ankara tiyatro kursları ücretleri / Lise & Genç Tiyatro Eğitimi | Sanat Üretim Topluluğu

Ankara Tiyatro Kursları Ücretleri

ankara tiyatro kursları ücretleri

Oyunculuk Eğitimi Fiyatları Ne Kadar?

Oyunculuk Eğitimi almak isteyen oyuncu adaylarının, bir oyunculuk kursuna başlamadan önce araştırdığı konuların başında, oyunculuk eğitimi fiyatları gelmektedir.

Bir çok oyuncu adayı, kursların belirlediği fiyatlara göre kararlarını vermektedir. Oyunculuk Kursları'ndaki ilk değerlendirilmesi gereken etken, eğitim veren eğitmenlerin kim olduğudur. Ancak bütçe sıkıntısı yaşayan oyuncu adayları, maddi durumlarından dolayı ilk olarak kurs ücretlerini baz alabiliyorlar.

Türkiye'de oyunculuk kurslarının fiyatları, TL ile TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu fiyatlar alınacak olan eğitimin süresi ile bağlantılıdır. Ne kadar uzun eğitim almak isterseniz, kendinize ve geleceğinize yapacağınız yatırımdan o kadar faydalanabilirsiniz. Ve masrafınızda o kadar artacaktır. 

Oyunculuk eğitimi alanlar arasında yapılan istatistikler sonucunda görülmüştür ki, en büyük fayda uzun süreli eğitimlere katılanlara olmuştur. 6 ay - 1 yıl gibi süreli oyunculuk eğitimi alan kişilerin, dizilerde, reklamlarda daha fazla rol aldığı, istatistiksel olarakta kanıtlanmıştır.

Mandalina Oyunculuk Kursu - Derslerde neler yaptık?

 

Oyunculuk Kursu ücretleri içinde en uygun olanı, birbirinden usta oyuncuların eğitmenlik yaptığı Mandalina Oyuncu Atölyesi'dir. İyi eğitmenlerin bulunduğu kursların fiyatları ile kıyaslandığında bu durum açık bir şekilde görülmektedir. Türkiye'nin en iyi oyunculuk atölyelerinden biri olan Mandalina Oyunculuk Kursu'nun fiyatları ve detayları aşağıdaki görselde belirtilmiştir.

oyunculuk eğitimi fiyatları

Aşağıdaki başvuru formunu eksiksiz doldurarak, Türkiye'nin en köklü cast ajansları içinde olan Mandalina Casting'e oyunculuk başvurusu yapabilir, oyunculuğa ilk adımı atabilirsiniz.

Bu yazı kez okunmuştur.

ANKARA TİYATRO EĞİTİMİ KURSU

Tiyatro seyirciler önünde bir sahne üzerinde oynanan bir öykünün jest, mimik ve hareket kullanarak anlatış biçimidir. Tiyatronun amacı genelde seyircilerine güldürürken veya ağlatırken düşündürmek ve vermek istedikleri mesajı verebilmektir. Dünyaca ünlü tiyatro yazarları Shakspeare, Moliere gibi kişilerin eserleri hala günümüzde önemlerinden hiç bir şey kaybetmemiştir.



Tiyatro Türk tarihinde de önemli bir yere sahiptir. Genelde toplumun yaşadıklarını bizlere nakşeden Türk tiyatro yazarlarımızdan birkaçını sıralayacak olursak; Şinasi, Namık Kemal, Abdülhak Hamit Tarhan, Güngör Dikmen gibi isimler Türk tiyatrosunda çok önemli eserler vermişlerdir.

Dilerseniz ilk önce tiyatro tarihi konusunda sizlere biraz bilgi verelim. Tiyatro theatrondan doğmuştur. Tiyatronun ilk örneklerinde adı temsil verilen yer anlamına geliyordu. Daha sonraları temsil edilen eser denilmiştir. Türkçede ise tiyatro temaşa eseri veya seyirlik oyun denilmiştir. Tiyatro ortaçağ ve yüzyıl batı dünyalarında kiliselerde ayin yapmak için ve İncil de yer alan hikâyeleri sahnelemek için düzenlenilmiştir.

Aristoteles tiyatro'yu insanın hareketlerinin bir taklidi, temsili sayar. İnsanlar törenlerde taptıkları tanrıları temsil etmek için maske kullanırlardı.

Flex Dans ve Sanat Akademi

Balgat


devamını okuAdres: Oğuzlar Mahallesi Barış Manço Caddesi No/A Balgat-Ankara

Armoni Dans ve Müzik Akademi

Dikmen


devamını okuAdres: Osman Temiz Mahallesi Cadde No Dikmen-Ankara

Salsa Ankara Dans Akademisi

Bahçelievler


Salsa Ankara Dans Akademisi

Salsa Ankara Dans Akademisi, yılında Ankara Universitesi bünyesindeki dans eğitmenleri tarafından ilk olarak Dansanka adı altında kurulmustur ve yılından bugüne hizmet vermeye devam etmektedir.

Salsa Ankara Dans Akademisi ve Sanat Kulübü deneyimli kadrosuyla dans eğitimi,Tiyatro, diksiyon, yaratıcı drama eğitimi,her hafta pratik ve dans geceleri, düzenli parti organizasyonlarıyla hayatınıza renk katmayı amaçlamaktadır.

Bizimle iletişime geçerek; Dansa ve sanata ilk adimi atabilirsiniz,organizasyonlarınıza danscılarımızla renk katabilirsiniz, alacağınız özel derslerle sizin icin onemli olan günleri unutulmaz kılabilirsiniz.










devamını okuAdres: Bahçelievler Mahallesi Azerbaycan Caddesi No K:1 Bahçelievler-Ankara

Emir Kaya Dans Okulu

Çayyolu


devamını okuAdres: Odabaşı Caddesi Bahar Sitesi Hanımeli Apartmanı 14/1-B Türkkonut Çayyolu-Ankara

Demiurk Sanat Akademi

Yenimahalle


devamını okuAdres: Yunus Emre Mah. Catalkaya Sokak No: Yenimahalle Ankara

Adım Sanat ve Dans Okulu

Yaşamkent


devamını okuAdres: Yaşamkent Mah. Sokak No: E / 5 Modacity Yaşamkent - Ankara

Evrensel Sahne Sanat

Kızılay


Evrensel Sahne Sanat - KızılayDans Okulu

yılında dans antrenörü Mesut SONAT tarafından kuruldu.

Dans ve müziğin birleştiği yerde hayatın ritmini birlikte yakalayalım. Latin dansları, Modern Dans, Oryantal, Klasik Bale, Piyano, Keman çalışmaları ile sanatın yaşamınızda varolmasına izin verin. Sanatın ışığı hep yolunuzu aydınlatsın…

Keman

Keman dersi almak için 8 ila 60 yaş arasında olmak yeterlidir. Profesyonel bir amaç güdülmüyorsa, sadece musiki ile ilgilenmek hayatınıza renk katmak güzel bir hobi edinmekse amacınız haftada 1 saat vakit ayırmanız yeterli olacaktır. Ayrıca profesyonel bir amacı olanlar için de özel programlarımız bulunmaktadır

Bale

Bale, çucuklarınızın yaşamı için atılan en önemli adımlardan biridir ve geleceğin sanatçılarını yetiştirmek, çocuklarınızın gelişimine katkıda bulunmak bizleri mutlu edecektir.

Latin Dansları

DANS İLE YENİ BİR YAŞAM İÇİN… Günlük hayatın stresinden kurtulmak için son derece basit ve çok eğlenceli bir yol seçmek isterseniz eğer, Latin Dansları; Bachata, Salsa, Rumba, Cha cha cha, Pasadoble, Arjantin Tango, Vals'in yanı sıra, Oryantal, Jazz Dance, Line Dans ve Hip Hop gibi grup çalışmalarını deneyebilirsiniz…

devamını okuAdres: Karanfil sok. 37/9 Kızılay-Ankara

Angora Dans Stüdyosu

Tunalı


Salsa Angora

SalsaAngora grubu yılında kurulmuş bir gösteri, organizasyon, dans eğitim grubudur. Bünyesinde yerli ve yabancı pek cok danscı ve eğitmen bulunan SalsaAngora grubu çok farklı dans türleri ile ilgili olarak bu güne kadar pek çok başarılı organizasyon düzenlemiş ve konusunda Türkiye'de bir ilk olmayı başarmıştır.

yılında Kıvanç GÜR, Deniz ŞAYLAN, Ercüment MERGEN, Elif KARAHAN, Muzaffer GÜR tarafından kurulan SalsaAngora şu anda Kıvanç GÜR'ün başkanlığında eğitim hayatına devam funduszeue.infoasından bu yana yaptığı gerek sosyal gerekse kültürel organizasyonlar ile gelişmesini devam ettirmektedir.

yılında Akay caddesi no: 28'de dans stüdyosunu açan SalsaAngora şu anda Türkiye'nin en büyük dans stüdyolarından birine sahiptir. SalsaAngora dans stüdyosu m2 alana yayılmış olup eğitim verilen A Dersliği m2 ve B Dersliği ise Her hafta yapılan farklı etkinlikller ile beraber öğrencilerini hep bir arada tutmayı hedeflemiştir. Aynı zamanda Türkiye Dans Sporları Federasyonu bünyesinde yer alan SalsaAngora'da Kıvanç Gür Türkiye Dans Sporları federasyonu Organizasyon komitesi başkan yardımcılığ, Salsa Hakemliği ve Antrenörlüğü,görevlerini yapmaktadır. dönemi itibari ile bünyesine yeni eğitmenler katmış olan SalsaAngora 12dans eğitmeni, 18 asistan eğitmeni ve 45 yarışmacısı ile eğitimlerine devam etmektedir.

SalsaAngora Bünyesinde sosyal sınıfların yanında, Salsa,Hiphop,Bachata,Tango,Latin Dansları ve Çocuklar gösteri grupları da bulunmakta ve Yurtiçi Yurtdışı pekçok organizasyonda gösteril

SalsaAngora Grubu haftada 2 defa olacak şekilde; Perşembe günleri Tunus caddesi Newcastle Gate 66, Cumartesi günleri SalsaAngora dans stüdyosu'nda Latin geceleri düzenlenmekte ve Her hafta yine SalsaAngora Dans Stüdyosunda eğitimi verilen dansların pratikleri yapılmaktadır. Öğrencilerine katıldıkları eğitimlerde her 2 ayda bir katılım belgeleri verilmekte ve bu belgeler için özel geceler tertip edilmektedir.

SalsaAngora grubu sene içerisinde yutdışından Avrupa ve Dünya çapında tanınmış hocalar getirterek çeşitli workshoplar ve eğitimler de funduszeue.info eğitimlere sadece Ankara'dan değil tüm Türkiye'den büyük katılımlar olmakta ve pek çok TV kanalı takip funduszeue.info sezon için de çeşitli latin dans hocaları ile irtibata geçilmiştir. SalsaAngora grubu bünyesinde bulunan yarışmacı çiftler gerek Türkiye gerekse Türkiye dışında yapılan yarışmalarda çeşitli dereceler alarak ülkemizi başarı ile temsil etmişler ve bir çok ödül almışlardır. İlerleyen zamanlarda bu tür yarışmalara daha çok SalsaAngora grubu yarışmacısı katılacaktır.

devamını okuAdres: Güvenevler Mah. Güneş Sokak 1/1 - Şili Meydanı Tunalı-Ayrancı-Ankara

SEM Müzik Sanat Merkezi Batıkent

Batıkent



devamını okuAdres: Turgut Özal Mahallesi Cadde 20/B-A Batıkent-Ankara

Mürüvvet Line Dance

Ümitköy


devamını okuAdres: Mutlukent Mahallesi Cadde No/3 Ümitköy-Ankara


Tiyatronun hayatımızda ki yeri oldukça büyüktür. İnsanlar ister bunu kabul etsin, isterseler de etmesin en başta tiyatro insanlar özgüven aşılar, dayanışman duygusunu sorumluluk duygusu aşılar. Düşüncelerinizi gerçekleştirme gücü verir doğru ve güzel konuşmaya, tiyatro resmen insanları doğruya ve iyiye teşvik ediyor diyebiliriz. Sizde bir tiyatro oyuncusu olmak istiyor ve bu gibi nitelikle dolu bir dünya istiyorsanız sizleri Ankara tiyatro eğitimi kurslarınadavet ediyoruz.

Tiyatro oyunculuğu dizi film oyunculuğu gibi değildir. Bu konuda kıyaslama yapılması kesinlikle tiyatro oyuncularına yapılan çok büyük bir haksızlık olur. Neden diye soracak olursanız. Tiyatro oyuncuları oyun esnasında birebir seyirci ile buluştuklarından hata yapmak gibi bir lüksleri olamaz. Fakat bu olay dizi oyuncuları için geçerli değildir. O yüzden tiyatro oyuncuları daha çok emek harcar.

Sizlerde bu önemli oyuncular arasında yer almak istiyorsanız Ankara tiyatro eğitimi kursunagelerek bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Emek ve sabır ile sizlerde önemli bir tiyatro eserinde başrol olarak sahne alabilir ve kendinizi kanıtlayıp hayalleriniz gerçekleştirebilirsiniz.

ANKARA TİYATRO EĞİTİMİ KURSU

NEDEN BİZ

Ankara Akademi Sanat, Tiyatro, Müzik, Dans, Resim

Ankara Akademi Sanat Gençlik Kulübü olarak, Ulusal ve Uluslar arası her türlü kaynağı etkili ve verimli şekilde kullanarak; Tiyatro, Müzik, Dans,Resim Kişisel Gelişim gibi ana dallarda fikri ve vicdanı hür nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve günümüz şehir insanının giderek artan stresli yaşamından sıyrılıp sosyal aktivitelere katılmalarını sağlayarak  sizlere hizmet vermeyi kendimize görev edinmiş bulunmaktayız .

Ulusal ve uluslar arası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, vereceği eğitim- öğretim, üreteceği projeler ve sanatla ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasına katkıda bulunacak lider bir akademi olmaktır.

Tümünü Gör

 

EĞİTİMLERİMİZ

Tüm Eğitim Kategorilerimiz ve Detaylı Bilgilendirme için Lütfen İnceleyiniz

Makaleler

Ankara Akademi Sanat, Tiyatro, Müzik, Dans, Resim

Onur Erbilen in

Çarpıcı üslubu ile günümüz genç yazarlarından Onur Erbilen yeni eseriyle okuyucularıyla buluştu..

Devamını Oku

Vecihi Hürkuş sahnede uçuyor

İlk Türk uçağı Vecihi K-6’yı yapan ve ilk Türk pilotlarından olan Vecihi Hürkuş’un hikayesi tiyatro sahnesine taşındı.

Devamını Oku

Schopenhauer - Sanat Üzerine

Bilgeliğin böylece istemin buyruğundan kurtarılması ve bireysel 'ben' ile maddî çıkarının unutturulması, sanatın görevidir. Bilimin amacı, içinde birçok özel olan, evrenseldir; sanatın amacı, içinde bir evrensel olan özeldir.

Devamını Oku

Katılımcı Yorumları

Yorum yapmak için tıklayınız.
testimonials

Biz Drama dersi için geliyoruz.Kızım çok memnun fiyatlarda uygun.Çok  ilgililer.

testimonials

Ankara Akademi Sanat hocaları ve yönetimi ile sıcak, samimi ve kaliteli bir eğitimi çocuklarımıza özveri ile veriyorlar.
Başarılarının devamını diliyoruz. Devam etmeyi düşünüyoruz

testimonials

Ankara Akademi Sanat ailesi olarak çok disiplin saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde çalışıyorsunuz sizlerle tanışarak
tiyatroya olan ilgim dahada arttı. A.A.S eğitim kadrosu olarak hepinize çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız

testimonials

Yaz kurslarınıza katılan kızımın çok mutlu olduğunu görüyorum.
Eğitiminizdeki hassasiyetinizi yürekten kutluyorum.

testimonials

Tiyatro sanatını bize sevdiren ve sahneye çıkmamız konusunda desteğini esirgemeyen hocamızı yürekten kutluyor
başarılarının devamını diliyorum.

testimonials

Latin Danslarına olan sevgimi perçinleyen hocama sevgilerimi sunuyorum.

testimonials

Keşke  Ankara'da  yaşama şansım olsaydı diyorum  hep aranızda  olup üreten  bir insan olmak isterdim. mesela paletin
cundan tutmak ve fırçayla renkleri  dans ettire bilseydim / dans edebildigim tek yer  tuvalin karşısı  çünki. başarılarınızı uzaktan da
olsa takip etmek çok güzel

testimonials

1 Yıldır piyano dersi alıyoruz. İlk başladığı andan şu ana kadar ki gerek eğitim gerekse eğitmenin ilgisi olmasını düşündüğümüz
gibi seyrediyor. Karşılığını da aldığımızı düşüfunduszeue.infoyonel bir duruşu olan Ankara Akademi Sanat’ın çalışmalarından
gayet memnunuz. Teşekkür ediyoruz.

testimonials

Ankara Akademi Sanat, Çocuklarım için mutlu ve huzurlu olduğumuz bir ortam. Büyük oğlum gitarıa burada ilgi duydu.
Çok da seviyor ve isteyerek geliyor. Bu benim için çok önemli.  Sıcak ve hoş bir ortam. Profesyonel çalışıldığını görüyorum.
nsanlar kibarlar ilgililer. Kendimizi sıcak bir ortamda funduszeue.infoşekkür ediyorum.

testimonials

Sevgili Ankara Akademi Sanat Kızım Ankara Akademi Sanat’ta drama ve dans eğitimine devam ediyor.
Buradaki ilgi ve alakadan çok memnunuz öğretmelerimiz çok ilgili ve başarılılar.

testimonials

Sevgili Akademi Sanat, kızım 1 aydır baleye gidiyor. Eğitiminizden çok memnunuz.
Hem disiplinlisiniz hem de öğretmenleriniz çok cana yakın ve güler yüzlü. Kızım hafta boyunca size gelmeyi iple çekiyor.

    yaş Genç/Lise Tiyatrosu

    Günleri: Gün ve saat için lütfen iletişime geçiniz.
    Eğitmen/Öğretmen: Tamer Yılmaz, Petek Ocakçı, Yunus Çördük

    “Günümüzde meydana gelen bilimsel ve teknolojik gelişmeler insanların yeniliğe açık, yapıcı ve yaratıcı olmasını gerektirmektedir. Bu durumda, yaratıcılık ve yaratıcı düşünce çok önemli bir hale gelmektedir… Yaratıcılık sürecinde önceden kazanılmış bilgiler kullanılsa da, eski deneyimlerle yenilerinin birleşmesi söz konusudur.
    Yaratıcılık süreci bir “yapma” ve “oluş” sürecidir. Oluş bir değişmedir, şimdiye dek olmayan bir şeyin biçimlenmesi demektir…

    Eric Fromm’a göre iki tür yaratıcılık vardır. Birincisi resim yapma, müzik besteleme, roman, şiir yazma gibi yeteneğe bağlı, öğrenebilen ve alıştırmalarla geliştirilebilen ve ürün veren yaratıcı etkinliklerdir. Bunlar birinci tür yeti ve yeteneklerdir. İkincisi ise, her türlü yaratıcılığın temelinde bulunan, yaratıcı tutum ve davranış biçimidir. İkinci tür yaratıcılık bir ürünle görünür duruma gelmeyebilir. Bir karakter özelliğidir. Görme, algılama ve tepki verme yetilerinin işlenmesi ile geliştirilebilir.

    Yaratıcılık, sanat ürünleri için ne kadar geçerliyse birtakım yaşam durumları ya da insani ilişkiler için de geçerli olmaktadır. Yaratıcılığın insanlara özgü bir yetenek olduğu, her insanda az ya da çok bulunduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Her çocukta yaratıcı olma yeteneği vardır, bu yeteneği geliştirmek için öncelikle çocukların duyularını eğitmek gerekir. Yaratıcı düşünce bir güçtür ve sosyal hayata uyum sağlamada da çok etkilidir. Her alanda çok önemli olan yaratıcı düşünce becerisinin çocuklara kazandırılması gerekir; bu sayede insanlık, ampul, radyo, televizyon, bilgisayar, uzay gemisi vs. kazanmış, edebiyat, sanat, müzik ve mimaride harikalar yaratmıştır.” 

    Tiyatro eğitiminin amacı, çocukların yaratıcı düşünme süreçlerini geliştirmek ve geleceğin bireylerine sanat zevki aşılamak olmalıdır. Bu bağlamda eğitim, hem gençlerin bireysel konuşma, yaratma ve kendini ifade etme yeteneklerini geliştirecek, hem de onlara tiyatro özelinde sanat ve topluma, medyaya eleştirel bakış açısı kazandıracaktır. Özgüven kazanan bireyler, kazandıkları bilgi ve becerilerle kendilerini hem okul hem de diğer ortamlarda daha rahat ifade edebileceklerdir. Ayrıca kazandıkları yaratıcı algılama süreci ve keyfi ile gelecekte de sanatla iç içe olan, sanatın yaratıcı özelliğinden hayatın tüm alanlarında yararlanan bireyler olacaklardır.

    Tiyatro eğitimi sayesinde birey;
    • İfade güçleri ve beraberinde kendilerine güvenlerini artırır.
    • Eleştirel tahlil yeteneği kazanır, hem kendilerinin hem de diğerlerinin çalışmalardaki katkılarını gözlemler.
    • Dramatik konseptte yapılan soyut çalışmaların içeriğini yaşamın özelinde somutlaştırırlar.
    • Bedenlerini ve dillerini daha iyi kullanmaya başlarlar.
    • Hem çalışmaların içinde yer alarak rolleri gözlemleyecek, hem de grubu dışarıdan izleyerek yaşama dış gözle bakmayı öğrenecektir.
    • Tiyatro ve drama çalışmalarına ait temel özellikleri öğrenecek, bu alandaki becerilerini geliştireceklerdir.
    • Tiyatro ve diğer benzeri sanatlara ait teknik bilgiler edineceklerdir.
    • Tiyatro yolu ile toplumdaki sosyo-ekonomik farklılıkları gözlemleyecek, toplumsal değerler, nesil farklılaşması, gelecek ve geçmiş gibi kavramlar hakkında fikir sahibi olacaklardır.
    • Sanatın diğer dallarına ilgileri artabilecek, fark ettikleri yetenekleri mesleki seçimlerini ve eğitim hayatlarını etkileyebilecektir.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası