bakan soylu polis alımı açıklaması / Bakan Soylu son dakika olarak duyurdu: 10 bin polis alımı yapılacak! İşte başvuru şartları

Bakan Soylu Polis Alımı Açıklaması

bakan soylu polis alımı açıklaması

Polis &#;zel harekat alımı i&#;in Bakan Soylu'dan &#;nemli a&#;ıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 02,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Katıldığı bir canlı yayında polis özel harekat alımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kriterlerle ilgili bazı detayları ifade etti. Polis alımı için 32 yaş talebine de değinen Bakan Soylu, bu talep için görüşlerini belirtti. Dönem polis alımı tarihi için ise bazı bilgiler paylaştı. İşte, özel harekat ve polis alımı hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları

Haberin Devamı

Binlerce gencin merakla beklediği polis alımı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklamalar geldi. Özel harekat polisi alımı için yaş kriterine değinen Bakan Soylu,  veya yaşlarında özel harekat polisi almak istediklerini ifade etti. İşte, polis alımı tarihi ve özel harekat alımı kriterleri hakkında o açıklamalar

DÖNEM polis alımı NE ZAMAN?

Katıldığı canlı yayında polis alımlarında dönem ilan tarihleriyle ilgili bir soruya Soylu, "Biz ağustosun sonu gibi bu 15 bin alımımızın sevkini ve eğitimini bitiririz. Buna ihtiyacımız da var." ifadelerini kullandı.

Soylu, ağustos ve eylül ayında ilana çıkabileceklerini dile getirerek, FETÖ'den çok ihraç edilen olduğu için kaynaklarını hemen almak zorunda olduklarını, bunun için dört aya düşürdüklerini, şimdi 6 aya çıkaracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

ÖZEL HAREKAT POLİSİ ALIMINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Canlı yayında bir soru üzerine kadınların özel harekata alınmasıyla ilgili bir hazırlık yaptıklarını belirten Soylu, özel harekatta 25 bin polis bulunduğunu, bu sayının şu anda yeterli olduğunu söyledi.

Süleyman Soylu, "Bu, özel harekata artık bundan sonra almayacağız değil. Bunun emeklisi oluyor. Daha ziyade burada şöyle bir şey düşünüyoruz. İçeriden sınavla özel harekat almak. Benim özel harekat olmak isteyen polis kardeşlerime, polis olmak isteyen aday kardeşlerime tavsiyem şudur: Polisliğe girsinler, polisliği kazansınlar. Çünkü özel harekat bundan sonra alırsak çok kısıtlı sayıda alacağız." dedi.

10 bin polis özel harekatçı aldıklarını anımsatan Soylu, " bin kişi müracaat etti. Şu anda 8 bin bekçi alımına girdik. bin kişi müracaat etti. Yani bunun kendi adına elemesi de çok şey. Bir baza oturturduk, bu bazda içeriden almak, yani bundan sonra içeriden almak. Evet dışarıdan almak icap ederse yine alırız, ama içeriden almak bizi daha rahatlatacak, daha doğru bir adım olmuş olacak." diye konuştu.

Soylu, özel harekat adaylarının önce polis olmalarını tavsiye ederek, onları daha sonra kendilerinin istihdam edeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Özel harekatın içinde çok büyük bir yelpaze açamayacaklarını dile getiren Soylu, belirli bir sayıda kadın alacaklarını bildirdi.

Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Orada özellikle lise mezunu alacak mısınız? Evet, kadın özel harekat lise mezunu alacağız ama orada bir KPSS şartı var. Geçen sefer özel bir kanun çıkartmıştık. Aldığımız özel harekatçıların hiçbirisini KPSS şartına dayandırmamıştık. O döneme ait, dikkat ederseniz, 15 Temmuz'dan sonraki bir şarttı. 15 Temmuz'dan sonra bizim ihtiyacımızı karşılamaya yönelik bir adımdı. Şimdi kadın özel harekatçı alacağız. O kardeşlerimiz de KPSS imtihanlarına girsinler, -puanlarını düşürmek- kadın özel harekatçılar için olabilir. Yani kadın özel harekat için özel bir şey olabilir. Çünkü ben sokakta görüyorum. O kadar çok istiyorlar ki, bu talep beni çok memnun ediyor. Bu başka bir şey, bu aslında bizim gençlerimizin zihninin nasıl olduğunun en temel göstergelerinden bir tanesidir. Ben Doğu ve Güneydoğu'ya gittiğimde Türkiye'nin her yerine gittiğimde 'Ne olmak istiyorsun?' diyorum, Ben İçişleri Bakanıyım. Öğretmen olmasına sevinirim, beyin cerrahı olmasına sevinirim, 'polis olmak istiyorum, asker olmak istiyorum, jandarma olmak istiyorum' dediği andan itibaren başka seviniyorum."

Haberin Devamı

YAŞ ARASI ÖZEL HAREKAT POLİSİ 

İçişleri Bakanı Soylu, polis ve jandarmanın vatandaşın güveni açısından ilk üç içinde olduğunu belirtti.

Bir mesleğe bu kadar teveccüh varken kısıt ortaya koymanın biraz sevimsiz bir tablo oluşturabileceğine dikkati çeken Soylu, marjı ne kadar açarlarsa talebin o kadar yükseldiğini kaydetti. Aday sayısının bine çıkması durumunda eleme sorunu olabileceğini aktaran Soylu, "Bu günler sürüyor. Hala bekçi işlerimiz devam ediyor. Bizim bunu eleme problemimiz, sıkıntımız var. Özel harekatta marjı açtığımız zaman bilesiniz ki alacağınızın en az katı talep gelecek. Bu katı talebi elemeniz de bir başka zaman dilimi. Belki, şunu söyleyeyim. Bunu arkadaşlarımla konuşacağım, yüksek okul mezunlarında polis alımlarında baraj Belki onu 65'e düşürme ihtimalimiz olabilir." değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Yaşla ilgili düzenlemelerin yapıldığını, mümkünse veya yaşlarında özel harekat polisi almak istediklerini kaydeden Soylu, yaş sınırının 32 olmasını isteyenlerin çok büyük istekle bunu belirttiğini ifade etti. Soylu, "Belki yarın şu ihtiyacımız olacak. Biz 35 yaşında almak zorunda kalacağız. Gençler belki buna ilgi göstermeyecekler. O zaman ben kaynağımı yaşına göre düzenleyeceğim. Benim sürekli İçişleri Bakanlığı yapacak halim yok. Benden sonra gelecekler belki de diyecekler ki; 'Bunu 34'e, 35'e çıkaralım' "dedi.

LİSE MEZUNU PMYO HAZİRANDA ALINACAK işte detaylar..

12 nisan günü içişleri bakanı Süleyman SOYLUNUN açıklamalarına baktığımızda bu haberi yapmanın gerekli olduğunu düşündüseafoodplus.info haberle birlikte polis hazırlık ailesi olarak sizleri yalnız bırakmadık ve bilgilendirmeyi doğru yapmak istedik

12 Nisan günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yılı polis alımları kapsamında çok önemli açıklamalar yapılmıştı. POLİSHAZIRLIK olarak adayların taleplerini sürekli olarak takip edip haberlerimizi de yoğunlaştırdığımız bir dönemde adayları hiç yalnız bırakmadık ve sonuç alınmaya da devam ediyor. Bu mutlu haberi sizlerle paylaşmaktan gurur duyduğumuzu birkere daha belirmekten mutluluk duyuyoruz.

Bakan Süleyman SOYLU  tarafından yapılan en önemli açıklamalardan biri polis alımlarının devam edeceği, diğeri de şartlarda değişiklik olacağı ve kanun değişikliği ile bunların giderileceği, adayların rahat olmasını belirtmişti. Bu müjdeden sonra özellikle yaş, boy ve mezuniyet durumları ile ilgili olarak önümüzdeki süreçte çalışmalar başlatılacaktır. Medyanın, sosyal medyanın önemi bu tür konularda çok önemlidir ki bunu 15 Temmuz hain darbe sürecinde yaşadık ve Tüm Türkiye bir yürek olarak hainlere karşı onurlu ve cesaret dolu bir direnişle büyük başarı elde etmişlerdir. Polis alımlarına olan talep de bunun en büyük göstergelerinden biridir. Daha çok başvuru olması için de şartlarda esneme yapılacağını ümit ediyoruz.

Lise mezunu POMEM’e mi yoksa PMYO’ya mı alınacak? Bu konu siz takipçilerimizden bize gelen en yoğun sorulardan biri. Bilindiği üzere POMEM’lere alımlar yeni alım olmakta ve Bakan Soylu’nun açıklamasında yeni mi yoksa YGS puanıyla mı alım olacak herhangi bir detay verilmedi.

Bakan “2 bin lise mezunu polis memuru alınacak” şeklinde açıklama yaptı. Her yıl zaten PMYO’lara polis adayı öğrenci alınmakta ve 2 yıllık süreçten sonra Polis Meslek Yüksek Okullarında mezun olarak polis memuru olmaktadırlar.

Her ne kadar açıklama öğrenci alımı olarak belirtilmese de, polis memuru alımı olarak belirtilse de bu alımın yeni polis alımı olarak değil PMYO’lara YGS puanı ile lise mezunu aday öğrenci alımı olarak düşünüyoruz. Çünkü Haziran ayında tamamlanacak olan bir alım için Nisan sonu, Mayıs başı gibi ilana çıkılacak ve kısa süre içerisinde, yani Haziran ayında süreç tamamlanacak.

Bu kapsamda POMEM’lere polis alımları daha uzun sürmektedir. Çünkü ön başvuruların alınması sonrasında, ön sağlık kontrolleri, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavları yapılmaktadır. Dolayısıyla Bakan Soylu’nun açıkladığı polis memuru alımı PMYO için olacak ve tahmini ygs puan barajı ile gerçekleşseafoodplus.infoe bu haberin hayırlı olmasını diliyorum..
 

Bakan Soylu&#;dan 10 bin polis alımı ve uzman çavuşlara yeni düzenleme açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu, Polis Memuru Alımını ve Uzman Çavuşlara Yönelik Yeni Düzenlemeyi Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Türkiye&#;de polis ve uzman erbaş alımına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TGRT Haber&#;de canlı yayınlanan Gündem Özel programında konuşan Bakan Soylu, polis teşkilatıyla ilgili çeşitli konulara değinerek, polislerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik planlarını paylaştı.

Yeni Polis Memuru Alınacak

Bakan Soylu, programda polis teşkilatına 10 bin yeni kadro alınacağını duyurdu. Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için yeterli personele sahip olmanın önemine vurgu yaparak, bu yeni askerlerin ülkenin farklı bölgelerine gönderileceğini belirtti.

&#;Polisi doğudan sonra nereye isterse oraya gönderiyoruz&#; diyen Bakan Soylu, hükümetin polis memurlarını desteklemeye ve onlara ülkenin farklı bölgelerinde çalışma imkanı sağlamaya kararlı olduğunu belirtti.

Uzman Çavuşlar İçin Yeni Düzenleme

Bakan Soylu, yeni polis alımlarını açıklamanın yanı sıra uzman çavuşlara yönelik yeni düzenlemeleri de görüştü. Hükümetin, polis teşkilatında uzman çavuşların işe alım ve terfilerini düzenleyecek yeni bir yasa üzerinde çalıştığını açıkladı.

Bakan Soylu, &#;Meclis&#;in usta erbaşlarla ilgili çalışmaları var. Önümüzdeki dönemde yasalaşacak.&#;

Polis Teşviklerini İyileştirme

Son olarak Bakan Soylu, polis memurlarına yönelik son dönemde yapılan terfi ve teşviklerden de bahsetti.

Fazla mesai uygulamalarına ilişkin söylentilere yanıt veren Bakan Soylu, fazla mesai uygulamasının başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde uygulanmadığına açıklık getirdi. Ancak, polis memurlarını desteklemenin ve görevlerini etkili bir şekilde yerine getirmelerini sağlamanın önemini vurguladı.

Bakan Soylu&#;nun açıklamaları, hükümetin Türkiye&#;deki polis memurları ve uzman çavuşların çalışma koşullarını ve kariyer fırsatlarını iyileştirme konusundaki kararlılığını göstermektedir. Hükümet, bu yeni girişimlerle polis gücünü güçlendirmeyi ve ülke genelinde vatandaşların güvenliğini sağlamayı umuyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir