lg tv görüntü ayarı / Lg Televizyon Görüntü Ayarı (Lg Tv 4k En İyi Görüntü Ayarı) - Lg Televizyon Servisi - 09 71

Lg Tv Görüntü Ayarı

lg tv görüntü ayarı

LG Televizyon Görüntü Ayarı LG için En İyi Görüntü Ayarları (4K UHD, OLED, NanoCell)

Yazıya başlamadan eğer görüntünüzde bozukluk varsa kesinlikle televizyonunuza dokunmadan profesyonellerden destek almanızı öneriyoruz 09 71 servis numarasından ulaşabilirsiniz.

Tüm akıllı TV&#;ler, optimum ayarlara sahip bir dizi önceden ayarlanmış görüntü modu ile birlikte gelir. Kişisel zevke ve aydınlatma ortamlarına bağlı olarak bu görüntü ayarları en iyisi olmayabilir. Genel olarak, bir LG 4K UHD TV, LG OLED TV veya LG NanoCell TV, kutudan çıkar çıkmaz kabul edilebilir görüntü ayarlarıyla birlikte gelir. Bununla birlikte, arka ışığı, kontrastı, parlaklığı, keskinliği, rengi ve renk sıcaklığını ince ayarlayarak, LG TV&#;niz için en iyi görüntü ayarlarını elde edebilir ve izleme deneyiminizi geliştirebilirsiniz.

En uygun resim ayarlarının kişisel zevkinize ve aydınlatma ortamlarına bağlı olarak değişebileceğini lütfen unutmayın. Bir LG NanoCell TV için en iyi görüntü ayarları, bir LG 4K UHD TV veya LG OLED TV&#;de o kadar iyi görünmeyebilir. Tüm LG TV modellerine uyan ideal görüntü ayarları yoktur.

Model numarasına bağlı olarak, LG TV&#;niz aşağıdaki görüntü modlarına sahip olabilir. Önceden ayarlanmış resim modlarının kullanılabilirliğinin giriş kaynağına (analog, HDMI, USB, vb.) Göre değişebileceğini lütfen unutmayın.

  • Canlı Mod: Çok fazla parlaklık, çok fazla renk, tam kontrast ve artırılmış keskinlik &#; LG TV&#;deki Canlı mod her şeye erişime açık ve bu nedenle gözleriniz için iyi değil. Sadece doğal ışık alan ortamlarda kullanılması gerekiyordu.
  • Standart Mod: Bu mod tüm LG TV&#;lerde varsayılan olarak etkindir ve üretici tarafından TV ve filmleri izlemek için optimum arka ışık, renk, renk sıcaklığı, kontrast ve keskinlikle ayarlanır.
  • Sinema Modu: Bu LG TV görüntü modunda, optimum parlaklık, kontrast, netlik, renk ve sıcak renk sıcaklığı seviyeleri elde edeceksiniz. Bu mod, karanlık bir odada film izlemek için uygundur. Canlı ve Standart modlardan daha hafiftir. Cinema Home&#;u seçerseniz, daha fazla parlaklığa sahip olursunuz.
  • Oyun : Bir oyun konsolu bağlayarak oyun oynamayı düşünüyorsanız, Spor görüntü moduna geçmek LG TV&#;nizde düşük gecikmeyi etkinleştirecektir.
  • Spor: Daha parlak bir görüntü, daha düşük renk sıcaklığı ve daha hızlı hareket tepkisi göstererek spor için en iyi resim ön ayarını sağlar.
  • Otomatik Güç Tasarrufu (APS) : LG Smart TV&#;nizin daha az elektrik tüketmesini istiyorsanız, APS görüntü modunu etkinleştirebilirsiniz. TV&#;nizin ekran parlaklığı kararacak ve bu da düşük resim kalitesine neden olacaktır.
  • HDR Etkisi: Çoğu LG 4K UHD, OLED ve NanoCell TV&#;nin HDR Efekti adı verilen bir görüntü modu vardır. Bu mod etkinleştirildiğinde, Yüksek Dinamik Aralık sinyalleri otomatik olarak algılanır ve TV&#;niz kendini ayarlar. Etkinleştirildiğinde, LG TV HDR Efekti resim modu bazı resim modu ayarlarını devre dışı bırakabilir.
  • ISF Expert (Aydınlık Oda / Karanlık Oda) : ISF veya Imaging Sound Foundation, en iyi izleme deneyimi için resim kalitesini kalibre etmek için bazı ekstra araçlar sağlar. Resim ayarlarını sizin için ince ayarlaması için ISF sertifikalı bir resim ayarlama uzmanıyla iletişime geçebilirsiniz .

LG Televizyon Görüntü Modu Ayarları

Yukarıda bahsettiğim gibi, LG TV&#;nizin görüntü ayarları, TV izlediğiniz aydınlatma koşullarına göre ayarlanmalıdır. Örneğin, doğal olarak aydınlatılmış bir odada TV izliyorsanız, daha iyi bir izleme deneyimi için parlaklığı artırmanız gerekecektir. LG OLED ve NanoCell TV&#;de aşağıdaki görüntü ayarlarını denedim ve görüntü kalitesine hayran kaldım.

LG TV uzaktan kumandanızdaki Ayarlar düğmesine basın ve Tüm Ayarlar&#;ı seçin . Tıklayın Görüntü> Görüntü Seçenekleri ve İlave edilen Ayarları / Kontroller . Ardından resim ayarlarını özel değerlerinizle düzenleyebileceksiniz.

Resim Modu AyarlarıDoğal Işık (Canlı)Yapay Işık (Standart)Karanlık Oda (Sinema)
Arka Işık / OLED Işık855545
Kontrast908580
Parlaklık505050
Keskinlik352510
Renk705045
Renk tonu000
Renk sıcaklığıC50C200

LG NanoCell TV için En İyi Görüntü Ayarları

Yakın zamanda 75 inçlik bir LG NanoCell TV (SMPTA) satın aldım. TV&#;nin görüntü kalitesi kutudan çıktığında iyiydi ama çok parlak ve canlı olduğu için pek beğenmedim. Bir süredir farklı görüntü ayarları değerlerini denedikten sonra, LG NanoCell TV SM90 serim için en iyi görüntü ayarlarını bulabildim.

Bir Nano Cell TV&#;ye (SM 90 serisi) sahipseniz, optimum izleme deneyimi için aşağıdaki görüntü ayarlarını denemelisiniz. Ayarlar ayrıca LG NanoCell TV 75NANO99, 65NANO86, 65NANO80, 55NANO86, 55NANO80 vb. Üzerinde de çalışacaktır.

Ayarlar GrubuResim AyarıDeğer
Resim moduISF Expert Dark
Enerji tasarrufuKapalı
BiçimEn Boy OranıOrijinal
Sadece TaraAçık
KüreselArka ışık55
Kontrast90
Parlaklık50
Keskinlik30
Renk48
Renk tonu0
UzmanDinamik kontrastKapalı
Süper çözünürlükKapalı
Renk aralığıOto
Gama
Beyaz dengesiRenk sıcaklığıSıcak2
Yöntem2 nokta
R-Yüksek+8
G-Yüksek0
B-Yüksek-8
R-Düşük0
G-Düşük-3
Darbe0
Resim seçenekleriGürültü AzaltmaKapalı
MPEG Gürültü AzaltmaKapalı
Düzgün DerecelendirmeKapalı
Siyah SeviyeDüşük
Gerçek SinemaAçık
Parlaklık AyarıKapalı
Yerel Karartma LED&#;iDüşük
TruMotionKapalı

LG OLED TV Optimal Ayarlar

CX serisine () ait bir LG OLED TV&#;niz varsa, BX serisi () C9 serisi (), C8 serisi (), B7 serisi (), E7 serisi (), E6 serisi () ) veya başka bir LG OLED TV için aşağıdaki görüntü ayarlarını deneyin.

Not: LG TV modelinize bağlı olarak, aşağıda belirtilen bazı görüntü ayarları mevcut olmayabilir.

Ayarlar GrubuResim AyarıDeğer
Resim moduISF Karanlık Oda
Enerji tasarrufuKapalı
BiçimEn Boy OranıOrijinal
Sadece TaraAçık
KüreselOLED Işık45
Kontrast90
Parlaklık50
Keskinlik10
Renk50
Renk tonu0
UzmanDinamik kontrastKapalı
Süper çözünürlükKapalı
Renk aralığıOto
Gama
Beyaz dengesiRenk sıcaklığıSıcak2
Resim seçenekleriGürültü AzaltmaKapalı
MPEG Gürültü AzaltmaKapalı
Düzgün DerecelendirmeAçık kapalı
Siyah SeviyeDüşük / Otomatik
Hareketli Göz BakımıKapalı
TruMotionCinema Clear
OLED Motion ProKapalı / Düşük-Orta

LG 4K UHD TV için En İyi Görüntü Ayarları

LG 4K UHD TV&#;nin sahibi, daha iyi görüntü kalitesi için aşağıda gösterilen görüntü ayarlarını denemelidir. Ayarlar LG EG, UF, EC ve diğer 4K UHD modellerinde çalışacaktır.

Ayarlar GrubuResim AyarıDeğer
Resim ProfiliISF Expert Dark
Enerji tasarrufuKapalı
KüreselArka ışık50
Kontrast80
Parlaklık50
Keskinlik15
Renk45
Renk tonu0
UzmanDinamik kontrastKapalı
Süper çözünürlükKapalı
Renk aralığıOto
Gama
Beyaz dengesiRenk sıcaklığıSıcak2
Yöntem2 nokta
R Yüksek
G Yüksek10
Resim seçenekleriGürültü AzaltmaKapalı
MPEG Gürültü AzaltmaKapalı
Hareketli Göz BakımıKapalı
TruMotionCinema Clear
Motion ProKapalı

LG TV görüntü ayarlarını yukarıda açıklandığı gibi 4K UHD, OLED ve Nano Cell TV modelinizde deneyin ve size uygun en iyi görüntü ayarlarını alıp alamadığınızı bize bildirin.

kaynak: seafoodplus.info

Üst düzey LG televizyonlar her zaman görüntü alanında en son teknolojiyi ve en büyük yenilikleri sunmasıyla karakterize edilmiştir. Bu bağlamda, Kore markasının bugün en gelişmiş televizyonları onun OLED aralığı, neredeyse rakipsiz kontrast ve son derece aslına uygun renk temsili sunan teknolojiyle harika görüntü kalitesi sunar. Bu televizyonlar profesyonellerin de gözdesi. Aynı nedenle gizli menüsü sayesinde bunlardan en iyi şekilde yararlanma şansı vardır. Bu yazıda size öğreteceğiz LG OLED TV'lerin gizli menüsünü nasıl açabilirsiniz? TV deneyiminizi daha da geliştirmek için ekran özelliklerini açın veya kapatın.

Indeks

LG OLED TV'ler, uzun süredir net referanslardan biri olmuştur. görüntü kalitesi. Piyasadaki IPS LED teknolojisine sahip diğer seçeneklerden biraz daha pahalı olabilirler, ancak gerçek şu ki, görüntü kalitesi ile talep ediyorsanız, aynı teknolojiye sahip diğer markaların teklifleri ile birlikte pratik olarak en iyi seçeneklerden biri. Elbette Samsung'un QLED teknolojisi ile yaptığı iyi işi de unutmadan. Yeni nesil panel teknolojileri söz konusu olduğunda her iki Koreli şirket de ön sıralarda yer alıyor ve bu yüzleşmenin sonucunda kullanıcılar her yıl daha iyi televizyonlardan yararlanıyor.

Bu nedenle, talepkar kullanıcılara ek olarak, sahip oldukları çok sayıda görüntü profesyoneli (özellikle video editörleri) bulunmaktadır. onlara referans monitörler olarak bahis yapın. Yani video düzenlemede renk düzeltme görevlerini yerine getirmek için kullanacakları ekranlar. Profesyonel bir stüdyoda neden TV'yi monitör olarak kullanıyorsunuz? fiyata göre. LG'nin OLED TV'leri tam olarak ucuz değil, ancak referans monitörler daha da pahalı. LG'nin OLED panellerinin kalitesi düşünüldüğünde, birçok renk uzmanının bu ekranları iş için kullanması şaşırtıcı değil. Sonuçta, LG ekranları bu konuda ölçülüdür ve bu profesyoneller için büyük tasarruf anlamına gelebilir.

Örneğin, en popüler referans monitörlerinden biri Sony'ninkidir ve bu monitör yaklaşık Euro'ya mal olur. Dolayısıyla, ya mümkün olan en yüksek hassasiyeti talep eden önemli müşteriler için çalışan büyük bir prodüksiyon şirketisiniz ya da bütçenizin ulaşabileceği ve yatırımını geri kazanabileceğiniz alternatifler aramanız gerekiyor. Bu anlamda LG OLED televizyonlar çok iyi uyum sağlıyor.

Peki, bu televizyonların ayrıca bir özel mod, nihai görüntüyü etkileyen parametrelerin her biri üzerinde daha da fazla kontrol sunan bir dizi seçenek. Bu menüye erişmek için bir tuş kombinasyonu gerçekleştirmelisiniz. İzlemeniz gereken adımlar ve tam tuş kombinasyonu şunlardır:

  1. Erişmek televizyon ayarları ve bölüme git Görüntü
  2. Menünün üzerine gelin Görüntü modu seçimi
  3. Şimdi uzaktan kumandanın fiziksel düğmeleriyle aşağıdaki kombinasyona basın:
  4. Otomatik olarak bir gizli menü gelişmiş parametrelerin değiştirilmesine izin veren

Artık TV'nin gizli menüsünün kilidini açmayı başardığınıza göre çok dikkatli olun. Yanlışlıkla bir şeye dokunursanız görüntüyü bozabilirsiniz, bu yüzden değiştireceğiniz parametrelere iyi bakın.

Bu profesyonel panele hangi modellerden ulaşabilirsiniz?

Bu hile ile ilk olarak LG CX TV ile tanıştık. Bununla birlikte, bu profesyonel işlevler, Koreli üreticinin aynı televizyon ailesinin sonraki nesillerinde de korunmuştur.

Aynı işlemin televizyonlarda çalıştığını doğrulayabiliriz. LG OLED C1 ve LG OLED C2. Galeri serisinde (LG OLED evo panelli LG G1 ve LG G2 modelleri), bu özelliğin etkinleştirilip etkinleştirilemeyeceği hakkında internette neredeyse hiçbir bilgi yok, ancak bir platformu paylaştıklarını düşünürsek, büyük olasılıkla hepsi bu iyi çalışacaktır. aynı şekilde. Ancak, teyit edilen şey, menüye erişim yolunun ve gizli kodun bu süre boyunca korunduğudur. Bir LG OLED G1 veya LG OLED G2 TV'niz varsa, yukarıda açıklanan adımların aynısını uygulamanızı öneririz. Ve panelin kilidini açmayı başarırsanız, diğer kullanıcılara yardımcı olmak için yorumlarda bırakırsanız memnun oluruz.

Bu menüye girdikten sonra bir dizi olduğunu göreceksiniz. gelişmiş Ayarlar. Bunlar, televizyonu kaliteyi artırabilecek veya doğrudan bozabilecek belirli davranışlara zorlar. Bu nedenle, gizli bir menüdür ve yalnızca neyi değiştirdikleri veya her birinin işlevinin ne olduğu konusunda net olan kullanıcılar içindir.

Bu parametreler:

  • Renkölçüm: Kullanılacak renk uzayını ifade eder, örneğin REC veya BT
  • EOTF: Elektro Optik Aktarım İşlevi anlamına gelir. Panelin dinamik aralığını kontrol eden bir parametredir ve herhangi bir ekranın temel yönlerinden biri olan gama'yı kontrol eder.
  • Ustalaşma Zirvesi: Keskinliği etkiler. Temel olarak, görüntünün daha keskin olduğunu simüle etmenizi sağlayan bir mikro kontrast ayarıdır. Çok düşük bir değerde, görüntü neredeyse hiç sert kenar olmadan çok pürüzsüz görünür. Bununla birlikte, çok yüksek ayarlarda, 'eserler' ortaya çıkma eğilimi gösterir ve çok gerçekçi olmayan bir görüntü fark etmeye başlarsınız.
  • Renkte Ustalaşma: Ekranın rengine ve kalibrasyonuna referans.
  • MaxCLL: Bu parametre herhangi bir görüntüde paneldeki en parlak pikselin ulaşacağı en parlak değeri tanımlar. Varsayılan olarak otomatik olarak ayarlanmıştır, ancak kendi başınıza bir değer ayarlayabilirsiniz.
  • MaxFALL: bu diğeri ise, çoğaltılan içeriği oluşturan tüm fotoğrafların ortalama parlaklığının maksimum değeridir.

Karmaşık? Gerçek şu ki, evet, biraz. neyse ki var Sıfırla düğmesi Dağınıklık yaptığınızı görürseniz başlangıç ​​noktasına geri dönmenizi sağlar.

Bu parametrelerin her biri televizyondaki son görüntüyü nasıl etkiler?

Yazının sonunda sizlere profesyonel bir renk uzmanının LG OLED televizyonlardaki bu gizli panelden nasıl yararlanabileceğinden bahsedeceğiz. Daha az gelişmiş bir kullanıcıysanız, YouTube'da tarafından yüklenen bir video var. HDTV Testi bu da kolorimetri değişikliklerinin televizyonu nasıl etkilediğini görsel düzeyde çok iyi açıklıyor. Bu şekilde, bir göz atabilir ve herhangi bir şeye dokunmadan önce panelinizdeki bu gizli ayara dokunmaya değip değmeyeceğine karar verebilirsiniz.

Bu durumda, BT, P3 P65 ve otomatik gibi diğer ayarlar arasındaki renk farklılıklarını göstermek için bir LG OLED CX kullanıyorlar. Her halükarda youtuber, standart kullanıcıların çoğunluğu için bu modelde kullanılabilecek en doğru otomatik ayarlama olduğu sonucuna varıyor. Video ayrıca HDMI sinyalini gizli menünün kendisinden nasıl iptal edebileceğinizi gösterir.

Renk uzmanı görevleri için bir LG CX OLED TV'yi kalibre etme

Söylediğimiz gibi, bu menü normal kullanıcı için tasarlanmamıştır. Yani televizyonun aldığı video sinyalini nasıl etkilediğini iyi bilmeniz gereken seçeneklerdir. Aksi takdirde, doğrudan bir faydanın ötesinde, tam tersi bir zarara dönüşebilir. Bu nedenle, yalnızca ne çalacağınızı biliyorsanız ve örneğin bir renk uzmanıysanız ona erişmelisiniz.

Bu videoda, renk düzeltme görevleri için LG CX OLED'in nasıl kalibre edileceğini (İngilizce) açıklıyorlar. Platformlar aracılığıyla yayınları için mümkün olan en doğru çalışmayı elde etmek için çalışacakları görüntüleri göstermeye gelince en iyi kaliteyi sunan, ilk elden doğruladıkları değerlerle oldukça ayrıntılı bir adım adım. netflix gibi

Dolayısıyla, onu gördükten sonra, LG televizyonlarının neden bu tür bir kullanım için favorilerden biri olduğunu, özellikle de bu LG CX serisini anlayabilirsiniz. Bu aynı zamanda piyasada bulmanın neden genellikle kolay bir ekran olmadığını ve Black Friday, Prime Day vb. belirli zamanlarda bir teklif göründüğünde hızlı bir şekilde uçma eğiliminde olduklarını da açıklıyor.

Ve Koreli üretici Bu seçenekleri entegre eden tek kişi değil. Panasonic, mevcut üst düzey OLED serisinde bu modu da içerenlerden bir diğeridir, ancak yalnızca üreticiyle bir kullanım anlaşmasına varan profesyonel kullanıcılar için mevcuttur. Aynı nedenden dolayı, çünkü her seçeneğin onu nasıl etkilediğini bilmiyorsanız, ters tepebilir.

Aynı şekilde önemli olan, LG OLED CX modeli gibi bir OLED televizyonunuz varsa, renk uzmanları için ideal olan bu gizli menüye erişebileceğinizi bilmenizdir. Karmaşık hale getirmek istemiyorsanız, Film yapımcısı modu Bu, uygun görürseniz birkaç kalibrasyon ayarıyla birlikte, komplikasyonsuz mükemmel kalitenin keyfini çıkarmanın en iyi yoludur.

WebOS ile LG'de Otel Modunu Etkinleştirin

Birçok kullanıcının en çok istediği gizli menülerden biri Smart TV'lerinin Otel Moduna erişebilmektir. WebOS'lu LG durumunda, hiç de kolay olmayan bir tuş kombinasyonu gerçekleştirmek mümkündür, ancak sorumluluğu tamamen size ait olmak üzere araştırabilmeniz için aşağıda göstereceğiz. Ve bu menülere dokunmak TV'nizin bazı işlevlerini rahatsız edebilir, bu nedenle tam olarak neye dokunduğunuzu bilmiyorsanız, bunu düşünmemeniz daha iyi.

Otel modu nasıl etkinleştirilir

webOS'lu bir LG'de otel modunu etkinleştirmek için aşağıdakileri yapmanız gerekir:

  • seçmek Aktif kaynak olarak TV. Yani, bir DTT kanalı veya Rakuten veya Pluto TV gibi akışlı TV uygulamalarından herhangi biri aracılığıyla.
  • Basın ayarlar düğmesi (dişli çarklı olan) uzaktan kumandanızın ve Gitmesine izin verme.
  • Ayarlar menüsü ne zaman görünmeksonra kaybolmak ve kanal bilgisi, ayarlar düğmesini bırakın.
  • Tuş kombinasyonuna hızlıca basın ve bas OK senin emrinde.
  • Menü LG Otel Modu Kurulumu ekranda görünecektir.

Az önce size gösterdiğimiz gizli menü şüphesiz LG televizyonlarda bulabileceğiniz en ilginç menü ama tek menü değil. Ayrıca, TV'nizi teşhis etmek veya her şeyin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için kullanabileceğiniz birkaç düğme seti vardır. Bunlar şunlardır:

FreeSync Hakkında

Panelin çalışma sıklığını, renk verilerini ve FreeSync'in etkinleştirilip etkinleştirilmediğini gösteren küçük bir iletişim kutusu görünecektir. bağlanabilirsin uzaktan kumandanızdaki yeşil tuşa 7 defa hızlıca basarak. Çıkmak için "geri" düğmesine basın.

Bu panel, televizyonunuzun dikey senkronizasyonunun doğru çalışıp çalışmadığını veya sinyali göndermek için kullandığınız harici cihazla bir tür uyumsuzluk olup olmadığını öğrenmek için kullanılabilir. Xbox Series X veya Ps5 kullanıyorsanız ve Hz video işlevinin veya değişken yenileme hızının (VRR) etkinleştirilip etkinleştirilmediğini tam olarak bilmek istiyorsanız, bu gizli komut bunu birkaç saniye içinde görmenizi sağlar.

Bir ekran koruyucu yerleştirmek veya televizyonu demo moduna almak için kullanılır. Bu, televizyonunuzu almaya gittiğinizde tüm mağazalarda bulunan moddur.

Sessiz Menüsü etkinleştirildi TV sessiz düğmesine 3 kez basmak. Bir mağazanın dışında, gerçek şu ki, bu işlev neredeyse hiç kullanılmaz. Ancak, genellikle büyük mağazalarda bulunan bu modun nasıl etkinleştirildiğini her zaman merak ettiyseniz, zaten biliyorsunuzdur. Bunun işinize yarayabileceğinden şüpheliyiz, ancak bilgi yer kaplamaz.

Tanı

Bir önceki noktadan farklı olarak, bu nokta ilginç ve faydalıdır. Ancak bu menünün sadece uzmanlar için olduğunu bilmelisiniz, bu yüzden dikkatli olun. TV'nizde bir sorun varsa, LG'nin bu gizli teşhis menüsünü kullanabilirsiniz.

Erişmek için şu adrese gidin: ayarlar > Canales . İlk seçenek işaretliyken (Ayarlama ve kanal yapılandırma), ancak girmeden, TV uzaktan kumandasındaki 1 düğmesine beş kez basıyoruz. Çıkmak için “geri” butonuna basacağız.

Bu işlev, televizyonunuzda bir arıza olduğunu doğrulamanıza yardımcı olabilir. Garantinizi talep etmek istiyorsanız kullanabilirsiniz, ancak LG teknik servisini ararsanız, garantinizi işleme koymadan önce hatadan emin olmanız için sizi bu işlevi kullanmaya teşvik edeceklerdir. Ayrıca Flash bellek, RAM ve NVRAM değerleri görüntülenecek, böylece Smart TV'nizin tam olarak hangi belleğe sahip olduğunu bilebileceksiniz.

Görmüş olabileceğiniz gibi, LG OLED TV'ler bu bilgileri televizyonlarının yeteneklerini en üst düzeye çıkarmak için kullanabilen teknik bilgiye sahip görüntü profesyonelleri ve ileri düzey kullanıcılar için zengin olanaklar sunarlar. Ancak, her parametreyi çok dikkatli oynamalısınız. Bir hata yaparsanız, her zaman menüye geri dönebilir ve her şeyi normale döndürmek için parametreleri sıfırlayabilirsiniz.

Bu püf noktaları ile eğer doğru bilgiye sahipseniz LG OLED TV'lerin deneyimini çok daha iyi hale getirebileceksiniz. Başka hile biliyor musun? Öyleyse, yorum kutusunda toplulukla paylaşın. Bir dahaki sefere kadar vedalaşıyoruz. Umarız bu bilgiler sizin için yararlı olmuştur.


TV&#;de görüntü kalitesi nasıl artırılır? Doğru ayarlarla fark yaratın

TV görüntü kalitesi artırma işlemi nasıl yapılır, en iyi görüntüye ulaşmak için neler bilmelisiniz, bu rehberde anlattım.

Media Markt&#;a geldiğinizde birçok TV ile karşılaşabilir, bunların görüntülerine aşık olabilirsiniz. Ancak yeni bir TV alıp eve getirdiğinizde, sonuç mağazadaki kadar etkileyici olmayabilir. Neden mi? Çünkü TV&#;ler varsayılan ayarlarla en iyi sonucu vermezler.

Neyse ki her TV&#;de, farklı görüntü modları ve parlaklık, arka ışık, keskinlik, yumuşatma ve daha fazlası için kontroller bulunur. Bunları düzenleyerek TV, film, dizi ya da oyunlardan alacağınız keyfi artırabilirsiniz. Gelin bunun için izlemeniz gereken adımları açıklayayım&#;

Enerki tasarrufu elektrik faturanızı düşürmek ya da daha çevreci bir yaklaşım için önemli, ancak iyi bir TV&#;de enerji tasarrufu özellikleri daha düşük parlaklık ve kontrasttan başlayarak görüntü kalitesinin farklı sebeplerle düşmesine sebep olacaktır. HDR özellliği de birçok TV&#;de enerji tasarrufu modunda devre dışı kalır. Bu da sahnedeki açık ve koyu tonların arasındaki kontrastın azalarak görüntünün kötüleşmesini sağlar.

Kapatmak için bu ayarı bulmak zor olabilir. Bazı TV&#;ler bunu “Enerji Tasarrufu” olarak bulabileceğiniz gibi, bazılarında “Eco” modu olarak görebilirsiniz. Bazı TV&#;ler bu ayarı Resim menüsünde saklar.

Doğru görüntü modunu seçin

Enerji Tasarrufu özelliğini kapattıktan sonra, TV&#;niz için doğru ön ayarlı görüntü modunu seçebilirsiniz. Büyük olasılıkla Canlı (Vivid) adlı bir modun gerekli olduğunu düşünebilirsiniz. Bu mod, parlaklığı ve renk canlılığını yükseltir, ancak bu durumda da çok göz alıcı bir görüntü sizi rahatsız edebilir. Bu, mağazalarda genelde kullanılan ayardır, ancak her an bu şekilde seyretmek gerçekten gözlerinizi yorabilir.

Standart, Eco veya Oyun gibi önceden ayarlanmış resim ayarlarını atlayın ve Sinema (Cinema) veya Film (Movie) gibi ayarları ise tercih edebilirsiniz. Bu ön ayarlar, TV&#;yi izlediğiniz dizi ya da film içeriğinin en iyi şekilde görünmesini sağlamak için hazırlanmıştır.

Bazı TV modellerinde daha detaylı ayarlar da görebilirsiniz. Örneğin Netflix hazır modu ya da karanlık odalar için hazır modlar karşınıza çıkabilir. Ayrıca THX veya ISF etiketli bir ön ayar olabilir. Bunlar, Görüntüleme Bilimi Vakfı olarak da bilinen THX veya ISF standartlarına göre kalibre edilmiştir.

Bahsedilen bu seçeneklerden herhangi biri size oldukça güzel bir görüntü sunar ve hangisinin size uygun olduğunu test etmek için bir deneme içeriği bularak sırayla hepsinde bu içeriği oynatabilirsiniz.

Renk sıcaklığı seçimi

Renk sıcaklığı, fotoğraf ve video ile profesyonel olarak ilgilenmeyenler için kafa karıştırıcı olabilir. Yönetmenler ve kurgucular, belirli bir renk sıcaklığına ayarlanmış monitörler kullanarak kurgu yaparlar. TV&#;niz bu sıcaklığa ne kadar yakın ayarlanırsa, görüntünüz de gösterilmek istenene o kadar uygun olur.

Bu sıcaklık genellikle K&#;dır ve birçok insan için gerçek hayata göre daha turuncu görünür. TV&#;ler genelde çok daha mavi bir görüntü oluşturan çok daha düşük bir sıcaklık ayarıyla gelirler. Bunun nedeni, bir TV&#;nin mavi ışık üretmesinin, o mükemmel K&#;yı oluşturmak için gereken kırmızı ve yeşil ışıklardan çok daha kolay olmasıdır. Ayrıca göz kürelerimiz mavi ışığı gerçekten çekici bulduğu için onu görür ve daha etkileyici bulur.

Ancak mavi ışık, gözlerimiz için iyi değseafoodplus.info nedenle, renk sıcaklığı kontrollerinden &#;standart&#; veya &#;sıcak&#; bir ayar seçin. Doğru bir ayar yaptığınızdan emin olmak için farklı ten renklerinin olduğu içerikleri deneyebilirsiniz.

Siyah, kontrast ve local dimming (yerel karartma) ayarı yapın

Burası biraz deneme yanılma yöntemine başvuracağımız nokta. Siyahlar için özel bir kontrast desteği varsa bunu kapatıp açarak, bir aksiyon filmiyle deneme yapabilirsiniz. Özellikle patlama sahneleri koyu arka plan ve parıl parıl öndeki patlama ile aradaki farkı size gösterecektir.

Bu ayarları yaptıktan sonra, parlak beyaz bir görüntü açarak da deneme yapmanızı tavsiye ederim. Böylece beyazın da soluk ya da aşırı parlak olmadığından emin olabilirsiniz.

Gama ayarı

TV çevresindeki ışık kaynakları görüntü kalitesini doğrudan etkiler. Örneğin camdan giren ışık, aydınlatmalarınız vs. Bu sebeple gama ayarını yaparak bulunduğunuz ortama göre en iyi görüntüyü elde etmeniz için önem taşır. Gama değerini ayarlamak, esasen gölgelerin parlaklığını değiştirmemizi sağlar. veya daha düşük bir değer, parlaklığı artırırken siyahların solmasını beyazların ise patlamasını sağlar.

2,4 gibi daha yüksek bir değerde, siyahlarda çok az ayrıntı görebilir, beyazlar ise fazla ayrıntılı olabilir. Genellikle 2,2 civarında bir gama ayarı ortalama kabul edilir, ancak aydınlık bir odadayken resmin öğelerini daha iyi görebilmeniz için gama değerini 2,0 veya daha düşük bir değere çekebilirsiniz.

Keskinliği dengeleyin

Keskinliği (Sharpness) artırmanın görüntüyü netleştireceğini düşünmek mantıklı gelse de bu durum çoğu TV&#;de tam tersi şekilde işler. Keskinlik ayarı televizyonlarda piksel kenarlarını kontrol eder. Yükseldiğinde nesnelerin etrafında bir anahat oluştuğunu ve kenarların vurgulandığını göreceksiniz. Bu ayar, görüntülerin daha keskin görünmesini sağlayabilir, ancak bununla birlikte ayrıntıları da kaybettirir. Sonuç olarak fazla artırdığınızda görüntü daha az doğal görünecektir.

Televizyonunuzun önceden ayarlanmış sinema veya film modlarından birini kullanıyorsanız, netlik varsayılan olarak kapatılır. Bu ayarı kendi başınıza değiştirmek için herhangi bir anahat görene kadar keskinliği azaltabilirsiniz.  Daha fazla kontrol için, tamamen kısın ve görüntüden memnun kalana kadar küçük artışlarla yükseltin.

Oyun modu

Oyun konsolunuz ya da bilgisayarınız TV&#;ye bağlıyrsa, oyun moduna geçerek biraz daha monitör tadı alabilirsiniz. Bu mod genellikle giriş gecikmesini veya girişinizin ekranda kaydedilme süresini azaltır, genellikle görüntüyü daha iyi hale getirebilecek bazı özellikleri devre dışı bırakır ve özellikle çevrimiçi çok oyunculu olmak üzere, zamanlama veya nişan alma gerektiren tüm oyunlar için kullanışlıdır.

Girdi gecikmesi, bir oyun kumandasındaki bir düğmeye basmanız ve ardından oyunda bir ekran efekti elde etmeniz için geçen süreyi ifade eder. Milisaniye cinsinden ölçülen bu gecikme, çıplak gözle pek fark edilmese de, nişancı oyunlarında büyük fark yaratabilir. Artık bazı TV&#;lerin ve oyun konsollarının artık bu moda otomatik olarak geçişi desteklediğini de eklemeliyim.

LG TV RESİM MODU VE GÖRÜNTÜ AYARLARI - Paylaşalım

  • Konu Sahibi
    Merhaba

    LG TV kullananlar, hangi resim modu ve ne gibi g&#;r&#;nt&#; ayarlarını kullanıyor, herkes paylaşabilir mi?

    Mesela uydu, XBOX, PS 3,4 ve USB film izlemek i&#;in hangi ayarları kullanıyorsunuz?

    &#;zellikle konu hakkında uzman olan kişiler bizleri aydınlatabilirlerse &#;ok iyi olur.

    Buradaki ama&#; herkesin en doğru g&#;r&#;nt&#;y&#; yakalayabilmesidir. Bir&#;ok kişi canlı bir g&#;r&#;nt&#; elde etmek istiyor. Aslında bu normal uydu yayını ve film izlemek i&#;in yanlış bir tercih olabilir. G&#;r&#;nt&#;n&#;n acayip canlı olması, doğallıktan uzaklaştırır ve g&#;z&#; yorar.

    Ortak bir konu altında toplayabilirsek herkes faydalanabilir diye d&#;ş&#;nd&#;m.

    Teşekk&#;rler



  • Konu Sahibi
    Benim 55UB de ayarlarım şu şekilde:

    Uydu i&#;in

    Resim modu: Expert
    G&#;r&#;nt&#; ayarları
    Arka ışık:
    Kontrast:
    Parlaklık: 50
    Y Keskinlik: 20
    D Keskinlik: 20
    Renk : 70
    Ton : 0

    Dinamik Kontrast: D&#;ş&#;k
    S&#;per &#;&#;z&#;n&#;rl&#;k: Orta
    Renk Skalası: Geniş
    Gama :

    G&#;r&#;lt&#; Filtresi: Orta
    Mpeg G&#;r&#;lt&#; Filtresi: Orta
    Ger&#;ek Sinema: A&#;ık
    Led Yerel Karartma: Orta
    Trumotion : Temiz

    USB (Film,Dizi)

    Resim modu: Expert
    G&#;r&#;nt&#; ayarları
    Arka ışık:
    Kontrast:
    Parlaklık: 50
    Y Keskinlik: 20
    D Keskinlik: 20
    Renk : 60
    Ton : 0

    Dinamik Kontrast: Kapalı
    S&#;per &#;&#;z&#;n&#;rl&#;k: Y&#;ksek
    Renk Skalası: Geniş
    Gama :

    G&#;r&#;lt&#; Filtresi: Orta
    Mpeg G&#;r&#;lt&#; Filtresi: Orta
    Siyah Seviyesi: D&#;ş&#;k
    Ger&#;ek Sinema: A&#;ık
    Led Yerel Karartma: Y&#;ksek
    Trumotion : Temiz

    &#;nerilere g&#;re daha iyi bir g&#;r&#;nt&#; yakalamak i&#;in değiştirebilirim.




  • Yarbay
    Mesaj
    Bence Lg tv lerde en iyi ayarlar defult ayarlar ş&#;yleki; var olan set g&#;r&#;nt&#;lerini değiştirmeden izlemek daha iyi sonu&#; veriyor diye d&#;ş&#;n&#;yorum misal uydu izerken standart oyun oynarken oyun modunda izlemek alt g&#;r&#;nt&#; ayarlarını değiştirmeden izlemek gibi zaten alt g&#;r&#;nt&#; ayarlarını değiştirince set modunun yanında (kullanıcı) yazıyor ileve olarak ısf modlarıda bana kalırsa Lg nin &#;ok başarılı ama ben uzun denemelerden sonra tv izlerken en iyi g&#;r&#;nt&#; ayarının standart olduğunu g&#;zlemledim ve &#;ylede kullanıyorum oyun oynarken oyun modu sinema izlerkende sinema modunda izliyorum hi&#; dokunmadan alt ayarlarla oynayınca bir yeri iyi olsa g&#;r&#;nt&#;n&#;n diğer bir kısmı bozuluyor bence ama zevk meselesi canlıda izleyende &#;ok mesela
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: hknerdr

    Benim 55UB de ayarlarım şu şekilde:

    Uydu i&#;in

    Resim modu: Expert
    G&#;r&#;nt&#; ayarları
    Arka ışık:
    Kontrast:
    Parlaklık: 50
    Y Keskinlik: 20
    D Keskinlik: 20
    Renk : 70
    Ton : 0

    Dinamik Kontrast: D&#;ş&#;k
    S&#;per &#;&#;z&#;n&#;rl&#;k: Orta
    Renk Skalası: Geniş
    Gama :

    G&#;r&#;lt&#; Filtresi: Orta
    Mpeg G&#;r&#;lt&#; Filtresi: Orta
    Ger&#;ek Sinema: A&#;ık
    Led Yerel Karartma: Orta
    Trumotion : Temiz

    USB (Film,Dizi)

    Resim modu: Expert
    G&#;r&#;nt&#; ayarları
    Arka ışık:
    Kontrast:
    Parlaklık: 50
    Y Keskinlik: 20
    D Keskinlik: 20
    Renk : 60
    Ton : 0

    Dinamik Kontrast: Kapalı
    S&#;per &#;&#;z&#;n&#;rl&#;k: Y&#;ksek
    Renk Skalası: Geniş
    Gama :

    G&#;r&#;lt&#; Filtresi: Orta
    Mpeg G&#;r&#;lt&#; Filtresi: Orta
    Siyah Seviyesi: D&#;ş&#;k
    Ger&#;ek Sinema: A&#;ık
    Led Yerel Karartma: Y&#;ksek
    Trumotion : Temiz

    &#;nerilere g&#;re daha iyi bir g&#;r&#;nt&#; yakalamak i&#;in değiştirebilirim.

    USB harici bir cihaz aracılığıyla mı bağlı? Yoksa tv girişinden mi acaba? Ger&#;ek Sinema modu bende hi&#; bir durumda aktif olmuyor yani a&#; kapat yapılamıyor bu y&#;zden soruyorum.




  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: XGSpirit

    quote:

    Orijinalden alıntı: hknerdr

    Benim 55UB de ayarlarım şu şekilde:

    Uydu i&#;in

    Resim modu: Expert
    G&#;r&#;nt&#; ayarları
    Arka ışık:
    Kontrast:
    Parlaklık: 50
    Y Keskinlik: 20
    D Keskinlik: 20
    Renk : 70
    Ton : 0

    Dinamik Kontrast: D&#;ş&#;k
    S&#;per &#;&#;z&#;n&#;rl&#;k: Orta
    Renk Skalası: Geniş
    Gama :

    G&#;r&#;lt&#; Filtresi: Orta
    Mpeg G&#;r&#;lt&#; Filtresi: Orta
    Ger&#;ek Sinema: A&#;ık
    Led Yerel Karartma: Orta
    Trumotion : Temiz

    USB (Film,Dizi)

    Resim modu: Expert
    G&#;r&#;nt&#; ayarları
    Arka ışık:
    Kontrast:
    Parlaklık: 50
    Y Keskinlik: 20
    D Keskinlik: 20
    Renk : 60
    Ton : 0

    Dinamik Kontrast: Kapalı
    S&#;per &#;&#;z&#;n&#;rl&#;k: Y&#;ksek
    Renk Skalası: Geniş
    Gama :

    G&#;r&#;lt&#; Filtresi: Orta
    Mpeg G&#;r&#;lt&#; Filtresi: Orta
    Siyah Seviyesi: D&#;ş&#;k
    Ger&#;ek Sinema: A&#;ık
    Led Yerel Karartma: Y&#;ksek
    Trumotion : Temiz

    &#;nerilere g&#;re daha iyi bir g&#;r&#;nt&#; yakalamak i&#;in değiştirebilirim.

    USB harici bir cihaz aracılığıyla mı bağlı? Yoksa tv girişinden mi acaba? Ger&#;ek Sinema modu bende hi&#; bir durumda aktif olmuyor yani a&#; kapat yapılamıyor bu y&#;zden soruyorum.

    Merhaba,

    Yukarıda da yazdığım gibi, uydu ve USB i&#;in ayrı ayrı ayarları yaptım




  • Yarbay
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
    Picture mode standart
    Backlight. 64
    Contrast. 64
    Brightness. 48
    Sharpness. 15
    Colour. 51
    Tint. 0
    Colour Temp. 0
    Advanced Control
    Dynamic Contrast. On
    Dynamic Colour. Off
    Prefered Colour. Off
    Colour Gamut. Normal
    Super Resolution. Off
    Gamma. High1
    Picture Options
    Noise Reduction. Off
    Mpeg Noise Reduction. Off
    Black Level. Low
    Real Cinema. On
    Motion Eye Care. Off
    LED Local Dimming. Medium
    True Motion. P&#;r&#;zs&#;z

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: vampirelf

    Picture mode standart
    Backlight. 64
    Contrast. 64
    Brightness. 48
    Sharpness. 15
    Colour. 51
    Tint. 0
    Colour Temp. 0
    Advanced Control
    Dynamic Contrast. On
    Dynamic Colour. Off
    Prefered Colour. Off
    Colour Gamut. Normal
    Super Resolution. Off
    Gamma. High1
    Picture Options
    Noise Reduction. Off
    Mpeg Noise Reduction. Off
    Black Level. Low
    Real Cinema. On
    Motion Eye Care. Off
    LED Local Dimming. Medium
    True Motion. P&#;r&#;zs&#;z

    Bunu normal TV izlerken mi kullanıyorsunuz?

    &#;ok cansız olmaz mı?
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Er
    1 Mesaj
    ARKADAŞLAR BENİM LG SIMART EKRAN TVİM VAR G&#;R&#;NT&#; AYARI NASIL OLMALI YARDIM EDİN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
    lg 32lfv tv'İm seafoodplus.info zamana kadar sıkıntısız oyun moduna alıp oyunları daha canlı,g&#;zel seafoodplus.info&#;n gene alıcaktım se&#;eneklerde oyun modu yoktu sonra gene ayarlardan g&#;r&#;nt&#; ayarlarına geldim ,belki orada vardır oyun modu diye orada vardı ama &#;zerine gelinmiyordu,se&#;ilemeyecek bir bi&#;imde silik olarak yazıyordu seafoodplus.info oyun modu devre dışı kalmış olabilir?
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Er
    13 Mesaj
    Burada en en &#;nemli soru hangi ayar hangi stil i&#;in olmalı. Yani medya izlerken FPS iyi olması i&#;in hangi ayarlar olmalı. Bir diğeride g&#;r&#;nt&#; kalitesi i&#;in hangi ayarlar olmalı. Yani KalitePerformans gibi. Bununla ilgili ince ayarlar nasıl olmalı gibi. Performansta ş&#;yle olmalı, Kalitede ş&#;yle olmalı..
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    arkadaşlar merhaba,

    55UB televizyonumdaki Netflix uygulaması ile 4k dizi izlerken g&#;r&#;nt&#;de atlamalar oluyor. 4K i&#;in en uygun g&#;r&#;nt&#; ayarlarını paylaşabilir misiniz? benim ayarlarım şu an standart. tşkler.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    arkadaşlar lg kullanıyorum.Şu g&#;r&#;nt&#; ayarlarını yaptım cam gibi izliyorum dediğiniz ayarı benimle paylaşır mısınız?oda &#;ok aydınlık değil ve k&#;&#;&#;k bir oda
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    50um 4K Tv var g&#;ncel g&#;r&#;nt&#; ayarları tavsiyesi varmı konu &#;ok eski &#;&#;nk&#;

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onbaşı
    23 Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir