metabolizma yaşı nasıl düşürülür / Трифала коттаккал (Triphala Kottakkal), 60 tablet|null| - AliExpress

Metabolizma Yaşı Nasıl Düşürülür

metabolizma yaşı nasıl düşürülür

Hemen hemen her alanda, Uzak Kuzey hariç, meyve ağaçları büyür. Oldukça sık, çeşitli nedenlerden dolayı, hasat çürümeye zarar verir. Bu yazıda ağaçlarda çürüyen armut meyvelerinin nedenlerini ele alacağız ve bu nahoş olayla nasıl başa çıkacağımızı öğreneceğiz.

Neden armutlar çürür: temel nedenler

Armutta olgunlaşan meyvelerin kalitesi birçok faktöre bağlıdır: ağacın yaşı, bağışıklığı, bitkide hastalık veya zararlıların varlığı. Hastalıklı veya yaşlı bir ağaçta meyveler genellikle çürür.

Eski ağaçlar

Armut ağacı, yetiştiriciliğin 3. yılından yılına kadar en meyveli yaştadır . Bu kadar saygın bir yaşa gelince, armut verimi önemli ölçüde ve keskin biçimde azalır. Eski bir armutta az miktarda yetişen meyveler, genellikle ağaç dallarında büyüme mevsimi boyunca çürür. Olgunlaşmamış armut meyvesi, meyve bir ağaca asıldığında meyvenin dalla birleştiği bir noktada çürümeye başlar.

Olgun bir armutta yarım çürük et veya çürük bir orta olacaktır. Meyveler yaşlı armutlarda çürür, çünkü bitkiler zayıflatılır ve hastalıklara ve zararlılara karşı bağışıklık kazanmaz. Bu sorunla baş etmenin tek bir yolu var - bahçıvan iyi çeşitlilikte yeni bir meyve ağacı dikmelidir.

Biliyor musunMeyve ağaçlarının çoğu tohumlardan yetiştirilmez, iyi bir kök sistemine sahip bir anne stoğuna ekilir.Verimli bir çeşidin kesimleri, yabani bir kuşun üzerine aşılanır ve tam teşekküllü bir fideye yetiştirilir.

Monilyoz veya meyve çürüğü

Monilyoza, meyve bahçelerini etkileyen ve ürün verimini ciddi şekilde etkileyen Monilinia mantarının sporları neden olur . Mantar sporları büyüyen meyvelerin içine nüfuz eder ve çürümelerine neden olur. Bu hastalıktan kurtulmanın tek yolu profilaktik olarak savaşmak, meyveler ve yapraklar dallardan düştüğünde bahçeyi temizlemektir.

Monilyozun armutta ortaya çıkması yüksek neme neden olur . Tipik olarak, ilkbaharda meyve ağaçlarında (armutlar, elma ağaçları, şeftaliler, erikler) ilkbaharda ortaya çıkar. Hastalık bir ağaçta belirirse, o zaman bahçede kalan bitkiler yakında enfekte olur.

Rüzgâr varlığında, bu tür meyveler düşer, ancak bazen dallarda kalır ve kurur

Monilyozun ilk aşamasında, meyveler üzerinde kahverengi bir çürüme lekesi görülür, bu noktada dokular tamamen yumuşar, patlar ve yavaş yavaş çürükler tüm fetusa yayılır. Hastalığın son evrelerinde meyveler küçülür ve tamamen çürür. Bir süre sonra, kırışmış armutlar siyaha döner, tanecikli bir doku kazanır ve eğer bahçıvan onları çıkarmak için uğraşmazsa bütün kış dallara bağlı kalır. Hastalıklı meyveleri armuttan çıkarmak ve ateşle imha etmek çok önemlidir .

Meyvelerde kabuk

Hastalığın belirtilerinden biri armutun meyvelerinde ve yapraklarında kahverengi lekelerin oluşmasıdır . Ayrıca, kabuk, büyümede gözle görülür bir yavaşlamaya neden olabilir. Uyuz meyve olan hastalar düzensiz bir şekle sahiptir ve bir süre sonra çürümeye başlar. Enfeksiyon meyve verme döngüsünün sonunda ortaya çıkarsa, ürün kaybolmaz, ancak büyük olasılıkla armutlar tam olgunlukta kötü renklenir ve uzun süre saklanamazlar.

Biliyor musunEski Çinliler, armut ağaçlarının insanlar tarafından tahrip edilmemesi gerektiğine inanıyorlardı, çünkü bu tedbirsiz eylem zamansız ve trajik bir ölüm gerektiriyordu.Çin'deki bir armutölümsüzlüğün sembolüdür, hiyeroglif "li" ile gösterilir.

Bununla birlikte, skab yaz mevsiminin başında armutta belirirse, hastalığın yayılmasını durdurmak için derhal tedaviye başlanması önerilir . Uyuzun erken ortaya çıkışı, meyve gelişimini engelleyebilir ve mahsulü tehlikeye atabilir. Mantar hastalıklarının gelişimi için ısı ile birlikte yüksek nem oranı en iyi ortamdır.

Yaprak, çiçek, meyve, sürgünlerde de hasar belirtileri olabilir. Zamanla koyulaşanve Parschkültürünün diğer kısımlarını etkileyen küçük yuvarlak lekeler, baharın sonlarında zaten armutlarda görülür ve meyvenin oluşumu boyunca gelişir. Ama bazen hastalık sadece sonbaharda görünür, geceler uzun olur ve gece çiy düşer. Kabuğunu kıran ağaçlar mantar saldırılarına karşı en savunmasızdır. Ağaç muamelesine uyuz ilacı vermek değil, hastalıkları önlemek için önleyici tedbirler almak daha iyidir.

güve

Armut broşürü, meyve ağaçlarının yüzeyine yumurta bırakır . Sonra, yavru güvesi olarak adlandırılan bir tırtıl, yumurtadan çıkar ve meyve pulpunu yiyerek, içinde pasajları kemirir, aynı anda dışkıyla tıkar.

Armut çiçeği yapmayı ve meyve vermeyi öğrenmeniz yararlı olacaktır.

Bu haşereden kurtulmak kolay bir iş değildir, çünkü bu tırtılın cenin içinde olmadığı zaman periyodunun belirlenmesi çok kısa ve zordur. Parazitlerin bulunduğu gelişim aşamasını izlemek için bahçıvanlar birkaç meyve toplar, keser ve içten görsel olarak inceler.

Özellikle güveler erken ağaç türlerini severler. Hamuru ve tohumları yok eden larva, meyvenin içindeki metabolizmayı bozar ve ağaçtan düşer.

Armut güvesiyle etkili bir şekilde mücadele etmek için:

  1. Mayıs ayının başlarında, özellikle yaprak kurtlarına karşı etkili olan mikroplar Bacillus thuringiensis'i içeren organik bir böcek ilacı püskürtülür ve bu püskürtme iki hafta sonra tekrarlanır.
  2. Mayıs ayında feromon tuzakları, erkek güvelerini çekmek ve kadınların döllenme oranlarını azaltmak için armut ağaçlarının altına yerleştirilir. Feromon yetmezliği yapay feromonlar kullanarak kadın hormonal aromalarını taklit etmeye yönelik bir tekniktir. Erkeklerin dişi bulması zordur, bu da yumurtlamayı belirgin şekilde azaltır.
  3. Bahçıvanlar, genellikle güvelerin tırtıllarını içerdiklerinden, olgunluğa erişmeden önce düşen ağaçların altında meyve toplarlar.

Armut için gübrelemenin çeşitlerini ve özelliklerini okumanızı tavsiye ederiz.

Weevil böcekleri

Weevils, meyve bahçelerine saldıran böceklerdir . Yaz mevsiminde meyve ağaçlarını barınak, doğumevi ve yemek odası olarak kullanıyorlar. Böceklerin baskınlığı, meyve bahçeleri için ciddi bir tehdit olabilir ve üretkenlikte önemli bir düşüşe neden olabilir. Weevilleri kontrol etmek ve görünüşlerini önlemek için birkaç seçenek vardır.

Yaz ortasında, haşere, meyve ve yumurtalıklarda enjeksiyon izlerine benzeyen küçük dar çukurlar yapar - içlerinde dişiler yumurtalarını bırakır. Larvalar bir ay boyunca meyvelerde gelişir.

Armut bitlerinde, gövde rengi koyu kahverengiden siyaha kadar olabilir. Oval uzatılmış gövdenin uzunluğu 8 mm'ye ulaşır ve böceğin uzun burnu en az 4 mm uzunluğundadır. Yetişkin böcekler genellikle Mayıs ayında ortaya çıkar ve yaz boyunca bahçeyi işgal etmeye devam eder.

Bazı yabani türler, yapraklar ve meyvelerde beslenir, yaprak ve meyvenin düşmesine, bodur büyümeye, ölü dallara, verim kaybına ve susuz armutlara neden olur . Yetişkinler, yaprakların kenarlarını ısırır ve nadiren meyve yerler. Kök bitkisinin larva evresi özellikle meyve ağaçları için tehlikelidir, çünkü bu zararlılar armutta önemli hasara neden olabilir. Bitkinin yeraltı kısımlarında (kökler, yumrular) beslenirler.

Biliyor musunMeyve bahçelerini zararlı böceklerden korumak için birkaç yüzyıldan beri bahçıvanlar ağaçlara özel kuş evleri kurmaya çalışıyorlar.Kuşların kışın hayatta kalmasına yardımcı olan bahçıvanlar, kuşları besleyerek besleyicileri besler.

Pestisitler, bitirin larva ve yetişkin aşamalarını tamamen kontrol etmek için yeterince etkili değildir . Önleyici bir önlem olarak, bir bahçıvan, toprağın kazılmasını (rezervuarın bir cirosu ile) bu zararlı böceklerin kışlama larvalarını yok etmek için derin bir kazma yapabilir. Meyveli ağaçlara aktif maddeler içeren karbaril veya azinfosmetil içeren bir çözeltinin uygulanması da yardımcı olabilir.

Zararlıları en aktif olduğunda, armutlar bu solüsyonla geceleri tedavi edilir. Meyve ağaçlarına binme yabani otları kontrol etmenin en iyi yolu, yetişkin böceklerin gövde boyunca ağacın tepesine tırmanamaması için yapışkan malzemeyle gövdenin 50 cm'lik kısmını örtmektir.

Ayrıca, biyologlar böceklerle mücadele etmek için organik yöntemler geliştirmiştir:

  1. Beauveria bassiana mantarı yayıldı . Bu mantarın sporları armut kök toprağının nemli toprağına katkıda bulunur. Mantar larva safhasını öldürür ve yakın zamanda ortaya çıkan yetişkin böceklerini öldürür. Ne yazık ki, mantar sporları kısa bir ömre sahiptir, bu nedenle, etkinin etkinliği için, bahçıvan mantar sporlarını toprağa sokmak için doğru zamanı dikkatli bir şekilde seçmelidir.
  2. Ayrıca , böceklerin doğal düşmanlarının bahçesine de girebilirsiniz.Entomopatojen nematodlar olabilir . Toprakta yaşayan yabani ot sürülerinin doğal kontrolü için kullanılırlar. Nematodlar ağır killi topraklarda etkinliklerini kaybettiğinden, bu yöntem her türlü toprak için uygun değildir. Weevil yumurtaları ile beslenen parazitik eşekarısı, armut üzerine konan haşere yumurtaları sayısını azaltmaya yardımcı olabilir.

Video: Armut bitkisi

Ne yapmalı ve hastalıklar ve zararlı böceklerle nasıl başa çıkılacağı

Ağaçların kimyasal veya biyolojik ilaçlarla (koruyucu ekipman) işlenmesi kuru ve sakin havalarda yapılmalıdır . İşlem sabah veya akşam yapılmaktadır, bu zamanda genellikle sıcak değildir. Deneyimli bahçıvanlar sabahları ( 00) veya akşamları ( 00) her türlü tedavinin yapılmasını önermektedir. Bu sabah saatlerinde gece yağması kurudu ve akşam yağması henüz düşmedi.

Bazen tedaviden hemen sonra yağmur yağar ve yapraklara uygulanan terkibi kısmen veya tamamen durular. Bu durumda, işlem hava kurulur kurulmaz tekrarlanır ve ağaçlardaki yapraklar yağmurdan kurur .

Dekoratif bir armut ekim ve yetiştirmenin özelliklerini okumanızı tavsiye ederiz.

Bahçe pompalı püskürtücü kullanarak bir ağacın tepesine, gövdesine ve dallarına tıbbi veya profilaktik preparatlar uygulayın . Püskürtücünün ince püskürtme için bir ağızlık ve çözeltiyi ağacın yüksekliğine sağlamak için özel bir uzun tüp ile donatılması arzu edilir.

Bahçenin kimyasal preparatlarla işlenmesi sırasında, bahçıvan güvenlik önlemlerini almalıdır: vücudun tüm maruz kalan kısımlarını kıyafet ve ayakkabılarla örtmeniz, kafasına bir şapka koymanız ve ağzını ve burnunu özel bir koruyucu bandajla örtmeniz tavsiye edilir.

Kimyasal arıtma

Bahçecilik mağazalarında, meyve bahçelerini korumak ve tedavi etmek için birçok ilaç bulabilirsiniz. Kural olarak, tıbbi bir bileşen olarak mantar ilaçları içerirler.

Biliyor musunI.V. Michurin tarafından detaylı olarak geliştirilen aşılama tekniği sayesinde aynı aileye ait onlarca farklı meyve çeşidi tek bir meyve ağacında yetiştirilebilir.

Mantar hastalıkları tedavisi:

  • bahçıvan sonbahar ve erken ilkbaharda fungisitler ile armut ağaçları püskürtmek zorundadır;
  • Bazen ilkbaharda, bu süre zarfında yağış miktarına bağlı olarak, ek olarak tedaviyi kez tekrarlamak gerekir;
  • fungisit tedavisi uzun süreli yağmurlardan sonra tekrarlanır.

Bahçıvanlar ve bahçıvanlar genellikle Bordeaux karışımını kullanır , tüylü küf, kabuk, mantar hastalıkları, siyah kanser veya monilyoza karşı etkili ve uygun fiyatlı bir çözümdür . Karışım bir fungisit veya algisitin özelliklerine sahiptir.

Bordeaux karışımı mavidir ve su, bakır sülfat ve kireçten oluşur. Bileşenlerin karıştırılması için önerilen doz, 1 litre su başına her ilacın 10 ila 20 g arasındadır. İlaç yaprakların, gövdelerin veya bitkilerin dallarının yüzeyine püskürtülür.

Bordeaux karışımıyla yapılan ilk işlem, kış sonunda gerçekleştirilir, çünkü bitkiler üzerinde ürebilecek mantar sporlarını ortadan kaldırmak için iyi bir zamandır . Solüsyon, hastalıkların gelişmesi durumunda ilkbaharda da kullanılır, çünkü nem ve ısı, mantar sporlarının büyümesine neden olan iki koşuldur. Sonbaharda, ağaçlara düşen yapraklardan sonra bir Bordeaux karışımı ile de muamele edebilirsiniz. Sonbahar döneminde bir bakır sülfat ve kireç çözeltisi ile püskürtülmesi, patojenlerin bahçede kışın ortaya çıkmamasını önlemeye yardımcı olur.

Önemli!Meyve mahsullerinin zarar görmemesi için gerekli olan, yaralar sayesinde enfeksiyon ağaca girer.Hasar bulunursa, derhal yara iyileşmesi veya bahçe var.

Halk ilaçları

Armut ağaçlarını zararlı böceklerden ve bazı hastalıklardan korumak için bağımsız olarak doğal, organik bir ilaç yapabilirsiniz.

Etkili ev ilaçları:

  1. Böcek zararlılarına karşı yardımcı olan bir çözüm . 10 litre suya karıştırın: 10 çay kaşığı sıvı bulaşık deterjanı, bitkisel yağ ve 90 derece alkol. Bu çözeltiyi, zararlı etkilenen bir bitkiye gün boyunca günde bir kez püskürtün.
  2. Isırgandan elde edilen fermente yeşil "çay" bazlı bir çözüm zararlılara karşı çok etkilidir . Böyle bir çözelti ile ardışık birkaç tedavi uygularsanız (böbrek şişmesi döneminden başlayarak), böceklerin saldırısından ve armutlarda mantar hastalıklarının oluşmasından tamamen kaçınabilirsiniz. İşlem, her 10 günde bir, bir sıklıkta gerçekleştirilir.
  3. Armut ağaçlarından gelen yaprak bitleri, güçlü bir su akışıyla yıkanabilir. Meyvenin yumurtalıklarına zarar verebileceğinden, bahçenin çiçeklenme döneminde prosedürü uygulayamazsınız.
  4. Yaprak bitlerinin bir ağacın yapraklarına yapışmasını zorlaştıran bir sabun karışımı . Karışımı hazırlamak için, g ev ya da katran sabunu rendelemelisiniz ve çökelti tamamen yok olana kadar sabun parçacıklarını 5 litre su içinde çözmelisiniz, ardından ml bitkisel yağ ekleyip iyice çalkalamanız gerekir. Armut yapraklarının üzerine püskürtün. İşlem tamamlandıktan sonra, pompanın tüm detaylarını iyice durulamak önemlidir, tüpe ve ince spreye özellikle dikkat edilmelidir. Çözelti bitkisel yağ içerdiğinden durulama sıcak suyla yapılır.

Uygun bakım

Bahçıvanlar, iyi bağışıklığa sahip olmayan zayıflamış ağaçların, zararlı böcekler ve hastalıklar tarafından saldırıya uğradığının farkındadır. Böyle bir olay gelişiminin olasılığını azaltmak için, armut bahçelerine uygun şekilde özen gösterilmesi gerekir.

Video: Armut Bakım Detayları

Sağlıklı büyüme ve gelişme için armut ihtiyacınız:

  1. Armut yaz mevsiminde sulama gerektirir . Sulama kök altında yapılmalı, bol ve düzenli olmalıdır. Sulama arasındaki aralıklar 25–30 günü geçmemeli, yaz kuraklığı sırasında sulama arasındaki duraklamalar güne düşürülmelidir. Her yetişkin ağaç için, sulama için en az 2 kova su kullanılır.
  2. Ayrıca, yılda iki kez, ilkbahar ve sonbaharda taç kesilmelidir . İlkbaharda, budama, ışığın ve havanın erişimini engelleyen dalları keserek dalların genç büyümesini gidermeyi, tepeyi aydınlatmayı içerir. Sonbaharda, meyve mevsiminin sonunda, armutlarda hijyen budaması yapılır. Bu zamanda, hasta, yaşlı ve mekanik olarak hasar görmüş dallar çıkarılır. Ayrıca, budama sırasında mumyalanmış hastalıklı meyveler bir armuttan kesilir.
  3. Kök sisteminin gelişimi için yeterli alana sahipse, bir armut daha hızlı ve daha iyi büyür . Diğer bahçe bitkilerinin kökleri ile su ve besin maddeleri için rekabet edeceği bir armut ekmeye gerek yok. Bahçedeki meyve ağaçları arasındaki önerilen boşluğu gözlemleyin.
  4. Yabancı ot veya otlardan su ve besin maddelerinin rekabetini azaltmak için , küçük çaplı çemberlerde malç kullanmanız veya resmi olarak kültür için izin verilen herbisitleri dikkatlice uygulamanız gerekir .
  5. Armutun kuvvetli büyümesi için yeterli miktarda gübre kullanmak, ancak fazladan beslenmeyi önlemek için gereklidir . Aşırı gübreler genç dalların büyümesini olumsuz yönde etkileyerek uzun ve ince hale getirmelerinin yanı sıra çiçek tomurcuklarının gelişimini geciktirebilir. Fide dikmeden birkaç ay önce toprağı gübreleyin ve her yılda bir gübrelemeyi tekrarlayın.

Önemli!Armut meyvesinin hasat için hazır olup olmadığını kolayca belirleyebilirsiniz.Eğer dalda asılı olan meyve bir turun çeyreğini döndürdüğünde, ek bir çaba göstermeden kesilirse, bu armutun olgunluğunu gösterir.

Yardımcı Bitkiler

Armutun genç sürgünleri, bitki özsuyundan beslenen yaprak bitlerinden çok etkilenir . Bu küçük ama sayısız haşerenin aktivitesi, genç sürgünlerin bodurlanmasına ve bükülmesine ve meyve ağacı tomurcuklarının kurumasına neden olur. Sorun zarif çiçekli bitki - nasturtium yardımı ile çözülebilir . Bu çiçek yaprak bitleri için güçlü bir çekiciliğe sahiptir. Eğer nasturtiumların ekildiği bahçede bir çiçek tarlası varsa, o zaman bütün yaprak bitleri bir yerde toplanacak ve yaprakları ve çiçekleri canlı bir halıyla kaplayacaktır.

Her iki ila üç günde bir, bahçıvan nasturtiumlu yatakları inceleyebilir ve alt kısımlarında minik haşere kolonilerinin bulunduğu yatakları toplayabilir. Yaprak biti zararlıların öleceği toprağa gömülebilir.

Существует еще одна разновидность цветов, столь же притягивающих к себе тлю, — это космос . Есть растения, оказывающие противоположное действие на тлю и отпугивающие вредителя — это ноготки и лаванда.

Растения-помощники в саду

Önleyici tedbirler

Проще регулярно проводить профилактику и не допустить вредителей и болезни в сад, чем в дальнейшем заниматься их лечением.

Önleyici tedbirler:

  • регулярный полив сада настоем перебродившей крапивы (сразу же после образования почек);
  • опрыскивание бордоской смесью;
  • использование эффективных химических фунгицидов;
  • регулярный сбор опавших плодов, чтобы они не оставались на земле;
  • проведение уборки в конце сезона и сжигание листьев в саду, чтобы предотвратить распространение инфекции на следующий год.

Önemli!Не нужно лечить дерево от парши химическими препаратами, если до сбора урожая осталось всего несколько недель.

Tecrübeli bahçıvanlardan ipuçları

Фруктовые деревья нуждаются в полном солнечном спектре для лучшего производства плодов . Недостаточный солнечный свет задерживает начало цветения и может уменьшить количество и размер плодов, а также ослабить дерево, что в дальнейшем может вызвать гниение вследствие болезни или нападения вредителей.

Нужно избегать высадки плодовых деревьев в местах, где они будут затенены зданиями или другими деревьями . Растительные остатки, собранные под заболевшими грибными или вирусными заболеваниями деревьями, нельзя использовать для приготовления компоста. При компостировании грибные споры не погибнут, а будут развиваться далее.

Садоводу нужно помнить:

  • грибок зимует на листьях, упавших с поражённого болезнями дерева;
  • весной споры болезнетворных грибков попадают в воздух с помощью ветра и разносятся по саду;
  • в дождливую погоду возникает подходящая среда для развития грибковых спор, и нужно внимательно наблюдать за деревьями, чтобы не пропустить начало болезни;
  • очень важно осенью собрать и сжечь все листья вокруг заболевших деревьев в саду.

Чтобы по итогам выращивания садовод не был разочарован урожаем груш, повреждённых гнилью, владельцу грушевого дерева необходимо придерживаться правил по уходу за этой культурой. Также важно предпринять все профилактические меры по обеспечению здоровья плодового дерева.

Bilge Kişiye Sor

Unforgotten' Alıntı:

Hashimato Tiroidi için hangi takviyeler kullanılmalıdır ? Selenyum ve Myo-Inositol takviyesi tedavide işe yarar mı ? Yüksek Anti-TPO değerleri nasıl düşürülür ?

Genişletmek için tıkla

Hashimoto Tiroidi, otoimmün bir hastalıktır ve Thyroid bezinin inflamasyonu ile karakterizedir. Tiroid hormonlarının vücut fonksiyonları üzerindeki kontrolünü azaltır ve dolayısıyla halsizlik, kilo almaya eğilim, depresyon, cilt kuruluğu, saç dökülmesi gibi semptomlara neden olabilir. Tedavi genellikle hormonal tedavileri içerir, ancak bazı takviyelerde Hashimoto tiroidinin tedavisine yardımcı olabilir.

Selenyum takviyesi, Hashimoto tiroidi için faydalı olabilir. Selenyum, tiroid hormonunun yapısı için önemlidir ve aynı zamanda Hashimoto tiroidinde oksidatif stresi önlemeye yardımcı olabilecek antioksidan özelliklere sahiptir.

Ayrıca, Myo-Inositol takviyesi de Hashimoto tiroidinin tedavisinde faydalı olabilir. Myo-Inositol, tiroid hormonlarının üretiminde önemli bir rol oynayan bir kimyasal bileşiktir. Bu nedenle, bu takviye, Hashimoto tiroidinde sinir sistemi sağlığı, insülin duyarlılığı ve hormonal dengenin desteklenmesine yardımcı olabilir.

Ancak, herhangi bir takviye kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önerilir. Bu takviyelerin dozajı ve uygun kullanımı hakkında iyi bir araştırma yapmak da önemlidir.

Ayrıca, yüksek Anti-TPO değerlerinin öncelikle Hashimoto Tiroidi gibi otoimmün bir hastalık ile ilişkili olabileceği için, Anti-TPO düşürmenin yolu belirtileri azaltmak, tiroid bezinin iltihaplanmasını azaltmak ve tiroid hormonlarının seviyelerinin düzeltilmesine yardımcı olmak için Hashimoto tiroid hastalığı tedavisi ile birlikte yürütülen bir süreç gerektirir. Bu nedenle, herhangi bir ilaç veya takviye rejimine başlamadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası