inci akü üretim tarihi sorgulama / Yiğit Akü - Türkiye’nin Aküsü Yiğit Akü

Inci Akü Üretim Tarihi Sorgulama

inci akü üretim tarihi sorgulama

Akü Ömrü Kaç Yıl?

Akü Ömrü Kaç Yıl?

Akünün ömrü kaç y&#;l? Akünün son kullanma tarihi var m&#;? S&#;f&#;r aküyü kaç y&#;l kullanabilirsiniz ya da yeni akü ile kaç km yapabilirsiniz? Bu sorular&#;n yan&#;tlar&#; için akünün kullan&#;m süresi üzerine bilgiler payla&#;&#;yoruz. Konumuz; akü ömrü ve akü ömrüne etki eden faktörler.

Akü Ömrü Kaç Y&#;ld&#;r?

Akülerin kullan&#;m ömrü ile ilgili net olarak bir süre verilemez. Çünkü akü, çevresel etkenlerden, arac&#;n kullan&#;m s&#;kl&#;&#;&#; ve kullan&#;m biçiminden ve rafta bekleme ko&#;ullar&#;ndan etkilenir. Ancak akünün son kullanma tarihine dair fikir verecek baz&#; ipuçlar&#; var. Bir akü en fazla kaç y&#;l kullan&#;labilir, sorusunun yan&#;t&#; akünün üretim y&#;l&#; ya da bekleme ko&#;ullar&#; gibi detaylarda gizli. &#;imdi, bunlar&#; tek tek ele alal&#;m.

Akünün Son Kullanma Tarihi Var m&#;?

Pek çok ki&#;i, yeni bir akü almadan önce veya aküsünün bitmesinden endi&#;e etti&#;inde akünün son kullanma tarihi olur mu diye merak ediyor. Öncelikle akülerin üzerinde son kullanma tarihi yazmaz ama akü üretim tarihi, mutlaka yazar. Bir akünün ortalama ömrü ne kadard&#;r, sorusunun yan&#;t&#; da akünün üretim tarihinde gizli.

Akünün ne zaman üretildi&#;ini bilmek önemli. Akü al&#;rken veya akü takt&#;r&#;rken üretim tarihine mutlaka bak&#;n. Peki, akü üretim y&#;l&#; nerede yaz&#;yor ve neden önemli?

Üretim tarihi, akünün eksi kutup k&#;sm&#; üzerine, akü gövdesi üzerinde ya da garanti belgesi üzerinde yazar. Burada dikkat etmeniz gereken &#;ey, rafta bekleyen akünün de&#;arj olmas&#; ihtimali ve akü içinde sülfürle&#;me ba&#;lam&#;&#; olmas&#;d&#;r. Örne&#;in akü, üretildikten sonra bir y&#;l boyunca rafta beklediyse o aküde sülfürle&#;me ba&#;lam&#;&#; olabilir.

Burada akü tipi de önemli bir belirleyicidir. Örne&#;in sulu tip akü, en fazla 6 ay önce üretilmi&#; olmal&#;d&#;r. Kuru tip akülerin ömrüve jel tip akü ömrü ise daha uzundur. Kuru tip veya jel tip akü al&#;yorsan&#;z en fazla bir y&#;l önce üretilmi&#; olmas&#;na mutlaka dikkat edin.

Kullan&#;m Ko&#;ullar&#;n&#;n Akü Ömrüne Etkisi

Kullanım Koşullarının Akü Ömrüne Etkisi

Araca tak&#;lan akünün ömrü, kullan&#;m ko&#;ullar&#; ve mar&#; say&#;s&#; ile orant&#;l&#;d&#;r. Burada s&#;cakl&#;k, arac&#;n ne s&#;kl&#;kla çal&#;&#;t&#;r&#;ld&#;&#;&#;, aküye &#;arj olmas&#; için izin verilip verilmedi&#;i, ne s&#;kl&#;kla mar&#; yap&#;ld&#;&#;&#; gibi pek çok detay&#;n önemi var. Bunlar&#; tek tek inceleyelim:

S&#;cakl&#;&#;&#;n Akü Ömrüne Etkisi

S&#;cakl&#;k de&#;i&#;imi, hem akü kapasitesine hem de akü ömrüne etki eder. Akü için en ideal s&#;cakl&#;k 25 derecedir. Derece dü&#;tükçe ömrü uzarken mar&#; basma kapasitesi azal&#;r. S&#;cakl&#;k artt&#;kça da kapasitesi iyi iken akü ömrü azal&#;r. Örne&#;in ayn&#; üretim tarihinde ve ayn&#; özelliklerde bir aküyü ayn&#; otomobille ayn&#; kullan&#;m al&#;&#;kanl&#;&#;&#; ile kulland&#;&#;&#;m&#;z&#; ama birini Antalya gibi güney bir ilde di&#;erini Do&#;u Anadolu’daki bir ilde kulland&#;&#;&#;m&#;z&#; dü&#;ünelim. Antalya’daki akü ay daha çabuk bitecektir.

Ortam S&#;cakl&#;&#;&#;n&#;n Akü Ömrüne Etkisi

  • 0 ve derecede akünün ömrü ayd&#;r.
  • 10 ve 25 derecede akünün ömrü  ay kadar olur.
  • 23 ve 35 derecede akünün ömrü ay kadar olur.
  • 35 ve 45 derecede akünün ömrü 2 ay kadard&#;r.

Kullan&#;m &#;eklinin Akü Ömrüne Etkisi

Kullan&#;c&#;n&#;n arac&#; uzun süre boyunca kapal&#; tutmas&#; akünün h&#;zl&#; bitmesine neden olan en popüler sebeptir. Araç kapal&#;yken de enerji kullan&#;r. Bu da akünün &#;arj olma f&#;rsat&#; bulamadan tüketilmesine ve zamanla bitmesine neden olur. Çok s&#;k mar&#;a basmak da çok s&#;k dur kalk yapmak da akü ömrüne olumsuz etki eder. Radyoyu aç&#;k b&#;rakmak, farlar&#; aç&#;k unutmak ya da araç içi ayd&#;nlatmay&#; aç&#;k unutmak gibi sebeplerle de akü biter.

Akülerin Üzerindeki Yaz&#;lar Ne Anlama Geliyor?

Otomobilin çal&#;&#;mas&#;n&#; sa&#;layan ve ilk enerjiyi araca veren akü, arac&#;n çal&#;&#;mas&#; için &#;art. Pek ço&#;umuz yolda kal&#;nca ya da araç çal&#;&#;may&#;nca akü kavram&#; ile tan&#;&#;&#;yoruz ama akümülatör, araçlar&#;n olmazsa olmaz parçalar&#;ndan biri. Peki, akü al&#;rken kutu üzerindeki rakamlar&#; bilmek önemli mi? Akü kutusu üzerinde 12 V 72 Ah A EN gibi bilgiler görürsünüz. Bir de üç haneli say&#;lar bulunur. Akü üzerindeki rakamlar ne anlama geliyor aç&#;klayal&#;m.

  • Örne&#;in 12 V: akünün voltaj bilgisidir. Genellikle binek araçlar&#;n hemen hepsi, mar&#; basmak için 12V akü de&#;erine ihtiyaç duyar.
  • 72 Ah ise akünün kapasitesini belirtir. Örne&#;in arac&#; çal&#;&#;t&#;rmadan teyp açt&#;&#;&#;n&#;zda saatte 6 Ah güce ihtiyaç duyuyorsa 10 saat aç&#;k kal&#;rsa 60 Ah güç harcar ve aküyü bitirir. Bu durumda aküyü yeniden &#;arj etmek gerekir.
  • Akünün arac&#; çal&#;&#;t&#;rmak için ihtiyaç duydu&#;u güce mar&#; gücü denir. Akü üzerinde üç rakaml&#; olarak ifade edilen de&#;er budur. A gibi.

Akünün Mar&#; Gücünün Dü&#;ük Oldu&#;u Nas&#;l Anla&#;&#;l&#;r?

Akünün Marş Gücünün Düşük Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Akü seçerken mar&#; gücü önemlidir. K&#;&#; aylar&#;nda so&#;uk havalarda arac&#;n geç çal&#;&#;mas&#; ya da çal&#;&#;mamas&#; genellikle dü&#;ük mar&#; gücüne sahip bir akünün neden oldu&#;u durumdur.

Akü Bittiyse Ne Yapmal&#;?

Akünün &#;arj edilmesi bazen yeterlidir. Baz&#; durumlarda da akü de&#;i&#;imi yapt&#;rmak gerekir. Öncelikle akü de&#;i&#;imi için uzman deste&#;i alman&#;z önerilir. Ancak biraz bilgi ve dikkatle kendi ba&#;&#;n&#;za da akü de&#;i&#;imi yapabilirsiniz. Akü de&#;i&#;imi ve akü de&#;i&#;im fiyatlar&#; için Otopratik uzmanl&#;&#;&#;na güvenin.

Karantina Günlerinden Sonra Akü Sorunlar&#;

Arac&#;n&#;z&#; uzun süre kullanmayacaksan&#;z akü de&#;arj olabilir. Motorlu araçlar uzun süre kullan&#;lmad&#;&#;&#;nda baz&#; sorunlar ya&#;ayabilirsiniz. Arac&#;n&#;z&#; örne&#;in 2 ay boyunca hiç kullanmayacaksan&#;z bile elektrik kullan&#;m&#; devam eder. Bu nedenle akü azal&#;r veya biter. Arac&#; hiç kullanmayacaksan&#;z; akünün negatif ba&#;lant&#;s&#;n&#; keserek akünün daha yava&#; de&#;arj olmas&#; mümkün k&#;l&#;nabilir. Bu i&#;lemi nas&#;l yapman&#;z gerekti&#;ini de aç&#;klayal&#;m:

Akünün Negatif Ba&#;lant&#;s&#; Nas&#;l Kesilir?

  • Negatif ucun oldu&#;u ba&#;lant&#; kablosunu ç&#;kar&#;n
  • Bu kablo, pozitif kabloya temas&#; olmamal&#;
  • Bu kablo, araçtaki di&#;er metal yüzeylere ve &#;aseye vs de temas etmemeli.
  • Daha sonra kabloyu yerine takarken saat ayar&#;n&#; tekrar yapman&#;z gerekebilir ve kay&#;tl&#; radyo istasyonlar&#; listesi de de&#;i&#;ebilir.

Araç Çal&#;&#;mad&#;&#;&#; Halde Nas&#;l Akü Azal&#;r?

Arac&#;n&#;z&#; hiç kullanmasan&#;z bile belirli bir miktarda elektrik harcanmaya devam eder. Siz, arac&#; kilitleyip kapat&#;p gitseniz bile araçtaki baz&#; sistemler elektrik tüketmeye devam eder. Ancak araç çal&#;&#;mad&#;&#;&#; için &#;arj olamaz. Bu durumda da akünün enerjisi yava&#; yava&#; azal&#;r. Zaten enerjisi az ise bir süre sonra bu elektronik sistemler nedeniyle akü bitecektir.

Akünün Bitmemesi &#;çin Arac&#; Çal&#;&#;t&#;r&#;rken Bunlara Dikkat Edin!

Arada bir çal&#;&#;t&#;rmak akünün bitmemesi için iyidir. Ama arac&#;n motorunu çal&#;&#;t&#;r&#;p 20 saniye sonra kapat&#;p gitmek yanl&#;&#;t&#;r. Çünkü arac&#;n ilk çal&#;&#;ma an&#;nda akü çok fazla enerji kullan&#;r. Ancak siz bu enerjiyi al&#;p arac&#; hemen kapatt&#;&#;&#;n&#;zda akünün h&#;zl&#; bitmesine neden olursunuz. Burada yapman&#;z gereken &#;eyleri &#;öyle listeleyebiliriz:

  • Arac&#; haftada bir çal&#;&#;t&#;r&#;n
  • 20 dakikada çal&#;&#;&#;r halde ilerleyin.
  • Radyo ve di&#;er elektrik tüketen sistemleri kapat&#;n.

Akü De&#;i&#;imi ve Akü &#;arj&#; &#;çin Otopratik’ten Online Randevu Al&#;n!

Akü bitmeden ya da akü ar&#;zas&#; ya&#;amadan önce bu konuda bilgi sahibi olmak üzere araç bak&#;m&#; yapt&#;rabilirsiniz. Akü sorunlar&#; ve akü yenilemek için Otopratik hizmet noktalar&#;ndan online olarak randevu alabilirsiniz. Almak istedi&#;iniz hizmeti ve araç marka model bilgisi gibi alanlar&#; doldurarak h&#;zla internetten Otopratik randevusu alabilirsiniz. Ayr&#;ca WhatsApp ile de hem randevu alabilir hem de fiyat teklifi isteyebilirsiniz.

Akü üretim tarihi önemli mi?

Akü, aracın elektrik sisteminin çalışması ve devamında aracın elektrik üretmesi için gerekli adımları atan bileşenidir. Bir aracın çalışabilmesi için gerekli olan ilk enerji aküden sağlanmaktadır. Akü araç hareket halindeyken kendi kendini sarj eder. Ancak buna rağmen akü belirli bir yıl kullanıldıktan sonra ömrünü yitirmektedir. Bunun sonucunda da akü boşalır ve araç çalışmaz. Bu yüzden periyodik olarak akü ölçümler yetkili servislerde gerçekleştirilmelidir. Bir akünün ortalama ömrü 5 – 6 senedir. Ancak bu ortalama bir rakamdır. Bunun çok üzerinde kullanılan aküler de bulunabilmektedir. Akünün kullanım ömrünün az kalıp kalmadığını ise akü üretim tarihi sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Peki ama akü üretim tarihi öğrenme işlemi nasıl yapılır?

Akü üretim tarihi nerede yazar?

Avrupa Birliği standartlarında üretilmiş olan aküler, üretim tarihi ve üretilen şirket gibi çeşitli bilgilerin kullanıcılar tarafından erişilebilmesi adına akü üzerine kazınmaktadır. Ancak bu bir standart şekilde verilmemektedir. Akü üretim tarihi için bazı firmalar harf ve rakamlardan oluşan bir dizi verirken bazı firmalar da sadece rakamdan oluşan bir dizi vermektedirler. Bu verilenler sayesine akü üretim tarihi okuma işlemini sizin yapmanızı beklerler.

Mutlu Akü üretim tarihi sorgulama

Üretim tarihi markalara göre farklılık göstermektedir. Mutlu Akü üretim tarihi oldukça basittir. Akünün üzerinde 6 rakamdan oluşan bir kod bulunmaktadır. Örneğin bu kod olsun. Burada;

  • 2 üretim bant numarası
  • 9 : yılı
  • 12 : Ay yani Aralık ayını
  • 29 : Üretim gününü yani Aralık ayının Gününü ifade etmektedir.

Bu formül sayesinde akü hangi tarihte üretilmiş oldukça rahat bir biçimde öğrenebiliyorsunuz.

Varta Akü üretim tarihi nerede yazar?

Varta Akü’de burada yazan kod biraz daha farklıdır. Varta akü tarafından üretilen ürünlerde üretim tarihi 4 karakterli bir kod ile verilmektedir. C gibi bir kod Varta akü ürünlerinde yer alır. Burada;

  • 12 : Günü
  • 9 : yılını
  • E : Mayıs ayını ifade etmektedir.

Yani burada bu akünün 12 Mayıs yılında üretildiğini öğrenebiliyoruz. Ay sıralamasının burada bir harf kodu bulunmaktadır.

  • A : Ocak
  • B : Şubat
  • C : Mart
  • E : Mayıs
  • F : Haziran
  • G : Temmuz
  • H : Ağustos
  • J : Eylül
  • K : Ekim
  • L : Kasım
  • M : Aralık

Ayını ifade etmektedir. Burada I harfinin olmaması dikkatinizi çekmiştir. Bu harf karıştırılacağı için bu kodda yer almamaktadır.

Yigit Akü üretim tarihi nasıl anlaşılır?

Akü üretim tarihi bazı firmalarda araç üzerinde bulunamayabiliyor. Bu durumda muhakkak garanti belgesini kontrol etmelisiniz. Şayet akü üzerinde bu bilgi bulunmuyorsa garanti belgesi üzerinde kesinlikle yer almaktadır. Ancak genel olarak akünün üzerinde veya akünün negatif kutbunda yer almaktadır.

İnci akü üretim tarihi öğrenmeYiğit Akü ürünlerinde de yine 6 haneli bir kod bulunmaktadır. Bu kodun GGGYMV şeklinde olduğunu varsayalım. Burada;

  • GGG : Gün
  • Y : Yıl
  • M : Montaj Numarası
  • V : Vardiya Numarasını ifade etmektedir.

Bununla beraber soldaki resimden de rahatlıkla görebileceğiniz üzere İnci Akü, Povver, President, Jel, Klas, Halk, Hugel, GM, Energy, Energizer, Exide, Esan, EAS, Duracell, Çelik, Banner, Birmot, Bosch gibi firmalarda da benzer rakamlar bulunmaktadır. Bu yazımızda Akü üretim tarihi nasıl okunur, nasıl anlaşılıyor, akü üretim tarihi nerede gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Şayet sizler de tüm bu bilgilere rağmen akü üretim tarihi bulma konusunda zorluk yaşıyorsanız aşağıda yorum bölümümüzden akü üzerindeki kodu yazabilirsiniz. En kısa sürede attığınız akünün üretim tarihi nedir size dönüş gerçekleştireceğiz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası