komik yemek şarkısı / Yemek Tekerleme – Çocuklara Şarkılar

Komik Yemek Şarkısı

komik yemek şarkısı

Açlık Hissi Uyandırabilecek Şarkılar


!zbam

Hayatımızın büyük bir parçası olan yemekler, şarkılarda da işlenmekten geri kalmadı. Yemek yeme alışkanlıkları, yemek masası kuralları, kahvaltı ve daha birçoğunu konu alan şarkıları sizin için seçtik.

The Supremes - Buttered Popcorn

Bu şarkı her gün patlamış mısır yiyen bir adam hakkında . The Supremes kızları, şarkıya konu olan adamın çılgınca patlamış mısır yeme alışkanlığına rağmen onu destekliyor.

Robin Williamson - Oh! That Gorgonzola Cheese

Şarkının yazarı Harry Champion’ın karısı, Gorgonzola peyniri almak için çok uzun süre dışarıda kalınca, açlığını gizleyemeyen sanatçı peynire ateş etme seviyesine geliyor.

Jack Johnson - Banana Pancakes

Johnson karısı yemek yaparken onun dikkatini dağıtmak için bu şarkıyı söyler ve daha sonra yayınlamaya karar verir. Ayrıca Johnson, tam da sabah uyanıp aile ile kahvaltı yapma tadında bir şarkı olduğunu da dile getirdi.

'Weird Al' Yankovic - Eat It

Michael Jackson’ın Beat It şarkısının parodisi olan Eat It, sofra adabını öğrenmesi gereken insanlara göndermeler içeriyor.

The Beatles - Savoy Truffle

Eric Clapton ve George Harrison yakın arkadaşlardı. Harrison, Clapton’un çikolata sevgisinden esinlenerek bu şarkıyı yazdı. Sözleri de çikolata kutusun kapağından aldı.

Kreayshawn - Breakfast(Syrup)

2 Chainz'in eşlik ettiği bu şarkıya göre, Kreayshawn yemek şurubunu fazlasıyla seviyor.

The Newbeats - Bread And Butter

Şarkı, adını eski folk batıl inancında iki kişi arasında kötü şansı engellemek için kullanılan "Ekmek ve Tereyağı" ifadesinden alıyor.

Geceleri durduk yerde canınız boza çekiyor mu? Kokoreç yemek istediğinizde aklınıza Mirkelam düşüyor mu? Peki şakşuka deyince istemsizce kalkıp biraz kalça sallamak mı istiyorsunuz? Yalnız değilsiniz.

Müziğin sınırları yok. Midenin de öyle tabii… Peki neden çok sevdiğimiz bir yemek için şarkı söylemeyelim ki? Şaka bir yana, müzisyenler bazen gerçekten de çok sevdikleri bir yemek için şarkılar kaleme alıyor. Bazen de, duygularını anlatmak için bir yemek tarifinden faydalanıyorlar. Kimi zaman da, Türkçe’nin eşsiz gücünü arkalarına alıp yemeği bir metafor gibi kullanıyor ve söylemek istediklerini zenginleştiriyorlar. Sonuç ne olursa olsun, bu şarkılar biraz karnımızı acıktırıyor, iştahımızı kabartıyor! İşte merkezine yemeği almış olan 8 lezzetli şarkı…. 

Mirkelam &#; Kokoreç 

yılında çıkan bir haber, Türk halkının kırmızı çizgileriyle oynamıştı: Kokoreç yasaklanacaktı! Türkiye’nin AB’ye uyum sürecini hızlandırılması için kokoreç resmen ligin dışında bırakılmıştı. Çünkü kokoreç dünya literatüründe gıda maddesi olarak kabul edilmiyordu! Mirkelam’ın da başını çektiği bir grup insan buna dayanamadı. Ve Mirko “Kokoreç’in gücü Türk’ün gücüdür!” diyerek yılında yayınladığı Unutulmaz albümünde yer verdiği “Kokoreç” şarkısını yaptı. Herkes hepbir ağızdan “Kokoreç! Sensiz olmaz!” diye haykırdı. Gerçek anlamda kokoreçin de bir şarkısı oldu ve kokoreç yasaklanmadı. 

 

Yonca Evcimik- Boza

Özellikle kış mevsiminde, bol leblebiyle canımızın çektiği bozayı Yonca Evcimik yılında parsellemişti: “Bol tarçınlı bir bardak, olmaz olmaz, iki bardak!” Sonra olay “bir varil bir ton” şeklinde uçsuz bucaksız bir evrene doğru yol alıyordu. Evcimik’in pop dünyasında fırtınalar estirdiği 90’larda, I’m Hot For You EP’sinde yer alan bu şarkı, çok cesurdu. Sadece boza sevgisini işliyordu, başka bir anlamı yoktu! Haliyle, insan dinleyince de boza içmek istiyordu! Şöyle bol tarçınlı bir bardak… 

Nil Karaibrahimgil- Kek 

İlişkisi kötüye giden kadınların kendilerini mutfağa atmasıyla özdeşleşen “Kek” şarkısı, Nil Karaibrahimgil’in yılında yayınlanan Nil Dünyası albümünde yer alıyor. “Üç yumurtayı kırdım önce / Portakal dilimledim ince ince/ Göz kararı da biraz süt kattım/ Kalktım, sana kek yaptım…” sözleriyle başlayan şarkı, ilerleyen dakikalarında ikinci kadınla karşılaşan esas kadının, “Ben senin için düşündüm kek bile yaptım!” sitemleriyle devam ediyor. Nil’in şarkısındaki “Kek” bu yüzden, biraz da Nil’in “kek yerine” konmasına sinirlenmesiyle ilgili diyebiliriz. 

Barış Manço- Cacık 

Hikâye anlatıcılığındaki ustalığıyla müzik dünyamızın gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden biri, Barış Manço. Manço, pek çok konuda şarkı yazdı. Lahmacun ve hamburgeri karşılaştırdığı (aslında bu şarkıda Lahmacun kendisi, hamburger de ezeli rakibi Cem Karaca idi) “Lahburger” ve sokaktan gelen o sesle dünyasının yıkıldığı “Domates Biber Patlıcan” bunlardan bazıları. “Cacık” şarkısında Manço, önce bardağını masaya koyar, rakı doldurur, bir sigara yakar. Ve der ki: “Sözüm meclisten dışarı dostlar/ Bugünlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum/ Hani dilim dilim doğrasalar beni/ Marmara Ege Karadeniz ve hatta Akdeniz cacık olur diyorum…” İnce bir zekayla yazılmış bu efsane şarkı, Manço’nun yılında yayınlanmış Sözüm Meclisten Dışarı albümünde yer alıyor. 

Mustafa Sandal &#; İki Tas Çorba 

Mustafa Sandal’ın 90’lar pop dünyasına damga vurduğu yılında yayınladığı Gölgede Aynı albümü, pek çoğumuz için büyük anlamlar taşıyan albümlerden biri. Bu albümde yer alan “İki Tas Çorba” da, aslında çorbanın verdiği sıcak, tanıdık, bildik duyguya selam veriyor. Musti bu şarkıda sevdiğiyle küçük bir evde, tahta bir masanın üzerinde iki tas çorbanın bulunduğu; basit ve sevgi dolu bir dünyayı tasvir ediyor. Sanatçı daha sonra yılında bu şarkının farklı versiyonlarını da yayınladı. 

Tarık Mengüç &#; Şakşuka

Sakın “Ben bu yazıda bu noktaya nasıl geldim” diye endişelenmeyin! Tarık Mengüç’ün yılında dilimize doladığı “Şakşuka” konusunda söyleyeceklerimiz var. İtiraf edelim, Güney Kore’nin “Gangnam Style”ı neyse, “Şakşuka” da bizim için oydu! Meyhane sofralarımızın vazgeçilmez gıdası şakşuka, bu şarkıda can buldu, kan verdi. “Şak şuka, şaka da şuka…” diye de bizi oynattı mı? Evet. İyi vakit geçirdik mi? Evet. Tarık Mengüç’ün sarı saçlarıyla sempatik olduğunu düşündük mü? Evet. Yıllar geçtiği halde yine de bu şarkıyı ezbere söylediğimize göre, endişelenecek hiçbir şey yok. 

KÖK$AL, Sefo- Pide 

Samsunlu olan KÖK$AL ve Sefo’nun “Pide” diye bir şarkı yapmasına şaşırdınız mı? Biz şaşırmadık. Rap dünyasının en yetenekli isimlerinden Köksal ve Sefo, Karadeniz pidesini ana fikre alarak, bu şarkıda “Bizim de rap dünyasında duruşumuz budur” diyor ve rakiplere gözdağı veriyor. Müthiş bir elektro gitarın altyapıda fırtınalar estirdiği şarkı “Köksal&#;la acıktık pide gerek/ Pazar sabahı mı evet / Yumurtaları eklet / Samsun&#;uma bereket…” diyor. Nefis bir şarkı olduğu kadar iddialı da. Ve evet, iyi bir pide için bu saygı duruşu kesinlikle gerekiyordu! 

Grup Vitamin- Zeytinyağlı Yaprak Dolması 

yılında Grup Vitamin solisti Gökhan Semiz, o yıl çıkan albüme Zeytinyağlı Yaprak Dolması adını vermişti. Albümle aynı isimde bir de şarkı yazmıştı. Evet, yaprak dolmasına şarkı yazacak kadar yetenekli bir kalemdi… Sevgilisinden ayrılmak isteyen birinin yaşadığı sıkıntıyı fazla miktarda yediği zeytinyağlı yaprak dolmasına bağlaması, kesinlikle ilginç bir fikirdi. Gökhan Semiz, ne yazık ki yılında geçirdiği bir trafik kazasında aramızdan ayrıldı. Ama biz onu hiç unutmadık. Bu şarkının düzenlemesinde, bugün Grup Vitamin’in vokallerinden olan Tolga Sünter olduğunu da ekleyelim. 

 

90’ların en komik ve absürt 15 şarkısı

90'lı yıllara damga vuran en absürt şarkılar listelendi. İşte, 90’lı yılların en “şakalı” şarkıları:

09 Kasım

90'LI YILLARIN EN KOMİK VE ABSÜRT 15 ŞARKISI

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.