yazıyı metne çevirme / Resimdeki Yazıyı Metne Çevirme - Fotoğrafı Yazıya çevirme

Yazıyı Metne Çevirme

yazıyı metne çevirme

Bazı durumlarda fotoğraf olarak tutarız notlarımızı. Hatta bunu üniversite öğrencilerinin çok sık yaptığını söylemek yanlış olmayacaktır. Bazı durumlarda bu resmini çektiğimiz fotoğraflardaki yazıyı metine dökmemiz gerekir. Lakin bazı metinleri yazıya döküp metine çevirmek oldukça zahmetli olabiliyor. Durum böyle olunca bir çok kişi fotoğrafı yazıya çevirme işlemini oldukça sık aratmakta. Siz değerli okuyucularımız için bu yazımızda resimdeki yazıyı metine çevirme işleminin nasıl yapılabileceğini anlatacağız.

Fotoğrafı Yazıya Çevirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu işlemi gerçekleştirmeden önce dikkat etmemiz gereken bir kaç husus bulunuyor. Bu hususlardan birisi de resimdeki metin hangi dilde yazıldıysa kullanılan sitenin bu dile destek vermesi. Yoksa çevirme işlemi yaptığınız zaman bir çok karakter bozuk bir şekilde çıkacaktır. Önceden bir kaç deneme gerçekleştirdim ve bazı sitelerin Türkçe&#;yi desteklemediğini i,ş,ç,ö gibi harflerin bozuklara neden olduğunun farkına vardım. Sizler için Türkçe&#;yi destekleyen siteleri paylaşacağım.

1- seafoodplus.info RESMİ YAZIYA ÇEVİRME

  • İlk önce buradan seafoodplus.info sayfasını açın.
fotoğrafı yazıya çevirme

fotoğrafı yazıya çevirme

  • 1 numaralı yerden ilk önce resmimi seçiyoruz. Daha sonra metin hangi dil ise iki numaralı alanda onu seçiyor ve hangi dosya formatına çevrilmesini istiyorsak onu seçiyoruz. Üçüncü kısımda ise Convert yani dönüştür butonuna basarak işlemi başlatıyoruz.
  • Dönüştürme işlemi bittikten sonra çıktıyı isterseniz indirebilirsiniz. Eğer ki 15&#;ten fazla sayfayı çevirecekseniz sitede bir üyelik açmanız gerekiyor. Lakin VPN gibi şeylerle IP numaranızı değiştirip, bu durumu atlatabilirsiniz.

2. i2OCR 

Resmi Yazıya Çevirme

Fotoğrafı yazıya çevirme siteleri içerisinde en iyilerinden birisi de i2ocr&#;dir. Bu sitede istediğiniz kadar metni yazıya çevirebilirsiniz. Yani yukarıdaki site gibi herhangi sınırın olmadığını belirtelim. Bu sitede Türkçe dil desteği mevcut. Türkçe&#;nin yanı sıra bir çok dilinde desteğinin bulunduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu sitede PDF&#;deki metinleri de yazıya çevirmeniz mümkün. Oldukça kolay ve kullanışlı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

3. ABBYY FineReader Online

FineReader biraz yukardakilerine göre farklı diyebiliriz. Eskiden online bir sistem üzerinden resmi yazıya çevirme işlemini rahatlıkla yapabiliyordunuz. Lakin artık bu sistemlerine son vermişler gibi duruyor. Ayrıca artık fotoğrafı yazıya çevirme işlemi yapamıyorsunuz. Sisteme kayıt oluyorsunuz ve işletim sisteminize uygun olan sürümünü indiriyorsanız. Bu program sayesinde PDF  formatında olan notlarınızı veya yazılarınızı metine dönüştürebiliyorsunuz. Resim üzerinde herhangi bir deneme gerçekleştirmedim. Fotoğraf ile denemenizde fayda var.

Resimdeki Yazıyı Metne Çevirme Siteleri Nasıl Çalışır?

OCR teknolojisi kullanılmakta bu sitelerde veya bu işi yapan programlarda. OCR Optical Character Recognition açılımının kısaltılmış halidir. Bu sistem basılı veya el yazısı ile yazmış olduğunuz dökümanlardaki ve resimlerdeki harfleri, karakterleri tarar daha sonra bunları bunları ASCII kodlarına çevirir. Yani bilgisayarın anlayacağı şekle dönüştürür ve size sunar. Önceden bu işlemler Scanner dediğimiz tarayıcılar ile yapılmaktaydı. Artık yukarıda vermiş olduğumuz sitelerin iyice gelişmesi ile birlikte işler bu sistemler üzerinden ilerlemektedir.

Yazılı resimlerdeki metinler üzerinde çalışacağınız zaman, bu metinleri elle yazıya dökmenin ne kadar zor bir işlem olacağını tahmin edebiliyorsunuzdur. Bizler de, hiç zahmete girmenize gerek kalmadan, taranmış bir resimde bulunan yazıları, metne nasıl dönüştürebileceğinizi anlattık.

Resimdeki Yazılar Nasıl Metne Çevrilir?

  • Microsoft OneNote ile Metin Kopyalama
  • Online OCR Hizmeti ile Metin Çevirme

Resimlerdeki yazıları metne dönüştürmek için çeşitli OCR uygulamalarını kullanabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantılardan bu uygulamalara ulaşabilirsiniz. Biz bu anlatımda Microsoft Office ile birlikte gelen OneNote uygulamasını ve online OCR hizmetini kullanacağız.

Microsoft OneNote ile Metin Kopyalama

  • Office uygulamalarıyla gelen OneNote uygulamasını başlattıktan sonra, üstteki menüden Ekle > Resim adımlarını izliyoruz.
  • Bilgisayarınızda bulunan görseli seçtikten sonra Ekle butonuna tıklayarak, görseli OneNote çalışma ekranına ekliyoruz.
  • Resimi çalışma ekranına ekledikten sonra sağ tıklayarak, Resimden Metin Kopyala seçeneğine tıklıyoruz.
  • Resimden Metin Kopyala seçeneğini kullanarak, bu metni arabelleğe kopyalamış olduk. Şimdi boş bir metin belgesi açarak Yapıştır kısayoluyla bu metni yapıştırıyoruz. Metni çevirdiğiniz görselin kalitesinden ve yazı tipinden dolayı yazım hatalarıyla karşılaşabilirsiniz. Ancak metnin tamamını yazmadığınızı düşünürsek, düzenlemek daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.

Online OCR Hizmeti ile Metin Çevirme

  • Herhangi bir program yüklemenize gerek kalmadan, internet sitesi üzerinden bu işlemlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Öncelikle web sitesine giriyoruz.
  • İlk olarak Select file butonuna basarak görseli yüklüyoruz.
  • Daha sonra 2. adım kısmından dil seçimi yapıyoruz. Çevrilen metinin Word, Excel ya da Not Defteri formatlarına uygun şekilde indirilebilmesi için buradan da uygun olanını seçiyoruz ve ardından Convert tuşuna basıyoruz.
  • Kısa bir süre sonra dönüştürülen metni ve indirilmeye hazır dosyayı hemen alt kısımda görebilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi ufak tefek yazım hatalarıyla karşılaşabilirsiniz. Kontrol etmenizde fayda var.
One Note ile metne çevirme
1)"Görev çubuğundaki",  Arama penceresine" (Mercek) tıklayıp, "onenote" yazın. Gelen sonuçlardan "OneNote " Masaüstü uygulamasına tıklayarak çalıştırın.

2)"Ekle" sekmesinde, "Resimler" ikonuna tıklayarak, Bilgisayarınızdan resim yükleyin.
 3)Ekran alıntısı olarak kaydedilmiş, içerisinde metin bulunan resim üzerine, Mouse sağ klik tıklayın. "Resimden Metin kopyala" seçeneğine tıklayın. Ardından bir alt satıra tıklayıp sağ klik yapıştır seçeneğini kullanın. Böylelikle, Üstte Resim formatında bulunan resmi bir altta resim halinden text formatına çevrilmiş halini elde etmiş olursunuz.

Google Drive ile metne çevirme
1)Google oturumumuzu açıp, Google uygulamalarından "Drive" ikonuna tıklayarak açınız. Yeni Bir Klasör oluşturup, Metne dönüştürmek istediğimiz resim dosyasını sürükleyip ortaya bırakın.

2)Yüklenen resim dosyası üzerinde sağ klik, "Birlikte aç", Ardından Google Dokümanları seçiniz.

3)Açılan Google Dokümanlar sayfasında, Üstte resim dosyası ve hemen altında Resmin içerisinde bulunan yazıların algılanarak metne dönüştürülmüş (OCR) halini elde edersiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir