kadir inanır racon / Kabadayı Filminin Unutulmaz Racon Sahneleri - Kabadayı Türk Filmi - Seyredelim.com

Kadir Inanır Racon

kadir inanır racon

Sadece online’a özel bol GB’lı paketler!

İncele

Yeni gelene. 12 ay sözünüze.

GNÇ'li, 2 ay YouTube Premium hediyesi ile bu yaz izlemelere doyma

İncele

*Teklifler online’a özeldir.

Dijitale özel Aynen paketleri

Paketinizi 12 ay sabit fiyatla aynen devam ettirin!

İncele

* Yeni gelene, 12 ay sözüne.

Kontratlı iPhone 14 Pro alışverişlerinizde AirPods’ta geçerli 2.000 TL hediye çeki

İncele

22.06.2023 - 13.07.2023 tarihleri arasında geçerlidir.

Ona bakarken bile sıkılıyorsan...

Yenile! Yenilen!

İncele

" "

Online’a özel indirimli paketlerle
Turkcell’e gelene ek 8 GB hediye!

Turkcell'li Ol

Uygulamalar Dünyası

Turkcell Kirala
Kazan

Gayrimenkulünü Turkcell Kiralasın Durduğu Yerde Kazandırsın

Hemen Başvur

Dijitalleşme yolunda İşTurkcell danışmanlığı yanınızda.

Hemen Başvur

Şimdi İzle

Turkcell'den Haberler

Finans Bulut

​Finans sektörünün verileri Turkcell’e emanet!​​ Haberi Oku

Servis Araçlarına Akıllı Çözüm...

Yeni eğitim döneminin başlamasıyla okul servis araçlarına yönelik yeni talimatına uygun olarak sunduğu Araç İçi Kamera kampanyasıyla öğrenci ve şoför güvenliği için önlemler alınabiliyor.​

Haberi Oku

Engelsiz Sinema Şenliği

​Teknolojik gücünü insana dokunan projelerde kullanmayı sürdüren Turkcell, bu kez engelli çocuklar için düzenlediği sinema şenliğin

Haberi Oku

" "

kadir inanır

  • selvi boylum al yazmalim filmi haricinde izlemekten hic hazzetmedigim turk sinemasi emektari.

  • 2000 kadınla yatan sertliğiyle bekarlığıyla yıllarca karizma yapan bonus kart reklamı ile karizmasını bir günde yiyip bitiren şahsiyet.

  • bir filmde kendisini kesen şişman bi hatuna gayet sevimli ve neşeli bir biçimde yanağını sıkarak:

    - seni dee bacaklarını daaa hiiç beenmedim diyen zat.

  • karakterini büyük şehir, şöhret ve belli bir tahsile karşın feodal köklerinden ayıklayamamış yalnız adam. özellikle gençliğindeki mükemmel fiziği, sıcak anadolu insanı gülümsemesiyle gönüllerde taht kurmuş sinema oyuncusu.

    pek çok berbat senaryoda muhafazakar/zampara ucube mafya babası rolleriyle kendine de oyunculuğuna da yazık etmişliği vardır. ama en büyük hatası filmlerinde yıllar yılı kendi sesiyle değil dublaj sanatçılarının sesiyle konuşması olmuştur. son dönem filmlerinde her gerçek aktör gibi kendi sesiyle hem de büyük bir ustalıkla konuşmuş, "budur kadir abi" dedirtmiştir...

    tomruk, selvi boylum al yazmalım, ah gardaşım, karılar koğuşu, tatar ramazan, ah güzel istanbulgibi filmlerde gerçekten üst düzey oynamış, yetenekli aktör. gençlik ve orta yaştaki aşırı yakışıklılık, aşırı şöhret, aşırı para, bir karadeniz kasabasındaki pek çok yönden kısıtlı/mahçup/ ilk gençliğin hemen akabinde bünyede pek rahat durmamıştır elbet.

    hem beyaz perdede hem beyaz camda; tarzıyla ve kendi doğrularıyla varolmuş bir fenomendir. bu doğrular ve tutumlar zaman zaman komik gelebilir hattâ pek çok açıdan komiktir de... ama sevilmesine, sayılmasına engel değildir kadir inanır'ın. güzel bakan, güzel gülen ve maalesef yaşlılığın eşiğindeki sanatçı. ne kadar okusa da ne kadar yaşasa da her gerçekten taşralı erkeğin (en azından ara sıra) gizli idolü...

  • mustafa altıoklar'ın hakkında "onu film setimde çaycı bile yapmam" dediği oyuncu. nam-ı diğer bonus abi.

  • tacizci oldugu yargitay tarafindan da onanmis eski sinema yildizi, yeni sabikalidir...

  • 'her şeyi başından beri biliyordum ulen' diyerek (oldugu düşünülen) karizmanın yerle bir edilmesi.çırpındıkça batan şahıs

  • kendisinden once biyiginin yaratildigini dusundugum sahis.

    (bkz: biyiksiz olsa olmaz insanlar)

  • kendisine cocuk ya$tan gelen bi antipatim olan maco erkek
    1990 yılında o zaman icin cok revacta olan bi aktivite olarak mektup arkada$lıgı adı altında yabancı ülkelerden genc kızlarla mektupla$ılıyodu.
    ben o zaman 11-12 ya$larında her erkek gibi gözü kendinden ya$ca buyuk kızlarla arkada$lık yapmakta olan genc heyecanlı aktif bi cocuk olarak bu i$e el attım.
    en ust kom$umuzun üniversitede okuyan oglu sayesinde finlandiya'dan bi arkada$ta bana bulundu. genc kızımızın 20li ya$larında olmasından sebep ya$ımı gizledim. 2. mektupta kızın resim yollamasına ben 11 ya$ında bi cocuk olarak kar$ılık veremiyecegimden mektubun icine kadir inanır kartpostalı koydum.

    kızdan bi daha mektup gelmedi, ben mektup arkada$ı diye bi$iden kimseye bahsetmedim. kadir inanır'ada acayip bi antipatim olu$tu.

    (bkz: entrye ani serpistirmek)

  • kadir inanır 15 nisan 1949 ordu doğumlu bir koç burcu erkeğidir. döneminin en yakışıklı,en popüler sinema sanatçılarındandır.kadir inanır bu gün de popülerliğini korumakta ama yakışıklı olmamaktadır –devrik ve yanlış cümle- kendisinin deyimiyle reytingleri en yüksek dizilerde ve reklam filmlerinde oynamaktadır. anlatılanlara , gösterilenlere göre cep telefonuyla motivasyon yapmakta, çalıştığı setlerdeki aktrislere racon kesip, yasaklar uygulamaktadır. kaşlarını çatıp pis pis bakındığında hakikaten çok mendebur bir erkek görünümüne bürünmekle beraber, bugün bile gülümsemesiyle insanın içini ısıtabilmektedir.
    140 filmde oynamış, 4 tane de dizi çekmiştir. yaptığım araştırma sonucunda 96 filminde
    21 kez mafya üyesi- kabadayı (şaşırmadınız değil mi ?!)
    11 kez mahkum
    8 kez köylü
    4 kez kamyon-tır şoförü
    4 kez ağa
    3 kez müzisyen
    3 kez avukat
    3 kez iş adamı
    3 kez mühendis
    4 kez almancı
    2 kez evli olup da yasak ilişki yaşayan adam
    2 kez öğretmen
    2 kez futbolcu
    2 kez komiser
    2 kez üçkağıtçı
    2 kez devrimci
    ve birer kez sinema oyuncusu, savcı, kayak hocası, masör, reklamcı, mücahit, ruh hastası, banka müfettişi, taksi şoförü, balıkçı, sünger avcısı,denizci, salcı, politikacı, fotoğrafçı , ressam, tamirci, asker, bilim adamı, doktor, işçi, serseri rolleriyle karşımıza çıkmıştır.
    kadir inanır’ın aşağıda sıralanan filmleri tamamıyla benim kişisel zevkime göre yaptığım, sanatsal değeri, içeriği, konusu gibi ayrımlar söz konusu olmadan oluşturduğum bir listedir. kadir inanır sadece bu aşağıda sıralı filmlerden ibaret değildir, gerçek yaşamdaki kişiliği hiçbir şekilde beni ırgalamaz, ben onu bu saydığım filmlerdeki haliyle seviyorum, tanıyorum, hep öyle hatırlamak istiyorum…

    1. yaralı kalp : filiz akın –ediz hun 1969 : birçoğumuz kadir inanır’ı ilk burada görmüşüzdür.ilk filmi değildir ama televizyonda sürekli bu gösterilir.burada filiz akın’ın kardeşi rolündedir.kendisi burada adeta bir dal kadar zayıf,yakışıklılıktan oldukça uzaktır, bıyığı da yoktur.
    2. karagözlüm 1970 türkan şoray- kadir inanır : bu filminde de bıyıksız, çelimsiz ve hatta oldukça çirkin bir erkektir ama gözlerini çok manidar kullanabildiğini görmekteyiz. azize’nin * koltukta üstüne uzandığı çok hoş, romantik bir sahnesi vardır.
    3. dönüş 1972 türkan şoray-kadir inanır : evet, nihayet bıyıklı kadir inanır karşımızda. hala zayıf. alamancı fötr şapkalı haliyle hatırlayabilirsiniz. film zaten muhteşemdir.
    4. askerin dönüşü 1974 kadir inanır – selma güneri : kadir bey burada yine bıyıksız, zayıf. adam burada sadece mimikleriyle de duyguları iyi anlatabildiğini gösteriyor.
    5. köprü1975 necla nazır- kadir inanır : işte kadir inanır’ı artık yakışıklı erkek kategorisine sokmaya başladığım film. uzamış dalgalı saçlar, bıyık, filinta gibi delikanlı adam. *
    6. pisi pisi 1975 müjde ar- kadir inanır : konusu güzel en beğenilen filmlerinden biri. artık oyunculuğunu döktürmeye başlamış…acı çekmek pek yaraşıyor simasına.
    7. bodrum hakimi 1976 türkan şoray- kadir inanır : bu filmde artık türkan şoray’la yakışan bir çift olarak görüyoruz.ne de güzel aşık oluyor bu adam, ne de güzel bakıyor gözleriyle, ne de içten acı çekebiliyor…
    8. devlerin aşkı 1976 kadir inanır- türkan şoray : sevdiği kadın bir başkasının kadını olmuş ama o hala onu içinde yaşatıyor, deli gibi seviyor.
    9. selvi boylum al yazmalım1977 türkan şoray- kadir inanır : fazla söze gerek yok… bu adama ağlamak da çok yakışıyor.
    10. dila hanım1977 kadir inanır - türkan şoray: işte yeni bir saç stiliyle karşımızda, dalgalı uzamış saçlar , favorilere ak düşmüş… değirmenci yakup oluyor bir sahnesinde , gidiyor gece dila hanım’ın yanına… dila hanım yalvarıyor ona bana dokunma diye…insan eriyip bitiyor. bu film özellikle sonundaki karşılıklı oynama sahnesi ile hatırlanır. dila hanım beyazları giymiştir kadir ağabeyimizin üzerinde bir kazak uzatır ellerini dila hanıma, bakışırlar…
    11. evlidir ne yapsa yeridir1978 hülya koçyiğit–kadir inanır : işte en sevimli filmlerinden biri. kendisi mecnun, hülya koçyiğit ise leyla karakterini canlandırır. felekten bir gece çaldığı sahnede kollarını aça aça , omuzlarını hoplata hoplata ray da da ray ray diyerek oynadığı sahne , gözlerini kısıp gülmesi… evet anladınız, burası güzeldir bu filmin.
    12. kırık bir aşk hikayesi1981 kadir inanır- hümeyra : 80’li yılların kadir’ine merhaba. konusuyla da harika olan bu filmde hümeyra ile çok yakıştığını söyleyebilirim. bu adam bir duygu adamı.
    13. yürek yarası 1982 kadir inanır- serpil çakmaklı : bu filminde kadir inanır’ın artık favorileri yoktur, epeyce kilo almıştır.sevdiği kız onu sevmemektedir,ağanın oğlunu sevmektedir ama ağanın oğlu onu kullanır ve geneleve sermaye yapar. bu durumda kalan bir erkek de ne yapar onu anlatıyor bize.güzel filmlerinden biridir.
    14. yabancı 1983 –kadir inanır- hülya avşar: bu filmini hiç beğenmiyorum ama buraya yazmamdaki sebep kadir ağabeyimiz burada bir bacağı sakat bir adamı canlandırmaktadır. bir gün hülya ile ormana giderler dolaşmaya, bizimkinin ayağı takılır.hülya hanım bunun sakat bacağına masaj yapar…yapar…yapar…neyse gerisini anlatmıyorum.izleyin ve görün.
    15. bir yudum sevgi1984-kadir inanır- hale soygazi: adam evlidir ama mutsuzdur, kadın da evlidir ama o da mutsuzdur. harika filmlerinden biri daha.
    16. 72inci koğuş 1987 kadir inanır- tülay arda : yine aşık, yine sert, mert… sonunda zavallı bir şekilde öldüğü, insanın içini sızlatan vurucu bir sahnesi vardır.
    17. emanet 1988 kadir inanır- tanya arslan : şimdi bu film de koftiden bir filmdir.neden bunu buraya yazıyorum çünkü bana göre ilklerin bir filmidir.arkadaşının ona emanet ettiği kız kardeşi bir gece ansızın tecavüze uğrar ama ne iştir ki kız hiçbir şey anlamaz ta ki sabah yatağındaki kanı görene dek. genç kızların epeyce aklının bulanmasına yol açmış toplumsal içerikli bir filmdir (!).
    18. med cezir manzaraları 1989-kadir inanır-zuhal olcay : işte kadir, işte maço, işte kadirizm, işte vazgeçilemeyen erkek. her rolü oynuyor bu adam ya…
    ve son olarak onca aramama rağmen adını, oynayan diğer oyuncularını hatırlayamadığım *ama bir sahnesine çok güldüğüm şu filmi benim için unutulmazlar arasındaki yerini almıştır.kadir senelerce hapiste yattıktan sonra çıkagelir.karısı bir sahil kasabasında bir otel işletmektedir ve hasımları vardır.çocuğuna "senin baban öldü" demiştir ve kadir'in de buna göre davranmasını istemektedir. neyse uzatmayalım birgün hasımları oğlanı kaçırırlar ve telefon açarlar. telefona kadir çıkar, telefonu kapatır. karısı merakla sorar "noldu" diye kadir abim bombayı patlatır : "önemli birşey yok, murat'ı kaçırmışlar"...böyle böyle sürer gider.
    edit: son paragrafta bahsettiğim filmin 1977 türk-iran ortak yapımı "tövbekar" adlı film olduğunu öğrendim. *

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası