peygamberimizin karikatürünü çizen adama ne oldu / Fransa'da on binler, Hz. Muhammed karikatürü gösterdiği için öldürülen öğretmeni anıyor | Euronews

Peygamberimizin Karikatürünü Çizen Adama Ne Oldu

peygamberimizin karikatürünü çizen adama ne oldu

İsveç'in Dagens Nyheter gazetesinin haberine göre, Lars Vilks ve iki koruma polisi trafik kazasında yaşamını yitirdi.

İsveç Emniyet Genel Müdürü Anders Thornber, yaptığı açıklamada olayı doğrulayarak iki polis memurunun ailelerine başsağlığı diledi.

Hz. Muhammed'in karikatürünü çizen İsveçli karikatürist kazada öldü - Resim : 1

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Smaland bölgesinde bulunan Markaryd yerleşim birimine yakın otoyolda bir kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu patlayan ve alev alan araçlarda 3 kişi yanarak öldü, bir kişi ağır yaralandı. Yaralanan kişinin kamyon şoförü olduğu, otomobilde ölen kişilerin Lars Vilks ve iki polis koruması olduğu kaydedildi. Smaland polisi, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu.

KAZANIN DETAYLARI ORTYA ÇIKTI

İsveç'te emniyet yetkilileri düzenledikleri basın toplantısında kazanın ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Bölgesel Soruşturma Birimi Başkanı Stefan Sinteus, Vilks'in yanı sıra koruma polislerinin içinde bulunduğu polis aracının kazadan önce ters yöne girdiğini ve kamyonla çarpıştığını söyledi.

Aracın ters yöne girmesinin nedenini henüz anlayamadıklarını belirten Sinteus, "Aracın tekeri patlamış olabilir çünkü olay yerinde fren izleri ve parçalanmış teker kalıntıları bulundu." ifadelerini kullandı.

Sinteus, kazada şu ana kadar suç kastına rastlamadıklarını ancak soruşturmanın bir süre daha devam edeceğini belirtti.

Bu arada Aftonbaladet gazetesine açıklama yapan Norveçli bir görgü tanığı, kazaya ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını, yanan araçları söndürmeye çalıştığını kaydetti.

Görgü tanığı, "Polis aracı ters yönden neredeyse saatte kilometre hızla giderken tekeri patladı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden şoför, karşı yönden gelen kamyona çarptı. Çapmanın etkisiyle patlamalar oldu. Kamyon ve otomobil alev aldı. Özellikle yanan otomobile müdahale etmek istedim." ifadelerini kullandı.

KARİKATÜRLERİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ


yılında İsveç'in yerel gazetesi Nerikes Allehanda, Lars Vilks'in Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerini yayımlamış, karikatürler İslam dünyasında büyük tepkiye neden olmuştu. yılından bu yana gizli bir adreste yaşayan ve polis korumalarıyla gezen Vilks, birçok programda protesto edilmiş ve yumurtalı saldırıya uğramıştı.

Kaynak: BBC, AA
Fotoğraf: AA, IMDB

Muhammed Peygamber'in karikatürleri nedeniyle Müslümanların tepkisini çeken İsveçli karikatürist Lars Vilks, iki korumasıyla seyahat ettiği polis aracına kamyon çarpması sonucu öldü.

Smaland bölgesinde bulunan Markaryd yerleşim birimine yakın otoyolda bir kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu patlayan ve alev alan araçlarda 3 kişi yanarak öldü, bir kişi ağır yaralandı. Yaralanan kişinin kamyon şoförü olduğu, otomobilde ölen kişilerin Lars Vilks ve iki polis koruması olduğu kaydedildi.

75 yaşındaki Vilks, karikatür nedeniyle ölüm tehditlerine maruz kaldıktan sonra polis koruması altında yaşamaya başlamıştı. 

'de yayınlanan karikatür, Muahmmed Peygamber'in görsel temsilini küfür olarak gören birçok Müslüman'ı rahatsız etmişti. 

Smaland polisi, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu. Polisten yapılan açıklamada, çarpışmanın nasıl gerçekleştiğinin hâlâ belirsiz olduğu, ancak ilk belirlemelere göre olaya başka birinin karıştığına dair bir bulgu olmadığı belirtildi.

'de İsveç'in yerel gazetesi Nerikes Allehanda, Lars Vilks'in Muhammed Peygamberin tasvir edildiği karikatürlerini yayımlamış, karikatürler İslam dünyasında büyük tepkiye neden olmuştu. yılından bu yana gizli bir adreste yaşayan ve polis korumalarıyla gezen Vilks, birçok kez protesto edilmişti. 

(AÖ)

Fransa'da on binler, Hz. Muhammed karikatürü gösterdiği için öldürülen öğretmeni anıyor

Fransa'da cuma günü başı kesilerek öldürülen öğretmeni anmak için ülke genelinde on binlerce kişi meydanlara çıktı. Başkent Paris'te Republique Meydanı'nda yapılan gösterilere Başbakan Jean Castex de katıldı.

Lyon, Strasbourg, Marsilya ve Montpellier gibi kentlerde de meydanları dolduran halk, öldürülen öğretmen Samuel Paty için saygı duruşunda bulundu.

Ellerinde "Ben öğretmenim", "Ben Samuel'im" yazılı pankartlar bulunan binlerce gösterici, saygı duruşunun ardından Fransız milli marşını söyledi. Charlie Hebdo dergisini taşıyan eylemciler, ifade özgürlüğü konusunda geri adım atmayacaklarını ifade etti.

Lyon'daki gösterilere katılan eski İçişleri Bakanı Gerard Colomb ise, "Çok geç kaldık. Bazı mahallelerin fakirleşmesine ve insanların kendi toplulukları içinde yaşamasına müdahale etmedik. Bu durum da belli bir havanın oluşmasına neden oldu" şeklinde konuşarak radikalleşmelerin önüne geçemediklerini söyledi.

Samuel Paty, cuma günü Çeçen asıllı 18 yaşındaki bir mülteci tarafından bıçakla başı kesilerek öldürülmüştü. Tarih öğretmeni olan Paty'nin ifade özgürlüğünü anlattığı derste Charlie Hebdo dergisinde çıkan peygamber karikatürlerini gösterdiği öne sürülmüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz haftalarda açıkladığı yeni proje kapsamında "radikal İslamcılık" ile mücadele için yeni bir yasanın hazırlandığını duyurmuştu.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası