kuran meali okumak doğru mu / Mealcilik ve meal okumak sakıncalı mı? | Sorularla İslamiyet

Kuran Meali Okumak Doğru Mu

kuran meali okumak doğru mu

hiç bi halta yaramayan olay. bir şey anlamıyorsunuz zaten, daldan dala atlayan, abuk subuk hikayeleri ibret olarak önümüze sunan kesinlikle insan yazması eski bir kitaptan fazlası yok, ama yine de okuyun, adam öleli sene oldu halen bu kitaba inanıp (i) başka boyutta yaşayan insanlar var. garip ya

bi de bu kitabı arapça seslendirip hiç bi bok anlamayanları var ki onlar da zaten şu anda bir halk otobüsünde şortlu kız avında

3 buçuk yıl sonra gelen ibretlik edit: bize din diye anlatılan sünni geleneğin aptal hurafelerinden kafanızı sıyırın ve ne kadar meal varsa okuyun. bu kitap insan yazması değil. bir edip yüksel videosu neleri değiştirdi.
türbeleri din diye; tevhidi allah 1, allah 2, allah 3 allah diye; birbirleri ile çelişen buhari, müslim, ebu davut etiketli uyduruk rivayetleri allahın ayeti diye; her sakallıyı, cübbeliyi "dindar" diye ve aynı şekilde dinle alakası olmayan tonlarca miti (bilmem ne hazretleri bir gün vs.) önümüze koydular ki çocukluktan beri kulağımıza üflenen bu zamazingolar sayesinde zihnimizde oluşan din algısı ve popüler ateizm gözümüzü kör etmiş. hamdolsun geç de olsa uyandık ve imanın tadına gerçekten vardığımı anladım. allah hepinize hidayet versin. uydurulan din'den, indirilen din'e

gündelik hayatını bile idame ettirmeye yetecek zeka düzeyinden yoksun insanlar için külfetli zahmetli bir iştir. onlara maddeci dünyanın marksist-darwinist eksenli klişelerini daya dur.
(bkz: eşek hoşaftan ne anlar)

okuyana sorun. Burdan bende derim "hikaye yazmışlar, uydurma, insan yazması" diye. Ama bana niye inanacaksınız ki kitabı açıp okuyup öyle karar vermek varken.

Türkçe'ye çevrilmiş mukaddes kitabımızı okumaktır. Şahsım adına okunması gerekir ki ne okuduğumuzu bilelim. Ezbere gitmeyelim yaradanın bize o ayette ne demek isrediğini anlayalım.

Mustafa Kemal ATATÜRK türkçeye çevrilmesi için çalışma yapılmasını istemiştir. Gayet yerinde ve mantıklı bir harekettir mekanı cennet olsun.

aslında okunması budur. Anlayarak okumaktır. Peygamberimiz arapça bilmeden okuyup bir şey anlamıdığımız görse emin olun kızardı.

şakirtler bu manevi seviyede olamadıkları için anlamaz ve eksileyebiiirler. Umrumda değildir.

insana dünya hayatında rehberlik edecek yegane kitabımızın mealini okumak nur ile aydınlanmaktır. hidayet yolunda ilerlemenizdir. rabbimin takva sahibi kimselerden olun dediği insanlardan olmaya çalışmanızdır. bizlere şah damarından yakın olan yüce rabbimin kelammını okumaktır. candır.

allah ın biz kullarına rehberlik etmesi için gönderdiği kitabı en hayırlı hali ile okumaktır.
bazı insanlar mealini okumanın sevabı olmadığını arapçasını okumanın insana daha hayırlı olacağını, sevabının daha fazla olacağını öne sürerler. siz onlardan olmayın. aklı başında her kul kuran ın mealini hayatında bir kere de olsa okumalıdır. inancını kulaktan duyma vesveselerle yaşamamalıdır.
sonra görüyoruz dini elinden geldiğince aşşağılayan, dinde hayır yoktur diye yırtınan din düşmanı insanları.

inanan ve arapça bilmeyen insanın yaptığı son derece normal olan eylem. inanmayan insanın anlam veremediği eylem. inanmayan ve saygısı olmayan sik kırığı bünyenin açacağı başlık.

arapça bilmemek olarak da yorumlanır.önemli olan niyettir efenim.

kuran mealini okuyan kişi günümüzde din kavramınında değiştiğini, sevap sandığı bazı şeylerin günah olduğunu, gün içinde farkında olmadan allah'a şirk dahi koşduğunu anlar.

kur-an meali okumak risklidir arkadaşlar. meal den bilmeyenler farkı anlamlar çıkartabilir. bu nedenle tevsir okumak en iyisidir. kafanız o kadar karışmaz. ama bilginiz varsa amenna. okuyun derim.

Bilgili bir şekilde okunduğuna daha yararlı olan eylemdir. Baştan sona okuyan kişi etkilenmediğini söyleyemez. örneğin kuranda bazı kişilerin anlaşılması zor ayetlerin peşine takılıp onları farklı yorumlamaya çalışarak insanları aldatmak isteyeceğini yazan kesin bir ayet var. Sözlükte de boy gösteren bu kişilerin yazılarından bende kuşkuya kapılıyordum. Ayet bana da bazı durumlarda mantıksız gibi geliyordu. Üstteki ayeti okuduktan sonra şüphem kalmadı. Saten araştırınca mantıklı olduğunu anlıyosun. Ayrıca bu düşüncemden sonra bir ayet daha okudum. Ayette: " bazı ayetler size yanlış mantıksız gelebilir. Ama size yanlış gelen şeyler hayırlı, doğru gelen şeyler hayırsız olabilir. Doğruyu ancak allah bilir." diyordu. kelime kelime anlamı değişik olabilir ama bunları söylüyodu ayetler. Şu iki ayet bile her şeye yeter.

Fethullah Gülen Grubu: Prof. Suat Yıldırım’ın “Kur’an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali” ile Ali Ünal'ın “Allah Kelamı Kur’an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali.”

Süleymancılar: Kur’an-ı Arapçası’ndan okuyorlar. Meal olaraksa Hasan Basri Çantay ve Elmalılı Hamdi Yazar’ınkiler gibi klasikleri tercih ediyorlar.

ismailağa Tarikatı: Son yıllara kadar Hasan Tahsin Feyizli’nin “Feyzul Furkan”ını okurlardı. Ancak şimdi kendi tarikatlarında öne çıkan kişilerin oluşturduğu bir komisyonun yazdığı “Ruhu-l Furkan” isimli meali okuyorlar. Hem tarikatın lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hem de veliahtı Cübbeli Ahmet, bu meali alıp okumaları gerektiğini tavsiye ediyor.

Erenköy Cemaati ya da Altınolukçular: Prof. Hamdi Döndüren’in “Kur’an-ı Kerim’in Türkçe Meali.”

Milli Görüşçüler: Necmettin Erbakan’la birlikte Saadet Partisi Başkanı Prof. Numan Kurtulmuş’un temsil ettiği bu hareket Kur’an öğrenmeyi, meal ve tefsir takip etmeyi teşvik ediyor. Mahmut Toptaş, Ali Bulaç ve ihsan Eliaçık’ın meallerini okuyorlar.

Nesil Grubu: Nurcu hareketin önemli kollarından. Said Nursi’nin Risale-i Nur’u onlar için başucu kitabı ve aynı zamanda Kur’an tefsiri. Yine de mealsiz değiller. ihsan Atasoy, Ümit Şimşek, Mehmet Paksu ve Cemal Uşsal tarafından kaleme alınan “Kur’an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali”ni dikkate alıyorlar.

Menzil Tarikatı: Adıyaman merkezli grubun müritleri daha çok şeyhlerinin ağzından çıkan sözü dikkate alıyor. Onlar da tıpkı Süleymancılar gibi klasikleri tercih ediyor.

iskenderpaşa Tarikatı: Prof. Esat Çoşan’ın vefatından sonra zayıflayan ve Hakyol olarak da bilinen grubun okuduğu meal, Feyizli’nin “Feyzul Furkan”ı.

AKABE Grubu: Hilal TV kurulduktan sonra popülaritesi arttı. ’in ortalarına kadar kendi mealleri yoktu. Daha sonra liderleri islamoğlu’nun yazdığı, “Hayat Kitabı” müritlerin başucu meali oldu.

Bağımsızlar: Sayıları giderek artıyor. Her meselenin tartışılmasından yanalar. Bağımsız ve eleştirel gözle bakan entelektüellerin kaleme aldığı eserleri okuyorlar. Ali Bulaç, ihsan Eliaçık, Doç. Mustafa Öztürk ve Ahmet Tekin’inkiler gibi.

Akademisyenler: Herhangi bir cemaat ve tarikat üyesiyseler önce bunların dikkate aldığı mealleri okuyorlar. Değillerse genelde Türkiye Diyanet Vakfı meali ile Muhammed Esed’in “Kur’an Mesajı’nı” takip ediyorlar.

Sosyete: Kastımız, islami sonradan öğrenmeye yönelenler. Sayıları çok değil. Genelde Yaşar Nuri Öztürk, Süleyman Ateş ve Elmalılı Hamdi Yazır’ı tercih ediyorlar.

dinden ayrılmaktıfunduszeue.infoınmak kurtulmaktır.

çevirenin insafına kalıp, doğru mu yanlış mı bilmeden okumaktır.

"türkçe ibadet edilsin yea" diyenlerin yapmadığı en basit şey.

kimine göre bir halta yaramazdır.
ancak benim için, anlamadığın duaya amin demekten oldukça mantıklı olandır.
anlamak, bilmek daha güzeldir.

Kuran daki çarpıklıkları düşmanlığı çelişkileri görmeyi sağlayan eylemdir. Okudukça aydınlatır insanı dinin zincirlerinden kurtulup özgürleştirir bireyi.

gerekli olan eylem.. Sürekli arapçasından okuyup bir şey anlamamak ve allah'ın bizler için indirdiği kuran hakkında hiç bir şey bilmemek çok gariptir.. öncelikle arapça öğrenmeliyiz.. Bunu yapamıyorsak bir yandan meal okuyup bir yandan da alimlerin sohbetlerini dinlemeliyiz.. Eğer sohbetlerden özellikle de tefsir derslerinden uzak kalırsak ayetleri kendi kendimize yorumlar ve yanlış sonuçlara varabiliriz..

KUR'AN-I KERİM OKUMANIN FAZİLETİ

Ramazan ayı Kur'an ayıdır. Allah'ın kelamının Peygamberimizle buluştuğu aydır. Bu sebeple Kur'an-ı Kerim'i, her harfinin edasının, tertibinin, manasının hakkını tam olarak vererek okumak gerekir. Çünkü Peygamber Efendimiz böyle okumuş ve bize tavsiyede bulunmuştur. Kur'an'ı hatasız okuyup anlamak için bu esaslara uymak şarttır.

KUR'AN-I KERİM MEALİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Peygamberimiz aracılığıyla Kur'an-ı Kerim'in gönderilmiş olması, Allah'ın kullarına en büyük lütfudur. Çünkü bu kutsal kitap, kıyamete kadar insanlara doğru ve yanlışı gösterecektir. Müslümanlar, ondan hiçbir zaman uzak durmamış, onu okumuş okutmuşlardır.

Kur'an-ı Kerim denince, hemen herkesin aklına, Allah'ın kelâmı, mukaddes kitabımızın gelmesi büyük anlam taşır. Bu duyunun lezzetiyle Müslümanlar, Kur'an'ı en güzel şekilde okumak ve okutmaktan geri durmamışlardır. Bir taraftan en güzel hafızları yetiştirirken bir taraftan da bir taraftan da kıraât ve tecvit kitaplarını telif ve şerh eden âlimler gerekli çalışmalarını sürdürmüşlerdir.

MEAL OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN HADİS-İ ŞERİFİ


Peygamberimizin "Sizin en faziletliniz Kur'an öğrenen ve öğretendir." (Buhâri, Fazailü'l-Kur'an, 20; Ebu Davud, Süleyman b. Eşas es-Sicistani, Sünen, Mısır, , Salat, ) buyurduğu hadis-i şerifler, Müslümanları Kur'an okumaya teşvik etmiştir. Kur'an'ın ezberlenmesi Müslümanların ilgisini toplamış, binlerce hafız yetiştirilmiştir.

KUR'AN'I KERİM MEALİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Allah ayet-i kerimesinde "(Ey Muhammed!) Sana mübarek kitabı ayetlerini düşünsünler ve aklı olanlar öğüt alsınlar diye indirdik." (Sa' d, 32/29) buyurmuştur. Bu ayet Kur'an'ı Kerim'i okumada öncelik taşıyan hususu en güzel şekilde dile getirmiştir. İnsanlar, Kur'an-ı Kerim'in işaret ettiği sırları düşünmeye, aldıkları öğütleri hayatlarına tatbik etmeye çalışmalı ve çaba göstermelidirler. Bunun için de Kur'an-ı Kerim'in anlaşılabilmesi için mübarek Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim mealini okumak da büyük önem taşımaktadır.

MEAL NEDİR?

Sözlükte "dönmek, ıslah etmek" vb. anlamlara gelen evl kökünden mimli masdar olan meâl, "ulaşılan hedef, gaye" mânasında masdar-isim olarak da kullanılır. Aynı kökten te'vîl tefsir, fıkıh, kelâm gibi ilimlere dair kaynaklarda "naslardaki bir lafza taşıdığı muhtemel mânalardan birini yüklemek, kapalılığı gidermek" anlamında sıkça geçer.

Erken devirlerden itibaren Kur'ân-ı Kerîm'in çeşitli diller yanında Türkçe'ye de çevirileri yapılmakla birlikte bunlara meâl denilmesi Türkçe'ye özgü yeni bir durumdur. Kelime son dönem Osmanlı Türkçesi'nde "mâna ve mefhum" karşılığında kullanılmış, bununla bir sözün lafzan veya harfiyen değil mâna ve mefhum itibariyle başka bir dile aktarılması kastedilmiştir. Buna göre meâl kelimesi sözün aktarım keyfiyetini ifade eden örfî bir anlam kazanmış, daha sonra "Kur'an'ın harfiyen değil mâna ve mefhum bakımından tercümesi" anlamında terimleşmiştir.

MEAL OKUMANIN FAZİLETİ

Şüphesiz ki Müslümanların nazarında Kur'an'ın eşsiz bir yeri vardır. Çünkü o, Yüce Allah'ın kelâmı olup öncekilerin ve sonrakilerin ilimlerini kuşatmaktadır. İnsanlığa yapılan son ilâhî çağrıdır. Bütün güzelliklerin, rahmetin ve şifanın kaynağıdır. Ona bağlananlar sonsuz güzelliklere mahzar olur. Bu tespitler, Kur'an'ın Müslüman hafızadaki yerini tasvir ve tarif etmede aslında yetersiz kalmaktadır. Müslüman, manasını anlamadan ya bu şekilde Kur'an'a inanmaya devam edecek ya da meal ve tefsirler yoluyla onun muhtevasına ve inceliklerine nüfuz etmeye çalışacaktır. Kur'an-ı Kerim'i anlamak ve ayetlere nüfuz edebilmek adına mukaddes kitabımızın mealini okumak büyük önem arz etmektedir. Kur'an, Allah'ın yeryüzündeki en belirgin ayeti, hikmet ve esrarını içeren en önemli sembolüdür. Meal ise, bir ölçüde bunun ifşa edilmesi ve açığa vurulmasıdır. Kur'an'la olan ilişki tazim ve saygı çerçevesinde iken, mealle olan ilişki bir anlama ve tanıma özelliği gösterir.

MEAL OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası