maysa isminin kökeni / Maysa isminin anlamı nedir? Maysa ne demek? - Son Dakika Haber

Maysa Isminin Kökeni

maysa isminin kökeni

İsim anlamı Maysa

Burada Maysa isminin anlamı ve kökeni hakkında bilgi bulabilirsiniz
İsminiz Maysa mi? Lütfen bu profili geliştimek için isminiz hakkında 5 soru cevaplayın


Anlam:Yürüyüş
Cinsiyet:Kadın
Menşei:Arapça
Benzer erkek sesleri:Misha, Max, Mika, Mike, Mischa, Maaz, Mensah, Maas
Benzer kız sesleri:Mahsa, Monica, Meysa, Misa, Mi-Cha, Misaki, Masha, Mi-Young
Reyting:
4.5/5
Yıldız 23 oy
Yazması kolay: 4.5/5 Yıldız 13 oyHatırlaması kolay: 4.5/5 Yıldız 12 oyTelaffuz: 4.5/5 Yıldız 12 oyİngilizce telaffuzu: 4.5/5 Yıldız 16 oyYabancıların görüşü: 4.5/5 Yıldız 16 oyTakma isimler:Mais, May, Mey, Mays, MisoKardeşlerin İsimleri:Evet, Yhlas, Var, Yok, MertKız kardeşlerin isimleri:Evet, Asly, Amaris, Maya, Var, Lieselot, Yok, Felek

Facebook:


+/- Facebook'ta 5310 Maysa Pozisyon # 9762

Kategoriler:Arapça isimler - 5 harfli İsimler - Libya Popüler isimler - A harfi ile biten isimler - 2 heceli kız bebek isimleri - 5 harfli kız bebek isimleri - M harfi ile başlayan isimler - Türkmenistan Popüler isimler - Popüler Türkçe kız isimleri - Popüler Portekizce kız isimleri

Kız bebek isimleri: Maysa isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir?

Maysa, kız bebeklere verilen bir isimdir. Maysa isminin anlamı gururlu bir şekilde yürümek anlamına da gelir.

MAYSA İSMİNİN ANLAMI NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Maysa, Türkçe kökenli bir isimdir ve kız bebeklere bu isim koyulmaktadır. Maysa, Türkmen diline göre yaz aylarında açan ve yeşeren bitkiler için kullanılan bir isimdir. Maysa, Arapçada ise gururlu bir şekilde yürümek anlamına gelir. Maysa ismindeki kişilerin kader sayıları 2 olarak tespit edilmiştir.

MAYSA İSMİ NEREDEN GELİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Maysa ismindeki kişiler ince fikirli, zarif ve ayrıca da romantik kimselerdir. Dost canlısı oldukları için arkadaş edinme ve çevre konusunda herhangi bir zorluk çekmezler. Güzel konuşurlar ve iletişim kurma konusunda asla zorlanmazlar. Maddiyata değil en çok maneviyata önem verirler ve para onlar için çok önem taşımaz. Eleştirmeyi sevmedikleri gibi kendilerini eleştirenlere de sert tepki verebilirler.

Aşkı çok severler ve aşık olmak isterler. Bu nedenle de her durumda kalpleri herkese açıktır. Keyiflerine ve rahatlarına düşkün kimselerdir. Gezmeyi, yeni yerler görmeyi ve eğlenmeyi severler. Sakinlerdir, sessiz ve gizemlilerdir. Yoğun duygulara sahiplerdir fakat bu duyguları gösterme konusunda çekingen davranabilirler.

MAYSA İSMİNİN HARF ANALİZİ NASILDIR?

  • M: Ticarette çok başarılı olurlar ve ticarete yatkın bir harf olarak bilinir.
  • A: Atılgan, girişken ve ayrıca çok enerjiklerdir.
  • Y: Geçmişten iyi ders alan ve buna göre davranışlarını şekillendiren kimselerdir.
  • S: Hayal kurmayı çok severler ve tam bir hayalperestlerdir.
  • A: Geçmişte yaşadıklarından ders alırlar ve geleceklerini bu doğrultuda şekillendirirler.

MAYSA İSMİ HAKKINDA BİLGİLER

Maysa ismi dinen caizdir ve bu nedenle de konulmasında bir sorun yoktur. Maysa, dünyada en fazla kullanılan 14392. isimdir, kız isimleri arasında ise en çok kullanılan 5752. isimdir. Maysa ismi Kur'an'da geçmeyen bir isimdir fakat bu durum bebeklere Maysa isminin verilmesine engel olmaz.

Maysa Ne Demek?

Ülkemizde son yıllarda anne ve babaların çocukları için en çok araştırdığı isimlerden biri Maysa. Doğumun yaklaşmasıyla heyecanı artan anne adayları, Peki Maysa ne demek? Maysa İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Sorularını araştırmaya başladı. İşte merak edilen soruların cevaplar

MAYSA NE DEMEK?

Maysa hem sözlük kendi hem de isim anlamı kapsamında 2 farklı şekilde ele alınır ve öyle kullanılır. Bunlar;

 - Yürüyüş

 - Yazın açan çiçek

Maysa, böylesi güzel ve zarif anlamları ile beraber kız çocukları için kullanılabilecek en güzel isimler arasında yer alıyor. Özellikle nadide bir çiçeği betimlemesi ile beraber, kız çocuklarına en uyum sağlayan isimlerden biri olarak sıkça tercih edilmekte.  Amaca uygun şekilde tek başına ya da cümle içerisinde değerlendirmek mümkündür.

maysa isminin anlamı ne

MAYSA KUR’AN’DA GEÇİYOR MU?

Türkçe kökenli bir isim olan Maysa, pek çok farklı anlama gelmektedir. Günümüzde çok sık bilinmemesine rağmen eski Türk tarihinde kullanılan önemli isimlerden biridir aslında. Kız çocukları için kullanılan Maysa, yazın açan çiçek anlamına gelmektedir.

Anne ve babalar yeni doğan bebkleri için Maysa isminin kullanmak İsterken, aynı zamanda Kur'an'da geçip geçmediğini merak ediyor. Arapça kökenli bir isim olması ile beraber Maysa adı kur'an-ı Kerim'de geçmez. Özellikle çiçek anlamı üzerinden güzel bir ifade sunması eşliğinde Maysa adını minik yavrunuz adına kullanabilirsiniz. Ona güzel bir isim verebilir ve aynı zamanda telaffuzu üzerinden de güzel bir ad koyabilirsiniz.

Maysa İsminin Anlamı Nedir? Maysa İsmi Kur'an'da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Maysa İsminin Anlamı Nedir?

 Maysa, çok eski bir isim olmasına rağmen, internet sayesinde günümüzde popüler olan isimler arasında yer almaktadır. İsmi özel kılan ise, farklı kültürlerde farklı anlamlar içermesidir. Türkmenlere göre yazın açan çiçek, Araplara göre gururlu yürüyüş ve zarif anlamlarına gelmektedir.

 Türkçede genel olarak "yazın açan çiçek" ve "zarif" anlamları kabul edildiğinden yeni doğan kız bebeklere bu isim verilmektedir. Zerafet ve çiçek anlamlarını içerdiğinden erkek çocuklara konulmamaktadır.

 Maysa İsmi Kur'an'da Geçer mi?

 Ebeveynlerin bazıları, bebeklerine isim koyarken, Kur'an-ı Kerim'de yer alıp almadığını da kontrol ediyorlar. Bebeklerine anlamlı bir isim koyma amacı güderken, Kur'an'a ters olmaması veya doğru kullanılmasına dikkat ediyorlar. Maysa ismi Arapça kökenli olduğundan, bu ismi beğenenler ve kız bebeklerine koymak isteyenler ilk olarak Kur'an'da geçip geçmediğini araştırıyorlar.

 Maysa, Arapça bir isim olmasına rağmen Kur'an'da geçmemektedir. İçerdiği güzel ve duygulu anlamıyla kız çocuklarına rahatlıkla konulacak bir isimdir. Herhangi bir sakıncası yoktur. İsmin hem kısa hem de telaffuzunun kolay olması tercih nedenleri arasında yer almaktadır.

 TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Maysa isminin sözlük anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde yer almamaktadır. Erkek ve kız adları ile anlamları kategorisinde de geçmemektedir.

 Maysa Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

 Maysa ismi verilen kız çocuklarında görülen karakteristik özellikler şunlardır;

 - Uyumludur. Çabuk çevre oluşturur. İnsanlarla rahat kaynaşır.

 - Hayalperest ve maceracı ruhludur. Yeni şeyler denemekten çekinmez. Çabuk karar verip, uygulamaya koyar.

 - Meraklıdır, araştırmayı sever.

 - İnatçı bir karaktere sahiptir. Kendi bildiği ve inandığı doğrular için savaşıp, sonuna kadar gider.

 - Dürüsttür, yalanı sevmez.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır