tuzla göz hastanesi / Tuzla Devlet Hastanesi, Tuzla / İstanbul | funduszeue.info

Tuzla Göz Hastanesi

tuzla göz hastanesi

Göz Sağlığı ve Hastalıkları

Yaklaşımımız

Göz Sağlığı ve Hastalıkları bölümümüzde, rutin göz muayenesinin ardından bilgisayarlı ORM (otorefraktometre) ve retinoskop yardımıyla hastanın refraksiyon kusuru ileri teknolojik cihazlarla ölçülmektedir. Hastanın her iki gözünün gözlüksüz ve gözlüklü görme keskinlikleri tespit edilmektedir. Biomikroskopi muayenesinde; kirpikler, konjoktiva, kornea ve gözün diğer ön segment elemanları uzman doktorlarımız tarafından multidisipliner bir yaklaşımla muayene edilmektedir. Daha sonra göz tansiyonları ölçülmektedir. Hastaya ait bilgiler, bilgisayar ortamında saklanmaktadır. Göz ile ilgili tüm ameliyatlarda uzman cerrahlar tarafından uygulanan modern teknikler ve cihazlar kullanılmaktadır. Katarakt ameliyatları, damla anestezi ile dikişsiz Fakoemülsifikasyon tekniğiyle yapılmaktadır. Glokom (göz tansiyonu), şaşılık ve retina dekolmanı ameliyatları göz için en uygun yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Miyop, astigmat ve hipermetropinin düzeltilmesi için yapılan Excimer Laser uygulamaları, Lasik yöntemiyle ve damla anestezisiyle yapılmaktadır.

Astigmat nedir?

Gözlerin iyi görme işlemini sağlaması için dokuların uyum içinde gelen ışığı tek bir düzlemde toplaması gerekir. Korneada ki ışığın kırılma olayının uyum içinde gitmemesinden, ışığın tek bir odak noktasında toplanamama sorununa astigmat denir. Bu durumda korneada ışık sorunsalı olduğundan kornea yumurta görünümünü alır. İki odak noktası bulunur, yatay ve dikey şekillerde görme de sorunlar ortaya çıkar.

Tedavi yöntemleri nelerdir?

1.Gözlük

Bu tedavilerden biri klasik olarak gözlüktür. Uzman bir hekime başvurduktan sonra gözler muayene edilir ve gözlerin rahatsızlık sınırına göre gözlük verilir. Görüntüler daha netleşir.

funduszeue.info

Gözlük takmaktan rahatsız olan hastalar için lens tedavisi önerilir. Muayeneden sonra hastaya en uygun lens verilir.

funduszeue.info

Gözlük ve lens kullanmak bana rahatsızlık veriyor diyorsanız bir diğer tedavi ise lazer ile tedavidir. Gelişen teknoloji ile Excimer Lazer ile astigmattan tamamen kurtulabilir. Astigmatta lazer tedavisi için gözlerin astigmat derecesine bakılır. Genelde lazer ileri derce bozukluklarda önerilir. Her astigmat bozukluğu olan hastalara lazer önerilmez. Excimer Lazer ile tedavi edilen gözler astigmattan kurtulur.

Excimer lazer ile astigmat tedavisi nasıl yapılır?

Excimer lazer uygulanması ön görülen hastalar 18 yaşını doldurmuş ve son 1 yılda göz numaraları sabit ölçekte seyir etmesi gerekli görülür. Miyop şikayeti olan hastalarda numara 10, hipermetrop veya astigmat sorunu olan hastalarda ise 6 numaraya yaklaşık hastalarda bu tedavi uygulanabilir. Buna nazaran korneanın tedaviye uygun kalınlıkta olması gerekmektedir. Eğer hasta hamile ise veya gözünde kuruluk mevcutsa, başka bir göz hastalığı varsa bu hastalarda uygulaması tercih edilmemekle birlikte önerilmiyor. Bunun dışında 18 yaşını geçmiş 1 yıl göz numaraları sabit ilerleyen hastalarda öneriliyor.

Excimer Lazer sonrasında sürekli gözlük kullanımı rahatsızlığından kurtulunur. Daha doğal bir görünüm elde edilir. Spor hayatında ve günlük yaşamda daha rahat ve daha yüksek başarı sağlayacaksınız. İklim şartlarında sorunlar en aza indirgenir. Lens kayıpları durumu veya gözlük kırılması gibi sorunlar ile karşı karşıya gelinmez.

Glokom nedir?

Erken teşhis edilebildiğinde kolaylıkla tedavi edilebilen glokom; özellikle migren hastalarını, ailesinde glokom hastalığı olanları, kortizon tedavisi görenleri, düşük ve yüksek tansiyonu olanları ve kırk yaşını geçmiş olanları tehdit etmektedir. Çoğunlukla sinsi bir şekilde seyreden ve görme sinirinde ciddi görme kaybına ve hasara yol açan glokom, dünya üzerindeki en önemli ikinci körlük sebebi olarak kabul edilmektedir. Glokom sinsi seyirli bir hastalık olup, çoğunlukla erken evrelerde belirti vermediği gibi hiçbir şikayete yol açmıyor olduğu için düzenli muayeneler önem arz eder. Bulgularının tespit edilmesi durumunda; tedaviye başlarken göz tansiyonunun seviyesi, ne kadar zarar vermiş olduğu gibi birçok faktörün değerlendirilmesiyle ilaç tedavisi, lazer ya da cerrahi girişim gibi seçeneklerden hastaya en uygun olanı belirlenir.

Katarakt nedir?

Katarakt, göz bebeğinin arkasında yer alan ve gözün görmesini sağlayan göz merceğinin saydamlığını kaybederek, matlaşması durumudur. Özetle; göz, sanki buğulu bir cam arkasından bakıyormuş gibi bulanık görür.  Katarakt; ilaç ya da gözlük ile önüne geçilebilen bir rahatsızlık değildir. Bu rahatsızlığın ilerlemesini durdurabilecek bir etkili tedavi yöntemi yoktur ve meydana gelmiş kataraktın tek tedavisi ameliyattır. Ameliyat öncesinde özen gösterilmesi bazı konular vardır. Modern tıbbın imkanlarını tam teşekküllü olarak sunabilen bir hastane, tecrübeli doktor kadrosu ve göz içerisinde konulacak merceğin kalitesidir. Bu faktörler; ameliyatın başarı oranını doğrudan etkiliyor olduğu için doğru kararı vermek için iyi düşünmelisiniz.

Stres ile Görme Kaybının İlişkisi
Stres ile Görme Kaybının İlişkisi

Stres ile GStres birçok hastalığın açığa çıkmasında önemli bir paya sahipken, göz sağlığını da olumsuz yönde etkiliyor. Genellikle stres altındayken meydana gelen retinada sıvı birikmesi olayı, görme kaybına kadar gidebiliyor. örme Kaybının İlişkisi

Devamı

Şalazyon nedir?
Şalazyon nedir?

Şalazyon toplumda sıklıklar karşılaşılan bir cilt hastalığıdır. Bireylere oldukça rahatsızlık veren fakat tedavisi kolaylıkla yapılır. Temel nedeni göz kapaklarında bulunan yağ bezesinin tıkanması ile oluşur. Tıkanan yağ bezelerinin içinde kalan bakteriler şalazyonu tetikler.

Devamı

Renk Körlüğü ve Belirtileri
Renk Körlüğü ve Belirtileri

Renk körlüğü; renklerin ve gölgelerin algılamasındaki bozukluk olarak tanımlanır. Erkeklerde, kadınlara göre çok daha sık görülür ve oldukça yaygındır. Kadınlarda %0,,8 oranında görülürken, erkeklerdeki oranı %10’dur. Hastalık kaynağı; gözün retina tabakasındaki bazı pigmentlerin eksik olması ya da hiç olmamasındadır.

Devamı

Göz Seyirmesinin Nedenleri Nelerdir?
Göz Seyirmesinin Nedenleri Nelerdir?

Göz kapağının belli bir süre boyunca istemsiz olarak hareket etmesine göz seyirmesi adı verilmektedir. Tıptaki adı blefarospazm olan göz seyirmesi, halk arasında ise göz atması olarak bilinir

Devamı

Üveit Nedir?
Üveit Nedir?

Göz gözümüzün ortasında bulunan jel benzeri maddenin etrafını, üç tabakadan oluşan bir kılıf çevreler. Göz 3 tabakadan oluşurken; önde iris, ortada uvea ve arkada koroid adı verilen tabaka vardır. Gözün, en orta katmanındaki, damar tabakasına uvea denilmektedir.

Devamı

Gece Körlüğü Hastalığının Belirtileri ve Tedavisi
Gece Körlüğü Hastalığının Belirtileri ve Tedavisi

Gece körlüğü, loş bir ışıkta veya gece net bir şekilde görememe durumuna denir. Gece körlüğünün birden fazla nedeni olabilir. Bu rahatsızlığı olan bazı kişiler akşam ya da gece saatlerinde dolaşmada ve araba kullanmada zorlanırlar.

Devamı

Göz Kızarıklığına Dikkat!
Göz Kızarıklığına Dikkat!

Göz kapaklarının iç yüzeyini ve gözlerin beyaz kısmının üzerini kaplayan ince ve şeffaf bir zar damarlarının genişleyerek verdiği tepki sonucu gelişiyor

Devamı

Lazer Cerrahisi Hakkında Her Şey
Lazer Cerrahisi Hakkında Her Şey

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğimizde; miyop, hipermetrop, astigmat gibi görme kusuru olan hastaların tedavileri yapılarak gözlük ve lens kullanımlarının önüne geçilebilmektedir.

Devamı

Okan Üniversitesi Hastanesi Tuzla'da En İyi Göz Uzmanı

Neden Vaidam

NABH Sertifikalı Sağlık Keşif Platformu

NABH Sertifikalı Sağlık Keşif PlatformuVaidam, doğru sağlık hizmeti seçimlerini belirlemenize ve yapmanıza yardımcı olmak için sizi birinci sınıf tıp uzmanlarına, hastanelere, sağlık seçeneklerine ve güvenilir seyahat ortaklarına bağlayacak NABH sertifikalı sağlık keşif platformudur.


Araştırılmış ve Kişiselleştirilmiş Tedavi Planı - Tek Çatı Altında

Araştırılmış ve Kişiye Özel Tedavi Planı - Tek Çatı AltındaHindistan'daki en iyi hastaneleri arayabilir, kalp, kemik veya böbrek kanseri ve rahatsızlıklarını tedavi edebilir, onlar hakkında okuyabilir, hastanelerdeki tesislerin fotoğraflarını ve hastanelerin bulunduğu yerleri görebilir ve tedavi maliyetlerini kontrol edebilirsiniz. .


Bütçeniz İçinde Kaliteli Tedavi

Bütçeniz İçinde Kaliteli TedaviBir sorgu gönderdiğiniz anda, hasta ilişkileri ekibi sizden ayrıntıları toplayacak, bunları Vaidam'ın panelinde doktorlar ve hastanelerle paylaşacak ve kişiselleştirilmiş bir tedavi planı alacaktır. Bütçeniz dahilinde kaliteli tedavi almak için araştırma yapıyoruz


Seyahate Çıkma Tedavisi

Seyahate Çıkma TedavisiVaidam konsiyerji, hastalara Hindistan'a seyahat etmek için tıbbi vize almaları için, en iyi havayolu ücretleri ve konaklamanız için düzenlemeler konusunda yardımcı olur. Konsiyerjimiz ayrıca günlük seyahat, dil ve yemek konularında size yardımcı olur. Vaidam, mükemmel ev sahibiniz olmak için her şeyi yapar. Vaidam'ın tüm hizmetleri hastalara ücretsizdir.


Uluslararası Erişim

Uluslararası ErişimHindistan'da (Yeni Delhi, Mumbai, Chennai, Haydarabad veya Ahmedabad) veya Türkiye'de (İstanbul, Ankara veya Antalya) tıbbi bakım arıyorsanız, Vaidam Health'in bu şehirlerin her birinde bir ağı vardır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası