adana kent kart ücretleri / Adana'da Toplu Taşıma Ücretlerine Zam Yok - Adana Haberleri

Adana Kent Kart Ücretleri

adana kent kart ücretleri

Adana'da Toplu Taşıma Ücretlerine Zam Yok

Adana Büyükşehir Belediyesi, 1 Ağustos’tan itibaren paralı binişlerin sona ermesinin ardından özel halk otobüsleri ve dolmuş ücretlerinde artış yapıldığı iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nden yapılan açıklamada, toplu taşıma ücret tarifelerinin Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 16 Ağustos 2017 tarihli kararıyla belirlendiği, bugüne kadar mazot fiyatlarına yüzde 24.94 oranında zam yapılmasına rağmen yaklaşık bir yıldır toplu taşıma ücretlerinde artışın söz konusu olmadığı bildirildi.
18 Nisan 2018 tarihli UKOME kararıyla özel halk otobüsü ve dolmuş tarifleri arasındaki ücret farkının da 30 kuruştan 20 kuruşa düşürüldüğü belirtildi. Ayrıca 18 Temmuz 2018 tarihli UKOME toplantısında özel halk otobüsü ve dolmuşlarda yolcuların Kentkartı olmadığında araçtan inmemesi için Araçkart’tan yararlanmasına karar verildiği, ücretin de zaten var olan bir binişlik elektronik bilet ücretine eşitlendiği ifade edildi.

Mevcut ücret tarifesi
Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın açıklamasında bir yıldır geçerli olan ücret tarifesi şu şekilde:
Akıllı kart ile öğrenci belediye otobüsü ve metroda 1,40 TL, özel halk otobüsünde 1,55 TL, dolmuşta 1,75 TL. Sivillerde belediye otobüsü ve metroda 2,25 TL Özel Halk Otobüsü’nde 2,35 TL, dolmuşta 2,55 TL.
Temazsız kredi kartı ile biniş belediye otobüsü ve metroda 2,25 TL, özel halk otobüsünde 2,35 dolmuşta 2,55 TL.
Elektronik bilet ücretleri 1 biniş 3,00 TL, 2 biniş 5,50 TL, 3 biniş 10,50 TL.

ADANA’DA ULAŞIMA 3. ZAM

ADANA’DA ULAŞIMA 3. ZAM

Adana Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve özel halk otobüslerinin ücretlerine zam yaptı. Yeni zamlarla birlikte özel halk otobüsleri için öğrenci 3.70 TL, sivil kent kart 6.70 TL olurken, nakit ödeme ise 8 TL’ye yükseldi.

Minibüs ve Özel Halk Otobüslerinde yeni ücret tarifesi 8 Mayıs 2022 Pazar (Yarın) gününden itibaren yürürlüğü girecek. Böylelikle Adana’da şehir içi taşımacılığı yapan minibüs ve özel halk otobüslerine son bir yılda 3. kez zam gelmiş oldu.

UKOME’den çıkan karar doğrultusunda Minibüs ve Özel Halk Otobüsleri’nde, Pazar gününden itibaren geçerli olacak yeni yolcu taşıma ücretleri şöyle;

Öğrenci (Kent Kart) ücreti: 3.70 TL,

Sivil (Kent Kart) ücreti: 6.70 TL

Sivil nakit ücreti: 8.00

Adana; Akdeniz ile İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kesişim noktasında yer almaktadır. Bulunduğu konum gereği yıl boyunca birçok ziyaretçisi olmaktadır. Ayrıca şehir içinde ve yakınlarında pek çok gezilecek yer olması, şehre olan talebi arttırmaktadır.

Adana’ya geldiğinizde şehir içinde kullanabileceğiniz ulaşım seçeneklerini bilmeniz gerekmektedir. Özellikle bahar ve yaz aylarında şehirde kalabalık arttığından yoğun bir trafik akışı olmaktadır.

Tatiliniz süresince özel araca sahip olmanız hem ekonomik açıdan hem de ulaşımın kolaylığı açısından sizlere büyük avantaj sağlamaktadır. Özel aracınız harici ulaşımda tercih edebileceğiniz diğer seçenekler ise özel araç, bisiklet veya motosiklet kiralama, belediye otobüsleri, dolmuş ve metro olabilir.

Adana Otelleri arasından seçiminizi yaparak tercihinize ve ulaşım detaylarına göre konaklama yapacağınız otele karar verebilirsiniz.

Özel Araç, Bisiklet veya Motosiklet Kiralama

Adana il merkezinde ve ilçeler arasında daha hızlı ve kolay ulaşım sağlayabilmeniz adına özel araç kiralayabileceğiniz firmalar bulunmaktadır. Özel araç sayesinde şehrin tüm doğal güzellikleri ile buluşabilir ve daha keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Araç kiralayabilmeniz için belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca 21 yaşını doldurmuş ve en az 1 yıllık B grubu ehliyete sahip olmanız gerekir. Bu şartlara uygun olan tatilciler en az 1 günlük araç kiralayarak, keyifli bir gün geçirebilir.

Özel araç kiralama dışında motosiklet veya bisiklet kiralayarak da şehir içinde keyifli bir keşif turuna çıkabilirsiniz. Şehrin bazı noktalarında bisiklet kiralayabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Trafik sıkıntısı çekmeden günübirlik bisiklet kiralayarak, güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Belediye Otobüsleri

Adana’da hem şehiriçi hem de ilçelere ulaşım sağlayabileceğiniz belediye otobüsleri bulunmaktadır. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarını kullanabilmeniz için Kent Kart’a sahip olmanız gerekmektedir.

İlçelere hareket eden otobüslerin ücret tarifeleri farklı olmaktadır. Örneğin 403 numaralı belediye otobüs hattı Adana-Yumurtalık-Ceyhan güzergâhında hareket etmektedir. Adana il merkezinde ve ilçelerinde bulunan kart doldurma noktalarından kart satın alıp içerisine bakiye yükleyebilmeniz mümkündür. Ayrıca internet üzerinden herhangi bir banka kartınızla online olarak kartınıza yükleme yapabilirsiniz.

Dolmuş Hizmetleri

Adana’da dolmuş hizmetlerinden yararlanarak ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Dolmuş kullanımının en yaygın olduğu bölgeler Seyhan, Ceyhan, Akçatekir, Akkapı ve Aladağ olmakla birlikte özellikle Adana merkez ve Ceyhan arasında daha sık bir şekilde tercih edilmektedir.

Dolmuş seferleri sabah erken saatlerde başlayıp, akşam geç saatlere kadar devam etmektedir. Şehir içerisinde veya ilçelerde dolmuş hizmetlerinden yararlanarak, daha ekonomik bir şekilde çevreyi keşfe çıkabilirsiniz.

Metro

Adana’nın 14 km’lik noktasında 13 durağı üzerinde hizmet veren Adana Metrosu, 2010 senesinde açılmıştır. Sabah erken saatlerde başlayan seferler, gece saat 23.00’a kadar durmadan devam etmektedir.

Adana Metrosu’ndan haftanın her günü yararlanabilmeniz mümkündür. Belirli saatlerde 10 dakika bir veya 15 dakikada bir hizmet vermektedir. Seyhan Nehri’nin doğusunda bulunan Akıncılar Durağı’ndan başlayan metro hattı, Ceyhan-Hastane Durağı’nda son bulmaktadır.

Adana’da hızlı ulaşım sağlayabilmeniz adına metro hattını da kullanabilirsiniz.

Taksi Hizmetleri

Adana’da diğer ulaşım seçeneklerinin dışında taksi hizmetlerinden de faydalanabilmeniz mümkündür. Toplu taşıma araçlarını dışında taksi hizmetlerinden de faydalanabilir ve şehir içi ulaşımınızı, tıpkı özel araç gibi, daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz.

Şehir merkezinde taksi bulabileceğiniz pek çok taksi durağı bulunmaktadır. İlçeler arası gezmek isterseniz, bulunduğunuz konumdan gitmek istediğiniz yere göre ücretlerde değişiklik olmaktadır. 

Adana’yı Gezerken Ulaşımda İhtiyaç Duyacağınız Birkaç Tüyo

*Adana il merkezinde hafta sonu ve hafta içi kullanabileceğiniz otobüs seferleri 105 nolu otobüs ile başlayıp 312 nolu otobüse kadar uzanmaktadır. Gideceğiniz yere göre duraklardan bilgi almanız önemlidir. 

*Otobüs seferleri sabah 07.15’de başlayıp, gece 22.40’da son bulmaktadır. Otobüs seferleri yoğunluğa göre 10-15-30 ve 60 dakika aralıklarla çalışmaktadır.

*Adana il merkezinden hareket eden toplu taşıma araçları ile istediğiniz her yere kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Örneğin, 404 numaralı hat Adana-Karataş arasında, 406 numaralı hat Adana-Tuzla-Tabaklar arasında ve 191 numaralı hat Taşköprü-Yakapınar güzergâhında çalışır.

*Adana’nın oldukça meşhur Pozantı ilçesine tren seferleri yapılmaktadır. TCDD üzerinden aldığınız bilet ile konforlu ve keyifli bir seyahat geçirebilirsiniz.

*Yumurtalık ilçesinde bulunan Yumurtalık Plajına ulaşabilmek için Adana Otogarından her 30 dakikada bir kalkan servisleri tercih edebilirsiniz. 

*Seyhan ilçesinde bulunan ve Adana’nın önemli tarihi mekânları arasında bulunan Adana Arkeoloji Müzesi’ne il merkezinden kalkan toplu taşıma araçları ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Adana’da planladığınız tatiliniz için AVM, hastane, bankamatik veya diğer noktalara daha rahat bir ulaşım sağlamak isterseniz Adana Merkez Otelleri arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır