sakarya üniversitesi kripto para / Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi

Sakarya Üniversitesi Kripto Para

sakarya üniversitesi kripto para

İnterneti Yavaşlayan Sakarya Üniversitesi’nde Meğer Kripto Para Madenciliği Yapılıyormuş!

Günümüzün en tartışmalı ekonomik değerlerinden olan kripto paralar, bilgi işlem gücüne dayalı olarak üretiliyorlar. Yüzlerce bilgisayarın bağlandığı, binlerce kişi tarafından kullanılan halka açık ağlar, kripto para madenciliği için talep edilen işlemci gücünü karşılama potansiyeline sahip. Sakarya Üniversitesi’nde muhtemelen bu durumun farkında olan birileri vardı ve son 3 aydır madencilik yapıyorlardı. 

Öğrencilerin ve akademisyenlerin, üniversitede bulunan internet bağlantısından bir süredir şikayetçi oldukları biliniyordu. Bu şikayetler artınca soruşturma yürütüldü. 89 bin 908 öğrencilik nüfusa sahip Sakarya Üniversitesi, Habertürk’ten Ramiz K. Oktar’ın haberine göre büyük bir kripto para madenciliği merkezine dönüşmüştü.

Üniversitenin ana sunucusu dahil olmak üzere, birkaç laboratuvarda bulunan bilgisayarlar ve ortak kullanım alanındaki bilgisayarlar sürece dahil edildiler. Sakarya Üniversitesi henüz bir resmi açıklamada bulunmazken, soruşturmanın genişletileceği söyleniyor. Bağlantıların yavaşlaması sonucunda, uzaktan eğitim alan öğrencilerin sınavı yarım kalmıştı. 

Üniversite bünyesindeki Teknokent’te faaliyet gösteren bir şirketin, alandaki kesintisiz güç kaynağından enerji alarak kripto para madenciliği yapması sonucunda, güç kaynağının arızalandığı da belirtiliyor. Şirket hakkında bir soruşturma başlatılmadığı söyleniyor.

Kripto para madenciliğinde kullanılan özel bilgisayarlar yerin, toplu internet ağları sayesinde pek çok bilgisayarın dahil olduğu bir madencilik sistemi oluşturulabiliyor. Bilgisayarlar bu ağlara giriş yaptıktan sonra işlemci güçlerini madencilik için kullandıklarından yavaşlıyorlar. Aynı yavaşlık, söz konusu ağın internet bağlantı hızını da azaltıyor.  

Sakarya Üniversitesi’nde yaşandığı söylenen olaylar ve soruşturmalar netleştikçe aktarmaya devam edeceğiz.

Emoji İle Tepki Ver

61

Üç Ay Süren Yavaşlık ve Arıza Ardından: Sakarya Üniversitesi'nde 'Kripto Para Madenciliği' İddiası

Haberler

Gündem

Üç Ay Süren Yavaşlık ve Arıza Ardından: Sakarya Üniversitesi'nde 'Kripto Para Madenciliği' İddiası

Sakarya Üniversitesi’nde öğrenciler, ders notlarını ve e-postalarını kontrol ettikleri bilgi sisteminde 3 aydır yaşanan yavaşlık ve arıza nedeniyle şikâyette bulundu. Yapılan araştırma sonucu, okulun sistemlerinin kurulu olduğu sunucu üzerinden kripto para madenciliği yapıldığı iddia ediliyor. 

Sakarya Üniversitesi’nde 89 bin 908 öğrenci eğitim görüyor.

Sakarya Üniversitesi’nde 89 bin 908 öğrenci eğitim görüyor.

Öğrencilerin ve eğitimcilerin kullandığı bilgi sisteminde 3 aydır süren yavaşlık ve arıza nedeniyle notlarını ve sınav tarihlerini öğrenmekte zorluk yaşayan çok sayıda öğrenci durumu üniversite yönetimine bildirdi.

Yapılan araştırmada iddiaya göre, üniversitenin tüm sistemlerinin bulunduğu sunucular üzerinden kripto para madenciliği yapıldığı tespit edildi.

Yapılan araştırmada iddiaya göre, üniversitenin tüm sistemlerinin bulunduğu sunucular üzerinden kripto para madenciliği yapıldığı tespit edildi.

Sakarya Üniversitesi yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadığı aktarılıyor. İddiaların araştırıldığı ve soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

Sakarya Üniversitesi yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadığı aktarılıyor. İddiaların araştırıldığı ve soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

Yaşanan problemle ilgili olarak daha önce uzaktan eğitim sınavına giren birçok öğrencinin sınavının yarım kalması nedeniyle sınavın tekrarlandığı ve durumun siber saldırı olarak değerlendirildiği belirtildi.

Öte yandan Sakarya Üniversitesi’ne bağlı Teknokent’te de bir şirketin uzun süredir kripto para madenciliği yaptığı ve bu nedenle şirketler için hazırlanan kesintisiz güç kaynağının arıza yaptığı öne sürüldü.

Öte yandan Sakarya Üniversitesi’ne bağlı Teknokent’te de bir şirketin uzun süredir kripto para madenciliği yaptığı ve bu nedenle şirketler için hazırlanan kesintisiz güç kaynağının arıza yaptığı öne sürüldü.

Üniversitenin bilgisayar ağıyla kripto para madenciliği yaptılar

Sakarya’da, 89 bin 908 öğrencinin eğitim gördüğü Sakarya Üniversitesi’nde öğrencilerin ve eğitimcilerin kullandığı bilgi sisteminde 3 aydır süren yavaşlık ve arıza nedeniyle notlarını ve sınav tarihlerini öğrenmekte zorluk yaşayan çok sayıda öğrenci durumu üniversite yönetimine bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan araştırmada, iddiaya göre, üniversitenin tüm sistemlerinin bulunduğu sunucular üzerinden kripto para madenciliği yapıldığı tespit edildi. Ana sunucunun yanı sıra çok sayıda laboratuvar ve ortak kullanım alanlarında bulunan bilgisayarların da sisteme dahil edilerek kripto para madenciliği yapıldığı öne sürüldü.

Vali halat çekti, kaymakam ip atladı

Soruşturma başlatılacak

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre üniversite yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmazken, iddiaların araştırıldığı ve soruşturma başlatılacağı öğrenildi. Yaşanan problemle ilgili olarak daha önce uzaktan eğitim sınavına giren birçok öğrencinin sınavının yarım kalması nedeniyle sınavın tekrarlandığı ve durumun siber saldırı olarak değerlendirildiği belirtildi.

İYİ Parti standına saldırı

Güç kaynağı da arıza yaptı

Sakarya Üniversitesi’ne bağlı Teknokent’te de bir şirketin uzun süredir kripto para madenciliği yaptığı ve bu nedenle Teknokent’te bulunan şirketler için hazırlanan kesintisiz güç kaynağının arıza yaptığı öne sürüldü. Kapasite üzerinde güç çekilmesinden dolayı arıza yapan güç kaynağında parça değişikliği yapıldığı belirtilirken, kripto para madenciliği yapan şirket hakkında soruşturma başlatılmadığı iddia edildi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası