yeditepe formasyon / Yeditepe Formasyon | Pedagojik Formasyon ve Eğitim Haberleri

Yeditepe Formasyon

yeditepe formasyon

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE YÖNETMELİĞİ

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Yeditepe Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesinin faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, sermaye limitlerine ve işleyişine ilişkin esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (Değişik:RG-14/9/2013-28765)

(1) Bu Yönetmelik; Yeditepe Üniversitesine bağlı olarak kurulan Döner Sermaye İşletmesinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarının görevlerine ve mali hususlarına ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (Değişik:RG-14/9/2013-28765)

(1) Bu Yönetmelik; 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 58 inci maddesi ile 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 39 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) İşletme: Yeditepe Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesini,

b) İşletme Müdürü: Yeditepe Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürünü,

c) Mütevelli Heyet: Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyetini,

ç) Rektör: Yeditepe Üniversitesi Rektörünü,

d) Sayman: Yeditepe Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Muhasebe Müdürünü,

e) Ãœniversite: Yeditepe Ãœniversitesini,

ifade eder.

 

İKİNCİ BÖLÜM

Faaliyet Alanları

Faaliyet alanları

MADDE 5 – (1) İşletme, eğitim ve öğretim ile bunlara katkıda bulunan uygulamayı ön planda tutmak ve Üniversitenin esas faaliyetlerini aksatmamak kaydıyla aşağıdaki faaliyetlerde bulunur.

a) Yükseköğretim kurumları dışındaki kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerce talep edilecek, bilimsel görüş, plan, proje, araştırma, prototip geliştirme ve benzeri hizmetleri yapmak ve bunlara ilişkin raporlar, seminer, konferans, sempozyumlar düzenlemek, kurslar açmak, pedagojik formasyon, yabancı dil, bilgi işlem, bilgisayar yazılımı ve donanım ve benzeri konularda eğitim hizmetleri faaliyetlerinde bulunmak, donanım, yazılım üretmek ve pazarlamak, kontrol, muayene ve benzeri hizmetler vermek, analiz, ölçüm, test ve kalibrasyon yapmak ve her türlü danışmanlık vermek.

b) Laboratuvar ve atölyelerde her çeşit cihaz, makine, alet-edevat, tesisat ve benzerlerinin üretim, bakım ve onarımını yapmak, uygulama eczanesi, uygulama oteli ve mevzuatın öngördüğü gerekli benzeri tesisleri kurmak, işletmek.

c) Her türlü iş ve hizmet ile canlı materyal, tarım ve sanayi ürünleri, uzay ve bilişim teknolojilerine ait ürünleri ve diğer malları üretmek, elde edilen ürünleri ilgili mevzuat hükümlerine göre pazarlamak, satımını yapmak üzere satış ve teşhir yerleri açmak.

ç) Tarım, gıda, sanayi, kimya, ilaç ve diğer ilmi konularda özel kuruluşlarca üretilen çeşitli mal ve hizmetlerin standartlara uygunluğu konusunda ilgili mevzuat hükümlerine göre, analiz ve ölçümler yapmak, raporlar düzenlemek, projeler hazırlamak veya uygulamak, araştırma-geliştirme (AR-GE) faaliyetlerinde bulunmak, üçüncü kişilere AR-GE desteği vermek, bu konularla ilgili olarak akredite laboratuvarlar kurmak ve bunları işletmek.

d) Bu Yönetmelik kapsamında olmak şartı ile iş ve hizmet üretmek, kitap, resim, heykel, senaryo, müzik ve benzeri eserleri yaratmak, bunların satışını yapmak, her türlü basın yayın işlerini yapmak, fuar, sergi alanları açmak.

e) Diş Hekimliği Fakültesinde ameliyathaneler ve laboratuvarlarda yapılacak her türlü muayene, tetkik, tahlil, tedavi, ameliyat, bakım ve üretim başta olmak üzere diş hekimliği ile ilgili iş ve hizmetleri yapmak.

f) Bilimsel sonuçların uygulanmasını ve teknolojiye dönüşümünü sağlamak.

g) Faaliyet alanına giren işlere ait oluşan patent, faydalı model, marka veya fikir ve sınai haklar konusuna giren ve eserleri tescil ettirmek, bunları tamamen ya da kısmen kiralamak, satmak ya da kullandırmak.

ğ) Faaliyet konusu işlemleri gerçekleştirmek üzere her türlü menkul, hizmet, sarf malzemesi almak, satmak, kiralamak veya kiraya vermek.

h) Üniversite tarafından açılacak yeni fakülte, enstitü, yüksekokul gibi birimlerin faaliyet konuları ile ilgili olarak gelir getirici faaliyetlerde bulunmak.

(2) (Ek:RG-14/9/2013-28765) Yeditepe Üniversitesinde verilen lisans ve lisansüstü eğitim ve öğretim hizmetleri ile sağlık ile ilgili uygulama ve araştırma merkezlerinde verilen sağlık hizmetlerinden elde edilen gelirler Döner Sermaye İşletmesinin faaliyet kapsamı dışındadır.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Yönetim ve Organları

Yönetim

MADDE 6 – (1) İşletmenin ita amiri Rektördür. Rektör bu yetkisini kısmen veya tamamen belirlediği sürede Rektör yardımcılarına ve/veya İşletme Müdürüne devredebilir.

İşletme Müdürü ve görevleri

MADDE 7 – (1) Döner Sermaye İşletme Müdürü Rektör tarafından atanır.

(2) İşletme Müdürünün görevleri şunlardır:

a) İşletmenin idari, mali ve teknik işlerini kanun, tüzük, yönetmelik çerçevesinde genel esaslara göre yürütmek.

b) Rektörce karar verilen, döner sermaye memurlarının işe alınmasını, atanmasını, terfilerini ve işten çıkarılmalarını yapmak. İşletme personelinin görev ve iş bölümünü yapmak, bunların özlük haklarını düzenlemek, izlemek ve denetlemek.

c) Döner sermaye işletmesinin verimli çalışması için strateji geliştirmek, programlar yapmak ve öngörülen hedeflere ulaşılmasını sağlamak.

Sayman ve görevleri

MADDE 8 – (1) Döner sermayenin mali işleri ile muhasebe işleri Rektörce atanacak Sayman tarafından yürütülür.

(2) Saymanın görevleri şunlardır:

a) İşletmenin bütçesini yapmak, muhasebe, defter ve kayıtlarını tutmak, ödemeleri hak sahiplerine ödemek, gelirleri tahsil etmek.

b) Gelir ve giderlere ilişkin her türlü belge, defter ve makbuzları yasal mevzuata uygun şekilde tutmak ve saklamak.

c) Ambar ve ayniyat işlerini yapmak, demirbaş ile malzemelerin saklanmasını, korunmasını sağlamak, demirbaş ve ambar kayıtlarının esas deftere uygunluğunu sağlamak.

ç) İşletmenin alacak ve borçlarının zamanında tahsil edilmesini veya ödenmesini sağlamak, banka ve kasada bulunan paraların ve kıymetli evraklarının kontrolünü yapmak.

d) Mali yılın bitimini izleyen 3 ay içinde işletmenin envanterini, kesin mizanını ve bilançosunu düzenleyerek Rektöre sunmak.

e) Muhasebe ile ilgili diÄŸer iÅŸleri yapmak.

 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Mali Hususlar

Sermayesi

MADDE 9 – (1) İşletmenin sermaye limiti 5.116.332,94 –TL’dir. Mütevelli Heyet Kararı ile limit arttırılabilir.

Gelirler

MADDE 10 – (1) Döner Sermaye işletmesinin gelirleri şunlardır:

a) Faaliyet alanında bahsedilen hususlardan dolayı vermiş olduğu hizmet veya üretmiş olduğu ürünlerden elde ettiği gelirler.

b) Bağış ve yardımlar.

c) Sair gelirler.

Giderler

MADDE 11 – (1) 10 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendi çerçevesinde sağlanan faaliyetlerin giderleri düşüldükten sonra kalan gelirlerin Rektörce uygun görülen bir kısmı gelir sağlayan fakülte veya birimin araç, gereç, araştırma ve diğer ihtiyaçlarına ve ilgili birimin öğretim üyesi, görevlisi ve çalışanlarına dağıtılır. Kalan kısmı ise 10 uncu maddenin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde sayılan gelirlere eklenerek Mütevelli Heyetin belirleyeceği yerlere harcanır.

Bütçe işlemleri

MADDE 12 – (1) Döner Sermaye İşletmelerinin bütçe dönemi mali yılıdır. Bütçe tasarısı, işletme müdürü ve sayman tarafından hazırlanarak en geç Kasım ayı başına kadar Rektöre sunulur.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 13 – (1) 12/9/1999 tarihli ve 23814 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yeditepe Üniversitesi Döner Sermaye Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 14 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 15 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Yeditepe Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

Tarihi

Sayısı

12/8/2013

28733

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazetelerin

Tarihi

Sayısı

1.     

14/9/2013

28765

Yeditepe Üniversitesi %100 İngilizce Psikoloji mezunu, pedagojik formasyonu olan öğretmenden ingilizce/ matematik/ ilkokul ve ortaokul düzeyinde tüm dersler

Buse ile ilgili bilgiler

Psikologum, üniversite dönemim boyunca çeşitli kademelrdeki öğrencilere bir çok farklı dersten ( hayat bilgisi, sosyal bilgiler, matematik, ingilizce, türkçe, tarih, coğrafya) gibi bir çok farklı branştan dersler verdim. Yeditepe üniversitesi Psikoloji ve tarih bölümlerini tam burslu olarak bitirdim. Pedagojik formasyonum ile hem rehber öğretmenliği hem de tarih öğretmenliği yapabilmekteyim.

Dersle ilgili bilgiler

  • İlkokul
  • Ortaokul
  • Lise
  • +17
  • seviyeler :

    İlkokul

    Ortaokul

    Lise

    Ön lisans

    Lisans

    Yetişkinler için dersler

    Diğerleri

    Okul öncesi

    A1

    A2

    B1

    B2

    C1

    C2

    Başlangıç

    Orta

    İleri

    Uzman

    Diğer

    Çocuk

Dersin işlenebildiği tüm diller :

Derslerimi öğrencinin bireysek farklılıklarını tespit ederek, her birey özeldir mantığı ile onun için en kolay öğrenme yolunu seçerek, ineraktif şekilde işlerim. Hem konu anlatımı hemde ödevler ile öğrenimin pekişmesini sağlarım.

Ücretler

Paket fiyatları

  • 5 saat: ₺500
  • 10 saat: ₺1000

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası