antalya kamp alanları / Antalya’da En İyi 10 Kamp Alanı | Flyista

Antalya Kamp Alanları

antalya kamp alanları

Ülkemizin Akdeniz kıyısında yer alan Antalya, her yıl onbinlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi çeken destinasyonlardan biridir. Dünyanın en önemli deniz tatili destinasyonlarından biri olan Antalya, milli parklar, kanyonlar ve şelaleler gibi zengin kültürel ve doğal hazinelere ev sahipliği yapıyor. Tüm güzellikler için Antalya gezilecek yerler yazısına da bakabilirsiniz. Büyüleyici doğal güzellikleri ve berrak sulara sahip olma ünü birçok insanı Antalya&#;ya çekmektedir.

Antalya Kamp Alanları

Antalya kamp alanları özellikle deniz kenarındaki doğal alanlar, kampçılar ve karavancılar için harika fırsatlar sunar. Yazının devamındaki bölümde ise Antalya&#;nın en büyük kamp noktalarını tüm bilgileri ile birbirinden ayırarak ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

 

Phaselis Kamp Alanı

Phaselis Kamp Alanı

Milli parkın sahil şeridi bölgesi Beydağları&#;nda yer almaktadır. İl merkezi 60 km uzaklıktadır. Alacasu Koyu&#;ndan Cennet Koyu&#;na oradan da Tekirova kavşağında Kumluca-Kemer yolundan Antalya&#;ya U dönüşü yaparak Likya Yolu&#;na ulaşabilirsiniz. Phaselis Kamp Alanı inanılmaz derecede huzurlu ve sessizdir, bu da çadırınızı orada kurmanızı sağlar. Doğayla bütünleşmek isteyenlerin tercihi çeşme olsa da yakınlarda çeşme yok. Ateş kontrollü bir şekilde yakılabilir. Telefon sistemi de kusursuz. Koyda balık da tutabilirsiniz. Su ve yiyecek bir kilometre uzaklıkta olarak karşımıza çıkıyor.

 

Avlan Gölü Kamp Alanı

Avlan Gölü Kamp Alanı

Beydağları ile Elmalı arasında Elmalı Avlan Gölü çevresinde bulunan kamp alanı Antalya şehir merkezine 18 km uzaklıktadır. Toplu taşıma olmadığı için Antalya&#;nın Elmalı mevkiine otomobil ile geldikten sonra gölün yerini hızlıca bulabilirsiniz. Göl manzarası ve yeşilin çeşitli tonları ile çadır kampı veya karavan konaklaması mümkündür. Kamp alanında çeşme, büfe gibi imkanlar bulunmadığından ihtiyaçlarınızın gelmeden önce ilçe merkezinden karşılanması için düzenleme yapmanızı tavsiye ederiz.

 

Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı

Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı

Kemer, Çamyuva yakınlarındaki Alacasu Cennet Koyu, ilçe merkezine 18 kilometre, Antalya şehir merkezine 59 kilometre uzaklıkta. Kemer-Tekirova yolu boyunca ilerleyerek oraya ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma hiçbir şekilde bulunmuyor. Adından da anlaşılacağı üzere adeta bir cenneti andıran koy, dağlık bir bölge ve yemyeşil bir bitki örtüsünün ortasında deniz keyfi yapabileceğiniz muhteşem lokasyonlara ev sahipliği yapıyor. Çadır veya karavan ile kamp yapılabilir. Ayrıca tekne gezileri de mevcuttur. Kamp alanı temiz su ve tuvaletlere sahiptir, ancak kendi yemeğinizi getirmenizi tavsiye ederiz.

 

Doyran Göleti Kamp Alanı

Doyran Göleti Kamp Alanı

Konyaaltı&#;nın Akdamlar Mahallesi&#;nde bulunan kamp alanından Konyaaltı&#;na yaklaşık 25 kilometre ayrılıyor. Saklıkent karayolu güzergahı üzerindeki Akdamlar köyü Duraliler Mahallesi sapağından dönerek ulaşımınızı kendiniz ayarlayabilirsiniz. Alternatif olarak, buraya gelmek için ve numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. Göleti takdir etmek ve yeterli bitki örtüsüne sahip olmak isteyenler, güzelliğinden dolayı burayı kaçırmamalıdır. Ateş yakılabiliyor. Bir çeşme var ama tuvalet veya duş yok. Telefon hizmeti gelişiyor olsa da, herhangi bir aktivite olmadığı için yemeğinizi ve suyunuzu önceden hazırlamalısınız.

 

Maden Koyu Kamp Alanı

Maden Koyu Kamp Alanı

Kentin popüler noktalarından bir diğeri de Antalya&#;nın Kemer tatil beldesi Ulupınar Mahallesi&#;nde yer alan Maden Koyu Kamp Alanı fazlasıyla dikkat çekiyor. Tekirova&#;yı geçtikten sonra kamp yeri 10 km. Onu şehir merkezinden yaklaşık 70 kilometre ayırıyor. Maden Koyu, doğayı takdir etmek isteyen kampçılar için en iyi lokasyonlardan biridir. Mavi ve yeşilin tüm renklerini cömertçe sunan deniz, dağ ve sık orman üçgeninde konumlanmıştır. Yakında bir pazar ve başka şeyler var ama bir çeşme var. Kamp alanına gitmeden önce yemeğinizi şehirde hazırlamalısınız.

 

Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı

Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı

Kamp yeri Antalya şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta olup Kemer ilçesi Beldibi mevkiinde bulunmaktadır. Antalya-Kemer yolu üzerinde, Beldibi çıkışını kullanarak otomobille gidebilirsiniz. El değmemiş doğal güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan bu sakin ortamda dinlendirici bir kamp gezisinin keyfini çıkarabilirsiniz. Sahildeki kum fazlasıyla iyi. Çadırda konaklamak mümkün olsa da arabanızı koyun bir yerine park edip tüm mesafeyi yürüyerek ya da motosikletle gitmeniz gerekiyor. Çöplükte tuvalet, duş, yeme-içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir işletme bulunmamaktadır.

 

Gökdere Köyü Kamp Alanı

Gökdere Köyü Kamp Alanı

Konyaaltı&#;nın Gökdere Köyü kamp alanı, şehrin merkezinden çok uzakta değil. KC06, TK51A ve UC32 otobüsleri ile ulaşım sağlanabilir. Dere kenarında ve orman içerisinde yer alan kamp alanı ile doğayı yeniden keşfedebilirsiniz. Antalya kamp alanları arasında en iyi yerlerden biri olan Gökdere köyü kamp alanı fazlasıyla seviliyor. Çadır veya karavan ile kamp yapılabilir. Kamp alanı su ve tuvalet gibi olanaklardan yoksundur. En yakın lokasyon olan Gökdere Köyü tüm yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.

 

Saklıkent Kamp Alanı

Saklıkent Kamp Alanı

Saklıkent Kamp Alanı, Fethiye&#;ye 45 dakika uzaklıkta, Kayadibi, Yaylapalamut yakınlarında yer almaktadır. Antalya merkeze uzaklığı yaklaşık 50 km&#;dir. Saatte bir kalkan minibüsler sizi Fethiye&#;ye götürebilir veya Fethiye-Antalya güzergahındaki yönlendirmeleri takip ederek kendi aracınızla oraya gidebilirsiniz. Seçeneklerden biri de gizli bir cenneti andıran, çamur banyosu, rafting ve boğazlardan akan deniz seçenekleri bulunan kamp alanıdır. Çadır kampı yapılabilir, ancak karavanı bölgeye getirmek zordur. İhtiyacınız olan yiyecek ve içecekleri yanınızda getirmelisiniz.

 

Geyikbayırı Kamp Alanı

Geyikbayırı Kamp Alanı

Geyikbayırı Kamp Alanı, Konyaaltı Çakırlar Köyü&#;nde yer almakta olup, dünyanın sayılı, Türkiye&#;nin ise en büyük tırmanış alanlarından biridir. Şehir merkezine 20 km, Antalya Havalimanına 38 km uzaklıktadır. Kamp alanına numaralı otobüs veya 54 ve 56 numaralı minibüslerle ulaşılabilir. Geyikbayırı Kamp Alanı oldukça büyük bir açık alan içerisinde yer almaktadır. Burada kalmak ve dere kenarında dinlendirici bir kamp yapmanın keyfini çıkarmak istiyorsanız kendi çadırınızı getirin. Ayrıca kamp için gerekli olan tuvaletler, çeşmeler ve elektrik gibi olanaklar da yoktur.

 

Kaftan Kamp Alanı

Kaftan Kamp Alanı

Antalya&#;nın en güzel ilçelerinden biri olan Kemer&#;de bulunan bu kamp yeri, eşsiz manzarası ve denizi ile sizi cennete taşıyor. Kendi çadırınızı getirebilir veya kafe, duş ve karavan alanı gibi çeşitli olanaklar sunan bölgeden bir çadır kiralayabilirsiniz. Sakinlik ve yalnızlık arayanlar için harika bir seçenek olabilecek bu bölgeye Kemer ilçesinden minibüslere binebilirsiniz.

 

Örnekköy Plajı Kamp Alanı

Kamp yeri Antalya merkeze 39 kilometre uzaklıkta olup Muratpaşa Örnekköy Plajı&#;nın yanında bulunmaktadır. Lara Plajı&#;nı geçtikten sonra arabayla kolayca erişilebilir. KL08, TL94 ve VL13 numaralı otobüsler insanları plaja götürmek için kullanılıyor. Deniz kenarı rekreasyonları için en iyi seçeneklerden biri olan Örnekköy Plajı Kamp Alanı&#;nda hem çadır hem de karavan kampına izin verilmektedir. Elektrik, tuvalet ve duş imkanı mevcuttur. Mangal için ateş de yakılabilir.

 

Korsan Kamping

Korsan Kamping

Korsan kamping alanı Likya yolu üzerinde yer alır ve Antalya&#;nın Kumluca ilçesinin bir parçasıdır. Çadır veya bungalov evlerde kamp yapabileceğiniz bu lokasyonda tuvalet ve su hizmeti bulunmaktadır. Doğayla iç içe manzara fotoğrafları çekmek istiyorsanız gerçekten harika bir seçenek olabilir. Alan ücretsiz olarak herkese açıktır. Kumluca ilçe merkezinden minibüsler sizi oraya götürebilir.

 

Kalkan Kamp Alanı

Kalkan Kamp Alanı

Kamp alanı, Kalkan&#;a 2 km, Kaş&#;a 18 km uzaklıkta, Kaş-Kalkan yolu üzerindedir. Kumluca-Fethiye arası otobüs seferleri mevcuttur. Kampçılar tekrar tekrar okyanus ve gökyüzü manzarasına çekilir. Bir kez ziyaret ettiğinizde vazgeçemeyeceğiniz yerlerden biri. Karavan ve çadır kampı için uygun bir konum sunan Kalkan Kamp Alanı&#;nın doğal ortamı, ihtiyaç duyabileceğiniz tüm olanakları içermektedir.

 

Sundance Kamping

Sundance Kamping

Sundance Kamp Alanı, Likya Yolu üzerinde, Kemer, Tekirova&#;da, Antalya&#;nın kalbine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Antalya&#;dan Kemer&#;e giden otobüs sizi kamp alanına götürebilir. Güvenli bir yerde kamp kurmak istiyorsanız Sundance Kamping&#;i seçin. Karavan kampı için pek uygun değil ama çadır kurabilir ya da evde kalabilirsiniz.

 

Bambus Motel Kamping

Bambus Motel Kamping

Bambus Motel Kamping, Antalya&#;nın Lara semtinde, şehir merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunan bir konaklama seçeneğidir. Ulaşım için VML55A, VL13A, FL82 ve belediye otobüsleri kullanılabilir. Antalya ve çevre illerden doğa tutkunlarının manzaranın ve falezlere yakınlığın tadını çıkarmak için geldikleri noktalardan biridir. Bölgenin büyüleyici doğal güzelliği, farklı bir kamp deneyimi yaşamak için iyi bir gerekçedir. Bambus Motel Kamping&#;de karavan ve çadır kampları kurabilirsiniz. Orada kalmak isterseniz şirketin çadır veya karavanlarından birini kiralayabilir veya kendi çadırınızı getirebilirsiniz.

 

Rido Kamping

Rido Kamping

Rido Kamping, Konyaaltı, Geyikbayırı Mahallesi&#;nde, Antalya&#;nın kalbine 20 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. numaralı otobüs güzergahını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Rido Kamping, bozulmamış, muhteşem bir ortama sahip eşsiz bir bölgede yer aldığı için yürüyüş ve tırmanış için en iyi yerlerden biridir. Burada ihtiyacınız olan yiyecek ve suyu almak için ücret ödeyebilirsiniz. Ücretsiz Wi-Fi de mevcuttur.

 

Fıçıköy Kamping

Fıçıköy Kamping

Fıçıköy Kamping, Antalya&#;nın Manavgat ilçesine bağlı Bozyaka mahallesinde, şehir merkezine 45 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bozyaka Bucağı istikametinde ilerlemek sizi oraya problemsiz bir şekilde götürecektir. Türkiye&#;nin ilk fıçı köyü olma özelliğini taşıyan bölgede, şehrin karmaşasından uzaklaşıp doğayla iç içe vakit geçirebilir, rafting yapabilirsiniz. Doğayı ve kamp yapmayı sevenler, hem çadırda hem de karavanda kamp yapabilirler. Bu mekanlara ek olarak fıçı evlerde de kalabilirsiniz.

 

Bellerofon Kamping

Bellerofon Kamping

Bellerofon Kamping, Kemer&#;in Ulupınar Köyü&#;nde, Antalya şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Antalya&#;dan Kaş&#;a ve Antalya&#;dan Finike&#;ye otobüsler mevcuttur. Plajın çevresinde altı kamp alanı bulunmaktadır. Bu sayede doğa ile iç içe olurken denizden de yararlanabilirsiniz. Çadır veya karavan ile kamp yapmak mümkündür. Otopark, kablosuz internet ve kontinental kahvaltı ücretsizdir. Ayrıca çamaşırhane ve havalimanı servis hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

 

Can Mocamp

Can Mocamp

Can Mocamp, Antalya&#;nın Kaş ilçesinde yer almaktadır. El değmemiş doğası, nefes kesen manzarası ve sakin ortamı ile şehir merkezine kilometre uzaklıkta bulunan kamp alanı, mükemmel bir kamp deneyimi sunuyor. Can Mocamp&#;ta karavanda veya çadırda kamp yapabilirsiniz. Kamp alanı ücretsiz, yüksek hızlı Wi-Fi erişimi sunmaktadır. Ayrıca dalış ve gece eğlenceleri gibi aktivitelere katılarak güzel vakit geçirebilirsiniz. Ücretsiz kahvaltı, self-servis çamaşırhane, toplantı odaları, faks ve fotokopi imkanları Can Mocamp&#;ı diğerlerinden ayıran özellikler arasında yer alıyor.

 

Andriake Kamp Alanı

Andriake Kamp Alanı

Andriake Kamp Alanı, Antalya&#;nın Demre ilçesinde, şehir merkezine kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Antalya&#;dan Kaş&#;a veya Antalya&#;dan Patara&#;ya giden otobüsler sizi buraya götürebilir. Yakındaki limon ve portakal ağaçlarının baştan çıkarıcı aromaları ile burada kamp yapmak mümkün. Denizlerin birleştiği bu koyda unutulmaz bir kamp macerası yaşayabilirsiniz.

 

Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı

Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı

Manavgat ilçesindeki Köprülü Kanyon&#;da bulunan kamp alanı, Antalya&#;nın şehir merkezinden 85 kilometre ayrılıyor. Kamp alanına ulaşım ortalama 1,5 saat sürüyor. Özel araçlarıyla gelmeyi tercih edenler Serik ilçesinin 5 kilometre ilerisindeki Beşkonak Sapağından gelip buradan Köprülü Kanyon&#;a gidebilirler. Köprülü Kanyon&#;un eşsiz güzelliğini ve muhteşem nehir manzarasını deneyimlemek isteyenler burada kamp yapmalıdır. Dilerseniz yakınlarda bir yer kiralayabilir, isterseniz çadır ve karavanlarla kamp yapabilirsiniz.

Antalya kamp alanlar&#x;

Antalya’da Kamp Yapabileceğiniz 7 Yer

B OKUNMA

Paylaş

Tweet

Paylaş

Gönder

Antalya'da kamp yapmayı planladınız ama nereye gideceğinize karar veremiyorsunuz? O zaman sizin için hazırladığımız listeye bir göz atın.

Kamp yapabileceğiniz milli parklar için buraya tıklayınız. 

Kamp yapabilceğiniz koylar için burayatıklayınız. 

Peki kamp yaparken yanımıza neler almalıyız, nelere dikkat etmeliyiz? Cevaplarını sizin için yazdık :)

1. Kamp kuracağınız alana gittiğiniz de çadırınızı kuracağınız alanı doğru seçmelisiniz, düz bir zemin olmalı.

2. Orta bütçeli bir çadır alabilirsiniz, güneş geçirmeyen ve hava akışı güzel olan bir çadır almanız yeterli. (festival çadırı olmamasına dikkat edin).

3. Matlarınızın kalın olması çok önemli sırtınızın ağrımaması için.

4. Yazın kamp kuracaksanız, 10 derecelik bir uyku tulumu yeterli olacaktır.

5. Yanınızda mutlaka birkaç adet büyük boy çöp poşeti bulundurun, hem kendi çöpleriniz için hem de sizden önce oraya gelmiş ve çöplerini almamış kişilerin çöpleri için. Doğayı korumak en büyük görevimiz.

6. Kamp konusunda yeniyseniz, ateş yakma yerine yiyeceklerinizi pişirmek için küçük tüp kullanabilirsiniz. Hem pratik hem de çevreye zararsız.

7. Rahat ayakkabı ve gece gündüz ayrı ayrı düşünülmüş kıyafetler almayı unutmayın. Çünkü gün batımından sonra hava sıcaklıkları aniden düşebiliyor.

1- Kaş Camping

Kaş Camping, ister karavanınızla, isterseniz çadırınızla Akdeniz’in mavisine, zeytin ağaçlarının yeşiline doğru kamp kurmak isteyenler için. Kendine ait kafe ve plajda kamp alanı içinde mevcut. Ayrıca yolunuz Kaş’a düşerse mutlaka tekne turuna katılın. 

Toyota Bakırcılar Antalya

2- Doyran Göleti/ Konyaaltı

Konyaaltı Akdamlar Mahallesi’nde yer alan kamp alanı Konyaaltı’na yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunuyor. Akdamlar köyünün içerisinde, Saklıkent karayoluna giderken Duraliler Mahallesi sapağına dönerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.  Göletin tadını çıkarmak ve yeşilliğe doymak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir güzelliğe sahip. Çeşme var ancak duş ve WC imkanı yok. Telefonlar çekiyor, ancak hiçbir tesis olmadığı için su ve yemeğinizi önceden getirmeniz gerekiyor.

3- İncekum Orman Kampı

İncekum, Antalya sınırları içerisinde doğayla bütünleşmiş, ormanla iç içe, deniziyle gökyüzüyle masmavi bir cennet. Çam ağaçlarının gölgesinde huzuru, Akdeniz’in masmavi sularında özgürlüğü hissedebileceğiniz bir kamp alanı. Alanya’ya çok yakın ve kendine özel çok güzel bir koyu bulunmakta.

4- Manavgat Köprülü Kanyon

Kampınıza aktivite katmak ve doğa sporları ile ilgilenmek istiyorsanız Manavgat Köprülü Kanyon, bunun için ideal olabilir. Tazı Kanyonu gezisi, rafting veya kanyon yürüyüşü yapabilirsiniz. Birden çok kamp hizmet alanı mevcut.

5- Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı/ Kemer

Kemer, Çamyuva’da yer alan Alacasu Cennet Koyu, Antalya şehir merkezine 59 km mesafede bulunuyor. Kemer- Tekirova yolunu takip ederek araç ile gidebilirsiniz. Alacasu Cennet Koyu yeşil ve mavinin buluştuğu Antalya'nın en güzel yerlerinden biri. Çadır ve karavan kampı için uyun. Kamp alanında temiz su ve WC var, yiyeceklerinizi ise yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz.

Toyota Bakırcılar Antalya

6- Çıralı/Olympos

Çıralı ve Olympos, çam ve portakal ağaçları içinde doğa ile içiçe bir kamp yapma imkanı sağlıyor. İki kamp alanı da, Beydağları Milli Park sınırları içinde yer almaktadır. Kamp için Çıralıyı tercih ederseniz yanartaşı görebilir, antik dönemden kalma Olympos ören yerini de ziyaret edebilirsiniz. Çadır kurmak veya kiralamak isterseniz, doğal alanlar içinde bir çok tesis var.

7- Dipsiz Göl

Toros Dağları'nın kuzey yamaçlarında metre rakımda bulunan Dipsiz Göl, sızıntılarla beslendiği için her mevsim aynı seviyede ve berraklıkta kalan masmavi suyuyla dikkati çekiyor. Etrafında yerleşim yerleri de olan göl, yaz aylarında doğaseverlerle fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri. Doğa harikası bu göl kamp için ideal bir yer.

B OKUNMA

Paylaş

Tweet

Paylaş

Gönder

Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası