aselsan mühendisleri intiharı / Büyük bir ipucu yakalandı, ASELSAN’daki esrarengiz mühendis ölümlerinde son gelişme

Aselsan Mühendisleri Intiharı

aselsan mühendisleri intiharı

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri

monash.pw

Kıbrıs Barış Harekatı sonrası ABD'nin Türkiye'ye karşı ilan ettiği ambargo sonrasında kurulan Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN), geçmişte 8 mühendisini şüpheli ölümlerle kaybetti.

'te kurulan ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaç duyduğu sistemlerini üretmeye devam ederken tarihindeki bu şüpheli ölümler hala gündemdeki yerini koruyor.

Türkiye'nin gözbebeği ASELSAN'da hizmet veren mühendislerin ölümleri 'da başladı.

HÜSEYİN BAŞBİLEN'İN ÖLÜMÜ

5 Ağustos 'da, şirketin Milli Tank Projesi'nde görevli Mühendis Hüseyin Başbilen, şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

İşe gitmek üzere evden çıktıktan sonra, aracı evinden 50 metre uzakta bulunan Başbilen, boğazı ve bilekleri kesik halde bulundu. Aracın kapıları kilitli el freni çekikti. Ölümü intihar olarak dosyalara geçen Başbilen'in ne ailesi ne de tanıdıkları intihara inanmadı.

Polisin olay yeri raporlarında ise Başbilen'in kanına aracın tavan koltuk ve kapılarında rastlanmaması, cinayet ihtimalini güçlendiren bir bulgu olarak değerlendirildi fakat kanıtlanamadı.

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri

EVRİM YANÇEKEN VE MÜLSEM ÜNAL'IN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

17 Ocak 'de ise, ODTÜ mezunu ASELSAN mühendisi Mülsem Ünal, aracında ölü olarak bulundu. Otopsi sonucunda, 30 yaşındaki mühendisin kafasından aldığı tek kurşunla öldüğü belirlendi. Raporda intihar ettiği yazıldı.

Ünal'ın şüpheli ölümünden 9 gün sonra, 26 Ocak 'de Ankara Batıkent'te oturan ve 6'ncı kattan atladığı iddia edilen Evrim Yançeken, olay yerinde hayatını kaybetti.

ASELSAN mühendisi Yançeken'in ölümünün ardından psikolojik sorunları olduğu iddia edildi.

AİLELER İNTİHAR İDDİALARINA İNANMADI

Peş peşe gelen bu üç şüpheli ölüm her ne kadar raporlara intihar olarak geçse de ailelerin bunu kabul etmesi mümkün olmadı.

7 Ekim 'de bir başka mühendis Burhanettin Volkan, görev yeri olan Bando Okullar Komutanlığı'nda silahla intihar etti.

"FETÖ'DEN KOPMAYA ÇALIŞIYORDU"

Volkan'ın ailesinin şikayeti ile askeri savcılık soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Volkan'ın babası, oğlunun uzun süre boyunca FÖTÖ'den kopmaya çalıştığını iddia etti. Bu iddia, ölümün intihar değil cinayet olabileceği ihtimalini güçlendirdi fakat kanıt bulunamadı.

TERHİSİNE 74 GÜN KALA ELEKTRİĞE KAPILDI

ODTÜ'den derece ile mezun olan elektrik eloktronik mühendisi Zafer Oluk, 10 Mayıs 'de vatani görevi sırasında İstanbul Hadımköy'deki birliğinde terhisine 74 gün kala elektrik çarpması sonucu şehit düştü.

Oluk'un trafo tamiri yaparken şehit olduğu iddia edildi. Ailesi bu iddiaya inanmadı fakat bu can kaybı da kayıtlara kaza olarak geçirildi.

KAZA GEÇİRDİ, TELEFONU VE CÜZDANI BULUNAMADI

Hakan Öksüz de ASELSAN bünyesindeki çok önemli projelerde çalışıyordu. 25 Ocak 'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Öksüz'ün telefonu ve cüzdanı kazadan sonra bulunamadı.

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri

İHA PROJESİNDE ÇALIŞAN MÜHENDİS

Manyetik alan konusunda uzman olan Erdem Uğur ise ASELSAN bünyesinde İHA, F gibi birçok önemli projede görev yapıyordu.

Uğur 16 Ocak 'te Ankara'daki evinde ölü bulundu. Uğur'un, gazdan zehirlenerek intihar ettiği iddia edildi.

İntihar iddialarına ailesi ve arkadaşları inanmadı. Bu olay da şüpheli olarak tarihteki yerini aldı.

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri

14'ÜNCÜ KATTAN ATLADI

32 yaşındaki ASELSAN mühendisi Kerem Parıldar ise yerli savunma sistemleri üzerinde mesai harcıyordu. 21 Kasım 'de bir binanın 14'üncü katından kendisini atarak intihar etti.

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri

FETÖ SORUŞTURMAYA ENGEL OLDU

Bütün bu şüpheli ölümler, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yeniden gündeme geldi.

Mühendislerin ölümü ile ilgili o dönemde soruşturmayı yürüten ve FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanan eski savcı Murat Demir ifadesinde soruşturmaları FETÖ'cülerin engellediğini savundu.

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri

SoruşturmaAselsanFetö

Google News ile Takip Et

ASELSAN'da 8'inci Şüpheli İntihar! Genç Mühendis 14'üncü Kattan Atladı

ASELSAN'da 32 yaşındaki mühendis, evinden 15 kilometre uzaklıktaki bir binanın 14'üncü katından atlayıp şüpheli şekilde intihar etti. Son olayla birlikte ASELSAN'daki intihar sayısı 8'e çıktı.
ASELSAN'da çok tartışılan şüpheli ölüm ve intiharlara bir yenisi daha eklendi. 32 yaşındaki ASELSAN elektronik yüksek mühendisi Kerem Parıldar, bir binanın 14'üncü katından atlayarak hayatına son verdi. Son intiharla birlikte ASELSAN'da son 11 yılda intihar edenlerin sayısı 8'e çıktı. EVİNDEN 15 KİLOMETRE UZAKLIKTA İNTİHAR ETTİ Sözcü gazetesinde Kamil Elibol'un haberine göre; ASELSAN'da, "Yerli Savunma Sistemleri" üzerinde çalışan Kerem Parıldar'ın oturduğu Koru Mahallesi ile, hayatına son verdiği 15 kilometre uzaklıktaki, yıl semtindeki bina arasında bir bağlantı bulunamadı. Önceki gün meydana gelen olayda Parıldar, Yıl Mahallesi İşçi Blokları 'inci caddede bulunan bir binaya çıkarak kendisini kattan aşağı attı. Haber

monash.pw

CHP'den, ölen ASELSAN mühendisleri için araştırma istemi

CHP, ASELSAN'da çalışan mühendislerin şüpheli ölümleri için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Araştırma önergesi, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunuldu.

Önergenin gerekçesinde, ASELSAN mühendislerinden Hüseyin Başbilen'in 7 Ağustos 'da, Halim Ünal'ın 17 Ocak 'de, Evrim Yançeken'in 26 Ocak 'de, Zafer Oluk'un 5 Mayıs 'de, Burhaneddin Volkan'ın ise 9 Ekim tarihinde şüpheli bir biçimde hayatlarını kaybettikleri anımsatıldı.

ASELSAN mühendisi Hakan Öksüz'ün de 25 Ocak 'te trafik kazasında yaşamını yitirdiği hatırlatılan gerekçede, şu ifadeler kullanıldı:

"Ülkenin stratejik bir sanayi kuruluşunda çalışan mühendislerin şüphe uyandıran ölümleri akıllara birçok soruyu getirmektedir. Türkiye'de yıllar önce yaşanan şüpheli ölümlerin, faili meçhul cinayetlerin dahi aydınlatılamadığı gerçeği ortada iken, yakın tarihte yaşanan bu şüpheli ölümlerin üzerinde fazla durulmamıştır. Yabancı istihbarat servislerinden derin devlet yapılanmalarına, terör örgütlerine kadar birçok komplo teorisinin ortaya atılmasının sebebi ise ASELSAN mühendislerinin ölümleri hakkında kamuoyunu tatmin edici cevapların adli ve siyasi makamlarca verilmemesinden kaynaklanmaktadır. Trafik kazasında hayatını kaybeden mühendis Hakan Öksüz'ün daha önceki yıllarda kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğraması, ölen mühendislerin ailelerinin isteği sonucu Başbakanlık Teftiş Kurulunun araştırma yapması kamuoyundaki şüphelerin haklılığını göstermektedir."

15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına çöreklenen FETÖ mensuplarının ortaya çıktığına vurgu yapılan gerekçede, gün geçtikçe ortaya çıkan bilgilerin ve görevden alınan kişilerin, durumun vahametini daha da gözler önüne serdiği belirtildi.

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümlerinin, bu olaylardan sonra yeniden araştırılması gerektiği kaydedilen gerekçede, mühendislerin ölümüyle ilgili soruşturma ve kovuşturmaları yürüten savcı ve hakimlerin bugün görevde olup olmadıklarının, Adli Tıp Kurumu raporları ve otopsi tutanaklarının incelenmesinin gerekli olduğu ifade edildi.

Gerekçede, "Bu kişilerin ölümlerinin üzerindeki şaibe FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yeniden değerlendirilmeli ve gerçekler kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Olaylar intihar ve kaza ihtimalleri ile basite indirgendiği takdirde, ülke savunmasını ilgilendiren birçok konunun da üstü kapatılacaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.

12 Yıllık Sır! Aracında Ölü Bulunan ASELSAN Mühendisi Hakkındaki Yeni İfadeler 'Cinayet' Şüphelerini Artırdı

Haberler

Gündem

12 Yıllık Sır! Aracında Ölü Bulunan ASELSAN Mühendisi Hakkındaki Yeni İfadeler 'Cinayet' Şüphelerini Artırdı

Milli tank projesinin sunumunu yapacağı gün kayıplara karışan ve iki gün sonra aracında ölü bulunan ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in akrabası Sinan Akyol'un ifadesi cinayet ihtimalini güçlendirdi. Akyol, olay yerine Hüseyin Başbilen'in babası ile birlikte ilk giden kişilerdendi. 

Mühendis Hüseyin Başbilen, 4 Ağustos tarihinde işe gitmek için yola çıkmıştı

Mühendis Hüseyin Başbilen, 4 Ağustos tarihinde işe gitmek için yola çıkmıştı

Milli bir tank projesinde görevliyken şüpheli şekilde hayatını kaybeden ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in cansız bedeninin bulunduğu ana şahit olan akrabasının ifadesi ortaya çıktı.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, Başbilen'in hayatını kaybettiği yere Başbilen'in babasıyla birlikte gelen Sinan Akyol, verdiği ifadede Başbilen'i ilk gördüğünde kuşkulandığını söyledi.

'Hüseyin hiçbir şekilde koltuğu geriye çekmezdi. Ben bundan kuşkulandım'

'Hüseyin hiçbir şekilde koltuğu geriye çekmezdi. Ben bundan kuşkulandım'

Başbilen'in boyunun kısa olduğunu ama aracın koltuğunun çok geride olduğunu belirten Akyol, şöyle devam etti:

''Ben aracın içine baktığımda Hüseyin'in sağ ön koltukta ayakları yukarıda, başı aşağıda paspasın bulunduğu yere sokulmuş halde gördüm. Şoför koltuğu sonuna kadar geriye itilmişti. Ben bundan kuşkulandım. Hüseyin hiçbir şekilde koltuğu geriye çekmezdi. Direksiyon ile koltuk arasında çok az bir mesafe kalırdı. Koltuğun geriye çekilmiş olduğunu görünce aracı Hüseyin'in kullanmadığına kanaat getirdim. Ben Hüseyin'in araç içinde duruş pozisyonundan da kuşkulandım. Kendiliğinden o şekilde durma imkânının olmadığına kanaat getirdim.''

Akyol'un ifadesinde dikkat çeken başka bir ayrıntı ise kan izleri.

Akyol'un ifadesinde dikkat çeken başka bir ayrıntı ise kan izleri.

Habere göre ifadedeki bir başka ayrıntı ise kan izleri ve cesedin duruşuna ilişkin. Akyol, araç içinde 'Sadece sol koltuk üstünde bulaşma şeklinde, sürtünmeye bağlı kan izi' olduğunu söyledi ve Başbilen'in araç içindeki pozisyonunun da kendisini şüphelendirdiğini aktardı.

Soruşturmayı yürüten savcı ByLock kullanıcısı çıktı.

Soruşturmayı yürüten savcı ByLock kullanıcısı çıktı.

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleriyle ilgili soruşturmayı 'de eski savcı Murat Demir yürütüyordu. 15 Temmuz sonrası meslekten ihraç edilen Demir'in ByLock kullandığı tespit edildi. Gözaltına alınan Demir, FETÖ mağduru olduğu yönünde ifade vermişti.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Hüseyin Başbilen, 'de ODTÜ'den derece ile mezun olmuş ve ASELSAN'da çalışmaya başlamıştı. Milli projelerde görevlendirilen başarılı mühendis 4 Ağustos sabahı 'da başlayacak mesaisi için 'de Yenimahalle'deki evinden çıkmış ancak işyerine gitmemişti.

Kaybolan Başbilen'den acı haber gelmişti.

Kaybolan Başbilen'den acı haber gelmişti.

Başbilen'in cansız bedeni evinden 50 km uzaklıktaki Altındağ'a bağlı Aydınlı köyündeki mezarlığın yanında bir tarlada park edilmiş aracında bulundu. Aracın kapıları kilitli el freni çekikti, kontak anahtarı da üzerindeydi. Olay kayıtlara intihar olarak geçmişti.

Hüseyin Başbilen'in ölümünün ardından ASELSAN'da görev yapan üç mühendis daha şüpheli şekillerle hayatını kaybetti.

Hüseyin Başbilen'in ölümünün ardından ASELSAN'da görev yapan üç mühendis daha şüpheli şekillerle hayatını kaybetti.

ODTÜ mezunu elektrik mühendisi Halim Ünsem Ünal, ASELSAN'da çalıştıktan sonra yılında görevinden ayrıldı. Ünal, 7 Ocak 'de, Eymir Gölü kenarında tek kurşunla vurulmuş şekilde ölü bulundu.

ASELSAN görevlisi ODTÜ mezunu elektrik mühendisi Evrim Yançeken ise Gölbaşı'ndaki 7. kattaki evinin penceresinden atlayarak hayatını kaybetti. Genç mühendisin yüksek lisans tezi nedeniyle psikolojisinin bozulduğu iddia edildi.

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Burhaneddin Volkan Aselsan'da iki yıl çalıştı. Volkan, askerliğini yaptığı sırada nöbetçi subay odasında ölü bulundu. Babası oğlunun cinayete kurban gittiğini söyledi.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır