve fesleğen ile hazırlanarak tek başına bir öğün olarak tüketilebilir. Yumak hâlinde hazırlanıp kurutulan fettucini, alfredo sosla mükemmel uyumu yakalar. Tortellini makarna ise farklı dolgu malzemelerine ek olarak ıslak ve yoğun soslarla hazırlanır. Tortellini; kaşar, beyaz peynir veya kıymalı dolguya sahip yüzük formunda bükülmüş bir çeşit mantıya benzer. Bu ürün, haşlandıktan sonra sıklıkla mantar, bezelye veya tulum peynirli sosla harmanlanır.

    Lazanya makarna ise mükemmel ara malzemesi ve kat kat görüntüsü ile benzersiz bir İtalyan yemeğidir. Lazanyalar, doğrudan fırınlama için haşlamaya gerek duymayacak şekilde hazırlanır. İnce ve geniş dikdörtgen forma sahip lazanyalar, tepsiye dizildikten sonra beşamel sos ve kıymalı harçla buluşur. Kaşarla süslenen kat kat lazanyalar, fırınlandıktan sonra benzersiz bir akşam yemeğine dönüşür. Pratik bir gıda olsa da lazanya, özel misafir davetlerinin popüler ana yemeklerinden biridir.

    Sevdiklerine alışılmışın dışında ve lezzetli yemekler hazırlamak isteyenler için renkli makarna çeşitleri de bulunur. Turuncudan siyaha kadar birçok çeşidi bulunan makarnalar; peynir ve tereyağlı soslarla birlikte hazırlanır. Havucun turuncu, pancarın kırmızı, ıspanağın ise yeşil rengini kattığı makarnalar, çocuklar için de eğlenceli ve cezbedici ana yemeklerdendir. Siyah makarnalar ise benzersiz görüntüsü ve lezzetiyle davet sofralarında yerini alır. Özellikle karides ve ahtapot gibi deniz ürünleriyle pişirilen siyah mürekkepli makarnaya rengini veren de yine bir deniz mahsulüdür. Bu ürün, siyah rengini mürekkep balığının sepya mürekkebinden alır.

    Makarna Fiyat Aralıkları Nasıldır?

    Makarna Fiyat Aralıkları Nasıldır?

    Makarna, pratik ve lezzetli bir öğün hazırlamak için her evde stoklanan gıdalar arasında yer alır. Haşlandıktan sonra sadece yağ veya soslarla karıştırılan bu ürünler, kısa zamanda kolaylıkla hazırlanır. Pişirme şekli, pişme süresi, biçim ve malzemelerin yanı sıra fiyatlar da bu ürünleri birbirinden ayırır. Makarnalar, pratik olmasının yanı sıra uygun fiyatlarıyla da bütçe dostu ana yemekler arasında yer alır.

    Makarna fiyatları, genel olarak uygun aralıklarda yer alsa da marka, form, içerik ve şekil gibi unsurlara göre değişkenlik gösterir. Özellikle düdük, burgu, dirsek ve boncuk gibi klasik modeller, bütçe dostu ürünler arasında yer alır. Hatta bu modeller, her evde zor zamanların kurtarıcısı olarak stoklanır. Ancak fettucini, lazanya ve tortellini gibi özel kesimli dolgulu makarnalar, daha yüksek fiyatlarla satışa sunulur. Bu ürünler, İtalyan mutfağının önemli tariflerini hazırlamayı herkes için pratik bir hâle getirir. Özellikle İtalyan mutfağına özel makarna markaları, yerlilere oranla daha yüksek fiyat aralıklarında seyredebilir.

    Bu pratik ve lezzetli yiyecek, paketleme tarzı ve miktarına göre de farklı fiyatlara sahip olabilir. g makarnalar, ev mutfakları için sıkça kullanılan paketler arasında yer alır. Fiyatları da son derece uygun olan gramlık bu paketler, tek başına porsiyon yemek hazırlama imkânı verir. 5 ya da 10 kg makarnalar ise sıklıkla profesyonel mutfaklarda tercih edilir. Kafe ve restoranlarda özel soslarla hazırlanan bu lezzetler için kiloluk makarnalar satın alınır. Paket miktarı ile doğru orantılı olarak ürünlerin fiyatlarında da artış gözlenir. Siz de lezzetine doyulmaz yemekler hazırlamak için makarna türleri arasından dilediğiniz ürünü Trendyol’dan sadece birkaç tıkla kolayca satın alabilirsiniz.

    Makarna

    ₺ ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
    LİSTE
    için 74 ürün bulundu
    için 74 ürün bulundu
    • ₺16,50
    • ₺12,90
    • ₺6,50
    • ₺6,50
    • ₺8,50
    • ₺8,95
    • ₺6,95
    • ₺6,95
    • ₺8,50
    • ₺12,75
    • ₺12,75
    • ₺17,00
    • ₺3,50
    • ₺8,50
    • ₺9,95
    • ₺6,95
    • ₺6,95
    • ₺3,50
    • ₺8,95
    • ₺12,75
    • ₺6,50
    • ₺9,95
    • ₺12,90
    • ₺7,90
    • ₺12,90
    • ₺26,00
    • ₺6,95

    Yediden yetmişe herkesin en sevdiği yemekler arasında mutlaka makarna da yer alır. Kimileri makarnayı çok sevdiği için her gün tüketmek ister kimileri de hem ekonomik hem de pratik olmasının cazibesine kapılır. Ben de çocukluğumdan beri gerçek bir makarna aşığıyım. En iyi makarna markası seçenekleriyse soslu veya sossuz fark etmeksizin herkesin damak zevkine hitap etmeyi başarıyor.

    Son zamanlarda evde makarna hamuru açmak ve şekillendirmek gibi uğraşlarım oldu. Ancak yoğun iş hayatı sebebiyle bu uğraşlarımı kısa süreli de olsa ertelemek zorunda kaldım. İşte, bu noktada sizinle de en iyi makarna markaları ve öne çıkan özelliklerini konuşmak istiyorum. Hazırsanız, başlayalım!

    En İyi 11 Makarna Markası

    Öğrenci yemeği söz konusuysa hepimizin aklına ilk olarak makarna gelir. Ayrıca iştahsız çocuklar için de yorgun argın eve gelip yemek hazırlamak isteyenler için de makarna son derece kurtarıcı bir yemektir. Domates sosu, pesto sosu, krema, arabiata, bolonez, salça veya yoğurt ise en güzel makarna soslarıdır. İşte, keyifle yiyebileceğiniz en iyi makarna markaları sizinle!

    Barilla

    İtalya merkezli Barilla, yüz kırk yılı aşkın deneyimi ve kendine özgü tadıyla en iyi makarna markası olarak ön plana çıkıyor. Barilla makarnaları ile gerçek bir İtalyan makarnası deneyimi yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda diğer makarna markalarına göre Barilla daha yüksek kalitede buğdayları kullanıyor. Dolayısıyla eşsiz bir tat ortaya çıkarken birbirinden farklı çeşitler de sofraları süslemeyi başarıyor. Örneğin, peynir dolgulu tortellini benim en sevdiğim makarna çeşidi ve mutlaka denemenizi öneririm. Bununla birlikte tam buğdaydan hazırlanan makarnalar, klasik makarna ve glütensiz makarna gibi seçenekleri de mevcut.

    Barilla web sitesini ziyaret etmek ve ürünlerine göz atmak için tıklayın!

    Nuh’un Ankara Makarnası

    Ankara’da üretilen ve 60’tan fazla ülkeye ihraç edilen Nuh’un Ankara Makarnası, en iyi makarna markası arayışında olanlar için en önemli tercihlerden biri. Nuh’un Ankara Makarnası, hemen hemen her markette bulabileceğiniz nadir markalar arasında yer alıyor. Üstelik, kendine özgü lezzetli bir tadı yumuşaklığıyla birleşmektedir. Ayrıca klasik makarnaları haricinde sebzeli, vitaminli, tam buğdaylı, kepekli vb. ürünleri de var. Benim için fiyat/lezzet başarısıyla en iyi makarna markası Nuh’un Ankara Makarnası’dır.

    Nuh’un Ankara Makarnası web sitesini incelemek için tıklayın!

    Garofalo

    İtalya’nın en meşhur makarna markaları arasında yer alan Garofalo, üstün deneyimiyle fark yaratmayı başarıyor. Her makarna için ayrı olarak hazırlanan hamurlar deneyenlere unutulmaz bir lezzet yaşatmaktadır. Garofalo, en iyi makarna markalarından biri olsa da Türkiye’de en pahalı makarnalar listesinde yer alıyor. Bütçeniz uygunsa Garofalo makarnalarını denemenizi öneririm. Tagliatelle, Spaghetti ve lazanya en fazla tercih edilen çeşitlerinden.

    Garofalo makarnalarını Hepsiburada’dan incelemek için buraya tıklayın!

    Filiz

    Türkiye’nin en iyi makarna markaları söz konusu olunca Filiz’den bahsetmemek olmaz diye düşünüyorum. Filiz, yılında Barilla tarafından satın alındı ve günümüzde tüm hisseleri ve yönetimi Barilla’ya aittir. Klasik, sebzeli, tam buğday ve yumurtalı ürünleri bulunuyor. Özellikle yumurtalı makarnalarını denemenizi öneririm. Aynı zamanda en çabuk pişen makarnalardan biri olduğunu da söylemeliyim.

    Filiz web sitesini keşfetmek ister misin? Hemen tıkla!

    De Cecco

    Dünyanın en büyük makarna üreticileri arasında ilk üçte yer alan De Cecco, sayısız çeşidiyle ön plana çıkıyor. De Cecco, ’yi aşkın makarna çeşidi ve üstün lezzetiyle en iyi makarna markası arayışında olanlara hitap etmektedir. Fiyatı yüksek olmasına rağmen De Cecco makarnalarını deneyenler adeta müptela oluyor. Fettucine, pappardelle, calamarata vb. türleri var. En önemlisiyse geleneksel İtalyan markası lezzetini alabileceğiz nadir markalardan biri. Diriliği ve lezzeti ile diğer markalardan ayrılmayı başarıyor.

    De Cecco makarnalarını Hepsiburada’dan görmek için tıklayın!

    Pasta Villa

    Daha önce Pasta Villa’nın iflasından dönmesini sağlayan pazarlama tekniğini duydunuz mu? Kartal Gıda tarafından üretilen makarnalar, Pasta Villa ismini alınca satış rekoru kırmıştır ve günümüzde hala en iyi üreticilerden biridir. Çocuklar için junior serisi ve sadece bezelyeden üretilen veggipasta serileri ile yenilikçi ürünlere sahip. Aynı zamanda klasik makarnalarının da oldukça başarılı olduğunu söylemeliyim. Bronz kalıplarda üretilen makarna serisi ise uygun fiyatı ve lezzetiyle ön plana çıkıyor. Pasta Villa ürünleri, İtalyan markaları kadar diri değil ve bilinen markalara göre de çok fazla yumuşamıyor. Özellikle pesto sosunu da denemenizi öneririm.

    Pasta Villa web sitesini ziyaret etmek için tıklayın!

    Selva

    yılından beri üretim yapan Selva, hem klasik hem de yeni ürünleriyle en iyi makarna markaları listesinde yer almayı başarıyor. Selva, 80 ülkede üstün lezzeti ve kalitesiyle tercih edilmektedir. Organik makarnalardan mürekkep balıklı siyah spaghettiye, glütensiz makarnadan mantıya kadar sayısız seçeneğe sahip. Ben, Selva’nın siyah spaghettisini listeyi hazırlarken gördüm ve denemek için hemen sipariş verdim. Denediğim diğer Selva makarnaları oldukça beğenmiştim ayrıca lapa bir hal almaması en sevdiğim özelliği.

    Selva makarnalarını görmek için buraya tıklayın!

    Arbella

    Uzun yıllardır en sevilen makarnalar arasında yer alan Arbella, geniş bir ürün portföyüne sahip. Gurme, tam buğday, aile vb. serileri ile aradığınız lezzeti bulabilirsiniz. Ayrıca çabuk makarna ile Türk usulü bir noodle fırsatı da sunuyor. Anadolu durum buğdayı ve su ile hazırlanan klasik makarnaları sos ile birleştiğinde güzel bir lezzet oluşturuyor. Bununla birlikte benim en sevdiğim özelliklerinden biri aç – kapa paket tasarımı. Bu sayede açtığım ancak tamamını bitirmediğim makarnaları kolayca saklayabiliyorum.

    Arbella ürünlerine göz atmak için hemen tıklayın!

    Mutlu Makarna

    Gaziantep’te üretilen Mutlu Makarna, 85’i aşkın ülkeye gönderiliyor. Sebzeli, geleneksel ve tam buğday makarna serileri ile her damak zevkine hitap ettiğini söylemek mümkün. Bununla birlikte en uygun fiyatlı makarna markalarından biri. Firma, Bahar, Pastaricco ve Pasta Lusso makarnalarının da üreticisi. En iyi makarna seçeneklerinden biri olan Mutlu, hem lezzetli hem de uygun fiyatlı makarna arayışında olanlar için en iyi tercihlerden biri olacaktır.

    Mutlu sitesine göz atmak için buraya tıklayın!

    Oba

    Türkiye’nin en büyük makarna üreticisi olma özelliğini taşıyan Oba, Gaziantep ve Sakarya’da üretim gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda Uzakdoğu, Ortadoğu, Avrupa ve Afrika gibi birçok noktada Oba markasını görebilirsiniz. Oba’nın en önemli özelliklerinden biriyse birçok rakibine oranla sade makarnada daha fazla seçenek sunması. % sert durum buğdayını kullanan Oba, en iyi makarna üreticileri arasındaki yerini koruyor. Üstelik çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. Ayrıca vegan makarna arıyorsanız Oba’nın ürünlerini tercih edebilirsiniz.

    Oba makarnalarını görmek için tıklayın!

    Un Do Tre

    Taze İtalyan markası mı arıyorsunuz? O halde, Un Do Tre en iyi seçimlerden biri olacaktır. En iyi makarna seçenekleri arasında yer alan Un Do Tre, taze makarnalarıyla ön plana çıkmayı başarıyor. Ispanaklı, patlıcanlı, bal kabaklı, mürekkep balıklı, cevizli, peynirli gibi birçok seçeneğe sahip. Taze makarnaların en önemli özelliği ise, diğer makarnalara göre epey yüksek bir lezzet sunması. Bu sayede yedikçe yemek istiyorsunuz ve neredeyse vazgeçilmez makarna markanız oluyor.

    Un Do Tre ürünlerini incelemek için buraya tıklayın!

     

    En iyi makarna içeriğini beğendiniz mi? İçeriği beğendiyseniz arkadaşlarınıza gönderebilir ve en iyi makarnayı bulmalarına yardımcı olabilirsiniz! Ayrıca içerikle ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Kategoriler YİYECEK & İÇECEK

    Paylaşmak Önemsemektir!

    Feride Belet

    Feride Belet

    Ben Feride Belet, ODTÜ mezunuyum. Teknolojiyle yakından ilgileniyor, ürünleri değerlendirmeyi seviyorum. Yurt dışında ve Türkiye&#;de ürün inceleme üzerine çalışmalar yapıyor, ürünleri farklı açılardan değerlendirerek funduszeue.info&#;da yorumlarımı paylaşıyorum.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası