alfa romeo nerenin malı / İtalyan Araba Markaları - Yolcu Blog

Alfa Romeo Nerenin Malı

alfa romeo nerenin malı

kaynağı değiştir]

Alfa Spider, ilk olarak yılında Spider Duetto adı altında Battista Pininfarina tarafından tasarlanarak aynı yıl Cenevre Fuarında sergilenerek otomobil tutkunlarına tanıtıldı. Daha Sonra yılında sadece Spider adı altında asıl kimliğine bürünerek şimdiki halini almıştır. Alfa Spider yeni modelinde Brera'nın cabriolet versiyonu olarak satışa sunulmuştur. Alfa Spider, iki koltuklu üstü açık dizaynıyla spor otomobil sınıfının tüm özelliklerini yansıtmaktadır.

Alfa Romeo Spider JTS

Alfa Romeo 8C Competizione[değiştir

Tutulmayan 5 araba yazımız ile Türkiye de tutulmayan veya rağbet görmeyen modellerin neden bu konumda olduğu ve markanın yazdıklarıyla alakalı bir yazı yazdık.

Türkiye pazarında araba alma kriterleri; konfor, sürüş performansı, bize sağladığı prestijin yanında ayağımızı yerden kessin, yakıt ve parça tedariki konusunda başımı ağrıtmasın mantığıyla belirleniyor. Hal böyle olunca büyük araba markaları Türkiye pazarında yer edinmek konusunda zorluk yaşıyor.

Bugünkü yazımızda Türkiye pazarında uzun vade de kendisine yer bulamamış otomobil markalarından bahsedeceğiz.

Alfa Romeo

Tutulmayan 5 araba

Türkiye de tutulmayan 5 araba listesinde ilk sırada yer alan Alfa Romeo dışardan bakıldığı zaman tasarım dili itibariyle hayranlık uyandıran bir araba olsa da maalesef ülkemizde bu arabaya karşı yoğun bir ön yargı bulunmakta.

İkince el piyasası olmayan ve satış konusunda sahiplerinin başını ağrıtan Alfa Romeo modellerinin tutulmaması nedenlerinden biri olarak ilk başta dışı kadar özenilmeyen iç malzeme kalitesi gösterilebilir.

Özellikle geçtiğimiz 10 yıl içersinde üretilen modeller de rastladığımız bu durum aracın iç görsel bütünlüğünün zamanla deforme olması ihtimalinin yüksek olması nedeniyle tercih edilmekte aşağı sıralara düşmesine neden oluyor.

Tercih edilmeme nedenleri arasında sayılabilecek bir başka nedense aracın teknik donanımından ziyade logosuyla alakalı bir durum.

Alfa Romeo logosu haç işareti barındırması nedeniyle bazı kesimler tarafından tercih edilmiyor. Bu durum biraz garip gelse de bu sebepten ötürü tercih etmeyenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Satın alınmama nedenleri arasında bulunan önemli nedenlerden bir kaçı da aracın servis ağının sınırlı olması, parçasının pahalı olması, motor tasarımı nedeniyle ustaların arabayı çözümleyememesi ele alınabilir.

Aslına bakarsanız Alfa Romeo kötü bir otomobildir algısı insanların bakım masrafından kaçmak için aracı zaten sayı olarak az olan servise götürmemesi nedeniyle ortaya çıkmıştır.

Mitsubishi

tutulmayan 5 araba

Mitsubishi marka otomobil Japonya da ve diğer ülkelerde en az arıza veren araç olma istatistiği ile oldukça tercih edilirken Türkiye pazarında ise durgun bir satış grafiği bulunuyor.

Mitsubishi’nin Türkiye de tercih edilmemesinin başlıca nedenlerinden biri servis ağının çok az olması. Ayrıca Mitsubishi modellerinin parça değişiminin diğer japon araçlarının yanına çok cep yaktığını söyleyelim.

Mitsubishi markası her şeyden önce Türkiye piyasasında kendisine yer edinebileceği ve pazara ortak olacağı belli başlı otomobil modelleri dışında zayıf kalıyor.

Üstüne üstlük reklam ve pazarlama faaliyetleri konusunda da pasif kalması zaten piyasa da elle tutulur birkaç modelinizin dışında arabanız olmaması ile birleşince satış konusunda istenilen başarıyı yakalayamamalarına neden oluyor.

Mitsubishi daha modern bir ürün gamı geliştirip yeniden yapılanmaya giderek marka çıkışı konusunda iyi sonuçlar ele edebilir.

Mazda

Mazda da Mitsubishi gibi Japonya da en az sorun çıkaran araba olarak kayıtlarda yer almaktadır. Peki neden Türkiye pazarında bu tür araçlar değerini koruyamıyor?

Bunun nedeni markanın Türkiye pazarına girdiği ilk dönemlerde kasa olarak ağır ve yakıt tüketimi konusunda tasarruftan uzak olan modeller kullanmalarıdır.

Ülkemizde bir arabanın satın alınmadan önce bakılacağı ve kontrol edileceği neredeyse ilk nokta arabanın ne kadar yaktığıdır.

Mazdanın sorunlarından bir tanesi de parçasının zor bulunması ve zor satın alınması. Zor bulunmasının nedeni Türkiye de bulunan servis ağının az olması, zor satın alınmasın nedeni ise her az olan şeyin değerli olduğu gibi Mazdanın da az bulunan parçaları olukça pahalı.

Parçayı bulmak konusunda internet bir çözüm olsa da küçük şehirlerde bu çok yaygın olmadığı için insanların uğraşmak istememeleri farklı modellere yönelmesine neden oluyor.

Mazda reklam konusunda da ülkemizde gerekli yatırımları ve harcamaları yapmadığı için insanların aklına giremedi ve yanlış stretejilerle Türkiye pazarında hakimiyet kuramadı ve tutulmayan 5 araba arasında kendisine yer buldu.

Saab

Tutulmayan 5 araba listesinde yer verdiğimiz adını uzun zamandır duymadığımız bir marka olan Saab bir dönem Türkiye pazarında iyi bir hayran kitlesine ulaşarak satış konusunda iyi işler başarmıştı.

Ancak adını uzun süre duymadığımız cümlesinden anlayacağınız üzere Saab fabrikasını kapattı ve aracın üretimini durdurdu.

EuroNcap testlerinden tam puan alan çok fazla modele sahip olan Saab performans olarak da sürücüleri çok fazla tatmin ediyordu. Yakıt tüketimi konusunda performansla doğru orantılı olması sürücüler arasında tercih edilme durumu noktasında bir ayrıma neden oldu.

Fabrikalarını kapatmış bir otomobil firmasının sadece Türkiye de değil çoğu ülke de ikinci el piyasasının olmadığı beklenen bir durum. Dolayısıyla Saab’ın, bu piyasada yerini hala koruyor olmadığına şaşırmadığımız ilk otomobil markası olarak karşımıza çıkıyor.

Subaru

Subaru özellikle impreza modeliyle bir döneme damga vuran ve tüm arabalarında Boxer motor kullanan bir otomobil markasıdır.

Boxer motor şu an günümüzde sadece Subaru ve Porsche tarafından kullanılan yatay silindirli çalışma prensibine dayalı bir motordur.

Tercih edilme istatistiklerinde Boxer motor hayranlığı bulunan sürücülerin yanında sırf bu motora sahip olduğu için satın alma fikrinden vazgeçen sürücüler de oldukça fazla.

Çünkü Boxer motor sahip olduğu güvenlik, yol tutuşu, daha az sarsıntılı çalışmasının yanında gürültülü egzoz sesi, bakım ve onarım zorluğu, motorun yüksek maliyetli oluşu, sürücüleri almamaya itiyor.

Subaru motor yapısı karmaşık olduğu için ülkede bu motordan anlayan usta sayısı da oldukça az. Ustadan önce yeteri kadar servis ağının da bulunmadığını belirtelim.

Sürücüler haklı olarak bu tip araçların olası bir arıza durumunda bakımı için servis bulmanın yanında iyi bir usta bulmakta da zorlanacakları için bu aracı satın almaktan çekiniyor. Böylece tutulmana 5 araba listemizde Subaruya da yer vermiş olduk.

Satılık İkinci El İlanlar

kaynağı değiştir]

Alfa , yılı sonunda modelinin yerinde D segmentte konumlandırılmış ve model olarak piyasaya çıkmıştır. Değişik tasarımı ve önceki modellere göre yükselen kalitesi ile markanın yeniden dönüşünü sağlamıştır. yılında Avrupa'da yılın en iyi otomobili seçilmiştir. yılında makyajlı kasası ile tasarım ödülü almıştır. HP, HP, HP Twin Spark ve V6 24V HP benzinli motorlar ile JTD ve JTD yeni nesil Common-Rail Dizel motorlar ile üretilmiştir. Daha sonra motor gamına HP güç üreten V6 24V ve JTS ilave edilmiştir. , yılında yerini 'a bırakmıştır.

Alfa Romeo [değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası