nasıl rahat uykuya dalınır / 2 dakikada uykuya dalmanın sırrı bulundu | Independent Türkçe

Nasıl Rahat Uykuya Dalınır

nasıl rahat uykuya dalınır

Gece iyi bir uyku için yapmanız gerekenler neler?

uyku

Kaynak, Getty Images

Kendinizi sürekli yorgun hissetmekten yoruldunuz mu? Herkesin başına gelmiştir: Yatağa uzanmak ve hemen uykuya dalmak istersiniz ama bir türlü kendinizi bırakamazsınız.

Endişelenmeyin, aşağıdaki denenmiş ve onaylanmış beş yöntemi izleyerek kafanızı boşaltmanız ve derin bir uykuya dalmanız mümkün.

funduszeue.infoçekten yorgun olduğunuzdan emin olun

Çok barizmiş gibi durabilir, ama yatağa uyumaya hazır olduğunuzda girerseniz uykuya dalmanız kesinlikle daha kolay olacaktır.

Ancak kimi gece kuşları, diğer insanların "normal" uyku saati diye nitelendirdikleri saatlerde uyumayı beceremez.

Eğer siz de bu durumdan muzdaripseniz, sabah uyanır uyanmaz gün ışığına çıkın ve gün içinde de mümkün olduğunca güneşten faydalanın.

Bilim insanları, bu sayede gece kuşlarının metabolizmalarını daha erken saatte uyumaya ayarlayabileceklerini belirtiyor.

Gün içinde yeteri miktarda egzersiz yapmak da son derece mühim. Ancak yatağa girmeden dört saat önce egzersize son vermek gerekiyor, zira adrenalin de uyumanızı engelleyebilir.

Eğer hamile değilseniz ya da özellikle uykusuz kaldığınız bir gün geçirmiyorsanız, gündüz saatlerinde uyumaktan kaçının. Gün içinde, özellikle de akşamüstü saat 16'dan sonra biraz kestirmek, gece kolayca uykuya dalmanıza mâni olabilir.

funduszeue.infoğinize, içtiğinize özen gösterin

İyi bir uykuya giden yol için hazırlık yapmak gerekiyor. Örneğin günün son kafeinli içeceğini yatağa girmeden en az altı saat önce içmelisiniz.

Kafein vücutta dokuz saate kadar kalabiliyor. Dolayısıyla eğer iyi bir gece uykusu çekmek konusunda ciddiyseniz, öğleden sonra çay, kahve ya da kola gibi kafeinli içeceklerden uzak durmalısınız.

Birçok kişi aç karnına uykuya dalmakta zorlanır. Ancak karnınız tıka basa doluyken de uyumanız kolay olmaz.

Mümkünse, yatağa girmeden en geç dört saat önce akşam yemeğinizi yemeye çalışın ve uykuyu engelleyecek ya da sizi uykudan uyandıracak ağır ve şekerli yiyeceklerden uzak durun.

Ayrıca alkol de almamaya çalışın. Çünkü alkol her ne kadar uykuya dalmanızı kolaylaştırıyor olsa da uykunuzun kalitesini olumsuz etkiliyor. Özellikle de öğrenme ve hafıza açısından gerekli olan REM uykusuna geçmeniz konusunda.

Alkol aynı zamanda idrar söktürücü özelliğe de sahip. Yani yatağa girmeden önce içki içtiğiniz zaman, gece tuvalet ihtiyacı için kalkmanız da çok olası.

funduszeue.infoğa girmeden önce dinlendirici bir rutin benimseyin

Yatağa girmeden önce size keyif veren bir rutin izlerseniz, bu gerek zihinsel gerekse fiziksel açıdan dinlenmenizi sağlayacaktır. Bu rutini tekrarladıkça, bedeniniz ve beyniniz bunu uyku zamanının geldiğinin bir işareti olarak yorumlayacaktır.

Rutininiz sıcak bir banyo ya da duş almak, meditasyon yapmak, eşiniz ya da ailenizle konuşmak, günlüğünüze yazmak, kitap okumak ya da loş ışıkta müzik dinlemek gibi şeylerden oluşabilir.

Peki ama uykuya dalmak için ne gibi müzikler en uygundur? 'te besteci Max Richter, uykunun etapları ve her bir uyku döngüsü için fonda ne gibi seslerin uygun düşeceği hakkında bir sinirbilimciye danıştı. Bu araştırması sonucunda, güzel bir gece uykusuna eşlik edecek sekiz saatlik "Sleep" (Uyku) isimli bir eser besteledi.

Bu parçadaki ses dalgalarının tekrarı ve düşük frekans kullanımının derin bir 'yavaş dalga' uykuyu teşvik ettiği sanılıyor. Bunun da kısa dönem hafızayı kuvvetlendirdiği ve beyindeki bilgilerin yapılandırılmasını sağladığı belirtiliyor.

funduszeue.info hijyeninize sahip çıkın

Bu illa ki yatağa girmeden önce duş almanız ya da dişlerinizi fırçalamanız gerektiği anlamına gelmiyor, ki bunlar da aslında fena fikir değiller.

İyi bir uyku hijyeni, uyku için ideal bir ortam yaratmak demek: Düzenli bir uyku planına sahip olmak, alkol gibi uyaranlardan uzak durmak ve uyku alanına özen göstermek.

Örneğin yatak odalarımızı uyku dışında çok az şey için kullanmaya özen göstermeliyiz.

Birçok kişi karanlık, düzenli, serin ve elektronik cihazların bulunmadığı bir odada daha iyi uyuduklarını belirtiyorlar.

Nerede olursanız olun, yatak saatinden en az bir saat önceden itibaren herhangi bir cihazın ekranına bakmamaya çalışın.

Zira bir ekrana bakmak sizi uyanık tutacağı gibi, birçok televizyon ve akıllı telefonun ekranından çıkan elektronik mavi ışık beyninizin daha uzun süre tetikte kalmasına neden oluyor.

Eğer bir elektronik cihaz üzerinden radyo, müzik ya da internet yayını dinliyorsanız, uykuya dalmak üzereyken kendi kendine kapanması için saat kurmaya özen gösterin.

5.Önceliği uykunuza verin

Başarılı iş adamlarının ya da dünya liderlerinin günde yalnızca dört saat uyumakla övündükleri hikâyeleri duymuşsunuzdur. Ancak gerçek şu ki, birçok insan bu kadar az uykuyla hayatına devam edemez.

Sadece birkaç saatlik uyku size yetiyormuş gibi gelse de çok az uyumak uzun vadede fiziksel ve ruhsal sağlığınıza olumsuz etkide bulunacaktır.

Sürekli olarak beş saatten az uyumak kalp krizi, inme ya da kanser riskini arttırır. Ayrıca yetersiz uykunun yaşam süresini kısalttığına dair de çok sayıda tıbbi veri bulunmaktadır.

Dolayısıyla düzenli bir uyku planına bağlı kalarak, tavsiye edildiği üzere her gece yedi ila sekiz saat uyumaya özen gösterin.

Bunun için de her gece yatağa aynı saatte girmeye ve hafta sonları da dahil her sabah aynı saatte kalkmaya çalışın.

fazla oku

Bazı insanlar gece başlarını yastığa koyar koymaz uykuya dalmayı başarırken, bazıları da gece boyunca bir sağa bir sola dönerek uykusuzlukla mücadele eder.

Geceleri uyanık şekilde yatakta yatmayı alışkanlık haline getirdiyseniz, beyniniz o süreçte saatte yaklaşık 1,6 milyon kilometre hızla çalışır. Arzuladığınız o tatlı uykuya bir türlü dalamıyorsanız, o zaman size iyi bir haberimiz var.

Sadece iki dakika içinde kişinin uykuya dalmasına yardımcı olan gizli bir askeri teknik uygulaması olduğu ortaya çıktı.  

Esasında bu uyuma yöntemi orduda askerleri uyanık tutmak ve yorgunluktan hata yapmalarını engellemek için genelkurmay başkanları tarafından geliştirilen askeri bir sır.

Bu askeri sırrı ABD ordusunun özellikle savaş zamanlarında askerlerin kolayca uykuya dalmasını sağlamak için kullandığı biliniyor.

Bu uykuya dalma yöntemine yılında yayımlanan "Relax and Win: Championship Performance" isimli kitapta daha önce yer verilmişti. Ancak geniş takipçi listesine sahip funduszeue.info isimli web sitesinin yöntemi yayımlamasının ardından ilgi görmeye başladı.

İşte 2 dakikada uykuya dalmak için izlemeniz gereken adımlar:

1. Dil, çene ve göz çevresindeki kaslar dahil yüzünüzdeki kasları gevşetin

2. Omuzlarınızı bırakabildiğiniz kadar aşağı bırakın, ardından sırayla üst ve alt kollarınızı aşağı bırakın

3. Nefes alın, göğsünüzü gevşetin, ardından, kalçadan başlayarak bacaklarınıza doğru gevşeyin

4. Aşağıdaki üç manzaradan birini hayal etmeden önce zihninizi temizlemek için 10 saniye bekleyin

   - Sessiz sakin bir gölde, masmavi gökyüzü dışında başka hiçbir şeyin görünmediği bir kanoda uzanıyorsunuz

   - Zifiri karanlık bir odada, siyah kadifeden bir asma yatakta uzanmışsınız

   - Yaklaşık 10 saniye boyunca kendinize sürekli “Düşünme, düşünme, düşünme” diye telkinde bulunuyorsunuz

Bu yöntemi 6 hafta boyunca uygulayan insanların yüzde 96’sında işe yaradığı söyleniyor.

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yöntemin işe yaramaması durumunda, uyku uzmanı Dr. Neil Stanley, uykuya dalmada en önemli faktörün zihninizi susturmak olduğunu söylüyor ve şunları ekliyor:

“Uyumak için üç şeye ihtiyacınız var: gevşemiş bir vücut ve en önemlisi temiz bir zihin için yatak odanızdan dikkat dağıtıcı tüm cihaz ve eşyaları çıkarmanız gerekiyor. Eğer zihniniz hızla çalışıyorsa uyuyamazsınız ve zihninizi yavaşlatmak için yapabileceğiniz her şey uyumanıza destek olur. Bunu yapmanın sihirli bir yolu yok, sizin için neyin işe yaradığını bulmak zorundasınız, bir şeyler okumak, sıcak bir banyo, papatya çayı, farkındalık, aromaterapi veya Pink Floyd'u dinlemek gibi. O günün stresini düşünmenize engel olan herhangi bir aktivite yaptığınız sürece ne yaptığınız önemli değil.”

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

funduszeue.info

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

Stresli ve zor zamanlarda uykuya dalmak için neler yapabilirsiniz?

Uyku, fiziksel ve zihinsel işleyişimizi, hastalıklarla savaşma ve bağışıklık geliştirme yeteneğimizi, metabolizmamızı ve kronik hastalık riskimizi etkileyen, vücudumuzdaki tüm sistemlerin çalışmasında kritik rol üstlenen en önemli unsurlardan biri. Bedenimizi ve zihnimizi her gün şarj eden, ihtiyacımız olan gücü sağlayan, sinir sistemimizi iyileştiren ve bağışıklığımızı güçlendiren uyku, yeni doğmuş bir bebekten ergenlik çağındaki gençlere, yetişkinlerden yaşlılara kadar her yaştan insan için büyük bir öneme sahip. Ancak, zaman zaman yaşanan birtakım olumsuzluklar doğrultusunda uyku düzenimiz bozulabiliyor ve pek çoğumuz yeteri kadar uyuyamadığımız için fiziksel ve zihinsel sağlımızı tehdit eden durumlarla karşılaşabiliyoruz. Kişisel sorunların yarattığı stres ve kaygının yanı sıra toplumsal ve küresel olumsuz olaylar da uykuya dalmamızı zorlaştırabiliyor.

Yıkıcı depremlerin ardından ülkece içerisinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte deneyimlediğimiz acı, üzüntü, çaresizlik, huzursuzluk, suçluluk gibi zihnimizi ele geçiren duygular, maruz kaldığımız haberlerin, yürekleri yakan görüntülerin gözümüzde tekrar tekrar canlanması ve kalbimizde açılmış derin yaralar çoğumuzun ‘dün gece gözüme uyku girmedi’ cümlesini sık sık kurmamıza neden olabiliyor. Böylesi zorlu bir süreçte kaliteli bir uyku düzenine sahip olmak imkansızmış gibi görünse de kendi sağlığımızı tehlikeye atmamak ve güçlü durabilmek için uyku kalitemizi artırmaya odaklanmamız gerekiyor. Eğer siz de bu dönemde uyku sorunları yaşıyorsanız paylaştığımız ortak acının, hissettiğimiz empatik gücün, günden güne artan stres, kaygı ve korkunun pek çoğumuz için uykularımızı kaçıran nedenler olduğunu fark etmek yalnız olmadığınızı hissetmenize yardımcı olabilir.

Deneyimlediğimiz büyük üzüntünün neden olduğu olumsuz düşünceler ve rahatsızlık veren duygular şu günlerdeki uyku sorunlarımızın temel nedeni olsa da uyku kalitesini etkileyen farklı nedenlerde olabilir: Hijyen eksikliği, kahve, çay gibi kafein içeriği yüksek gıdaların aşırı tüketimi, telefon, tablet gibi mavi ışık saçan ekranlara uzun süre maruz kalma, kabuslar, rahatsızlık veren, kaşındıran veya terleten pijama, yastık kılıfı, çarşaf gibi kumaşlar veya gürültülü ortam gibi faktörler de uykuya dalışınızı zorlaştırabilir; uyku kalitenizi düşürebilir. Peki, uyku düzenimizi yeniden sağlamak için neler yapabiliriz? İşte stresli ve zor zamanlarda uykuya dalmak için ipuçları:

Yatak odanızda konforu sağlayın

İlk olarak fiziksel şartların rahat ve konforlu bir uyku için hazır olduğundan emin olun. Yatak odanız çok sıcak ya da çok soğuk olmasın, rahatsız edici ışıkları kapatın, sessiz bir ortam sağlayın. Üzerinize bol gelen ya da çok sıkı olan pijamaları giymeyin, terletmeyen, rahatsız edici olmayan kumaşlardan üretilmiş nevresim takımlarını tercih edin. Dilerseniz Konforlu bir uyku için pijama ve nevresim seçme rehberi yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca, çorapla uyuma konusunda kararsızsanız Çorapla uyumak uyku kalitesini nasıl etkiler başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Nasıl uyuyacağınıza karar verin

Tüylü minik patili bir dostunuz varsa ve yatağa onunla gidiyorsanız, belki fikriniz değişebilir. Mayo Clinic&#;te yapılan bir araştırma, köpek sahiplerinin evcil hayvanlarıyla uyurken gece boyunca daha fazla uyandığına dikkat çekiyor. Minik dostunuzla uyumak yerine yatma saatinize yakın onunla kucaklaşarak ve bir süre oynayarak stres seviyenizi azaltabilir, daha huzurlu bir şekilde yatağınıza gidebilirsiniz. Öte yandan, partnerinizle uyumak ise uyku kalitenizi yükseltebilir. Araştırmalara göre partneriyle birlikte uyuyan kişiler daha hızlı bir şekilde uykuya dalabiliyor. Bu konuda daha kapsamlı bir okuma yapmak için Bilimsel araştırmalara göre birlikte uyuyan çiftlerin uyku kalitesi daha yüksek yazımıza da göz atabilirsiniz.

Beslenmenize özen gösterin

İşler kontrolden çıktığında, zihinsel olarak yorgun olduğunuzda ve şu an içerisinde bulunduğumuz kriz halleri gibi yüksek stresli zaman dilimlerini yaşadığımızda tıpkı uyku düzeni gibi beslenme düzeninin de dengesi şaşabilir. Ancak, uyku kalitenizi artırmak istiyorsanız beslenmenize de özellikle böylesi stresli ve endişeli zamanlarda daha fazla özen göstermelisiniz. Akşam yemeklerinde midenizi yoracak, sindirimi zor, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınarak ve kahve ile aranıza en geç öğlen saatlerinde mesafe koyarak uyku kalitenizi destekleyebilirsiniz. Ayrıca, Uyumanızı kolaylaştıracak 6 içecek başlıklı yazımızdaki önerileri de deneyebilirsiniz.

6/30 kuralını uygulayın

6/30 kuralı, kaliteli bir uyku için ekran süresini ve kafein tüketimini anlatan bir kural. Buna göre, uyumadan en az 30 dakika önce telefon, tablet gibi mavi ışığa neden olan ekranlardan uzaklaşmanız ve 6 saat önce kafein tüketimini sonlandırmanız gerekiyor. Daha fazlası için Daha iyi bir uykunun sihirli kuralı: 6/30 kuralı yazımıza tıklayabilirsiniz.

Yoga pozlarını uygulayın

Bedeni ve zihni rahatlatan yoga pozları, özellikle stresli zamanlardan geçerken uykuya geçişi kolaylaştırmanıza ve kafanızdaki olumsuz düşünceleri susturmanıza yardımcı olabilir. Uykuya dalmayı kolaylaştıran yoga pozları yazımızda yer alan duruşları deneyerek hem bedeninizi hem de zihninizi rahat bir uykuya hazırlayabilirsiniz.

Meditasyon yapın

Yapılan birçok araştırma, meditasyon yapmanın uyku kalitesini artırdığına dikkat çekiyor. Özellikle içinden geçtiğimiz yorucu ve üzücü süreci göz önünde bulundurduğumuzda hepimizin zihnimizdeki olumsuz düşüncelerle mücadele etmesi gerekiyor. Endişe, korku, stresi dindirmek ve kendinizi uyku moduna sokmak için meditasyonu deneyebilirsiniz. Halihazırda meditasyon yapıyorsanız da farklı meditasyon tekniklerini değerlendirebilirsiniz. Alternatif tıp uzmanı Deepak Chopra’nın uyku meditasyonundan ilham alabilirsiniz. Aşağıdaki videoyu izleyebilir veya Uykusuzluk ile savaşınızda etkili bir çözüm: Deepak Chopra uyku meditasyonu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Guided Sleep Meditation by Deepak Chopra

Nefes egzersizlerinden faydalanın

Geceleri uyumakta zorluk çekiyorsanız, içe dönüp nefesinize odaklanmayı deneyebilirsiniz. Kontrollü nefes alma yöntemleri veya sakinleşmenize yardımcı olabilecek bir dizi yavaş, derin nefes size bu konuda yol gösterebilir. Dr. Andrew Weil’ın kaygıları dindirmek için önerdiği nefes tekniğini deneyebilirsiniz:

  • Ciğerleriniz tamamen boşalana kadar tüm nefesinizi yavaşça verin.
  • Dört saniye boyunca burnunuzdan nefes alın.
  • Nefesinizi yedi saniye tutun.
  • Sekiz saniye nefes verin.
  • Bu yöntemi en az dört kez tekrarlayın.

Diğer yandan, ya da kutu nefes egzersizinden de faydalanabilirsiniz:

  • Akciğerlerinizdeki tüm havayı boşaltın ve içinizden 4’e kadar sayarak bekleyin.
  • Sonraki adımda 4 sayıda, karın kaslarınızı ve diyaframınızı da kullanarak, olabildiğince derin bir nefes alın ve nefesinizi tutarak içinizden 4’e kadar sayın.
  • Bu döngüyü 5 dakika boyunca, ara vermeden sürdürmeye çalışın.

Dilerseniz daha fazla nefes egzersizi ve farklı teknikler için şu yazılarımızı da inceleyebilirsiniz:

Günlük tutmayı deneyin

Günlük tutmak yorgun olduğunuz ancak zihninizden akıp geçen olumsuz düşüncelere, içinizdeki sıkıntıya ‘dur’ diyemediğiniz için uyuyamadığınız zamanlarda etkili bir uykuya geçiş yöntemi olabilir. Araştırmalara göre, yatmadan önce günlük tutmak, uykuya daha hızlı bir şekilde dalmaya yardımcı oluyor.

Vücut taraması yapın

Vücut taraması veya body scan, bilimsel araştırmaların uykuya geçişi kolaylaştıran etkili bir rahatlama tekniği olduğunu vurguladığı kavram. Belki aklınıza ilk olarak tıbbi bir müdahale ya da hastane ortamında yapılan kontrol gibi gelmiş olabilir, ancak kendi yatağınızda ve bireysel konforunuzda yaptığınızda rahatlamak için güçlü bir araç olduğunu fark edebilirsiniz.

Vücut taraması yapmak için:

  • Yatağa uzanın.
  • Başınızın tepesinden başlayarak, gerçekten gevşemiş hissedene kadar tüm enerjinizi vücudunuzun tek bir bölgesine odaklayın.
  • Yüz ve boyun kaslarından başlayarak vücudunuzu yavaşça aşağı doğru hareket ettirin.
  • Her koldan aşağı doğru hareket edin ve gövdenizden yukarı ve midenizden aşağı doğru ilerleyin.
  • Ayak parmaklarınıza kadar inerek her bacağınızı yavaşça gevşetin.
  • dakika boyunca tepeden tırnağa gevşemiş hissedene kadar tüm bedeninize odaklanın.

‘Beyaz gürültü’ dinleyin

Beyaz, pembe veya kahverengi gürültü gibi farklı ortam sesleri araştırmalara göre uykuyu dalma sürecini hızlandırabilir. Genel olarak ‘white noise’ olarak bilinen beyaz gürültü sesleri biliniyor olsa da pembe ve kahverengi gürültü de tercih edilebilir:

Beyaz gürültü: Beyaz gürültü, tüm ses frekanslarını kapsar ve bir uğultu sesi oluşturur. Beyaz gürültüye örnek olarak fan, televizyon, klima veya hava temizleyicileri verilebilir.

Pembe gürültü: Pembe gürültü, beyaz gürültüden daha derin bir ses frekansına sahiptir. Yaygın pembe gürültü örnekleri arasında yağmur, rüzgar ve hışırdayan yapraklar bulunur.

Kahverengi gürültü: Kahverengi gürültü, pembe veya beyaz gürültüden bile daha derin bir frekanstır. Kahverengi gürültü örnekleri arasında şelaleler ve gök gürültüsü sayılabilir.

Dilerseniz online olarak bu tür sesleri bulabilir veya özel sesleri içeren ve genellikle bebek ürünleri arasında satılan teknolojik aletleri de kullanabilirsiniz.

Mindfulness pratiklerini uygulayın

Farkındalık egzersizleri rahatsızlık veren düşünceleri zihninizden uzaklaştırmanıza yardımcı olabilir. Mindfulness pratiklerini günün herhangi bir saatinde uygulayabilirsiniz, ancak yatmadan önce birkaç dakika harcamak, yorgun olduğunuz ancak uyuyamadığınız zamanlarda sizi uyku moduna sokmaya yardımcı olabilir. Duyularınıza, nefesinize ya da uzuvlarınıza odaklanarak anda kalabilir, kendinizi rahat bir uykuya hazırlayabilirsiniz.

Olumsuz haberleri takip etmeye ara verin

Evet, gündemden uzak kalmak çok zor. Hepimiz ülkemizde olup biten her şeyi en doğal hakkımız olarak öğrenmek istiyoruz ancak özellikle uyku saatine yakın içerisine düştüğümüz olumsuz haber döngüleri doomscroolling’i deneyimlememize ve zihin sağlığımızın bozulmasına, dolayısıyla da uykuya dalmakta güçlük yaşamamıza neden olabilir. Bu nedenle tüm gün haberlerden kopamıyor olsanız dahi uyumadan birkaç saat önce haber takibini bitirmeniz daha kolay uyumanızı sağlayabilir.

Son olarak bireysel olarak aldığınız hiçbir önlem, denediğiniz hiçbir yöntem işe yaramıyorsa ve çok uzun zamandır uyku güçlüğü çekiyorsanız bir uzmandan profesyonel destek alarak da bu süreci daha hızlı bir şekilde atlatabilirsiniz.

Dilerseniz uyku kalitesini ele aldığımız farklı yazılarımızı da inceleyebilirsiniz:

Sağlıklı bir uyku: Yatmadan önce yapmamanız gereken 10 şey
Uyumak mı, hastalanmak mı: Kaliteli bir uyku için 14 öneri
Çocuklarda uyku sorunlarıyla baş etmek için ebeveynlerin izleyebileceği yollar
En sık karşılaşılan uyku problemleri ve çözüm önerileri

Uykuya dalmakta zorluk çekiyorsan&#;z, yaln&#;z de&#;ilsiniz &#;u anda TikTok'ta h&#;zl&#; bir &#;ekilde uyuman&#;za yard&#;mc&#; olacak bir uyku tekni&#;i viral hale geliyor. Bu askeri uyku yönteminin, ba&#;lang&#;çta ABD sava&#; askerlerinin iki dakika içinde uykuya dalmas&#;na yard&#;mc&#; olmak için tasarland&#;&#;&#; söyleniyor ve &#;imdi TikTok fitness uzman&#; Justin Agustin sayesinde yeniden ortaya ç&#;kt&#;.

YouTube'un TikTok'a Cevab&#; Olan Shorts, &#;zlenme Say&#;s&#;yla Parmak Is&#;rtt&#;!YouTube'un TikTok'a Cevab&#; Olan Shorts, &#;zlenme Say&#;s&#;yla Parmak Is&#;rtt&#;!YouTube'un TikTok'a cevap olarak 'nin sonlar&#;nda yay&#;na ald&#;&#;&#; YouTube Shorts hizmeti, k&#;sa zamanda ula&#;t&#;&#;&#; muhte&#;em izlenme say&#;s&#;yla parmak &#;s&#;rtt&#;!

Influencer, askeri uyku yöntemiyle ilgili kendi deneyimini ve iki dakika içinde uykuya dalman&#;za nas&#;l yard&#;mc&#; olabilece&#;ini detayland&#;ran bir payla&#;&#;m yapt&#;.

Agustin'in dedi&#;ine göre, bu uyku tekni&#;inin etkili hale gelmesi alt&#; haftaya kadar sürebiliyor, ancak ba&#;lang&#;çtan itibaren rahatlat&#;c&#; oldu&#;u belirtiliyor. Rahat olman&#;n uykuya dalmak için en iyi yollardan biri oldu&#;u da kesin.

Di&#;er nefes temelli uyku teknikleri gibi, bu yöntem de tüm vücudunuzu gev&#;etmeye ve zihninizi sakinle&#;tirmeye odaklan&#;yor. Bunu nefesinize odaklanarak ve kaslar&#;n&#;zdaki tüm gerilimi serbest b&#;rakarak gerçekle&#;tiriyorsunuz.

2 dakikada uykuya dalmak için yapman&#;z gerekenler:

  • Yüz kaslar&#;n&#;z&#; gev&#;etin ve nefesinize odaklan&#;n (sabit ve yava&#; tutun).
  • Omuzlar&#;n&#;z&#; alçaltarak tüm gerginli&#;i serbest b&#;rak&#;n, kollar&#;n&#;z&#; yanlar&#;n&#;zda ve parmaklar&#;n&#;z&#; gev&#;emi&#; halde tutun.
  • Derin ve yava&#; nefes verin, bacaklar&#;n&#;z&#; ve ayaklar&#;n&#;z&#; gev&#;etin ve orada tutulan tüm gerginli&#;i b&#;rak&#;n.
  • Ayaklar&#;n&#;z&#; esnetin ve serbest b&#;rak&#;n, ba&#;&#;n&#;zdan ayak parmaklar&#;n&#;za kadar uzanan s&#;cak bir his hayal edin.
  • Bunu yaparken zihninizi tüm dü&#;üncelerden ar&#;nd&#;r&#;n. Bunu yapmak için a&#;a&#;&#;daki iki resimden birini hayal edebilirsiniz:

-Üstünüzde berrak mavi bir gökyüzü olan bozulmam&#;&#; bir gölde sakince yüzen bir kanoda s&#;rt üstü uzand&#;&#;&#;n&#;z&#;;

BMW, Final V12 Serisi ile Son V12 Motorlu Araçlar&#;n&#; Üretiyor!BMW, Final V12 Serisi ile Son V12 Motorlu Araçlar&#;n&#; Üretiyor!BMW, Final V12 serisi ile V12 motor efsanesine hak etti&#;i kapan&#;&#;&#; yap&#;yor.

VEYA

-Sessiz, zifiri karanl&#;k bir odada yumu&#;ak, siyah kadife bir hamak yatt&#;&#;&#;n&#;z&#;.

Tabii ki zihniniz bo&#; durmayacak ve ba&#;ka dü&#;üncelere dalmaya çal&#;&#;acakt&#;r, bu nedenle, bu oldu&#;unda, görselle&#;tirmeye ve derin nefesinize geri dönmeden önce a&#;a&#;&#;daki kelimeleri 10 saniye boyunca sessizce tekrarlay&#;n: "Dü&#;ünme. Dü&#;ünme. Dü&#;ünme.'

Tamamen etkili olmas&#; için bu uyku tekni&#;ini alt&#; hafta boyunca her gece uygulaman&#;z gerekti&#;i söyleniyor. T&#;pk&#; bir al&#;&#;kanl&#;k veya kas gibi gücünü geli&#;tirmeniz gerekiyor ve bunu ne kadar çok yaparsan&#;z, beyniniz uyku zaman&#;n&#;n geldi&#;ini o kadar çok anlayacakt&#;r.

Agustin, askeri uyku yönteminde ustala&#;an insanlar&#;n %96's&#;n&#;n egzersize ba&#;lad&#;ktan sonraki iki dakika içinde uykuya dalabildi&#;ini iddia ediyor. Kanal&#;na abone olanlar tekni&#;e kar&#;&#;&#;k tepkiler verdiler, baz&#;lar&#; % çal&#;&#;t&#;&#;&#;n&#; iddia ederken, di&#;erleri bazen i&#;e yarad&#;&#;&#;n&#; söylüyor. Ancak hepsi, normalden çok daha h&#;zl&#; uykuya dalmalar&#;na yard&#;mc&#; oldu&#;u konusunda hemfikir gözüküyor

İlgili Galeriİnsanın yerini alan, 10 insansı teknoloji Galeriye Gözat

Okuyucu Yorumları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası