2 tane knight açma / Knight Online Cash (Npoint) Satın Al, Güncel Fiyatlar

2 Tane Knight Açma

2 tane knight açma

En iyi Metroidvania oyunlarından biri olan Hollow Knight bizleri adeta büyüleyen bir oyundu. Estetik yapısı, görselliği, oynanışı ve dünyasıyla bizlere tarifi zor, benzersiz duygular yaşatan Hollow Knight mükemmele yakın bir yapımdı.

Hollow Knight, hikayesiyle öne çıkan bir oyun olmasa da derinden işlenen bir hikayesi mevcut. Oyunun dünyası içerisinde etrafa saçılmış pek çok hikaye kırıntısını bularak büyük hikayeyi anlamaya çalıştığımız Hollow Knight’da pek çok oyuncu bu detayları kaçırabiliyor. Dil bariyerine takılmadan oyunu en iyi şekilde anlamak için oyuncular Türkçe yama yüklemek istiyorlar. Hollow Knight Türkçe yama nasıl yüklenir, nasıl indirilir merak ediyorsanız aşağıdaki basit adımları uygulayarak Hollow Knight’ı Türkçe oynayabilirsiniz.

Hollow Knight Türkçe Yama Nasıl İndirilir?

  • Hollow Knight Türkçe yama dosyasını indirin.
  • Winrar dosyasını çıkarın.
  • funduszeue.info isimli dil dosyasını kopyalayın. 
  • Oyunun kurulu olduğu dizinin içerisindeki hollow_knight_Data adlı klasörün içine yapıştırın.
  • Çıkan uyarıyı onaylayın ve dosyanın değişmesine izin verin.
  • İşlem tamam. Hollow Knight Türkçe yama başarıyla kuruldu.

Hollow Knight Hakkında

Team Cherry isimli bağımsız bir oyun stüdyosu tarafından geliştirilen Hollow Knight yılında yayınlandı. Indie yapımların altın çağını yaşadığı bir dönemde çıkış yapan Hollow Knight gelmiş geçmiş en iyi bağımsız oyunlardan bir tanesi. Soulslike oyunları ile Metroidvania türünü birleştiren bir yapım olan Hollow Knight her oyuncunun deneyimlemesi gereken bir başyapıt. 

Oldukça küçük bir ekip tarafından yapılmasına rağmen grafik, atmosfer ve oynanış olarak mükemmele yakın bir oyun olan Hollow Knight çıktığı dönem otoriteler tarafından övgüyle bahsedildi. Kendine has oldukça stilize bir çizgisi olan Hollow Knight’ı daha önce hiç bu tarz oyunları oynamamış oyunculara bile tavsiye ediyoruz.

Bu kadar iyi bir oyunun devamı gelmez mi? Elbette gelir. Team Cherry Hollow Knight: Silksong isimli oyunu duyurdu. İlk oyunla bağlantılı olan bu oyunu Hollow Knight hayranları uzun bir süredir bekliyor. Silksong çıkmadan önce ilk oyunu Türkçe bir şekilde oynamak oldukça iyi bir seçim olacaktır.

Hollow Knight Türkçe yama ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Metroidvania oyunları ile aranız nasıl? Hollow Knight’ın Türkçe yamasını nasıl buldunuz? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

MultiClient Rehberi [Ayrıntılı Resimli Anlatım] [Çoklu char açmak için]

elam Arkadaşlar

Bu konuyu yoğun istek üzreine açtım,pmlere cevap vermekten usandığım için açtım güle güle gb kasıfunduszeue.info çok sayıda resim içerdiği için sayfa geç yüklenebilir, sayfayı bilgisayarınıza kaydetmenizi öneririm.

Her zamanki gibi bismillah diyip başlayalım

Hepimizin en çok ihtiyaç duyduğu ve merak ettiği konuların başında heralde MultiClient, yani aynı anda çoklu Karakter açma konusu gelir.Şimdi bu işi sıfırdan nasıl yaparız bunun cevabını alacaksınız.
Yazılanları adım adım takip ederseniz daha faydalı olur.

Hedefimiz 8 Client aynı anda açmak.

funduszeue.info
Öncelikle bilgisayarınıza Knight Online oyununu kurun ve oyun klasörünü orjinal bulunduğu yerden başka bir konuma kopyalayıp/yapıştırıfunduszeue.infoadığınız yeni oyun klasörünün ismi "KO1" olsun anlatımları bu ismi kullanarak yapacağım.


funduszeue.info
Şimdi zaten kopyasını aldığımız için Orjinal oyunu, program ekle/kaldıra girip kaldırın.Çünkü Bu setup ile kurduğumuz oyunun, registry kayıtları tutuluyor, girdiğiniz her karakter kayıt altına alınıfunduszeue.infory kayıtları içinde girdiğiniz tüm karakter bilgileri bulunduğu için TPT alma riskiniz artıyor,TPT riskini azalatmak için oyunun orjinalini sistemden program ekle/kaldır yoluyla kaldırıyoruz.


funduszeue.info

İlk karakterimizin yani diğer charları kontrol edebileceğimiz karakterin ayarlarını ayrı yapacağız, Sonra diğer 7 Clientin ayarını bu 1. klasörden farklı yapacağız.
Şimdi İlk Clientin ayarlarını yapalım.

KO1 klasöründeki oyun klasörüne giriyoruz ve funduszeue.info dosyasını çalıştırıfunduszeue.inforını resimdeki gibi yapıyoruz ve "Save Changes and Start" butonuna basıp oyunu başlatıyoruz.


Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

funduszeue.info

Oyunu başlattıktan sonra Sol altta bir velet resmi var, ona basıyoruz,oradan option, daha sonra Graphic Option'a giriyoruz,Ayarları aşağıdaki gibi yapıp daha sonra option'dan Effect option'a giriyoruz onuda aşağıdaki resimdeki gibi ayarlayıp Save Settings butonuna basıp çıkıyoruz burdan.Şimdi oyunu kapatıyoruz.


Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x
Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x


NOT: Bilgisayarınızın özellikleri düşükse oyunu 16 bitte çalıştırmanız bilgisayarınızı rahtalatacaktır, onun için PC çok iyi değilse, masa üstnü ekran çözünürlüğünü 16 bit yapın, sonra oyunların option'larına tek tek girerek hepsini 16 bit yapın, Bu sadece kasma dahada azalacaktıfunduszeue.infoılan RAM miktarı azalacktır.(Çünkü 32bit renk değinliği ile 16 bit arasında çok fazla fark var, bu renk değerleri heraplanırken RAM kullanılır.)


funduszeue.info

İlk client klasörümüze yani KO1 klasörüne giriyoruz ve aşağıda resimde ismi sarı işaretli olan herşeyi siliyoruz komple.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x


- Daha sonra KO1 klasörü içindeki Misc Klasörüne giriyoruz.
- Misc içindeki Sky klsörü hariç herşeyi siliyoruz.
- Şimdi Misc içindeki Sky klasörüne giriyoruz.
- Ve aşağıdaki resimdeki dosyalar kalacak şekilde herşeyi siliyoruz.
NOT:Bu silmediğimiz dosyalar ışıklandırma dosyalarıdır bunları silerseniz oyun kapkaranlık olur hiç bir şey göremezsiniz.



- Daha sonra KO1 klasörü içindeki ChrSelect Klasörüne giriyoruz.
- ChrSelect klasörünün içindeki Data klsörünü siliyoruz.
NOT: dikkat edelim KO1 içindeki data klasörü değil bu farklı,ChrSelect içindeki data klasörü bu.
-- ChrSelect klasörünün içindeki "*.N3JOINT" uzantılı dosyalar,"*.N3ANIM" uzantılı dosylar ve "char_funduszeue.info" dosyası hariç herşeyi funduszeue.info saydığım 3 dosya tipi kalacak sadece hepsini silin.


funduszeue.info

şimdi KO1 klasörünün kopyasını alıyoruz ve ismini KO2 yapıfunduszeue.info durum aşağıdaki gibi olacak.


funduszeue.info

-- KO2 klasöründe Chr klasörüne girin
-- "*.N3JOINT" ve uzantılı dosyalar ve "*.N3ANIM" uzantılı dosylar hariç herşeyi silin, hiç bişey kalmasın
-- KO2 klasöründeki DTex,Item,Info,npcimg,Object,sysmbol_us klasörlerini komple silin, Çünkü bu clientlerde hiç bir görsellik olmayacak.

NOT: SADECE GATE'ler ve merchantlar gözüksün istiyorsanız Linkteki dosyayı indirin ve oyun klasörüne atıfunduszeue.infon önce oyun klasörü içindeki objecti silin komple. sonra bunu kopyalayın oraya.




funduszeue.info

KO2 klasöründeki funduszeue.info yi çalıştırın, Visibilty Range değerini resimdeki gibi minimum yapıp save yapın ve çıkın.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın.


funduszeue.info

Şimdi KO2 klasörünün 6 tane daha kopyasını çıkartın, toplam 8 adet KO klasörü funduszeue.info durum aşağıdaki gibi olsun.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x

ADIM

Sitemizden (Download) multiclienti indirin ve 8 adet kopyasını çıkartıp her birini bir KO klasörü içine atın.Şimdi tek tek içlerine girip kısa yollarını gönderin masa üstüne

ADIM

Her MultiClient programının kısayolunu masa üstüne atın ve isdeğiniz gibi isimlendirin 1,2, gibi.
Ve oyunları başfunduszeue.info oyunu kendi klasörü içine kopyaladığımız,Multiclientinden başlatın.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x


UYARI: BURDAN SONRAKİ ADIMLARIN YAPMANIZ ŞART DEĞİLDİR, KOXP KULLANANLARA TAVSİYE ETMİYORUM DC PROBLEMLERİNE SEBEP OLABİLİR AMA PAZAR YADA MADEN İÇİN KULLANABİLİRSİNİZ.
YADA KOXP KULLANIYORSANIZ LİMİTLERİ FAZLA ZORLAMADAN KULLANMANIZ TAVSİYEMDİR.



ADIM (isteğe bağlı adım, şart değil bunu yapmak) [BES kullanımı- işlemci kullanımını limitlemek için]


Click to Download adresinden BES programının son sürümünü indirin.

Bu program sayesinde kullandığımız Knight Online Clientlerinin harcadıkları işlemci güçlerini limitleyip istediğimiz seviyelerde çalıştıfunduszeue.info sayede istediğimiz kadar Client açfunduszeue.info koxp kullandığınız Clientlerde tavsiye etmiyorum çünkü DC sorunlarına neden olabiliyor. Ama pazar Charlarınıza yada Maden charlarınızda pek sorun olmuyor.

Masa üstüne bir klasöre BES programını çıkartıfunduszeue.infoör içinde funduszeue.info hariç herşeyi silin.Aşağıdaki resimdeki gibi olsun.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x33


Şimdi funduszeue.info programını çalıştırın ve üstteki Options menüsünden "Allow Multiple Instances" seçeneğini seçfunduszeue.infode BES programı aynı anda 3 tane oyun limitleyebiliyor, 3 işlemden fazla limitleme yapamıyor bu seçtiğimiz seçenek sayesinden funduszeue.info programı çalışırken tekrar funduszeue.info programına tıkladığınızda 2. bir BES programı çalışacak ve bu sadece 4,5 ve 6. işlemleride limitleyebileceğfunduszeue.info şekilde her tıkladığınızda tekrar yeni bir BES çalışacaktır ve her biri 3 işlem limitleyebilir.

Diyelimki 5 tane funduszeue.info çalıştırırsanız, 5x3= 15 Tane işlem limitleyebilirsiniz, bu sayı size kalmış ihtiyacınıza göre funduszeue.info özellik BES'in versiyonuyla birlikte yeni funduszeue.infoık Crackli BES aramanıza gerek yok.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x


Kullanımı:
-Önce oyunlarınızı açın, oyun açılmadan limitleme işlemi yapmayın yoksa satte açılır oyun

- Sonra BES programında TARGET butonuna basın.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x


-Açılan yerdeki liste, Çalışan uygulama listedir, açık olan Knight Online oyunlarını görebilmeniz için programı yönetici olarak çalıştırmalısınız ve KESİNLİKLE multiclient ile girmeniz gerekiyor.
Listeden limitlemek istediğimiz oyunu seçiyor ve sağ alttaki Hide butonuna basıyoruz ve gizliyoruz.
Daha sonra Sağ üstteki Limit This butonuna basıp funduszeue.info artık limitlemiş bulunuyoruz.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x
Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x

Şimdi BES programında sağ altta Control butonuna basıyoruz ve işlemcileri ne kadar limitleyeceğimizi belirleyebiliyoruz.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x
Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x

Yukarıda gördüğünüz gibi "Unlimit" butonu var sağda ona basarsak limiti kaldırıp orjinal hale getirmiş funduszeue.info Limitlemek için aynı butona tekrar basarız.Eğer oyun limitlenmiş değilse butonun ismi unlimit yerine limit olur zaten.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi.

ibreyi %99a yaklaştıkça CPU kullanımı azalır. %1e yaklaştıkça daha fazla CPU harcar.
Koxp programları kullanıyorsanız BES ile fazla limitleme yapmanızı tavsiye etmem çünkü dc proglemlerine sebep funduszeue.info Maden yaparken yada pazar charlarınızda istediğiniz gibi yapabilirsiniz, yani pazar charınızda %95 yapabilrisiniz DC etmez, ama sürekli pake yollayan koxp programlarında DC olmanız funduszeue.info için %75 civarını fazla geçmeyin.

NOT: yukarıda sağda gördüğünüz resimde
SLOT 1 de %95 limtlenmiş bir işlem var
SLOT 2 de %5 de ama limitlenmemiş bir işlem var, limit butonuna basarsanız işlemci kullanımını %5 azaltır.
SLOT 3 de hiç bir tanımlanmış işlem yok, yani bir işlem daha limitleme hakkınız var.


NOT:BES ile yaptığımız bu uygulamalarda % orjinal, hiç el değmemiş oyun klasörüleri kullanıldı.Oyunun normal şartlarda ne kadar kaynak tükettiğini BES kullanınca ne hale geldiğini gözlemleyebilmeniz içfunduszeue.info siz ilk maddelerde anlattığım dosyaları silin kesinlikle.

BES kullanmadan önceki sistemin durumu aşağıdaki gibiydi.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x



BES kullandıktan sonraki hali aşağıdaki gibi oldu.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x





ADIM (isteğe bağlı adım, şart değil bunu yapmak) [RAM kullanımını optimize etmek için]


Şimdi RAM kullanımını biraz azaltmak içni yapacağımız adım var.

Click to Download adresinden RAMRush adlı programı indirin ve kurun bilgisayarınıza, kurulum sonrasında saaytin yanında simgesi çıkacaktır.

Simgeye tıklayıp "Start Optimize" butonuna basıfunduszeue.info optimizasyın işlemi bitince gördüğünüz gibi RAM kullanım değerleri yaklaşık Mb civarı düştü.Bu değer her PCde farklılık gösterir çünkü bu örnekte kullandığım Clientler En başta anlattığım fx dtex felan silinmemiş halleri yani orjinal clientler onun için ram ve işelmci kullanımı bu kadar yüksek çıkıyor.


Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x
Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x



Aşağıda Gereksiz dosyalardan arındırılmış Clientlerle oluşan değerler ve hiç el değmemiş olan clientler arasındaki RAM kullanım miktarlarının karşılaştırmalarını göreceksiniz.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x
Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x




ADIM (isteğe bağlı adım, şart değil bunu yapmak) [TPT riskini azaltmak için]

Bu admın TPT almamak için daha doğrusu TPT riskini dahada azaltmak için.
Oyun klasörlerimiz içinde, "info" adında bir klasör,"*.klg" uzantılı bir veya daha fazla dosya ve "funduszeue.info" dosyaları vardır, Bu dosyalar oyuna girdiğimiz karakterlerin bazı bilgilerini saklar, ayrıca registry kayıtları tutuluyor,burdaki bilgiler kontrol edildiği zamanlar TPT yeme riskiniz bulunur. Onun için Bu dosyaları ara sıra silmemiz funduszeue.info işlemi otomatik yapan küçük bir scr&#;pt yazacağız şimdi.

- Masaüstüne sağ tıklayıp Yeni-->Yeni Metin Belgesi yoluyla Notepad programını açalım.

-Şimdi del komutunu yazıp, bir boşluk bırakıp, oyun klasörlerindeki info klasörünün yolunu yazalım.
Aynen aşağıdaki gibi olacak, kaç tane KO klasörünüz varsa hepsini ekleyin listeye.

del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO1\info\*.txt
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO2\info\*.txt
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO3\info\*.txt
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO4\info\*.txt
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO5\info\*.txt
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO6\info\*.txt
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO7\info\*.txt
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO8\info\*.txt

Bu işlem info klasörü içinde bizim krakter bilgilerimizi barındıran txt dosyalarını silecek, Tek tıklamayla bunların hepsini silecek.

Son durum resimdeki gibi olacak


- Şimdi del komutunu yazıp, bir boşluk bırakıp, oyun klasörlerindeki *.klg uzantılıdosyaların yolunu yazalım.
Aynen aşağıdaki gibi olacak, kaç tane KO klasörünüz varsa hepsini ekleyin listeye.

del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO1\*.klg
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO2\*.klg
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO3\*.klg
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO4\*.klg
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO5\*.klg
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO6\*.klg
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO7\*.klg
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO8\*.klg


Bu işlem oyun klasörü içinde bizim karakter bilgilerimizi barındıran .klg uzantılı dosyalarını silecek, Tek tıklamayla bunların hepsini silecek.

Son durum resimdeki gibi olacak



- Şimdi del komutunu yazıp, bir boşluk bırakıp, oyun klasörlerindeki funduszeue.info dosyalarının yolunu yazalım.
Aynen aşağıdaki gibi olacak, kaç tane KO klasörünüz varsa hepsini ekleyin listeye.

del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO1\funduszeue.info
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO2\funduszeue.info
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO3\funduszeue.info
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO4\funduszeue.info
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO5\funduszeue.info
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO6\funduszeue.info
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO7\funduszeue.info
del C:\Users\GM\Desktop\KO\KO8\funduszeue.info

Bu işlem oyun klasörü içinde bizim krakter bilgilerimizi barındıran funduszeue.info uzantılı dosyaları silecek, Tek tıklamayla bunların hepsini silecek.

Son durum resimdeki gibi olacak



-Son olarak Karakter bilgilerimizi registry kayıtlarında tutan anahtarı bulup sileceğfunduszeue.infoı çok önemli.

Şimdi başlat menüsünden çalıştıra girip [Win+R](basınca başlatın açıldığı tuş + R tuşu),
"regedit" yazın."HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KnightOnline" anahtarı altına girerseiz bu güne kadar o bilgisayardan girdiğiniz tüm karakterlerin IDlerini görebilirsiniz, şimdi bunlardan da kurtulmak için bir iki kod daha ekleyeceğiz.
son olarak şu iki satırıda ekleyin

cd c:\windows\system32
reg delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KnightOnline" /f

son olarak dosya içeriğimiz aynen şöyle olmalı



işlem tamamlandı.Şimdi kaydetip çalıştırılabilir vaziyete getirelim.

-Şimdi üstten "Dosya" menüsünden "Farklı Kaydet'e" basalım.



- Dosya ismini tırnak içinde yazarak "funduszeue.info" yazıp kaydet botonuna basıyoruz.

Resim Küçültülmüştüfunduszeue.infol Boyutlarına Ulaşmak İçin Tıklayın x

-Şimdi oluşan bat uzantılı dosyayı çalıştırınca bu dosyaları komple silecek, bu küçük scripti TPT riskimizi azalatmak için ara sıra çalıştıralıfunduszeue.info yapmak gereken çitf tıklamak.




Bu film burda biter
The End

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası