ankara antalya belek arası kaç km / Ankara'dan Belek'e Giderken Hangi Güzergah Kullanılmalı | DonanımHaber Forum

Ankara Antalya Belek Arası Kaç Km

ankara antalya belek arası kaç km

Ankara - Antalya Uçak Bileti Ara

Esenboğa Havalimanı’na Ankara’nın merkezi noktaları olan Kızılay, AŞTİ, Gar, Sıhhiye ve Ulus’tan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Belko Air isimli otobüsler, EGO otobüsleri, taksi ve özel araçlarla ulaşım mümkün.

Akyurt ilçesinde yer alan havalimanı içerisinde ayrıca araç kiralama noktaları da mevcut.

Belko Air

Havalimanına ulaşım sağlayan özel şirketlerin faaliyetlerinin durmasıyla hizmete giren Belko Air, konforlu bir şekilde Kızılay, Sıhhiye, Ulus, AŞTİ, Gar ve Pursaklar gibi merkezi noktalardan havalimanına ulaşımı sağlıyor. 442/A ve 442/K isimli 45 kişilik otobüslere iç hatlar geliş katı çıkış kapısı karşısındaki duraklar ile dış hatlar geliş katı çıkış kapısı karşısından binilebilir.

00.00 – 06.00 arası her saat başında, 06.00 – 00.00 arası her yarım saatte bir hareket eden internet ve host hizmetinin de olduğu otobüslerle yolculuk etmenin bedeli ise diğer seçeneklere kıyasla daha uygun.

EGO Otobüsleri

AŞTİ ile Esenboğa arasındaki ulaşımı sağlayan 442-3 numaralı hat ile de Esenboğa’ya ulaşmak mümkün. AKM, Ankara Arena ve Güvenpark’tan geçen hat dışında Ulus ve Sıhhiye noktalarından geçen 491 numaralı hattı kullanarak da havalimanına ulaşılabilir. Ancak bu hat sadece haftaiçi günde 3 kere hizmet veriyor.

Taksi

Ankara’da taksileri kullanmak genel olarak mesafeler birbirine yakın olduğu için ekonomik bir yöntem olsa da havalimanına ulaşmak için daha pahalı bir alternatif . Bu ücret için taksicilerle pazarlık yapabilirsiniz.

Özel Araç

Esenboğa Havalimanı’nda diğer tüm havalimanlarında olduğu gibi uzun süre duraklamak yasak. Bu yüzden havalimanında açık ve kapalı olmak üzere iki adet otopark bulunuyor.

Havalimanı Bilgileri

Esenboğa Havalimanı devlet kadrolarının da yoğun olarak kullandığı bir havalimanı olması dolayısıyla birçok tesisi bünyesinde barındırıyor. İ. Hatlarda uçak saatini beklerken Cafe Nero, Ankar Cafe, Bus Gate ve Büfe İç Hat’ta kahve içebilir, sandviç ve tost yiyebilirsiniz. Yöresel Anadolu yemekleri tercih ediyorsanız Tadında Anadolu’ya gidebilir, dünya mutfaklarının tadına bakmak istiyorsanız ise durağınız Bomonti Brasserie.

Bu terminalde ayrıca Burger King gibi fest food restoranları da bulunuyor. Dış hatlardan yolculuk yapacaksanız bu gidiş ve geliş terminallerinde kafeler, kisoklar ve barlarda vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca bu terminalde pasaport kontrolünü geçtiğiniz takdirde vergisiz alışveriş yapabileceğiniz Duty Free’lerde zaman geçirebilirsiniz. Her iki terminalde de hediyelik eşya ve küçük ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz kioskların olduğunu da unutmayın.

10 Haz 2019 Tarihinde Güncellenmiştir.

Ankara ile Belek Serik Antalya Arası Kaç Km?

Ankara Belek Serik Antalya Kaç Km

Ankara ile Belek Serik Antalya arası kaç km? yaklaşık olarak toplam 532 Kilometre mesafededir. Ankara Belek Serik Antalya arası kaç saat sürer sorusunun yanıtı ise; yolculuk süresi arabanız ile yaklaşık 8 saat 35 dakika sürecektir. Yani şimdi yola çıkarsanız saat varış saatiniz yarın 03:58 olacaktır.

Ankara Belek Serik Antalya Km Yakıt Hesaplama

Ankara ile Belek Serik Antalya yol güzergahında benzinli bir araç kullanıyorsanız 532 Km mesafede 34,6 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de ₺830 olur. Dizel bir aracınız varsa 29,3 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyetiniz ise ₺648 olur. Şayet LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız ₺356 ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

BenzinMotorinLPG
₺830₺648₺356

NOT: , 18.06.2023 tarihli illerin ortalama yakıt fiyatları baz alınarak yapılmıştır. Benzin: 24 TL, Motorin: 22.13 TL, LPG: 10.59 TL'dir. Benzinli aracın 100 Km'de 90 km/s hızında ortalama 6.5 Litre, dizel aracın ise ortalama 5.5 Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.

Ankara Belek Serik Antalya Yol Tarifi

Ankara Belek Serik Antalya Yol Tarifi almak için "Yol Tarifi" butonuna basabilirsiniz. Bu sayede yol haritasına ulaşabilir, yol tarifi ile trafik durumuna bakabilirsiniz. Ayrıca "Google Navigasyon" butonunu kullanabilirsiniz. Web yada uygulamayı açabilir, yol tarifi alabilirsiniz. Ankara hava durumu veya Belek Serik Antalya hava durumu nasıl görmek için sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

Ankara - Antalya Otobüs Bileti Ara

Ankara Terminali’ne şehrin hemen her yerinden kolayca ulaşabileceğiniz pek çok seçenek bulunuyor. Bunlar arasında en çok kullanılanlar ise Ankaray raylı sistem, belediye otobüsleri (EGO), firma yolcu servisleri, taksi ve minibüsler.

Belediye Otobüsleri (EGO)

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği otobüslerle terminale pek çok noktadan kolayca ulaşabilirsiniz. 442-3, 419, 479, 417, 545, 230-3, 419 A, 479, 484, 417, 217, 511-3, 573, 521-3, 512-3, 524, 564, 537, 573 ve 511 numaralı belediye otobüsleriyle şehrin her semtinden terminale ulaşabilirsiniz.

Ankaray

Ankaray’ın herhangi bir istasyonundan Ankara Terminali (AŞTİ) yönüne giden metro hatlarından birine binebilirsiniz. Ankaray, terminalin içinde bulunuyor ve 6:00 – 24:00 arasında hizmet veriyor. Ankara Tren Garı’ndan da Ankaray ile terminale ulaşım bulunuyor. Terminal, Ankaray’ın son durağını oluşturuyor ve metrodan indikten sonra 5 dakikalık bir yolculukla otobüs peronlarına ulaşabilirsiniz.

Yolcu Servisleri

Terminalde ofisleri bulunan otobüs firmaları ücretsiz yolcu servisleri sağlıyorlar. Şehirdeki bilet satış ofislerinden binebileceğiniz bu servislerle Ankara Terminali’ne ulaşabilirsiniz.

Minibüs

Şehrin pek çok semtinden terminale giden minibüsler bulunuyor. Mevlana Bulvarı’nda minibüsten indikten sonra 2 dakikalık bir yürüyüşle terminale ulaşabilirsiniz.

Taksi

Ankara merkezinde kolayca bulabileceğiniz taksilerle de terminale hızlı bir şekilde gidebilirsiniz.

Havalimanından Terminale Ulaşım

Terminale Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan ulaşmak istiyorsanız Havaş servisleri veya havalimanı yolcu çıkış kapısı önünde durakları bulunan belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. Bu yolculuklar yaklaşık olarak 1,5 saat sürüyor.

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır