açık lise kayıtları ne zaman başlayacak 2019 / MEB Açık Öğretim Lisesi

Açık Lise Kayıtları Ne Zaman Başlayacak 2019

açık lise kayıtları ne zaman başlayacak 2019

AÖL kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ne zaman? Açık lise kayıt tarihleri…

AÖL öğrencisi olmak isteyenler yeni kayıt tarihlerini Açıköğretim Lisesi öğrencileri ise kayıt yenileme tarihlerini araştırıyor. MEB’in internet sitesinde yer alan iş takvimine göre, AÖL eğitim-öğretim yılı 1. dönem kayıtları, 21 Ağustos’ta başlayacak ve 27 Eylül’e kadar devam edecek.

Yayınlanma:

AÖL kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ne zaman? Açık lise kayıt tarihleri…

Açık Öğretim Lisesi öğrenciler son günlerde kayıt işlemlerinin heyecanını yaşıyor. AÖL kayıt işlemlerin ne zaman sona erecek sorusuna Milli Eğitim Bakanlığı yanıt verdi. Biz de AÖL kayıtları hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizde düzenledik.

AÖL'DEN MEZUN OLMAK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİYOR?

Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: ve üzeri,
Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;
Alanlılar için: kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması,
Alansızlar için: kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.

AÖL kayıt işlemleri ne zaman başlayacak? AÖL kayıt ve kayıt yenileme işlemi tarihleri…

AÇIK LİSE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Eğitim-Öğretim yılı I. dönem kayıt yenileme işlemleri 21/08/ – 27/09/ tarihlerinde alınacak.
I. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin açılması 21 Ağustos
23 I. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin kapatılması 18 Ekim
24 I. dönem sınava giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması 04 Aralık

açıköğretimDGSinternetmebMilli Eğitim Bakanlığısınav

A&#;L kayıtları ne zaman başlıyor? A&#;ık lise kayıt yenileme tarihleri

Haberin Devamı

1. Adım: Bankaya Yeni Kayıt Ücretini Ödeyiniz

Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayı her yıl belirlenen yeni kayıt katılım bedelini ödemek zorundadır. yılında bir dönem için Yeni Kayıt katılım bedeli 40 TL.'dir. Bu bedelin;

30 TL. ‘sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının (Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir) herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, ödeyiniz ve dekontunu muhafaza ediniz.

10 TL. ‘sini ise kayıt yaptıracağınız Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okulların okul müdürlüğü görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında ödeyiniz.

Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt için başvuran öğrenci adaylarının, katılım bedelini ödediğine dair bilgileri sistem üzerinden görebilmektedir. Katılım bedelini ödemeyen, eksik ya da yanlış ödeyenlerin kayıtları, sistem tarafından engellendiğinden yapılamamaktadır.

2. Adım: Yeni Kayıt işlemleri İçin İrtibat Bürosuna gidiniz

Yeni Kayıt ücretini yatırdığınıza dair dekont ve "Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar" başlığı altında yer alan durumunuza uygun maddede belirtilen belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna gidiniz.

Haberin Devamı

Kayıt yaptırabileceğiniz İrtibat Bürolarını görmek için tıklayınız.

Bu aşamada nüfus kayıt bilgileriniz, adresiniz, resminiz, getirdiğiniz belgelere (tasdikname, diploma, denklik belgesi vb.) ait bilgiler Açık Öğretim Lisesi Bilgi sistemine kaydedilir, öğrenci numaranız ve geçici şifreniz oluşturulur. İrtibat Bürosu, sisteme kaydedilen bilgilerin bir nüshasını da tarafınıza verir.

Kayıt işlemi gerçekleştirilen öğrenci "Ön Kayıt" durumundadır. İrtibat büroları öğrenciye ait not girişleri (tasdikname ile gelenlerin), resim aktarımı ve kredilendirme vs. gibi diğer bilgileri sisteme kaydederler. Bilgi girişleri tamamlanıp girişler kontrol edildikten sonra "Ön Kayıt" durumundaki öğrenci "Aktif " duruma getirilir.

3. Adım: Derslerinizi Seçiniz

Öğrencilik durumunuz Aktif hale geldikten sonra, size verilen öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçmelisiniz.

Adım adım Açık Lise AÖL kayıt işlemleri ! - AÖL 1. dönem ilk kayıt ile kayıt yenileme tarihleri ne zaman sona erecek?

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Önümüzdeki yıla ilişkin AÖL kayıt yenileme işlemleri MEB tarafından alınmaya devam ediyor. Eğitim öğretim hayatlarını Açık Lise aracılığıyla sürdüren on binlerce öğrenciyi ilgilendiren süreç, MEB AÖL kılavuzunun da yayımlanmasıyla bir hayli merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 1. dönem kılavuzu ile AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme ücreti gibi birçok bilgi öğrenilebiliyor. Peki, 1. dönem AÖL kayıt yenileme işlemi nasıl ve nereden yapılır? İşte, MEB'in açıkladığı bilgiler eşliğinde Açık Lise 1. dönem ilk kayıt işlemleri hakkında bilmeniz gerekenler;

AÖL kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? MEB kılavuzu ile Açık Lise AÖL 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme ücreti

Açık Lise aracılığıyla eğitim öğretim hayatlarını sürdüren on binlerce ilgilendiren 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Bu doğrultuda, AÖL kayıt yenileme işlemleri hakkında bilgiler, arama motorları üzerinden en çok yanıtı merak edilenler arasında ilk sırada yer ediniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da eğitim öğretim dönemine ilişkin 1. dönem Açık Lise kayıt yenileme süreci hakkında gerekli bilgileri yayımladığı kılavuz ile paylaştı. Peki, AÖL kayıt yenileme nasıl ve ücreti ne kadar? Konuya dair merak edilenleri sizler için derledik.

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR? ÜCRETİ NE KADAR?

Açıköğretim Lisesi 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme sürecine dair işlemler ve ücret bilgisi şu şekilde;

AÖL kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? MEB kılavuzu ile Açık Lise AÖL 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme ücreti

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

Eğitim-Öğretim yılı 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 21 Ağustos - 27 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Mazaretli kayıt süreci ise 28 Eylül ile 4 Ekim arası olarak belirlendi.

Ancak Eğitim-Öğretim yılı 4. dönem aktif olan öğrenciler (Ek sınava girecek olan öğrenciler) kayıt ücretlerini sınav sonrası yatırabileceklerdir.

Açık Öğretim Lisesi'ne ilk defa kayıt olacak olan öğrenciler Halk Eğitim Merkezleri'nde kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra, anlaşmalı bankalara veya anlaşmalı bankaların ATM lerine sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir.

Kayıt yenileme süreci ise şu şekilde işleyecek;

AÖL kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? MEB kılavuzu ile Açık Lise AÖL 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme ücreti

AÖL İLK KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için "Sınav Bedelini"ödemek zorundadır. yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli olarak; 30TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına;10 TL olarak belirlenmiştir.(30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TLödeyecekve dekontu muhafaza edecektir.

AÖL kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? MEB kılavuzu ile Açık Lise AÖL 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme ücreti

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Bedeli olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Bedeli olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden "MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü"hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.(T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)

AÖL kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? MEB kılavuzu ile Açık Lise AÖL 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme ücreti

KİMLERDEN KAYIT YENİLEME BEDELİ ALINMAZ?

a ) İstiklal madalyası verilmiş, vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlandığını,
b ) Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne veya babası olduğunu,
c ) Gazi ve gazilerin eş, çocuk, anne veya babası olduğunu,
ç ) 15/7/ tarihli ve sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında mahkemeler tarafından üzerine tedbir konulduğunu,
d ) İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile Açık Öğretim Okullarına kayıt yaptıracak özel eğitim ihtiyacı olduğunu,
e ) 8/3/ tarihli ve sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olduğunu,
f ) Sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunda kaldığını,
g ) Sağlık Kurulu raporu ile en az % 40 engelli olduğunu,
ğ ) Tutuklu veya hükümlü olduğunu,

belgelendirmek şartıyla kayıt yenileme bedeli alınmayacaktır.

AÖF İLK KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? MEB kılavuzu ile Açık Lise AÖL 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme ücreti

ARKADAŞINA GÖNDER

Adım adım Açık Lise AÖL kayıt işlemleri ! - AÖL 1. dönem ilk kayıt ile kayıt yenileme tarihleri ne zaman sona erecek?

SON DAKİKA

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır