hatice ismi anlamı nedir / Hatice (anlam ayrımı) - Vikipedi

Hatice Ismi Anlamı Nedir

hatice ismi anlamı nedir

Hatice İsminin Anlamı Nedir? Hatice Ne Demek, Kuran'da Geçiyor Mu, Kökeni Ne Ve Caiz Mi?

Hatice isminin anlamı anne ve baba adayları tarafından sıkça araştırılan konulardan birisidir. Evladını kucağına almak için gün sayan bireyler bu isim konusunda detaylı bilgi sahibi olup tercih noktasındaki son kararı bazı kriterlere göre vermek istiyor. Türkiye'de en beğenilen ve popüler kız isimleri arasında yer alan Hatice isminin anlamı, kökeni ve diğer tüm bilgilere bu başlık altında yer verdik. Peki, Hatice isminin anlamı ne demek, ne anlama gelir ve Kur'an'da geçiyor mu?

HATİCE İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayınladığı son rapora göre en yaygın kız isimleri listesinde bulunmaktadır. Kulağa hoş gelen bir yapısının olması, telaffuzunun kolay olması ve anlam bakımından beğenilmesi tercih noktasındaki önemli etkenlerdendir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in ilk eşinin ismi de Hatice'dir. Bu ismin tercih edilmesindeki en önemli nedenlerden birisi de budur.

Bu isim erdemi, dürüstlüğü ve güzel ahlakı temsil eder. Erken doğan kız çocuğu anlamına gelir.

Hatice isminin anlamları şöyle;

Güvenilir, emin, itibarlı ve saygın.
Erken doğan kız çocuğu.
Hz. Haticetü'l-Kübra; Hz. Peygamber'in ilk eşi ve 6 çocuğunun annesi. Ümmü'l-Mü'minin

HATİCE İSMİNİN İSTATİSTİKLERİ

Hatice isminin kökeni: Arapça
Hatice isminin cinsiyeti: Kız
Hatice isminin renk sembolü: Pembe
Hatice isminin harf sayısı:6
Hatice ismi Kuran'da geçiyor mu: Hayır

Hatice İsminin Anlamı, Özellikleri ve Detaylı İsim Analizi

HAT&#;CE &#;SM&#; NE DEMEK, NE ANLAMA GEL&#;YOR?

  • &#;sim: Hatice
  • Cinsiyet: Kad&#;n
  • Köken: Arapça

 
HAT&#;CE &#;SM&#;N&#;N ANLAMI

Arapça kökenli bir isim olan Hatice ismi Türk Dil Kurumu'nun Ki&#;i Adlar&#; Sözlü&#;ü'nde yer alan isimler aras&#;ndad&#;r. Peki, Hadice'den gelen Hatice ismi ne demek? Türk Dil Kurumu Hatice isminin anlam&#;n&#; &#;öyle aç&#;klar: Erken do&#;an k&#;z çocu&#;u.

HAT&#;CE &#;SM&#;N&#;N KARAKTER&#;ST&#;K ÖZELL&#;KLER&#;

Hatice ismi güvenilirli&#;i ve sayg&#;nl&#;&#;&#; ça&#;r&#;&#;t&#;r&#;r. Merhametli, ho&#;görülü, uyumlu, mükemmel bir ortak, kibar, dengeli, arkada&#; canl&#;s&#;, ince dü&#;üncelidir.  Arkada&#; canl&#;s&#;, sosyal ki&#;iliklidir. Do&#;as&#; gere&#;i çok yard&#;mseverdir. Davran&#;&#;lar&#;nda oldukça sab&#;rl&#; ve kibard&#;r. Zarif davran&#;&#;lar&#;yla sosyal çevrelerde hayranl&#;k uyand&#;r&#;r. Kendine güvenen, ki&#;ilerdir. Birçok konuda bilgilidir ve yeteneklerini çe&#;itli alanlarda ifade edebilirler. Kendini ifade etmesi için uygun ortam sa&#;land&#;&#;&#;nda, &#;a&#;&#;rt&#;c&#; ba&#;ar&#;lara imza atabilirler. Güçlü yönlerini sa&#;l&#;kl&#; bir &#;ekilde kullan&#;rsa, liderlik yönü de oldukça kuvvetlidir. (Daha fazla isim önerisi için Elele'nin bebek isimleri sözlü&#;ü ve k&#;z bebek isimleri sözlü&#;üne ve de bakabilirsiniz)

HAT&#;CE &#;SM&#;NE SAH&#;P ÜNLÜLER

Hatice &#;endil, Hatice Aslan, Hatice Tuba Büyüküstün

Hatice ismine benzeyen di&#;er kad&#;n isimleri:

Ayyüce, Behice, Birce, Bü&#;ra, Ece, Gence, Gülce, Günce, Hadime, Hadise, Haziran, Hira Huriye, Kübra, Yüce (Daha fazla benzer isim için t&#;klay&#;n: H harfi ile ba&#;layan k&#;z bebek isimleri)

KURAN'DA HAT&#;CE &#;SM&#; GEÇ&#;YOR MU?

Hatice ismi Kur-an'&#; Kerim’de geçmemektedir. Ancak  Hz. Muhammed’in e&#;inin ismi oldu&#;u için Müslümanlar taraf&#;ndan yayg&#;n olarak kullan&#;lan ve çok sevilen bir isimdir.

HARF OLARAK &#;S&#;M ANAL&#;Z&#;

H: Bu harf maddi dünya ile manevi dünya aras&#;ndaki köprü görevini görür. Bereketin, bollu&#;un, cömertli&#;in sembolüdür.

A: “A” harfi 1 rakam&#; ile ayn&#; enerjiye sahiptir. &#;sminin son hecesinde “A” harfi olan ki&#;iler, ba&#;kalar&#;na öncülük eden liderlerdir.

T: T harfi 2 rakam&#; ile ayn&#; enerjiye sahiptir. &#;sminde “T” harfi olan ki&#;iler, denge ve uyumlulu&#;a inanan, i&#;birli&#;i yapmay&#; seven ki&#;ilerdir.

&#;: &#;smin içinde yer alan “&#;” harfi, ki&#;iye hayat&#;n her an&#;ndan ilham almay&#; verir, çok küçük &#;eylerle bile mutlu olma özelli&#;ini katar.

C: &#;smin içinde yer alan “C” harfi, ki&#;iye içgüdüsel ve dinamik bir ki&#;ilik özelli&#;i verir. Bu harfe sahip insanlar ba&#;kalar&#;n&#;n duygular&#;n&#; anlatmalar&#;na gerek kalmadan kolayl&#;kla anlayabilen ki&#;ilerdir.

E: Bu harfle biten isimler, yard&#;msever ve pratik ki&#;ilerdir. Bu ki&#;iler h&#;zl&#; ö&#;renen, dinamik ve e&#;lenceli insanlard&#;r. Bilimsellik onlar için ön plandad&#;r ve hayat&#;n getirdi&#;i yeniliklere kar&#;&#; çok aç&#;kt&#;rlar.

 &#;SME GÖRE GENEL ÖZELL&#;KLER&#;

Hatice ismi erdemi, dürüstlü&#;ü ve ahlak&#; temsil etmektedir. 1 say&#;s&#;n&#;n enerjisi, ki&#;iye liderlik özelli&#;i katar. Yapt&#;&#;&#; her i&#;te ba&#;ar&#;l&#; olmay&#; ve ön plana ç&#;kmay&#; arzulayan 1 enerjisi, yapt&#;&#;&#; her i&#;i adanm&#;&#; bir ruhla ve en iyi &#;ekilde yapmak isteyen ki&#;ilerden olu&#;ur.  Bu enerjiye sahip isimler, öz de&#;er duygular&#; yüksek ki&#;iler olurlar.

 HARF  ÖNGÖRÜLER&#;

&#;smi “H” ile ba&#;layan ki&#;iler, gerek i&#; hayatlar&#;nda gerekse de a&#;k hayatlar&#;nda risk almaktan kaç&#;nmayan ki&#;ilerdir. &#;smi “E” ile biten ki&#;iler, kolay ve h&#;zl&#; ö&#;renme kabiliyetine sahip, ileti&#;im yetenekleri hayli yüksek, özgüven sahibi ki&#;iler olurlar.

HAT&#;CE &#;SM&#;N&#;N SEMBOLLER&#;

&#;smin Rengi:

K&#;rm&#;z&#;

K&#;rm&#;z&#; renkle ili&#;kili olan Hatice ismindeki insanlar duygular&#;n&#; rahatça ifade eden, enerji dolu bir yap&#;ya sahip ki&#;iliklerdir. 

&#;ansl&#; Numaralar&#;:

Bu isme sahip ki&#;iler için u&#;urlu say&#;lar 1, 7, 16, 22 ve 34'tür.

&#;ansl&#; Günü:

Sal&#;

Mars gezegeninin &#;ansl&#; günü olan Sal&#;, ki&#;isel potansiyelin ve azmin sembolüdür. Hayattaki beklentilerimizi netle&#;tirmek ve do&#;ru karar verebilmek için en uygun günlerden biridir. Sanatsal yetenekleri sergilemek için ideal gündür.

&#;ansl&#; Ay&#;:

Eylül

Eylül ay&#;, gerçekten önemsedi&#;imiz &#;eyleri fark etmek için çok uygun bir ayd&#;r. Güven ve rahatl&#;&#;&#; sembolize eder. &#;ç dünyam&#;z ve d&#;&#; dünyam&#;z aras&#;ndaki dengenin bulunmas&#; için en uygun ayd&#;r.

Etiketler:#İsim Analizi

Hatice isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Hatice ismi nereden gelir, &#;zellikleri nelerdir?

Hatice ismi, Türkiye’de en çok tercih edilen isimler içerisinde yer alır. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hanımı ve Müminlerin annesi Hz. Hatice’ye nispeten bu isim tercih edilir.

HATİCE İSMİNİN ANLAMI NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

İslam’da ‘Müminlerin annesi’ olarak bilinen ve Peygamber efendimizin ilk eşi olan Hz. Hatice bu ismin tercih edilmesinde etkili olmuştur. Ona hürmeten Müslümanlar kız çocukları için ‘Hatice’ ismini tercih ediyor. Hatice isminin aslı ‘Hadice’dir. Türkçeye geçtiğinde Hatice olmuştur ve aynı anlamda kullanılmıştır. Türkçeye geçen birçok Arapça kelime bu şekilde değişime uğramıştır. Orjinalinde sonu d harfi ile biten birçok isim Türkçeye t şeklinde geçmiştir.

Ayrıca bu ismin kelime anlamı ‘erken doğan kız çocuğu’ anlamındadır. Bu isim Arapçadır ve Arapça anlamı ‘erken doğan kız çocuğu’ anlamında kullanılmaktadır. TDK sözlüğünde Hatice kelimesinin anlamı bu şekildedir.

HATİCE İSMİ NEREDEN GELİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Başta da bahsettiğimiz gibi bu isim Peygamber Efendimizin ilk hanımı Hz. Hatice (r.hüma)’dan gelmektedir. Kuran’da ismi geçmez ancak 4 büyük kadından bahsedilir. Peygamber efendimiz bu dört büyük kadından birinin Hz. Hatice olduğunu buyurur. Diğerleri Hz. Meryem, HZ. Asiye ve Peygamber Efendimizin kızı Hz. Fatıma’dır. Hz. Hatice 40 yaşında Hz. Muhammed Aleyhisselam ile evlenmiştir. Tahire lakabı ile anılır. Tahire, temiz ve pak anlamına gelir. Kasım, Abdullah, Ümmü Gülsüm, Rukiye ve Fatıma adında çocukları olmuştur.

İslam’da din büyüklerinin isimlerini çocuklara vermek adettir. Bu adet nedeniyle günümüze kadar Peygamber efendimizin adı, torunlarının, eşlerinin ve kızlarının adı çocuklara verilmektedir. Türkiye’de de en çok tercih edilen çocuk isimleri Peygamber isimleri, sahabe isimleri ve şehit isimleridir. İslam dininde anlamı kötü olan isimlerin çocuklara verilmesi caiz değildir. Bu nedenle çocuklara isim verirken anlamını araştırmak ve ne anlama geldiğini öğrenmek gerekir.

Hatice İsminin Anlamı - Hatice İsmi Ne Demek ve Ne Anlama Gelir?

İsimlerin anlamı, zaman zaman çeşitli nedenlerden dolayı araştırılır. Anne ve baba adayları bebekleri için doğru isim arayışında olabileceği gibi, daha önce hiç duyulmamış bir ismin anlamı da internet üzerinden tek tık ile öğrenilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur, her ismin bir anlamı ve kökeni vardır. Hatice isminin anlamı ve kökeni de son zamanların popüler arama konularından birisi olarak öne çıkmaktadır.

HATİCE İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Hatice ismi de tıpkı diğer isimler gibi bir anlama ve kökene sahiptir. Hatice isminin anlamı, kimileri tarafından beğenilirken kimleri tarafından beğenilmemektedir. Eğer Hatice isminin anlamı hakkında bilgiye sahip değilseniz, bilgi edinmek için içeriğimizden faydalanabilirsiniz.

HATİCE İSMİ NE DEMEK, HANGİ ANLAMA GELİR?

TDK’da yer alan bilgiler eşliğinde, Hatice ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir;

  1. Erken doğan kız çocuğu.
  2. Varlık, yaratılmış olan.
  3. Parlak, ışıklı, aydınlık.
  4. Güvenilir, emin, itibarlı ve saygın.

HATİCE İSMİ KURAN’DA VAR MI, GEÇİYOR MU?

Hatice ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Hatice ismini koymak caizdir.

HATİCE İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

  • Türkiye'de Hatice ismini kullanan kişi bulunmaktadır.
  • İstanbul'da Hatice ismini kullanan kişi bulunmaktadır.
  • Ankara'da Hatice ismini kullanan kişi bulunmaktadır.
  • İzmir'de Hatice ismini kullanan kişi bulunmaktadır.

HATİCE İSMİNİN ÖZELLİKLERİ

Haticelerin hemen hepsinde, kuralcılık ve liderlik vasıfları baskındır. Ailenin sözü en çok dinlenen bireyleri arasında yer alırlar. Güvenilir, saygın ve sevilen karakterleriyle öne çıkarlar. Genelde uzun evlilik ve gönül ilişkileri yaşarlar. Çünkü aşkın dışındaki değerleri de benimser ve sahip çıkarlar. Büyüklere saygılıdırlar. Eğer bir karar verdilerse, onun o an için ertelenmiş olmasının hiçbir önemi yoktur. Kırk yaşlarına gelseler karar verdikleri şeyi uygularlar. Kötü özellikleri olarak “ben bilirim” bakışının yaygın olduğunu vurgulayabilirim. İnsanlara karşı soğuk dururlar. Ama kaynaşmaya oldukça hazırdırlar. Tutumludurlar. Aile bütçesi yapmak ve buna sadık kalmayı iyi bilirler. Lükslerine aşırı düşkünlükleri yoktur. Çok çalışkan, azıcık kindar veya inatçı olabilirler. Birine muhtaç kalmaktan asla hazzetmezler. Yalan yakalama konusunda ustadırlar. Altıncı hisleri, olaylara karşı kalkan gibi durmalarına yardım eder.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası