işkur kaydını aktif yapma / İŞKUR Profil Oluşturma Nedir? İŞKUR Profil Oluşturma Hatası 2023 - Yardım Başvurusu

Işkur Kaydını Aktif Yapma

işkur kaydını aktif yapma

İŞKUR İş Arayan Kaydı Nasıl Yapılır?

İş arayan konumdaysanız ve iş bulmak istiyorsanız İŞKUR’un fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Ülkemizde en yaygın meslek edindirme kursları, işçi ve işveren arasındaki köprü de iş kurdur. İş kur üzerinden yapacağınız kayıtla size uygun iş fırsatlarını değerlendirebilir, size uygun kurslarla ilgili temel bilgiye ulaşarak kaydınızı yaptırabilir aynı zamanda para da kazanabilirsiniz. (1) Şimdi sırasıyla kayıt nasıl yapılır, yaş sınırı var mıdır, hangi kurslar vardır? Tek tek değerlendirelim.

iskur-is-arayan-kaydi

İŞKUR Kaydı Nasıl Yapılır?

İş aramanın temelinde kayıt vardır, kaydınız olmadan ne işveren sizi bulabilir ne de siz aradığınız işi. Kurum hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız ilk önce kurum portalına üye olarak ya da şahsen kurumlara başvurarak kayıt olmaları zorunludur.

Başarılı bir eşleştirme, aradığınız işin isabet olması için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek online kayıt esnasında gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak girilmesi uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme girmeniz özellikle önemlidir. Öz geçmişinizde eğitim ve meslek bilgileri girilmeden kaydınız aktif olmayacaktır.

Kayıt için yaş sınırı nedir?

İş arayan başvurusu yapmak için 14 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekmektedir. Kayıt esnasında beyan dikkate alınır, bu sebeple doğru bilgi verilmesi gerekir.

Engelli kaydı nasıl olunur?

Başvurunun temelinde engel durumu göz önüne alınarak değerlendirilir. Vücut fonksiyon kayıplarının en az %40 oranında yoksun olduklarını yetkili sağlık kuruluşu raporuyla değerlendirilen kişiler İşkur’a engelli statüsünde kayıt yaptırabilir.

Meslekte çalıma gücü oranı olarak değil de tüm vücut fonksiyon kayıplarının oranı değerlendirilir. Ancak sağlık kuruluşu çalışamaz raporu verdiği takdirde işkur kaydı yapılmaz.

İŞKUR’a kayıt olarak iş arayan engelliler için; iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, mesleki niteliklerini artırmak için kurs veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirilerek durumlarına uygun işlere yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Engellilere ayrıca kendi işlerini kurmaları için teşvik edilmektedir.

İŞKUR’a kayıt olmak isteyen engelli bireylerin sağlık kurulu raporunu İŞKUR İl Müdürlüğü Hizmet Merkezine ibraz etmeleri ve onaylatmaları zorunludur. Onay yaptırılmadığı takdirde normal statüde işleme alınır. Raporlarında herhangi bir işte çalışamaz bilgisi varsa engelli kaydı yapılmaz. Rapor eğer süreli ise rapor tarihi dikkate alınarak engellilik derecesinin kalktığı zamandan itibaren iş arayan kaydı sistem tarafından normale döner, engelin devam ettiğine dair yeni bir rapor ibraz edilirse engelli kaydı tekrar güncellenir.

Eski Hükümlü Kaydı Nasıl Yapılır?

İŞKUR’da bazı istisnai durumların dışında kalan( affa uğramış olsa bile, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlarda, milli savunmaya karşı suçlarda, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkum olmayan kişiler) kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın bu suçlardan hüküm giyenlerden; cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilme ve denetimli serbestlikten yararlanan eski hükümlüler yararlanabilir.

İnternet üzerinden eski hükümlü olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz etmeleri ve onaylatmaları gerekmektedir.

Kayıtlar Ne Zamana Kadar Geçerli Olur?

İşkur’a kayıt olduysanız aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren on iki (12) ay olarak belirlenmiştir. Tekrardan aktif duruma getirmek için internet üzerinden kurum portalına giriş yaparak “iş arama/kayıt durumu” sekmesinden tekrar aktif hale getirebilirler. Ya da İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail gibi iletişim araçlarıyla müracaat ederek kayıtlar tekrardan aktif duruma getirilir.

REFERANSLAR

1.Alabaş, A. (2007). Uzun süreli işsizler ve uzun süreli işsizliği azaltmada İşkur’un önemi. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Uzmanlık Tezi, Ankara.
profilresim

Fatma Aydın

Merhaba ben Fatma Aydın. Bu site ile birlikte Türkiye’nin her yerindeki kurs bilgileri detaylarını öğrenecek, ücretsiz kurs bilgisi, İŞKUR kursları, halk eğitim ve İSMEK kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgiye ulaşabileceksiniz.

İŞKUR profil oluşturma nasıl yapılır? İŞKUR iş ilanları internette yayımlanıyor

İŞKUR profil oluşturma sayesinde iş aramak kolaylaşıyor. Zira birçok işveren, istihdam ihtiyacını Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) ilan yayımlayarak gideriyor. Dijital çağdan önce iş arayanlar, il ve ilçelerde bulunan İŞKUR şubelerinin kapılarını aşındırırken artık İŞKUR iş ilanları öncelikle online ortamda yayımlanıyor. İşverenin veya kamu kurumunun yayımladığı iş ilanının, İŞKUR merkezine internet üzerinden ulaştırıldığı düşünüldüğünde, iş ilanının şubelerde askıya çıkması nispeten daha fazla zaman alıyor. Öte yandan İŞKUR online şubesinde, iş arayanlara meslek danışmanlığı yapıldığını da belirtelim.

İŞKUR PROFİLİ NASIL OLUŞTURULUR?

İŞKUR profil oluşturma işlemleri için Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) resmi internet sitesine giriş yapmak ya da İŞKUR merkezlerine başvurmak gerekiyor.

İŞKUR profili oluşturmak için izlenmesi gereken adımlar şöyle:

* Online olarak İŞKUR profili oluşturmak için iskur.gov.tr internet adresine giriş yapın

* Siteye giriş yapılmasının ardından sayfanın sol tarafında bulunan internet şubesi alanına tıklayın

* Bu alan üzerinden 'İŞKUR e-Devlet Şubesi'ne tıklayın. Bu alan üzerinden esube.iskur.gov.tr kayıt sayfası açılacak

* Bu sayfa üzerinden sayfanın sol tarafında bulunan 'İş Arayan' bölümüne tıklayın ve oradan da 'Üye Ol' kısmına tıklayın

* Üyelik için istenen bilgilerini girdikten sonra sayfada yer alan üyelik sözleşmesini okuyun ve kabul edin

* Kimlik bilgilerinizi doğru ve eksiksiz girdikten sonra İŞKUR profili oluşturma işlemi tamamlanır.

İŞKUR KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

İŞKUR'da kayıtların yenilenmesi ve profillerin güncel tutulması, yeni iş alanlarını görebilmek için oldukça önemli.

* iskur.gov.tr adresine giriş yapın. Ardından İŞKUR'a kayıt olma alanına tıklayın

* Bu adımdan sonra İŞKUR sayfasının en üzerinde bulunan kutu alanında doğrulama kodunu girin

* Bu alandan sonra TC kimlik numarası ve talep edilen kimlik bilgilerini tamamlayın

* Bilgilerin revize edilmesi ve güncellenmesinden sonra kayıt işlemleri tamamlanır

İŞKUR PROFİL SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İŞKUR profilini sorgulama işlemleri, İŞKUR il müdürlüklerinden bizzat yapılabilir ya da e-Devlet veya esube.iskur.gov.tr adresinden online olarak sorgulama yapılabilir.

İŞKUR'da profil oluşturmuş işverenler, kimlik bilgilerinin ve iş bilgilerinin güncel olup olmadığını da sorgulayabilir.

İş başvurusu sırasında iş arayan kayıt belgesi temin edilmeli. Bu belgeyi alabilmek için vatandaşların bizzat İŞKUR İl Müdürlükleri'ne başvuru yapması gerekiyor.

Belgesi olmayan vatandaşların iş başvurusu yapması mümkün değil. İŞKUR profil oluşturma işlemlerini tamamladıktan sonra İŞKUR web sitesi üzerinden sorgulama yapılabilir. Uygun işlere de aynı sayfa üzerinden başvurulabilir.

İŞKUR İŞ ARAYAN KAYIT BELGESİ OLUŞTURMA NASIL YAPILIR?

İŞKUR kayıt belgesi, iş bulmak için talep ediliyor. İş arayan kayıt belgesi alabilmek için işçilerin İŞKUR'da profil oluşturması gerekiyor. Kayıt işlemlerinin tamamlanması için İŞKUR şubelerine bizzat başvurmak gerekiyor.

Şubelere gidemeyen vatandaşlar ise kayıt belgesi için internet üzerinden başvuru yapabilir. İŞKUR profil oluşturma işlemlerinin tamamlanmasından sonra iş arayan belgesi İŞKUR merkezlerinden alınabilir.

Ayrıca İŞKUR merkezlerine gidemeyen vatandaşlar elektronik imza kullanarak sistemden belgenin çıktısını alabilir.

İş arayan belgesi aldıktan sonra İŞKUR tarafından vatandaş için uygun iş ilanları SMS olarak gönderiliyor. Bunun yanı sıra e-posta üzerinden ya da telefonla bilgilendirme de yapılıyor. İşçiler, kendilerine uygun olarak gördüğü işler için görüşmeyi kabul edebilir ve işe başlayabilir.

İŞKUR KAYIT BELGESİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

İŞKUR'dan kayıt belgesi alma şartları için işçinin İŞKUR'a kayıt yaptırması gerekiyor. İŞKUR'a kayıt yaptırmak için İŞKUR İş Müdürlükleri'ne başvuruda bulunmak gerekiyor. Bu unsurların yanı sıra İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden de İŞKUR kaydı oluşturmak mümkün.

İŞKUR'da kayıt oluşturmak için gerekli şartlar şöyle:

* İŞKUR'a yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kayıt yapabilir

* Başvuru yapan vatandaşların 14 yaşını doldurmuş olması gerekiyor

* Reşit olan vatandaşların askerlik ile ilişiğinin olmaması gerekiyor

* Bu şartları karşılayan vatandaşlar İŞKUR'da kayıt oluşturabilir

* İŞKUR'da kayıt oluşturmak için SGK çalışanı olmak gerekmiyor

* Vatandaşın herhangi bir yetisi yoksa, İŞKUR'un düzenliği meslek edindirme kurslarına gidebilir

* İş arayan kayıt belgesini İŞKUR'dan temin edilmiş olması gerekiyor

İŞKUR İŞ İLANLARINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İŞKUR işçi alımı başvurusu yapmak için İŞKUR'a üye olmak ve online sistemine giriş yapmak gerekiyor. Özellikle kamu kuruluşları ya da özel sektör firmaları, iş ilanlarını İŞKUR'un esube.iskur.gov.tr internet sayfasından yayımlıyor.

Öte yandan iş arayan vatandaşlar İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yaparak kendilerine uygun iş ilanları için başvuru yapabilir.

İş arayan kişiler İŞKUR'un sitesine öz geçmişlerini doğru, ve eksiksiz doldurmaları gerekiyor. Talep edilen bilgilerin girilmesinden sonra İŞKUR'a kayıt olan kişiler hem yurt içi hem de yurt dışı iş ilanlarına ulaşabilir.

GÜNCEL İŞKUR İŞ İLANLARINA NASIL BAKILIR?

İŞKUR iş ilanı sorgulama, hem e-Devlet sistemi üzerinden, hem de İŞKUR'un esube.iskur.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden yapılabilir.

İŞKUR iş ilanlarını görebilmek için şu adımları uygulayın:

* İŞKUR'da mevcut iş ilanlarını sorgulamak için ilk olarak esube.iskur.gov.tr adresine giriş yapıın. Daha sonra bu sayfa üzerinden iş ilanlarını güncel şekilde görebilirsiniz.

* Bu sayfa üzerinden Türkiye ve yurt dışındaki tüm sektörlerden, tüm iş ilanları görülebilir. Bu aramayı sınırlamak için ülke, il, ilçe, sektör, ilan tarihi, meslek, eğitim bilgileri gibi tüm detayları girerek, aramayı filtrelemek gerekiyor.

* İşçilerin kendine uygun şekilde aramayı daraltmasından sonra sağ alt kısımda bulunan arama bölümüne tıklamak gerekiyor.

* Bu alan üzerinden tüm iş ilanları görülebilir. İlanlar hakkında tüm detaylı bilgilere bu alan üzerinden ulaşılabilir.

* İŞKUR'da bulunan iş ilanlarında ücret, çalışma koşulları ve diğer tüm bilgiler de verilir.

* İşçi, kendine uygun iş ilanı bulduğunda, aynı sayfa üzerinden başvur alanına tıklayabilir.

* İşverenin başvuruyu kabul etmesi halinde, iş görüşmesi için gün verilir.

İŞKUR KAMU MEMUR ALIMI İŞ İLANLARI

İŞKUR KURUM DIŞI KAMU İŞÇİ ALIMI

İŞKUR AÇIK İŞ İLANLARI

İŞKUR TYP İŞ İLANLARI

KAMU İŞ İLANLARI


İŞKUR Profil Oluşturma Nedir? İŞKUR Profil Oluşturma Hatası 2023; İş arayanların ilk aklına gelen platformlardan biri de İŞKUR’dur. İŞKUR iş arayanlar ve işverenlerin bir araya gelmesini sağlayan bir platformdur. İş fırsatlarından faydalanmak isteyen kişilerin bu özelliklerden faydalanabilmesi için İŞKUR’dan profil oluşturması gerekmektedir.

Birçok kişi İŞKUR’dan profil oluştururken zorlanmakta veya bazı hatalarla karşılaşmaktadır. Aşağıdaki yazımızda İŞKUR’dan profil oluşturma konusu ile ilgili detaylı bilgiler yer almaktadır.

İŞKUR’dan Profil Nasıl Oluşturulur?

İŞKUR’dan profil oluşturmak oldukça kolaydır. Profil oluşturmak isteyen kişiler, İŞKUR’un resmi web sitesine giriş yaparak veya en yakın İŞKUR merkezlerine giderek sisteme kayıt yaptırabilir. Web sitesinden başvuru yapmak isteyen kişilerin yapması gereken işlemler aşağıda yer almaktadır.

  • İŞKUR’a kayıt olmak isteyen kişiler, https://esube.iskur.gov.tr/UserSignUp.aspx linkine tıklayarak sistemde bulunan kayıt formunu doldurmalıdır.
  • Sisteme kayıt yaptırırken “İş Arayan” bölümüne tıklamanız gerekmektedir.
  • Kayıt formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra sisteme kayıt işleminiz doğru bir şekilde gerçekleşecektir.

İŞKUR İşveren Profili Nasıl Oluşturulur?

İŞKUR sisteminde işveren ve iş arayan girişleri ayrı profillerde yapılmaktadır. İşveren profili oluşturmak isteyen kişilerin takip etmesi geren adımlar aşağıda yer almaktadır.

  • İşveren kişiler profil oluşturmak için https://esube.iskur.gov.tr/UserSignUp.aspx linkine tıklamalıdır. Linke tıkadıktan sonra işveren formunu eksiksiz ve doğru doldurmalıdır.
  • Sisteme kayıt yaptırırken “İşveren Giriş” seçeneğine tıklayarak kayıt yapmalısınız.
  • Kayıt formunu eksiksiz dolduran kişiler sisteme üye olabilecektir. Böylece aradıkları kriterlere uygun çalışanları kolayca bulabilir.

İŞKUR Kayıt Koşulları Nelerdir?

İŞKUR’a kaydolmak için iş arayanların 14 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Yaş kriterini karşılamayan kişiler sisteme üye olamaz. Yanlış beyanda bulunan kişiler için kurum herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

İŞKUR Kayıt Nasıl Yenilenir?

İŞKUR’dan iş arayanların, iş arama durumunun aktif olması için profillerini n güncel olması gerekmektedir. İŞKUR’dan kayıt yenilemek isteyen kişilerin aşağıda belirtilen adımları takip etmesi gerekir.

  • Kayıt yenilemek isteyen kişiler, https://iskur.gov.tr/ linkine tıklamalıdır. Daha sonra sisteme kaydolmalıdır.
  • Daha sonra İŞKUR sayfasında bulunan doğrulama kodunu girmelidir.
  • Ayrıca bu alana T.C. kimlik numarası ve diğer gerekli bilgilerin eksiksiz ve doğru girilmesi gerekmektedir.
  • Bu bilgilerin revize edilmesi ve güncellenmesinden sonra kayıt işleminiz başarıyla gerçekleşecektir.

İŞKUR E-Devlet Girişi Nasıl Yapılır?

İnternetten online olarak İşkur profili oluşturmanız mümkün. İlk olarak İşkur’un resmi sitesine giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet İşkur profil oluşturmak için https://esube.iskur.gov.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra e-devlet ile giriş yap linkine tıklamanız yeterlidir.

İŞKUR sistemine E-Devlet ile giriş yapmanız mümkündür. Bunun için “e-Devlet ile Giriş” seçeneğine tıklamalısınız. Daha sonra T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi yazarak sisteme girebilirsiniz.

E-Devlet sisteminden profil oluşturmak ve giriş yapmak isteyen kişiler https://www.turkiye.gov.tr/iskur-is-arayan-uyelik linkine tıklamalıdır.

İŞKUR Profil Aktifleştirme Nasıl Yapılır?

İŞUR’dan iş arama durumunuzu aktif hale getirmek oldukça kolaydır. Bunun için T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Daha sonra “Özgeçmiş” alanına giriş tıklamalısınız. Ardından “İş Arama Statüsü” kısmına tıklayarak, iş arama durumunuzu “Yeni Kayıt-Aktif” yapmalısınız. Bu adımları doğru yapan kişilerin iş arama durumu aktifleşecektir.

İŞKUR Profil Oluşturma Hatası

İŞKUR profil oluşturma hatası genellikle iş arama durumunuzun aktif olmamasından kaynaklanmaktadır. Hatanın çözümlenmesi için “Özgeçmiş” seçeneğine tıklayarak iş arama statünüzü aktif hale getirmeniz gerekmektedir.

İş Arama Profiline Sahip Değilsiniz Hatası

iŞKUR kaydını e-devlet üzerinden yapanların karşılattığı hatalardan biride İş arayan profiline sahip değilsiniz. nedeni : profil oluşturulmamış hatasıdır.

E devlet üzerinden yapılan başvuruda “Kişinin işkur Kaydı var fakat profil oluşturması gerekir. Lütfen Profilinizi Oluşturunuz Öyle deneyiniz.” uyarısı ile ya da İşkur sitesi üzerinden yapılan başvuruda İş arayan profiline sahip değilsiniz. Nedeni : Profil oluşturulmamış uyarısı ile karşılaşıyorsanız yapmanız gereken çok basit. Durumu düzeltmek için lütfen aşağıdaki aşamaları takip ediniz;

  • İlk olarak www.iskur.gov.tr adresinde yer alan İş Arayan Girişi kısmından e devlet şifreniz ile giriş yaparak kullanıcı sayfası oluşturun.
  • Mevcut bir profiliniz varsa direkt olarak kullanıcı adı ya da e devlet ile sisteme giriş yapın.
  • İşkur kullanıcı sayfasında Özgeçmiş-Kişisel Bilgiler-İş Arama Statüsü-Düzenle-Aktif-Kaydet diyerek profil oluşturma işlemini tamamlayın.

E-devlet işkur profil oluşturma işlemi yaptıktan sonra tekrar e devlet ya da İşkur üzerinden yukarıda belirtilen adımları takip ederek başvuruyu tamamlayabilirsiniz.

İŞKUR İş Arayan Kayıt Belgesi Nasıl Oluşturulur?

İŞKUR iş arayan kayıt belgesi iş bulmak için bazı belgeler talep etmektedir. İş arayan kayıt belgesi oluşturmak için İŞKUR’da profil oluşturulması gerekmektedir. Kayıt işlemlerinin tamamlanması için İŞKUR şubelerine bizzat gidilmelidir. İş arayanların bu süreci eksiksiz tamamlaması kolayca iş bulabilmeleri için önemlidir.

İş arayan kayıt belgesi, İŞKUR müdürlükleri, İŞKUR internet sitesi ve e-Devlet sisteminden alınabilir.

İŞKUR Kayıt Belgesi Almak İçin Şartlar

İŞKUR’dan kayıt belgesi almak için ilk olarak sisteme kayıt yapılması gerekmektedir. Kaydolmak isteyen kişiler, e-Devlet siteminden ve İŞKUR şubelerine giderek kayıt işlemlerini yapabilir. İŞKUR’dan kayıt belgesi alabilmek için bir takım şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar aşağıda yer almaktadır.

  • C. vatandaşı olması
  • Başvuru yapan kişinin 14 yaşını doldurmuş olması
  • Reşit olan erkeklerin askerlik görevini yerine getirmiş olması
  • Kayıt yaptıracak kişilerin SGK çalışanı olmaması
  • İş arayan kişilerin İŞKUR’dan belge almış olması
  • Kişinin meslek edinmek için herhangi bir alanı yoksa, meslek edinme kurslarına gitmesi

İŞKUR Kayıt Rehberi: Kayıt, Giriş ve Profil Oluşturma (Adım Adım)

İŞKUR Kayıt Rehberi: Kayıt, Giriş ve Profil Oluşturma, İŞKUR üzerinden kayıt yapmak isteyen kişiler için izleyecekleri adımları sırası ile paylaştık. İŞKUR profil statüsü nasıl aktif hale getirilir, İŞKUR profil kaldırılmıştır ne demek gibi soruların cevapları yazımızda.

İŞKUR profil oluşturma işlemi, iş arayan ya da işveren olarak İŞKUR’da aktif kayıt oluşturmak isteyenlerin tamamlaması gereken ilk adımlardan biri. Çünkü İŞKUR online işlemler menüsü üzerinden herhangi bir başvuruda bulunabilmek için aktif bir profile sahip olmak gerekiyor. Örneğin, sisteme kaydınız olsa dahi işsizlik maaşı için profil oluşturma adımlarını tamamlamış olmanız şart. Aksi halde İŞKUR iş arayan giriş adımlarını yapmanıza rağmen başvuru oluşturamıyorsunuz. Peki, tüm bu söylediklerimiz ne anlama geliyor? Kayıt olmak ile profil oluşturmak arasındaki fark nedir? Bu işlemler nasıl yapılır? İşte bu yazımızda sizlere İŞKUR profili hakkında bilgiler vereceğiz.

Sizlere yazı içerisinde İŞKUR’da hesap oluşturma ve profil düzenleme ile ilgili detayları anlatacağız. Böylece siz de işveren ya da iş arayan olarak İŞKUR giriş, kayıt ve profil adımları hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğreneceksiniz. Öncelikle sizlerle yazı içerisinde bahsedeceğimiz konuların bir listesini paylaşmak istiyoruz:

  • İŞKUR profil oluşturma ne demek? 
  • İŞKUR’da nasıl profil oluşturulur?
  • İŞKUR bilgi güncelleme işlemi nasıl yapılır?
  • İŞKUR profil statüsü aktif etme işlemi nasıl yapılır?
  • İŞKUR kaydı var fakat profil oluşturması gerekir ne demek?
  • İŞKUR profil oluşturmadan bu sayfada işlem yapamazsınız ne demek?
  • İŞKUR i̇ş arayan profiline sahip değilsiniz ne demek?
  • İŞKUR profil kaldırılmıştır ne demek?

İlk soruyu yanıtlayarak yazımıza başlayalım. İŞKUR profil oluştur ne demek, ona bakalım.

1. İŞKUR Profil Oluşturma Ne Demek?

Bu işlemi İŞKUR öz geçmiş oluşturma olarak da tanımlayabiliriz. Çünkü aslında İŞKUR’da oluşturulan profil sizin öz geçmişinizi içeriyor ve iş arama noktasında sizi tanıtan bir metin olarak karşımıza çıkıyor. Şöyle ki, İŞKUR yeni kayıt işlemleri sonrasında kişilerden profil oluşturmasını istiyor. Bu profilin içerisinde size ait birçok bilg yer alıyor. Bu bilgiler şöyle sıralanabilir:

  • Kişisel bilgiler
  • Öğrenim bilgileri
  • Meslek bilgileri
  • İş tecrübesi
  • İş tercihleri 
  • Kişisel belgeler
  • Sınav bilgileri
  • Yabancı dil bilgisi
  • Referanslar

Bu bilgileri bir araya getiren sistem sizin adınıza bir öz geçmiş hazırlamış oluyor. Yani İŞKUR’da profil oluşturmanın anlamı, sistemde size özel bir CV oluşturmak.

Böylece İŞKUR üzerinden açılan ilanlara başvurabilirsiniz. Profilinizi görüntüleyen işveren buradaki detaylara bakarak değerlendirme yapabilir. Aynı şekilde İŞKUR yetkileri de sizin bilgilerinize uygun işler için sizi haberdar edebilirler. 

Profil oluşturmanın ne anlama geldiğini öğrendik. Şimdi İŞKUR portal sistemi üzerinden nasıl profil oluşturulacağına bakalım.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Nedir? Şartlar ve Başvuru

2. İŞKUR Profil Oluşturma Nasıl Yapılır?

İŞKUR e-şube üzerinden profil oluşturma şansı tanıyor. Bunun yanında dileyen kişiler herhangi bir İŞKUR ofisine başvurarak da profil oluşturabiliyor. Ama tabii profil oluşturmadan önce yapılması gereken bir şey var; o da İŞKUR kayıt işlemlerini tamamlamak. İŞKUR kaydını yaptırdıktan sonra profil oluşturmaya başlayabiliyorsunuz. Biz şimdi adım adım ilerleyelim. Önce kayıt işlemlerine bakalım.

İŞKUR İşveren Kaydı Nasıl Yapılır?

İŞKUR sistemine işveren olarak kayıt yaptırmak oldukça basit. Bu aşamada izlemeniz gereken yol şu şekilde:

  • Öncelikle bölüm sonunda sizinle paylaşılan linke tıklayın.
iskur isveren kayit
  • Açılan sayfada sağ tarafta yer alan “İşveren” menüsünden “İŞKUR Üye Ol” seçeneğine tıklayın.
iskur isveren kayit sozlesmesi
  • Karşınıza bir metin çıkacak. Bu metni okuduktan sonra altta yer alan “Okudum, kabul ediyorum.” yazısının yanındaki kutucuğu seçili olarak işaretleyin. Sonrasında “İleri” diyerek devam edin.
iskur isveren kayit formu
  • Açılan sayfada bir form göreceksiniz. Bu formu eksiksiz bir şekilde doldurun ve devam edin. Sistemin sizden istediği tüm bilgileri girdikten sonra “Üye Ol”yazısına tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

İşveren için İŞKUR online kayıt nasıl yapılır, öğrendik. Şimdi iş arayan için İŞKUR kullanıcı hesabı nasıl oluşturulur, onu öğrenelim.

“İŞKUR Kayıt Ol” sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

İŞKUR İş Arayan Üyeliği Nasıl Yapılır?

Bu işlem de işveren kaydına benzer. Adımlar şu şekilde:

  • İlk olarak bölüm sonunda verilen linke tıklayarak ilgili sayfayı ziyaret edin.
iskur scp uye
  • Sol tarafta yer alan “İş Arayan” menüsünden “Üye Ol” yazısını seçin.
iskur scp uyelik
  • Karşınıza bir üyelik sözleşmesi çıkacak. Onu okuyun ve “Onaylıyorum”yazısına tıklayın.
iskur scp uye form
  • Ekrana kişisel bilgilerinizi girmenizi isteyen bir form gelecek. Bu formu doldurun ve alttaki güvenlik kodunu girin. Son olarak “İleri” yazısına tıklayarak devam edin.
owmpoaibz6n9sj8ewrbxv6s3k1y2rzedeau2lh5u.jpeg
  • İletişim ve adres bilgilerinizin istendiği bir sayfaya geçiş yapacaksınız. Burada da ilgili boşlukları doldurun. Sonrasında en altta yer alan şifre oluşturma adımlarını da tamamlayın ve “Üyeliği Oluştur ve Devam Et” yazısına tıklayın.

Bu noktada üyeliğiniz oluşturulmuş olacak. Bundan sonrası artık profil oluşturma işlemine giriyor. Şimdi onu açıklayacağız. 

“İŞKUR Kayıt Ol” sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

İŞKUR İş Arayan Girişi Nasıl Yapılır? 

İŞKUR Profil Düzenleme ve Oluşturma İşlemi Nasıl Yapılır?

İŞKUR’da profil oluşturabilmek için öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekiyor:

  • Bunun için bir önceki bölümde verilen linkleri kullanarak İŞKUR ana sayfa üzerinden ilerleyebilirsiniz. 
iskur anasayda
  • Eğer iş arayansanız “İŞKUR İş Arayan Girişi” kısmını, işverenseniz “İŞKUR İşveren Girişi” kısmını geçmelisiniz. 
  • Dilerseniz bölüm sonunda sizinle paylaşılan İŞKUR profil oluşturma linki ile giriş yapabilirsiniz. 
iskur profil olusturma linki
  • Açılan sayfanın sağ üstünde yer alan giriş seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz. 

Giriş işlemi için e-Devlet sistemini de kullanabilirsiniz. e-Devlet İŞKUR profil oluşturma için sizi yönlendirecektir. Bu aşamada izlemeniz gereken adımlar şöyle:

  • Öncelikle bölüm sonunda verilen linke tıklayarak ilgili sayfayı ziyaret edin. 
e devlet iskur girisi
  • Açılan sayfada e-Devlet üzerinden yapabileceğiniz İŞKUR işlemlerinin bir listesini göreceksiniz. Burada en altta yer alan “İş Arayan Üyelik”yazısını seçin.
meb1
  • Daha önce sisteme giriş yapmadıysanız “Kimliğimi Şimdi Doğrula”diyerek ilerleyin.
edevlet
  • Sistem sizi giriş portalına yönlendirecek. Buradan e-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile giriş yapın. Şifreniz yoksa alternatif giriş seçeneklerini deneyebilir ya da bir PTT şubesine giderek şifre satın alabilirsiniz. 
iskur edevlet
  • Bir geçiş sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada “Uygulamaya Git”diyerek ilerleyin.
  • Sistem sizi İŞKUR profil sayfanıza götürecek. Buradan işlem yapabilirsiniz. 

Sisteme giriş yaptıysanız, profil adımlarına devam edebilirsiniz. Detaylar şöyle:

  • Giriş sonrasında sistem sizi profil sayfanıza yönlendirecek.
iskur profil
  • Bu sayfada bir lise yer aldığını göreceksiniz. Burada “Özgeçmiş” menüsüne tıklayın.
iskur ozgecmis
  • Burada sizinle ilgili temel bilgilerin olduğu bir ekran açılacak. Sol tarafta da bir menü olduğunu göreceksiniz. Bu menü üzerinden tüm düzenlemeleri yapabilirsiniz. Siz ilerledikçe ekranın sağ üstünde görünen öz geçmiş doluluk oranı barı mavileşecek, yuvarlağın içindeki yüzde oranı da artacaktır. 
iskur dosya yukleme
  • Ayrıca bu menü üzerinden sisteme kendi hazırladığınız dosyaları da yükleyebilirsiniz. “Dosyadan Özgeçmiş Yükleme” seçeneğine tıklayarak dilediğiniz dosyayı profilinize kaydedebilirsiniz. 
  • En son aşamada menünün en altında yer alan “Özgeçmiş Görüntüle”seçeneğine tıklayarak oluşturduğunuz CV’yi görebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz. 

Bu saydığımız adımları var olan profilin düzenlenmesi ve bilgi eklemek için de kullanabilirsiniz. Yani profili bir kere oluşturduktan sonra aynı yolu izleyerek dilediğiniz kadar düzenleme yapabilirsiniz. 

Profil oluşturmayı anlattık. Şimdi profilin aktifleştirilmesi konusunu açıklayalım. 

İŞKUR profil oluşturma sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ!

e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

3. İŞKUR Profil Statüsü Nasıl Aktif Hale Getirilir?

Siz İŞKUR’da iş arayan olarak profil oluşturduğunuzda, sistem sizi aktif olarak iş arayan biri şeklinde kaydeder. Bu da, İŞKUR’un size iş aradığı anlamına gelir. Böyle bir durumda size uygun bir iş bulunduğunda yetkililer tarafından size bilgi verilir. Bunun yanında İŞKUR iş ilanları üzerinden siz de başvuru yapabilirsiniz. Fakat, statünüz pasife düşerse, bu işlemler gerçekleştirilemez. Şöyle ki:

  • İŞKUR profiliniz aktifse, aktif iş arayansınız demektir ve sistem size ona göre davranır. Bu noktada açık iş ilanlarına rahatlıkla başvurabilirsiniz.
  • Sistem sizi kayıt olduğunuz günden itibaren tam 1 yıl aktif iş arayan olarak görür. Fakat 1 yıllık süre dolduğunda üyeliğiniz pasif hale getirilir. 
  • Bu pasifleştirme olayı birçok noktada yanlış anlaşılmıştır. Kişiler profili aktif hale getirmek için İŞKUR kayıt yenileme formu üzerinden işlem yapıldığını düşünür. Fakat aslında böyle bir form yok. İŞKUR kaydınızı kendiniz silmediğiniz sürece, kayıt yenileme gibi bir işlem yapmanız gerekmiyor. Yalnızca profilinizi aktifleştirmeniz lazım.

Peki, profil nasıl aktifleştiriliyor? Şöyle açıklayalım:

  • Bu işlem için öncelikle profilinizi açmanız lazım. Bir önceki bölümde yer alan giriş seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz. 
iskur profil durumu
  • Girş yaptıktan sonra açılan sayfada bir liste olduğunu daha önce söylemiştik. İşte bu listede “İş Arama/Kayıt Durumu (Aktif/Pasif)”diye bir menü var. Bu menüyü seçin.
iskur profil aktiflestirme
  • Açılan sayfanın üst tarafında iki seçenek göreceksiniz. Buradan “İş Arama/Kayıt Durumunu Aktife Al”seçeneğine tıklayarak profili aktif hale getirebilirsiniz. 

Buraya kadar İŞKUR kayıtları ve profil oluşturma adımları üzerinde durduk. Biraz da bu konuda özellikle merak edilen birkaç noktaya değinmek istiyoruz.

4. Kişinin İŞKUR Kaydı Var Fakat Profil Oluşturması Gerekir Ne Demek?

Daha önce de dediğimiz gibi, İŞKUR kaydı ile profil oluşturmak aynı şey değil. Yani kayıt işlemi sonrasında profil oluşturulmadığında bu şekilde bir uyarı alınabilir. Kayıt olmasına rağmen İŞKUR profil oluşturulmamış uyarısı alıyorsanız, 2. bölümde bahsettiğimiz adımları tamamlayarak öz geçmişinizi hazır hale getirmeniz gerekiyor.

Bu soruyu açıkladık. Şimdi bazı işlemler için istenen şartlarla alakalı bir soruyu inceleyelim.

5. İŞKUR Profil Oluşturmadan Bu Sayfada İşlem Yapamazsınız Ne Demek?

İŞKUR sisteminde aktif bir profil oluşturmadığınız takdirde birçok işlemi gerçekleştiremiyorsunuz. Çünkü öz geçmişiniz bilinmediği için herhangi bir iş başvurusuna ya da programa katılmanız mümkün olmuyor.

  • İŞKUR iş ilanları üzerinden başvuru yapmak istediğinizde, eğer daha önce profil oluşturmadıysanız, böyle bir uyarıyla karşılaşabilirsiniz.
  • Aynı şekilde İŞKUR’un sunduğu çeşitli programlara katılmak için başvuru yapacaksanız fakat yalnızca İŞKUR kaydınız varsa, profilinizi tamamlanmamışsa, bu uyarı çıkacaktır.

Bir başka soruya geçelim.

6. İŞKUR İş Arayan Profiline Sahip Değilsiniz Ne Demek?

İŞKUR’da iş arayan kaydı yaptınız ama henüz profil oluşturmadınız. Bu durumda e-Devlet üzerinden herhangi bir İŞKUR başvurusu yapmaya çalıştığınızda, bu uyarıyla karşılaşırsınız.

Daha önce de e-Devlet üzerinden birtakım İŞKUR işlemlerinin yapılabildiğini söylemiştik. Örneğin, bu menüyü kullanarak işsizlik başvurusu yapmak istiyorsunuz ve daha önce İŞKUR’da profil oluşturmadınız. Burada e-Devlet üzerinden başvuru yapmak isteseniz bile, sistem İŞKUR profilinizi baz alacaktır. Eğer İŞKUR’da profiliniz yoksa, “İŞKUR iş arayan profiline sahip değilsiniz, lütfen profil oluşturup öyle deneyiniz.” uyarısıyla karşılaşırsınız.

Son bir soruyu daha inceleyip, bitirelim.

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır?

7. İŞKUR Profil Kaldırılmıştır Ne Demek?

Eğer daha önce yaptığınız İŞKUR kaydını iptal ettiyseniz, İŞKUR e-şubesi ya da e-Devlet üzerinden İŞKUR işlemlerini gerçekleştirmek istediğinizde karşınıza bu uyarı çıkacaktır. Böyle bir durumda en baştan kayıt yaptırmanız ve sonrasında profil oluşturmanız gerekir.

Sizlere İŞKUR profili oluşturma konusu hakkında kapsamlı bir yazı sunduk. Son adımda anlattıklarımızı birkaç cümle ile toparlayalım:

  • İŞKUR profil oluşturma işlemi, kayıt sonrasında yapılır.
  • Profil oluşturmanın amacı kişinin kendisini sisteme tanıtmasıdır. Bu sayede işverenler profilini inceleyebilir, İŞKUR profile uygun işleri belirleyebilir.
  • İŞKUR üzerinden iş, işsizlik maaşı ya da program başvurusu yapmak için profil oluşturmak şarttır.
  • Profil oluşturmak için sisteme giriş yapılması yeterlidir. Sonrasında bilgiler düzenlenerek öz geçmiş hazırlanabilir.
  • Profildeki bilgiler istenildiği şekilde yeniden düzenlenebilir.
  • İŞKUR iş ilanlarına ve programlara başvurmak için profilin aktif olması da gerekir.
  • Üyelik sonrasında 1 yıl aktif kalan profil 1 yılın sonunda pasif hale getirilir. Kişinin sisteme girerek üyeliğin aktifleştirmesi gerekir.
  • İŞKUR işlemleri için kimi zaman e-Devlet kapısı da kullanılabilir. Fakat burada da İŞKUR profil oluşturma şartı aranır. Yani İŞKUR’da profili olmayan kişiler e-Devlet üzerinden de işlem yapamaz.
  • Profili olmadan başvuru ve işlem yapmak isteyen kişiler farklı uyarılarla karşılaşabilirler.

Sizin İŞKUR’da profiliniz var mı? Aktif halde mi, pasif mi? Yoksa ilk kez mi profil oluşturacaksınız? Konuyla ilgili tecrübelerinizi yazının altında yer alan yorumlar alanından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Facebook sayfamıza üye olarak yazılarımızı yakından takip edebilirsiniz. İletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Fikirleriniz bizim için değerli. Yazılarımızla ilgili öneri ve görüşlerinizi bizlere iletebilirsiniz.

İŞKUR Kayıt Belgesi Nedir?

İŞKUR Maaşları Ne Kadar?

İŞKUR Evde İş İmkanları Neler?

İŞKUR Kaydı e-Devlet Üzerinden Yapılabilir mi?

İŞKUR Eğitim Programları En Fazla Kaç Ay Sürer?

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır