uraw kozmetik sağlık bakanlığı / One moment, please...

Uraw Kozmetik Sağlık Bakanlığı

uraw kozmetik sağlık bakanlığı

Mavi Serum savaşını Uraw Kozmetik kazandı

Mavi Serum savaşını Uraw Kozmetik kazandı

ensonhaber.com

Saça olan etkisi ile hem ülkemizde hem de birçok ülkede milyonlarca kişinin takdirini kazanan Mavi Serum ürünü bu derece başarılı olunca birkaç yasadışı firma tarafından merdiven altı üretimi ile sahte binlerce Mavi Serum piyasaya sürülmüştü.

Gerçek Mavi Serum buluşunun ilk ve tek patentli sahibi Uraw Kozmetik sahte ürünler yüzünden hem markanın hem de halkın yaşadığı bu mağduriyet için Sağlık Bakanlığına suç duyurusunda bulundu. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde yapılan baskınlar sonucunda sağlığa zararlı binlerce sahte Mavi Serum toplatıldı.

Sahte Mavi Serum üreticilerine yüksek para cezası

Hem hiçbir işe yaramayan hem de halkın sağlığı ile oynayıp merdiven altı sahte Mavi Serum üreten bu firmalara yüksek para cezaları kesildi. Orijinal Mavi Serum buluşunun sahibi Uraw Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şerifoğlu Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği bu operasyondan oldukça memnun olduklarını dile getirirken sahte Mavi Serum üreten bu firmalara kendilerinin de tazminat davası açtıklarını söyledi.

Sahte Mavi Serum Mağduru olmayın

Mavi Serum’un patentli ilk ve tek sahibi Uraw Kozmetik Türk halkının yanlış ve sahte Mavi Serum mağduriyeti yaşamamaları, paralarını sokağa atmamaları ve sağlıklarından olmamaları için Orijinal Mavi Serum ürününü sadece Uraw Kozmetik resmi sitesinden ya da eczanelerden temin etmeleri konusunda da uyardı.

Sağlıkeczanemavi serum

Google News ile Takip Et

Bakanlık denetiminden korkunç tablo! Mavi Serum'a toplatma kararı

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, kozmetik ürünlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Haber Global Ankara Bürosu'ndan Ozan Ulaş Caymaz'ın özel haberine göre ortaya çıkan tablo ürkütücüydü. Denetim yapılan ürünlerin yüzde 85'inin düzenlemeye aykırı olduğu tespit edildi. Ayrıca birçok ünlü ismi marka yüzü olarak kullanan bir firmanın saç çıkardığı iddiasıyla internetten satışını yaptığı mavi serum veya bilinen diğer ismiyle mavi su ürününün ise insan sağlığını riske attığı tespit edilerek piyasadan çekilmesi kararı verildi.

Rujlar, ojeler, saç spreylileri… Hepsi denetimlere takıldı.

Rapora göre denetlenen 520 kalem kozmetik ürününün yalnızca 78'inin düzenlemeye uygun olduğu belirlendi. 431 üründe ise aykırılık tespit edildi.

Alınan örnekler sonucu yapılan laboratuvar incelemesinde ise 11 ürünün insan sağlığını riske attığı ortaya çıktı.

Firmalara ürünler için toplamda 507 bin 599 lira para cezası uygulandı.

İNSAN SAĞLIĞINI RİSKE ATIYOR

Denetim bununla sınırlı kalmadı. Yılın ilk 6 ayında merdiven altı üretim olarak tabir edilen 7 bin 306 adat sahte/taklit parfümün de insan sağlığını riske attığı belirlendi.

Ürünler, satıcılara para cezası uygulanarak imha edildi.

MAVİ SU DENETİMDEN GEÇEMEDİ

Öte yandan halk arasında mavi su olarak da bilinen ve saç çıkarttığı iddia edilen bir ürün de denetimleri geçemedi. Ürünün insan sağlığını riske attığı tespit edilerek piyasadan çekilmesine karar verildi.

GÜNEŞ KREMLERİ İMHA EDİLDİ

Denetimlerde dikkat çekici bir detay da güneş kremlerine yönelik oldu.

Özellikle yaz aylarında satışı artan 56 adet farklı markadaki güneş kremi ürününün de mevzuata uygun olmadığı belirlendi. Ürünler imha edildi.

URAW KOZMETİK: SAĞLIĞA ZARARLI VE EL KONULAN ÜRÜNLER BİZE AİT DEĞİL, SAHTE

Söz konusu gelişme üzerine Mavi Serum ve Mavi Su markalarının resmi sahibi Uraw Kozmetik, markasının piyasada gördüğü ilgi nedeniyle Uraw ve Mavi Serum markalarına ilişkin piyasada çok sayıda taklit ürün üretimine başlandığını ve tüketicilere sağlığa zararlı sahte ürünler arz edildiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı tarafından piyasadan temin edilen bu sahte ürünlere ilişkin yapılan test sonucunun olumsuz çıktığı belirtilirken, Uraw Kozmetik'e ait olmayan ürünler dolayısıyla ait şirketin marka hakkının ihlal edildiğini ileri sürerek konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı'na itirazda bulunarak yasal süreci başlattı. Piyasaya arz edilen "sahte ürün" satıcıları ile her türlü aracılık faaliyeti yürüterek ticaretini yapan kurum ve kuruluşlara karşı hukuki ve cezai tatbikat başlattığını belirten Uraw Kozmetik, piyasadan çok sayıda "sahte ürün" stoku toplatıldığını ve imha edildiğini bildirdi. Haberlerde konu edilen Sağlık Bakanlığının Uraw Kozmetik'e ait olmayan ürünlere ilişkin yapmış olduğu incelemeye tabi ürünlerin parti numarasının dahi Uraw Kozmetik'in üretmekte olduğu parti numarası ile uyuşmadığını belirtilirke, Sağlık Bakanlığı tarafından denetimler sonucunda olumsuz rapor tanzim edilen ürünlerin Uraw Kozmetik'e ait ürünler olmadığı, bu ürünlerin "sahte/ taklit" ürünler olduğu öne sürüldü. 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır