çarpım tablosu eğlenceli / Çarpım tablosu nasıl kolay ezberlenir? Çarpım tablosu ezberleme yöntemleri - Çocuk Haberleri

Çarpım Tablosu Eğlenceli

çarpım tablosu eğlenceli

Çarpım tablosu nasıl kolay ezberlenir? Çarpım tablosu ezberleme yöntemleri

Çarpım tablosu nasıl kolay ezberlenir? Çarpım tablosu ezberleme yöntemleri

Matematik problemlerini pratik ve hızlı yoldan çözebilmek için dört işlemin temeli olan çarpım tablosunu su gibi bilmek gerekir. Biz de çocuğunuzun derslerde başarılı olabilmesi için işine yarayabilecek çarpım tablosu ezberleme tekniğini kolay yoldan aklına kazıyacak bazı püf noktaları derledik. Peki çarpım tablosu nasıl akılda kalır, çarpım tablosu kolay yoldan nasıl ezberlenir? Çarpım tablosu ezberleme yöntemi.

Sadece eğitim hayatında değil okul bitse dahi daha sonraki gündelik yaşam içerisinde bile lazım olacak olan çarpım tablosu matematiği ilk öğrenmeye başlayan kişilerde sıkıntı olabiliyor. Öğrencilerin en çok zorlandıkları ve anlamakta güçlük çektiği derslerin başında gelen matematik dersinde öğretmen konuyu anlatırken öğrenci can kulağıyla dinlese bile anlamakta güçlük çekebilir, buna bağlı olarak da dersinde başarısız olabilir. İş bu boyuta gelmeden hangi ders olursa olsun temeli kavramak oldukça mühimdir. Dersin temeli kavrandığı zaman ilerleyen süreçte de bu kadar büyük sıkıntılar görülmeyecektir. Matematik dersinin temeli de çarpım tablosunu ezberlemekle başlar. Çarpım tablosunu bilmeyen bir öğrenci dört işlemi yapamayacağı için matematik problemlerini çözme konusunda da başarısız olacaktır.

  • Çocuğun ilerleyen dönemlerdeki akademik hayatını olumsuz yönde etkileyecek olan bu gibi eksik alt yapılar, dersten soğumaya kadar götürebilecektir.
  • Zihinden işlem yapabilme becerisi gündelik yaşama epey ölçüde kolaylıklar sağlar iken hesaplamalar yapılırken birtakım yanlış hatırlamalara neden olan zayıf ezberler istenmeyen durumları beraberinde getirebilir. 
  • Çocuğunuzun matematiğe olan ön yargılarını kırmaya çarpım tablosunu kolay yollarla öğretmekle başlayabilirsiniz.

Okul öncesi matematik etkinlikleri! Dört işlem en kolay nasıl öğretilir?İLİŞKİLİ HABEROkul öncesi matematik etkinlikleri! Dört işlem en kolay nasıl öğretilir?

çocuklara matematik nasıl sevdirilir

çocuklara matematik nasıl sevdirilir

ÇARPIM TABLOSU NASIL EZBERLENİR? 

çarpım tablosu nasıl ezberlenir

çarpım tablosu nasıl ezberlenir

Yukarıda görmüş olduğunuz tablo, 'Pisagor tablosu' olarak da karşımıza çıkmaktadır. Sizde çocuğunuza çarpım tablosunu en iyi şekilde öğretmek istiyorsanız, bu tablo ile çarpım tablosunu çok kolay bir şekilde öğretebilirsiniz.

PEKİ PİSAGOR TABLOSU NEDEN DAHA ETKİLİ?

- Çünkü bu tablo çocuklara ezber dayatmaz, düşünmeyi öğretir.

- Çocuğun rakamları ister istemez kavramasına yardımcı olur. 

- Yalnızca hafızası çok güçlü olan çocuklar uzun matematik formüllerini ezberleyebilir. Ancak, Pisagor tablosu kullanılırsa, daha az bilgiyi ezberlemek durumunda kalır.

- İnsan beyni simetriyi kolaylıkla algılar. Bu yöntem de çocukların çarpmayı daha rahat ve daha hızlı öğrenmesini sağlar.

çarpım tablosu ezberleme

çarpım tablosu ezberleme

Yukarıda belirtilmiş olan tablodaki asıl amaç, rakam kalıplarının kendi kendine görülebilmesidir. Böylece çocuk kendi bulduğu bilgiyi hafızasında daha uzun tutabilir.

çarpım tablosu

çarpım tablosu

ÇARPIM TABLOSUNU HIZLI VE KOLAY EZBERLEME YÖNTEMLERİ

1'den 10'a kadar olan çarpım tablosunu öğretmeye ilk olarak 1'lerden başlatılmalıdır. Çarpım tablosunda 1'ler öğretilirken çocuğa 1 rakamının etkisiz eleman olduğu dolayısıyla da hangi sayıyla çarpılırsa çarpılsın sayının kendisi çıkacağı kavratılmalıdır. 1'den başlayarak her gün 2'ler, 3'ler, 4'ler şeklinde çarpım tablosu yazılmalı ve sesli bir şekilde okunmalıdır. En son aşamada çarpım tablosu toplu olarak yazılmalı ve okunmalıdır. Ne kadar fazla tekrarlanırsa çocuk o kadar hızlı kavrayacak ve böylelikle de beyin kolay bir şekilde öğrenmiş olacaktır.

çarpım tablosu ezberleme

çarpım tablosu ezberleme

Çarpım tablosunu gerçekten öğrenip öğrenmediğini en iyi karışık bir şekilde sorarak öğrenebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta;çarpım tablosunu ezberlemek değil, çarpım tablosunun temelini anlayabilmektir.

Yanık izleri için en etkili kremler hangisi?

İLİŞKİLİ HABER

Yanık izleri için en etkili kremler hangisi?Sabahları neden yorgun uyanıyoruz? Sabahları sakın bu hataları yapmayın!

İLİŞKİLİ HABER

Sabahları neden yorgun uyanıyoruz? Sabahları sakın bu hataları yapmayın!

Çocuklar çarpım tablosu oyunu

Bu oyun hakkında

Ayıcığın eğlenceli çarpım tablosu oyunu
Çarpım tablosu uygulamaları arasındaki en iyi öğretici uygulama ile çarpım tablosunu öğretmek artık çok kolay. Hızlı çarpım tablosu oyunu ile 5 kolay, çarpma oyunu eğlenceli bir şekilde dileyen herkes için çarpım tablosu nasıl öğrenilir sorusu cevap buluyor. 😄 Kolay çarpım tablosu öğrenme ve ezberleme tek bir çarpım tablosu programı ile kullanıma sunulmaktadır. 2.sınıf çarpım tablosu oyunumuzda çarpım tablosu hızlı çarp puanı kap. 🎓📚👍

5 eğlenceli çarpım tablosu aktivitesinden birini seç

🎮 Oyun Modu 🎮
Çocuğunuz ayıcık ve balonlarının da olduğu çarpım tablosu işlemleri doğrudan oyunumuza bu mod ile başlayacak. 🐻🎈 Güzel manzaralar arasındaki kahkaha ve eğlence dolu müzikli çarpım tablosu soruları. ⛰️🏞️🌴 Ekranda beliren çarpım tablosu problemleri ile ilgili doğru cevapları verin ve ayıcıkla matematik macerasına devam edin. Bu modda 2’den fazla soru mu kaçırdınız? GÜM! Bu oyunun bitmesi anlamına gelir. 12’li çarpım tablosuna uzanan uzun bir yolculuğu bitirebilecek misin? Bu oyun bugüne kadar gördüğün en güzel çarpım tablosu oyunu.

📕Öğrenmenin 3’lü Aşamalarına uygunluk📕
2.sınıf çarpım tablosu hakkındaki bilgilerin yeni mi? Öğrenme modu bilgilerini pekiştirmen gereken en doğru yer. Beynimiz bir materyali en iyi tüm duyularımız ile tecrübe ettiğimizde ezberleyebilir. Bu bölümün gelişmiş 3’lü adım adım öğrenme aşamaları, Montessori eğitimine uygun olacak şekilde, algısal hafızaya odaklı bir öğretme metodu ile çalışmaktadır. Müzikli çarpım tablosu ve Montessori tarzına yatkın olacak bir şekilde kullanılan görsellik öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır.

1. Dinleme 👂: Çözülürken bir yandan yüksek sesle tekrar edilen problem dinlenmiş olur.
2. Tekrarlama 🎤: Aynı işlem en az 3 kere tekrarlatılır.
3. İzleme ✍️: Ezberleme faaliyetinin bitirildiği parmaklarınızla problemin çözümünü bulduğunuz anda anlaşılacaktır.

Her ne kadar 2.sınıf çarpım tablosu öğretilse de çocuğunuzun akıllı bir çocuk olduğunu düşünüyorsanız çarpma işlemini öğreteceğiniz çarpma oyunları, onun zekasını daha erken geliştirmeye başlayacaktır.

🏆 Mücadele Modu 🏆
Bir zamanlayıcı ve 3 yardımcı joker hakkı ile cevaplayabileceğiniz en fazla çarpım tablosu problemleri ile ilgili cevap verin. Joker hakları; 3 seferliktir. Bu haklar; zorlandığınız soruyu geçme, 4 şıktan yanlış olan 2’sini atma ve sorunun şıklarını 2 şıkka düşürme ve zaman sayacını durdurma jokerleridir.

💪 Eğitim Modu 💪
Seçtiğiniz konuya odaklanın ve daha iyi öğrenin. Örneğin; 4 ler çarpım tablosu. Bu modda çocukların daha çok yanlış yaptıkları sayılardaki çarpımlara odaklandığı takdirde bu sayılarla çarpma işlemlerini ciddi manada geliştireceklerdir. Zaman kısıtı olmadan ve ses desteği ile birlikte kolay çarpım tablosu öğrenme ve alıştırma yapma eğitim modunda mümkündür.

👨‍👩‍👧‍👦 Çok Oyunculu Mod 👨‍👩‍👧‍👦
Puanlı çarpım tablosu oyunu ile ebeveynlerine ve sınıf arkadaşlarına meydan oku. Oyunumuzda aynı zamanda iki kişilik çarpım tablosu oyunu modu ile rakibinle karşılıklı bir şekilde oyna ve kimin daha iyi olduğunu gör. Çarpım tablosu düello modu ile yetişkinler ve 2. sınıf çarpım tablosu öğrencileri bilgilerinin ne düzeyde olduğunu görebilir.

Diğer Özellikler
• Çarpım tablosu problemleri çözdükçe özel ödül rozetleri ile ödüllendirileceksiniz. 🥇🥈🥉
• Başarılarınız kısmında tamamladığınız bölümleri görebilecek ve gelişiminizi izleyebileceksiniz. 🏆🏆🏆
• 12 farklı dil ve ses seçeneği. 🌐
• Tablet çeşitleri oyunları

Öğrencilerinizin eğitim seviyelerini çarpım tablosu alıştırmaları yapacakları oyunumuzla ilerletin. Çarpım tablosu oyunları 3 sınıf ile ücretsiz ve reklamsız çarpım tablosu oyunları matematik oyunları-çarpım tablosu alanında yeni olan öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacaktır.

Güncellenme tarihi

16 Haz

Matematiğin temellerinden biri olan çarpım tablosunu öğrenmek, günlük hayatımızda pek çok işlemi kolayca yapabilmemizi sağlar. İlkokulda aşamalı olarak gösterilen çarpım tablosunu tam olarak öğrenmek için sitemizdeki alıştırmalardan faydalanabilirsiniz. Sitemizde yer alan alıştırmalar sayesinde siz de bu tabloyu kolay ve hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. 1’den 10’a kadar sıraladığımız fişlerde, kolaydan zora doğru sayıların çarpımlarını görebilirsiniz.
çarpım tablousu

Eğlenceli ve hızlı bir şekilde çarpım tablosunu öğrenmek

Her çalışma tablosuna tıkladığınızda karşınıza farklı oyunlar çıkacaktır. Hafıza kartları, karışık sorular, eşleştirme oyunları, yerleştirme oyunu ya da pek çok farklı şekilde öğrenmenize yardımcı olacak soru tipleri göreceksiniz. Her rakamın 1’den 10' kadar çarpımını hafızanızda pekiştirmek için çok sayıda alıştırma vardır. Bunlar sayesinde çarpım tablosunu eğlenceli ve hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Çarpım tablosu en kolay nasıl öğrenilir?

Herkes aynı hızda ve kolaylıkta çarpım tablosunu öğrenemez. Kimileri her sayı grubunu bir günde ezberleyebilirken kimileri bir sayı grubunu ancak birkaç günde öğrenebilir. Sitemizde yayınladığımız oyunların ve farklı alıştırmaların amacı, tüm sayıların çarpımlarını hafızaya kazımak ve bir daha unutulmamasını sağlamaktır.

Çarpım tablosunu öğrenmek için basitten zora doğru gitmek en doğru yöntemdir. Örneğin çarpmaya 10’lardan değil de 1’lerden başlamak daha verimli olacaktır. 1 sayısı hangi sayıyla çarpılırsa çarpılsın sonuç yine o sayıdır. Örnek verecek olursak 1 x 5’in sonucu 5, 1 x 8’in sonucu ise 8’dir. Bu şekilde küçük sayılardan başlayarak büyük sayılara doğru giderek çalışıldığında, yaptığınız ezberler daha kalıcı olacaktır.

1’lerden sonra sırayla 2’lere, 3’lere doğru gitmeli ve son olarak 10’lar çalışılmalıdır. Küçük sayıların çarpımları iyice öğrenildiğinde büyük sayıların çarpımları da daha kolay olur. Bazı çarpımların sonuçları aynıdır, bu sonuçlara bakarak önceki öğrenilen çarpımlar hatırlanarak hafızaya daha iyi işlenmesi sağlanabilir. Örneğin 1 x 10’un sonucu 10’dur, aynı zamanda 2 x 5 işleminin sonucu da 10'dur. Benzer sonuçlar görüldükçe çarpım tablosunun pekişmesi daha kolay olacaktır.

Çarpım tablosu öğrenme aşamaları

Çarpım tablosunu 5 adımda kolayca öğrenebilirsiniz. Aşağıda söyleyeceğimiz yöntemle etkili ve verimli bir şekilde tüm sayıların çarpımlarını hafızanıza işleyebilirsiniz.

  • Tabloyu her gün yüksek sesle oku ve tekrar yap.
  • Tablodaki çarpımları küçükten büyüğe olacak şekilde sırayla yanıtla ve doğru olup olmadıklarını kontrol et.
  • Yanlış cevap verdiğin soruları tekrar et.
  • Karışık çarpma işlemleri yap ve sonuçlarını kontrol et.
  • Farklı alıştırmalar yap, oyunlar ya da karışık sorularla bilgilerini pekiştir.
  • Yapamadığın her soru için o sayı grubunun tablosunu tekrar çalış. Örneğin 7 x 8’in sonucunu yanlış buldun. O halde hem 7’leri hem de 8’leri tekrara çalış.
  • Son olarak tüm sayıları iyice öğrendiğinden emin olmak için tüm tabloyu tekrar cevapla.

En iyi sonuçlar için her gün düzenli tekrar yapmak ve soru çözmek gereklidir. Öğrenilen bilgiler tekrar edilmedikçe unutulabilir, bu nedenle tekrar yapmayı asla ihmal etmeyin. Öğrenmiş olduğunuz sayıları nasılsa biliyorum diyerek tekrar etmekten kaçınmamalı ve tüm tabloyu tamamen ezberleyene kadar düzenli olarak tekrar etmelisiniz.

Çarpım tablosu alıştırmaları

Sitemizdeki alıştırmalara tıkladığınızda öncelikle bir tablo göreceksiniz. Bu tablodaki işlemleri yaptıkça yapınca “ileri” butonuna basın. Eğer yanlış yaptığınız işlem varsa ekranda cevabıyla birlikte görünür. Tüm işlemleri doğru yaptıysanız “Tebrikler” şeklinde bir tebrik mesajı alırsınız. Her alıştırmada “ileri” butonuna basarak ilerleyebilirsiniz.

Alıştırmaların sonunda sonuçlarınız listelenir. Hangi çalışmada ne kadar doğru yaptığınız, yaptığınız yanlışlar ve başarı yüzdeniz gibi sonuçlar görebilirsiniz. Böylece her bir sayı için başarı durumunuzu görüntüleyebilirsiniz. Başarılı olamadığınız sayılar için tekrar çalışabilir ve testleri yeniden yapabilirsiniz. Eğer önceki durumunuzu not ederseniz sonraki çalışmada ne kadar ilerleme kaydettiğinizi daha rahat görebilirsiniz.

Öğrenmekte zorlanıyorsanız her bir sayıya belli bir süre verin. Tabloyu birkaç kez okuyun ve alıştırmalara geçin. Yazarak öğrenmek sizin için daha kolaysa her alıştırmada gördüğünüz soruları bir de kâğıda yazın ve o şekilde cevaplayın. Bir sayının çarpımlarını öğrenmek çok uzun sürüyorsa endişelenmeyin, topu topu 10 sayı var ve belli bir aşamadan sonra çarpımlar katları şeklinde ilerliyor. Küçük sayıların çarpımlarını iyice öğrendiğinizde büyük sayıların zorluğu da azalacak ve öğrenme hızınız artacaktır.

Çarpım tablosu öğrenmenin önemi

Matematikte pek çok işlem için belki de “ne işime yarayacak ki?” sorusu sıkça sorulur. Ancak çarpım tablosunda durum hiç de böyle değildir. Hesaplamalarımızı hızlı ve doğru bir şekilde yapabilmek için en temel işlemleri bilmemiz son derece önemlidir. Bu işlemler yalnızca okulda değil hayatın her alanında karşımıza çıkarlar ve işlerimizi kolaylaştırırlar. Bu nedenle beynin en iyi çalıştığı ve bilgileri en kolay sakladığı dönem olan ilkokul yıllarında çarpım tablosunun öğrenilmesi gerekir. Sitemizde gerek oyunlardan gerekse tablolardan faydalanarak siz de kolayca işlemleri yapabilir hale gelirsiniz.

Sonuç olarak çarpım tablosunu öğrenmeniz için geliştirdiğimiz çalışmaları takip ederek ve düzenli tekrarlar yaparak kısa sürede tüm sayıların çarpımlarını hatasız bir şekilde yapabilecek duruma gelebilirsiniz. Önemli olan her soruyu üşenmeden ve basitliğine ya da zorluğuna bakmadan çözmek ve çalışmaya devam etmektir.

Sebahattin Soyluçarpım tablosu oyunu kullanıcılar tarafından internette en çok aranan online çarpma oyunudur. Sebahattin Soylu çarpma oyunu öğrencilerin çarpım tablosunu eğlenceli bir şekilde öğrenmesi için geliştirilmiştir.

Çarpım tablosu oyunu öğretmen tarafından sınıf içinde kullanılabileceği gibi öğrenciler tarafından bireysel olarak da oynanabilir.

Sebahattin Soylu çarpım tablosu oyunu nasıl oynanır?

Sebahattin Soylu matematik oyunları bilgisayar, tablet ve telefonda oynanabilmektedir. Telefonda oynamak için telefonu yatay konuma getirmeniz gerekebilir. Aşağıdaki resmin üzerine tıklayınca çarpım tablosunu oyunu açılacaktır.  Oyun ekranı açıldıktan sonra BAŞLA butonuna tıklayarak hemen oynamaya başlayabilirsin. İstersen AYARLAR butonuyla oyun için süreyi ve çarpılacak sayıları değiştirebilirsin.

Sebahattin Soylu Çarpım Tablosu Oyunu

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır