polonya askeri gücü / Varşova Paktı – Secopedia

Polonya Askeri Gücü

polonya askeri gücü

fazla oku

Rusya'nın Ukrayna'yı istila etmesinin ardından alarma geçen Polonya, Avrupa'daki en güçlü NATO ordusunu kurmak istiyor.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, Rusya ve Belarus'u, güçlü orduyla caydırılması gereken potansiyel birer düşman olarak gördüklerini söyledi.

Polonya'da yayımlanan Siece dergisinde dün yayımlanan röportajda Błaszczak, Belarus ve Rusya'yla sınır komşusu olduklarına dikkat çekti:

Cephe hattındayız.

Savunma Bakanı, ordunun düşmanları korkutup kaçıracak kadar büyük ve güçlü olması gerektiğini savundu:

Kremlin yöneticileri güçlüleri vurmuyor. Zayıflık gördüklerinde saldırıyorlar. En nihayetinde hem topçu hem de tank açısından Avrupa'da Polonya'dan daha güçlü bir ülke olmayacak.

2018'de sipariş edilen ABD yapımı uçaksavar füzesi Patriot'ın ilk partisinin bu yıl geleceğini duyuran Błaszczak, hava savunma füze sistemi tedarik edeceklerini de bildirdi. Bu sistemin, Birleşik Krallık yapımı Sky Saber'la "eşdeğer" bir teknoloji olduğunu açıkladı.

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sovyetler Birliği döneminden kalma 200'ü aşkın T-72 tankını Ukrayna'ya gönderen Polonya, silah stokunu yenilemeye çalışıyor.

Błaszczak, ABD'den kullanılmış 116 M1 Abrams tankı satın alındığını geçen hafta duyurmuştu. Bunun dışında 250 yeni tank için de anlaşma yapıldığını ifade etmişti.

Nüfusu 38 milyonu bulan Polonya'da askeri personel sayısı yaklaşık 150 bin. Ordunun envanterinde 863 tank, 4 bin 786 zırhlı araç ve 452 hava aracı var.

Independent Türkçe, RT, Republic World, Global Firepower

Derleyen: Uğurcan Yıldız

Andrzej Duda Polonya Devlet Başkanı kimdir? Polonya askeri gücü! Polonya nüfusu! Polonya'nın dili! İşte Polonya hakkında bilgiler...

Polonya medyasında yer alan haberlerde, Ukrayna sınırına yakın bir bölgede bulunan Przewodow köyünde şiddetli bir patlama yaşandığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. ABD’li istihbarat yetkilisine dayandırılan bazı haberlerde ise, patlamanın kaynağının Rus füzesi olduğu iddia edildi. Polonya hükümeti henüz konuya ilişkin resmi açıklama yapmadı. Letonya ve Estonya'dan Polonya'ya destek mesajı: NATO topraklarının her karışını savunmaya hazırız. Letonya Dışişleri Bakanı, Polonya'nın Ukrayna sınırındaki köyü Rus füzelerin vurduğunu öne sürdü. Peki ama Andrzej Duda kimdir? 

Polonya askeri gücü ve nüfusu!

Mart 2022'de yapılan son açıklamalara göre; Polonya'nın 250 bin tam zamanlı askeri, 50 bin de bölgesel savunma gücü sayısı bulunmaktadır.  Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, "Polonya ordusunu yeniden silahlandıracağız. Orduyu en modern teçhizat ve silahlarla donatacağız. Ordu birliklerinin sayısını da artıracağız." demişti. Polonya Savunma Bakanı, orduda 250 bin tam zamanlı asker, 50 bin de bölgesel savunma gücü sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirterek Polonya Silahlı Kuvvetlerini modernize etme ve genişletme kararında, Rusya-Ukrayna savaşının etkili olduğunu söyledi.


Polonya'nın nüfusu 2021 yılında 37,78 milyon olarak açıklandı.

Polonya'da hangi dil konuşuluyor?

Polonya'nın resmi dili Lehçe olarak biliniyor. Lehçe, Polonyalıların konuştuğu dil. Polonya'nın resmî dilidir ve 39 milyonu Polonya'da olmak üzere dünyada toplam 50 milyon kişi tarafından konuşulduğu tahmin edilir. Hint-Avrupa dilleri ailesinin Slav dilleri öbeğine bağlı bir dildir. Dünyada yaklaşık 44 milyon insanın ana dilinin olduğu tahmin edilmektedir.

Andrzej Duda kimdir?

Andrzej Sebastian Duda (16 Mayıs 1972, Krakow), 2015 yılından bu yana Polonya Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Polonyalı avukat ve siyasetçi. 2015 seçimleri öncesinde, bir avukat ve Avrupa Parlamentosu üyesiydi.[2] 2015 Polonya cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Polonya Cumhurbaşkanlığı görevi için Hukuk ve Adalet partisinin adayı olarak görevdeki Bronisław Komorowski'ye karşı 24 Mayıs 2015 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini kazandı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası