xrp davası ne zaman sonuçlanır / Ripple Davası Ne Zaman Sonuçlanır? Ripple Davasındaki Son Durum! › COINTURK

Xrp Davası Ne Zaman Sonuçlanır

xrp davası ne zaman sonuçlanır

Ripple (XRP) SEC Davası Nedir? Dava Ne Zaman Sonuçlanır?

Ripple (XRP Coin) & SEC Davası olarak bilinen dava, kripto para piyasasının uzun bir zamandır gündeminde. En büyük altcoin projelerinden birinin haksız kazanç ile suçlandığı davanın ne zaman sonuçlanacağı merak ediliyor.

Blok zincir projeleri son 10 yıl içerisinde, farklı ülkelerde birçok farklı regülatör ile karşı karşıya geldi. Ancak hiçbiri Ripple SEC Davası kadar merakla takip edilmedi. Tüm kripto para ekosistemi üzerinde etkilerinin olması beklenen davadaki önemli gelişmeleri BeInCrypto Türkiye ailesi olarak sizler için derledik.

Ripple Davası Nedir?

Ripple Davası olarak da bilinen hukuki süreç, yılının son günlerinde başladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), San Francisco merkezli blok zincir şirketi Ripple Labs’ı “kayıt dışı menkul kıymet satışı” yoluyla haksız kazanç elde etmekle suçladı. Ripple Labs yöneticileri Chris Larsen ve Brad Garlinghouse davanın sanıkları oldu.

Ripple’ın suçlamaları kabul etmemesi ve uzlaşmaya gitmemesiyle dava süreci açıldı. 1,3 milyar dolarlık davada SEC, Ripple’ın XRP ön satışı ile menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini iddia etti. Düzenleyici kurum, Howey Testi olarak bilinen teste göre XRP Coin’in menkul kıymet olarak tanımlanabileceğini belirtti.

Ripple tarafı ise davada ilk olarak, XRP’nin diğer altcoin projelerinden bir farkı olmadığı üzerine savunma yaptı. Bunun yanında SEC’in yılında piyasaya sürülmüş bir varlığı incelemek için yılını beklemesinin düşündürücü olduğunu vurguladı.

Ripple Davası tüm bu iddialar ve çekişmeler içerisinde yılı boyunca sürdü. Pandemi koşulları çoğu kez davanın duruşmalarının ertelenmesine neden oldu. Bunun yanında davanın keşif süreci yaşanan aksilikler nedeniyle 4 defa uzatıldı. Tüm bu gelişmeler davanın sonucunu oldukça ileriye taşıdı.

Hinman Belgeleri ise davanın en merkezindeki gelişme oldu. Ripple tarafı, eski SEC Kurumsal Direktörü William Hinman’ın açıklamaları üzerine savunmasını güçlendirmek istedi. Hinman, yılında görevini sürdürürken, Ethereum’u menkul kıymet olmadığına yönelik açıklamalar ve yazışmalarda bulunmuştu.

Dev blok zincir şirketi Hinman’ın bu görüşlerinin kurumu bağladığını ve ETH gibi XRP’nin de menkul kıymet olmadığını belirtti. SEC tarafı ise Hinman’ın bu açıklamalarının kişisel görüşü olduğunu savundu. yılı içerisinde mahkeme karşısına çıkarılan Hinman ise SEC’in görüşlerini savundu.

Uzun süredir davanın merkezindeki bu konuya yönelik SEC belgelerin davadan çıkarılması başvurusunda bulunmuştu. Ancak yılının eylül ayında mahkeme Ripple lehine bir karar aldı ve SEC’in belgelere yönelik itirazını reddetti.

Ripple SEC Davası Ne Zaman Sonuçlanır?

Ripple Davası olarak bilinen hukuki süreç, ekim ayı itibariyle sürüyor. Sürecin iki yıla yaklaşması ile birlikte “Ripple SEC Davası Ne Zaman Sonuçlanır, Ripple Davası Ne Zaman, XRP Dava Sonucu” gibi aramalar ise yatırımcılar tarafından sıklıkla yapılıyor.

yılı içerisinde uzmanlar davanın yılının ilk çeyreğinde bitebileceğini belirtmişti. Ancak ilerleyen dönemde yaşanan aksaklıklar ve sürecin uzamasıyla sonucun yılının son çeyreğine kaldığı vurgulandı. Buna rağmen davada şu an için kararın yılının sonunda çıkma ihtimaline oldukça düşük bir ihtimal olarak yaklaşılıyor. Uzmanlar Ripple davası sonucunun şu an için yılında çıkacağını belirtiyor.

Yakın zamanda Ripple Labs Genel Danışmanı Stuart Alderoty de davanın sonucu için yılın işaret etti.

Davada şu an için özet karar için önergeler bekleniyor. 13 Eylül’e kadar verilen önergelere taraflar 18 Ekim tarihine kadar itiraz edebilecek. İtirazlara cevap için ise 15 Kasım tarihi beklenecek. Davayı yakından takip eden avukatlar, özet hakkında yargıcın kararının 31 Mart ’ten önce gelmesini bekliyor. Bu durum ise davanın en azından ’ün ilk çeyreğinde de devam edeceğini gösteriyor.

XRP Davası Yorumları

Kripto para piyasasının gündemindeki XRP davası ile ilgili farklı yaklaşımlar bulunuyor. Kripto para topluluğu içerisinde Ripple’a destek veren geniş bir kesim bulunurken, SEC Başkanı XRP’nin menkul kıymet olduğuna yönelik açıklamalar yapmaya devam ediyor. Ripple davası eski SEC başkanı açıklamaları sonrasında açılmış ancak bu yönetici daha sonra bir blok zincir şirketinde baş danışman olarak göreve başlamıştı.

Ripple Labs CEO’su Brad Garlinghouse, XRP Davası yorumları içerisinde ise SEC’in süreci uzatmaya çalıştığını belirtiyor. Garlinghouse ayrıca SEC’in Ethereum’un Ripple’ı geride bırakmasına yardım ettiğini de iddia ediyor.

Tüm bunların ötesinde Ripple SEC davası kripto para piyasasının geleceği için kritik öneme sahip. Uzmanlar davayı Ripple’ın kazandığı senaryoda, sektörün büyük bir rahatlama yaşayacağını belirtiyor. SEC’in kazandığı senaryoda ise XRP Coin’de düşüş beklentisi paylaşılırken, diğer altcoin projelerinin benzer suçlamalar ile karşılaşmasının önünün açılacağı vurgulanıyor.

Ethereum rakipleri arasında gösterilen köklü proje Cardano (ADA Coin) kurucusu Charles Hoskinson da davayı yorumladı. Hoskinson XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını ve kripto para birimlerinin emtia olarak değerlendirilmesi gerektiğini iddia etti. Başarılı matematikçi kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak kabul edilmesinin ABD için büyük bir kayıp olacağını, çünkü bu halde projelerin yurt dışına çıkmak zorunda kalacağını belirtiyor.

Ripple XRP davası ne zaman görülecek?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasındaki davada telekonferans yapıldı.

Yargıç Sarah Netburn, Ripple’ın bu görüşmede “Bitcoin ve Ethereum ile ilgili belgelerin üretimini zorunlu kılma hareketi"ni kabul etti.

Görüşmede yargıç, tarafların daha spesifik konular ile mahkemeye bilgi ve belge sunabilmesi için de açık kapı bıraktı.

İLK DURUŞMA 22 ŞUBAT'TA GÖRÜLDÜ

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) 1,3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet satışı yapmakla suçladığı Ripple ve iki yöneticisine açtığı davanın ilk duruşması 22 Şubat ’de görülmüştü.

SEC'in, Ripple ve şirketin CEO’su Brad Garlinghouse ile kurucu ortak Chris Larsen’ı, XRP aracılığıyla 1,3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet satışı yapmakla suçladığı davanın ilk duruşmasında karar çıkmadı. 

Ripple’ın avukatı James K. Filan, Twitter üzerinden davayla ilgili olarak belirlenen yeni tarihleri duyurdu.

AÇILIŞ SAVUNMALARI 12 NİSAN'DA ALINACAK

Buna göre sanıkların açılış savunmaları 12 Nisan’da, SEC’in detaylı açıklaması ise 14 Mayıs’ta verilecek. Daha sonra savunmanın SEC’in sunduğu argümanlara yanıt vermesi için 4 Haziran’a kadar vakti olacak.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davada Ripple eski CEO’su Chris Larsen ve şu anki CEO Brad Garlinghouse’u temsil eden James K. Filan SEC tarafından sunulan mektubu da gönderisinde paylaştı. 

Mektupta davalıların davayı reddetme taleplerine ilişkin iddialarını sunmak için önerilen tarihler üzerinde anlaştıkları yer alıyor.

BİLGİSAYARA BİTCOİN ZAMMI

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-playapp-storeHuawei App Gallery

Ripple Davası Ne Zaman Sonuçlanır? Ripple Davasındaki Son Durum!

Okuma Süresi: 3Dakika

Bir yılı aşkın süredir devam eden SEC ve Ripple savaşı XRP yatırımcılarını son derece olumsuz etkiledi. Fiyat yılında gördüğü 3 dolar seviyelerine bugüne kadar yaklaşamadı. Elbette bunda geçtiğimiz yıllarda yaşanan düşüş döneminin etkisi büyük. Ancak XRP yatırımcıları yılında yaşanan altcoin boğasında bile fiyatına göre maliyetini yakalayamadı.

Ripple Davası Ne Zaman Sonuçlanır?

Tanınmış XRP destekçisi @XRPcryptowolf, ABD Blockchain Derneği&#;ndeki politika şefi Jake Chervinsky&#;nin yakın tarihli bir tweetine atıfta bulunarak, Ripple Labs ve tüm XRP Ordusunun &#;SEC&#;e kariyerlerinin en zorlu mücadelesini verdiğini&#; belirtti.

&#;Ripple, SEC&#;e Elon Musk&#;tan daha sert karşılık veriyor&#;

Geçmişteki diğer kripto şirketleri ve Tesla yakın zamanda bazı malları için Dogecoin ödemelerini entegre eden, dünyanın en zengin insanı olan Tesla CEO&#;su Elon Musk da dahil olmak üzere tamamı SEC ile uzlaşma yoluna gitti. SEC tarafından daha önce dava edilen şirketler seafoodplus.info, Kik, Virgin Capital kripto fonunun kurucusu Stefan Qin ve ayrıca John McAfee de var.

Yukarıda bahsedildiği gibi, Eylül &#;de düzenleyici kurum, &#;Tesla&#;yı dolardan özel olarak almayı düşünüyorum. Finansman sağlandı&#; tweet&#;i attığı için Elon Musk&#;a dava bile açtı. SEC bu ifadeyi &#;yanlış ve yanıltıcı&#; olarak nitelendirdi.

Geçen yıl ağustos ayında ajans, CEO Brian Armstrong liderliğindeki en büyük ABD merkezli (ve yalnızca halka açık) kripto borsası Coinbase&#;e dava açmakla da tehdit etti. Coinbase, USDC stabilcoini kullanacak bir kripto kredi platformu başlatmak üzereydi. SEC, şirketi menkul kıymetler konusunda dava açmakla tehdit etti. Bundan sonra Coinbase, Lend özelliğini başlatma planlarını rafa kaldırmak zorunda kaldı.

Fakat Ripple yönetimi bir uzlaşmadan daha çok zafere odaklanıyor. Belki de bakış açıları bu şekilde olsaydı davanın bu kadar sürmemesi de gerekirdi. Davanın bu yıl da devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. İki tarafın da süreci bir ölüm/kalım meselesi olarak görmesi daha hararetli tartışmalara şahit olacağımız anlamını taşıyor.

Ripple Davasındaki Son Durum!

ABD Sulh Hakimi Sarah Netburn, SEC&#;e, kurumun eski direktörü Hinman tarafından yazılan mektubun taslağını teslim etmesini emretti ve bu mektupta Ethereum&#;un bir menkul kıymet olarak nitelendirilip nitelendirilmemesi detayı bulunuyor. yılında yaptığı bir konuşmada Hinman, Ethereum&#;un sonuçta bir menkul kıymet olmadığını belirtmişti. SEC&#;in, SEC toplantılarından ve ajansa ait olmayan üçüncü şahıslardan alınan notlarla birlikte mektubu getirmesi bekleniyor.

Bu, Rippleavukatlarının SEC&#;in neden Ethereum ve Bitcoin&#;e menkul kıymet olmama statüsü verdiğini, ancak XRP ile bir şeylerin farklı olduğu konusunda ısrar ettiğini bulmaya yönelik son çabalarının sonucudur.

Birçok XRP destekçisi, şimdiye kadar bu yasal savaşta SEC karşısında bunu büyük bir Ripple zaferi olarak görüyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Haberlerimizi Telegram, Instagram, Facebook, Twitter ve Youtube hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Ripple Davası

Ripple Davası

Son dakika Ripple davası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ripple davası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ripple davası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Daha Fazla

Ripple Davası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ripple davası gelişmeleri de dahil olmak üzere 11 ripple davası haberi bulunmuştur. Tüm ripple davası haberleri aşağıda listelenmiştir.

'Tarihin en fazla para kaybedeni' Changpeng Zhao'dan flaş Bitcoin &#;ng&#;r&#;s&#;!

'Tarihin en fazla para kaybedeni' Changpeng Zhao'dan flaş Bitcoin &#;ng&#;r&#;s&#;!Kripto paralarda son dakika gelişmesi. Bitcoin düşüşü sürüyor. Uzun süredir düşüş trendinde olan dünyanın en hacimli kripto parası Bitcoin, yatırımcılarını endişelendirmeye devam ediyor. En büyük kaybı yaşayanların başında gelen Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, bu dip seviyelerin birkaç yıl daha süreceğinin altını çizdi. Ancak Zhao, Bitcoin'le ilgili umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini de söyledi. İşte Bitcoin'de gelinen son durum ve tüm detaylar

Ekonomi

Kripto paralar i&#;in kritik tarih! Yeni dalga geliyor, son 2 g&#;n Bitcoin, Ethereum, Shiba

Kripto paralar i&#;in kritik tarih! Yeni dalga geliyor, son 2 g&#;n Bitcoin, Ethereum, ShibaKripto para piyasası ile ilgili son dakika gelişmesi! Kritik tarihler belli oldu. Son iki günYeni dalga geliyor. Yatırımcılar gözünü o tarihe çevirdi. Kirpto varlılar ne yönde hareket edecek? Kripto para piyasalarında dalgalı seyir sürerken birçok etken de bunu tetikleyecek yönde ilerliyor. Kazakistan'ın madencilik kararı, Fed'in sert tutumu ve ABD'nin Ukrayna'daki gelişmelere karşı uyarıda bulunmasının yanı sıra Ripple davası ve stabilcoin raporu da takip ediliyor. Öte yandan bu yıl kripto paralar Super Bowl'da reklam yapacak.

Ekonomi

XRP davası saat ka&#;ta, tarihi? XRP davası ne olur, XPR dava sonucu ne zaman sonu&#;lanır? G&#;zler SEC XRP davasında!

XRP davası saat ka&#;ta, tarihi? XRP davası ne olur, XPR dava sonucu ne zaman sonu&#;lanır? G&#;zler SEC XRP davasında!Kripto paralardan biri olan Ripple XRP, dijital varlıklarını ABD ve dünyadaki yatırımcıları kayıt dışı satarak fon toplaması ile suçlanıyor. Coin borsasında işlem gören XRP bugünlerde dava süreciyle gündemden düşmüyor. Davada 1,3 milyar dolarlık tazminat talep edilirken Ripple'ın yılından itibaren, XRP olarak bilinen dijital varlıkların ABD'deki ve dünyadaki yatırımcılara kayıt dışı olarak satarak fon topladığını öne sürüyor. Ripple, insanlardan aldığı hizmetlerin ödemesini geleneksel para birimi yerine dijital olan XRP ile yaptı. Ripple XRP davası ne zaman, saat kaçta? XRP davası ne olur, XPR davası ne zaman sonuçlanacak?

Gündem

XRP davası ne zaman g&#;r&#;lecek? Ripple davası ne zaman sonu&#;lanacak?

XRP davası ne zaman g&#;r&#;lecek? Ripple davası ne zaman sonu&#;lanacak?ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 22 Aralık'ta yayınladığı basın açıklamasında Ripple Labs Inc. Şirketine dava açma karar aldığını duyurmuş, dava dilekçesinde de Ripple’ın şirketin işlerini finanse etmek için sermaye topladığını iddia etmişti. ABD Güney New York Bölge Mahkemesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Ripple Labs arasında görülecek davanın ön duruşma tarihini paylaştı. Peki, Ripple davası ne zaman? XRP davası ne zaman görülecek?

Gündem

Ev sahibi ve kiracılar ile ilgili flaş uyarı! Hakkaniyet indirimi, y&#;zde

Ev sahibi ve kiracılar ile ilgili flaş uyarı! Hakkaniyet indirimi, y&#;zde Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren gelişme! Kiralarda hızlı yükseldi, İstanbul'da fiyatlar üç katına kadar ulaştı. Hem ev sahipleri hem de kiracılar için flaş uyarılar art arda geldi. Tahliye hakkı ile ilgili kritik beşi yıl detayı ortaya çıktı. Kiralar, ortalama bir ev için 4 bin TL bandında seyrederken, yeni yapılarda ve markalı projelerde bu fiyat 10 bin TL'nin üzerine çıkıyor. Ev sahipleri kiralara fahiş zam yapmak amacıyla kiracılarını çıkarmak istiyor. Peki kiracılar bu durumlarda ne yapmalı? Ev sahibinin tahliye hakkı bulunuyor mu? Tahliye taahhüdünde kiracının belli bir tarihte evi boşaltmayı yazılı olarak taahhüt ettiğini hatırlatan uzmanlar, “Şayet bu sözleşmeye uygun şekilde davranılmadıysa, mülk sahibi kira sözleşmesini, bir ay içinde dava açmak suretiyle sona erdirebilir” uyarısında bulundu. ‘Kira tespit davası' açma hakkına vurgu yapılan açıklamada, mahkemenin bölge rayiçlerine göre kiracıya yüzde 10 hakkaniyet indirimi uygulayabileceği ve 10 yıllıktan fazla ise hakkaniyet indiriminin yüzde 20'ye çıkabileceği belirtildi.

Ekonomi

Bitcoin sert d&#;şt&#;! İşte son durum

Bitcoin sert d&#;şt&#;! İşte son durumKurumsal alımların yanında, birçok sektörde ücretlendirmede kripto para kabul eden şirket sayısının da giderek artmasıyla, 61, dolarlık yeni zirveyi gören Bitcoin, piyasalara gelen genel satış dalgasıyla sert düşerek 54, dolar düzeyine indi.

Ekonomi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir