istanbula yakın plaj yerleri / İstanbul'a Yakın Denize Girilecek 42 Yer! - İstanbul Plajları | Fixbilet Blog

Istanbula Yakın Plaj Yerleri

istanbula yakın plaj yerleri

İstanbul'a Yakın Denize Girilebilecek Yerler

Havalar gün geçtikçe ısınıyor. Artan sıcakla beraber şehrin trafiği, gürültüsü daha çekilmez bir hal alıyor. İşte bu anda İstanbullular, kaçacak bir yer, sığınacak bir liman arıyorlar. Bu sebeple; uzun süreli olmasa da günübirlik gidilebilecek, haftasonunu geçirebilecek yerler hayat kurtarıcı oluyor. Sadece birkaç saatlik mesafedeki yerlere gidip denizin, güneşin, sahilin tadını çıkarabilirsiniz. Eğlence istiyorsanız daha çok tercih edilen popüler plajları, huzur ve sessizlik içinse gizli saklı yerleri seçebilirsiniz. Önemli olan yenilenmek ve tatil yapmak olunca İstanbul’dan yakın olmuş, uzak olmuş bizce fark etmiyor. Hatta bazen kısacık bir tatil uzun bir Ege, Akdeniz tatilinden bile daha iyi gelebiliyor. Sizin için en uygun yeri bulabileceğiniz yazımızda İstanbul’a yakın denize girilecek yerler listesi hazırladık.

Ağva

Şile’ye bağlı olan Ağva, İstanbul’a 97 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Göksu ve Yeşilçay dereleri arasında yer alan Ağva’da göle sıfır konumdaki kütük evlerde kalabilir, fenerdeki kayalıklardan manzaraya kapılıp gidebilirsiniz. Göksu’da sandal turu yaptıktan sonra Ağva’nın yanı başındaki Kurudere Şelalesi’ni görebilirsiniz. Sakinliğinin yanında denize girme imkanının da bulunması Ağva’yı daha değerli hale getiriyor. 3 kilometreye yakın kumsala sahip olan Ağva’da, dilerseniz Karadeniz’de, dilerseniz Göksü ve Yeşilçay’da kulaç atabilirsiniz. Denizinin soğuk ve dalgalı olduğunu belirtmekte fayda var.

Prens Adaları

Marmara Denizi’nin Asya kıyılarında bulunan Prens Adaları, dokuz adadan oluşuyor. Ancak beşi dışındaki adalarda yerleşim bulunmuyor. İstanbul’a uzaklıkları 7 deniz miliyle, 13,5 deniz mili arasında değişen Adalar, plajlarıyla da deniz tatili için güzel bir seçenek sunuyor. Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedef Adası’nda İstanbul’dan uzaklaşmadan, huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz. Büyükada, Heybeliada ve Burgazada’da fayton turu yapabilir; erguvanların, mor çiçeklerin arasında yürüyüşe çıkabilirsiniz. Tarihi kiliseler, manastırlar, köşkler, sokaklar Prens Adaları’nda görülebilecek yerler.

Kilyos

kilyos

Görsel: seafoodplus.info

Taksim’e 32 kilometre uzaklıktaki Kilyos, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunuyor. Toplu taşıma araçlarıyla rahatlıkla ulaşılabilir. Temiz denizi, kalabalık günlerde biraz bulanık olan Kilyos, uzun bir plaja sahip. Yüzmenin dışında su sporları yapılabilir. Plajlarda düzenlenen eğlencelere katılabilinir. Denizinin tehlikeli olduğunu hatırlatalım.

Erikli

erikli denizi

Görsel: Foursquare

İstanbul’a kilometre uzaklıktaki Erikli, Edirne’ye bağlı. İstanbul’a en yakın Ege tatilinin yapılabileceği Erikli’ye otomobil ile yaklaşık 3,5 saatte ulaşılabilir. Denize girmek ve güneşlenmek için yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki kumsalı ideal. Özellikle uzun ve geniş kumsalı olan Mecidiye ve Uzun Kum, akvaryum gibi bir denize sahip olan İtalyan Koyu denize girmenizi tavsiye ettiğimiz yerler. Orman ve deniz ikilisinden aynı anda yararlanmak için Danişment Orman Kampı tercih edilebilir.

Erdek

erdek deniz

Görsel: Foursquare

İstanbul’a sadece 2 saat uzaklıkta olan Erdek, Balıkesir iline bağlı. Temiz denizi, kumsalları ve antik kentleriyle açık hava müzesi niteliğinde olması Erdek’i İstanbul’dan kaçış için önemli rotalardan biri yapıyor. Sahilindeki yürüme parkuru, bisiklet yolları, bazı bölgelerindeki sörf yapmaya uygun rüzgarı Erdek’in sayılabilecek artılarından birkaç tanesi. Merkezinin kalabalık olmasından sıkılırsanız çevre köylere mutlaka uğrayın. Çevre köyleri daha sakin ve keşfedilmeyi bekleyen yerlerle dolu. Özellikle Turanlar Köyü bakir sahiliyle dikkat çekiyor. Erdek’in ülkemizin ilk tatil yerlerinden biri olduğunu da hatırlatalım.

Avşa

Yaz sezonunda her gün düzenli seferlerin düzenlendiği Avşa, Balıkesir’e bağlı bir yerleşim yeri. İstanbul’dan 2 saat 45 dakikada Avşa’ya gidebilirsiniz. Avşa Adası’nın çevresinin büyük bölümü kumsalla kaplı ve her yerden denize girilebilir. Ancak özellikle batı ve güney kıyılarındaki plaj ve koylar tercih edilmektedir. Çünkü bu kıyılarda rüzgarın etkisi daha az hissedilmektedir. Çınar ve Altınkum plajı gibi popüler ve kalabalık plajların dışında, sessiz ve sakinlik için Karadut Plajı iyi bir alternatif olabilir. Avşa, İstanbul’dan bir anlık da olsa uzaklaşmak için sizleri bekliyor.

Karaburun

İstanbul’a 25 kilometre uzaklıkta yer alan Aranvutköy’deki Karaburun Köyü, yazın çok sayıda İstanbullunun deniz hasretini gideren bir köy. Balıkçı barınaklarıyla, sahiliyle tipik bir balıkçı kasabası olan Karaburun’da denize girmenin dışında kano, sörf, yamaç paraşütü gibi aktiviteler de yapılıyor. Üçüncü köprü ve üçüncü havaalanının da etkisiyle, bir turizm merkezi olması planlanan köyde, Karadeniz’in hırçınlığı göz önünde bulundurulmalı. Özellikle dalgalı günlerde deniz yerine plajdan yararlanabileceğiniz Karaburun’un diğer bir önemli yeri de fener. Işık gücü bakımından dünyanın en büyük üçüncü feneri Karaburun’da.

Karasu

Karasu, Sakarya’ya bağlı bir ilçe ve İstanbul’a kilometre mesafede bulunuyor. 15 kilometre uzunluğundaki Karasu sahili, Türkiye’nin en uzun ikinci sahili. Kumları bazı romatizmal hastalıkların iyileşmesinde yardımcı oluyor. Deniziyle ilgili aniden derinleşme uyarısını yapacağımız Karasu’da, denizde yüzerken dikkatli olunmalı. Plajda jet ski gibi aktiviteler de yapılabilir. Hırçın dalgalarına rağmen, plajı ve doğasıyla Karasu İstanbul’a yakın, görülmesi gereken yerlerden biri.

Poyrazköy

Beykoz’a yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta bulunan Poyrazköy’e, özel aracınız yoksa deniz yoluyla ya da otobüsle ulaşabilirsiniz. Kalabalıktan, günlük hayatın stresinden uzak dinlenmek için İstanbul’un bu şirin bölgesini ziyaret edebilirsiniz. Plajlarından, denizinden yararlanabileceğiniz Poyrazköy’de piknik de yapabilirsiniz. Pikniği tercih etmezseniz, Poyrazköy’ün meşhur balık lokantalarında karnınızı doyurabilirsiniz. Yaklaşık yıllık bir mazisi olan Poyraz Kalesi’ni görmenizi tavsiye ederiz.

Riva

İstanbul’a 25 kilometre mesafede bulunan Riva’da doğa ve denizle baş başa bir tatil yapılabilir. Riva Beykoz ilçesine bağlı. Açıklarında yerleşimin olmadığı Eşek Adası ve Soğan Adası da bulunan Riva’da denizden arta kalan zamanlarda Riva Deresi’nde sazlıkların arasında bir tekne turu yapılabilir. Riva Kalesi’nin de görülebileceği Riva için Karadeniz’de olması sebebiyle, Karadeniz’in hırçınlığı uyarısını yineliyoruz. Denize girilebilecek yerler olarak Riva Plajı ve Elmasburnu Plajı’nı sayabiliriz. Manzarasının güzelliğiyle Riva Kalesi görülebilecek yerler arasında. Balık yiyebileceğiniz lokantalar da mevcut.

Armutlu


İstanbul’a yaklaşık kilometre mesafede olan Yalova Armutlu’ya hızlı feribotlarla kolayca ulaşmak mümkün. Yer yer genişleyen kumsalı denize girmek için uygun. Toplamda 16 kilometre sahil şeridi bulunuyor. Poyrazın etkisiyle pislikler Armutlu’da barınmayıp taşındığından temiz bir denize sahip. Deniz dışında sağlık turizmi açısından büyük önem taşıyan kaplıcalara da gidilebilir. Kaplıcaları yüzyıllardan beri şifa kaynağı olarak kullanılıyor.

Kastro

Tekirdağ il merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kastro Koyu, yemyeşil bir koy. Otomobil ile yaklaşık 2 saatte ulaşabileceğiniz Tekirdağ’ın Karadeniz’e açılan bu tek kıyısında, metreyi bulan kumsalda yazın keyfini çıkarabilirsiniz. Kamp alanı da bulunan Kastro’da kumsala yakın yeme içme mekanları, büfeler de bulunuyor. İnce kumlu olan plajının bazı kesimlerinin taşlık olduğunu belirtelim. Serinlemek için gireceğiniz denizin sakinliğine güvenmemenizi, taban kumundaki dalgalanmalar ve dip çökmelerinin tehlikeli olduğunu da aklınızdan çıkarmayın. Deniz bisikletiyle gezintiye çıkabilir, ormanda güzel bir tur atabilirsiniz.

Kefken


İstanbul’a kilometre uzaklıkta bulunan Kefken, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı. Haziran ayının gelmesiyle poyraz rüzgarları Kefken’de klima etkisi yapıyor. Kumcağız, Kerpe, Cebeci, Kovanağzı, Uzunkum, Dikili ve Babalı sahilleri deniz girmek için uygun. Sahilde alternatif sporlar da yapılabiliyor. Şiddetli rüzgarlarda denize girmek tehlike taşıyor. İlginç jeolojik yapısıyla Pembe Kayalar ve Kefken’e hakim bir tepe olan Erim Tepesi mutlaka görülmesi gereken yerler.

Podima - Yalıköy

podima yalıköy deniz

İstanbul şehir merkezine 1 - 1,5 saat kadar uzaklıkta bulunan Çatalca'ya bağlı Podima köyü, İstanbul çevresindeki az bilinen noktalardan biri. Diğer ismiyle Yalıköy olan bu eşsiz, karadeniz kıyısı olması sebebi ile genellikle dalgalı bir denize sahiptir ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilmektedir. Uzunca sahil şeridine sahip plajında hem rahatça denize girebilir hem de keyifli yürüşler yapabilirsiniz. Köyün adını da aldığı podima taşları ile dolu sahil, şehir stresinizi unutmaya ve farklı bir deneyim yaşatmaya olanak tanıyacak. Aynı zamanda Çilingoz tabiat parkı içerisinde olacağınızı da hatırlatalım, akşam saatlerinde ortaya çıkan sinekler biraz canınızı sıkabilir.

FacebookTwitter

Türkiye’nin göz bebeği İstanbul, gezilecek yerlerinden yeme içme mekânlarına, gece hayatından alışveriş yerlerine, zengin mi zengin tarihinden Karadeniz kıyılarını kapsayan yemyeşil doğasına varıncaya kadar hem yerlisi hem de şehri ziyaret eden yabancı turisti için eşsiz güzelliklere ev sahipliği yapar. İki yakayı birbirine bağlayan bu kadim şehirde yapılacak pek çok şey vardır. Bir tatilden beklenen ne varsa fazlasını ziyaretçisine sunan İstanbul’da ister kültür-tarih turuna çıkıyor olun, ister doğada baş başa kalıp kamp atın veya denizde yüzmeyi tercih edin. Şehrin sunduğu tüm bu zenginlikler hem yerlisini hem de turistini fevkalade memnun ediyor. Öyle ki, şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistler tekrar tekrar bu şehri ziyaret etmek için planlar yapıyor.

İstanbul hakkında ne söylense, ne yazılıp çizilse azdır. Dünyanın hayran kalınası bu güzel şehri için ansiklopedilere sığamayacak derinlikte bilgiler vardır. Bu bilgiler arasında kaybolup gitmek pekâlâ mümkün. Sizleri bu stresten biraz olsun korumak için İstanbul tatilinizde ilginizi çekeceğini düşündüğümüz pek çok aktiviteyi, gezilecek yerleri, boğaz manzaralı restoran ve kahvaltı mekânlarını ve kamp yerlerini yazıp paylaşmıştık. Şimdi ise İstanbul’dan uzaklaşmadan yaz aylarını değerlendirmek adına denize girebileceğiniz yerlerden bahsetmek istiyoruz. Listemizde yer alan tüm denize girilecek yerler şehir merkezine ortalama 1 saat mesafededir. Özel araçla ve toplu taşıma araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Aşağıda, İstanbul’a yakın denize girilecek ücretli ve ücretsiz yerleri bulabilir, ulaşım ve sunulan olanaklar gibi pratik bilgileri okuyabilirsiniz. Yaz mevsiminde İstanbul’dan kaçamayan ancak denizden de kendini mahrum bırakmak istemeyenlerin imdadına yetişecek içeriğimizle birlikte sevdiklerinizle hafta sonu tatilinizi planlayabilir ve keyifli bir tatil dönemi geçirebilirsiniz. Şimdiden keyifli tatiller dileriz.

İçindekiler

Kurna Halk Plajı

İstanbul içinde denize girmek için en çok tercih Şile’nin en bakir plajlarından biri Kurna Halk Plajı, Şile ilçe merkezine 30 km uzaklıktadır. Hem şehir hayatının stresinden ve kalabalığından kaçmak hem de İstanbul’dan uzaklaşmadan doğa ile baş başa kamp tatili yapmak isteyenler için en uygun adres olan Kurna Halk Plajı, doğallığı ve manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakır. El değmemiş doğasıyla doğaseverlere hitap eden plajda yüzmenin ve güneşlenmenin dışında gezintiye çıkabilir, kartpostal gibi fotoğraflar çekebilirsiniz.

metre uzunluğuna sahip ve oldukça geniş olan plaj ince taneli açık renkli kumlarla kaplıdır. Halk plajına giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri bulunmamaktadır. Herhangi bir tesisin bulunmadığı plaja giderken yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almalısınız. Deniz hızlı derinleşir ve Karadeniz’in hırçın dalgaları burada da kendini gösterir. Her ne kadar cankurtaran hizmeti olsa da yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler dikkatli olmalıdırlar.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sahilköy Halk Plajı

Şile ilçe merkezine 15 km uzaklıkta ihtiyaçların karşılanması bakımından gelişmiş bir köy olan Sahilköy’de Domalı mevkiinde yer alan Sahilköy Halk Plajı, metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde bir yerdir. Bakir doğası, yumuşacık kumları, tertemiz denizi ve manzarasıyla doğa içerisinde sakin bir tatil yapmak isteyen kamp tutkunlarının uğrak noktası olan Sahilköy Halk Plajı, sahilde yer alan kamp tesisi ile bilinir. Kamp tatili yapmak için her türlü imkânı sunan tesis Şile’nin en çok tercih edilen kamp alanları arasındadır.

Güneyi yemyeşil ormanlarla, kuzeyi uçsuz bucaksız Karadeniz’le çevrili olan plaja girişler ücretsizdir. Kamp alanı dışında çevrede herhangi bir işletme yeri yoktur. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmamaktadır. Plaja giderken yol kenarındaki süt mısırcıların ve gözlemecilerin nefis lezzetlerinden satın alabilirsiniz. Açık renkli incecik kumlarla kaplı olan plajın denizi Şile’nin çoğu plajının aksine sığdır. Deniz zaman zaman dalgalı olsa da rüzgâr olmayan havalarda çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Doğancılı Plajı

Şile merkeze 20 km uzaklıkta yer alan Doğancılı Plajı Şile’nin bakir plajlarından biridir. metre uzunluğu ve metreye varan genişliğiyle Şile’nin en büyük plajlarından biri olan Doğancılı Plajı, daha çok çevredeki yazlıkçılar tarafından tercih edilir. Bu nedenle de yılın her döneminde son derece sakindir. Piknik yapmak, kamp kurmak ve doğa ile baş başa kalmak isteyen İstanbullular için harika bir kaçış noktasıdır.

Plaja araçla girişlerde otopark ücreti alınmaktadır. Onun dışında plaja girişler ücretsizdir. Herhangi bir işlenmenin bulunmadığı plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmamaktadır. Duş, WC ve soyunma kabinleri de bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi isterseniz evinizden getirebilir, isterseniz yol boyunca karşılaşacağınız marketlerden temin edebilirsiniz. Tertemiz doğası, turkuaz rengi denizi ve yumuşacık kumları ile harika bir yüzme noktasıdır. Ancak rüzgârlı havalarda yoğun dalga olduğu için denize girerken dikkatli olunmalıdır.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsiz, araç giriş ve otopark ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Alacalı Plajı

Şile merkeze yaklaşık 20 km uzaklıktaki Alacalı Plajı, Alacalı Tahsiliye İstasyonu’nun hemen önünde yer almaktadır. Üç tarafı kayalıklarla çevrili metre uzunluğundaki plaj yüzmenin ve güneşlenmenin yanı sıra eşsiz gün batımı manzarasının keyfini sunar. Açık renkli ince taneli kumları ve turkuaz ve mavinin en güzel tonlarını barındıran denizi, uluslararası öneme sahip bitki türleri ve etrafını saran fosil kumul kayalıklarıyla Ege sahillerini aratmayacak güzelliktedir.

Doğa ile baş başa huzurlu bir gün geçirmek isteyenlere hitap eden plaja araç girişlerinde otopark ücreti alınır. Şezlong, şemsiye kiralama imkânı; duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmamaktadır. Plajda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek yerler bulunmadığı için giderken yanınıza almalısınız. Mangalınızı ve etlerinizi de yanınıza alarak plajda piknik yapabilirsiniz. Deniz Şile’nin tüm plajları gibi Karadeniz’in hırçın dalgalarından nasibini alır. Rüzgârsız havalarda ise tertemiz masmavi deniz yüzmek için mükemmel bir alternatiftir.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsiz, araç giriş ve otopark ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sofular Plajı

Bağlı bulunduğu ilçenin merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Sofular Plajı, arkasındaki mesire alanları, uçsuz bucaksız kumsalı ve masmavi tertemiz denizi ile hem yüzmek hem de doğa ile baş başa vakit geçirmek için mükemmel bir alternatiftir. İki kısımdan oluşan plajın bir kısmı halk plajı bir kısmı da ücretsiz plajdır. Uçsuz bucaksız açık renkli, ince kumlu kumsalı ile tropik kumlarda sahilleri aratmayan plaj, eşsiz manzaraya karşı kumsalda yürüyüş yapmak isteyenler tarafından da sıklıkla tercih edilir.

Plaja araçla girişlerde otopark ücreti alınmaktadır. Halk plajında şezlong, şemsiye kiralama imkânı bulunmamaktadır. Yeterli olmasa da duş ve tuvaletler mevcuttur. Yeme içme ihtiyaçlarınızı plaja giderken temin etmelisiniz. Piknik malzemelerinizi yanınıza alarak sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz. Oldukça sığ olan deniz çocuklar ve iyi yüzme bilmeyenler için idealdir. Plajda cankurtaran hizmeti bulunmaktadır. Rüzgârlı havalarda deniz dalgalı olduğu için dikkatli olmak gerekir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve duş imkânı mevcuttur. Soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ayazma Plajı (Şile Halk Plajı)

Şile merkezde yer alan Şile Halk Plajı’nın diğer adı da Ayazma Plajı’dır. İstanbul’dan uzaklaşmak isteyen günübirlik tatilcilerin en çok tercih ettiği plajlardan biri olan Ayazma Plajı, yaz sezonunda hafta içi bile son derece kalabalıktır. metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki plajın arkası yemyeşil ağaçlarla kaplı tepelerle çevrilidir. Hem doğal sit alanı içerisinde bulunan hem de mavi bayrak özelliğine sahip olan tertemiz plaj, aynı anda hem doğanın hem de denizin tadını çıkarmak isteyenleri kendine çeker.

Ayazma Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi imkânlarınızla denizin ve yumuşacık kumların tadını çıkarabilirsiniz. Plajın imkânları arasında yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe ve büfe tarzı işletmeler, duş, soyunma kabini ve WC bulunmaktadır. Dalgakıranlar nedeniyle deniz oldukça sakindir ve çok sığdır. Bu nedenle çocuklar ve yüzme bilmeyenler güvenle denizin tadını çıkarabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 50 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları için plajda kafeterya alanı ve araçlar için otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Şile Ağlayankaya Beach

Şile merkeze yürüme mesafesinde bulunan Ağlayankaya Beach, hem şehre bu kadar yakın olup hem de doğa ile baş başa kalabileceğiniz nadir yerlerden biridir. Şile Feneri’nin yaklaşık metre arkasında bulunan ve kayalar arasından çıkan suyun denizde birleştiği bir noktada bulunan plaj, kayalıklardan çıkan suyun gözyaşına benzemesinden dolayı bu adı almıştır. Tertemiz deniziyle, yemyeşil doğasıyla, krem rengi incecik kumlarıyla İstanbul’dan uzaklaşmadan kendinizi Ege sahillerinde hissetmenizi sağlayacak olan plaj, sunmuş olduğu imkânlarla da keyifli bir tatil vaat ediyor.

Lüks bir plaj keyfi yaşamak aynı zamanda doğa ile baş başa kalarak dinlenmek için tercih edebileceğiniz plaja girişler ücretlidir. Şezlong ve şemsiyeler giriş ücretine dâhilken, duş ve tuvaletler ücretlidir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok seçenek bulunmaktadır. Tertemiz berrak deniz çocukların ve yüzme bilmeyenlerin keyifli vakit geçirebileceği kadar sığdır. Ancak rüzgârlı havalarda dalgalı olduğu için dikkatli olmak gerekir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Uzunkum Plajı (Aqua Beach)

Şile merkeze yürüme mesafesinde yer alan Uzunkum Plajı, İstanbul’da sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasındadır. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki plaj, Şile merkezdeki diğer plajlara göre daha sakin ve tenhadır. Bu özelliğiyle yüzmek isteyenlerin yanı sıra dalga sesleri eşliğinde dinlenip huzur bulmak isteyenler tarafından da tercih edilir. Masmavi denizin, açık renkli kumsalın ve yemyeşil doğanın bir araya gelerek mükemmel bir manzara oluşturduğu plaj yaz aylarında unutulmaz vakitler geçirmenizi sağlar.

Şile’nin mavi bayraklı plajlarından biri olan Aqua Beach’e giriş ücretlidir. Araçla girişlerde aynı zamanda otopark ücreti vardır. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Plaj içerisinde bulunan restoranda her türlü yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Tertemiz denizde yüzmenin dışında farklı bir aktivite isterseniz plaj voleybolu turnuvalarına katılabilirsiniz. Karadeniz kıyılarında olmasına rağmen çarşaf gibi bir denize sahip olan Uzunkum Plajı, çocuklu aileler için de son derece idealdir.

Giriş Ücreti: Yaya ücretsiz, araç giriş ve otopark ücreti 25 TL. Şezlong ve şemsiye 35 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Kabakoz Plajı

Şile merkeze 10 km uzaklıkta Kabakoz Köyü sınırları içerisinde yer alan Kabakoz Plajı, Şile’nin bakir kalmış plajlarından bir tanesidir. İki tepenin arasında saklı kalmış bir cenneti andıran plaj, daha çok şehrin kalabalık plajlarından hoşlanmayıp sessiz, sakin, huzurlu bir şekilde deniz keyfi yapmak isteyenler tarafından tercih edilir. Hafta sonları bile çok kalabalık olmayan plaj, denizin ve güneşin tadını çıkarmak ve kamp tatili yapmak için en ideal yerlerden biridir.

Plaja girişlerde sadece otopark ücreti ödemek gerekir. Şezlong ve şemsiye kiralama olanağı, yiyecek içecek ihtiyaçlarınız karşılayabileceğiniz yerler bulunmamaktadır. Duşlar ve tuvaletler ücretlidir. Plaj çoğunlukla kumlu olsa da ayakları rahatsız edecek derecede taşlar da vardır. Deniz hızlı derinleşir ve dalgalıdır. Çok rüzgârlı havalarda cankurtaranlar tarafından denize girilmemesi yönünde uyarılar yapılır. Her yönüyle huzurun ve sakinliğin adresi olan Kabakoz Plajı, kamp tatiller için de önemli bir adrestir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve duş olanakları bulunmaktadır. Soyunma kabini, şezlong ve şemsiye mevcut değildir. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Akçakese Akkaya Plajı

Şile’ye 17 km uzaklıkta Şile-Ağva yolu üzerinde bulunan Akkaya Plajı, Akçakese Köyü sınırları içerisindedir. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki Akçakese Plajı’nda birbirinden güzel birçok koy bulunur. Akyaka Plajı, bu koyların en güzel yerinde konumlanmıştır. Çevresini saran kayalıkları, yumuşacık açık renkli kumsalı ve turkuaz rengi denizi ile Ege koylarını aratmayan plaj, Şile’nin en çok tercih edilen plajları arasındadır.

Yemyeşil doğası ve pırıl pırıl denizi ile görülmeye değer bir manzara sunan plaj, İstanbullular için büyük bir nimettir. Plaja girişlerde otopark ücreti öderseniz WC ve duşları ücretsiz kullanabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Ayrıca kendi şemsiyenizi, çadırınızı kurabilir, havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alarak sevdiklerinizle birlikte piknik yapabilirsiniz. Korunaklı bir koyda bulunan plajın denizi son derece sakin ve sığdır. Çocuklu aileler gönül rahatlığıyla çocuklarıyla eğlenebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akçakese Halk Plajı

Şile’nin en güzel plajlarına ve koylarına ev sahipliği yapan Akçakese Köyü’nde bulunan Akçakese Halk Plajı, Şile merkeze yaklaşık 17 km uzaklıktadır. Üsküdar’dan kalkan otobüslerle Şile merkeze gittikten sonra 15 dakikalık bir yolculuğun ardından Akçakese Köyü’ne varılır. Tabelaları takip ederek kolayca eşsiz manzarasıyla sizleri karşılayan plaja ulaşmış olursunuz. Yemyeşil tepelerin, masmavi denizin ve açık renkli incecik kumların bir araya geldiği plaj yüzmek için mükemmel bir alternatiftir. Kumsal Akdeniz sahillerini aratmayacak kadar güzeldir. Sığ ve güvenli deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir.

Eşsiz doğasıyla Şile’nin kalabalığından kaçmak isteyen tatilciler tarafından tercih edilen plajdaki imkânlar kısıtlıdır. 1 km uzunluğundaki Akçakese Plajı’nda bulunan halk plajına giriş ücretsizdir. Sahilde bulunan küçük işletmeden isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Sayıları yeterli olmasa da duş ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Çok fazla seçenek bulunmadığı için yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almalısınız. Günübirlik tatillerle yetinmeyip konaklamak isterseniz kamp yapabilir, geceleri dalga sesleri eşliğinde yıldızların altında uyuyabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İmrenli Plajı

Ağva merkeze 13 km uzaklıkta İmrenli Köyü’nde bulunan plaj, gözlerden uzak sakin bir yer arayanlara hitap etmektedir. Akçakese Plajı’nın hemen bitiminde yer alan İmrenli Plajı, yaklaşık metre uzunluğundadır. Hem geniş bir alana sahip olması hem de popülerliği nedeniyle çok fazla tercih edilir ve tatil sezonunda oldukça kalabalık olur. Doğal güzellikleri ve tertemiz berrak denizi ile dikkat çeker. İstanbullular adına kalabalıktan kaçmak için mükemmel bir alternatif olan plaj, sunmuş olduğu imkânlarla da bölgedeki diğer halk plajları geride bırakır.

Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. İsterseniz kendi imkânlarınızla ücretsiz bir şekilde plajın keyfini çıkarabilir, isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajın imkânları arasında duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark ve cankurtaran hizmeti bulunmaktadır. Plaj genel olarak kumlu olsa da yer yer çakıl taşları vardır. Denizin dibi ise kumludur. 50 metre ilerledikten sonra bile derinleşmeyen deniz çocuklar ve iyi yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 60 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bozgoca Plajı

Şile merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta olan Bozgoca Plajı, yemyeşil doğası ve eşsiz manzarasıyla cenneti andıran Bozgoca Köyü sınırları içerisinde bulunur. Yemyeşil tepelerle çevrili bir koyda bulunan plaj, doğal güzellikleriyle, tertemiz deniziyle ve kumsalıyla harika bir yerdir. Burası çok fazla bilinmediği için hafta sonları bile son derece sakindir. Bu özelliğiyle İstanbul’un kalabalığından ve günlük hayatın stresinden kaçıp kurtulmak için tercih edilir. Doğa tutkunları için de harika bir kamp alanıdır.

Girişin ücretsiz olduğu plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Dolayısıyla şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, soyunma kabini ve WC bulunmamaktadır. Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı plaja giderken Bozgoca Köyü’nden temin edebilirsiniz.  Çok fazla kimse tarafından bilinmeyen plajın doğal güzellikleri bozulmadan kalmıştır. Deniz son derece sığdır ancak genellikle dalgalıdır. Yüzmek için çok tercih edilmese de amatör sörfçüler için harika bir noktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler için Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ağva Halk Plajı

Ağva merkezde bulunan Ağva Halk Plajı, İstanbul ve çevresindeki en kalabalık plajlardan biridir. Ormanların içindeki doğal kum plaj, muhteşem doğası, tertemiz denizi ve sunmuş olduğu imkânlarla hafta sonu olduğu kadar hafta içleri de kalabalık olmaktadır. Hem merkeze bu kadar yakın olup hem de doğa ile baş başa kalma imkânı bulabileceğiniz plaj doğallığının yanında temizliği ile de dikkat çeker. Düzenli olarak temizlenen plaj Şile’nin en temiz plajlarından biridir.

Girişin ücretsiz olduğu plajda ister kendi malzemelerinizle gidebilir, isterseniz plajdaki işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Halk plajında duş, WC ve soyunma kabini bulunmamaktadır. İhtiyaç duyarsanız ücret karşılığında özel işletmelerin imkânlarından faydalanabilirsiniz. Çevrede yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılamak için birçok seçenek bulunmaktadır. Deniz seviyesi sığ olduğu halde dalgalı olduğu zamanlar çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir. Upuzun kumsalda gündüzleri denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilir, yeşil alanlarda kamp yapabilir, yürüyüş yollarında günbatımında yürüyüş yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler Dikkatli Olmalıdır

Haritada Görüntüle >

Kumbaba Plajı

Şile yol ayrımından sola dönüp dereyi takip ederek 2 km kadar ilerlediğinizde karşınıza muhteşem manzarasıyla Şile’nin en popüler plajlarından biri olan Kumbaba Plajı çıkacaktır.  Bizans döneminde kum banyosu yapmak için kullanılan ve kumun romatizma hastalıklarına iyi geldiği rivayet edilen plaj, sezon boyunca son derece kalabalık olur. 3 km boyunca uzanan muhteşem plaj, karavan ve çadır kampı için de idealdir.

Plaja giriş ücretsizdir. Kendi malzemelerinizle yüzmenin ve güneşlenmenin keyfini çıkarabileceğiniz gibi şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Halk plajında WC ve duş imkânı bulunmamaktadır. İhtiyaç duyarsanız özel işletmelerden ücret karşılığı faydalanabilirsiniz. Yeme içme ihtiyaçlarınızı büfe ve kafe tarzı işletmelerden karşılayabilirsiniz. İsterseniz plaja giderken yanınıza da alabilirsiniz. Plaj ve deniz yumuşacık kumlarla kaplıdır. Deniz yaklaşık metre gittikten sonra derinleşmeye başlar. Çoğunlukla dalgalı olsa da çocuklar için tehlike arz etmez.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsiz, araç giriş ve otopark ücreti 20 TL. 2 şezlong + 1 şemsiye 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kilimli Koyu Plajı

Ağva’dan yola çıkıp Bucaklı Köyü üzerinden 2 km gittikten sonra muhteşem manzarasıyla karşınıza çıkan Kilimli Koyu, mermer beyazı kumuyla, tertemiz berrak denizi ve eşsiz doğası ile görenleri büyüler. Ağva’nın diğer plajlarına nazaran daha sakin olan koy, yüzmenin dışında kamp tatili için de tercih edilir. Koyun arkasındaki yemyeşil tepeler Karadeniz manzarasına karşı kamp yapıp doğanın tadını çıkarmak için son derece idealdir.

Ağva’nın doğal güzelliklerini tam anlamıyla yansıtan, aynı zamanda tatilcilere birçok imkân sunan plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı; duş, soyunma kabini ve WC bulunmaktadır. Plajda bulunan restorana eşsiz manzara eşliğinde yemeğinizi yiyebilir, sevdiklerinizle birlikte bir şeyle içip dinlenebilirsiniz. Korunaklı bir yapıda olan koyda Karadeniz’in hırçın dalgalarına rastlanmaz. Deniz suyu ılık, sığ ve sakindir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler güvenli bir şekilde vakit geçirebilir.

Nasıl Gidilir: Ağva merkezden Kandıra istikametine doğru giderken Dikbucak yol ayrımına sapabilir ve buradan tabelalar yardımıyla kolayca koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz Kilimli Mesire Yeri’ne girişler yayalar için ücretsiz, motosiklet 15 TL, minibüs 40 TL, otomobil 25 TL, kamyon 50 TL, otobüs 80 TL, araç içi konaklama ve çadır kamp alanı 50 TL, duş 5 TL ve WC kullanımı 3 TL’dir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar mevcuttur. Yiyecek ve içeceklerinizi plajdaki restoran yerinden temin edebilirsiniz. Dileyen Kilimli Mesire Yeri’ni kullanarak buradaki işletmelerden WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye ile kamp konaklama gibi ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tırmata Beach

İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Kilyos mevkiinde bulunan Tırmata Beach, İstanbul’dan uzaklaşmadan kendinizi güney sahillerinde hissetmeniz için en iyi seçenektir. Marmara bölgesinin en gözde plaj işletmelerinden biri olan Tırmata Beach, aile konseptine son derece önem verir ve damsız girilmesi yasaktır. Nezih bir ortamda ailece denizde vakit geçirmek ve bir şeyler yemek isteyenler rahatlıkla burayı tercih edebilir. Özellikle hafta sonları oldukça kalabalıktır. Eğer sakinlik isterseniz hafta içi, eğlenmek isterseniz hafta sonu tercih edebilirsiniz.

Haftanın her günü saatleri arasında hizmet veren plaja giriş ücretlidir. Hafta içi ve hafta sonu fiyatlar farklıdır. yaş arası çocuklar ücretsiz girebilir. Şezlong, şemsiye, bir alkolsüz içecek; duş, tuvalet ve soyunma kabinlerinin kullanımı ücrete dâhildir. Plajda ana bar ve VIP bar olmak üzere iki adet bar bulunur. Restoran bölümü sabah kahvaltıdan akşam yemeklerine kadar zengin bir menü ile misafirlerine hizmet verir. Plaj tamamen kumludur. Deniz dalgalı ancak sığdır. Cankurtaran hizmetinin bulunduğu plajda çocuklarınızla güvenle vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 75 TL. Girişlerde 1 alkolsüz içecek ücretsizdir. yaş arası çocuklar ücretsizdir. yaş arası 30 TL. Bayram, tatil ve resmi tatillerde hafta sonu ücret tarifesi geçerlidir. Servis ücreti tek yön 15 TL, gidiş dönüş 20 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ana bar, VIP bar ve ücretsiz Wi-Fi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Milyon Beach (Babylon Kilyos)

İstanbul’un yanı başında, şehir merkezinin sadece yarım saat uzaklığındaki Kilyos’ta bulunan Milyon Beach, kişilik kapasitesiyle bölgenin en geniş beachlerinden biridir. Alanı ne kadar geniş olsa da tatil sezonunda haftanın her günü yer bulamayacak kadar kalabalık olur. Kaliteli hizmet ve farklı aktivitelerle sınırsız eğlence sunan plaj, yeşil alanları, masmavi denizi ve upuzun kumsallıyla da göz doldurmaktadır. Gün boyu çalan dinlendirici müzikler eşliğinde ister çim alanlarda, ister kumsaldaki rahat minderli şezlonglarda dinlenebilirsiniz.

Hafta içi , hafta sonu saatleri arasında açık olan plaja giriş ücretlidir. Hafta içi ve hafta sonu farklı fiyat tarifesi uygulanır. Plajın imkânları arasında duş, soyunma kabini, engelli erişimi, cankurtaran, amfi ve ücretsiz Wi-Fi bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı işletmeye ait olan restorandan karşılayabilirsiniz. Babylon Kilyos restoranda yaz kış doğa ve deniz manzaralı lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 45 TL, hafta sonu 65 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, etkinlik alanı, amfi, çim alan ve ücretsiz Wi-Fi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Uzunya Beach

Karadeniz’in en keyifli koyunda konumlanan Uzunya Beach, şehirden sadece yirmi dakika uzaklaşarak doğa ile baş başa kalmayı vaat eder. Sarıyer ilçesine bağlı Kilyos’un en gözde plaj işletmelerinden biri olan Uzunya Beach, çim alanlarına yerleştirilmiş rahat minderleri ve yumuşacık kumsaldaki şezlonglarıyla tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atmanıza yardımcı olur. Şehirden çok fazla uzaklaşmadan gürültüsünden ve stresinden izole plajda denizin ve güneşin keyfini Akdeniz sahillerindeymiş gibi çıkarabilirsiniz.

Kafeteryası, restoranı, kamp alanı, servisi ve çok daha fazlasıyla hizmet veren plaja giriş ücretlidir. Plaj haftanın her günü saat arası açıktır. Hafta içi ve hafta sonu farklı fiyat tarifesi uygulanır. Plajın olanakları arasında duş, WC, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, cankurtaran, otopark ve ücretsiz Wi-Fi bulunmaktadır. Tesisin restoranı sabah kahvaltıdan akşam yemeğine kadar lezzetli yemekler sunar. Korunaklı bir koyda bulunan plaj son derece sakin bir denize sahiptir. Deniz sığ olduğu için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için de uygundur.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye ve ücretsiz Wi-Fi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Suma Beach

Sarıyer ilçe merkezine 3 km uzaklıkta, Kilyos Gümüşdere Mahallesi’nde bulunan Suma Beach, Kilyos’ta deniz ve eğlence denince ilk akla gelen yerlerden biridir. Gündüzleri deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz mükemmel bir plaj olan tesis, akşam saatlerinde ise sabahın erken saatlerine kadar DJ performansları eşliğinde eğlenebileceğiniz bir gece kulübüne dönüşür. Zaman zaman çeşitli konserler ve festivaller düzenlenen plaj, tatil için İstanbul’dan uzaklaşamayacak olanlar için tam bir cennettir.

Plaj cumartesi günleri sabah 5’e kadar, diğer günler ise ’a kadar açıktır. Hafta içi ve hafta sonu giriş ücreti farklıdır. Duş, WC, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, giriş ücretine dâhildir. Plajda cankurtaran hizmeti, ücretsiz Wi-Fi, piknik ve kamp alanları, plaj voleybolu ve futbol sahaları bulunmaktadır. Tatilcilere birçok sosyal imkân sunan plajda ATV kiralayarak çevreyi keşfedebilir, çeşitli su sporlar yapabilirisiniz. Sığ denizde çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 55 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ücretsiz Wi-Fi, piknik ve kamp alanları, ATV turları, plaj voleybol ve futbol sahaları.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Burç Beach

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından Kilyos Sarıtepe Kampüsünde açılan Burç Beach, daha çok kampüste eğitim gören öğrenciler tarafından tercih edilir. Çoğunlukla gençlere hitap eden ve sınırsız eğlence imkânı sunan mekânda su sporlarından konserlere, plaj voleybolundan plaj futboluna kadar birçok aktivite yapabilirsiniz. İstanbul’a yarım saat mesafede bulunan plaj, yaz tatillerinde İstanbullular için en gözde mekânlardan biridir.

Haftanın her günü saat arası hizmet veren plaja girişler ücretlidir. BÜMED üyeleri için farklı misafir girişleri için farklı fiyat tarifesi uygulanır. Plajda duş, soyunma kabini, WC, şezlong, şemsiye, loca, cankurtaran, imkânları bulunmaktadır. Cafe-bar, food court ve balık restoranı bulunan Burç Beach, aynı anda binlerce kişiye hizmet verecek kapasiteye sahiptir. Yüzmek ve güneşlenmenin dışında birçok aktivite sunan plajda kite board, katamaran, wind surf gibi su sporları yapabilirsiniz. Her yıl düzenlenen Kiteboard Dünya Şampiyonası’na katılabilir, yılın belli dönemlerinde organize edilen konserlere giriş yapabilir, hafta sonu düzenlenen günbatımı partilerinde eğlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: BÜMED üyeler çevrimiçi bilet satın alımlarında hafta içi 35 TL, hafta sonu 55 TL. Kapıda alınan bilet ücretleri hafta içi 40 TL, hafta sonu 65 TL. Misafir/günübirlik çevrimiçi bilet satın alımlarında hafta içi 60 TL, hafta sonu 95 TL. Kapıda alınan bilet ücretleri hafta içi 65 TL, hafta sonu TL. Bayram, tatil ve resmi tatillerde hafta sonu uygulaması yapılmaktadır.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, gözetleme kulesi, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye ve ücretsiz Wi-Fi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Baykuş Plajı

Kilyos plajlarının en ekonomik olanı Baykuş Beach, daha çok öğrencilere ve gençlere hitap etmektedir. Kilyos Kısırkaya’da bulunan Araştırma Uygulama Merkezi’nin sahil kısmında yer alan plaj, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından işletilmektedir. Okul öğrencilerine ve öğretim görevlilerine hizmet vermesinin yanı sıra İstanbul’un kalabalığından uzaklaşmak isteyen herkese açıktır. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki sahil şeridinde keyifli vakit geçirebilmeniz için birçok olanak bulunmaktadır.

Girişin ücretli olduğu plajda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerine farklı, günübirlik ziyaretçilerden farklı ücret alınır. Duş, soyunma kabini, WC, şezlong, şemsiye, masa, sandalye kullanımı giriş ücretine dâhildir. Plajın büyük bir restoran bölümü ve bar bölümü vardır. Gün boyunca denizin ve güneşin keyfini çıkarmanın yanı sıra zengin menüden lezzetli yemekler tadabilirsiniz. Akşamları da bar bölümüne geçip gece geç saatlere kadar eğlenebilirsiniz. Plaja ait olan yeşil alanlarda da kamp yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri hafta içi 10 TL, hafta sonu 15 TL. Diğer üniversite öğrencileri hafta içi 10 TL, hafta sonu 20 TL. Ziyaretçi/günübirlik giriş hafta içi 20 TL, hafta sonu 30 TL. Tek kişi çadır ücreti 10 TL, iki kişi 20 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ücretsiz Wi-Fi ve çadır kamp alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Kısırkaya Köyü Plajı

Uskumruköy-Gümüşdere güzergâhı üzerinden ulaşım sağlanan Kısırkaya Köyü Plajı, Sarıyer ilçe merkezine sadece 30 dakika uzaklıktadır. Yaz aylarında iğne atılsa yere düşmeyecek kadar kalabalık olan halk plajlarına göre oldukça sakin olan plaj, İstanbul’un gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmak isteyen doğaseverler için harika bir kaçış noktasıdır. Şehirden uzakta doğa ile baş başa kalabileceğiniz Kısırkaya Köyü Plajı’nda yüzmek dışında yapabileceğiniz birçok aktivite vardır. Upuzun kumsalda yürüyüşler yapabilir, şnorkelle dalabilir, harika doğa fotoğrafları çekebilir, kamp kurabilir ya da sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz.

Çevresinde keşfedilmeye değer birçok güzellik barındıran plaj, ince kumları ve ne kadar giderseniz gidin dibini görebileceğiniz kadar berrak olan denizi ile dikkat çekmektedir. Plaja giriş ücretsizdir. Sosyal imkânlar açısından çok fazla gelişme göstermeyen plajda herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmayan plajda duş ve tuvaletler bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja giderken yanınıza almalısınız. Plajda cankurtaran hizmeti bulunsa da dalgalı olduğu günler dikkatli olunmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve duş imkânı bulunmaktadır. Şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Solar Beach

Kilyos Kumkoy mevkiinde yer alan Solar Beach, “kentli insan için kentte tatil” sloganıyla İstanbul’da tatil anlayışına farklı bir boyut getirmiştir. Deniz, havuz, su sporları, bar ve restoran hizmetini aynı anda sunan işletme, sınırsız eğlence vaat eder. 1 kilometrelik kumsalda, güneşlenme teraslarında ve yeşil alanlarda aynı anda kişiye hizmet verecek kapasiteye sahip olan işletme, geniş bir kapasiteye sahip olmasına rağmen yaz aylarında yer bulunamayacak kadar kalabalık olur.

Extreme spor merkezi, su sporları merkezi, partileri, konserleri ve çeşitli aktiviteleri ile farklı zevklere hitap eden plajda gündüzleri deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarabilir, akşamları ise kendinizi müziğin ritmine bırakıp sonuna kadar eğlenebilirsiniz. Yaz sezonu boyunca tatilcilere birçok sürpriz sunan plaja giriş ücretlidir. Loca tercih ederseniz ekstra ücret ödemeniz gerekir. İşletmenin geniş restoranı zengin fast food menüsü herkesin beğenisini kazanır. Plaj Kilyos’un tüm plajları gibi yumuşacık kumlarla kaplıdır. Deniz çocukların güvenle eğlenebileceği şekilde sığdır.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 80 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ücretsiz Wi-Fi, müzik festivalleri, masaj, akşamüstü partileri ve sanatsal çalışmalar.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Kilyos Halk Plajı

Kilyos merkezde bulunan Kilyos Halk Plajı, serinlemek için İstanbulluların yaz tatillerinde en çok tercih ettiği plajlardan biridir. Tatile gitmeye fırsat bulamayan İstanbullular Kilyos Halk Plajı’na gelerek keyifli vakit geçirir. Dolayısıyla da tatil sezonunda hafta içi-hafta sonu fark etmeksizin oldukça kalabalık olur. Kilometrelerce uzanan Kilyos kumsalının en güzel yerinde konumlanan halk plajı, şehirden uzaklaşmadan yazın bunaltıcı sıcaklarında serinlemek için en kolay çözümdür.

Tatilcilere birçok imkân sunan Kilyos Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinleri plajın ücretsiz imkânları arasındadır. Plaj içerisinde bulunan kafede fast food yiyecekler ve çeşit çeşit içecekler servis edilir. İnce kumlu upuzun kumsalı ve tertemiz berrak denizi ile Ege sahillerini aratmayan plaj, İstanbul’da denize girilmez diyenleri yanıltır niteliktedir. Deniz çoğunlukla dalgalı olsa da sığ olduğu için tehlikeli değildir.

Giriş Ücreti: 15 TL

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Altınkum Plajı

Sarıyer ilçesi Rumeli Kavağı’nda yer alan Altınkum Plajı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü manzarasını seyrederek deniz keyfi yapabileceğiniz nadir yerlerden biridir. Hem şehre bu denli yakın olup hem de doğa ile bu kadar iç içe olan Altınkum Plajı, İstanbul’dan uzaklaşmadan denize girmek isteyenler için en iyi alternatiftir. Adı gibi altın sarısı kumlara ve tertemiz bir denize sahip olan plaj yapılan ölçümler sonucunda İstanbul’un en temiz plajları arasında yerini almıştır.

Haftanın her günü saatleri arasında açık olan plaja girişler ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Diğer ücretli plajların aksine isterseniz Altınkum Plajı’na yiyecek içecek götürebilirsiniz. İsterseniz plajdaki restoranda manzaraya karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz. Altın sarısı kumları, boğazın tam ortasında olmasına rağmen masmavi olan denizi hem arkasında hem boğazın karşısındaki yeşil alanların oluşturduğu manzara ile tatilcileri kendine hayran bırakır.

Giriş Ücreti: Hafta içi 10 TL, hafta sonu 20 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Non-Stop Beach

Sarıyer ilçe merkezine 12 km uzaklıktaki Non-Stop Beach, Kilyos’un en yeni plaj işletmelerinden biridir. Yumuşacık kumsalıyla, tertemiz denizinin yanı sıra sunmuş olduğu imkânlarla da diğer plajlardan farklıdır. İstanbulluların yaz aylarında kalabalıktan kaçıp serinlemek için tercih ettiği plaj haftanın her günü son derece kalabalık olsa da özellikle hafta sonları düzenlenen farklı etkinlikler nedeniyle yer bulmada pek de kolaylık sağlamaz. Hafta sonları uzman eğitmenler eşliğinde aerobik, tae-bo, pilates, aquagym, yoga gibi spor aktiviteler yapabilirsiniz.

Hafta içi saatleri arasında, hafta sonları da 24 saat açık olan plaja girişler ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini kullanımı giriş ücretine dâhildir. Diğer ücretli plajların aksine buraya dışarıdan yiyecek ve içecek getirebilirsiniz. İsterseniz işletmenin kafesinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Gün boyunca denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, farklı bir aktivite isterseniz Jet ski, banana, kano ve deniz bisikletine binebilirsiniz. Hafta sonları da sabahın ilk ışıklarına kadar parti ve konserlerde eğlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, DJ partileri, jetsky, banana, kano ve deniz bisikleti.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Riva Plajı

İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Riva mevkiinde bulunan Riva Plajı, şehrin Anadolu Yakası’nda yaşayanlar için bulunmaz bir nimettir. Hem Anadolu yakasında hem de Avrupa yakasının ikinci köprü yakınlarında yaşayanların kolaylıkla ulaşabileceği plaj, İstanbulluların yaz sıcağında ferahlamaları için en iyi alternatiflerden biridir. Uzun ama dar bir alana sahip olan plaj haftanın her günü kalabalık olsa da özellikle hafta sonları iğne atılsa yere düşmeyecek kadar kalabalık olur.

Tertemiz berrak deniziyle, ince kumlu kumsalıyla, çevresindeki doğal güzellikleri ve sunmuş olduğu olanaklarla eğlenceli bir gün geçirmenizi vaat eder. Plaja girişlerde sadece otopark ücreti alınmaktadır. Özel aracınızla gitmezseniz herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabilirsiniz. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizle güneşlenebilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi de yanınızda götürebilir ya da restoranda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Plajın imkânları arasında duş, soyunma kabini, WC, gözetleme kulesi, cankurtaran ve çeşitli su sporları bulunmaktadır. Günlük hayatın stresinden uzaklaşıp keyifli bir gün geçirebileceğiniz Riva Plajı’nda denizin üzerinden batan güneşin manzarası eşliğinde günü tamamlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Yaya ücretsiz. Araç giriş ve otopark ücreti 5 TL. Şezlong 5 TL, şemsiye 7,5 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Poyrazköy Plajı

Beykoz’a bağlı küçük bir köy olan Poyrazköy’ün doğa harikası plajı Poyrazköy Plajı, 3. köprüye çok yakın bir konumdadır. Eşsiz boğaz ve köprü manzarası, tertemiz denizi, yumuşacık kumsalı ve yemyeşil doğasıyla İstanbul’un kalabalığından ve karmaşasından farklı bir yüzünü gösteren plaj, haftanın her günü İstanbulluların akınına uğrar. Özellikle denizin sığ ve sakin olması ve çocuklar için oyun alanlarının bulunması nedeniyle çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilir.

Plaja giriş ücretlidir. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizle plajın tadını çıkarabilirsiniz. Duş, tuvalet, soyunma kabini ücretsiz kullanılabilir. Sahilde yemek yiyebileceğiniz bir kaç balık lokantası vardır. Denize sıfır kurulan masalarda boğaz manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz. İsterseniz kendi yiyeceğinizi yanınızda getirebilirsiniz. metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki plajın bazı yerleri kumlu bazı yerleri kayalıktır. Sadece yüzmek için değil boğaza karşı deniz keyfi yapmak için de tercih edilebilir. Günlük hayatın stresinden biraz olsun uzaklaşmak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Giriş ücretsiz. Şezlong, şemsiye ve duş ücretlidir.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye, otopark, masa ve sandalye.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Riva Elmasburnu Plajı

Riva Elmasburnu Plajı

Yeşilin ve mavinin buluştuğu İstanbul’un en güzel noktalarından biri olan Elmasburnu Tabiat Parkı içerisinde yer alan plaj, piknik alanları, eşsiz manzarası, tertemiz denizi ve sunmuş olduğu imkanlarla İstanbul’da deniz keyfi yapmak için en güzel alternatiflerden biridir. 2 adet çocuk parkının, locaların ve restoranların bulunduğu 5 yıldızlı tesis, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri sadece kadınlara hizmet verirken diğer günler tüm ziyaretçilere hizmet verir.

yılında milli park statüsüne giren plaja giriş ücretlidir. Şezlong ve şemsiyeler için ayrı ücret ödemek gerekir. Eğer sevdiklerinizle gözlerden uzak vakit geçirmek isterseniz loca tercih edebilirsiniz. Tesis içerisinde yer alan ve geniş bir menüye sahip olan restoranda gün batımı manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz. Riva Plajı’na göre çok daha sakin olan, tatil beldelerindeki plajlarla aynı standartlarda hizmet veren plajda yaz aylarında ailece keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şahıs 9, öğrenci 4,5, bisiklet 9, motosiklet ve ATV 18, otomobil 27, minibüs 81, midibüs ve otobüs TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini, büfe, çadır kamp alanı, mescit, kameriyeler, piknik alanı ve piknik masaları, kır lokantası, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Riva 2. Koy Plaj ve Çadır Kamp Alanı

Riva 2. Koy Plaj ve Çadır Kamp Alanı

İstanbul’un tatil cenneti Riva, doğa harikası birçok koya ev sahipliği yapar. Bu koylardan en bakir olanı 2. koy, hem günübirlik deniz keyfi hem de çadır kampı yapmak isteyenlere hitap eder. Yemyeşil doğası, tertemiz denizi, ince kumlu plajı ve ada manzarasıyla Ege sahillerini aratmayacak niteliktedir. İstanbul’un en sakin noktalarından biri olan ikinci koy, kalabalıktan kaçıp günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için bulunmaz bir nimettir.

Plaj ve kamp alanına giriş ücretlidir. Çadır kurmak için ayrı ücret ödemek gerekir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmayan plaja giderken mutlaka yanınıza şemsiye almalısınız çünkü çevrede hiç gölgelik alan yoktur. Duş, soyunma kabini ve WC imkânı bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi isterseniz yanınızda getirebilir, isterseniz plajın kafesinden karşılayabilirsiniz. Plajın orta kısımları kum, geri kalan yerler ise kayalıktır. Deniz en ufak rüzgârda bile dalgalıdır. Bu yüzden bazı günler denize girmek yasaktır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 10 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, cankurtaran, yiyecek içecek ihtiyaçları için kafeterya ve araç otopark yeri bulunmaktadır.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Riva Legend Otel Plajı

Karadeniz’in doğasına has ahşap iç tasarımları ve arkasını saran yemyeşil ormanları, tertemiz denizi ve plajı ile misafirlerine unutulmaz bir tatil yaşatan Riva Legend Otel’e ait olan plaj, Karadeniz’in en güzel koylarından biri olan Riva 3. koyda yer alır. Otel günümüzde hizmet vermese de plajı açıktır. Korunaklı yapısından dolayı kuzey rüzgârlarına karşı nispeten kapalı olan plaj, İstanbul’un en sakin denizine sahiptir.

Girişin ücretsiz olduğu plajda hafta içi farklı hafta sonu farklı fiyat tarifesi uygulanır. Şezlonglar, şemsiyeler, duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Yeme içme imkânı çok kısıtlı olduğu için giderken ihtiyaç duyacağınız her şeyi yanınıza almalısınız. Yol boyunca birçok yerde karşınıza çıkan gözlemecilerden birbirinden lezzetli gözlemeler alabilirsiniz. İçerisinde çocuk parkı bulunan, denizi sığ ve sakin olan plaj daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilir.

Giriş Ücreti: Konaklama yapan müşteriler için ücretsizdir. Günübirlik tatilciler için hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, büfe, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, konaklama yerleri, mini bar, çocuk oyun alanı ve araç otopark yeri.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Karaburun Plajı

Karaburun Plajı

İstanbul şehir merkezinden 1 saat, bağlı bulunduğu ilçenin merkezine ise 30 dakika uzaklıktaki Karaburun Plajı, Arnavutköy’e bağlı Karaburun Köyü sınırları içerisindedir. İETT otobüsleri ile kolayca ulaşabileceğiniz plaj, İstanbul’da ikamet edenlerin şehirden kaçması için tercih edebileceği en güzel bölgelerden biridir. Yaz aylarında İstanbullular tarafından serinlemek için çok fazla ziyaret edilen plaj doğa ile iç içe vakit geçirmek, sevdiklerinizle birlikte piknik yapmak için harika bir alternatiftir.

İstanbul’da Kilyos’tan sonra en çok rağbet gören bölgelerden biri olan Karaburun, yaz aylarında her gün günübirlik tatilcilerin akınına uğrar. Plaja girişlerin ücretsiz olması ve şehre bu kadar yakın olması plajın tercih edilme nedenlerindendir. Plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis bulunmamaktadır. Sadece duş ve tuvaletler bulunmaktadır. Kendi şezlongunuzu ve şemsiyenizi götürebilir, yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almalısınız. Plaj taşlık, deniz derin ve dalgalıdır. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilmemektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve duş yerleri bulunmaktadır. Soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki büfe ve market yerlerinden satın alabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sebastian Beach

Sebastian Beach

Üç tarafı yemyeşil tepelerle çevrili bir koyda konumlanan Sebastian Beach, İstanbul’un en bakir noktalarından biridir. Ulaşımın zor olması ve çok fazla kimse tarafından bilinmemesi nedeniyle, yılın her dönemi son derece sakin olur. Yaz aylarında bile bazı günler etrafınızda hiç kimse olmadan deniz keyfi yapabilir, kumsala sandalyenizi atıp kitabınızı okuyarak günlük hayatın stresinden kısa bir an bile olsa uzaklaşabilirsiniz.

Girişin ücretsiz olduğu plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmamaktadır. Dolayısıyla şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, WC ve soyunma kabinleri ne yazık ki yoktur. Gölgelik alanlar bulunmadığı için yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız. Mangalınızı yanınıza alıp mangal yapabilir, semaverinizi yakarak koy manzarasına karşı çayınızı içebilirsiniz. Ancak giderken plajın Karadeniz kıyılarında olduğunu unutmamalı ve mutlaka rüzgârın durumunu kontrol etmelisiniz. Çünkü havanın rüzgârlı olduğu günler deniz çok dalgalı olduğu için plaja giriş çıkışlar kapatılır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Yeniköy Plajı

İstanbul Arnavutköy’de Yeniköy Köpek Çiftliği önünde yer alan plaj, İstanbulluların yaz aylarında denizin tadını çıkarabileceği yerlerden biridir. İstanbul’un çoğu plajına göre son derece sakin olan plaj tam bir kafa dinleme yeridir. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz, piknik ve sahil boyunca uzun yürüyüşler yapabileceğiniz plaj, ailece vakit geçirmek için idealdir.

Girişin ücretsiz olduğu plajda isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi şemsiyenizi kurup, hasırınızı serip güneşlenebilirsiniz. Plajda WC, duş, soyunma kabini gibi imkânlar bulunmaktadır ancak ücretlidir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız plaja giderken yanınıza almalısınız çünkü plajda bu ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmamaktadır. Plaj ve deniz tabanı kumludur. Deniz sığ olsa da Karadeniz’in hırçın dalgalarından nasibini almıştır. Özellikle çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyenlerin rüzgârlı havalarda çok daha dikkatli olması gerekir. Hava sakin olduğunda ise tertemiz berrak denizde yüzmek büyük keyif verir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlardan ücretli olarak faydalanabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Demirciköy Dalya Plajı

İstanbul’un tatil cenneti Kilyos’a bağlı Demirciköy’de yaklaşık 20 yıldır hizmet veren bir tesis olan Dalya Plajı, İstanbul’un yanı başında, şehir merkezine sadece yarım saat uzaklıktadır. Birbirinden güzel manzaralara ev sahipliği yapan plaj, orman, çim, geniş bir kumsal, turkuaz rengi bir denizi içeren saklı bir cennet gibidir. Hem şehre bu denli yakın olup hem de kuş sesleri eşliğinde unutulmaz bir tatil geçirebileceğiniz plaj, İstanbullular için harika bir kaçış noktasıdır.

Yeşil alanları, kafesi, barı, restoranı, su sporları ile Karadeniz’de Akdeniz ortamını yaşamanızı sağlayan plajda günlük hayatın stresini üzerinizden atmak için doğa yürüyüşleri yapabilir, plaj voleybolu oynayabilir, sörf yapabilirsiniz. Kitap-dergi köşesinden bir şeyler alıp okuyabilir, ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Deniz ürünleri ağırlıklı menüsüyle beğeni toplayan restoranda sabahları yöresel lezzetlerin sunulduğu açık büfe kahvaltının keyfini çıkarabilirsiniz. Toplam kişi kapasiteli plaja girişler ücretlidir. Duş, WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiyelerin kullanımı giriş ücretine dâhildir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 60 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, şemsiye, masa ve sandalye, evcil hayvan ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Rumeli Feneri Plajı

Rumeli Feneri Plajı

İstanbul Boğazı’nın Avrupa Yakası tarafında en kuzeyde bulunan Rumeli Feneri, Sarıyer ilçesine bağlı küçük bir köydür. İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’den ilk çıkış noktası olan Rumeli Feneri, uçsuz bucaksız manzarası ve doğal koyu ile İstanbul’da değil de Ege köylerindeymiş gibi hissettirir. Özellikle hafta sonları İstanbulluların kahvaltı için tercih ettikleri bölge, yaz aylarında doğaya, ormana ve yeşile hasret kalanlara da hitap eder.

Şehrin kalabalığından bunalıp doğa ile baş başa kalabileceğiniz İstanbul’daki en güzel yerlerden biri olan Rumeli Feneri bölgesi, fenerin kuzeyinde kalan plajı ile de tercih edilmektedir. Çevresinde herhangi bir yerleşim yeri bulunmayan ve doğallığı ile bilinen plaja girişler ücretsizdir. Plajda duş, WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmamaktadır. Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı plajın yakınlarındaki restoran, kafe ve market gibi işletmelerden karşılayabilirsiniz. Tertemiz berrak denizi ile yüzme tutkunları için harika bir nokta olan plajdan rüzgârlı havalarda uzak durmakta fayda var. Çünkü dalga seviyesi tehlike oluşturabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çanta Beldesi Kınalı Mevkii

İstanbul’da denize girilecek en temiz plajlar şüphesiz Silivri’de! Çanta beldesi, Kınalı mevkiinde yer alan Çanta Plajı, İstanbul’a pek de akın olmadığı için merkeze yakın plajlara göre son derece sakindir. Merkeze uzak olsa da yaz aylarında toplu taşıma araçlarıyla veya kendi aracınızla kolaylıkla ulaşabileceğiniz plaj, sessiz, sakin, huzurlu ortamı ile tam bir aile plajıdır. Oldukça geniş bir alanda konumlanmış olan plajda kimse kimseyi rahatsız etmeden eğlenceli vakit geçirebilir.

Halk plajı olarak hizmet veren plaja girişler ücretsizdir. İsteseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi imkânlarınızla plajın keyfini çıkarabilirsiniz. Plajda bulunan imkânlar arasında şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, WC bulunmaktadır ancak ücretlidir. Yeme içme ihtiyaçlarınız için isterseniz plajda bulunan kafeteryayı kullanabilir, isterseniz dışarıdan getirebilirsiniz. Marmara kıyılarında yer alan plajın denizi sakin ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler güvenli bir şekilde suyun tadını çıkarabilir. Gün boyu kumsalda güneşlenebilir, tertemiz berrak denizde yüzebilir, akşamüstü gün batımı manzarası eşliğinde yürüyüşler yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar mevcut. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja çevresindeki kafeteryalardan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Semizkum Mocamp & Beach

karavan ve çadır kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük kamp alanlarından biri olan Semizkum Mocamp bünyesinde hizmet veren Semizkum Beach, metre uzunluğunda bir kumsala sahiptir. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşıp, doğa ile baş başa tatil yapabileceğiniz Semizkum Mocamp kamp alanının imkânları arasında dev ekran televizyon, jetonlu sıcak su duşları, çocuk oyun alanları, bulaşıkhane, çamaşırhane, voleybol sahası, haftanın belli günleri canlı müzikler ve çok daha fazlası bulunmaktadır.

Kamp alanında konaklayanlar için plaja girişler ücretsizdir. Günübirlik ziyaretçiler ücret karşılığı plaja giriş yapabilir. Sahil boyunca sıralanmış şemsiyeler, şezlonglar ve piknik masalarının kullanımı; duş, WC ve soyunma kabinleri giriş ücretine dâhildir. Yeme içme ihtiyaçlarınız için market, restoran ve kafe bulunmaktadır. Plaj ve deniz tabanı yumuşacık kumlarla kaplı, deniz sığ ve sakindir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler Marmara Denizi’nin tadının doyasıya çıkarabilir.

Giriş Ücreti: Kamp konaklaması yapan kişiler için ücretsizdir. Ziyaretçi/günübirlik hafta içi ve hafta sonu giriş ücreti 30 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, çadır ve karavan alanı, şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri, restoran/kafeterya, market, bulaşıkhane, çamaşırhane, güvenlik, ambulans, canlı müzik, Wi-Fi ve voleybol sahası.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Yalıköy Plajı

İstanbul’un en ucunda, Çatalca Yalıköy’de bulunan Yalıköy Plajı, Çatalca ilçe merkezine yaklaşık 52 km uzaklıktadır. 2 km uzunluğuyla İstanbul’un en uzun plajlarından biri olan Yalıköy Plajı, yaz aylarında çok kalabalık olsa da geniş alanı nedeniyle kimse kimseden rahatsız olmadan hem denizin hem de kumsalın tadını çıkarabilir. Etrafı mesire alanlarıyla, ormanlarla ve göllerle çevrili olan plaja giden tatilciler aynı zamanda ormanlık alanlarda sevdikleriyle piknik yaparak keyifli vakit geçirebilir.

Yalıköy Plajı’na giriş ücreti yoktur. Aynı zamanda otopark ücreti de ödemeniz gerekmez. İsterseniz şezlongların bulunduğu alana gidip şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz boş kısımlara havlunuzu atıp denize girebilirsiniz. Mükemmel bir sahile sahip olmasına rağmen turizm açısından çok fazla gelişmeyen Yalıköy sahilinde birkaç otel ve restoran dışında turistik işletme bulunmamaktadır. Plajda bulunan restoran ve kafelerde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Plajın önünde boylu boyunca uzanan deniz tertemiz ve berraktır. Ancak aniden derinleşir. İyi yüzme bilmeyenler bile dikkatli olmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmuyor. Şezlong ve şemsiye kiralama mevcuttur. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Evcik Plajı

Karadeniz kıyılarında denize girebileceğiniz tertemiz plajlardan biri olan Evcik Plajı, Çatalca sınırları içerisinde bulunmaktadır. Çatalca’ya 35 km uzaklıkta bulunan plaj doğa ile baş başa kalabileceğiniz en güzel noktalardan biridir. Yemyeşil doğanın, ağaçların arasından geçerek ulaşabileceğiniz plaj muhteşem manzarasıyla sizleri karşılar. Etrafında herhangi bir yerleşim yeri bulunmayan Evcik Plajı, doğa tutkunu kampçılar için ideal bir yerdir. Hafta içi sessizlik ve sakinlik isteyenlere hitap ederken, hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır.

Plajın yakınlarında bulunan Anastasius Surları ve tam girişinde bulunan Georgios Kilisesi, tarih meraklılarının da ilgisini çekmektedir. Doğanın içinde tarihin izlerini taşıyan plaj keşfedilmeye değer güzellikleriyle günübirlik tatilcilere farklı deneyimler sunmaktadır. Yerleşim yerlerinden uzakta bulunan ve el değmemiş doğası ile göz dolduran plaja girişler ücretsizdir. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabini imkânı bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi de giderken yanınızda götürmelisiniz. Kumlarla kaplı olan sahilin denizi taşlıktır ve aniden derinleşir. İyi yüzme bilenlerin bile dikkatli olması gerekir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaj alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ormanlı Plajı

Çatalca’ya bağlı Ormanlı Köyü’nde bulunan Ormanlı Plajı, köyün muazzam güzelliklerinin yalnızca küçük bir parçasıdır. El değmemiş doğası ve tertemiz denizi ile göz dolduran plaj, ilçe merkezine 35 km uzaklıktadır ve ormanlık alanın içerisinden asfalt yoldan ulaşım sağlanmaktadır. Uçsuz bucaksız Karadeniz manzarasının ve sahip olduğu yemyeşil doğasının gözlerinizi kamaştıracağı plaj aynı zamanda yapabileceğiniz birçok aktivite de sunmaktadır. Plajın çevresinde kuş gözlemciliği, doğa yürüyüşleri ve olta balıkçılığı yapabilir, bisiklet turlarına çıkabilirsiniz.

Deniz tatillerinizin yanı sıra doğa sporları için de tercih edebileceğiniz plaja girişler ücretsizdir. Tatil açısından çok fazla gelişmeyen plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz birkaç işletme bulunmaktadır. Ayrıca duş, WC ve soyunma kabini imkânı da bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi ise plaja girmeden temin etmeniz gerekir. Yamaç paraşütü yapmak isteyenler tarafından tercih edilen plajda havanın müsait olduğu zamanlar gökyüzünden süzülen paraşütleri seyredebilirsiniz. Rüzgârlı havalarda dalga seviyesi çok yüksek olduğu için iyi yüzme bilenler bile dikkatli olmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, market/büfe, soyunma kabini, şezlong, otopark, masa ve sandalye ve evcil hayvan. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

İstanbul içerisinde fakat bir o kadar da şehrin gürültüsünden izole denize girebileceğiniz ücretli ve ücretsiz plaj yerlerini sizler için araştırıp yazdık. Lütfen plaja giriş ücretlerinin ve plajda sunulan olanakların değişiklik gösterebileceğini unutmayınız. Önerimiz; Google Haritalar’daki güncel yorumları dikkate almanızdır.

Keyifli tatiller dileriz!

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir