meksika kökenli lavaş / Kavurmalı Quesadilla tarifi - Dünya Mutfağı Haberleri

Meksika Kökenli Lavaş

meksika kökenli lavaş

Ranchero

Ranchero yorum

Değerlendirme yaz

Ranchero Restoran Yerleri

Ranchero, Suadiye Mah. Bağdat Cad. No/A Kadıköy Suadiye, İstanbul Türkiye adresinde. yakınında bir Meksikalı restoran. Restoranın çalışma saatleri - Bu sayfa aracılığıyla, Ranchero yemek ortamı, Meksikalı, restoran hizmeti hakkında kullanıcı yorumlarını görebilir ve restoranla ilgili yorum puanınızı bırakabilirsiniz. yakında hangi restoranlar var?yakınlarda restoran, canlı restoranlar, en iyi restoranlar, ve Daha Fazlası için Kullanıcı Yorumları ve Önerileri. kebapçı, meyhaneler, pizza, pastane, pizzacılar, kafeler ve diğer popüler restoran türleri. Restoranların Menüsüne, Yorumlarına, İletişim bilgilerine, Konumuna, Telefon Numarasına, Harita bilgisine ve daha fazlasına bak - YummyAdvisor

Daha fazla

Benzer Restoranlar

Yakınlardaki en iyi restoranlar

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Yarın yazacak fırsatım olmadığı, buzdolabındaki kavurmalarınızı da fazla bekletmek istemediğim için bu akşam hazırladığım ve çok beğendiğimiz Quesadilla  tarifini paylaşmak istedim.

Quesadilla yazılan “Kesadiya” diye okunan bu yemek aslında Meksika kökenli. Quesadilla sözcüğü, İspanyolca’da peynir anlamına gelen queso sözcüğünden türemiş. Restoranlarda etli, tavuklu ve peynirli versiyonlarını bulabileceğiniz bu nefis lezzetin kavurmalı versiyonu yoktu çünkü henüz ben pişirmemiştim :)

salsa sos

Quesadilla, tortilla bizdeki adıyla lavaş arasına konularak yapılan bir yemek. Aslına bakarsanız benim uzun zaman önce taptığım lavaş tost mantığında. İçine dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz ama orjinaline yakın bir şeyler yapmak isterseniz cheddar peyniri, jalapeno biberi, soğan, kırmızı ve sarı dolmalık biber ve bir de  olmazsa olmazı meksika fasulyesi. Bu malzemeleri bir arada kolaylıkla büyük marketlerde bulabilirsiniz.

Tavuk ya da biftek kullanacak olsaydınız işiniz daha uzun sürecekti ama kavurma önceden pişmiş olduğu için en fazla 20 dakika içinde hazırlayıp servis edebilirsiniz.

guasedilla_nasil_yapilir

Elinizde ekşi krema yoksa bire bir ölçü süt kreması ve yoğurdu karıştırarak hazırlayabilirsiniz.

Salsa için en kısa zamanda bir tarif yazacağım ama siz şimdilik içine isteğe göre jalapeno biberi ilavesiyle bu tarifimi kullanabilirsiniz.

Olgun avokadoyu sadece tuz ve limonla ezerek servis edebileceğiniz gibi buradaki guacamole tarifimi de kullanabilirsiniz.

Henüz kavurma yapmayanlar bu tarifime göre deneyebilirler.

Sevgiler..

Kavurmalı Quesadilla Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tortilla (lavaş) ekmeği
  • gram kavurma
  • yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 6 dilim cheddar peyniri
  • yemek kaşığı Meksika fasulyesi
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • isteğe göre 2 yemek kaşığı jalepeno biberi turşusu

Servisi için:

  • 1 küçük kase salsa sos
  • 1 küçük kase ekşi krema
  • 1 küçük kase avokado ezmesi

Yapılışı:

  1. Soğanı ince ince piyazlık yemeklik doğrayın. Dolmalık kırmızı ve sarı biberi ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince julyen doğrayın.
  2. Tavaya soğanları ve zeytinyağını alın. 1 dakika kadar yüksek ateşte soteleyin. Julyen doğradığınız biberleri de ekleyerek biberler pişinceye kadar sotelemeye devam edin.
  3. Biberler pişince içine kavurmaları ekleyin. Biraz tuz, karabiber ve isteğe göre hafifçe doğradığınız jalapebo biberlerini ilave ederek 1 dakika daha soteleyin.
  4. Ocaktan aldığınız tavaya fasulyeleri ekleyin ve karıştırın.
  5. Lavaşı tost makinasına alın, üzerine hazırladığınız harcın yarısını yayın. Harcın üzerine 3 dilim cheddar peyniri dizin.
  6. Lavaşı fotoğraftaki gibi ikiye katlayın ve tost makinasında lavaş kızarıp peynir eriyinceye kadar pişirin.
  7. Pişen Quesadilla’yı sıcakken üçgen dilimleyin ve servis yapın.

Malzemeler

2 adet tortilla (lavaş) ekmeği
gram kavurma
yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet dolmalık sarı biber
6 dilim cheddar peyniri
yemek kaşığı Meksika fasulyesi
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
isteğe göre 2 yemek kaşığı jalepeno biberi turşusu

Servisi için

1 küçük kase salsa sos
1 küçük kase ekşi krema
1 küçük kase avokado ezmesi

Yapılışı

Soğanı ince ince piyazlık yemeklik doğrayın. Dolmalık kırmızı ve sarı biberi ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince julyen doğrayın.

Tavaya soğanları ve zeytinyağını alın. 1 dakika kadar yüksek ateşte soteleyin. Julyen doğradığınız biberleri de ekleyerek biberler pişinceye kadar sotelemeye devam edin.
Biberler pişince içine kavurmaları ekleyin.

Biraz tuz, karabiber ve isteğe göre hafifçe doğradığınız jalapebo biberlerini ilave ederek 1 dakika daha soteleyin.

Ocaktan aldığınız tavaya fasulyeleri ekleyin ve karıştırın.
Lavaşı tost makinasına alın, üzerine hazırladığınız harcın yarısını yayın. Harcın üzerine 3 dilim cheddar peyniri dizin.

Lavaşı fotoğraftaki gibi ikiye katlayın ve tost makinasında lavaş kızarıp peynir eriyinceye kadar pişirin.

Pişen Quesadilla’yı sıcakken üçgen dilimleyin ve servis yapın.

CodyCross Spor - Grup - Bulmaca 5 cevap

CodyCross cevapları
 oy, ortalama: 3,40 dışında 5 oy, ortalama: 3,40 dışında 5 oy, ortalama: 3,40 dışında 5 oy, ortalama: 3,40 dışında 5 oy, ortalama: 3,40 dışında 5( oy, ortalama: 3,40 dışında 5)
Loading Loading

Aşağıda CodyCross - Bulmaca Cevaplarını bulacaksınız. CodyCross şüphesiz son zamanlarda oynadığımız en iyi kelime oyunlarından biridir. Letter Zap ve Letroca Word Race gibi popüler oyunları yaratmasıyla da bilinen Fanatee tarafından geliştirilen yeni bir oyun. Cody'nin Dünya gezegenine indiği ve gizemleri keşfederken geçmeniz için sizin yardımınıza ihtiyacı olduğu için oyunun konsepti çok ilginç. Bulmaca çözme konusundaki bilgi ve becerilerinizi yeni bir şekilde çözecektir. Yeni bir kelime bulduğunuzda, harflerin geri kalanını bulmanıza yardımcı olmak için açılır.
Lütfen aşağıdaki tüm seviyeleri kontrol ettiğinizden emin olun ve doğru seviyenizle eşleştirmeye çalışın. Hala çözemiyorsanız lütfen aşağıya yorum yapın ve size yardımcı olmaya çalışın.

Answers updated 22/06/

Loading commentsplease wait

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası