cunda deniz suyu sıcaklığı / cunda-ayvalık haziran ayında sıcak oluyor mu? - süslüsözlük

Cunda Deniz Suyu Sıcaklığı

cunda deniz suyu sıcaklığı

Ayvalık’ta Deniz Suyu Sıcaklığı Hava Sıcaklığı İle Yarışıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, deniz suyu sıcaklığı adeta hava sıcaklığı ile yarışıyor.Ayvalık’ta 40 dereceyi bulan bunaltıcı sıcaklıklardan kurtulmak isteyen vatandaşların Ege Denizi’nin sularında serinlemek için geldiği Sarımsaklı, Cunda, Sahilkent Plajlarında su sıcaklığının da hava sıcaklığıyla aynı paralelde yükseldiği ve ilçede su sıcaklığının 25 dereceye kadar ulaştığı öğrenildi. Akdeniz’deki üç merkezde 30 dereceyi gören deniz suyu sıcaklıkları baz alındığında, Türkiye’de en düşük deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü Ayvalık’ta suyun 25 dereceyi gördüğü bildirildi. Ayvalık’ta deniz suyunun bu dereceyi çok nadir ulaştığını kaydedilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün derlediği bilgilere göre; Türkiye genelinde son günlerde bazı bölgelerde 40 dereceyi aşan hava sıcaklıkları ve yine yüzde 90’ın üzerindeki nemin etkisiyle bunaltıcı günler geçiriyor.Serinlemek için büyükşehirlerden Ayvalık sahillerine akın eden tatilcileri ise ısısı artık hava sıcaklıklarını aratmayan deniz suyu karşılıyor. Deniz suyu sıcaklıkları, temmuz ayından itibaren hızla tırmanırken Ayvalık’taki deniz suyu sıcaklığının en serin suya sahip olduğu bilinen Sarımsaklı Plajlarında bile 23 dereceyi bulduğu gelen bilgiler arasında.

Ayvalık’ta Deniz Suyu Sıcaklığı Hava Sıcaklığı İle Yarışıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, deniz suyu sıcaklığı adeta hava sıcaklığı ile yarışıyor.Ayvalık’ta 40 dereceyi bulan bunaltıcı...

Ayvalık’ta Deniz Suyu Sıcaklığı Hava Sıcaklığı İle Yarışıyor

Ayvalık’ta Deniz Suyu Sıcaklığı Hava Sıcaklığı İle Yarışıyor

Ayvalık’ta Deniz Suyu Sıcaklığı Hava Sıcaklığı İle Yarışıyor

Ayvalık’ta Deniz Suyu Sıcaklığı Hava Sıcaklığı İle Yarışıyor

Ayvalık’ta Deniz Suyu Sıcaklığı Hava Sıcaklığı İle Yarışıyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ayvalık Bölgesinde Yıl Boyu İklim ve Hava Durumu Türkiye

Ayvalık bölgesinde yazlar sıcak, nemli, kurak ve açık ve kışlar uzun, soğuk, yağışlı, rüzgarlı ve parçalı bulutlu. Yıl içerisinde sıcaklık normalde 5°C ila 31°C arasında değişiklik gösterir ve nadiren 1°C altında ve 35°C üzerinde olur.

Kumsal/havuz skoruna göre, sıcak hava aktiviteleri açısından Ayvalık ziyaretinde yılın en iyi zamanı Haziran ortasından Eylül ortasına

Ayvalık bölgesinde iklim

Ayvalık bölgesinde aylık hava durumu. Daha fazla bilgi için çizelgelere tıklayın.

Sıcak mevsim3,2 ay uzunluğundadır ve 6 Haziran tarihinde başlayıp 14 Eylül tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 27°C üzerindedir. Ayvalık bölgesindeki en sıcak ay Temmuz ayıdır; bu ayda ortalama yüksek sıcaklık 31°C iken düşük sıcaklık 22°C düzeyindedir.

Serin mevsim3,9 ay uzunluğundadır ve 25 Kasım tarihinde başlayıp 22 Mart tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 15°C altındadır. Ayvalık bölgesindeki en soğuk ay Ocak ayıdır; bu ayda ortalama düşük sıcaklık 6°C iken yüksek sıcaklık 11°C düzeyindedir.

OrtalamaOcaŞubMarNisMayHazTemAğuEylEkiKasAra
Yüksek11°C12°C14°C19°C24°C29°C31°C30°C27°C21°C16°C13°C
Sıcaklık8°C9°C11°C15°C19°C24°C26°C26°C22°C18°C13°C10°C
Düşük6°C6°C7°C11°C15°C19°C22°C22°C18°C14°C10°C7°C

Aşağıdaki şekilde tüm yıl için saatlik ortalama sıcaklıkların bir özeti gösterilmektedir. Yatay eksen yılın gününü, dikey eksen günün saatini göstermektedir. Renk ise o saat ve gün için olan ortalama sıcaklığı ifade etmektedir.

Ayvalık Ortalama Saatlik Sıcaklık

aşırı soğuk-9°Cdondurucu0°Cçok soğuk7°Csoğuk13°Cserin18°Crahat24°Cılık29°Csıcak35°Cboğucu sıcak

Saatlik ortalama sıcaklık, renk kodlanmış bantlar ile. Çakışan gölgeli yerler gece ve günlük alacakaranlığı göstermektedir.

Kill Devil Hills, Kuzey Karolina, Amerika Birleşik Devletleri (8.481 kilometre uzağında) ve Fukuoka, Japonya (8.749 kilometre) Ayvalık bölgesine sıcaklıkları en çok benzeyen uzak yabancı yerlerdir (karşılaştırmaya bakınız).

Ayvalık şehrinin başka bir şehirle karşılaştırın:

Ayvalık bölgesinde gökyüzünün bulutlarla kaplı olma durumu yüzdesinin ortalaması yıl boyunca önemli ölçüde mevsimsel varyasyonlar gösterir.

Ayvalık bölgesinde yılın gökyüzünün daha açık olduğu zamanı 27 Mayıs civarında başlar ve 4,2 ay boyunca sürüp 3 Ekim civarında sona erer.

Ayvalık bölgesinde yılın en açık ayı Temmuz ayıdır; bu ay boyunca gökyüzü %98 oranında açıktır, çoğunlukla açıktır veya parçalı bulutludur.

Yılın daha bulutlu olan zamanı 3 Ekim civarında başlayıp 7,8 ay boyunca sürer ve 27 Mayıs civarında biter.

Ayvalık bölgesinde yılın en bulutlu ayı Aralık ayıdır; bu ay boyunca gökyüzü %47 oranında kapalıdır veya çoğunlukla bulutludur.

AYVALIK’TA DENİZ SUYU SICAKLIĞI HAVA SICAKLIĞI İLE YARIŞIYOR

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, deniz suyu sıcaklığı adeta hava sıcaklığı ile yarışıyor.
Ayvalık’ta 40 dereceyi bulan bunaltıcı sıcaklıklardan kurtulmak isteyen vatandaşların Ege Denizi’nin sularında serinlemek için geldiği Sarımsaklı, Cunda, Sahilkent Plajlarında su sıcaklığının da hava sıcaklığıyla aynı paralelde yükseldiği ve ilçede su sıcaklığının 25 dereceye kadar ulaştığı öğrenildi. Akdeniz’deki üç merkezde 30 dereceyi gören deniz suyu sıcaklıkları baz alındığında, Türkiye’de en düşük deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü Ayvalık’ta suyun 25 dereceyi gördüğü bildirildi. Ayvalık’ta deniz suyunun bu dereceyi çok nadir ulaştığını kaydedilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün derlediği bilgilere göre; Türkiye genelinde son günlerde bazı bölgelerde 40 dereceyi aşan hava sıcaklıkları ve yine yüzde 90’ın üzerindeki nemin etkisiyle bunaltıcı günler geçiriyor.
Serinlemek için büyükşehirlerden Ayvalık sahillerine akın eden tatilcileri ise ısısı artık hava sıcaklıklarını aratmayan deniz suyu karşılıyor. Deniz suyu sıcaklıkları, temmuz ayından itibaren hızla tırmanırken Ayvalık’taki deniz suyu sıcaklığının en serin suya sahip olduğu bilinen Sarımsaklı Plajlarında bile 23 dereceyi bulduğu gelen bilgiler arasında.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası