konya mevlana müzesi harita / Mevlana Müzesi Konya'nın Neresindedir, Nasıl Gidilir? Mevlana Müzesi Ücretili Mi?

Konya Mevlana Müzesi Harita

konya mevlana müzesi harita

Son Güncellenme:

Hemen hemen her sene aralık aylarında Mevlana Haftası, öncelikli Konya olmak üzere pek çok çeşitli etkinlikler ile anılmaktadır

Mevlana Müzesi Nerededir?

Mevlana Müzesi ülkemizin en önemli ve de değerli müzeleri arasında yer almaktadır. Konya ilinde bulunan, eskiden Mevlâna'nın bir dergâhı olan bu yapı kompleksi yılından bugüne kadar faaliyet göstermekte olan bir müzedir. Mevlana Müzesi aynı zamanda günümüzde "Mevlana Türbesi" olarak da anılmaktadır. Buna ek olarak Mevlana'nın türbesi toplamda dört fil ayağının üzerine yapılmıştır.

Mevlana Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Mevlana Müzesi Konya ilinin merkez Karatay ilçesinde mevkisinde bulunmaktadır. Bu müzeye hem özel araçlar ya da toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlamak mümkündür. Şehir Merkezi'nden ulaşım için Alaaddin tramvay durağından gidilmektedir. Buradan Alaaddin-Adliye hattına binip Mevlana durağında inildiğinde Mevlana Müzesi’ne ulaşım mümkündür. Otogar'dan ulaşım ise Üniversite- Alaaddin tramvay hattı kullanılarak Alaaddin durağında inilir.

Alaaddin- Adliye tramvay hattına aktarmalar yaparak tramvay Mevlana durağında inildiği zaman Mevlana Müzesi’ne ulaşım mümkündür. Havalimanı'ndan ulaşım ise Havaş yardımı ile Zafer Meydanı'nda inildikten sonra Alaaddin Tepesi etrafında yürünüp Alaaddin Tramvay durağı istikametinden Alaaddin- Adliye tramvay hattına binilip Mevlana durağında inildiği zaman da Mevlana Müzesi’ne ulaşım sağlamak mümkündür.

Mevlana Müzesi Giriş Ücreti Ne Kadardır?

Mevlana Müzesi’nde ülkemizde Mevlana anma etkinlikleri sırasında alınan bir karar ile birlikte Mevlana Müzesi’ne giriş seçenekleri ücretsiz olarak yer almıştır.

Mevlana Müzesi Giriş Saatleri Nelerdir?

Haftanın her günü ziyaret edilmeye açık olan bu müzeyi ziyaret etmek isteyen kişiler bayramlar dahil olmak üzere haftada her gün ziyarete saat ’ da kapılarını aralamaktadır. Müze için tek istisna Pazartesi günleri olmaktadır. Pazartesi günleri bu müzede ziyaret bir saat geç başlamaktadır. Kapanış saatleri ise yaz aylarında saat civarı olup kış aylarında ise ziyaret saati en son saat civarı olmaktadır. Bu yüzden de ziyaret saatlerinden tam olarak emin olmayan kişiler saat ’den önce bu Mevlana müzesinde olmalarında büyük bir yarar vardır.

Bugün müze olarak kullanılmakta olan Mevlâna Dergâhı’nın yeri, Selçuklu Sarayı’nın Gül Bahçesi iken bahçe, Sultan Alâeddin Keykubad tarafından Mevlâna’nın babası Sultânü’l-Ulemâ Bâhaeddin Veled’e hediye edilmiştir.

Mevlana Celalettin Rumi'nin kendini bilmeye ve aşka dayanan felsefesi yüzyıllar boyunca bütün dünyayı etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. UNESCO yılını Mevlana Yılı ilan etti, Mevlana'nın yarattığı hoşgörülü felsefe bir yıl boyunca çeşitli etkinliklerle anıldı, anlatıldı.

Tekke ve zaviyelerin kapatılması sonrasında Mevlevi dergâhı, Türk ve İslam kültüründeki önemli yeri nedeniyle korundu ve müze olarak yeniden düzenlendi. Günümüzde en çok ziyaret edilen müzelerden biri olan yapıda en ilgi çeken parçalar, Mevlana Celaleddin Rumi'nin Kubbe-i Harda (Yeşil Kubbe) olarak anılan türbesi, dergâh eşyaları, değerli elyazmalarının dışında bugünkü kemanların öncüsü olarak kabul edilen sekiz telli keman, sabır taşları ve Galileo'nun asıldığı dönemde astronomi dersleri vermek için kullanılmış olan küre.

kaynağı değiştir]
  1. ^Uzluk, F. Nâfiz, "Germiyanoğlu Yakub Beyin Vakfiyesi", Vakıflar Dergisi, VIII s, Burada geçen ifade: Hazret-i Hünkâr-ı Ekberin saâdetli dergâhında hâlâ şadırvan-ı şerifin iki kadehi olub birbiri içinde ger biri on sekiz terekli olan büyük, biri dahi anın içinde küçük. Ol havz-ı şerif on sekiz terekli olan büyük havuz olduğu yine türbe-i şerifte olan şerif bir zattan işittim. Onun benzeri, lakin ondan küçük olarak birisi dahi Kütahya'da eski Germiyân Sarayı olan Mevlevî Dergâhında var imiş. Yine o zâttan işittim. Hakikatini ancak Allah bilir
  2. ^Abdülbaki Gölpınarlı, Mevlânadan Sonra Mevlevilik, İstanbul, , s.
  3. ^Remzi Kitabevi, Türkçeye tercüme: Tahsin Yücel
  4. ^"MEVLANA MÜZESİ

    nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası