kaç gb internet kullandım / Android telefonlarda veri kullanımı nasıl kontrol edilir? - Dosyalar - Teknokulis

Kaç Gb Internet Kullandım

kaç gb internet kullandım

iPhone veya iPad'inizde hücresel veri kullanma

Hücresel veri kullanım miktarınızı ve hücresel veriyi tüm uygulamalar veya belirli uygulamalar için nasıl açıp kapatacağınızı öğrenin.

Hücresel veriyi açma veya kapatma

Hücresel veriyi açmak veya kapatmak için Ayarlar'a gidin, ardından Hücresel'e ya da Mobil Veri'ye dokunun. iPad kullanıyorsanız Ayarlar > Hücresel Veri yolunu izlemeniz gerekebilir.

Hücresel veri ayarlarını gösteren bir iPhone ekranı

Operatörünüze ve aygıtınıza bağlı olarak Hücresel Veri Seçenekleri altında başka seçenekler de görebilirsiniz:

  • LTE, 4G veya 3G'yi etkinleştirin: Ses ve veri için hangi ağ bağlantısı türünün kullanılacağını seçebilirsiniz. Bu seçenekler hakkında daha fazla bilgi edinin. iPhone veya iPad'de 5G hizmetini içeren veri seçenekleri hakkında bilgi edinin.
  • Uluslararası Ses Dolaşımı'nı açma veya kapatma: CDMA ağlarında, Uluslararası Ses Dolaşımı'nı kapatarak başka operatörlerin ağlarının kullanılmasından kaynaklanacak ücretleri engelleyebilirsiniz.
  • Uluslararası Dolaşım'ı açma veya kapatma: Yurt dışında seyahat ederken uluslararası dolaşımı kapatarak veri dolaşımından kaynaklanacak ücretleri engelleyebilirsiniz. Uluslararası veri planınız varsa Uluslararası Dolaşım'ı açık tutmanız gerekebilir. Yurt dışı seyahatlerinizde iPhone veya iPad'inizi kullanma hakkında daha fazla bilgi edinin.

Operatörünüze bağlı olarak, yurt içinde seyahat ederken de uluslararası dolaşım kullanılabilir. Sizin için geçerli olan uluslararası dolaşım politikası veya diğer hücresel veri ayarları hakkında daha fazla bilgi edinmek üzere operatörünüzle irtibat kurun. Uygulamaların veya servislerin internete bağlanırken hücresel ağı kullanmasını engellemek için hücresel veriyi açabilir ya da kapatabilirsiniz. Hücresel veri açık olduğunda, Wi-Fi bağlantısı yoksa uygulamalar ve servisler hücresel bağlantınızı kullanır. Bu nedenle, belirli özellikleri ve servisleri hücresel veri bağlantınızla kullandığınız için ücret ödeyebilirsiniz. Olası ücretlendirme hakkında daha fazla bilgi için operatörünüzle irtibat kurun.

Veri kullanım miktarınızı görüntüleme

Hücresel veri kullanımınızı görmek için Ayarlar > Hücresel'e veya Ayarlar > Mobil Veri'ye gidin. iPad kullanıyorsanız bunun yerine Ayarlar > Hücresel Veri yolunu izlemeniz gerekebilir.

Hücresel veri kullanımını gösteren bir iPhone ekranı

  • Hücresel verileri hangi uygulamaların kullandığını görmek için aşağı kaydırın. Bir uygulamanın hücresel veri kullanmasını istemiyorsanız bu uygulama için hücresel veriyi kapatabilirsiniz. Hücresel veri kapalıyken uygulamalar veri için yalnızca Wi-Fi'yi kullanır.
  • Farklı Sistem Servisleri'nin hücresel veri kullanımını ayrı ayrı görmek için Ayarlar > Hücresel'e veya Ayarlar > Mobil Veri'ye gidin. Ardından, Hücresel Veri altındaki listede Sistem Servisleri'ne dokunun. Hücresel veri, her Sistem Servisi için ayrı ayrı açılıp kapatılamaz.
  • Geçerli dönemde bir uygulamanın veri kullanım istatistiklerini veya dolaşım sırasında veri kullanan uygulamaların veri istatistiklerini görüntüleyebilirsiniz. Bu istatistikleri sıfırlamak için Ayarlar > Hücresel'e veya Ayarlar > Mobil Veri'ye gidin ve İstatistikleri Sıfırla'ya dokunun.
  • Çift SIM'li bir iPhone kullanırken, seçtiğiniz hücresel veri numarasıyla ne kadar hücresel veri kullandığınızı görebilirsiniz.

Geçerli bir dönemdeki en doğru hücresel veri kullanımı miktarını öğrenmek için operatörünüzle temas kurun.

Yardım alma

  • Hâlâ bir hücresel ağa bağlanamıyorsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenin.
  • Bir Exchange ActiveSync hesabı kullanıyorsanız Mail ve Takvim uygulamaları için hücresel veriyi kapatsanız bile bu hesap hücresel veri kullanmaya devam edebilir. Exchange ActiveSync hesabınızın hücresel veri kullanımını görmek için Ayarlar > Hücresel > Sistem Servisleri'ne gidin.
  • Wi-Fi Yardımı etkinse Wi-Fi bağlantısı iyi olmadığında otomatik olarak hücresel veri kullanımına geçer. Wi-Fi Yardımı saptanmış olarak açıktır. Bu durum ek hücresel veri kullanımına yol açabilir ve bunun sonucunda veri planınıza bağlı olarak ek ücret ödemeniz gerekebilir. Wi-Fi Yardımı özelliğini Ayarlar’dan kapatabilirsiniz. Daha fazla bilgi için Wi-Fi Yardımı hakkında başlıklı makaleye bakın.

Yayın Tarihi: 

My Data Manager

Bu uygulama hakkında

Veri Yöneticim mobil veri kullanımınızı kontrol altına almak ve aylık telefon faturanızda tasarruf etmek için en iyi uygulamadır. Şu an milyondan fazla kullanıcı Veri Yöneticim’le mobil verilerini kolayca takip ediyor. Siz de veri miktarınızı kontrol etmek, internet kotanızı asmadan önce uyarı almak ve data aşım ücreti ödememek için Veri Yöneticim'i kullanın!

Veri Yöneticim'in başlıca özellikleri :

· Veri Takipçisi - Mobil, wifi ve yurtdışı dolaşım esnasındaki mobil internet (data) kullanımınızı takip edin.

· Alarmlar - Mobil veri aşımı nedeniyle ekstra ücret ödememek için özel kullanım alarmları ayarlayın, kalan internetinizi her zaman kolayca takip edin.

· Uygulama Veri Takipçisi - Hangi uygulamaların en çok mobil veri (data) kullandığını öğrenin.

· Paylaşımlı Plan - Paylaşımlı veya aile planınızdaki herkesin veri kullanımını kolayca takip edin. Kalan internetinizi kolayca öğrenin, mobil data kotanızı farkında olmadan asmayın.

· Cihazlar Arası - Farklı cihazlarınız arası mobil veri kullanımınızı yönetin. Cihazlar arası kullandığınız veri miktarini ve kalan internetinizi kolayca görüntüleyin.

· Mobil Veri Kullanım Geçmişi - Doğru veri paketini kullandığınızdan emin olmak için geçmişteki mobil internet kullanımınızı takip edin. Her ay internet kotanızı aşıyorsanız, mobil internet paketinizi değiştirmek iyi bir çözüm olabilir. Veri Yöneticim Turkcell, Vodafone gibi pek çok operatörle entegre çalışarak mobil data planınızı değerlendirmenize yardim eder.

· Tasarruf Edin - Mobil internet planınızdan maksimum şekilde faydalanın. Gereksiz mobil data kullanımını azaltın, internet kotanızı verimli şekilde kullanın ve kalan internetinizi anında kontrol edin.

Kullandığınız mobil veri miktarını takip etmek ve hangi uygulamaların en çok mobil veriyi harcadığını takip etmek için Veri Yöneticim'i kullanın. İnternet kotanızı aşmayın ve kontrolünüz dışında data aşım ücreti ödemeyin. Turkcell, Vodafone ve diğer operatörlerdeki mobil internet kullanımınızı kolayca öğrenin ve takip edin.

seafoodplus.info'den bir uygulama
1 milyonu aşkın kullanıcının güvendiği seafoodplus.info, önde gelen küresel bir mobil performans tahminleri sağlayıcısıdır. Kısacası, uygulama geliştiricilerin daha iyi uygulamalar inşa etmesine yardımcı oluyoruz. Sizin rızanızla, mobil davranış üzerine pazar araştırması oluşturmak için uygulamanız ve web etkinliğiniz hakkında bilgi topluyoruz. Örneğin:
• Ülkenizde hangi uygulamalar ve web siteleri kullanılıyor?
• Kaç kişi belirli bir uygulamayı veya web sitesini kullanıyor?
• Sosyal ağda ne kadar zaman harcanıyor?
• Belirli bir uygulama günde kaç kere kullanılıyor?
Bunu, bu uygulamanın sayesinde yapıyoruz.

İnsanlar Veri Yöneticim hakkında neler söylüyorlar?

"Veri Yöneticim adlı ücretsiz uygulamayı indirebilirsiniz, kullandığınız veri miktarını ve hangi uygulamaların en çok hücresel veriyi kullandığını takip ediyor." - David Pogue, Yahoo Tech

"Veri Yöneticim her şeyin takibini çok iyi yapıyor, böylece veri limitinizin altında kalabiliyorsunuz. Gerçekten hayranlık uyandırıcı ve tam anlamıyla harika bir araç." - Android Headlines

“Veri Yöneticim Android cihazınızın kullandığı veriyi takip etmek ve kontrol etmek için mevcut olan en iyi Android uygulaması” – Best Android Apps Review

“Verinizi takip etmek olmazsa olmaz bir şey hâline geldi Bu yüzden Veri Yöneticim gibi uygulamalar büyük önem kazanıyor.” ZDNet

“Veri Yöneticim inanılmaz derecede rahat bir araç” – CNET

Veri Yöneticim mobil internet kullanımınızı detaylı olarak kontrol edebileceğiniz en iyi uygulamadır. Veri Yöneticim’le internet kotanızı aşmadan önce uyarı alabilirsiniz ve kalan internetinizi kolayca takip edebilirsiniz.

Veri Yöneticim mobil operatörle uyumlu olarak çalışır. Bu app ile Turkcell, Vodafone ve pek çok operatordeki datanizi kolayca takip edebilirsiniz. Kalan internetinizi Turkcell, Vodafone ve diğer operatörler için kolayca öğrenin, internet/data kotanızı aşmayın.

Güncellenme tarihi

3 May

İnternet hepimizin neredeyse her an kullandığı bir hizmettir. İş, eğitim, oyun, video ya da görüntülü konuşmalar için interneti kullanırız. Bunları gerçekleştirmek için birçok farklı uygulamalar kullanıyoruz. Peki bu uygulamaların hepsi aynı miktarda mı internet kullanıyorlar? Tabii ki de hayır! İnternette yaptığınız her işlem az ya da çok miktarda internet harcar ama bu eşit miktarda değildir. Kullandığınız uygulamalara göre birden kotanız dolabilir! Bu sebeple sizin için bu yazımızda en çok internet yiyen uygulamalar nelerdir? Hangi uygulama ne kadar internet harcar? Sorularının cevaplarını verdik.

Hangi Uygulama Ne Kadar İnternet Harcar?

Film izlemek, mesajlaşmak, müzik dinlemek ya da görüntülü sohbet etmek için herkesin bildiği ve çoğunluğun kullandığı uygulamalar vardır. Bu uygulamaların ne kadar internet harcadığını sizler için derledik.
En çok internet yiyen uygulamalar genellikle film ve dizi izlediğiniz uygulamalardır. Bu sebeple Netflix ve Amazon Prime gibi dijital platformlar çok fazla internet harcar. Tabii ki bu durum izleme kalitesine göre de değişir. . HD olarak izlediğiniz bir dizi ya da film saatte 1 GB kadar internet bile kullanabilir! En düşük kalite ayarında ise saatte ortalama MB internet harcar, bu bile yeterince fazladır. Bu sebeple Netflix’i mobil cihazınızın internetiyle değil de bir Wi-Fi ağına bağlanarak izlemeniz daha akıllıca olacaktır.

YouTube ise video ya da film izlenen başka popüler bir uygulamadır. YouTube da en çok internet yiyen uygulamalar arasındadır. YouTube’un internet kullanımı izlediğiniz videonun görüntü kalitesine göre değişiklik göstermektedir. P kalitede izlediğiniz bir video saatlik ortalama MB internet harcarken P ortalama 3 GB kadar harcar! Eğer YouTube’ta özellikle mobil internetinizle çok vakit geçiriyorsanız internetiniz çok kısa sürede bitebilir!

Spotify ise ülkemizde en çok kullanılan müzik uygulamasıdır. Müzik uygulamalarında sektörün lideri konumundaki müzik kalitesine göre saatte en fazla ortalama MB internet harcar!
Zoom ise özellikle pandemiyle birlikte herkesin hayatına daha da çok girdi. Toplantılar, eğitimler ve görüntülü görüşmeler için sıklıkla tercih edilen Zoom, en çok internet yiyen uygulamalar arasındadır. Burada da görüntü kalitesine göre harcanan internet miktarı değişse de yine de oldukça fazladıseafoodplus.info medya uygulamaları ise çok fazla vakit geçirilen ve internet harcayan diğer uygulamalardır. Örnek olarak Instagram’da izlenilen reels, videolar ve canlı yayınlar internetizi harcar. Oyunların ise internet kullanım oranları oldukça değişkendir. Her oyunun kalitesine ve veri akışına göre internet harcama oranı değişir.

Uygulamaların İnternet Hızına Bir Etkisi Var mı?

İnternet hızını farklı faktörler belirler. Uygulamaların çalışma sistemi ve harcadıkları internet de bu faktörlerden biri olabilir. İnterneti çok yiyen uygulamalar ping değerini arttırabilir. Bu da internete daha yavaş bağlanmanıza sebep olur ve oldukça rahatsız edici bir hal alabilir. Örneğin siz online bir oyun oynarken evde başka biri Netflix’ten dizi izlediği zaman ping değeriniz artabilir ve bu da oyununuzda lag adı verilen gecikmelere sebep olur. Bu sebeple internet hızınızın belli bir seviyede olması gerekir. Siz de hemen internet hız testi yapabilirsiniz. Yaptığınız internet hız testi sonrasında daha hızlı ve kotasız bir internet için siz de TurkNet’e başvurabilirsiniz!

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir