mahir lokantası menü / Mahir Lokantası, Halaskargazi, İstanbul Menü Fiyatları - Menü Burada

Mahir Lokantası Menü

mahir lokantası menü

Mahir Lokantası: En Favori Esnaf Lokantam

MAHİR LOKANTASI: PIRIL PIRIL BİR MEKAN

Mahir Lokantası gibi mekanlarda kendimi iyi hissediyorum sevgili dostlar. Biliyorsunuz, ben sadece yediğim yemekleri yazmıyorum burada. Aynı zamanda gittiğim lokantaların atmosferinden, düzeninden, çalan müzikten, servisten de bahsediyorum.

Yani bütün “paketi” sizlere sunmaya çabalıyorum. Ancak bu şekilde, deneyimi tüm açılardan ele alabileceğimi düşünüyorum.

İşte yemeğe sözü getirmeden önce, pek sevdiğim Mahir Lokantası‘nın bana kattığı duygulardan da söz açmam gerekiyor. Rumeli Caddesi‘nin karşı çaprazında, Osmanbey’de ana cadde üzerinde, inanılmaz merkezi bir konumda karşımıza çıkıyor bu güzel lokanta. Konuma tam puan verelim hiç düşünmeden.

Öte yandan, ikinci katta bulunması, girişinin yandan olması, ilk başlarda insana dezavantaj gibi görünse de, işini iyi yapan her işletmenin yaşadığı gibi, başarıya bir engel teşkil etmemiş Mahir Lokantası‘nda. Hatta bana kalırsa ikinci katta olmaları onlara daha özel bir hava katmış bile denebilir.

Mekan bembeyaz masa örtülü, pırıl pırıl, ana caddeye bakan, yerken kendinizi iyi hissedebileceğiniz ve gelen geçeni izleyip asla sıkılmayacağınız, iç açıcı bir atmosfere sahip. Ayrıca çalışanların güleryüzü ve sıcak tavırları insanı mutlu etmek için yetiyor ve artıyor bile.

Mahir Lokantası İç Mekan
Mahir Lokantası İç Mekan

Yani kısacası, iyi hizmet, insanı yükselten bir atmosfer, sımsıcak bir hava için Mahir Lokantası‘na gitmeye değer.

(Daha yemeklerden söz açmadım bile!)

Ufak bir not: Yan sokakta bir de kebapçıları var. İsterseniz orayı da ziyaret edebilirsiniz. Ama ben ana cadde üzerinde olan yerlerini tercih ettim. Bu mekanı yaz aylarında sadece üretim için kullanıyorlar. Kış döneminde ise müşterilere hizmet veriyor.

Mahir Lokantası hakkındaki YouTube Videom için tıklayınız:

MAHİR LOKANTASI’NIN ÖYKÜSÜ

Mahir Lokantası’nın şefi,  Mahir Nazlıcan, baba mesleği olan lokantacılıktan gelen, işin mutfak ve servis tarafına tamamen hakim, genç yaşına rağmen yoğun bir deneyime sahip değerli bir insan.

2015 senesinde Mardin’in önde gelen esnaflarından, Selahattin Aksoy ile mekanı açıyor ve o gün bugündür de işinin başında.

İnsanların Mahir Lokantası‘na bakarak burayı üçüncü kuşağın yönettiği bir esnaf lokantası sanmalarını çok iyi anlıyorum. Senelerin tecrübe dolu bir lokantası gibi oturaklı, ne yaptığını bilen, lezzet dolu duruyor. Ziyaret edenler, aslında dört senedir hizmet veren bir kurum olduğunu anlayamıyorlar.

Bana kalırsa çok başarılı olduğunun bir diğer kanıtı da bu…

Mahir Bey’in aslında kısa bir döneme sığdırdığı yoğun deneyimleri sayesinde böyle bir lokantayı başarıyla hayata geçirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bu durum bile takdir edilmesi için yeterli bir sebep. (Bakın hala yemeklerden bahsetmedim sizlere!)

MAHİR LOKANTASI’NDA YEMEKLER

Yemeklere geçmeden hemen şunu ifade edeyim: Esnaf lokantalarını severim, hatta bayılırım. Ama menüsü çok kalabalık, ne seçeceğimi bilemediğim, zorlandığım, elli çeşit farklı seçenek sunan yerlerden pek hazzetmem.

Allahtan Mahir Lokantası böyle bir yer değil. Yemek sayılarını yirmilerde tutuyor ve seçmemizi kolaylaştırıyor. Öte yandan, az ve öz yemek sunmanın şöyle bir avantajı var: Her bir tabak bana kalırsa türünün en iyi örneği!

Mahir Lokantası Sofra

Evet yanlış duymadınız! Mahir Lokantası‘nda ne yerseniz yiyin, memnun kalıyorsunuz dostlar. Bu bir lokantada çok az rastladığım bir durum. Her tabak değerli, her lezzetin üzerinde düşünülmüş ve çalışılmış durumda. Ben şu ifade tarzını çok seviyorum bu tarz özenli mekanlar için: “Her tabağın bir öyküsü var!

Balıkesir yöresinden gelen kıvırcık kuzuyla yaptıkları yahni mi desem, o muazzam güveç mi desem, tadı dillere destan kuzu incikten mi bahsetsem bilemiyorum. Dana kıyması ile, salça gibi katkılar kullanmadan yaptıkları karnıyarık da muazzam. Benim gibi etobur insanların “harikalar diyarı” diye adlandıracağı türden bir mekan burası. Buradaki et çeşitlemeleri müdavim yaratacak cinsten, gerçekten çok başarılı!

Mahir Lokantası İncik

Urfa esintileri taşıyan, soğanlı, isotlu lahmacunu destansal bir lezzete sahip. Harcı bol, hamuru kendi başına lezzetli, orta çıtırlıkta. (Ama benim için yeterince gevrek.) Mahir Lokantası‘nın yan sokaktaki nispeten daha küçük mekanlarından gelen Mardin usulü kebapları da bir hayli lezzetli. Yuvarlak şişe geçirilen, Antep’in simit kebabını andıran bu güzelliği büyük bir keyifle mideye indirdiğimi söyleyebilirim.

Ayrıca bir haşlama içli köfte yapıyorlar ki, tadı damağımda infilak etti resmen. İçinde kullandıkları reyhana da hayran oldum. Büyük bir lezzet bombası yaratmışlar bu küçücük içli köfteyle. Dışı ince, içindeki harcı hafif sulu bu köfteye tam not verdim desem yeridir.

Mahir Lokantası Lahmacun
Mahir Lokantası - Kebap
Mahir Lokantası İçli Köfte

Tavuk suyuna çorbalarının terbiyesi, kışın verdikleri pöç çorbasının suyu, ezogelin çorbalarının lezzeti aklımdan çıkmıyor bir türlü. Galiba işkembe, kelle-paça da veriyorlar, ama ben denk gelemedim. Benim gibi çorba insanlarını ziyadesiyle memnun edebilecek bir mekan Mahir Lokantası. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Ve tabii, taze fasülyeleri, kuru fasülyeleri, ıspanak yemekleri, bamyalarıBostana adı verilen gavurdağına benzeyen salataları, hepsi aklımda yer etmiş. Nefis iç pilav eşliğinde yediğim kuru fasülye ise gerçekten en üst seviye bir İspirdi. Tek kelimeyle bayıldım. Kuru fasülyenin tam kıvamında olduğunu vurgulamadan geçemeyeceğim burada. Ne kendini bırakmış, ne de sertti; tam olması gerektiği tat ve lezzetteydi. Ayrıca bol soslu olmadığını, kendi tadını dışa vurduğunu da belirteyim.

Mahir Lokantası Kuru Fasülye
Mahir Lokantası Bamya

Tatlı faslında kıvamlı bir sütlaç, damak çatlatan bir irmik helvası ve mekanın imza tatlısı olan incir uyutması da yiyince insan resmen kendinden geçiyor diyebilirim. İncir uyutmasını sadece burada yedim ve bayıldım. Midevi ve hafif, ama damakta coşkulu bir güzellikti. Kebapçılarda yediğim standart helvanın bir hayli üzerinde bir lezzete sahip olan irmik helvası ise ciddi bir başyapıttı diyebilirim.

Mahir Lokantası İncir Uyutması

Sözün özü, insanın başı dönüyor Mahir Lokantası’nda yerken!

SON SÖZ: MAHİR LOKANTASI’NIN GELECEĞİ PARLAK

Çok da uzatmak istemiyorum, ama bilmenizi isterim, Mahir Lokantası‘nda ne yerseniz yiyin mutlu ayrılacaksınız.

Ben standart bir günde, tavuk suyuna çorba, lahmacun, içli köfte ve yahni yer, üstüne de bir incir uyutması ile keyfimi taçlandırırım.

Burayı yaratanlara teşekkür etmek lazım.

Mutlaka ziyaret ediniz efendim.

Bu mekanın geleceği çok  parlak çünkü!

Mahir Lokantası
Cumhuriyet Mahallesi, Tavukçu Fethi Sk. 28/B, 34380
Şişli, İstanbul
Tel:0 212 234 93 94
E-posta:[email protected]

Mahir Lokantası Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

In this article:
alp artam,esnaf,esnaf lokantası istanbul,featured,istanbuldaki en iyi esnaf lokantaları,lokanta,lokantalarım,mahir lokantası,mahir lokantası osmanbey,mahir lokantası şişli,mahir nazlıcan,mahir osmanbey,mahir şişli,osmanbey,şişli,şişli en iyi esnaf lokantası,şişli esnaf lokantaları

Hakkında

Çıtır çıtır lahmacunlar, kuşbaşılı, kavurmalı pideler taş fırınımızdan çıktığı gibi evinizde, ofisinizde. Paket servisi için 0 212 234 93 94 / 0507 759 3434. Afiyet olsun!

Hikayemiz

Mahir Lokantası

Ayvalı kavurma, kaburga dolması, kuru fasulye, fırın güveç, mumbar dolması, kuru biber-patlıcan dolması, fellah köfte...
Öyle her yerde bulamadığınız, özlediğiniz, hatta belki henüz keşfetmediğiniz tüm bu yöresel lezzetleri, ustalarımızın deneyim ve özeniyle Mahir Lokantası'nda sizlere sunuyoruz.
Taş fırınımızdan çıkmış birbirinden lezzetli sıcak ekmekler, pide ve lahmacun çeşitlerinin kokusu lokantamıza girer girmez bizlerle birlikte sizleri karşılıyor. Evden, işten çıkacak haliniz, vaktiniz yoksa üzülmeyin, özel paketlerimizde muhafaza edilen bu lezzet ve kokuyu en kısa sürede sıcak sıcak sizlere ulaştırıyoruz.
Ege ve Antakya mutfağının zenginliğini, lezzetini, hafifliğini taşıyan, kendi üretimimiz halis sızma zeytinyağı ile hazırlanmış zeytinyağlı çeşitlerimiz, taze salatalarımız, özellikle yoğun iş temposunda sağlıklı, hafif tabakları tercih eden müşterilerimizi bekliyor.
Sıcacık çorbalar, serin cacıklar, mevsimine göre özellikle et yemeklerimize çok yakışan hoşaflar, ağzınızı tatlandıracak, birbirinden güzel sütlü ve meyveli tatlılar...
Mahir Lokantası’nda kaymaklı ve cevizli kabak tatlımızı, okkalı bir Türk Kahvesi ile atıştırırken, İstanbul'un kalbi diyebileceğimiz noktalardan biri olan Halaskargazi Caddesi’nin bitmeyen tatlı telaşını, koşuşturmacasını pencere kenarındaki masalarımızdan seyre dalabilir, gün ortasında lezzetli bir yemek molasının, yumuşacık, sıcacık, aydınlık bir lokantanın keyfine varabilirsiniz.

Lezzetlerimizi, sıcak ortamımızı ve hiç kaybetmeyeceğimizi umduğumuz tatlı heyecanımızı bizimle paylaşmak üzere sizleri, aileniz, dostlarınız, misafirleriniz ve tüm sevdiklerinizle Mahir Lokantası'na bekliyoruz.

Şimdiden hoşgeldiniz, sefa geldiniz...



Çalışma Saatleri

Pazartesi: 09:00–22:00
Salı: 09:00–22:00
Çarşamba: 09:00–22:00
Perşembe: 09:00–22:00
Cuma: 09:00–22:00
Cumartesi: 09:00–22:00
Pazar: Kapalı

Bilgileri Güncelle
Resim & Açıklama Ekle


ilgili aramalar: mahir lokantası osmanbey menü, mahir restaurant osmanbey, mahir lokantası osmanbey telefon, mahir lahmacun tekirdağ, mahir kebap, mumbar dolması sipariş istanbul, mahir lokantası menü, mumbar sipariş istanbul

mahir lokantası

her ne kadar iftar performansını mekan değerlendirmesi yapmak için yeterli veri olarak görmesem de, şişli'deki mahir lokantası için bir istisna yapacağım. lokanta, osmanbey metro çıkışının çok yakınında yer alıyor ve aynı sokakta, kardeş işletmeleri mahir kebap bulunuyor. kurucu iki kardeşten biri ve baş aşçısı olan mahir nazlıcan, burada memleketi diyarbakır'ın yemekleri ile taş fırın pide çeşitleri/lahmacunu ve günlük sulu yemekler sunuyor. restoran bir yandan bembeyaz ütülü masa örtüleri, doğru düzgün servis takımları ve konumu ile osmanbey'de olduğunuzu hissettiriyor; bir yandan da hafif şiveli konuşan servis personeli, menü içeriği ve şahit olduğum müşteri profili ile aksaray'daki yöresel lokantaların samimi ortamını andırıyor. buraya modern esnaf lokantası demek herhalde en doğru tanım olacaktır.

dostlarım ile yaşadığımız deneyime gelirsek; kapıda mahir bey tarafından sıcak biçimde karşılandık ve yerimize alındık. masada iftariyelikler ve bostana salataları hazırdı. i̇ftar saatine yakın, çiğ köfte tabağı servis edildi. girişi güzel bir ezogelin çorba ile yaptık. salataların acısı fazla geldiği için dostlarım yiyemedi. zaten genel olarak yemeklerde korkmadan acı ve baharat kullanmaları, orijinal tariflere sadık kaldıklarının bir işaretiydi. yine acısı bol olan çiğ köfte beğenimizi kazandı. ardından gelen haşlama içli köfte ve bumbar (mumbar) dolması da oldukça lezzetliydi. tadımlık diyarbakır güveci, hafif acısı ile keyif verdi. ana yemek olarak ortaya kaburga dolması ve karışık kebap aldık. etler kaliteli, başta acısız kıyma kebabı olmak üzere genel anlamda lezzetliydi. yalnız, hızlı servis edilince maalesef biz yiyemeden soğumaya başladılar. finali meyve tabağı ve tatlı tabağı ile yaptık. genel anlamda buradan memnun kalarak ayrıldık. fiyat ve kalite dengesini başarılı bulduk. i̇nşallah bir dahaki gidişimi öğle saatlerinde denk getirip, deneyemediğim diğer çeşitleri de denemek istiyorum.

Best-selling Products

Lahmacun14.00 TLHaşlama İçli Köfte (Adet)8.50 TLSüzme Mercimek Çorbası13.50 TLSeçilmiş Menü (2 Lahmacun)32.25 TLAntep Yuvarlama26.00 TL

Coca-Cola Seçilmiş Menüleri

Seçilmiş Menü (Kuşbaşılı Pide)46.75 TLSeçilmiş Menü (2 Lahmacun)32.25 TL

Vodafone Menüleri

Vodafone Menüsü (Karışık Pide)50.50 TL

Çorbalar

Tavuk Çorbası13.50 TLSüzme Mercimek Çorbası13.50 TLEzogelin Çorbası13.50 TL

Menüler

Dürüm Menü35.00 TLCiğer Şiş Dürüm Menü - Şu anda mevcut değil.45.00 TLDürüm Menü 240.00 TLDürüm Menü 335.00 TLKuru Fasulye Menü46.00 TLEt Güveç Menü62.00 TL10 Lahmacun Menü140.00 TLPilav Üstü Kuzu Tandır Menü70.00 TL6 Lahmacun Menü85.00 TL

Fırın Ürünleri

Lahmacun14.00 TLKaşarlı Lahmacun17.00 TLSebzeli Pide38.50 TLKaşarlı Pide37.50 TLAkdeniz Pide39.50 TLKıymalı Pide42.00 TLKıymalı Kaşarlı Pide44.00 TLKuşbaşılı Pide44.00 TLKuşbaşılı Kaşarlı Pide46.00 TLKarışık Pide42.50 TLKavurmalı Kaşarlı Pide47.00 TLKavurmalı Pide45.00 TL

Ana Yemekler

Antep Yuvarlama26.00 TLArnavutciğeri45.00 TLBademli İç Pilav19.50 TLBamya35.00 TLEkşili Dolma - Şu anda mevcut değil, ileri bir tarihe sipariş verilebilir.39.50 TLFırın Et Güveç (Az Acılı)45.00 TLFırında İncik57.50 TLFırında Makarna - Şu anda mevcut değil.19.00 TLHaşlama İçli Köfte (5 Adet)42.50 TLHaşlama İçli Köfte (Adet)8.50 TLHünkar Beğendi - Şu anda mevcut değil.48.50 TLİncik Haşlama57.50 TLIspanak28.50 TLKaralahana Sarması37.50 TLKuru Fasulye32.00 TLMeyhane Pilavı12.50 TLPapaz Yahni47.00 TLPilav Üstü Kuzu Tandır65.00 TLTaze Fasulye28.50 TL

Kebaplar

Kıyma Kebabı (Acılı)47.50 TLKıyma Kebabı (Acısız)47.50 TLMardin Kebabı47.50 TLDomates Kebabı48.00 TLAçık Beyti Kebap49.00 TLSarma Beyti Kebap55.00 TLİskender Kebap (Kıymadan)52.00 TLYoğurtlu Kebap52.00 TLAlinazik Kebap (Kıymadan)52.00 TLPatlıcan Kebabı58.00 TLAlinazik Kebap (Kuzu Şişten)59.00 TLFıstıklı Kebap57.50 TL

Izgaralar

Tavuk Kanat40.00 TLTavuk Şiş40.00 TLTerbiyeli Kuzu Şiş55.00 TLEt Çöp Şiş55.00 TL

Dürümler

Kıyma Kebap Dürüm (Acısız)35.00 TLKıyma Kebap Dürüm (Acılı)35.00 TLTavuk Şiş Dürüm35.00 TLEt Çöp Şiş Dürüm39.00 TLTerbiyeli Kuzu Şiş Dürüm39.00 TL

Mezeler

Yoğurt11.00 TLLebeni14.00 TLBostana Salatası14.00 TL

Yan Ürünler

Soğan3.00 TLDomates3.00 TLCacık14.00 TLSade Pilav12.50 TLBulgur Pilavı12.50 TLİç Pilav19.50 TL

Salatalar

Yeşil Salata14.00 TLÇoban Salata14.00 TL

Tatlılar

Fıstıklı Kadayıf23.00 TLSütlaç19.00 TLİrmik Helvası19.00 TL

İçecekler

Coca-Cola Zero Sugar (33 cl.)8.00 TLCoca-Cola (33 cl.)8.00 TLCoca-Cola Light (33 cl.)8.00 TLFanta (33 cl.)8.00 TLSprite (33 cl.)8.00 TLCappy (33 cl.)8.00 TLŞalgam Suyu (33 cl.)9.00 TLAyran (30 cl.)7.00 TLSoda (20 cl.)6.00 TLSu (33 cl.)3.50 TL

Poşet

Poşet0.25 TL

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır