kalitesiz mal alacak kadar zengin değilim / 'Ucuz Mal Alacak Kadar Zengin Değilim' | DonanımHaber Forum

Kalitesiz Mal Alacak Kadar Zengin Değilim

kalitesiz mal alacak kadar zengin değilim

ucuz mal alacak kadar zengin değilim

8. Yerine göre gercekten hakli olan bir söz öbeği.

eğer kaliteli olduğu halde daha ucuzu alıyorsak bu lafı hatırlatır ama sırf marka diye bu paraları veriyorsak o zaman zaten bu cümleden ayrı bir durumdayiz demektir. işlevden ziyade lükse ve getirdigi sınıf atlama hissine para veriyoruz demektir.

benim için bu söz özellikle kendini mutfak eşyalarında gösteriyor.

mesela saklama kabı olarak cam ve çelik kaplar daha pahalıdir ama bir plastikten daha sağlıklı oldugu için yatırımı cam ve celiğe yaparım.

teflon yerine granit almak.

kalitesiz bıcak yerine kaliteli sapı açılmayacak eğrilmeyecek bıcak almak.

plastik yerine tahta kesme tahtası almak gibi.

giyimde kumaşa dikkat ederim. eğer kumaş yüksek oranda keten, viskon veya pamuk içeriyorsa ikinci baktığım tasarım oluyor. iki yıkamada dağılacak kıyafeti seçerken harcadığım zamana da acıyorum.

mobilyada da bu söz kendini çok gösteriyor. kalitesiz mobilyalar dururken bile dağılıyor. artık ahşap mobilya kalmadı nerdeyse. bakiyorum yatak odası takımı mesela tl ama kullanılan malzeme mdf suntalam. mdf ve suntalama para verecek kadar zengin degilim malesef.

kozmetikte ise merak duygum kendini çok gösterse de aslında bir çok durumda begendigim ve yeterli bir üründen sonra o üründe kalmak daha iyi. mesela ben kapatıcı konusunda fit me de ülkemize geldikten sonra macera aramam, fondötende ise mac face and body bende iyi durdugu icin başka fondöten aramam. bunun gibi seyler.

+1

ucuz olan çoğu ürün kalitesiz oluyor. hemen yıpranıyor. kopuyor. hemen bozulan bir şeye para vermek yerine iyisini alıp uzun süre kullanma anlamına gelir.

+1

Ucuz mal aldığın zaman ömrü az olur, pahalı kaliteli bir mal aldığın zaman ömrü daha uzun olur. Ucuz maldan 4 tane alırsın pahalı maldan 1 taneye eş değer olur. Bu sözün anlamı bu bana göre.

+2

Bu sözün anlamı ucuza alınan ürünlerin kalitesi düşük olduğu için çok çabuk bozulup yıpranacağı, bu yüzden sürekli yenisi almak gerekeceği için bir süre sonra onların kaliteli ve bir kez alınan ürünlerden daha pahalıya malolacağıdır.

+1

Ucuz etin yağnisi kötü olurmuş çünkü, sonra yiyemez ve yeniden gidip et almak zorunda kalırsınız bu seferde çöpe giden et parası cebinizden boş yere çıkmış olur.

+1

Bu söz genelde ucuza alınan bir şeyin sürekli bozulması üzerine söylenen bir sözdür. Ucuz olan ürünün kalitesi kötü olacağı için sürekli bozulacaktır ve kişi bu ürünü yenilemek zorunda kalacaktır. Bir kere kaliteli yani pahalı alınıp ömürlük kullanılsa daha kârlı olur.

+1

yani mesela gidersin sıfır bi araba alırsın 40 bine falan 4 beş yıl sanayii yüzü görmez .. gidersin 3 bine serçe alırsın sanayii den çıkmazsin :D böyle yapayım açıklamasini

+1

Kalitesiz ürünlere ve insanlara zaman harcamayin diyor

+1

Ucuz mal alırsan Yani zamanla aynı malın bir daha almak zorundasın çünkü kalitesiz ömrü az olmuş olur ve paran heba olur gider ona bir ödeme yaptın sonuçta.

+1

Bence ucuz mal alacak kdar seafoodplus.info olmadığı için böyle bir söz kullanılmıştır. . Ona bi parası yetmiyor demek ki

+1

Ucuz malın kullanımı da kısa olur hemen bozulur yada kullanışsız seafoodplus.info yüzden sürekli yenisini almak seafoodplus.info olsun bir tane olsun diyenler içindir

+1

Tekrar bozulur ve gene para vermek zorunda kalırsın anlamında kullanılıseafoodplus.info yüzden ucuz almanın bir anlamda kişiyi sömüren bir şey olduğu anlatılıyor.

+1

Ucuz olan ürünler genelde kalitesiz olduğu için daha çabuk bozulur veya kırılabilir o yüzden yenisini almak zorunda kalırsın boylece daha fazla paranın gitmesine neden olur

0

Ucuza almak için kalitesiz aldığın ürünler çok kısa bir süre sonra kullanılmaz hale gelecek ve yenisini almak zorunda kalacaksınız. Sürekli para verip kalitesiz şeyler almaktansa bir kere kaliteli bir şeye para verip uzun süre kullanmak daha mantıklıdır. Bu şekilde daha hesaplı gelmiş olur.

+3

Ucuz mal çoğu kalitesiz maldır. Ve kalitesiz bir malı ucuz diye aldığınızda normalde kalite aldığınızda yıllarca kullanabilecekken kullanamazsanız. Hatta 1 kalite malın kullanacağınız sürede daha çok kalitesiz mal kullanarak zarar etmiş olursunuz.

0

bir malın her zaman en iyisini almak isterim ama iyisini alabilecek kadar durumumda uygun değil diyor ama ucuzunu da kullanmak istemem diyor açıkçası

0

0

Ucuz mal alırsan çok bozulur,hemen yıpranması gibi durumlarla karşılaşıp tekrar tekrar almak zorunda kalacak ve parası boşa gidip daha fazla harcamasına sebebiyet vereceği için söylenir diye düşünüyorum.

0

Malın iyisi daha uzun süre dayanır. Sürekli almak sürekli para harcamak gerekmez ama ucuz malın kısa ömrü olur. Kısa ömrü olan bir şeyi bile bile almak da göz göre göre cebinden fazla para çıkmasına sebebiyet vermektedir.

0

Defalarca kez ucuz kalitesiz mal alacağına bir kere pahalı kalitali mal almalısın anlamını barındırıyor.

0

Çünkü ucuz mal yüzünden tekrar para harcamak zornda kalıyor insan.

0

Ucuza aldığın şey kısa sürede bozulduğu için bir tane kaliteli mal alıp kullanacağın sürede 10 tane kalitesiz mal alıp çok zarar edersin.

0

Ucuz malın kalitesiz olduğunu kısa sürede bozulup yenisinin alınması gerekeceğini bununda pahalı maldan daha pahalıya mââl olacağına anlatmak için kullanılan söz.

0

bu sözle aklıma gelen gene aynı şekilde bir söz ucuz etin yahnisi yenmez gibi birşey .Evet çok geniş bütçeli aileler değiliz belki ama çok ucuz alıp tekrar tekrar alıcak kadarda zengin bireyler değiliz.

0

Ucuz mal kalitesizdir diye bir önyargı var toplumda, bunun farkındayız. Bu her zaman doğru olmasa bile yazdığınız söz bu doğru üzerine yazılmıştır. Ucuz mal kalitesiz olması nedeniyle eskimesi erken olur. Kullanışsız hale gelir kısa zamanda ve değiştirmek, yenisini almak gerekir. Bu bir kısır döngü olarak devam eder ve cepten daha çok para çıkmış olur pahalı ürünü almaya kıyasla.

+1

Ucuz mal alıp 10 kere alacağınıza Kaliteli mal alıp bir kere alın hem daha az para ödeyin Hem daha karlı çıkın

SONRAKİ SAYFA

para kazan

ucuza meraklı davranıp kısa vadede kar eden yalnız uzun vadelerde zarar eden insanlar için söylenmiş ingiliz Atasözü.

yahudilerin değil ingilizlerin söylediği laf

para para para sloganı ile tanınan napolyon'un söylediği rivayet edilen söz.

türlü türlü pazarlama stratejisi, hedef kitle psikolojisi gibi konular icad olunmadan önce, bir malın yüksek fiyatının kaliteli malzeme ve işçilik kullanımı nedeniyle yüksek olduğu zamanlarda söylenmiş olması olası söz.

borsacılar da der bunu. "bir hisse ucuz kalmışsa kusurlu olduğu içindir" genel kanıdır. ama inanmayınız tabi. herkes böyle düşündüğü için güzide şirket hisseleri ucuz kalmaktadır. (bkz: karşıt yatırım)

Kemal unakıtan'ın eşinin pahalı elbise tercihi tutkusunun sorulması üzerine Kemal Abi'mizin gazetecilere verdiği cevaptır.

ingiltere de ikamet eden yahudilerin söylemidir.

- ne kadar bu nike ayakkabılar
+ 20 ytl olur abi size
- ucuz mal alacak kadar zengin değilim tamam mı?
+ conversler var ytl
- bir güzellik yaparsınız artık
+ güzellik yapacak kadar zengin değilim
- kredi kartına 12 taksit yapıyor musunuz?

- bu çok ucuz, ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim.
- al o zaman, burada pahalısı var
- nerde (oha), ucuzuna bir daha bakabilir miyim?
- kaybol.

kimin söyledigi belli olmayan özlü sözlerden bitanesidir.

kimileri sakıp sabancı der , kimileri ingiliz atasözü , kimileri italyan atasözü neyse kimin söyledigi çokta önemli degildir.

"pahalı mal almayacak kadar fakir olsaydım , ucuz mal alacak duruma düşmezdim" denip olay kapatılır.

genelde zengin kesimin ürettiği bir tavırdır..

çinlilerin hiç sevmediği sözdüseafoodplus.info cümle yuzunden çinliler piyasayı yükseltip hedef kitlesini arttırmayı planlamaktadırlar.**

"for 6 dollars my whole life could have changed"

(bkz: seinfeld)
(bkz: elaine)
(bkz: the subway)

Ucuz malın kalitesiz olduğunu vurgulamaya çalışan zengin avuntusu.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir