yağlı ciltler için evde tonik / Yağlı Ciltler için Doğal Tonik Tarifleri | Esra'nın Portresi

Yağlı Ciltler Için Evde Tonik

yağlı ciltler için evde tonik

Evde kendi toniğinizi hazırlamak ister misiniz?

Haberin Devamı

Tonikler gözenekleri sıkıştırır. Aslında gözeneklerin kas yapısı olmadığı için açılıp kapanması veya sıkışıp gevşemesi söz konusu değildir. Ölü doku artıkları, sabun artıkları ve kir, ciltteki gözenekleri tıkayarak açılmasına neden olur. Toniklerin içinde bulunan maddeler cildi biraz tahriş ettiği için dokular hafifçe şişer. Bu tepki gözenekleri geçici bir süre için sıkıştırır.

Tonik seçimi nasıl yapılmalıdır?

Tonik seçerken dikkatli olmak gerekir. Bazı tonikler alkol içerir. Akneli, genç ve çok yağlı ciltlerde hafif alkollü tonikler tercih edilebilir, ama genelde alkolsüz tonikleri tercih etmek gerekiyor. Kullanımdan sonra hafif bir yanma ve ferahlık hissi oluşur. Bu his kısa sürede etkisini kaybeder. Tonik uyguladıktan sonra cildinizde aşırı yanma, kızarıklık, kuruluk ve kaşıntı meydana geliyorsa kesmelisiniz.

Haberin Devamı

Tonik cilde nasıl uygulanır?

Cildinizi temizledikten sonra (jel, sabun veya losyonla) temiz bir makyaj pamuğunu tonikle ıslatın. Çizmeden ve bastırmadan yavaşça cildinizin üzerinde gezdirin. Pamuğun üzerinde makyaj artıkları görürseniz işlemi tekrarlayın. Cildinizin temiz olduğuna eminseniz artık nemlendiricinizi sürebilirsiniz.

Evde yapabileceğiniz kolay tonik tarifi

  • 1 adet greyfurt
  • ¼ demet maydanoz
  • ⅕ bardak su

Greyfurtu kabuğuyla beraber küçük küçük doğrayın, maydanozları ince ince kıyın. İkisini beraber suyun içine koyun ve 5 dakika kaynatın. Süzgeçten (ya da tülbentten) geçirdikten sonra şişe içinde buzdolabında saklayın. Bu formül lekeli ciltlerde çok etkilidir.

Hassas ciltler için tonik tarifi

  • 1 litre su,
  • 4 yemek kaşığı üzüm çekirdeği,
  • ¼ fincan limon çiçeği.

Limon çiçeğini ve üzüm çekirdeğini öğütücüde iyice öğüttükten sonra suda kaynatın.

Ağzını kapatarak 20 dakika demlenmeye bırakın. Süzdükten sonra şişeye doldurup 15 gün boyunca kullanabilirsiniz. Bu karışım buzdolabında saklanabilir. Yorgun bir günün sonunda küvet suyuna eklerseniz rahatlatır ve ferahlık verir.

Normal ciltler için naneli tonik

  • 1 şişe sade maden suyu
  • ¼ fincan papatya
  • 2 yemek kaşığı kuru nane.

Bütün malzemeyi karıştırıp, oda sıcaklığında 2 saat bekletin. Süzdükten sonra cam kaba koyup tonik olarak kullanabilirsiniz.

Yağlı ciltlere tonik

  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 adet limon
  • 2 tatlı kaşığı oğul otu (limon otu/limon melisa otu)
  • ½ bardak su

Limonu ve oğul otunu iyice doğradıktan sonra suda kaynatın. Kaynayınca kapağını kapatarak 20 dakika demlenmeye bırakın. Süzdükten sonra soğutun ve maden suyunu ekleyin. 7 günlük toniğiniz hazır.

#Tonik#Yağlı Ciltlere Tonik#Evde Yapabileceğiniz Kolay Tonik Tarifi

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

yağlı ciltler için tonik önerileri

6. cildinizi güzelce nemlendirmeniz şartı ile markası ne olursa olsun alkol içeren bir tonik kullanmalısınız. içinde salisilik asit olursa double etki yapmış olursunuz.

cildim akneye meyilli, karmadan yağlıya dönük. eskiden çok tonik insanı değil idim, toniğin kullanım amacı düşünüldüğünde bana hep gereksiz gelirdi. ben ki her makyajdan sonra önce makyaj temizleyici ile ardından da temizleyici kullanarak yüzünü foşur foşur suyla yıkayan bir insanım, ne gerek var toniğe derdim. ta ki nette ciltteki parlama ve kızarıklık sorununa çözüm bulmak için yaptığım araştırmalar sonrası cilt doktorlarının reçeteye yazarak verdikleri % 2, 5, 10 vb oranlarından hazırlanabilen salisilik asit çözeltisini keşfedene kadar. kendi laboratuvarımda salisilik asit kimyasalının da olmasıyla kendi tonığimi kendim hazırladım. ne olur olmaz diyerek önce %2 oranında salisilik asit karışımını kullandım, baktım gayet güzel, oranı %5 e çıkardım.

önemle belirtmeliyim ki salisilik asit denilen kimyasal sadece alkolde çözünür. salisilik asit deri altındaki iltihapları kurutarak yeni akne oluşumunu önlerken, üst tabakadaki ölü deriyi de soyarak alttan yeni derinin çıkmasını sağlar. salisilik asit sadece akne oluşumunda değil, sedef, egzama, siğil( ayak parmağımda çıkan siğili 3 günde o kadar güzel kuruttu ki, şok oldum), batık vb kurumasını istediğiniz bir çok cilt probleminiz için biçilmiş kaftan:) tabiki de burada kullanım süresi ve miktarı çok önemli. hiç bilgisi olmayanlar lütfen doktor kontrolünde bu işe girişsin. yıllardır akneli, kızarık, yağlı bir cilde sahip olup her yolu denemiş biri olarak kaşarlanmış görüyorum kendimi:)

yaklaşık aydır %5lik salislik asit toniğimi kullanıyorum. tabi laboratuvar koşullarında herşey elimin altında olduğu için de rahatım. alkol uçucu olduğu için küçük hacimlerde hazırlayıp bittikçe yeniden yapıyorum. şunu da belirtmeliyim ki güzellik merkezindeki arkadaştan da tebriğimi aldım, gayet doğru yolda olduğuma inandırdı, hatta cildimin dayanabileceği max %de tonik kullanabileceğimi söyledi.

gelelim cildimin şu anki durumuna: hiç olmadığı kadar yatışkın (kızarık değil) ve minimum akne ile yola devam ediyorum. en güzel tarafı ise gözeneklerimin az da olsa küçülmeye başlaması. ilk 3 ay kuzenim ciltteki değişimimi farkedince o da istedi, ona da yaptım, o da çok memnun.

burada dikkat edilmesi gereken temel nokta ise toniğin içerdiği salisilik asit miktarı ve kullanım sıklığınız. mesela kuzenim cildi de yağlı ama benimki kadar değil, o yüzden ona %2lik bir karışım hazırladım. ama benim cildim %5&#;i gayet rahat kaldırıyor. ilk sürdüğünüzde yanma hissediyorsunuz, gayet normal bir durum. ama sonrasında mutlaka ama mutlaka bir serum ya da nemlendirici kullanmanız gerek, aksi takdirde aknelerinizi daha da pörtletirsiniz. kullanım sıklığı ise yine cildinizin dayanabilmesine bağlı. ben günlük rutinimde azar azar mutlaka kullanıyorum ama kuzenim haftada 2 ya da 3 kere kullanıyor toniğini.

özellikle akne problemi olan süslüler ve de yağlı ciltliler herhangi bir dermatoloğa giderek bu toniğin reçetesini yazdırıp eczanelerde bu karışımı hazırlatabilir. üzerine basa basa tekrar tekrar söylüyorum, ardından nemlendirici/serum kullanmanız şart.

daha geçen hafta cildimin sağ tarafı o kadar güzel soyuldu ki, sanki güneşte yanmış da o deriyi koparıyormuşsunzu gibi. tabi hemen peelingimi uygulayıp ölü deriyi kaldırdım ve üzerine nemlendirici özelliği olan toniğimi ve serumumu uyguladım.

yine uzun girdilerden biri oldu sanırım. makale yaza yaza tutamaz oldum kendimi:) umuyorum sıkılmadan zevkle okursunuz.

soruları olan süslüler yeşillendirsin (gizlinot: ekşi sözlükten geldiğim doğrudur)

edit 1: süslülerden biri avon un clearskin serisindeki tonikten bahsetmiş. kesinlikle ben de öneriyorum. şu an benim makyaj masamda da mevcut. f/p açısından birçok ürüne on basar. dermatologa gidemeyen süslüler bu tonikle başlangıç yapabilir.

(gbkz: avon clearskin pore&shine control gözenekleri derinlemesine arındıran tonik)

edit 2: toniğin tarifini isteyen süslü arkadaşım oldu, onu da paylaşayım sizinle.

5gram salislik asit ml ethanol (etil alkol) içinde çözündürülür. %2lik bir çözelti için ise 2 gram salislik asit kullanmanız yeterli:)

11 haziran haziran

Peeling, temizleme, tonik uygulama ve nemlendirme&#; Cilt bakımının dayandığı dört önemli aşama. Peki yağlı ciltler neden tonik kullanmalı? Yeşil çay, sirke, nane çayı veya salatalık gibi doğal malzemeler ile yağlı ciltler için doğal tonik tarifleri esraninportresi&#;nde.

Peeling, temizleme, tonik uygulama ve nemlendirme&#; Bunlar temelde iyi cilt bakımının dayandığı dört önemli aşama. Hepimiz temizliğin ne olduğunu biliyoruz. Temel olmasına rağmen, cilt bakımının en hayati parçasıdır. Ancak çoğu insanın farkında olmadığı şey, temizlik ve tonik uygulamasının bir bütün olduğudur.

Temizleme, yüzünüzü bir ölçüde temizlerken, yüzünüzün gün boyunca ciltte biriken tüm kirden ve yağdan kurtulmak için yeterli olmayabilir. Bir tonik kullanmak, temizleyicinizin yeterli olmadığı, yüzden kalan kir birikimini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Yağlı ciltli insanlar için bir gerekliliktir. Çünkü gözenekleri küçültür, cildinizin pH dengesini eski haline getirir, bir koruma katmanı katar ve nemlendiricinin üzerine uygulanabileceği mükemmel bir taban oluşturur. En iyi yanı, toniklerin evde yapılmasının son derece basit olmasıdır.

Yağlı Ciltler için Doğal Tonik Tarifleri

1 yagli ciltler icin dogal tonik tarifleri_mini

1- Elma Sirkesi :

2- Nane Yaprakları :

Cildin aşırı yağ üretmesiyle ortaya çıkan yağlı ve parlayan görünüm oldukça can sıkıcıdır. Yağlı ciltlerin cilt bakım rutinden kullanılan makyaj ürünlerine kadar özenli davranması gereken pek çok aşama vardır. Yağlı ciltlere sahip olanların bilmesi gerekenler, yağlı ciltler için bakım önerileri yazısıyla esraninportresi&#;nde&#;> yağlı ciltlerin bilmesi gerekenler

Esra

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası