uzun hikaye filmi ve kitabı arasındaki farklar / Perfume: Kitap ve Filme dair bir karşılaştırma - Hatice Tamaç - Ne Okuyorum?

Uzun Hikaye Filmi Ve Kitabı Arasındaki Farklar

uzun hikaye filmi ve kitabı arasındaki farklar

Hikayeden Filme:Uzun Hikaye

Uzun Hikâye, bir trenler, tren istasyonları ve kasabalar hikâyesidir Dışa kapalı, basit ve sade iç olaylarıyla zengin kasabalardır bu kasabalar. Filmde diyordu ya: “Ah bu küçük kasabalar! Her biri bir karşılıksız sevda cehennemi!”


Hikayeden Filme:Uzun Hikaye

Mustafa Kutlu’nun hikâyelerini severim. ’lerde, Hareket dergisinde okumuştum ilk hikâyelerini. Bizim gibi olan, içimizden birinin hikâyesini anlatırdı hep. Gönül İşi ve Ortadaki Adam ilk hikâye kitaplarıydı. Uzun Hikâye’yi okuduğumda, ’li ’lı yılların taşra kasabalarındaki günlük hayat kesitlerinden izler görmüş ve bu kasabaların merkeze veya “medeniyet”e bağlanma sırrı olan demir yollarının ve tren istasyonlarının büyüsünü sezmiştim. Öyle ya, yüzyıllardır sadece toprak yollar kullanan taşra kasabaları, ilk defa teknolojik ve “medeni” demiryollarını görüyor; istasyon binaları ve lojmanlar, o kasabaların “modernleşen” yüzleriydi. Kasaba halkını şaşkın ve hayran bırakan yüzleri Tarım toplumundan sanayi toplumuna geçişteki şaşkınlık ve hayranlık Trenlere, raylara, istasyonlara çocuk safiyeti ve masumiyeti ile bakış Uzun Hikâye’yi okuduğumda çocukluğum ve ilk gençlik çağımın tren istasyonlarına gittim. Duman ve buhar içinden çıkıp gelen, tiz düdüğüyle gelecek istasyona mesaj gönderen o dev trenin yanındaki küçük çocuk hep tren ve istasyon sevdası taşıdı ömür boyu. Nazım Kurşunlu’nun “Dumanlı’da Telâki” piyesin de o yüzden sevmiştim zaten.

Uzun Hikâye’nin kısa kurgusu

Hikâye ile filmin karşılaştırması için, hikâyenin kurgusuna kısaca girelim

Hikâye, Bulgaristan göçmeni Pelvan Sülüman’ın torunu Ali’nin hikâyesi Vaktiyle Bulgaristan’dan İstanbul’a göçen Pelvan Sülüman, İstanbul’da da tutunamaz ve bir süre sonra ölür. Torunu Ali, bir sinemacının kızını kaçırır ve Anadolu’ya geçer. Çünkü yazarın amacı, Anadolu kasabalarını anlatmaktır; İstanbul’u değil Ali ve karısının ilk durağı küçük bir kasabadır ve orada ev olarak eski bir vagon’a yerleşirler; Ali bir okulda kâtiplik bulur. İkinci kasabada zahire tüccarı kâtibi, üçüncü kasabada arzuhalci, dördüncü kasabada kitapçılık yapar. İkinci kasabada anne ölür; Ali ve oğlu Mustafa sonraki hayatlarında ve kasabalarda baş başa kalmışlardır. Her gittikleri kasabada başı bir belaya bulaşan Ali, sonunda hapse girer. Son kasabada oğlu Mustafa, eşraf kızı Feride’yi kaçırmak ister ama Feride buna yanaşmaz. Mustafa o kasabadan trenle ayrılır ve babasının hayatını yeni baştan yaşamaya, yani yeni bir “uzun hikâye”ye başlar.

Ali’nin başı bir kasabada okul müdürüyle, diğer kasabada belediye başkanıyla derde girer. Buralardan trenle ayrılırlar. Diğer kasabada ise Mustafa ile savcının kızının aşkı yüzünden. Bu defa taşıtları kamyondur. Son kasabada ise Yeşilhanyeri gazetesindeki bir yazısından dolayı Ali hapse girer. Hikâyede, olay ve şahıs zenginliği üçüncü kasabada artar. Ali’nin arzuhalcilik yaptığı kasabada, olaya Çerçi Abdullah ve oğlu Celal, öğretmen Saadet, savcının kızı Ayla, Üçgen Erdoğan, leblebici Tahir, gazozcu Nurettin, sinemacı Refik olaya dahil olur. Kas erimesi hastalığına tutulduğu için yatalak olan Celal, Ayla’ya tutkundur; Mustafa da aynı kıza tutkundur ama Celal için aşkını itiraf etmekten vaz geçer.

Hikâyenin final kasabası, Hanyeri’dir. Ali burada kitapçı dükkânı açar, Yeşilhanyeri gazetesinde yazılar yazar; yazılarından dolayı tutuklanır. Olaya tabelacı Kara Turan, kuaför Mualla ve kızı Suna, Hancızadeler’in kızı Feride dâhil olur. Kara Turan, Suna’ya âşıktır, aşkı için çılgınca şeyler yapar. Bu kasabada olaya dahil olan gazete sahibi Musa Çavuş ve amatör-yerel tarihçi emekli öğretmen Şeref bey de dahil olur. Musa Çavuş, gazetesini ülke çapında bir gazete yapma; Şeref bey de bir tarihçi olarak keşfedilme ve meşhur olma sevdasındadır. Hancızadelerden fotoğrafçı Selami de bu kasabada olaya dâhil olur ve öğretmen Sevim hanımla yeğeni Feride’nin peşine takılıp taciz eder. Sevim hanım ve Feride kitapçı dükkânına sığınırlar. Onları Selami’nin elinden Mustafa kurtarır. Mustafa, Feride’ye âşıktır. İki gencin aşkı dillerde dolaşmaya başlayınca, Mustafa şehri terk etmek zorunda kalır. Babası hapistedir. Hikâyede insanlardan başka, saka kuşu, küpe çiçeği, mızıka ve bir daktilo vardır. Saka kuşu ve küpe çiçeği kırsallığı ve pastoralliği yansıtırken, mızıka ve daktilo, tren ile beraber sanayii yansıtır. Tabii en baskın sanayi unsuru trendir.

Uzun Hikâye’yi Yiğit Güralp senaryolaştırmış. Senaryoya uyarlamada Osman Sınav’ın da etkisinin olduğunu zannediyorum. Film bize bunu hissettiriyor. Çünkü filmde Osman Sınav’ın sinemacı hassasiyeti de ayan-beyan görülüyor.

Hikâyeci taşra kasabalarındaki renkliliği, zenginliği ve farklılığı aktarma çabasıyla her kasabanın ayrı özelliklerini ele alırken anlatmanın verdiği rahatlıkla hareket eder fakat sinemacı için bu rahatlık, zaaf uyandırır ve takibi zorlaştırır. O yüzden, Kutlu’nun rahatlığını, senaryoda beklemek doğru değil. Sinema bir odak etrafında anlatır/gösterir hikâyeyi. Çok odaklılık sinemada verimli değildir. Bu yüzden filmde baştaki ve sonraki “İyi insan be!” eklemesi dışında ekleme yok ama bazı kısaltmalar, ufak tefek değişiklikler, yer değiştirmeler, kişi ve olay kaydırmalar var.

Bir filmde bir aşk yeter

İlk kasabada, Ali okul bahçesinde yetiştirdiği sebzeleri at arabasıyla dağıtırken, filmde, halkın “kayıklı motor” dediği motosikletle yapılmıştır. Bu sahne için hikâyedeki at arabası kullanılsaydı, daha etkili olurdu. Hikâyede, Feride son kasaba olan Hanyeri’nde iken, filmde, bir önceki kasabaya kaydırılmış; bir önceki kasabada olan Ayla ise, son kasabaya kaydırılmış. Bu durumda, hikâyede terk edilen sevgili olan Ayla, filmde beraberce kaçılan sevgili olmuş. Filmde, Kara Turan’ın Suna’ya olan aşkı işlenmemiş. Hikâyedeki Turan’ın uçan balondan gül saçması gibi etkili bir olayı, Osman Sınav, filmde Mustafa’ya yaptırmış ve Ayla’nın evine gül serptirmiş. Zaten anlaşılan o ki, Osman Sınav, son iki kasabayı harmanlayarak sinema için daha derli toplu hâle getirmiş. Hikâyenin finalinde, Mustafa, Feride’yi kaçırmak ister ama kaçıramaz; filmde ise Mustafa, Ayla’yı kaçırır. O sahnedeki tren görüntüsü harikadır.

Anlaşılan Osman Sınav, “Bir filmde bir aşk yeter; kafa karıştırmaya ve ‘esas oğlan’ın aşkını gölgelemeye gerek yok.” diye düşünmüş ve filmde Kara Turan’ın aşkını yok saymış.

Yeşilhanyeri gazetesinde yazılar yazan Ali’nin başına gelen olumsuzluklar, hikâyede biraz zayıf kalmışken, filmde Ayla’nın babası savcının Ali’ye buğuz bağlamasıyla, olayın akış yönünün değiştirilme sebebi daha da güçlü hale getirilmiştir. Hikâyede, Mustafa-Feride ilişkisinde maraza çıkaran tip Foto Selami iken, filmde, bu rol İstanbul’dan gelen ve savcının akrabası olan gence verilmiştir. Hikâyeyi okuduğumda beni en çok etkileyen kişilerden biri Hanyeri yerel tarihçisi Şeref bey idi. Amatör ruhla yaptığı araştırmaların Ankara tarafından keşfedileceği beklentisi taşıyan bu gayretli insana benzeyen pek çok amatör araştırmacı vardır kasabalarda. Onların hayatı, her gece ümit, her sabah hayal kırıklığıdır Hele ’lerde, ’larda! Yeşilhanyeri gazetesini çıkaran Musa Çavuş da, ülke çapında bir gazete çıkarma sevdasındadır. Ah bu masum çocukları saf Anadolu’nun! Ben yönetmen veya senarist olsam bu çileyi de koyardım filme.

Ah bu gönül şarkıları!

Dikkat ederseniz, Ali’nin hak ve adalet aramasına hiç girmedim. Çünkü ben hikâyeyi de filmi de Ali merkezli değil, “tren, istasyonlar ve taşra kasabaları” merkezli algılamıştım. Ali’nin mücâdeleciliği ve bu özelliğinden dolayı kasaba kasaba dolaşması, sadece hikâyenin şirazesi idi benim için. Hikâyede, mızıka ve daktilo bir leit motif olarak önemli yer tutar ama filmde mızıkaya gerekli yer verilmemiş. Hikâyede Safiye Ayla, Hamiyet Yüceses ve Neşet Ertaş şarkı ve türküleriyle zikredilirken, filmde sadece Safiye Ayla kullanılmış”Ah bu gönül şarkıları”nı finalde Safiye Ayla söyleseydi çok daha iyi olurdu.


Mustafa Kutlu’nun rahat ve sinematografik anlatımı, filme de yansımış. Senarist ve yönetmen, olay odaklaması konusu dışında sinemaya aktarırken pek zorluk çekmemişlerdir muhtemelen. Filmde en beğendiğim sahnelerden biri, azgın bir boğa gibi gelen tren, baba, çocuk ve vagon evin olduğu sahnelerdir. Tren azgın, hışımlı, öfkeli ve büyük gövdesinden dumanlar çıkan bir boğa gibi girer ya istasyonaTren, burnundan soluyan bir boğanın öfkeli soluması gibi ses çıkarır ya! Üzerinize üzerinize gelişi sizi ürpertir ya! Sonra o dev gibi boğa istasyona girdiğinde sakinleşir ya! İşte bu sahneler, harika fotoğraflarla çok güzel anlatılmış Şiir gibidir o sahneler Ve Ali Uzun boylu, güçlü, kendine aşırı güvenen bir tip Güçlü görünüşü, tren gücüyle özdeşlemiş Kenan İmirzalıoğlu’na yakışmış bu rol. Uzun Hikâye, bir trenler, tren istasyonları ve kasabalar hikâyesidir Dışa kapalı, basit ve sade iç olaylarıyla zengin kasabalardır bu kasabalar. Filmde diyordu ya: “Ah bu küçük kasabalar! Her biri bir karşılıksız sevda cehennemi!” Anlatmanın rahatlığından, sinemanın odak yoğunluğuna uyarlanmış güzel bir film Uzun Hikâye Zamanı geçmeyecek ve her zaman aynı tazelikte seyredilebilecek bir film.

Kitaptan Farklı Olan 15 Film

Dürüst olalım: Film temelde asla kitap kadar iyi değildir. Kitabı hiç okumadıysanız, film size küçük bir mükemmellik dilimine benzeyebilir, ancak bir romandaki şeylerin gidişine alışınca, herhangi bir ekrana alışmak gerçekten zor değişir. Aşağıdaki roman ve klasik hikayelerin film uyarlamaları orijinal versiyonlardan oldukça farklıydı. Elbette, bazıları karakterlere daha mutlu bir son verecek şekilde değiştirildi, bazıları işleri daha az karmaşık hale getirdi, bazıları da aynı hikayeye sadık kalmaya çalıştı, ancak bir şekilde tamamen farklı bir his ya da sonuç ortaya çıktı! Bu filmleri olduğu gibi sevseniz bile, orijinal hikayelerin nasıl gittiğini bilmek ve daha önce yapmadıysanız kitabı okumak isteyip istemediğinizi görmek her zaman harikadır. İşte tamamen ve tamamen kitaptan sapan 15 film.

15 P.S. Seni seviyorum

Trajik aşk hikayesinin kitap ve film versiyonları arasında birkaç fark var., Not; Seni seviyorum. Spoiler uyarısı: Gerry, kitapta mucizevi bir şekilde hayatta kalacağımızdan değil, istediğimiz kadar! En büyük fark, hikayenin ayarlanması: Film New York'ta ve kitap İrlanda'da. Emerald Isle, filmde yer alıyor (ve bize büyük bir asa veriyor), ama yalnızca kısaca. Diğer önemli fark, filmdeki bazı karakterlerin tamamen ortadan kalkmasıdır. Kitapta Holly'nin üç erkek kardeşi ve bir babası var, ama kitapta, sadece OTT annesi ve çılgın kız kardeşi. O aslında bir aile galinden çok daha fazlası! Filmin daha aksiyon dolu olmasına rağmen, Holly'nin kitaptaki Gerry'nin ölümünün ardından duygusal olarak hayatta kalma konusundaki iç mücadelesine daha fazla odaklanıldı. Her ikisi de olsa harika!

14 Külkedisi

Disney'in Külkedisi ile orijinal Brothers Grimm versiyonu arasındaki farkların, sonuncusunun tam olarak aile dostu olmadığı gerçeğinden kaynaklandığı çok açık! Disney versiyonunun nasıl gittiğini hepimiz biliyoruz-Külkedisi kendi evinde bir köledir, peri vaftiz annesi yardımı ile topa gizlice girer, prens ile dans eder, sonra onu bulur ve onu uzaklaştırır. Orijinal öykünün dışında bırakılan ayrıntılar arasında, Sindirella'nın basamaklarından birinin topuklarını kestiği, diğeri ise parmaklarını kestiği ve böylece cam terliğin içine sıkma umudunun olduğu belirtiliyor. Ayakkabıda kan görünmesi nedeniyle planları engelleniyor ve Sindirella'nın düğününe gitme zamanı geldiğinde gözleri kuşlar tarafından gagalanıyor. Bu yüzden biraz daha yoğun! Ayrıca, orjinalinde peri vaftiz annesi yoktur; Bunun yerine Külkedisi'nin annesinin mezarı tarafından faydalı bir ağaç var. Heyecan verici bir yere yakın değil!

13 Iraksak

ıraksak Veronica Roth tarafından yazılan dizi, büyük ekrana uyarlandığında oldukça farklı görünüyordu. Başlıca farklılıklardan biri, Edward'ın kitaptaki karakterinin oldukça önemli olması ve gözünün Peter tarafından bıçaklanmasından kaynaklanıyor. Filmde kıyaslama yapmak için zar zor zaman geçiriyor! Peter ayrıca, filmdeki kitaptan ziyade bir kabadayıdır; tek yaptığı Tris'i kışkırtmak ve onu uçağa taşıdıkları saldırıyı başlatmak için yorum yapmaktır. Bu hala kötü, ama kitapta yatağını mahvediyor, duştan sonra havlunu alıyor, hissediyor ve elbette Edward'ı gözler önüne seriyor. Diziye bir bütün olarak bakıldığında, üçüncü ve son kitap iki filme ayrıldı. Ama görünüşe göre, Tris kitapta olduğu gibi ekranda ölmeyecek, bu yüzden oldukça sert bir değişim!

12 Tilki ve Tazı

Disney'in Tilki ve tazı aslında yılında yazılmış bir roman üzerine kuruludur ve evet, tahmin ettiniz: animasyonlu sürümden çok daha üzücü! Disney versiyonu bir tilki ve bir tazı BFF olarak büyüyor ve birbirlerine karşı dönüyor. Arkadaş olmaya dönerler ve Bakır tazı mutlu bir şekilde efendisine hizmet eder, Todd ise tilki kız arkadaşıyla yaşar (pun). Fakat kitapta, avcı köpeklerinden biri gerçekte bir trene çarpıyor ve öldürülüyor, bildiğimiz versiyonun aksine, klasik Disney tarzında köpeğin trenden aldığı yaralar kırık bacağına indirgeniyor! Ayrıca, avcı kitapta daha fazla psikopattır ve tilki eşlerini ve çocuklarını öldürür. Hem tilki hem de tazı sonunda tükenme ve atıştan ölür. Dürüst olmak gerekirse, filmi gerçekten tercih ediyoruz..

11 Ben Efsaneyim

Ben Efsaneyim Film, orijinal romandan birkaç şekilde ayrıldı. Will Smith'in başrolünü Dr. Robert Neville (aslen sarışın ve Almandı) olarak gören bu, beyinsiz zombi-ish figürleri haline gelen veba hastalığına yakalanmış insanlar tarafından ele geçirilen bir dünyanın hikayesi. Kitapta, yaratıklar aslında vampirdir ve çok daha kurnazdırlar ve aslında temel kişilikleri vardır, oysa filmde sadece yıkıcı, akılsız blob tipi şeyler vardır. Filmin sonunda Dr. Robert, veba tedavisini sağlıklı bir kadına ve erkeğe verdikten sonra insan ırkının geleceği için kendini feda eder. Kitapta, hapsedilmesine ve idam edilmesine rağmen hala ölüyor. Hala farklı bir iç karartıcı olsa da, iç karartıcı. Bu hikayenin en üzücü kısmı şüphesiz ki tek arkadaşı olan ve sonra ölen köpek. İnsanları al ve köpeği geri ver!

10 Bayan Peregrine'nin Tuhaf Çocuklar İçin Evi

yılında gösterime giren film uyarlaması Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocuklar İçin Evi Orijinal romandan bazı tuhaf farklılıklar var. Bunu görmemiş olanlar için, bu hikaye, onlardan biri olduğunu keşfetmeden önce, her biri olağanüstü bir yeteneğe sahip, zaman geçiren bir grup çocuğu keşfeden bir çocuk hakkında. Başlıca farklılıklardan biri, kitapta, kız arkadaşı Emma'nın oldukça ateşli olmasıdır. Kelimenin tam anlamıyla, elleri ile ateş yakıyor. Filmde, çok daha sakin ve onun yerine havada yüzebilme yeteneğine sahip, ki bu da evdeki farklı bir çocuğun yeteneği. Kitabın sonu da oldukça farklı ve günümüzde eğlence parkı yerine terkedilmiş bir deniz fenerinde savaşan çocukları görüyor. Ancak bu filmin görsel efektlerini hatalandıramazsınız - hikaye değişimlerinde bile, güzel bir manzara!

9 Pinokyo

Her Disney resminin aslında biraz uğursuz olan ve çocuk dostu olmayan bir hikayeye dayandığını varsayabilirsiniz. Disney’in içinde Pinokyo, tahta kukla ve onun kriket vicdanı Jiminy, okula yola çıktı ve kötü seçimlerin sonuçlarıyla karşı karşıya kaldı. Kitapta, Pinokyo'nun karakteri düpedüz yaramazdır; yürümeyi öğrenir ve tiyatro kitaplarına bir bilet almak için okul kitaplarını satar bitirmez kaçar. Pinokyo neredeyse tilki ve kedi tarafından asılıyor ve Geppetto şüpheli çocuk istismarı nedeniyle hapse atılıyor. Ve iki versiyonu temelde karşılaştırmanın ötesine alan son bir hamle olarak, Pinokyo aslında onu düzeltmeye çalışan konuşan cırcırı öldürür. O ve Jiminy'nin filminde arkadaş ve Collodi'nin versiyonunda onu öldürüyor. Jiminy olmasaydı Pinokyo olmazdı, Disney'in bu değişikliği yapmasından memnunuz.!

8 Parlayan

Söylentiye göre bu yazarı Parlama, Stephen King, edebi şaheserinin film uyarlamasından etkilenmedi. Filmde kahramanın adı John Daniel Torrance'den Jack Torrance olarak değiştirildi ve Wendy Torrance sarışın güzellikten ilginç sarışın olmayanlara geçti. Filmde, Danny'nin yalnızca Grady ikizleri ve ikonik kan seli ile ilgili vizyonu var, ama aslında bunun yerine her şeyi görüyor. Bir başka önemli fark: “Tüm çalışma ve oyun yok, Jack'in sıkıcı bir çocuk olmasını sağlar” filminin ikonik çizgisi aslında kitapta görünmüyor ve “İşte Johnny” de yok. Ayrıca, John'un filmdeki baltası aslında aslen bir Mallet. Ne? Kitapta, Dick, Wendy ve Danny'nin güvenliğini sağlamayı başardı, ancak filmde bir baltanın ucunda kanlı bir uçla karşılaşıyor. Henüz yalan söylediğini hissediyor musun? Yaparız!

7 Açlık Oyunları

Kitaptan en az birkaç farklılık olmasaydı, gerçekten genç-yetişkin, distopik bir film uyarlaması olurdu mu?? Açlık Oyunları Açlık Oyunları'na girmeye ve Capitol'daki insanların eğlencesi için ölümle savaşmaya zorlanan Katniss Everdeen'in hikayesini izler. Filmde kitaptan çok daha fazla bulunan Başkan Snow ve filmde görünmeyen Madge karakteri gibi birkaç karakter biraz farklı. Kaba! Sonunda haraçlara saldıran “mutasyonlar” aslında kitaptaki düşmüş haraçların hayaletleridir, oysa filmde sadece akılsız, kuduz hayvanlar. Katniss'in diğer haraçlardan daha küçük olduğu da söyleniyor, ancak filmde, aslında çoğundan daha uzun. Ayrıca, zavallı Peeta kitaptaki bacağını kaybeder ancak filmde kalmasını sağlar!

6 Defter

Onu sev ya da nefret et, onun etkisini inkar etmek zor Defter binlerce. Bizim için bu nihai romantizm hikayesi. Film, eski bir Nuh’un Alzheimer’den basmış Allie’ye iki genç aşığın hikayesini okuduğunu gösteriyor. Sonunda, Allie tekrar unutmadan önce hikayenin aslında onlar hakkında olduğunu hatırlıyor. Asıl fark, filmde, iki kişinin bakım personeli tarafından ayrıldıktan sonra tekrar bir araya gelip bir yatakta birlikte ölmeleridir. Evet, bu her seferinde gözyaşlarına boğulan şey! Ancak, kitapta aslında ölmüyorlar. Biraz daha mutlu bir şekilde sona eren Allie, Noah'ı tanıyor ve sonra birlikte yatmak üzere oldukları ima ediliyor. Bir bakıma, bu açıkça daha az trajik. Çünkü onların öldüğünü görmüyoruz. Ama bir süre ötmek zorundalar ve en azından birlikte yaşadıklarını bilerek filmde kapanıyoruz.!

5 Şafak Vakti Bölüm 2

Alacakaranlık kitap serisi ve film dizi arasında dağınık birkaç fark vardır, ancak ana ve unutulmaz fark, sonu olmalı Şafak Vakti. Bu noktada, Edward ve Bella evli ve yarı vampir yarı insan bir çocuğa sahipler (tam bir diş kümesiyle doğuyorlar) ve savaş alanında Volturi'yle yüzleşmek üzereler. neredeyse her kutsal kuralı çiğneyen ilk yer. Filmde, sonunda herkesin koltuklarını beyaz mafsallarla kavramasına neden olan devasa bir mücadele dizisi var. Bu sahnede, güzel Carlisle Cullen de dahil olmak üzere pek çok karakter ölüyor. Fakat o zaman bunun tümünün bir savaş yapıldığında ne olabileceğinin bir vizyonu olduğu ortaya çıktı ve bu yüzden iki taraf da kan dökmeden bir gün demeye karar verdi. Bu kitapta olmaz!

4 Küçük Denizkızı

Küçük Denizkızı hepimiz biliyoruz: Deniz kızı prenses sualtı krallığının sunabileceğinden fazlasını arıyor, insan prensine aşık oluyor, bir çift bacak için güzel sesini takas ediyor, böylece karada onunla tanışabiliyor, sonra aranjman onu tekrar ısırmaya geliyor deniz cadısı prens'i kendisi için çaldığında yeni edindiği arka taraf. Bu sürümde sadece birkaç küçük detay var! Deniz cadısı ile olan asıl pazarlığında Ariel, Eric'in ona aşık olmasını sağlayamazsa ölecek, oysa filmde sadece deniz kızı olmaya geri dönecek. Orijinal pazarlığın bir başka koşulu da, Ariel'in bacaklarıyla attığı her adımın keskin camın üzerinde yürüyormuş gibi hissetmesidir. Her gün bize deniz kızı hayat ver! Her neyse, prens başka biriyle evlenmeyi bıraktı ve Ariel kendini okyanusa attı ve deniz köpüğü oldu..

3 Forrest Gump

Kitap ve film sürümleri arasında birkaç farklılıklar var. Forrest Gump, ve bu farklılıklar oldukça önemli! Film, Forrest'in tamamen haksız Jenny'nin ölümsüz sevgisine odaklanırken, tüm muhteşem maceraları da arka plana benziyor, kitap bunun tam tersini yapıyor. Forrest karakteri değiştirildi ve gündemsiz ve görüşsüz çok basit bir erkeğe dönüşürken, kitap biraz daha soğuk ve daha karmaşık bir karaktere sahipti. Film Jenny'nin ölümüyle sona erer ve Forrest çocuklarını yalnız büyütmek zorunda kalır. Fakat kitapta Jenny aslında hayatta kalır, fakat başka bir erkekle evlenir ve onunla bir bebeği olur. Kitap, Forrest ile arkadaşı Bubba'nın anısına kendi karides işletmesini başlatmasıyla da bitiyor. Orijinal yazar Winston Groom, tüm değişikliklerden çok memnun değildi ve ikinci kitapta da öyle dedi.!

2 Kardeşimin Kaleci

Kitap ya da film, Kardeşimin bekçisi gözyaşlarına boğacaksın. Öyküler, lösemiye sahip olan ve ebeveynleri Anna adında başka bir çocuğu olan ve tamamen onun için bir organ bağışçısı olan Kate ile ilgili. Bütün bunlar Anna 13 yaşına geldiğinde ve ailesini tıbbi kurtuluş için dava açtığında darbeler geliyor. Kate, kız kardeşinin organlarını kabul etmeyi reddetti ve kanserle olan savaşını kaybetti. Cidden, ağlamamaya cesaret ediyoruz. Filmde, son tamamen farklı! Kate hayatta kalıyor çünkü Anna bir araba kazası geçirdi ve öldü. Organları daha sonra alınır ve Kate'e verilir. Böylece kız kardeşlerin rolleri filmde tamamen tersine döndü. Müdür, bu kararı, bunun gibi gerçek hayat senaryosuna son vermesinin daha muhtemel olduğunu açıklayarak haklı buldu. “Gerçekte, bu hikayelerin hiçbiri kitabın yaptığı gibi bitmedi” dedi..

1 Harry Potter

Harry Potter film dizisi ve Harry Potter kitapları arasındaki tüm farklılıkları listelemek için yeterli zamanımız veya yerimiz yok, bu yüzden temellerini saklamamız gerekecek! Albus Dumbledore'un karakteri üçüncü filmden tamamen farklı ve hepimizin bildiği ve sevdiği nazik, sakin ve her şeyi bilen bir sihirbazdan çok daha fazla sıcakkanlı bir müdür. Squib'lerin (büyülü ebeveynlerin büyülü olmayan çocukları), bir grup Quidditch eşleşmesinin, Marauder's Map'in yaratıcılarının kim olduğu gibi önemli kavramların açıklamaları ve Poltergeist Peeves ve Elf Winkink gibi karakterler gibi birçok şey dışarıda bırakıldı . Filmlerde, Ron ve Hermione'nin mükemmel hale geldiğini (ciddi olarak, Ron'un biraz dikkatini hak ettiğini) ya da Dumbledore ve Grindlewald arasında gerçekte ne olduğunu asla öğrenemedik. Ancak kitaplardan filme her şeyi dahil etmek kendi başına bir miktar sihir gerektirdiğini varsayalım.!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası