akıl akıldan üstündür atasözü anlamı / Akıl akıldan üstündür - Vikisözlük

Akıl Akıldan Üstündür Atasözü Anlamı

akıl akıldan üstündür atasözü anlamı

Akıl akıldan üstündür ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Akıl akıldan üstündür ne anlama gelir?
  2. Üstündür anlamı nedir?
  3. Akıl olmayınca başta ne kuruda biter ne yaşta ne demek?
  4. Akıl yol birdir ne demek?
  5. El elden üstündür atasözünün anlamı nedir kısa?
  6. Elelden üstündür ne demek?

Akıl akıldan üstündür ne anlama gelir?

Akıl akıldan üstündüratasözünün anlamı her insanın aynı anlayış, bilgi ve düşünce yapısına sahip olmadığını göstermesidir. Birinin aklına gelmeyen bir durum başka birinin aklına gelebilir. Herhangi bir konu hakkında ışık tutabilecek dahiyane bir fikir sunabilir.

Üstündür anlamı nedir?

'El elden üstündür' atasözünün halk arasındaki anlamı; 'bir işte ne kadar iyi iseniz veya kendinize aşırı bir güveniniz var ise unutmayınız ki her zaman sizden daha iyi birileri vardır' anlamınagelmektedir.

Akıl olmayınca başta ne kuruda biter ne yaşta ne demek?

AtasözüDüzenle [1] Kişi talihsiz ya da akılsız olursa giriştiği hiçbir işten olumlu sonuç alamaz.

Akıl yol birdir ne demek?

Aklın yolu birdirtecrübe ile alınmış olan kararların uygulandığında söylenen birsözdür. Sonuçları öngörülen, tahmin edilen veya belirli olan olaylar karşısında herkesin ortak akılile aldığı kararların iyi sonuçlarında söylenir.

El elden üstündür atasözünün anlamı nedir kısa?

Kısaca AtasözüAçıklaması 'El elden üstündür' atasözününhalk arasındaki anlamı; 'bir işte ne kadar iyi iseniz veya kendinize aşırı bir güveniniz var ise unutmayınız ki her zaman sizden daha iyi birileri vardır' anlamınagelmektedir.

Elelden üstündür ne demek?

El elden üstündüratasözü; genel olarak insanın kendisini her zaman diğer insanlardan üstün görmenin hiç de iyi bir şey olmadığını öğütler.

Akıl akıldan üstündür atasözünün anlamı

Bu yazımızda sizlere Akıl akıldan üstündür atasözünün anlamını açıklayacağız.

➡Akıl akıldan üstündüratasözünün anlamı:Bir kimsenin aklına gelmeyen bir çare, başka birinin aklına funduszeue.info insan aynı anlayış, bilgi ve düşünme yapısına sahip değildir. Bizim aklımıza gelmeyen, bir başkasının aklına gelebilir. Biri bizden daha iyi düşünüp karanlık bir noktada bize ışık tutabilir. Bu bakımdan önemli işlerimizde güvenli, geniş düşünce sahibi kimselere danışmaktan, onların bilgi ve tecrübesine başvurmaktan kaçınmamalıyız. (Sorunlarımızın çözümü için akıl, bilgi ve deneyim bakımından bizden daha üstün kişilere danışmalıyız.)

Atasözü Nedir : Uzun gözlem ve deneyimler sonucu oluşmuş, bilgi ve öğüt veren kalıplaşmış sözlere atasözü denir.

ATASÖZLERİ ÖZELLİKLERİ

»Öğüt Verir.
»Kim Tarafından Söylendiği Belli Değildir.
»Kalıplaşmış Sözlerdir.
»Bir Tek Sözcüğü Bile Değiştirilemez.
»Genellikle Mecaz Anlamlıdır.
»Kısa Ve Özlü Sözlerdir.

Tüm Atasözleri Anlamları İçin Tıklayınız

Bu Atasözü İlgili Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Akıl akıldan üstündür ne demek Nedir, ne demek, anlamı,manası,cümle içinde kullanımı, türkçe, sözlük, hakkında detaylı bilgi,atasözü anlamı,atasözü açıklaması,atasözü manası, eş anlamlısı, türkçe sözlük,Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğü, tdk en güncel atasözleri

Akıl Akıldan Üstündür Atasözünün Anlamı Nedir? TDK Açıklaması Ve Cümle İçinde Örnekler

Yüzyıllar boyu kulaktan kulağa aktarılan sözlü kültür unsurlarından biri de deyimler ve atasözleridir. Bu atasözleri hayatın hemen hemen her alanında kullanılmakta ve tecrübelerin aktarılmasına aracı olmaktadır. Bu kapsamda araştırılan "Akıl akıldan üstündür atasözünün anlamı nedir" sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Akıl akıldan üstündür atasözünün uzun ve kısa anlamı, TDK açıklaması ve cümle içinde kullanım örnekleri.

AKIL AKILDAN ÜSTÜNDÜR TDK SÖZLÜK ANLAMI

Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "Akıl akıldan üstündür" atasözü; "bir kimsenin düşünemediğini bir başkası düşünebilir" anlamına gelir. İçinden çıkılmaz konularda bir başkasının göstereceği yol, kişiyi bu darlıktan kurtarabilir. Bir kişi kendini bir alanda ne kadar üstün görürse görsün, ne kadar donanımlı olursa olsun ondan daha bilgili ve daha donanımlı birileri muhakkak vardır. Bu nedenle kişi büyüklenmemeli ve başkalarından yardım istemekten çekinmemelidir.

AKIL AKILDAN ÜSTÜNDÜR NE DEMEK?

İnsan bir konuda ne kadar bilgi sahibi olursa olsun, bazen o konuya dair sahip olmadığı bir bakış açısından fikre ihtiyaç duyabilir. Bu noktada başka bir pencereden bakan birinin yorumu ona çok fayda sağlayacaktır. Bazen de kişi o alanda sandığı kadar bilgi ve donanıma sahip olmadığını fark eder ve başka birinin yardımıyla eksiğini giderir. İşte bu gibi durumlarda "akıl akıldan üstündür" atasözü kullanılmaktadır.

AKIL AKILDAN ÜSTÜNDÜR ÖRNEKLERİ

Kafa kafaya verip derdinin üstesinden gelebiliriz. Akıl akıldan üstündür.

Bu soruyu ben çözemedim ama belki sen çözersin, akıl akıldan üstündür.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası