düğün mevlidi duası / Düğün mevlidinde neler okunur, nasıl dua edilir

Düğün Mevlidi Duası

düğün mevlidi duası

Mevlid Duası

MEVLİD DUASI

Elhamdülillahi Rabbil Alemin…

Ey mahlûkatı yoktan vâreden, hata ve kusurlarımıza bakmaksızın biz kullarına mağfiret kapısını açan, zayıfların yardımcısı, günahların bağışlayıcısı, âlemlerin tek sahibi olan Yüce Allah!

Bizleri en güzel biçimde yarattın, sayısız nimetlerinin içerisinde bulunuyoruz. Bu nimetlerin en büyüğü, bize ihsan ettiğin İslam, iman ve Kur’an’dır. Bizleri ebediyen bu lütuftan ayırma ya Rabbi!

Sana sonsuz şükürler olsun Ya Rab! Sen bütün mahlûkata merhametli, bilhassa mü’minlere lütufkârsın. İnanmış insanlar olarak bizler de Senin huzuruna geldik, sana yönelip ellerimizi açtık, yalvarıyoruz, dualarımızı kabul eyleyip bizleri huzurundan boş çevirme ya Rabbi!

Kıyamet gününün tek sahibi Sensin. Bize orada lütfunla, merhametinle, ebedi saadetin ve cennetinle ikram eyle ya Rabbi!

Yalnız Sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizlere ilahi rahmet hazinenden bol bol yardım ihsan eyleyip bizleri ibadetin, itaatin hayırlı ve nurlu yolundan ayırma ya Rabbi!

İman ve hidayet üzere devamlı olmayı, müttakîlerin yolundan gitmeyi, şu kısacık dünya hayatımızı iffetimiz, şerefimiz ve haysiyetimizle geçirmeyi nasib eyle ya Rabbi!

Ey Yüceler Yücesi Allahımız! Alemlere rahmet olarak gönderdiğin sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in Senin Yüce Zâtından istediği bütün hayırlı ve güzel şeyleri biz de Senden istiyoruz. O’nun sığındığı her türlü kötülükten biz de Sana sığınıyoruz. Hz. Muhammed Mustafa hürmetine ibadetlerimizi, dualarımızı, hayır ve hasenâtımızı kabul eyle ya Rabbi!

Bizleri bağışla, imanda, İslam’da, ibadette, hayır ve hasenâtta dâim kıl!

Bizleri ilâhi rahmetine erişen, iki cihan saadetine kavuşan kullarından eyle ya Rabbi!

Ya Rabbi! İlahi rahmetine sağındık, merhametine güvendik, bize acırsın, bizi affedersin diye ellerimizi açıp huzuruna geldik. Sen affedicisin, affetmeyi seversin, bağışlamayı seversin. Bizleri huzurundan boş çevirme ya Rabbi!

Senden geldik Sana döneceğiz. Senin rızanı ve hoşnutluğunu arıyoruz. Senden, lütfunla cennetini, dünya ve ahiret saadetini, Sevgili Peygamberimizin şefaatini istiyoruz. İhsan eyle ya Rabbi!

Ya ilahel âlemin! Milletimizin geleceğinin teminatı olan ve her şeyimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, gençlerimizi, İslam inancı, Allah ve insan sevgisiyle, İslam’ın ruhuna uygun, Türklüğün asaletine yakışır bir şekilde yetiştirebilmeyi bizlere nasib eyle! Onları vatan ve milletimiz için; ana-babaları ve tüm insanlık için hayırlı eyle, Senin rızana giden yoldan ayırma ya Rabbi!

Bilhassa tahsil çağındaki yavrularımızın akıllarını ilimler, fikirlerini iyilik ve güzelliklerle doldurup el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamayı nasib eyle Ya Rab!

Milletimizi bölmek, devletimizi yıkmak, cennet vatanımızı parçalamak isteyen iç ve dış düşmanlarımıza fırsat verme, güzel yurdumuzu bölücü, yıkıcı, bizi birbirimizden soğutucu akımlardan Sen koru, huzur ve barış içinde yaşamayı nasib eyle ya Rabbi!

Ülkemizi savaşlardan, sel, yangın, deprem, kıtlık ve her türlü afetten muhafaza eyle. Ulusumuza esenlik, milletimize birlik ve beraberlik, ülkemize de dirlik düzenlik ihsan eyle ya Rabbi!

Topraklarımızı bereketli kıl. Mahsulümüzü bol eyle. Cümlemizi bol ve helal rızıklarla rızıklandır. Dünya ve ahretle ilgili bütün hayırlı isteklerimize bizleri nâil eyle ya Rabbi!

Ya Rabbel alemin! ………….. Kandili münasebetiyle okunan Kur’an-ı Kerim’i, Mevlidi Şerif’i, ilahileri ve getirilen salât-ü selâmı Yüce katında kabul eyle ya Rabbi!

Hâsıl olan ecir ve sevabı öncelikle sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın temiz ruhuna hediye eyledik vâsıl eyle ya Rab!

Diğer peygamberlerin, ashabı kirâm’ın, ehli beytin, âlimlerin, hayır hasenât sahiplerinin, ülkemizin, milletimizin, İslam dünyasının ve bütün insanlığın hizmetine iyi işler yapanların ruhlarına bağışladık, Sen ulaştır ya Rabbi!

Dünyayı Allah Allah sesleriyle titreten, gönülleri din, iman, vatan, millet ve mukaddesât sevgisiyle dolu olarak Yüce katına varan; Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta ve yurdumuzun çeşitli bölgelerinde şehit düşen ve asîl kanlarıyla Cennet vatanımızı sulayan azîz şehitlerimizin; isimleri tarihe mâl olmuş atalarımızın; Gâzi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının ruhlarına hediye eyledik. Sen ulaştır ya Rabbi!

Yurdunu, mukaddesatını, canından aziz bilip görevi başında şehit olan ordu mensuplarımızın, emniyet ve güvenlik kuvvetlerimizin ruhlarına hediye eyledik vâsıl eyle ya Rabbi!

Şu anda gerek camimizde (gerekse radyoları ve televizyonları başında) olan din kardeşlerimizin bilcümle geçmişlerinin ruhlarına hediye eyledik haberdar eyle ya Rabbi!

Yâ ilâhel âlemin! Dünyada kimsesi kalmamış, isimleri unutulmuş, Hz. Âdem’den bu güne gelinceye kadar iman ile ahrete göçen ve bizlerden hayır bekleyenlerin cümlesinin ruhlarına hediye eyledik vâsıl eyle ya Rabbi!

Son nefesimizde kelime-i şehadet ki buyurun “Eşhedü en lâ ilahe illallah, ruhumuzu teslim etmeyi bizleri bizleri nasib ya Rabbi!

Bize iyinin, doğrunun ve güzelin yolunu göster ya Rabbi!

Gazabından hoşnutluğuna, cezandan affına, doymak bilmeyen nefsimizin kötü arzularından ve şeytanın şerrinden sana sığınıyoruz, dualarımızı kabul eyle ya Rabbi!

Bizleri vatansız, gönüllerimizi imansız, minarelerimizi ezansız bırakma ya Rabbi!

Devlet adamlarımızı, milletimiz, ülkemiz, mukaddesatımız hizmetinde hayırlı işler yapabilmeye muvaffak eyle ya Rabbi!

Kahraman ordumuzu denizde, havada, karada daima mensuru muzaffer eyle. Bizleri din, vatan, millet ve bayrak sevgisinden ayırma ya Rabbi!

Mübarek ………………. Kandilinin ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyoruz, kabul eyle ya Rabbi!

Sübhâne Rabbike Rabbil izzeti ammâ yasıfûn. Ve selâmün alel mürselîn, velhamdü lillahi Rabbil âlemîn El Fatiha.

(Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yılında Kütahya Ulu Camide tertip edilen Mevlit Kandilinde Radyo 1'den yayınlanan ve Ulu Camide görevlilerimiz tarafında okunan Mevlidi Şerifte İl Müftü Yardımcısı Mustafa Onat tarafından okunan duadır)
Yorumlar- Yorum Yaz

Ev Mevlidi Şekeri &#; Nazar Duasi &#; pembe

Açıklama

Renk:
altin / pembe

Malzeme:
Plexi

Icerik:
Nazar Duasi

Özellik:
Miknatisli

Isim Karti:
Hediyemizdir

Üretim:
El yapimi

Boyut:
ca. 8 x 13 cm

Siparis ve Teslimat:
Siparisiniz sorunsuz bir sekilde sistemimize ulastiktan sonra, sitemize üyelik olustururken kullandiginiz email adresinize tarafimizdan siparisinizin detayini belirten bir mail gönderilecektir. Sitemiz üzerinden saat 12&#;ye kadar verdiginiz siparisler, eger adet olarak ellimizde mevcutsa ve Paypal, Kapida Ödeme, hesapdan cekme yetkisi (Lastschrift), kredi karti veya sofortüseafoodplus.info ile ödenirse ayni gün icinde hazirlanir ve kargoya verilir. Saat &#;den sonra verilen siparisler ve hafta sonu/tatil günlerine denk gelen siparisler takip eden ilk is günü kargolanir. Ön ödeme (Vorkasse) olarak siparis edilen ürünler, paranin hesabimiza gectikten sonra gönderilir.
Siparisinizin kargoya teslim edilmesinden itibaren is günü icinde teslim olur. Ürününüz kargo firmasina teslim edildiginde tarafimizdan size tekrar bir mail yollanacak ve kargo hakkinda bilgilendirilmeniz saglanacaktir. Mevcut olmayan bir ürün, belirtilen teslimat süresinde ödeme yapildiktan hemen sonra kargolanir.

Gelin Mevlidi Nedir, Neler Yapılır?Düğün sonrasında gerçekleştirilen en önemli adetlerden biri de gelin mevlidi okutmaktır. Gelinlerin bazıları bu adeti gerçekleştirmese de pek çok gelin kurduğu yeni hayatının başlangıcında bu faaliyet ile beraber evinde duaların okunmasını, ikramlıklar servis edilmesini, misafirler ağırlanmasını istiyor. Her ne kadar her yöreye göre de bu adet belli başlı değişiklikler gösterse de elimizden genel hatlarıyla size anlatmaya çalışacağız. Mevlit okutmanın temel sebebi Allah’ı anmak, peygamberimizi anmak ve güzel dileklerde, temennilerde bulunup dualar okumaktır. Bununla beraber hayır dağıtmak adına yemekler yapılır. İsteğe göre tatlı ikram edilerek misafirler ağırlanır.

Gelin Mevlidinde Ne Okunur?
Gelin Mevlidinde Okunan Dualar & İlahiler

Gelin mevlidinde Yasin suresi ilk olarak okunur. Daha sonra Tebareke, Amme, Kevser, Nas, Felak suresi okunur. Daha sonra ise Fatiha suresi okunur. Mevlidi Şerif ve evlilik duası ya da gelin duası dediğimiz dua da okunur. Salavatlar getirilir. Bu dualar aslında mevlit düğünleri için de okunan dualardan olabilir. Mevlit okuyacak olan hoca kendi tecrübelerine göre ya da sizin geleneklerinize, isteklere göre ilahiler okuyabilir. Burada amaç güzel dileklerde, temennilerde bulunarak Allah adını zikretmektir. Gelin ilahisi denilen özel ilahiler de okunabilir. Mevlit içeriği içinde hadis ve ilmihal bilgileri de sunulmalıdır. İnsanlar duaları ve ilahileri büyük bir saygı ile dinlemelidirler.

Gelin Mevlidinde Ne Hediye Verilir?

Gelin mevlidinde aslında hediye verilmesi zorunlu değildir ancak yine de tercih edilir. Eğer hediye vermek istiyorsanız tespih, yazma, lavanta keseleri, sabun havlu vs. gibi küçük hediyelikler verebilirsiniz. Eğer zamanınız varsa kendiniz de hem uygun fiyatlara hazırlayabileceğiniz hem de misafirlerinizi hoşnut edebileceğiniz el emeği göz nuru hediyelikler de hazırlayabilirsiniz. Bu güzel gününüze geldiği için insanlara teşekkürlerinizi sunmak adına verdiğiniz hediyelerde gösterişten ve israftan uzak olmanızda fayda var. Bunun yanı sıra günün anlamını ifade eden Yasin-i Şerif hediye edebilirsiniz. Gelin mevlidi hediyelikleri arasında sayılmasa da özel süslerle hazırlanmış olan şekerleri de hediye edebilirsiniz. Güzel duaların yer aldığı buzdolabı süsleri de hediye seafoodplus.info mevlidi Yasin, Mülk, Nebe, İhlas gibi duaların okunması ile oluşur. Daha sonra istiğfarlar ve salavatlar okunur. Burada amaç Allah aşkını dile getirmek, toplu halde maneviyatı güzelleştirmektir. Gelin evine bereket gelmesi, kötü gözlerden uzak, eşlerin birbirine sevgi ve saygılı bir ortamda olmasını sağlamaktır. Daha sonra ilahiler okunur. Toplu şekilde Allah’ın adını anmak, peygamberimizi, dostlarını hatırlamak için mevlit okutulur. Dini açıdan mevlit okutmak zorunluluk değildir. Fakat mevlit okutmanın insan üzerinde çok güzel etkisi vardır. Allah’ın adının anılması güzel dualarda bulunulması meleklerin gelmesine sebep olur

Ülkemizde evlilik, doğum, ölüm gibi değişik nedenlerden dolayı mevlid okutulması yaygın şekilde yapılmaktadır. Genellikle Yasin Suresi ve akabinde Süleyman Çelebi’nin nazım olarak yazdığı eser okunmaktadır. Merasimin çeşidine ve cemaatin konumuna göre genel olan dualar yapılabilir. Peygamberimiz (s.a.s.)’den nakledilen duaların benzeri olan ifadelerle dua yapılması daha uygundur.

Bir örnek olarak şu Mevlid Duası yapılabilir:

Okunuşu:
 &#;Elhamdülillâhi Rabbi’l-alemin.
Vel-akıbetü lil-müttekîn. ve lâ ‘udvâne illâ ‘ale’z- zâlimîn.
Ve’s-salâtü ve’s-selâmü ‘alâ Resûlinâ Muhammedin ve ‘alâ âlihî ve sahbihî ecma’în.
Rabbenâ tekabbel minnâ inneke ente’s-semî’u’l-‘alîm.
Ve tüb aleynâ yâ Mevlânâ inneke ente’t-tevvâbür-rahîm.
Vehdinâ ve veffiknâ ile’l-hakkı ve ilâ tarîkin müstekim.
Va’fu annâ yâ Kerîm.
Va’fü ‘annâ yâ Rahim.
Vağfir lenâ zünûbenâ bi fadlike ve keramike yâ ekrame’l-ekramîne ve ya erhame&#;r-râhımîn.”

&#;Allah’ım! Senin rızanı umarak burada toplandık, huzuruna geldik, boynumuzu büktük, elimizi açtık, bizi kapından boş çevirme.
Ey Yüce Rabbimiz! Yüce kitabın Kur’ân ile bizleri huzura ve mutluluğa ulaştır. Kur&#;ânı okumayı, anlamayı ve gereği gibi yaşamayı hepimize nasip eyle.
Ey Rabbimiz! Yaptığımız hatalara, kusurlara, günahlara pişman olduk, tövbe ediyoruz, bizi bağışla.
Ya Rabbi! Bizi Sırat-ı Müstakim üzere daim eyle. Şeytanın kalbimize girip bizi saptırmasına fırsat verme. Zikrinle kalplerimizi nurlandır, sevginle kalplerimizi doldur, rahmetini bizden esirgeme.
Bazı yüzlerin ağarıp, bazılarının kararacağı o günde, yüzleri ak, gönlü pak olan; sevgili Peygamberimizin hamd sancağı altında toplanan mesut ve bahtiyar kullardan olmayı, onlarla beraber cennete girmeyi ve cemalini seyretmeyi bizlere nasip eyle.
Ey Mevlamız! Mülkün sahibi sensin. Dilediğine mülkü verir, dilediğinden alırsın. Hayır, senin elinde, sen her şeye kadirsin. Kalplerimizi doğru yola ilettikten sonra bir daha eğriltme. Sen lütufkârsın, istediğini verensin. Bize dünyada da ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabından koru.
Sen affedicisin, affı seversin; bizi affeyle. Bizi korktuklarımızdan emin kıl, umduklarımıza ulaştır.
Ey Rabbimiz! Yurdumuzu, milletimizi ve bütün İslâm diyarını her türlü afetlerden, belalardan, zelzelelerden, yangınlardan ve düşman istilasından koru. Ülkemize kem gözle bakan iç ve dış düşmanlara fırsat verme. Birlik ve beraberliğimizi bozma. Kalplerimizdeki her türlü ayrılık sebeplerini gider. Ülkemizi, milletimizi ve vatanımızı ilelebet payidar eyle.
Ya Rabbi! Bizi ve neslimizi İslâm’a ve Kur’ân’a bağlı insanlar eyle. Bizi Müslüman olarak yaşat, bizi İslâm’dan ayırma, Müslüman olarak canımızı al. Gönlümüzdeki İslâm nurunu söndürmek isteyenlere fırsat verme. Hakkı, hak olarak görmeyi ve ona uymayı, batılı batıl olarak görmeyi ve ondan kaçınmayı bizlere nasip eyle.
Ey Yüce Rabbimiz! Okuduğumuz Mevlid-i şerifi, sûreleri, ayetleri ve salâvat-ı şerifeleri dergâh-ı ulûhiyetinde kabul eyle.
Hâsıl olan sevabı, peygamberlerin ilki Hz. Adem ile sonuncusu Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) ve her ikisi arasında gelmiş-geçmiş bütün peygamberlerin mübarek ruhlarına hediye eyledik, kabul eyle. Sevgili Peygamberimizin âlinin, ezvacının, ashabının ve etbaının ruhlarına hediye eyledik, vasıl eyle.
Evliyanın, asfiyanın, âlimlerimizin ve ahirete imanla gitmiş müminlerin ruhlarına hediye eyledik, vasıl eyle. El açarak âmin diyen buradaki hazır bulunan cemaatin geçmişlerinin ruhlarına hediye ediyoruz, kabul eyle.
Özellikle bu mevlid-i şerifin okunmasına sebep olanların geçmişlerinin ruhlarına hediye ediyoruz, ikram eyle.
Allah’ım! Gönderdiğin Tevrat, Zebûr, İncil ve Kur’ân hürmetine&#; Bütün sevdiklerin hürmetine, habibin Hz Muhammed Mustafa (s.a.s.) hürmetine dualarımızı kabul eyle.
Amin! Bi hürmeti Seyyidi’l-Mürselin, ve’l-hamdü lillâhi Rabbi’l-âlemîn el-fâtiha.&#;

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir